PDA

Pokaż pełną wersję : zillsy od Turquoise International w Polsce

Nuriyah
06-10-2008, 22:37
Dziewczyny,

Z przyjemnością chciałam Was powiadomić, że jestem oficjalną przedstawicielką Turquoise International w Polsce, firmy która produkuje jedne z najlepszych na świecie zillsów. Są to ciężkie miedziane talerzyki, które produkują dźwięk "dzyń" a nie często słyszane "klap":D:D:D

Obecnie w Polsce mam sporo zillsów profesjonalnych, 2,5 cala średnicy, oriental design - cena 128zł. Mam również mniejsze zillsy, 2 1/6 cala średnicy - cena 82zł.

Zachęcam do odwiedzania strony https://turquoiseintl.com. Jeśli coś oprócz zillsów coś Wam się jeszcze spodoba, to szef Turquoise Int. obiecał przysłać to do Polski.

Intisar
06-10-2008, 23:07
Zachęcam do odwiedzania strony https://turquoiseintl.com. Jeśli coś oprócz zillsów coś Wam się jeszcze spodoba, to szef Turquoise Int. obiecał przysłać to do Polski.

Próba wejścia na stronę skończyła się tym komunikatem:

"Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia

turquoiseintl.com używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa.

Certyfikat nie jest zaufany, ponieważ certyfikat wystawcy jest nieznany.

(Kod błędu: sec_error_unknown_issuer)

* Powodem tego może być nieprawidłowa konfiguracja serwera albo próba podania się za ten serwer przez podmiot nieuprawniony.

* Jeśli użytkownik łączył się wcześniej z tym serwerem, błąd może być tymczasowy – w tej sytuacji należy spróbować ponownie później."

O co chodzi? Pierwszy raz wyświetliło mi się coś takiego :blink:

Poza tym, czemu te saggaty są takie małe? Nigdy nie widziałam takich maciupeńkich.

Farida
06-10-2008, 23:19
Poza tym, czemu te saggaty są takie małe? Nigdy nie widziałam takich maciupeńkich.

Ja mysle, ze tu o cale chodzi :)

Weszłam na stronę bez problemu :)

Farizah
07-10-2008, 13:50
tak są w calach Nuriyah przecież napisała:)

Intisar
07-10-2008, 14:08
No tak, przecież :)
Zainteresował mnie miecz i szabla. Czy któraś z Was ma z tej firmy i może coś o nich powiedzieć?

Abir
07-10-2008, 14:25
Ogólnie, rzeczy są przecudne. Oczy cieszą nieziemsko.
Kiedyś się może skuszę :).

Farida
07-10-2008, 14:43
tak są w calach Nuriyah przecież napisała:)

Wczoraj było info podane w "cm" ;) dlatego Inistar sie zdziwiła ;)

Yasirah Mahibah
10-10-2008, 20:14
Nuriyah, ja na 100% zakupię te mniejsze zillsy. Ale to już na zajęciach :)

Właśnie pogrywam sobie na moich saggatach od Nuriyah. Są przecudowne. Mają taki wspaniały oddźwięk! no, i nie ma "klap" tylko "dzyń" :D

Mona Monne
01-11-2008, 11:19
Czy któraś z Was ma z tej firmy i może coś o nich powiedzieć?

Jestem szczęśliwą posiadaczką sagatów (size B - 2 1/2" ).
Szczerze je polecam:
są warte swojej ceny,
porządnie wykonane (od wew. wyszlifowane, gładkie ),
na zew. eleganckie zdobienie,
dźwięk czysty, wręcz piękny :), kojarzy mi się z dźwiękiem jaki wydobywa się za pomocą instrumentu muzycznego tj. trójkąta.

