PDA

Pokaż pełną wersję : Trójmiejska pustynia? Warsztaty i imprezy

maroccanmint
08-10-2008, 11:18
Ponieważ jestem jeszcze bardzo początkująca, starannie przeglądam różne wątki i informacje dotyczące warsztatów i spotkań z tancerkami - gwiazdami... I dochodzę do wniosku, że w Trójmieście bardzo mało się dzieje w tym względzie - albo nie umiem znaleźć odpoweidnich informacji.
Podobnie tyczy się szkół tańca :) Znam dwie - El Duende w Sopocie (w którym wzięłam kilka lekcji w ubiegłym roku, ale warunki takie jak dojazdy mnie zniechęciły) oraz Belly Therapy, do któej uczęszczam obecnie.
Może mnie ktoś oświeci?

martanowicka
08-10-2008, 11:33
Witam
To prawda, że w Trójmieście nie ma tylu "orientalnych" wydarzeń co w Warszawie czy na Śląsku..Ale poza szkołami, które podałaś jest jeszcze kilka ciekawych instruktorek. Poszukaj w necie lub tu na forum ( http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=986)
Od siebie dodam tylko, że bardzo zależy mi żeby "poruszyć" nasze miasta i po wrześniowej imprezie ( http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=1016) zaczyna rysować się szansa na zmiany:)

maroccanmint
08-10-2008, 11:49
Marto,
bardzo Ci dziękuję, będę oczywiście śledzić pilnie informacje na Twojej stronie i w razie czego - zamelduję się na warsztatach, jeśli takowe będą.
:) :) :)

Abir
08-10-2008, 13:00
Nie narzekaj :). Niektóre z dziewczyn pochodzą z miejscowości, gdzie nie ma nawet szkoły tańca. Choć na Trójmiasto mało tych szkół, zdawało mi się, że jest tam więcej.
Ale nie każda ma szczęście mieszkać/dojeżdzać do Warszawy.
(Lub Kraków).
A Śląsk? Ja tam nie mam szczęścia do tych warsztatów, zawsze zbyt późno się orientuję :).

Farida
08-10-2008, 14:08
Dlatego właśnie, trójmiejskie tancerki intensywnie warsztatują w poszukiwaniu inspiracji :-)
Tutaj na forum, są na bieżąco zamieszczane informacje nt. warsztatów, które odbywają się w Polsce i u naszych sąsiadów :)

Od czasu do czasu, warsztaty organizuje Lapasion, El Duende i Maisa.

Intisar
08-10-2008, 14:16
W sumie dobrze wiedzieć, że Trójmiasto jest jeszcze niezdobyte, bo ja pochodzę z Gdańska i zamierzać zacząć tam przyjeżdżać z warsztatami, kiedy tylko rozkręcę się w Krakowie :) Ale to jeszcze za dłuższą chwilę.

Arshenique
09-10-2008, 15:48
Trójmiasto jest nie zdobyte, ale możecie je zdobyć XD bo wiele chętnych tancerek na warsztaty jest :). Ja ostatnio uczestniczyłam w moich pierwszych dwudniowych warsztatach tutaj :D a i od wakacji do teraz odbyły się 3-4 imprezy orientalne w klubach :) faktycznie się ruszyło. Jestem dobrej myśli :)

Farida
09-10-2008, 17:51
Ja bym nie powiedziała, ze trójmiasto nie jest zdobyte ;) U nas po prostu, powiedzmy sobie szczerze, jest mało tancerek, taniec brzucha jest jeszcze mało popularny. Przez to właśnie, nie odbywają się niektóre warsztaty - z braku chętnych , bądź nie odbywają się warsztaty na wyższych poziomach. Więc co z tego, że kogoś do nas zaprosimy, skoro później trzeba to odwoływać... Jeśli ktoś ma ochotę czekać, niech czeka, ale czasami warto wziąć sprawy w swoje ręce - tyle się dzieje m.in w Warszawie, Lublinie, ;) A do Wawy jadąc intercity, toż to jak rzut beretem :)

Trójmiasto najpierw musi się orientalnie narodzić. Więcej tancerek będziemy miały, będzie więcej warsztatów, bo będzie miał kto na nie chodzić.
Prawo popytu i podaży :p

Intisar
09-10-2008, 23:55
Koleżanka mówiła mi ostatnio o jakimś niesamowitym klubie orientalnym w Gdyni albo w Sopocie (ale mam dokładne dane :rolleyes:), w którym się sporo dzieje, warsztaty chyba nie, ale imprezy belly dance. Kojarzycie może, o co chodzi? Bo nie pamiętam nazwy. I nie jest to żaden z klubów wymienionych w temacie Imprezy orientalne kluby itp.

