PDA

Pokaż pełną wersję : Wasza ulubiona muzyka, zespoły

Basinah
08-10-2007, 15:53
Ja przede wszystkim preferuję muzykę, przy której się dobrze tańczy, ale nie tylko. Właściwie, w każdym gatunku znajduję coś dla siebie. Moimi ulubionymi zespołami są Linkin Park i SiStars :p
Buźki dla wszystkich :*:*:*

Admin
08-10-2007, 17:06
Moje zamiłowania muzyczne to wszystko co ma w nazwie rock.:)
Ostatnio cofnąłem się w przeszłość i na nowo odkryłem rock balladowy, słucham takich wykonawców jak John Cougar Mellencamp, Guns N' Roses.
Jednym z moich najbardziej ulubionych wykonawców jest Joe Satriani. Gitarzysta, kompozytor, gra muzykę instrumentalną.:cool:

Ayse
08-10-2007, 20:43
O widzę różnorodność. Słucham wielu rodzajów muzyki. Uwielbiam muzykę indyjską. Cenię twórczość Shakiry, jej muzyka jest ambitna... No i hm... pop, rock itp.

mks
08-10-2007, 22:46
ja jestem otwarta na rozne odcienie muzyki :)

babska muzyka na wyciszenie:
lazy hours
budda bar
chillout
tantra

wszelkie rodzaje muzyka arabska turecka i pochodne do bd
inne np
Evanescence
Nelly F
Simply Red
Moby

jak cos mi przyjdzie do glowy dopisze :)

Kaira
08-10-2007, 23:17
Ja to chyba słucham każdej dosłownie muzyki.
Począwszy od popowej Madonny, przez celtycką Loreenę McKennitt, przez mroczny Sopor Aeternus, jakieś metale w stylu Tristania, Sepultura, aż po muzykę elektroniczną, wśród której prym u mnie wiodą Chemical Brothers, Prodigy, The Crystal Method, dzięki The Indigo wciągnął mnie Amon Tobin ;) i generalnie naprawdę nie mam żadnych ograniczeń gatunkowych.
A zresztą odkąd poznałam taniec brzucha to i tak słucham ciągle muzyki egipskiej, arabskiej itd. :D

W ogóle to nie chcę nic reklamować, ale polecam super portal internetowy http://last.fm . Ściąga się stamtąd specjalną wtyczkę i dzięki temu na naszym koncie pokazuje się informacja jakiej muzyki słuchamy na komputerze :) Tworzą się statystyki, dowiadujemy się czego słuchamy najczęściej na przestrzeni miesiąca, tygodnia czy w ogóle ;) i możemy poszukać jacy inni wykonawcy są podobni do tego co nam się podoba, na ile % mamy podobny gust do znajomych itd ;)

Martina27
09-10-2007, 10:35
Dire Straits
Sweet Noise
Rammstein
Zbigniew Preisner
Destinys Child
poezja śpiewana, zwłaszcza w wykonaniu Federacji, Janka Kondraka, genialnego, niewykształconego boksera Marka Dyjaka
muzyka rumuńska, turecka, algirska i tunezyjska, wogóle orient
wszystko, co grane jest na skrzypcach
utwory na wiolonczelę i altówkę w wykonaniu Pawła Odorowicza (polecam Solo Viola, która brzmi jak najlepsze rockowe wymiatanie na gitarze elektrycznej :) )
Vivaldi
Sisters of Mercy
lata 80-te
niemiecki pop i oldies
algierski i francuski rap i hip-hop
Eva Cassidy
the Beatles
Clarence Carter

przepraszam za chaos, piszę, co sobie przypomnę. generalnie uwielbiam muzykę, więc chyba wszystko można u mnie znaleźć w kategorii "ulubiony wykonawca, gatunek muzyczny itp"

MisiakxD
25-11-2007, 00:08
Moje zamiłowania muzyczne sa dosc skrajne... Lubie techno i metal....:D:D:D
I poza tym jeszcze alternatywę, rock, pop, reggae... Moje ulubione zespoly to Godsmack, System of a down, Papa roach i Cardigans....:p:p

Quesse
25-11-2007, 12:11
A oto parę przykładów moich ulubionych rodzajów muzyki:

Nightwish
System of a Down
Opeth
Tiamat (świetnie mi się do niego tańczy xD)
No i wybiórczo sporo innych zespołów rockowych i metalowych.
A z innej bajki np.:
Muzyka z filmu "Phantom of the Opera"
"Indialucia" (http://www.indialucia.com/) - projekt muzyczny łączący tradycyjną muzykę indyjską z flamenco
Muzyka z filmów Bollywood
Muzyka z filmów Carlosa Saury

Zafirah
25-11-2007, 21:01
ja tez wole mocniejsze klimaty ogolnie ale nie tylko:

Deftones
Disturbed
Korn
Moonlight
RHCP
Dead Can Dance
Portishead
Massive Attack
Amon Tobin (tez dzieki The Indigo :D )
uwielbiam utwory tzw. flamenco guitar, tutaj kroluja kawalki duetu Rodrigo y Gabriela:love:
Prodigy
jakies chillouty
nawet hip hop czasami lubie, tzn wiekszosc kawalkow w ktorych maczal palce Timbaland :)

Awatif
02-12-2007, 00:53
muzyka z piosenek bollywood
muzyka latynoska
muzyka turecka i arabska
a tak to gustuje w rocku, metalu, punku, nu-metalu
nie pogardzę The Beatles :)

Vasanta
02-12-2007, 09:11
Szeroko pojęty rock: Deep Purple, Led Zeppelin, Jefferson Airplane, The Doors, Bijelo Dugme, Pink Floyd, Fleetwood Mac, Janis Joplin, Joe Cocker, The Beatles, Marillion, Dire Straits, The Who i Rick Wakeman, Emerson, Lake & Palmer, Jon & Vangelis, Depeche Mode

Muzyka męska: Janusz Radek, Marek Grechuta, Czesław Niemen, Krzysztof Kiljański, Tadeusz Nalepa, SDM, Matchbox - blues-band, w którym gra mój Mężczyzna :-)

Muzyka kobieca: Dorota Miśkiewicz, Anna Maria Jopek, Norah Jones, Katie Melua, Grace Slick, Stevie Nicks, Mira Kubasińska, Candice Night, Loreena McKennitt
Muzyka etniczna: arabska, turecka, irlandzka, indyjska, hiszpańska.

Muzyka filmowa: ostatnio "Bunty aur Babli", "The Holiday", "Love, Actually", " "Beowulf", "Stardust", "The Golden Compass" ale to tylko ostatnie fascynacje, to się zmienia często.

Ogólnie wszystko, czego słuchanie sprawia mi przyjemność, a nie wywołuje nerwowe drżenie rąk i trzepotanie serca - zbyt ciężkie klimaty odstawiam. W muzyce skupiam się przede wszystkim na głosie wokalistki/wokalisty i tekście, który śpiewa - nie muszę go rozumieć, wystarczy że czuję. Melodia powinna wciągać, zmuszać do tańca lub do odpoczynku, mieć wpływ na słuchacza. Wymieniłam jedynie ułamek tego, czego naprawdę słucham, bo pisanie kilometrowych postów nie należy do uprzejmych zachowań forumowych :-)

Djemboy
02-12-2007, 10:31
No to temat ulubiony... w kolejności raczej alfabetycznej:

Adiemus, Afryka (David Kuckhermann, Wadada, Zohar Fresco, GUEM, mniej czysto afrykańskiej choć też), Antonina Krzysztoń, Bjork czasem, Bobby McFerrin, Craig Armstrong, Dead can Dance, Djivan Gasparian, Enya, Jacek Kleyff, Jean Michelle Jarre (mam całą dyskografię... http://poligrafiapw.pun.pl/_fora/poligrafiapw/smilies/%5Bsred%5D%29) Jesper Kyd, Jose Gonzales, Katie Melua, Lisa Gerard, Maleo Reggae Rockers, Motion Trio, Możdżer-Danielsson-Fresco, MUM, Naturally Seven, Peter Gabriel, RAP (Eminem, Xzibit, D12, 50cent, Tommy Tee, Sean Paul czasem), Raz Dwa Trzy, Richard Bona, Rob Dougan, Safri Duo, Shannon, Soundtracki (Gladiator, The Illusionist, Last of the Mochicans, Ice Age, Blood Diamond, Fast & Furious, 300, Kingdom of Heaven, LoTR, Marsz Pingwinów, Reqiem for a dream, Te Chronicles of Narnia, The thin red Line, The Rock, W pustyni i w puszczy), Sting, Stanisław Soyka i wiele innych... =)

Szczególnie polecam Trio Możdżer-Danielsson-Fresco... jazz... ale jaki...ich płyty to wg mnie najlepsze płyty jakie są na rynku światowym... pozdrawiam wszystkich słuchających!!! =)

Vasanta
02-12-2007, 13:34
Szczególnie polecam Trio Możdżer-Danielsson-Fresco... jazz... ale jaki...ich płyty to wg mnie najlepsze płyty jakie są na rynku światowym... pozdrawiam wszystkich słuchających!!! =)

Oooo taaaak... :-D
Jak tylko koncert jest, to od razu biegnę i słucham, i odpływam...
W domu z płyty też odpływanie...
Mrrrr... Możdżer jest czarodziejem.