Pozdrawiam serdecznie i tanecznie :)

Intisar
01-11-2008, 14:59
Jestem szczęśliwą posiadaczką sagatów (size B - 2 1/2" ).
Szczerze je polecam:
są warte swojej ceny,
porządnie wykonane (od wew. wyszlifowane, gładkie ),
na zew. eleganckie zdobienie,
dźwięk czysty, wręcz piękny :), kojarzy mi się z dźwiękiem jaki wydobywa się za pomocą instrumentu muzycznego tj. trójkąta.

Pozdrawiam serdecznie i tanecznie :)

No to teraz już muszę je mieć :) Dzięki za odpowiedź.

Yasirah Mahibah
02-11-2008, 11:11
Zgadzam się 100%z Mona Monne. Sa cudowne!

Melody
06-11-2008, 21:07
A ja mam pytanie dotyczace rozmiaru zillsów. Od czego do zalezy (domyslam sie ze maja rozny dzwiek) i które sa najlepsze?

Nuriyah
06-11-2008, 23:57
A ja mam pytanie dotyczace rozmiaru zillsów. Od czego do zalezy (domyslam sie ze maja rozny dzwiek) i które sa najlepsze?

Żeby niczego nie przekłamać, napisałam do szefa Turquoise, poniżej jego odpowiedź:

"the difference between the big and the small cymbals is the
sound quality. Professional dancers and performers all use the bigger
cymbals."

A ode mnie, te mniejsze sagaty opisywane są przez Turquoise jako sagaty dla uczących się gry. Ale ja od razu wzięłam sobie te większe i nie miałam problemu z graniem na nich. Mona Monne też ma te większe i sobie chwali.

Melody
07-11-2008, 07:50
Dzieki za odpowiedz, pewno sie skusze jak juz uzbiore troche funduszy :)

Alaya Shirin
07-11-2008, 11:56
Osobiście gram na saggatach firmy Turquoise, moim zdaniem są najlepsze, piękny dzwięk. Bardzo korzystny stosunek ceny do jakości. Sugeruję kupić od razu profesjonalne ona same grają :)

Nuriyah
09-11-2008, 22:01
Alaya, bardzo dziękuję za rekomendację:):)

Mam nowe informacje, lecą do mnie ze Stanów płyty DVD Momo Kadusa. Będą dostępne za 36 USD, a w przypadku zakupu zillsów i DVD, płyta będzie tańsza o 10 USD.:D

Ellyah
10-11-2008, 15:24
Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką tych zillsów - mniejszych. Kontakt jest super, dostałam je ekspresowo (trochę się zagapiłam z zakupem :redface:) i jestem naprawdę baaaardzo zadowolona :D polecam wszystkim serdecznie.;)

Intisar
11-11-2008, 04:25
Żeby niczego nie przekłamać, napisałam do szefa Turquoise, poniżej jego odpowiedź:

"the difference between the big and the small cymbals is the
sound quality. Professional dancers and performers all use the bigger
cymbals."

A ode mnie, te mniejsze sagaty opisywane są przez Turquoise jako sagaty dla uczących się gry. Ale ja od razu wzięłam sobie te większe i nie miałam problemu z graniem na nich. Mona Monne też ma te większe i sobie chwali.

Ale "te większe" to znaczy rozmiar C? Czy te opisane jako B są profesjonalne czy ćwiczeniowe? Zastanawiam się, które zamówić i nie wiem, czy C nie będą za wielkie.

Vasanta
11-11-2008, 09:47
To pewnie jak ze stanikami, Intisar ;) :D

Nuriyah
12-11-2008, 12:32
Te większe to znaczy rozmiar B - profesjonalne, mniejsze rozmiar A - do nauki. Rozmiar C tez istnieje, nie mam go w Polsce, ale mogę poprosić o przysłanie. Ale one są naprawdę wielkie:D

Intisar
13-11-2008, 00:56
To pewnie jak ze stanikami, Intisar ;) :D

Heh, ja mam w pełni profesjonalne DD, żeby nie było ;):) A saggaty zamówię sobie w "typowym " rozmiarze B ;)

Nuriyah
02-12-2008, 23:16
Dziewczyny,

Mam już płyty DVD Momo Kadusa, na których uczy gry na zillsach. Wynegocjowałam cenę 36 USD. A przy zakupie zillsów i płyty mam dla Was upust 10 USD:D:D:D

Szahiya
02-12-2008, 23:36
A zamawia się jakoś przez Ciebie czy jak? :)

Nuriyah
02-12-2008, 23:41
Zamawia się przeze mnie. Napisz na priva.

