Pokaż pełną wersję : Witam serdecznie na forum - ty też się przedstaw :-)
Lubna, ciekawa jestem, czym się zajmujesz? Moja siostra też czyści i skleja różne nagrania, ale na pewno nie jesteś moja siostrą ;) Nie, nie jesteśmy siostrami, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo ;P Czasami tworzę muzykę i śpiewam....
Jak obiecałam, wątek zaczęty: http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/4802-Miksowanie-utwor%C3%B3w
Zapraszam :)
długo nie zaglądałam na forum... ale postanawiłam to zmienić!!
tak więc WITAM się z Wami ponownie ;)
talika36
16-03-2011, 22:51
Ponownie witamy serdecznie! :)
:)
strasznie się cieszę, że po tej przerwie w końcu się przełamałam, i napisałam posta :D
ostatnio tylko Was podczytywałam... ;)
Witaj, witaj :) Jesteś z Warszawy?
Jestem prawie z Warszawy ;)
Orientalna ...
27-03-2011, 17:49
Hej .. jestem tu nowa miło was poznać ;)
Hej .. jestem tu nowa miło was poznać ;)
Nam też jest miło, że dołączyłaś do nas. :)
Było by jeszcze milej gdyś tak jak inne dziewczyny napisała coś więcej o sobie ;) i wypełniła profil.
Łatwiej będzie nam odpowiadać na Twoje pytania, sugerować które warsztaty powinnaś wybrać, składać życzenia itp. ;) :)
Orientalna ...
28-03-2011, 15:17
Więc mam na imię Klaudia i mam 14 lat :)
Jestem tu najmłodsza jak sądze ..
Tańcze belly dance od niedawna i tylko w domu ^^
Od razu pokochałam ten taniec tak jak pewnie większość tutaj obecnych ...
To chyba tyle .. jak coś to pytajcie ;D
Więc mam na imię Klaudia i mam 14 lat :)
Jestem tu najmłodsza jak sądze ..
Tańcze belly dance od niedawna i tylko w domu ^^
Od razu pokochałam ten taniec tak jak pewnie większość tutaj obecnych ...
To chyba tyle .. jak coś to pytajcie ;D
Witaj, Klaudio :)
Na pewno nie jesteś najmłodsza :D Mamy tu na forum nawet dziesięciolatki ;)
Możesz te wszystkie informacje wpisać do swojego profilu (klikasz na Panel Użytkownika w górnym prawym rogu i później po lewej stronie Edytuj Profil).
Dzięki temu będziesz mogła np. poznać tańczące koleżanki z Twojej okolicy :)
Możemy Ci też pomóc wybrać szkołę tańca w Twoim mieście albo zasugerować odpowiednie filmy instruktażowe do nauki w domu, zgodne z Twoimi oczekiwaniami - może jakiś film nagrała Twoja ulubiona tancerka? :)
Orientalna ...
29-03-2011, 14:53
Sadie ;)
Orientalna ...
05-04-2011, 15:52
Sadie ^^ ...
tak dawno mnie tu nie było, że przedstawię się drugi raz :) Ola, Łódź, lat 20, stu-dętka medycyny, zaczynam od nowa moją przygodę z tańcem brzucha. Pozdrawiam wszystkie tańczące ;)
Orientalna ...
05-04-2011, 20:28
Podacie mi jakiś fajne piosenki do tańca brzuszka ? :)* !?.
Zakręcona BD
05-04-2011, 21:09
Orientalna ... (http://www.belly-dance.pl/forum/member.php/6315-Orientalna-...):
możesz wejść tutaj: http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/23-Wybierzmy-utwory-muzyczne-na-p%C5%82yt%C4%99-marze%C5%84 albo tutaj: http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/284-muzyka :) poszukaj też w google ,np. bellydance music, arabic music, arabskie rytmy itd. I na youtube musisz sprawdzić: Hossam Ramzy, bellydance music, Mezdeke, Bellydance Superstars music itd. miłego tańczenia :)
Orientalna ...
06-04-2011, 19:20
Dzięki bardzo ;*
Witam serdecznie, w końcu dotarłam i ja...z tego podekscytowania aż odjęło mi mowę, wszystkie jesteście cudowne, cieszę się, że teraz i ja mogę być częścią tego pięknego świata, również w formie wirtualnej :)
Malika L
15-04-2011, 20:02
Jestem tutaj nowa i wypadałoby sie przywitać; więc - DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM GOSZCZĄCYM TUTAJ I... wszystkiego dobrego nie tylko w tańcu :)
Witaj i Tobie również wszystkiego dobrego :)
Na początek możesz zacząć od wszystkich przydatnych informacji na forum ;)
Najważniejsze wątki zostały zebrane tutaj (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/549-Najwa%C5%BCniejsze-w%C4%85tki-na-temat-ta%C5%84ca-brzucha-dla-nowych-os%C3%B3b) :)
Malika L
15-04-2011, 23:13
Otóż - generalnie to już "coś niecoś" poczytałam i pooglądałam :) W związku z tym, że mam za sobą PIERWSZE spotkanie z tym tańcem, pomyślałam, że... mogę się zaznaczyć na mapie, hahaha, co tez niezwłocznie uczyniłam (żeby mi zapał w tzw. między czasie nie odszedł w siną dal;)
Orientalna ...
16-04-2011, 09:55
Ja też WITAM ;D !.