Djemboy
02-12-2007, 14:06
No ja właśnie w środę byłem na koncercie... ale czarodziejem głównie jest Zohar... =) choć ie mówię że Panowie Leszek i Lars ie czarują... ale Zohar to pocina... Choć przyznam, że Leszek jest twórcą najpiękniejszych dźwięków jakie słyszałem... mówię tu o utworze Asta... Tam są takie dźwięki... miód... ale na koncercie Zohar tak zaśpiewał w Psalmem, że myślałem że umre... najznakomitszy wokal jaki kiedykolwiek słyszałem... pozrawiam fanów Zohara!!! (jeśli tacy istnieją to polecam płytę z Ara Dinkjan'em 'Armenian in America')

Firyal
02-12-2007, 14:47
O,ja słucham wszystkie po trochu:)

Nightwish,RHCP,SOAD,Nirvana,Disturbed,Deftones,Pap a Roach,Megadeth,HIM,Shakira,Rihanna,Sophie Ellis Bextor, Goya, Edyta Bartosiewicz, Anna Maria Jopek, Katie Melua, Norah Jones, Farben Lehre, Happysad,Tricky, Placebo, Lacuna Coil,SDM....

Z orientalnych...Ogólnie filmowa np. Veer Zaara, Kuch Kuch Hota Hai, Main Hoon Na,Kal Ho Naa Ho,Fanaa, Kabhi Khushi Kabhi Ghum...
Do tego jakieś arabsko,egipsko,indyjskie piosenki:)

Semiramis
09-12-2007, 13:11
Obecnie mam fazę na Azam Ali, Natashe Atlas i Ofrę Haza :bigsmile:

A tak ogólnie to :

Zespoły polskie: Republika (jak dla mnie the best), Kult i Kazik, Dżem :) , stare Wilki i in.

Zaspoły niepolskie: Arcturus (najukochańszy :)) (i inne zespoły z mroźniej i mrocznej Skandynawii :D), Type O Negative, NIN, Apocalyptica, Laibach i klasyka jak Led Zeppelin :)

Ogólnie jestem otwarta na różne style :p

Sakeena
16-12-2007, 16:08
Moje ulubione piosenkarki: Sunidhi Chauhan i Shreya Ghoshal
Ulubieni piosenkarze: Sonu Nigam, Shaan.

Lubię też wiele innych :) Ale ci są tacy najważniejsi no i najlepsi :D

Z polskich: Ewelina Flinta

Sparrow
16-12-2007, 21:04
widze ze jak napisze ze tez slucham(prawie) wszystkiego to sie nie bede wyrozniac... ;) nie slucham disco polo bo mnie mierzi ale moze sa ludzie ktorzy lubia - a tak to od muzyki powaznej, filmowej poprzez pop, celtic, rock az po death metal :) no i oczywiscie duzo wschodnich arabskich dzwiekow :)
jak na razie to glownie Solace kroluje i Corvus Corax ale na zmiane z innymi - czasem potrzebuje czegos ciezszego, czasem romantycznego a czasem porywajacego - np muzyka Hansa Zimmera (kompozytor filmowy)

Arashi
19-12-2007, 01:11
jedna z piosenek które ostatnio chodzą mi po głowie ;)

Eiko Shimamiya - Automaton.

http://youtube.com/watch?v=2NwCv25RQgQ

Djemboy
02-03-2008, 23:22
Otóż odświeżając temat... przed chwilą obejrzałem sobie parę utworów z DVD Panów Możdżer-Danielsson-Fresco... Ich ostatnia płyta LIVE, zawiera CD z koncertów oraz DVD z zapisem dwóch koncertów... naprawdę uważam że człowiek nie jest w stanie wymyślić i wykonać nic piękniejszego... normalnie ja płaczę jak oglądam niektóre kawałki, a na niektórych to sie śmieje niesamowicie... mistrzostwo świata... tak więc niezdecydowanym polecam kupić i niech nikt nie wazy się ściągać czy kopiować tych płyt!!! to trzeba mieć oryginał!!! pozdro dla fanów największego Trio na świecie...

Nox
06-05-2008, 12:38
Muzyka jaką słucham to głównie metal, chociaż rock też się zdarza. Poza tym piosenki z filmów bollywoodzkich, muzyka arabska, dancehall i reggae :)
Moje ulubione zespoły to:
-Slipkot
-Korn
-Lacuna Coil
-Guns'n'Roses
-Dżem
-Vader
-Stone Sour
-Megadeth
-Dead Mind
-Extinct Gods
-Aerosmith
-Nightwish (z Tarją)
-System of a Down
-Snake Charmer
-HIM
-U2
-Natural Dread Killaz

Z czasem uzupełnię jeszcze listę. :D :)

Quesse
06-05-2008, 15:41
-Nightwish (z Tarją)

Oj, prawda:D

<płacze, bo Tarja już nie śpiewa w Nightwishu>

Vea
06-05-2008, 16:45
Oj, prawda:D

<płacze, bo Tarja już nie śpiewa w Nightwishu>
Przyłączam sie do płaczu....:(

Sirvana
06-05-2008, 17:25
Nightwish jest super, oprócz tego lubię różne mrocznawe, ale nie zbyt mroczne klimaty- gotyk polski i "światowy", soundtracki, Massive Attack, Aerosmith, klasyczną, folk w różnych odmianach - "Hagalaz Runedance", "Hednigarna", "Korpiklaani",także "Clannad", "Enigma", "Loreena McKennitt", "Blackmore's Night" i klimaty bardziej taneczne czasem, jak mam ochotę potańczyć do czegoś orientalnego zwłaszcza ;)

Nox
07-05-2008, 10:11
A Żywiołak ?

Semiramis
07-05-2008, 11:10
A Żywiołak ?

Zdecydowanie tak :) Szkoda, że nie dano im szansy na wystąpienie w konkursie dotyczącym Eurowizji.. Ale cóż.. Chyba, że stwierdzono, że konkurs jest dla nich za cienki ;P

Nox
07-05-2008, 19:27
Nie wystąpili, dlatego że na jednym z koncertów wykonali wcześniej piosenkę, która mieli wykonać na Eurowizji.

Ronja
07-05-2008, 19:42
Żywiołak na Eurowizji? Łomatko, co za pomysł :)

Ronja
07-05-2008, 19:53
Ja słucham reggae i pochodnych: Bob, Burning Spear, Junior Kelly, Gentleman, Vavamuffin, Jampara... Flamenco: Tomatito, Estrella Morente, Capullo de Jerez, Camarón, jak mnie najdzie to i bardziej "jondo": Chocolate, Agujetas... Trochę muzyki afrykańskiej (Oumou Sangare najchętniej, Farafina, Soungalou Coulibali - nie wiem czy to się tak pisze :)) Trochę słucham arabskiej muzyki, ale głównie podobają mi się utworki z bębnami, jeszcze się nie rozeznałam dobrze w tej muzyce :) Lubię też różne fuzje (Quesse wspomniała o Indialucii, mniam), jedna z moich ulubionych płyt to "Encuentro"- muzycy marokańscy i śpiewak flamenco, polecam :) Lubię też muzykę suficką, choć słabo znam, i muzykę z filmów Gatlifa, jest cudowna. I jeszcze bardzo lubię Manu Chao.
Kiedyś słuchałam sporo rocka i trochę punka, ale do dziś ostało się tylko kilka ulubionych kapel, jak System of the Down, dawna Armia, Metallica...
Czasem lubię Buena Vista posłuchać:)

Alexis
08-05-2008, 15:12
A ja ostatnio słucham w kółko muzyki z musicalu "Król Słońce" (w oryginale "Le Roi Soleil"), uwielbiam ten zachrypnięty lekko głos Christophe'a Mae ;)

Sakina
08-05-2008, 17:25
O! i do tego warto wspomnieć niezapomniany koncert Korn na warszawskim torwarze w lutym. Pokazali chłopaki. Az wstyd sie przyznać, że człowiek połowę od nich młodszy nie ma tyle siły. A może po prostu nie ma tyle pieniędzy na odpowiednie narkotyki :) czy co to tam teraz grająca młodzież po 40stce robi.

Firyal
08-05-2008, 18:20
Mnie kolega ostatnio puścił zespół Tool...boskie dźwięki, nie jakieś odznaczające się szpanem, i to w nim cenię no i wokal...mrau...

<płacze nad Tarją tyż...>

Nox
08-05-2008, 18:48
Tool- ukochany zespół mojego kolegi basisty :D
Chcecie namiar na Niego ? :D

Sakina
09-05-2008, 11:08
Jesli Tool wywołuje przyjemne drganie neuronów to polecam też inne projekty, w których brał udział Maynard :A Perfect Circle i Puscifer (najnowsze). Trzeba przyznać, że talentu starcza w równym stopniu na każde z nich.

Ellswarth
17-05-2008, 23:34
Jestem tu nowa na forum, wiec miejcie wyrozumiałość ;D

Przede wszystkim gotyk.
Switchblade symphony
Virgin black
My Dying Bride

Pozatym klasyczny rock/metal jak Opeth
Blind Guardian, Tiamat, Lacrimosa, Anathema, Apocaliptica Type o Negative itd.

Padła tu nazwa żywiołak.
Otóż mam pytanie do Was dziewczyny, a próbowałyście już przetworzyć tribal na słowiańskie warunki? Właśnie do zespołów typu Żywiołak.
Pełno jest w tribalu elementów etnicznych, w stroju, w tańcu, ale do tej pory nie zauważyłam nic typowo słowiańskiego... choćby ozdób.
myślicie, że taki projekt tribalowo - słowiński miałby szanse zaistnieć? ;>
Może są chętne osoby?

Quesse
18-05-2008, 12:05
Padła tu nazwa żywiołak.
Otóż mam pytanie do Was dziewczyny, a próbowałyście już przetworzyć tribal na słowiańskie warunki? Właśnie do zespołów typu Żywiołak.
Pełno jest w tribalu elementów etnicznych, w stroju, w tańcu, ale do tej pory nie zauważyłam nic typowo słowiańskiego... choćby ozdób.
myślicie, że taki projekt tribalowo - słowiński miałby szanse zaistnieć? ;>
Może są chętne osoby?