Farida
03-12-2008, 23:24
Dziewczyny,

Mam już płyty DVD Momo Kadusa, na których uczy gry na zillsach. Wynegocjowałam cenę 36 USD. A przy zakupie zillsów i płyty mam dla Was upust 10 USD:D:D:D

Ja będę na pewno chciała, ale raczej w styczniu dopiero :(. DVD i zillsy. Czy masz bardzo ograniczoną ilość tych płytek?? :confused:

Nuriyah
04-12-2008, 00:08
Mam jeszcze 9 sztuk. Ale jeśli zabraknie, to bez problemu sprowadzę:D

grashka
05-12-2008, 09:11
ja tez poczekam na styczen. albo i dluzej. ale ciagle jestem zainteresowana!

Ameerah
20-01-2009, 20:32
Jakie polecałybyście dla początkującej? Chciałabym kupić sobie od razu rozmiar B i zastanawiam się nad:
https://turquoiseintl.com/store/product_info.php?cPath=21&products_id=521&osCsid=46832065a6b0c1adbf5e696614760cc5
https://turquoiseintl.com/store/product_info.php?cPath=21&products_id=522&osCsid=46832065a6b0c1adbf5e696614760cc5
https://turquoiseintl.com/store/product_info.php?cPath=21&products_id=31&osCsid=46832065a6b0c1adbf5e696614760cc5
Które lepiej kupić? 2 1/4" czy 2 1/2"? Czy te grawerowane "oriental" są płaski, czy wypukłe? Przepraszam za banalne pytania :)

Nuriyah
21-01-2009, 21:51
Obecnie w Polsce mam oriental style w obu rozmiarach. I oba typy są wypukłe. Można od razu zacząć od tych większych, nie jest to większym utrudnieniem. Różnica między nimi jest w dźwięku, te większe mają ładniejsze brzmienie.

Nuriyah
12-05-2009, 10:47
W związku z pytaniami dotyczącymi akcesoriów ze strony TI, które musiałyby być przysłane ze Stanów (nie mam ich w Polsce) i których cena przesyłki większość z Was odstrasza, mam propozycję. Napiszcie proszę czym byłybyście zainteresowane (może być na priva) i zrobię wtedy większe zamówienie zbiorcze gdzie przesyłka będzie odpowiednio tańsza. Po podliczeniu wszystkiego dam Wam znać jaka to byłaby kwota i podejmiemy wtedy decyzję o ostatecznej postaci zamówienia.

suraiya
12-05-2009, 12:40
Ze swej strony polecam zarowno sagaty (przerzucilam sie z Saroyan na TI) jak i transakcje z Nuriyah :-)

Nuriyah
06-02-2010, 14:22
Szef Turquoise Int. przysyła mi kolejną partię saggatów. Jeśli chciałybyście coś od nich (strona https://turquoiseintl.com), to dajcie znać na priva do niedzieli wieczorem. Jak będzie wysłane jedną paczką, to nie będzie aż takich strasznych kosztów przesyłki:)

Farida
06-02-2010, 14:32
Szef Turquoise Int. przysyła mi kolejną partię saggatów. Jeśli chciałybyście coś od nich (strona https://turquoiseintl.com), to dajcie znać na priva do niedzieli wieczorem. Jak będzie wysłane jedną paczką, to nie będzie aż takich strasznych kosztów przesyłki:)

A ja Cię znowu pomęczę o kolejne saggaty ;-)
Moje dziewczyny je uwielbiają :)!

