PDA

Pokaż pełną wersję : WAŻNE! Obowiązujący wzór zamieszczania informacji o wydarzeniach w tym dziale i kalendarzu!

Admin
11-10-2007, 19:18
Ważne! Obowiązujący wzór zamieszczania informacji!

1. Sprawdź czy już nie została podana informacja o tej imprezie.

2. Proszę w tytule zawrzeć następujące informacje:

nazwa imprezy... data z pełnym rokiem!... miasto

Dzięki takiemu tytułowaniu wiadomości na pierwszy rzut oka będzie wiadomo czy dana impreza już była, w którym mieście ma się odbyć itd. Ułatwi to wszystkim orientowanie się w informacjach.

3. W treści wiadomości podaj wszystkie niezbędne informacje na temat wydarzenia, tak aby użytkownicy nie musieli szukać ich na innych stronach.
(podaj: godziny, daty, poziom zaawansowania, adresy, dojazd, ceny, program, informacje o prowadzących... itd)

UWAGA: Tekst podawanej informacji powinien być napisany w języku polskim. Jeżeli znajdują się w nim przeklejone np. opisy warsztatów w języku obcym, należy poniżej takich opisów zamieścić przynajmniej skrócone do najistotniejszych informacji tłumaczenie.

Na temat jednej imprezy można założyć tylko jeden wątek! Każda reklama w blogu, innym dziale będzie kasowana jako spam!

Wszystkie zmiany proszę podawać dopisując nową wiadomość w wątku aby go podbić do góry oraz edytować pierwszą wiadomość uaktualniając tam podane informacje!

Po opublikowaniu takiej wiadomości, proszę wpisać ją do kalendarza podając te same dane w tytule:

nazwa imprezy... data... miasto a w treści tylko link do wiadomości zamieszczonej w tym dziale (Wieści z orientalnych scen).

W kalendarzu nie wolno umieszczać regularnych zajęć. Informacje w kalendarzu pokazują się dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.

Każda osoba, która podała wiadomość o wydarzeniu powinna czuć się za nią odpowiedzialna i na bieżąco uzupełniać ją o zmiany oraz odpowiadać na pytania użytkowników!

UWAGA:
Reklamowanie swoich imprez w wątkach konkurencji jest nietyczne i będzie kasowane!

Nieprzestrzeganie tych zasad może spowodować skasowanie informacji o imprezie.

Dziękuję

mks
12-10-2007, 20:29
.................... ;)

Admin
12-10-2007, 23:10
.................... ;)
????????????? ;)

Mała tancereczka
13-10-2007, 20:46
.................... ;)

????????????? ;)
To jakiś nowy język, wasz gryps?:):D:):D

mks
14-10-2007, 16:12
????????????? ;)

mialam na mysli ...ze nasz Admin jest czujny ... ;) na nasze uwagi dzieki :)

Admin
14-10-2007, 20:12
mialam na mysli ...ze nasz Admin jest czujny ... ;) na nasze uwagi dzieki :)
:DTo już wiem o co chodzi:D
Dzięki

Farida
14-10-2007, 20:50
.................... ;)

:d

Anck-Su-Namun
15-02-2008, 03:14
: ) dziekuje za powiadomienie

Admin
03-03-2008, 09:49
Przypominam i bardzo proszę o stosowanie się do naszych zasad zamieszczania informacji o imprezach i wydarzeniach.

Szczególnie zwracam uwagę na podawanie roku w temacie i wpisywanie informacji o wydarzeniu do kalendarza.

Tylko wydarzenia wpisane do kalendarza będą zamieszczane w naszym newsletterze rozsyłanym do użytkowników forum!

Saja
19-04-2009, 21:39
bedziemy pamietac;)

Admin
10-11-2009, 20:36
UWAGA!

Przypominam o przestrzeganiu zasad zamieszczania informacji w tym dziale.

Nasze zasady są podpowiedzią jak prawidłowo sformułować ogłoszenie aby zainteresować potencjalnych klientów i przekazać informacje w sposób zrozumiały.

Niewystarczająca ilość szczegółów powoduje, że często zostaję zasypany mailami od gości na forum z pytaniami o szczegóły imprez. Ponieważ potrafię dostać nawet kilkadziesiąt takich maili dziennie nie odpowiadam na nie ponieważ nie mam czasu na to. Są to straceni klienci dla Waszych imprez!

Nieregulaminowe i niepoprawione po informacji od moderatora wiadomości będą kasowane.

Admin
03-12-2009, 19:09
Aby uniknąć nieporozumień i podsumować dyskusję w wątkach warsztatowych chciałbym wytłumaczyć dokładnie zasady zamieszczania ogłoszeń w obcych językach.