Od dawna chodzi mi to po głowie:D Fajnie by było kiedyś wkomponować w tribal nawiązania do polskich tradycji ludowych - bo w końcu w czym są gorsze niż cygańskie, bałkańskie itp.? Na pewno można by bardzo ciekawie wpleść do stroju tribalowego elementy polskich strojów ludowych. Nie mam na razie pomysłu na nawiązania taneczne, bo nie mam żadnych doświadczeń z tańcem ludowym. Ale na pewno warto kiedyś spróbować zabrać się za taki projekt:)
Na razie widziałam jeden świetny występ tribalowy nawiązujący do naszych rodzimych tradycji, w wykonaniu grupy Zaghareet:

Zaghareet Tribal Group at Raqs Tribal Festival
http://www.youtube.com/watch?v=QuoSIq5R728

Hurricare
18-05-2008, 12:40
Ja słucham r&b i zagranicznego hip-hopu,do tego zazwyczaj tańczę, bo dla mnie muzyka jest czymś zupełnie nierozerwalnym z tańcem.Moi ulubieni wykonawcy to:Bobby Valentino, Justin Timberlake, Timbaland, Nicole Scherzinger. Ostatnio do moich zainteresowań muzycznych dołączyła muzyka orientalna (polubienie tego rodzaju muzyki ,jest przymusem przy tańcu brzucha;)), odkryłam w niej coś takiego, co działa na mnie optymistycznie.Najbardziej lubię dźwięk, rytm darburki :)

Badi'ah
18-05-2008, 14:47
Ja słucham wszystkiego, co mi się podoba ;) Z każdego rodzaju muzyki znajdzie się jakaś piosenka, która mi się podoba. Takim sposobem mogę słuchać zarówno Linkin Park, Habakuka, Feel jak i muzykę arabską, egipską czy pojedyncze piosenki z japońskiego popu (póki co chyba jakieś dwie fajne mi się napatoczyły). Kocham rock&roll :love: Ulubionego zespołu czy piosenki nie mam. Nawet się na tym wszystkim za bardzo nie znam - podoba mi się, to słucham i tyle :D
Jedno jest pewne - preferuję muzykę żywiołową, taneczną, najlepiej z optymistycznym tekstem (choć to juz nie obowiązkowo). Ballad słucham "do poduszki" ;)
Są też dwie piosenki, które zawwsze, niezawodnie poprawiaja mi humor:
Simple Plan - Happy Together
Marvin Gaye & Tammi Tervel - Ain't No Mountain High Enough

Ellswarth
18-05-2008, 18:50
Ja nie jestem przekonana do tańca do klasycznej muzyki... może dlatego że kiedyś sama się m.in. klasyczną muzyką zajmowałam, i mam jej troszkę dosyć ;p.
Byłam nie raz na różnych występach zespołów ludowych, może to śmiesznie zabrzmi, ale babcia mnie jeszcze trochę nauczyła :]. Szczególnie ładnie wyglądają obroty pomieszane z tribalem.
Ale cóż, może uda się coś w przyszłości wymotać :D
Może za rok na Raqs Tribal?

(P.s. jakby ktoś jechał do krajów arabskich to niech da mi znać, zależy mi żeby kupić ładny tribalowy miecz ;P)

A wracając do muzyki: polecam The retrosic i Sui generi Umbra, dla osob które lubią tribal elektro-industrialny ;].

Amethis
18-05-2008, 20:33
Ja uczyłam się za młodu ;) tańców góralskich :D do Żywiolaka można by było zapożyczyć kilka kroków, dorzucić trochę elementów tribalowych i wymyślić układzik. Tylko gdyby to było takie proste jak ja tu piszę :blink:

Ellswarth
18-05-2008, 21:47
Co 3 głowy to nie jedna :D
Ale trzeba pierw polubić żywiołaka ;] Co ciężko Wam przychodzi :P
jednak wciąż mam nadzieje, że ten dzień nadejdzie. :D
Może jak wybierzecie się ze mną na koncert :]
Miał być... tylko nie wiem czy już sie odbył :p

Amethis
18-05-2008, 22:50
Co 3 głowy to nie jedna :D
Ale trzeba pierw polubić żywiołaka ;] Co ciężko Wam przychodzi :P
jednak wciąż mam nadzieje, że ten dzień nadejdzie. :D
Może jak wybierzecie się ze mną na koncert :]
Miał być... tylko nie wiem czy już sie odbył :p
Ja już polubiłam :amuse: Masz dar przekonywania Ithil :p

Semiramis
19-05-2008, 14:39
W sobotę na Nocy Muzeów Żywiołak grał w Muzeum Etnograficznym :) Lepszego miejsca na koncert dla takiego zespołu nie ma :P No, gdyby tylko klima działała..

AMSAH
19-05-2008, 14:49
[quote=Ithil;17971]Jestem tu nowa na forum, wiec miejcie wyrozumiałość ;D

Przede wszystkim gotyk.
Switchblade symphony
Virgin black
My Dying Bride

Pozatym klasyczny rock/metal jak Opeth
Blind Guardian, Tiamat, Lacrimosa, Anathema, Apocaliptica Type o Negative itd. [quote]

o rety! myślałam że już nikt tego nie słucha :) (wspominam sobie dawne czasy , ach......):)

scarabee
19-05-2008, 15:00
o rety! myślałam że już nikt tego nie słucha :) (wspominam sobie dawne czasy , ach......):)

Ależ oczywiście, że słucha!
(Jeszcze się okaże, że całkiem spora cześć zORIENTowanych to byłe lub obecne gothki ;) )

*Sylwia*
19-05-2008, 15:05
A ja bardzo lubię słuchać, tak na co dzień, muzyki do której tańczę a szczególnie Maduro, James Asher, Solace, Jehan.

A do tego lubię:
Depeche Mode, Massive Attack, The Killers, Franz Ferdinand, Dead can dance,

oraz muzykę elektroniczną taką jak:
Goa, Psyhodelic Trance, Electro, Drum'n'bass, Chillout, Industrial.

AMSAH
19-05-2008, 15:41
(Jeszcze się okaże, że całkiem spora cześć zORIENTowanych to byłe lub obecne gothki ;) )

O tak, widać korzonki mamy takie same :D:D:D

Farida
19-05-2008, 15:43
Jestem z Wami dziewczyny:D

Semiramis
19-05-2008, 16:51
Ja także się przyznaję :P Ale, jeżeli wspomniałyście o słowie goth..to od razu przypomniały mi się "tancerki" (?) z DVD - Gothic Bellydance.. Ariellah, na nią mogłam patrzeć spokojnie :) Ale szczególnie 2 panny były niepokojące..eh.. Jedna tarzała się po ziemi w kokonie i wyglądała jak pijawka a druga, taka większa tańczyła w prześcieradle na dużym krześle.. Widziałyście to? Przyznam, że byłam w lekkim szoku.. po prostu nie widziałam tam tańca..

Ellswarth
19-05-2008, 17:35
Może to nie taniec, ale na pewno jakiś rodzaj sztuka ;D
Ja widziałam tylko fragmenty na Youtubie... nie było takie złe...
Ma ktoś płyte gothic bellydance?

Quesse
20-05-2008, 16:30
AMSAH: jak to nikt nie słucha?! Oczywiście, że słucha:) Choć z tego, co tam wymienione, to raczej tych należących do rocka/metalu. Opeth itd... <idzie włączyć> Progressive metal rulezzz:D

Ithil, Amethis: to jak będzie okazja to zabierzemy się za taką polish-fusion:D Żywiołaka dopiero poznaję, ale jest bardzo interesujący, pewnie polubię:) Na razie proponuję wymyślić i zacząć robić stroje, a fuzję stworzymy, jak sie spotkamy (i nabierzemy stosownych umiejętności, bo u mnie z ludowym tańcem cienko;))

Sirvana
20-05-2008, 16:47
Żywiołak jest świetny!W końcu coś nawiązującego do naszych rdzennych tradycji wśród celtycko-wikińskich folkowych klimatów ;) Wiecie co- pomysł arcyciekawy. Nie wiem wprawdzie, jakby mogła wyglądać fuzja tańców hmm... słowiańskich to nawet nie, bo takowych raczej nie znamy, ale dajmy na to naszych ludowych z belly? Chyba, żeby odwołać się bardziej do naszej tradycji mitologicznej niż tanecznej i zrobić fuzję w klimacie tribalowym ale z odwołaniem do takich postaci, jak południce, rusałki, mamuny, topielice.... Ale by był klimat!!! :D

Quesse
20-05-2008, 17:48
Khatira - też świetny pomysł, ale jak to pokazać tanecznie (bo stroje dałoby się wykombinować)? Można pogrzebać w temacie tańców ludowych i spróbować znaleźć jakieś elementy, które dadzą się zaadaptować.
Pomysł jest super. Ja myślę o tym bardzo poważnie:)

scarabee
20-05-2008, 18:11
Właśnie ściągnęłam sobie Żywiołaka i zaczynam zupełnie mimowolnie tańczyć (chyba mi się kaszubsko-szamańskie korzenie odzywają). A z moją białą skórą i klapniętymi włosami to za topielicę mogłabym robić nawet bez jakiejś szczególnej charakteryzacji ;) Jeśli tylko będzie okazja, to ja się piszę na wspólne gięcie się i przytupywanie do tego ;)