Blancari
06-02-2010, 21:39
Ja się chyba też skuszę :D

Zahara
06-02-2010, 21:56
Ja od paru dni jestem szczęśliwą posiadaczką saggatów IT- są niesamowite:love: wogóle nie mam ochoty ich ściągać z palców- sąsiedzi mnie zabiją:D

Ksiksi
06-02-2010, 22:10
Ja chyba również ;) wysłałam wiadomość na priva.

Nuriyah
06-02-2010, 23:08
A ja Cię znowu pomęczę o kolejne saggaty ;-)
Moje dziewczyny je uwielbiają :)!

Polecam się:):):)

Zapytałam ich dlaczego nie robią srebrnych saggatów, często o to pytacie w mailach. Odpowiedziano mi, że srebrne nie brzmią tak dobrze jak miedziane.

Ksiksi
07-02-2010, 12:38
Zapytałam ich dlaczego nie robią srebrnych saggatów, często o to pytacie w mailach. Odpowiedziano mi, że srebrne nie brzmią tak dobrze jak miedziane.

Ciekawe:rolleyes: aż tak na metalach się nie znam, być może jest różnica.
Ale pewnie nie brzmią gorzej niż te moje, powinny się nazywać "dla turystów" które zakupiłam kiedyś:eek:.

Nuriyah
23-02-2010, 22:36
Dotarły już do mnie saggaty.

Można je obejrzeć na allegro
http://www.allegro.pl/item935911355_belly_dance_saggaty_zillsy_oryginaln e_rozmiar_a.html

http://www.allegro.pl/item928601115_belly_dance_saggaty_zillsy_oryginaln e_rozmiar_be.html

http://www.allegro.pl/item938021649_belly_dance_saggaty_zillsy_oryginaln e_rozmiar_b.html

dla forumowiczek kupujących poza allegro 8% rabatu.

I tak: są w rozmiarach
A
B
B Economy (trochę mniejsze od B, mają 2 1/4 cala, dźwięk sprawdziłam, jest mniej głęboki i w wyższej tonacji)

Mam też laski od TI:D
http://www.allegro.pl/item929858379_belly_dance_laska_do_tanca_bambus_eg ipt.html

Nuriyah
23-04-2010, 11:22
Przepraszam za double posting:)

Będę na festiwalu Nova Orient, na warsztatach i na Gali. Niestety nie mogę wystawić saggatów i lasek na bazarze orientalnym, bo ma na niego wyłączność jeden sklep. Ale wezmę saggaty i laski ze sobą. Gdybyście były zainteresowane, to podejdźcie do mnie. W galerii są moje zdjęcia, żebyście mogły mnie zidentyfikować.:D

Nuriyah
02-06-2010, 21:26
Admin mnie zabije za triple posting:embarrest: ale obiecałam kilku dziewczynom dać znać jak już przyjdą do mnie saggaty rozmiar B. No więc mam je już w domu.:)

Admin
02-06-2010, 21:41
Admin mnie zabije za triple posting:embarrest: ale obiecałam kilku dziewczynom dać znać jak już przyjdą do mnie saggaty rozmiar B. No więc mam je już w domu.:)

Nuriyah, za co ja miałbym Ciebie zabijać ;):D:D
Wszystko jest zgodne z regulaminem.
Twoje wiadomości są w odstępach ok miesiąca a więc tripleposting jest usprawiedliwiony :D:D:D

Cytuję regulamin:

Unikaj pisania własnych wiadomości jedna pod drugą (doubleposting) w krótkim odstępie czasu.
Zamiast tego wciśnij przycisk http://www.belly-dance.pl/forum/images/buttons/edit.gif i dopisz nową treść na końcu ostatniej wiadomości.

Wyjątkiem jest sytuacja w której chcesz odświeżyć wątek po dłuższym czasie. Np. podając nowe informacje na temat warsztatów, gdy ktoś długo nie odpowiedział na Twoje pytanie itp.