Farida
10-10-2008, 06:50
Koleżanka mówiła mi ostatnio o jakimś niesamowitym klubie orientalnym w Gdyni albo w Sopocie (ale mam dokładne dane :rolleyes:), w którym się sporo dzieje, warsztaty chyba nie, ale imprezy belly dance. Kojarzycie może, o co chodzi? Bo nie pamiętam nazwy. I nie jest to żaden z klubów wymienionych w temacie Imprezy orientalne kluby itp.

Być może chodzi o siouxie10 w Gdynii :) Ale...czy ja wiem czy tam tak sporo się dzieje? Jeśli chodzi o wspólną zabawe, to nic sie nie dzieje. Raz się udało...Z Emila tańcowałyśmy "aż do" 1:00 w Global cafe...ale tylko nas tak wkręciło ;)
Sporo nam jeszcze brakuje, do imprez przeprowadzanych w innych miastach, ale nie jest źle :p
:) Wydaje mi się, ze mks wymieniła w tamtym temacie (http://www.belly-dance.pl/forum/showpost.php?p=31267&postcount=9), wszystkie kluby gdzie odbyły się występy belly. Swoja drogą, trochę się zdziwiłam, ze tyle się tego już nazbierało :)

Arshenique
10-10-2008, 07:50
Możliwe że chodzi o Siouxie 10 :P w zeszłą sobotę odbyła się tam impreza orientalna i trzeba przyznać że klimat klubu był całkiem przyjemny :). Nawet tam wystąpiłam :P. No ale nie wiem czy oni robią coś więcej... to zbyt daleko ode mnie :/

mks
12-10-2008, 12:24
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~

tu imprezy

http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=332

a tu szkoly:

http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=986&highlight=trojmiescie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~

Dzwoneczek
06-05-2009, 12:16
Szykuja się teraz warsztaty proawdzone przez Marte i Shirin, informacja jest zreszta na artorient.pl:)
W Trójmiescie są idealne warunki do roztrzesienia tematu:)

calypte
06-05-2009, 16:41
To fakt, że znalezienie czegoś u nas jest trudne.. dopiero `raczkuję` w temacie TB, jeśli chodzi o warsztaty to na razie biorę udział właściwie tylko w tych organizowanych przez El Duende.. A przydałby się czasem powiew czegoś nowego.. Dlatego już mi się pyszczek śmieje na samą myśl o niedzielnym wachlarzu z Martą Nowicką :D.. Dużo racji ma Farida - trzeba też brać sprawy w swoje ręce (tudzież brzuszki ;)) i warsztatować się w innych miastach. W tej kwestii jestem jeszcze na etapie `chciałabym, a boję się`:embarrest:.. ale mam nadzieje, że to szybko mi przejdzie :embarrest:

Adara
07-05-2009, 16:57
W tej kwestii jestem jeszcze na etapie `chciałabym, a boję się`:embarrest:.. ale mam nadzieje, że to szybko mi przejdzie :embarrest:

Ja też jestem na tym etapie...:embarrest: Może jak się do Gdańska na mgr dostanę to będę coś kombinować.

Dzwoneczek
07-05-2009, 18:10
Nie bójcie sie, działajcie:) a Trójmiejszczanki - co do fajnego orientalnego miejsca, poza global cafe, gdzie chodzicie gdy chcecie zapalic nargile albo posiedzieć w egipskim klimacie?

Szahiya
01-08-2009, 23:10
Może wyskoczę jak Filip z konopi, ale czy są teraz w tym tygodniu jakieś zajęcia, ma które mogłabym sobie jednorazowo wstąpić?