Tak mi się skojarzyło jeszcze, że w bardzo podobnym klimacie gra francuski (!) zespół Stille Volk:

Stille Volk - 16.12.2007 / Maudat
http://www.youtube.com/watch?v=Cz4SZXVzsaw

Stille Volk - Les Crapauds
http://www.youtube.com/watch?v=jGmoV4JgU64

Stille Volk - Invocation A Pan
http://www.youtube.com/watch?v=_t1d2EIJI3U

(dla zainteresowanych - mam całą ich dyskografię, w wolnej chwili mogę posiedzieć i wrzucić na rapidshare)

Sirvana
20-05-2008, 20:27
Mam wielką knihę pt Księga Tura- mitologia słowiańska, dużo treści plus ilustracje. Można by było spróbować oddać jakiś krótki fragment opowieści za pomocą tańca. Skoro w balecie oddaje się całe historie, to czemu nie w belly? Albo zrobić solo, albo wręcz rozpisać to na kilka postaci- dałoby się i scenę walki (ludzi, sił), i wyprawy przedstawić. Albo postać czarownicy odprawiającej jakieś uroki. Albo szalejącą południcę- dużo dynamiki, jakieś symboliczne gesty. Mi też się pomysł bardzo podoba, na poważnie. Byłaby to nasza rdzenna fusion- tego jeszcze nie było ;) I ciuchy przede wszystkim! Biżuteria, dodatki. Rekwizyty nawet. Laska jako... różdżka np? Woal jako wiatr czy fala w dłoniach topielicy albo płomień. Albo wręcz wykorzystać prawdziwy ogień... Dobra, wyobraźnia mi się od sesji robi nadpobudliwa ;) Może uda mi się znaleźć jakieś filmiki, które byłyby choć trochę zbliżone do koncepcji, to wrzucę.

Ellswarth
20-05-2008, 20:59
Kurcze, widzę ze temat Żywiołaka sie rozkręcił. Ciesze się ze znalazłam zrozumienie, bo ciężko było o nie do tej pory.
Świetny pomysł z wcieleniem się w postacie z mitologii słowiańskiej. A może tak uda się to pokazać na świecie kupały za rok? :>
Sama uwielbiam naszą historie i dawne wierzenia, i uważam że są one niedoceniane.

Kiedyś w moim mieście było takie coś jak "święto czarownic" szkoda, ze usunęli to święto, bo byłaby to doskonała okazja do pokazania tribala ;]

Sirvana
20-05-2008, 21:01
Jednak nie ma nic takiego w sieci, co sobie wyobrażam... z jednej strony to dobrze ;)

Troszkę mi się kojarzy taki pokaz z niektórymi filmikami Morgany, jak np: "Morgana - Khundas - Danza del vientre - Belly Dance":
http://www.youtube.com/watch?v=GeBiVP0L-iw
tylko tu jest zbyt statycznie i koncentracja na postaci, nie na zdarzeniach, które można by przedstawić. Albo jej piratki-"Morgana- Goth Pirates":
http://www.youtube.com/watch?v=Gg46aC6ACZw&feature=related

Tu się coś dzieje. Możnaby zrobić słowiańską wersję ;) Choć ja nadal nie rozumiem tego walczyka na końcu klipu ;)

Ellswarth
20-05-2008, 21:42
Ja widziałam tylko tribal stylizowany lekko na celtycko, czy na mitologie grecką.
Zresztą duża część ozdób pochodzi z mitologii germańskiej.
Bransolety, czy naszyjniki. Albo motyw kłów.

Może na obozie uda się coś zorganizować :)

Quesse
20-05-2008, 22:51
Mam wielką knihę pt Księga Tura- mitologia słowiańska, dużo treści plus ilustracje. Można by było spróbować oddać jakiś krótki fragment opowieści za pomocą tańca. Skoro w balecie oddaje się całe historie, to czemu nie w belly? Albo zrobić solo, albo wręcz rozpisać to na kilka postaci- dałoby się i scenę walki (ludzi, sił), i wyprawy przedstawić. Albo postać czarownicy odprawiającej jakieś uroki. Albo szalejącą południcę- dużo dynamiki, jakieś symboliczne gesty. Mi też się pomysł bardzo podoba, na poważnie. Byłaby to nasza rdzenna fusion- tego jeszcze nie było ;) I ciuchy przede wszystkim! Biżuteria, dodatki. Rekwizyty nawet. Laska jako... różdżka np? Woal jako wiatr czy fala w dłoniach topielicy albo płomień. Albo wręcz wykorzystać prawdziwy ogień... Dobra, wyobraźnia mi się od sesji robi nadpobudliwa ;) Może uda mi się znaleźć jakieś filmiki, które byłyby choć trochę zbliżone do koncepcji, to wrzucę.

Wow:eek: Super pomysł! Też mi się zaczynają rodzić koncepcje... Proponuję burzę mózgów i rozpoczęcie projektu na obozie (bo wszystkie zainteresowane spotkają się na nim, prawda?).

Sirvana
21-05-2008, 01:05
No nie właśnie ;( jedna taka zainteresowana ma sesję do końca czerwca, nie wie czy zda i w związku z tym się zapisać nie śmie. Jakby były poprawki na początku lipca. Ale wakacje długie, mam nadzieję, że może jeszcze coś wymyślimy. Chyba, że się okaże, że zdałam, dojadę i będę stać u Was pod płotem ;) Żartuję oczywiście- niestety na obóz trzeba zapisywać się już teraz, a ja nie jestem w stanie przewidzieć, jak będzie, więc cóż- następnym razem. Ale jeśli cokolwiek na wakacjach ktoś zaplanuje jeszcze zorganizować- albo nawet same zorganizujemy- czemu nie?- to chętnie! :)

Ithil- a możesz podać jakiś link do tych celtycko-germańskich klimatów? Chętnie bym obejrzała.

Farida
21-05-2008, 05:53
No nie właśnie ;( jedna taka zainteresowana ma sesję do końca czerwca, nie wie czy zda i w związku z tym się zapisać nie śmie. Jakby były poprawki na początku lipca. Ale wakacje długie, mam nadzieję, że może jeszcze coś wymyślimy. Chyba, że się okaże, że zdałam, dojadę i będę stać u Was pod płotem ;) Żartuję oczywiście- niestety na obóz trzeba zapisywać się już teraz, a ja nie jestem w stanie przewidzieć, jak będzie, więc cóż- następnym razem. Ale jeśli cokolwiek na wakacjach ktoś zaplanuje jeszcze zorganizować- albo nawet same zorganizujemy- czemu nie?- to chętnie! :).

My z Amadzon tez mamy sesje do konca czerwca :D Ponadto 23.06 wyjezdzamy na tydzien w celach "naukowych" (warsztaty:D) i wracamy 30.06 :D I od 2.07 obóz :D Mam nadzieje, ze do polowy czerwca wszystkie egzaminy bede miala za sobą i obejdzie sie bez poprawek :) Cóż, jak zwykle idziemy na całość :D licząc na łut szczęścia, odrobinę farta i ociupinkę ludziej życzliwości :p ;)

Ellswarth
21-05-2008, 07:32
Poszukam, jak wrócę z zajęć, bo za 20 min mam autobus :D

A co do sesji - rozumiem was doskonale. Ja ostatni egzamin mam 2 lipca :D
Mam nadzieje że będzie rano... albo.. zaliczę w 1 podejściu :D hehe :]

A co studiujecie i gdzie? ;]

Semiramis
21-05-2008, 12:48
Świetny pomysł z Żywiołakiem :) (mamy więcj takich kapel oczywiście). A potem tańce w noc Kupały (i po co nam walentynki? ;))

Quesse
21-05-2008, 19:07
Dziewczyny, nie martwcie się, na pewno wszystko pozaliczacie. Ja mam sesję do końca czerwca i ostatni egzamin może być 30go... Ale dla mnie to dobrze, bo będzie więcej czasu na naukę materiału, który powinnam była wkuwać przez cały rok...
Na obozie musicie być w komplecie! Zajmiemy się naszym słowiańskim projektem.

Nox
21-05-2008, 20:47
Czy słuchacie Behemotha ?

Firyal
22-05-2008, 12:09
Słuchać to nie słucham,ale słyszałam:D

Isar
22-05-2008, 18:42
Czy słuchacie Behemotha ?

Kiedyś , w latach młodości...Teraz szczerze mówiąc zastanawiam się, jak mogłam słuchać takiej muzy...Na dzień dzisiejszy pozostała mi sympatia dla Nergala:D

Natomiast odkryłam ostatnio, szperajać w necie, Ky Mani'ego Marleya i...zakochałam sie w tym głosie, w jego muzyce i ...chyba w ogóle:p:p:p Od Behemotha to lata świetlne różnicy:) ale podobno człowiek poszukuje czegoś całe życie:D

scarabee
22-05-2008, 20:48
hmm Behemoth... W aż tak ostre brzmienia raczej nie zachodziłam (choć niewiele brakowało ;) ), ale niedawno trafiłam na coś, przy czym zdążyłam się trochę uśmiać ;)

Behemoth - Decade of Therion misheard lyrics [PL]
http://www.youtube.com/watch?v=7J5xQuSn_pM

(przepraszam za wklejanie treści lekko niecenzuralnych, nie mogłam się powstrzymać)

Ellswarth
22-05-2008, 21:08
hahaha ;P
Klasyk :>

\m/ kaka demona!