Nuriyah
03-06-2010, 00:17
Uffffffffffffffffffffff:D

Farida
03-06-2010, 00:19
Ja po następną "większą partię", zgłoszę się we wrześniu :D

Chciałoby się napisać: Dobrze, że jesteś, Nuriyah ;)

Nuriyah
03-06-2010, 11:14
Chciałoby się napisać: Dobrze, że jesteś, Nuriyah ;)

Bardzo mi jest miło, że mi jest przyjemnie :D:):D:):D:):D:):D:)

Bubesku
04-08-2010, 14:23
Ach,

do nas też wczoraj dotarły :) :) :)

Piękne i zgrabne i w ogóle cudowności.

Dziękuję Nuriyah za fachowy kontakt i świetne saggaty. Ręce aż same się rwą do grania...

Selena
04-08-2010, 15:24
A ja polecam laseczki od Nuriyah!:)
Super leciutkie, idealne do tańca a wysyłka - błyskawiczna!

carmenta
04-08-2010, 16:20
A ja polecam laseczki od Nuriyah!:)

Rany, ale to zabrzmiało :D:D:D:p

Nuriyah
05-08-2010, 22:32
Rany, ale to zabrzmiało :D:D:D:p

:D:D:D

Bubesku i Seleno Dziękuję za rekomendacje, jak to się mówi "robiem co mogiem":D:D:D:D

Nuriyah
08-10-2010, 23:55
Jako, że kilka z Was pytało o saggaty z rozmiarze C - 3 cale, sprowadziłam kilka par do Polski. Są więc dostępne od ręki, cena 189zł.

Farida
09-10-2010, 00:04
Ja się niedługo do Ciebie odezwę, w sprawie kolejnej porcji saggatów, dla moich tribalek i brzuszków :-))

Bashira Qamar
13-10-2010, 00:01
Ja już mam moje sagaty C. Są wielkie, ciężkie (mają taką inercję, że jak już zacznę grać, to czuję się jak by same grały ;)) i mają absolutnie najpiekniejszy dźwięk na świecie.

Faktem jest, że muszę mieć wytłumiacze na każdy talerzyk z osobna, bo tak pięknie rezonują, że nawet pojedynczy talerzyk uderzony wydaje z siebie piękne "dzyń"

22 chrzest wystepowy :D

Qirmida
13-10-2010, 00:03
powoli odkładam na B... :)

Nuriyah
01-04-2011, 22:51
Mam nową dostawę lasek. Kolory w aukcji

http://allegro.pl/belly-dance-laska-do-tanca-bambus-egipt-i1530391150.html

patrzcie na dopiski pod aukcją, co jakiś czas niektóre kolory się sprzedają.

Nuriyah
03-08-2011, 23:19
Mam kolejną dostawę lasek, kolory w aukcji na allegro

http://allegro.pl/belly-dance-laska-do-tanca-bambus-egipt-i1742698770.html

oraz DVD Momo Kadousa "The art of playing finger cymbals"

http://allegro.pl/belly-dance-saggaty-zillsy-kurs-dvd-i1750067677.html

zapraszam:)

Rashidah
04-08-2011, 22:31
Gorąco polecam saggaty od Nuriyah :) zarówno poprzez zakup na allegro, jak i bezpośrednio, np. przez forum. Satysfakcja gwarantowana (moja na 100% :D).

Nailah
06-08-2011, 15:57
Ja też polecam: przesyłka błyskawiczna, bardzo dobry kontakt, no i super towar;) :D

Nuriyah
06-08-2011, 21:29
Dziękuję Wam za rekomendacje:)

Sanaa
08-08-2011, 22:22
Nuriyah, to ja dzwoniłam do Ciebie, przepraszam że tak póżno. Chciałabym rozmiar "B" i laseczkę przy okazji proszę czarno-srebrną, bo moja zgubiła się.
Tylko jakaś ciemna jestem bo nie widzę tu przycisku na priv. wiad. Gdzie mam wysłać ci swoje dane?