Jeżeli przeklejacie z zagranicznych stron opisy warsztatów i inne wiadomości należy pod spodem takiego opisu przynajmniej w jednym zdaniu przetłumaczyć najistotniejsze informacje. Nie musi to być tłumaczenie całego tekstu, wystarczy krótkie streszczenie.

Jeżeli zajęcia będą prowadzone w języku obcym proszę podać taką wiadomość, warto zaznaczyć czy będzie tłumacz.

cytuje fragment z innej wiadomości na ten temat:

Nie jest to życzenie moderacji tylko użytkowników forum. Zasady zamieszczania ogłoszeń nie są zbiorem niepotrzebnych utrudnień tylko przewodnikiem jak napisać wiadomość w sposób czytelny i zrozumiały dla wszystkich.
Wystarczy, że w podanej informacji brak drobnego elementu takiego jak cena lub poziom zaawansowania warsztatów a zostaję zasypany kilkudziesięcioma mailami z pytaniami o szczegóły. Nasze forum odwiedza codziennie 2000 - 3000 gości. Duża część z nich traktuje moderatorów i administratora jak skrzynkę kontaktową, która zna odpowiedzi na wszystkie pytania.
Po zamieszczeniu przez jednego z użytkowników ogłoszenia z opisami w języku angielskim przyszło do mnie bardzo dużo zapytań o szczegóły i tłumaczenie. Ponieważ nie znam odpowiedzi i nie mam czasu na ich poszukiwanie i tłumaczenie z obcych języków nie odpowiadam na takie maile. Nie jest to strata dla mnie tylko dla organizatora, który traci swoich potencjalnych klientów.

Zamieszczanie informacji w języku polskim ułatwia życie wszystkim użytkownikom, organizatorom i administracji forum dlatego bardzo proszę zanim zaczniecie wygłaszać swoje osobiste zdanie negujące zasady spójrzcie na to z perspektywy wielu użytkowników forum, którzy mogą znać rosyjski, niemiecki, francuski i inne języki a nie posługiwać się angielskim.

Ladli
08-09-2010, 12:31
Witam, dziękuje, za informacje, chce się upewnić, czy dobrze rozumiem, jeśli podaje wiadomość o nowych, regularnych zajęciach, nie wpisuje ich do kalendarza, pozostając tylko przy informacji w dziale wieści z orientalnych scen.
Druga kwestia, to czy mogę podać adres strony internetowej szkoły, mam bardzo obszerny grafik zajęć tańca brzucha i nie wiem czy umieścić w informacji na forum, tak długi opis?

Dziękuje i Pozdrawiam

Ladli

Admin
08-09-2010, 14:17
jeśli podaje wiadomość o nowych, regularnych zajęciach, nie wpisuje ich do kalendarza, pozostając tylko przy informacji w dziale wieści z orientalnych scen.

Informacje o regularnych zajęciach podajemy tylko w dziale wieści. Nie umieszczamy ich w kalendarzu ponieważ gdyby wszystkie szkoły zaczęły wpisywać tam swoje lekcje to kalendarz stałby się nieczytelny.

Druga kwestia, to czy mogę podać adres strony internetowej szkoły, mam bardzo obszerny grafik zajęć tańca brzucha i nie wiem czy umieścić w informacji na forum, tak długi opis?

Tak, proszę zamieścić na forum pełen grafik zajęć tańca brzucha w danej szkole.
Jest to wygodne dla użytkowników, którzy nie muszą skakać po wielu stronach internetowych tylko wszystko mają w jednym miejscu.
Nasze doświadczenie jest również takie, że kiedy nie ma godzin, adresów, informacji o prowadzących, cen itp a jest jedynie link do strony szkoły to i tak goście na forum (czyli osoby nie zarejestrowane, które nie mogą pisać wiadomości) zasypują nas pytaniami o szczegóły co jest dla nas uciążliwe.

salma_pl
22-09-2010, 12:15
Dziękuję, dopiero wprawiam się w umieszczaniu wiadomości na forum, ale dzięki Twoim instrukcję będzie mi teraz o wiele łatwiej :) serdecznie pozdarwiam Salma

Dzikus
26-04-2011, 21:32
Mam pytanko: jeżeli wydarzenie chcę odwołać, to co mam zrobić w kalendarzu i w temacie? Dodać formułkę, wykasować? Dzięki :(

Blancari
26-04-2011, 21:44
Mam pytanko: jeżeli wydarzenie chcę odwołać, to co mam zrobić w kalendarzu i w temacie? Dodać formułkę, wykasować? Dzięki :(

Wysłać wiadomość do Admina lub moderatora, lub przez "trójkącik alarmowy" z prośbą o zmianę w temacie/wykasowanie z kalendarza.