Semiramis
23-05-2008, 01:14
hahaha ;P
Klasyk :>

m/ kaka demona!

hehe, to jest mistrzostwo ;) A już wers z misiem - "I want him back.." wymiata! :D

Nox
23-05-2008, 16:38
Kaka demona to chyba jak na razie moja ulubiona piosenka Behemotha :D

Farizah
10-08-2008, 16:45
genialne to bylo hahahahaha ale sie usmialam!!!! Na prawde nie moge....
a tak wracajac do tematu to ja slucham metalu, death i black, rocka itd

kaka demona!!!\m/

Alienora
15-08-2008, 17:17
Dead Can Dance - oj ta muzyka daje duuużo mozliwości :)
Sisters of Mercy i The Mission - dawne licealne czasy, ale no to nie odchodzi:)
Violent Femmes
Nick Cave
P.J. Harvey
Piatnica
to moje najukochańsze. No i potem Clannad, the Stranglers...

rakissa
15-08-2008, 17:53
a ja lubie polski h h ;)

Atiyaa
15-08-2008, 18:22
a ja lubie wszystko co nie jest country, techno, i techno-podobną rombanką ;)

Hinata
15-08-2008, 19:04
a ja lubie wszystko co nie jest country, techno, i techno-podobną rombanką ;)

Przepraszam z gory za wymądrzanie sie :embarrest:wiekszosc ludzi uwaza ze nazwa techno oznacza caloksztalt muzyki elektronicznej lub myli techno z czyms co nazywa sie euro trance(masakra!!!). tymczasem techno(zwlaszcza minimal techno)nie jest taka straszna muzyka. ale i tak nie przepadam. Jesli juz o elektronice zaczelam to z tego kregu uwielbiam gatunki takie jak: d'n'b, jungle(z reszta akurat te 2 nie musza byc koniecznie elektroniczne:)) dub step, trip-hop, chillout(zwlaszcza ten zalatujacy czyms etnicznym i psychodelicznotransowym).Uwielbiam Pati Yang, Flykkiller, Bjork, Masive Attack. Lamb, Sayag Jazz Machine, Pani Beady Belle, Pani Anja Garbarek...Wszytstkie wytwory pana Kazimierza Staszewskiego, System of a Down(oprocz 2 ostatnich plyt..)Stone Sour, Kittie, Rage Against The Machine. Pozatym Dead Can Dance, Cocteau Twins, The Doors i duzo innych:) No i bym zapomniala... Jazz jazz jazz....

Awatif
26-09-2008, 21:20
Moją ulubioną muzyką poza oczywiście orientalną, bollywoodzką jest muzyka rockowa, muzyka disco z lat 80 o tak :) oraz muzyka celtycka :)
Ulubione zespoły: Metallica, Lady Punk, Abba, Bryan Adams, Suchy Chleb dla Konia, Pidżama Porno, Perfect, Ira, Distrubed i wiele, wiele innych.

Ulubione piosenki to z bollywoodzkiego filmu KANK - Nigdy nie mów żegnaj i z filmu Don :)

Lares
29-09-2008, 22:47
Ja słucham metalu (od heavy po black), ale lubię też muzykę do tribal, fire dance, oraz metal zmieszany z muzyką klasyczną :)

Jasmal
30-09-2008, 17:53
The Cure!!!

Joy Division
Bauhaus
Dance Society
Siouxie & the Banshees
This empty flow
Sisters of Mercy
The Breath of life
Depeche Mode
Dead Can Dance
Ataraxia
Cranes
Deine Laiken
i inni z 80tych

trochę islandzkiej np Sigur Ros

klasyka disco z 80tych

trochę dobrego starego polskiego rocka i pokrewnych np Siekiera

muzyka świata-ale wybrane miejsca :)
i wiele wiele w okolicych powyższych

Freya
05-10-2008, 21:00
Ja rowniez slucham ciezszej muzyki.. Glownie...

Týr
Opeth
Nightwish
KAT
O.N.A.
HIM
The 69 eyes
Manowar
Elis

a teraz jeszcze wsluchuje sie w muzyke arabska.. I jestem coraz bardziej zachwycona :yeahhh:

Farizah
05-10-2008, 21:22
A ja sie zakochałam w muzyce Lubińskiego zespołu Fix Up:)

Black Fairy
18-11-2008, 19:45
Widzę, że jest tu dużo miłośniczek cięższych brzmień - również do tego grona się zaliczam. Najczęściej w moim odtwarzaczu goszczą Therion, Haggard, Tristania, Anathema (głównie starsze albumy), My Dying Bride, Finntroll, Korpiklaani, Hollenthon, Candlemass, ale nie tylko. Od czasu do czasu lubię posłuchać muzyki klasycznej, a ostatnio też (któż by pomyślał ;) ) orientalnej :)

A znacie Orphaned Land? Izraelski metal ze szczyptą orientu :)

Wow:eek: Super pomysł! Też mi się zaczynają rodzić koncepcje... Proponuję burzę mózgów i rozpoczęcie projektu na obozie (bo wszystkie zainteresowane spotkają się na nim, prawda?).

Kurcze, widzę ze temat Żywiołaka sie rozkręcił. Ciesze się ze znalazłam zrozumienie, bo ciężko było o nie do tej pory.
Świetny pomysł z wcieleniem się w postacie z mitologii słowiańskiej. A może tak uda się to pokazać na świecie kupały za rok? :>

Genialny pomysł z tą fuzją tribalowo-Żywiołakową :) I jak, udało się Wam coś w tym temacie zdziałać?

kaoruaki
19-11-2008, 13:08
ja kiedyś byłam zagorzałą fanką back(credki:D-już ich nie lubię) i gothic metalu, teraz natomiast słucham bardziej zróżnicowanej muzyki,
amerykański punk min.: sum41,sexpistols,
regge min.:Vavamufin, Indios bravos,
gotyk: Nightwish(z Tarją oczywiście-uwielbiam)
muzyką klasyczną również nie wzgardzę, zwłaszcza Beethoven, Mozart i Bach
jazz i inne:np. Norah Jones, Kate Melua, Grechuta, Miss Li (przewspaniała)
rock&roll:Presley, Little Richard,Jerry Lee Lewis,
uwielbiam etniczną folkową, orientalną, i teraz to te gatunki są na pierwszym miejscu, jednak u mnie to i tak wszystko od nastroju zależy, czasem też pop
no i ..nie śmiejcie się, Avril Lavigne też lubię:embarrest:

Amethis
19-11-2008, 13:45
Genialny pomysł z tą fuzją tribalowo-Żywiołakową :) I jak, udało się Wam coś w tym temacie zdziałać?

Niestety nic z tego nie wyszło. Koncepcja na raqs tribal SE nie została poruszona. Zmęczenie dawało się wszystkim we znaki ;)

Maja
19-11-2008, 18:13
Moja ulubiona muzyka to... arabska :redface: Wiecie co? Odkąd zaczęłam jej słuchać, to porzuciłam to, czego słuchałam przedtem. Słuchałam różnorodnej muzyki: jazz [Diana Krall, Jan Garbarek, Leszek Możdżer, Tomasz Stańko itp.], rock [Myslovitz, Negatyw, Penny Lane, Linkin Park], dużo filmowej. Dziś, kiedy słucham czegokolwiek, słucham pod kątem, czy można do tego zatańczyć tribal. ;) Fajne w tym tańcu jest to, że właściwie do wielu gatunków można tańczyć.

Black Fairy
20-11-2008, 21:02
Niestety nic z tego nie wyszło. Koncepcja na raqs tribal SE nie została poruszona. Zmęczenie dawało się wszystkim we znaki ;)
Szkoda :( Ale co się odwlecze to nie uciecze :)

Varda
26-01-2009, 12:40
Moja ulubiona muzyka, to te zespoły, które wymieniłam z swoim profilu:) Mogę dodać jeszcze muzykę filmową, IAMX, Atmosphere (szkoda, że już nie istnieje), Starsailor (pierwsza płyta to najgenialniejsza płyta, jaką słyszałam), The Music. Z cięższych lubię tylko System of a down.

Nawiasem mówiąc, jak ktoś ma już dość "zwykłej" anglojęzycznej muzyki, posłuchajcie audycji w Trójce "Strefy rockendrola bez angola" w soboty od 22-00. Świetna muzyka i jeszcze lepszy prowadzący:D

A ostatnio mam fisia na punkcie Brainstorm (Prata Vetra), maja bardzo ładne melodie!!

Tutaj niektóre gitary przypominają mi U2:
brainstorm - colder

http://pl.youtube.com/watch?v=bfHWqRzRq5I&feature=related

A to lubię, bo po rosyjsku:love:

Brainstorm - Ветер

http://pl.youtube.com/watch?v=v5zv5YdktDc&feature=related

A ta jest na liście Trójki:

Brainstorm - French Cartoon

http://pl.youtube.com/watch?v=fILssF-Cu94

Nox
26-01-2009, 19:32
A słuchacie może Arch Enemy ?