Bubesku
12-10-2011, 09:39
A ja dołożę się - ponownie - i zarekomenduję :)

Tym razem po saggatach przyszedł czas na laseczki od Nuriyah, rzeczywiście są piękne, lekkie, dobrze wykonane,
warto zatem polecić bez dwóch zdań!

carmenta
12-10-2011, 11:05
To i zarekomenduję, choć zillsy kupiłam jeszcze w sierpniu :) Naprawdę warto! :)

Farida
12-10-2011, 11:45
I ja zarekomenduję ponownie, bo kupiłam kolejne kilka par :)

kocuria
06-04-2012, 18:05
bym chciała nabyć zillsy. a skoro turkuski są niemal w takiej cenie, jak szeherezadowe licząc z wysyłką, to chyba bym zainwestowała w turkuski właśnie... tylko, no właśnie. mam drobne dłonie, choć dość długie palce - do nauki, na początek, bez ambicji występowania z nimi, to wg tego co tu podczytywałam na forum raczej mniejsze, niż większe, prawda? tylko jak małe, te itsy bitsy, czy size a? i ile by mnie one wyniosły? :)

Sha'ira
07-04-2012, 12:45
Nie mam co prawda dużego doświadczenia z saggatami, ale wydaje mi się, że kupowanie aż tak małych nie ma sensu i jest raczej stratą pieniędzy. Też mam drobne dłonie i długie palce, a sama zaczynałam od wielkości 2 i 1/4 cala (nie są to wprawdzie turkusy, ale na "turkusowe" to będzie rozmiar economy B) i nie powiem, żebym miała jakieś straszne problemy. Raczej takie ogólne wynikające z faktu, że nagle muszę i tańczyć i grać :) Szczerze mówiąc na chwilę obecną chętnie przerzuciłabym się na większe, ale funduszy na razie brak, zresztą poczekam na jakieś wspólne zamówienie z moją grupą. Także ja osobiście bym się nie rozdrabniała i zaczynała od EB co najmniej :)

Blancari
07-04-2012, 13:22
Sha'ira - nie zgodzę się. To zależy od indywidualnych preferencji. Ewentualnie od ustaleń zespołu. I od wielkości dłoni.

Ja mam A i sprawdzają się świetnie, na razie nie myślę o większych, ponieważ zarówno barwa jak i głośność mi odpowiadają.

Stratą pieniędzy jest kupowanie malutkich saggatów z Allegro, ledwie większych od pięciozłotówki, chociaż jak ktoś nie zamierza występować i nie używa metody 3 dźwięków i nie chce wydawać pieniędzy, to i takie wystarczą do klepania galopków na zajęciach.

Ale turkusy A są naprawdę niewiele mniejsze od BE i całkiem sprawnie można na nich wszystkie dźwięki wygrać.

Tak więc to raczej kwestia indywidualnych upodobań. :D

Sha'ira
07-04-2012, 14:22
W sumie masz rację. Pisałam ze swojego punktu widzenia i dlatego tak wyszło. :) W zasadzie pisząc swojego posta miałam bardziej na myśli rozmiar itsy-bitsy niż A, bo te pierwsze to chyba jednak trochę za małe. No i na większych chyba wcale nie gra się trudniej, więc równie dobrze można od razu spróbować takich i nie musieć ewentualnie wymieniać.

Kocuria, a nie masz jakichś znajomych osób, które są w posiadaniu zillsów różnych wielkości? Mogłabyś sprawdzić namacalnie, który rozmiar najbardziej Ci odpowiada.

Blancari
07-04-2012, 14:28
W sumie masz rację. Pisałam ze swojego punktu widzenia i dlatego tak wyszło. :) W zasadzie pisząc swojego posta miałam bardziej na myśli rozmiar itsy-bitsy niż A, bo te pierwsze to chyba jednak trochę za małe. No i na większych chyba wcale nie gra się trudniej, więc równie dobrze można od razu spróbować takich i nie musieć ewentualnie wymieniać.