Varda
26-01-2009, 21:21
Hm....nie znam:)

inien
26-01-2009, 21:25
ja słuchałam z jakieś 5-3 lat temu :P

Rasha
27-01-2009, 17:59
Jazz, etniczna - głównie osobiście zwieziona, latino (też zwieziona), lubię Patricię Kaas, od zawsze Stinga, czasem coś ostrzejszego z innych gatunków, ale to zazwyczaj pojedyncze utworki, Dead Can Dance, ostatnio nawet hity bollywoodzkie ;-)
Różnie, różnie...
A - no i arabsko/turecka, ale to chyba oczywiste ;)

Martyna
29-01-2009, 16:41
Ze mną różnie. Od etno, muzyki neopogańskiej przez rock, muzykę celtycką, tribalową po hity bollywoodzkie i metal xP
Faun, żywiołak, corvus corax (ukochany:bigsmile:), nightwish, red hot chilli peppers, system of a down, serj tankian, bullet for my valentine, underground i wiele wiele innych;) Mam też słabość do pierwszych utworów Wilków i ballad rockowych Roberta Gawlińskiego :P

Asala
29-01-2009, 17:38
ja nie mam jednego gusty muzynczengo, słcuham chyba dosłownie wszystkiego(co ma swoje plusy i minusy:P)
do ostatnio najukochańszych należą"
*sigur ros(ich muzyka po prostu zagląda do mojej duszy)
*iamx
*closterkeller(zawsze moim numerem jeden)
*our sleepless forest
*moby
*xandria
*overpowered
*Evanescence
*anathema
*flowing tears
*mike oldfield

Mafalda - Sigur Rós - ''Starálfur''

http://pl.youtube.com/watch?v=M9NEuDg-3eY

agta
29-01-2009, 19:21
Nawiasem mówiąc, jak ktoś ma już dość "zwykłej" anglojęzycznej muzyki, posłuchajcie audycji w Trójce "Strefy rockendrola bez angola" w soboty od 22-00. Świetna muzyka i jeszcze lepszy prowadzący:D

Dzięki za przypomnienie o strefie :D Kiedyś jej słuchałam, a ostatnio zupełnie o niej zapomniałam :embarrest:

Varda
29-01-2009, 19:40
Nom, Strefa jest THE BEST:D:D:D

inien
29-01-2009, 19:51
jak już wspomniałam,że parę lat temu słuchałam arch enemy to wypada powiedzieć coś więcej :p

generalnie słucham wszystkiego co mi się podoba...dziwnym trafem w 90% - black metal oraz jego pochodne:love: ( marduk, shining, 1349, arkhon infaustus, cnk, infernal war, massemord, furia i takie tam inne).
Poza tym wszelką muzykę pogańską/ etniczną/ folkową (dosłownie tribalową :D ).
Czasami wyjątki w postaci pojedynczych kawałków bardziej znanych (np. pop'owych) wykonawców.

sabeen
30-01-2009, 00:29
muzyczna różnorodność.... od cudownej scieżki dźwiękowej do memoirs of geisha az po metallice

uwielbiam air za all I need

tori amos za siren

george michael za freedom

sertab erener - za całokształt

alicie keys - za głos, charyzme, za dragon days iw wieel wiele innych

pearl jam- to miłość wielka, największa za black, given to fly, small town, za katowice

hande yener za askin atesi

rammstein za engel

pj havey- za pozytywne wspomienia i place called home

moloko za siłe, forever more

aaliyah za urok, całokształt , try again

mustafa sandal za araba, przy nim nargila smakowała zupelnie inaczej

tarantino za ost do kill bill, szczególnie battle without honor and humanity

ogromna sympatie i ciekawośc mam do portishead, staind/ sentyment połaczony z historia tatuazu it's been awihile/ live , axelle red, janis joplin, nirvana, smashing pumpkins za disram
moglabym tak bez konca.... :)

Rasha
30-01-2009, 00:43
Moloko, manu chao, klapki się otwierają ku podróży sentymentalnej...

a pamiętacie ten kawałek/clip massive attack "Sly"?

Massive Attack - Sly

http://www.youtube.com/watch?v=t-BU_Vty6gw

Jest w nim wątek ze skrzydłami Isis ;)

sabeen
30-01-2009, 00:47
pamietam...., bardzo dobrze... zaczynam sobie przypominac zawartość dysku...ktory jeszczeniedawno mialam ;-)

dodajac smaku do nargilii zapomnialam o stingu, szczegolnie D R za wspomnienia,

Rasha
30-01-2009, 00:53
Sting i wspomnienia...
Słysząc dźwięki z tej płyty mam ochotę wyć do księżyca... ;-)

sabeen
30-01-2009, 00:57
to jest najlepsze, mozna tego nie slyszec wystarcza pierwsze dzwieki,
jak mechanizmy zegarka, wszytsko/ wszyskie wspomienia sie ukladaja...
a wspomina sie idealnie z fajka :-)

Giffre
30-01-2009, 13:32
Mafalda - Sigur Rós - ''Starálfur''

http://pl.youtube.com/watch?v=M9NEuDg-3eY

Cudownie, ze pojawiło się tutaj Sigur Rós!:)
są po prostu magiczni. nie da się tej muzyki w żaden sposób zaklasyfikować, jest absolutnie wyjątkowa.
yh... a jak cudownie brzmią na żywo^^ była któraś z Was na ich koncercie w Warszawie w zeszłym roku?:>

wrzucam jeden z moich ulubionych kawałków.
Sigur Rós Njosnovelin aka Untitled #4 Live

http://uk.youtube.com/watch?v=bClxir4ElIg&feature=related

i jeszcze jedno : zespół Olafur Arnalds, również made in Iceland:). spodoba się miłośniczkom Sigur Rós:)
Ólafur Arnalds - Fok (Live at Barbican Hall)

http://uk.youtube.com/watch?v=mbZnW6Y0FPM&feature=related

Varda
30-01-2009, 13:44
Zauważam, na na Sigur Ros panuje teraz po prostu moda:) kogo nie zapytam, to lubi Sigur ros!:) I w radiu też pełno ich kawałków...ech:) akurat dla mnie to płaczliwe utwory strasznie, nie mogłabym słuchać:)

Szahiya
30-01-2009, 17:43
Isztar myślę podobnie :D

Asala
30-01-2009, 19:33
a ja myślałam że właśnie nikt nie zna sigur ros;p ja go poznałam przez dziewczynę z mojej klasy i tak się w nich zakochałam:)
ja na koncercie nie byłam(znam ich od niedawna)ale na przyszły na pewno się wybieram;)

Szahiya
30-01-2009, 19:44
Oj nie, gdzieś tak od wakacji ciągle się gdzieś przewijają :)

Asala
30-01-2009, 22:48
teraz właśnie zarażam sigurami moją przyjaciółkę:P
i tak się zaraza rozprzestrzenia!;)

Giffre
01-02-2009, 22:34
do mnie również Sigurzy dotrali pocztą pantoflową i to już ładny czas temu;)
żyję widać w błogiej nieświadomości, bo do mnie docierają mody muzyczne typu feel, rihanna i tym podobne;) na wszelkie subtelniejsze trendy jestem niewrażliwa:D

Asala
02-02-2009, 13:10
warto zalogować się na last.fm- tak znalazłam xandrię, którą uwielbiam;)
chociaż ja sama poznaje duuużo muzyki dzięki znajomym i bratu

Firyal
20-02-2009, 07:03
Ja się stałam patriotką i wczoraj zaczęłam słuchać zespołu z mojego miasta - O`reggano...Moim zdaniem są cudowni^^ Aż niecierpliwie na płytę czekam:)

Djinn
21-02-2009, 00:32
Skoro temat wypłynął, nie mogę się powstrzymać żeby nie zrobić małej promocji świetnej kapeli na którą ostatnio się natknąłem. Chodzi mianowicie o Volbeat - jakoś początkiem lutego zagrali w Krakowie, na koncert trafiłem właściwie przypadkiem, ale z klubu wyszedłem już jako ich fan :) Kapitalne połączenie starego dobrego rocka z nieco bardziej ekstremalnymi patentami (od punka przez thrash po death metal).

VOLBEAT New Video of the song Sad Man's Tongue

http://www.youtube.com/watch?v=5mV_HHL-h6g

Volbeat - I Only Wanna Be With You (Live )

http://www.youtube.com/watch?v=c2FO6cD1x48

Bardzo, bardzo polecam, zwłaszcza dwa pierwsze albumy :)

Anaya
02-03-2009, 22:08
Skoro temat wypłynął, nie mogę się powstrzymać żeby nie zrobić małej promocji świetnej kapeli na którą ostatnio się natknąłem. Chodzi mianowicie o Volbeat - jakoś początkiem lutego zagrali w Krakowie, na koncert trafiłem właściwie przypadkiem, ale z klubu wyszedłem już jako ich fan :) Kapitalne połączenie starego dobrego rocka z nieco bardziej ekstremalnymi patentami (od punka przez thrash po death metal).

Bardzo, bardzo polecam, zwłaszcza dwa pierwsze albumy :)

Przesłuchałam obydwa utwory i zgadzam się, że są odjazdowe:)
Pierwszy spodobał mi się od 44 sekundy:), natomiast "I Only Wanna Be With You" w ich wykonaniu jest najlepszą wersją jaką słyszałam.
Muszę zapoznać się z resztą twórczości tej grupy:)

Varda
12-05-2009, 21:26
hihih, usłyszałam to dziś w Radiu Kraków, koncert w Alchemii za tydzień w czwartek,jakby komuś się spodobało:) Mnie się zajebiście podoba:D
Lala i Jevo Kamanda - Kto nie pije z kolegami

http://www.youtube.com/watch?v=hzD7dZsqVbg

klymenystra
12-05-2009, 22:45
Ja kocham Dead Can Dance. Mrr. I bardzo tez cenie Familha Artus, zespol spiewajacy po gaskonsku, mieszajacy folk i elektro. Ich muzyke pokochalam od pierwszego utworu, a na ich koncercie zwariowalam. Na razi wydali dwie plyty "Omi" i "Orb" - bardzo rozne :) Moja sygnaturka pochodzi z drugiej plyty. Z oksytanskich klimatow polecam tez Massilia Sound System - spiewaja po francusku i prowansalsku i maja tzw power ;)

calypte
13-05-2009, 19:48
Aż się boje przyznać, że w moim przypadku rządzi Leonard Cohen. Większośc ludzi, którym to mówie dziwi się, że słuchajac go jeszcze nie popadłam w depresję i nie powiesiłam się w ciemnym kącie :push:.. a idąc tym tropem - Norah Jones, Katie Melua. No i Alicie Keys uwielbiam :love:

Bashea
15-05-2009, 20:52
Mnie pociągają najróżniejsze gatunki muzyki, każdy jej rodzaj począwszy od klasyki po rocka ma swój urok. Można dopasować ją pod swój charakter, porę dnia czy humor. Nie mogę strawić jedynie disco polo :) i gwiazdek, które udają, że umieją śpiewać...brrr....
Uwielbiam Dżem, Coma, Alice in Chains, Harlem, GunsRoses, Lesiem, Strachy na Lachy, Czesław śpiewa, Happysad, Mesayah, Beltaine, Enya, Zakopower, Tool,Hey i wiele wiele innych :)

Djemboy
15-05-2009, 22:09
Od dziś możemy słuchać nowego albumu Eminema - Relapse... zachęcam do kupna krążka... =) wspomóżmy biednego Amerykanina... =)

Doris
17-08-2009, 03:57
Ja słucham różnej muzyki w zależności od nastroju i tego co mi się przypomni sprzed lat.
Ale w ich muzyce się zakochałam.
Jako pierwszy utwór usłyszałam "Dein Glück liegt mir am Herzen" i do tej pory jest to jeden z moich ulubionych. Moją uwagę zwrócił wtedy głównie Xavier (uwielbiam jego głos, no i wizualnie też mi przypadł do gustu - uwielbiam czekoladki :love:)
Dein Glück liegt mir am Herzen (http://www.youtube.com/watch?v=65ZUJ7Mmvlk)
Później usłyszałam kontrastowy Armageddon (wersja live, którą widziałam w tv mnie poraziła)
Armageddon
(http://www.youtube.com/watch?v=nKxTU8cLP7Y)A oto inne linki dla zainteresowanych. Moim zdaniem mają ciekawe videoclipy, przybliżają sens słów osobom nie znającym niemieckiego (czyli takim jak ja):
Söhne Mannheims - Und wenn ein Lied (http://www.youtube.com/watch?v=RtuW08ZIgvg)
Söhne Mannheims - Power of the sound (http://www.youtube.com/watch?v=I30JGknL62A)
Xavier Naidoo - Führ mich ans Licht (http://www.youtube.com/watch?v=P-YRnDjnjsg)
Xavier Naidoo "20.000 Meilen" (http://www.youtube.com/watch?v=zdwz3hHz4lM)
Xavier Naidoo - Bevor du gehst (http://www.youtube.com/watch?v=c_Q0pw7B8aI)
Xavier Naidoo - Bitte frag mich nicht (http://www.youtube.com/watch?v=uX3H4U2KQyQ)

Trochę mi tych linków wyszło, ale na prawdę starałam się ograniczać :embarrest:

Alia
17-08-2009, 14:53
A ja uwielbiam każdy rodzaj metalu. Uważam że każdy rodzaj jest na swój sposób piękny ale najbardziej lubię gothic metal, M. Manson (hardrock/heavy metal) Iron Maiden (stary zespól, ale fajny) który zalicza się do NWoBHM (New Wave of British Heavy Metal), i niektóre zespoly black metalowe (Cradle of Filth). Podoba mi się też muzyka drumcorpsa, która na dobrą sprawę nie jest metalem ale jest podobna.
Ale ogólnie uwielbiam każdy rodzaj metalu :D

Lubię też muzykę tribalową
Beats Antique
Pentaphobe
Amon Tobin
Solace
Maduro

Ale taki serio mój klimat to metal

Beta
17-08-2009, 16:13
Ostatnio mojego odtwarzacza nie opuszcza płyta z filmu Mamma Mia! z piosenkami ABBY :D

Honey, Honey - Mamma Mia!
http://www.youtube.com/watch?v=Nwac8FeG5VQ

Mamma Mia the movie- "Mamma Mia"
http://www.youtube.com/watch?v=xB8EfeLV1YE

Yasirah Mahibah
17-08-2009, 20:56
Raczej mocne brzmienia, ale reggae również, cyber goth, właściwie nie mam obranego jednego stylu muzycznego, z Iron Maiden sąsiaduje na przykład Moby lub Jamal ;)

*Hunter
*Nirvana :love:
*System Of A Down
*Iron Maiden
*Nightwish
*Within Temptation
*Moonlight
*KoRn
*Red Hot Chilli Peppers
*Jamal
*Vavamuffin
*Damian Marley
*Moby
*Dubska
*Maleo Reggae Rockers
*Fading Colours
*Agonoize
*Indios Bravos

I wiele wiele innej genialnej muzyki ^^

Firyal
17-08-2009, 21:09
Ja właśnie umieram na Placebo:serce:

Yasirah Mahibah
17-08-2009, 22:58
Placebo ma świetny utwór "Running up that hill". Genialne.

scarabee
17-08-2009, 23:59
Placebo ma świetny utwór "Running up that hill". Genialne.

Ano, kawałek świetny, ale to cover ;) Oryginalną wersje zaśpiewała Kate Bush. Ale przyznaję, że w wykonaniu Placebo brzmi kapitalnie :)

Eriell
18-08-2009, 00:20
Inien...
Ordo Rosarium:)
Irfan..;)
Centuria :)
Haggard...eh... wymieniać , wymieniać

Badia
18-08-2009, 06:59
Ostatnio słucham Killers-ów

scarabee
18-08-2009, 12:10
A ja ostatnio do swoich gotycko-metalowych zamiłowań dołączyłam jeszcze absolutną fascynajcję neofolkiem i apocalyptic folkiem :) Tak więc na mojej playliście królują:

Of The Wand And The Moon
Death In June
Current 93
In Gowan Ring

Nie wiem, co takiego ma w sobie ta myzyka, ale oderwać się nie mogę...

Szahiya
18-08-2009, 12:39
A ja poszukuję jakiejś łagodnej muzyki, najlepiej klimat instr. smyczkowych, żeby mnie przy nauce nie rozpraszała ;) Może znacie jakiegoś ciekawego współczesnego kompozytora?;)

Alexis
18-08-2009, 15:32
Sahiyo, mnie sie dobrze uczyło przy Kennym G - to klarnecista i saksofonista ;) polecam płytę "I'm in the mood for love" :)

Yasirah Mahibah
19-08-2009, 00:26
A ja ostatnio do swoich gotycko-metalowych zamiłowań dołączyłam jeszcze absolutną fascynajcję neofolkiem i apocalyptic folkiem :) Tak więc na mojej playliście królują:

Of The Wand And The Moon
Death In June
Current 93
In Gowan Ring

Nie wiem, co takiego ma w sobie ta myzyka, ale oderwać się nie mogę...

Death in June i kawałek "Little Black Angel".. super:D

Alia
20-08-2009, 13:08
A ja poszukuję jakiejś łagodnej muzyki, najlepiej klimat instr. smyczkowych, żeby mnie przy nauce nie rozpraszała ;) Może znacie jakiegoś ciekawego współczesnego kompozytora?;)

Może Caffe Del Mar. W sumie nie jest to muzyka smyczkowa ale relaksacyjna.
Mnie tam przy nauce żadna muzyka nie rozprasza

Szahiya
20-08-2009, 13:31
Spróbuj pouczyć się postępowania administracyjnego ;p Gwarantuję, że będzie Cię rozpraszać nawet tykanie zegara.

Alia
20-08-2009, 13:56
No więc albo wylącz wszystkie zegarki telewizory zamknij okna i drzwi odizoluj się, albo sluchaj muzyki relaksacyjnej, lub tak jak mówisz smyczkowej

Sparrow
22-08-2009, 11:40
u mnie teraz gra bez przerwy od jakiegos czasu węgierska grupa The moon and the night spirit - graja takie celtycko-poganskie brzmienia i naprawde zapada to w serce podswiadomosc i wogole jesliktos ceni/lubi takie rytmy
wkleje ze dwie probki z youtube na zachete
http://www.youtube.com/watch?v=shVpaADFHDA
http://www.youtube.com/watch?v=f4FybMEvc6w

naprawde polecam

Miriam
22-08-2009, 12:04
Ja od kilku dni na nowo upajam się tym utworem:

Darkness, Darkness - Robert Plant
http://www.youtube.com/watch?v=QDBvY13FE64

W mojej głowie pomału zaczyna powstawać choreografia do tej piosenki.

Yasirah Mahibah
22-08-2009, 15:26
Sparrow... zakochałam się w tej muzyce. Jest przecudowna. Właśnie sobie słucham innych utworów. Super!

No i przestałam katować rodzinkę nową płytą The Prodigy- Invaders Must Die. Domyślam się, że większość z Was kojarzy ten zespół. Mocne elektro. :)

Alia
27-08-2009, 21:52
Kojarzę Black Smoke nawet nadaje się do dosyć szybkiej tribalowej choreo :)
Chociaż Prodigy to nie jest mój faworyt w żadnym stopniu (nie mój klimat), ten kawalek jest taki nawet nawet...