Myślę, że kwestia czy na większych gra się trudniej zależy od wielkości dłoni. Jeśli ktoś ma bardzo małe to rozmiar B na początek może być kłopotliwy. Ale A czy BE to akurat powinny każdemu pasować. BE mają nieco niższy dźwięk i są głośniejsze. B jeszcze niższy i są jeszcze głośniejsze. Co ciekawe - turkusy są strojone nie tylko jako jeden instrument czy jeden rozmiar, ale również między sobą A i BE i B stroją w ładnych interwałach :D

Kocuria, a nie masz jakichś znajomych osób, które są w posiadaniu zillsów różnych wielkości? Mogłabyś sprawdzić namacalnie, który rozmiar najbardziej Ci odpowiada.

To jest bardzo dobry pomysł. W Krakowie jest wiele tancerek. A w Trójmieście jest na pewno wiele tancerek z turkusami, bo zdaje się Farida kupowała je dla swoich kursantek niemal hurtowo :)

Sha'ira
07-04-2012, 14:32
Co ciekawe - turkusy są strojone nie tylko jako jeden instrument czy jeden rozmiar, ale również między sobą A i BE i B stroją w ładnych interwałach :D

A to rzeczywiście bardzo ciekawa informacja :)

Blancari
07-04-2012, 16:23
A to rzeczywiście bardzo ciekawa informacja :)

Sprawdzone na warsztatach z Abu, akurat znalazły się na nich właścicielki wszystkich trzech rozmiarów i kiedy grałyśmy po kolei - wychodziła bardzo ładna melodyjka, a kiedy razem, to nie było zgrzytów.

Jeszcze jedna ciekawostka.

Zillsy produkują taką ilość alikwotów, że trudno określić dokładną wysokość przy pomocy najprostszych narzędzi (inna jest wysokość na początku dźwięku i stopniowo się zmienia częstotliwość dominująca w miarę wybrzmiewania).

Ale może kiedyś uda mi się dorwać jakiś bardziej specjalistyczny kamerton to się chętnie znów pobawię.

Ale na korzyść turkusów przemawia fakt, że jednak jest jakaś wysokość dominująca. Kiedy sprawdzałam na tym samym kamertonie saggaty z czeskiego sklepu - wskaźnik po prostu wariował.

:D

kocuria
07-04-2012, 16:35
no dobra. to po doczytaniu, oraz poznaniu waszych opinii - prawie na pewno BE :) zwłaszcza, że dźwięk wolałabym niższy niż wyższy, zrządzeniem losu mój bęben dźwięczy bardzo wysoko i dla odmiany chciałabym nieco niżej :)
już widzę, jak za rok marudzę że marzą mi się C, jak znam siebie... :D

cna niewiasto, wysyłasz talerzyki poleconym może? bo moja poczta jest jedną z tych, co to jak da się zgubić, to zgubią, jak się nie da, to też zgubią i będą rżnąć głupa...

kocuria
18-04-2012, 22:34
przyszły dzisiaj moje BE, jestem za.chwy.co.na :love:
nie dość, że przepiękny dźwięk, to nastrojone tak że jak dźwiękniesz to dobrą minutę jeszcze dźwięk w talerzyku wibruje cichutko jak go nie wytłumisz.
boskość!!! :love:

Erinn
19-04-2012, 15:38
I ja stałam się dumną posiadaczką turkusków... :)
Rozmiar B 2 1/2 - świetny! Dla kogoś nieprzystosowanego mogą się wydawać ciężkie, ale to wrażenie minie. A grają jak marzenie :)

Nuriyah
20-04-2012, 21:36
:D:D:DSuper:D:D:D Bardzo się cieszę, ze jesteście zadowolone:D

terry
25-04-2012, 21:36
Dziś dołączyłam do fanek turkusków. Nic, tylko dzwonić i dzwonić! :)