Sparrow, genialny ten pierwszy kawalek :serce:
I do posluchania i do ATS-u

Miriam
04-10-2009, 01:05
To może rzucę garść utworów, do których zawsze chętnie wracam i których często potrzebuję jak powietrza.
http://s.ytimg.com/yt/img/pixel-vfl73.gif
Sinead O'Connor & the Chieftains- The Foggy Dew

http://www.youtube.com/watch?v=13MQFCfCYdQ (http://www.youtube.com/watch?v=13MQFCfCYdQ)

Bill Withers - Ain't No Sunshine
http://www.youtube.com/watch?v=tIdIqbv7SPo

Solomon Burke - None Of Us Are Free

http://www.youtube.com/watch?v=4hv6sQXI1WY

Eric Clapton - Wonderful tonight - live
http://www.youtube.com/watch?v=qneh8eJTcas

Led Zeppelin - Stairway To Heaven
http://www.youtube.com/watch?v=BcL---4xQYA
R.E.M Losing my religion

http://www.youtube.com/watch?v=eB3VTX0pxoE

Limbo - Czarny Kolczyk

http://www.youtube.com/watch?v=oU6L_TKssps

CHUCK FRAZIER IN BLUE NOTE, POLAND 01.09.2007
http://www.youtube.com/watch?v=Jw4q6KkcWio

I na tych chyba skończę, bo mogłabym tak wiele godzin...

calypte
08-10-2009, 20:33
To ja polecę po starociach... Są takie dwie piosenki, które jednakowo kocham i nienawidzę. Kocham za to, że jak je usłyszę to wwiercają mi się w mózg tak, że przez tydzień śmieję się jak głupi do sera (albo do kokosa....) i nucę. Nienawidzę właśnie z tego samego powodu. Na pewno każdy takie ma ;)

Z góry przepraszam wszystkich u których spowoduję przewiercenie mózgu....
Harry Nilsson - Coconut (1971)

http://www.youtube.com/watch?v=Tbgv8PkO9eo

Andy Williams - Can't Take My Eyes Off You (Oct. 1967)

http://www.youtube.com/watch?v=kWtLK7XP-Bk

....no i teraz mam nucenia na następne 2 tygodnie...

Miriam
24-10-2009, 14:22
Ma ktoś ochotę się pobujać?:)
Piękne covery.

Fever - Eva Cassidy
http://www.youtube.com/watch?v=R-eyS1uluuY&feature=related

Elvis Presley - Fever
http://www.youtube.com/watch?v=G9Ht1q9psfY&NR=1&feature=fvwp

Admin
05-02-2010, 21:13
Ostatnio wracając ze Szczecina ponad dziewięć godzin słuchałem cały czas jednej płyty. Obiecałem Wam wtedy napisać co to za muzyka.

Jest to wykonawca grający w stylu rocka z lat 70/80. Jeżeli ktoś z Was lubi na przykład Eric Claptona i to nie za jego hity tylko jam, który grał na koncertach to ta płyta jest dla Was.

Posłuchajcie mojej ulubionej piosenki z tej płyty:
(wykonawca: Joe Bonamassa)
(płyta: The Ballad of John Henry 2009)

Joe Bonamassa-Feeling Good

http://www.youtube.com/watch?v=fIE6fVNeBXc

Kolejna wspaniała piosenka, która też już była śpiewana przez wielu wykonawców ale w tej wersji podoba mi się najbardziej:

Joe Bonamassa - Stop!

http://www.youtube.com/watch?v=jMXXnLSRdBE

W wieku około jedenastu lat Joe Bonamassa udzielił wywiadu w którym powiedział, że jego marzeniem jest zagranie i zaśpiewanie razem z Erickiem Claptonem w Royal Albert Hall w Londonie. W zeszłym roku spełnił swoje marzenie! :)

Joe Bonamassa and Eric Clapton, Albert Hall, London 2009

http://www.youtube.com/watch?v=DydslPSlyaE

Jako ciekawostkę wartą posłuchania wklejam nagrany występ Joe Bonamassa w wieku 12 lat z profesjonalnym zespołem. To nawet nie koncert tylko jamming ;):)

12 year old Joe Bonamassa with Danny Gatton

http://www.youtube.com/watch?v=WLB900atJFs

Wspaniałe w tej płycie jest to, że podoba mi się coraz bardziej z każdym słuchaniem.:D

Miriam
12-04-2010, 21:51
Dziewczyny, przesyłam prośbę mojego kolegi - ja nie potrafię mu pomóc, ale wiem, że wśród nas są osoby, które być może tę pomoc udzielą - będziemy bardzo wdzięczni.

Prośba kolegi:
Prośba nietypowa. Czy ktoś z was posiada jakieś mp3, linki z YT, Wrzuty, itp. z marszem żałobnym? Zanim wszyscy rzucą się do odpowiedzi dodam, iż nie chodzi mi o tradycyjną wersję fortepianową, a tę na orkiestrę bądź samą sekcję dętą. I nie, dzieło (http://www.youtube.com/watch?v=287kBg-qEVU) pana / pani / obcego z Sopor Aeternus jest tylko chorą i bluźnierczą wariacją, mnie natomiast chodzi o standard... choć właśnie z takim potężnym wydźwiękiem dęciaków.

Moran
08-11-2010, 13:29
Ciekawy wątek...
Nie mogę powiedzieć ulubiona muzyka i mieć na myśli 1 wykonawce..
Wszytsko zależy od potrzeby, dnia, nastroju.

Ostatnio robiłam (bez sukcesu) kolejny porządek w ipodzie i odkryłam, że główny trzon nie zmienia się od 10 lat. Byłoby to niepokojące, gdyby nie fakt, że w rodzimych stronach tego gatunku, ukochane mi single królują nadal w radiu i na imprezach.

FILTER
Godsmack
SUblime
Sugar Ray
Korn
System of a Down
Faith no More
Creed
DEPECHE MODE...

pozostała część zdradza znamiona schizofrenii, ale co mi tam ;)

OST Big Blue <3
Lazy Hours - oczywiście...
Chill Brazil - kiedyś namiętnie, ostatnio nie bardzo
Carl Orf

i nie wstydzę się tego powiedzieć:
Katy Perry
David Guetta
Black Eyed Peas
Pussycat Dolls
Madonna
Lady Gaga...
i jakieś wrzuty Rockabilly z nienacka.

jak żyć, to życ ;)

Ale samochodem jeżdżę i tak zawsze przy 1 zestawie...

Quesse
08-11-2010, 13:44
Ja ostatnio przezylam wieczor wspomnien muzycznych - otoz w mojej ulubionej knajpie z przyczyn niezrozumialych ktos puscil playliste ktora moglabym okreslic jako muzyka mojego okresu nastoletniego - mianowicie lecialy na zmiane utwory Nightwisha z muzyka bollywoodzka:D

Tak wiec Moran nie przejmuj sie muzyczna schizofrenia, ja uwazam ze jak sie ma szerokie horyzonty to bedzie sie lubilo tak roznorodna muzyke, ze wychodza wlasnie takie zestawy :D

Teraz mam smutne wrazenie, ze otoczylam sie glownie muzyka orientalna i balkanska, w duzej czesci zwiazana z tancem... Ale czas cos z tym zrobic, wchodze w etap muzycznych wspominek i wracam do ukochanych kapel :D

Moran
08-11-2010, 14:23
och, dziekuje :) Quesse....
Ale wiesz, co jest najciekawsze? To, że jak byłam w liceum i na poczatku studiów, byłam tak hermetyczna w moich mocniejszych gustach, że wypierałam każdą inną muzykę, jak zdradę ;)

Teraz, mniej przejmuję się tym, co myślą inni o moich upodobaniach i śmiało mogę przyznać, że to, czego słucham wychodzi ze mnie ;)

I mam problem ;> nie mogę dla przyjemności słuchać folkloru arabskiego.
Pewnie zaraz ktoś mnie zgani, ale nie moge...
Dla sztuki, dla tańca, dla wizji mu towarzyszacej - owszem...
Dla relaksu - nie da rady...

Quesse
08-11-2010, 14:45
Nie przejmuj sie - ja prawie nigdy nie slucham arabskiej muzyki tak na codzien, odpoczywajac, czytajac czy sprzatajac - po prostu nie jest to muzyka obecna w moim zyciu w momentach innych niz trening lub ukladanie choreografii. Tez sie zastanawialam "co ze mnie za tancerka? pewnie wszystkie inne po prostu 24h na dobe zyja ta muzyka a ja jakos nie moge" - ale po rozmowach z paroma osobami ktore maja podobnie troche sie uspokoilam. Nie trzeba sluchac tej muzyki 24h na dobe, naprawde, wolno lubic inne klimaty i nie czyni mnie to niepelnowartosciowa tancerka orientalna :D

Ja tez w gimnazjum i liceum bylam dosc zamknieta na rozne muzyczne klimaty, trzymalam sie swoich ulubionych kapel i innych z tych klimatow - ale szczesliwie to sie zmienilo, teraz bez problemu przyznaje sie do najdziwniejszych muzycznych upodoban :D

Moran
08-11-2010, 15:04
Hehe, od dziś jesteś moim ulubionym psychoterapeutą do spraw dziwacznych zachowań.
Jak miło dowiedzieć się, że to nie tylko ja.

Właśnie słucham piosenki, od której dostaję ciary na skórze i motylków w brzuchu. Absolutny faworyt chilloutu:

Z dedykacją i mnóstwem pozytywnych emocji ode mnie...
http://www.youtube.com/watch?v=r0QPCGhLyfc

Quesse
08-11-2010, 15:14
Zawsze do uslug :D :D

Ta muza ma swietny klimat...

Moran
08-11-2010, 15:19
Kocham go...
Dla mnie to jak takie totalne wyciszenie i oddalenie od materialności. Coś takiego czuje nurkując... ;)

I jeszcze tu jest klimat podobny:
http://www.youtube.com/watch?v=VnCS25z18pI

Paulina_
17-01-2011, 19:37
Hymmm... czego słucham? Industrial, EBM, terrorcore, power noise... no w sumie to głównie elektronika, im mocniejsze uderzenie tym lepiej.
Tak poza tym to imprezowo 80s i 90s.