Otóż - generalnie to już "coś niecoś" poczytałam i pooglądałam :) W związku z tym, że mam za sobą PIERWSZE spotkanie z tym tańcem, pomyślałam, że... mogę się zaznaczyć na mapie, hahaha, co tez niezwłocznie uczyniłam (żeby mi zapał w tzw. między czasie nie odszedł w siną dal;)
Bardzo mi miło, że się zaznaczyłaś :)
Zapraszam też wszystkich, którzy tego jeszcze nie zrobili :) Link jest w moim podpisie :)
Witam :) jestem nowa na forum i w świecie tańca, ale mam nadzieje, że uda mi się zostać na dłużej :)
zdarzasię
20-04-2011, 22:21
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki:) Mam na imię Kasia i w końcu, po tygodniach przeglądania forum postanowiłam założyć konto:))
Cześć, dziewczyny :) Czujcie się jak w domu!
Witam!
Mam na imię Ania. Cieszę się, że mogę znależć się wśród osób, urzeczonych, wpatrzonych i pasjonujących się tym wspaniałym rodzajem tańca. Ja od jakiegoś czasu nim żyję. Pielęgnuję wytrwale tę pasję i staram się ją rozwijac. Ogromnie mi miło, że jestem wśród Was.
Witaj Aiszo - nam również ogromnie miło, że dołączyłaś! :)
Orientalna ...
26-04-2011, 09:28
;) Witam ... :)
Ishanira
27-04-2011, 15:17
Witamy, witamy! :D
Farhanah
28-04-2011, 22:54
Cześć!
Jestem Marta, tańczę ten wspaniały taniec dopiero drugi rok. Do tej pory zaglądałam na forum, jako gość, ale uznałam, że warto się jednak zarejestrować! Postaram się nie tylko dużo czytać, ale również dużo mówić ;) Pozdrawiam!
Witam wszystkie nowo przybyłe Panie. Tańczcie, piszcie i dzielcie się z nami swoją wiedzą i przeżyciami związanymi z tańcem :)
beakinka
01-05-2011, 19:23
Cześć,
mam na imię Beata, jestem z Gdańska.
Na razie niewiele umiem, niewiele wiem ale chętnie będę tu zaglądała.
A jak już się czegoś nauczę to może się tym też pochwalę :)
Pozdrawiam
Cześć, Beakinka :) Trójmiasto górą :D
Roksolanka (Naima)
02-05-2011, 23:46
Cześć!
Jestem Marta, tańczę ten wspaniały taniec dopiero drugi rok. Do tej pory zaglądałam na forum, jako gość, ale uznałam, że warto się jednak zarejestrować! Postaram się nie tylko dużo czytać, ale również dużo mówić ;) Pozdrawiam!
Drugi rok, to nie żadne "dopiero", Siostro!
To już całkiem poważny staż!
Czytaj, pytaj, mów, co Ci w sercu gra!
Beakinko, będziemy czekać na Twoje filmy!
Cieszę się, dziewczyny, że dołączyłyście :) Mam nadzieję, że znajdziecie tutaj wiele cennych informacji, porad, ale także przyjaciół - same się przekonacie, ile ciepła i sympatii emanuje z forum, a dziewczyny, które znają się tylko z internetu, wzajemnie się wspierają. I wspaniały jest moment, kiedy poznaje się internetowe koleżanki na żywo :)
Roksolanka (Naima)
03-05-2011, 10:53
Czasem nawet szokujący, bo wyobrażasz sobie delikwentkę w określony sposób, a tu przed Tobą ktoś zupełnie inny :)
Oj tak - od paru osob uslyszalam, ze myslaly, ze bede raczej niewysoka :D
;) witam nowo przybyłe panie;)
beakinka
05-05-2011, 21:02
Dziękuję za tak ciepłe powitanie.
Na razie dużo tu czytam, zaglądam, podpatruję:)
Na filmy przyjdzie czas... Kiedyś...
Pozdrawiam
Karishma
11-05-2011, 17:52
Jako nowo przybyła, witam sie ze wszystkimi! ;-)
Mam nadzieję,że dam upust swoim orientalnym emocjom na forum. ;-) Jestem zachwycona ilością mądrości które już zdołałam wyczytać. Czekają mnie dłuugie noce przeglądając strona stroną każdy wątek..;-)
P.S Do zobaczenia na Koktajlu Orientalnym na Bemowie! ;-) /debiutantka/ ;-)
POZDRAWIAM ALL BELLY DANCERS! ;-D
Witam, Moja Zdolna ;-) Baw się dobrze ;-)
Lady_Arashi
24-05-2011, 15:24
Witam serdecznie, będę często zaglądać, żeby i poczytać i pogadać i poszukać informacji o warsztatach, pokazach, imprezach.
Ishanira
24-05-2011, 18:16
Witaj Lady_Arashi! :) Pierwsze kroki nie muszą być trudne, polecam zajrzeć:
http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/1510-Regulamin-Forum warto przeczytać regulamin forum, tak na początek, rozwieje wiele wątpliwości i pytań :) Korzystaj mądrze!:)
Witam :)
Właśnie zaczynam swoją przygodę z tańcem brzucha i bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum. Mnóstwo ciekawych informacji!
WITAM ponownie wszystkich, bo przez jakiś czas miałam króciutką przerwę od tańca i forum...na pisanie pracy :)
marilena
03-06-2011, 22:38
Witajcie dziewczyny. Jestem baardzo początkująca mam nadzieję, że czytając i przeglądając forum nauczę sie nowych rzeczy. Taniec brzucha fascynuje mnie od zawsze, jest po prostu cudownym wyrazem własnej kobiecości... ale co ja będę się rozpisywać każda z obecnych tu dziewczyn kocha ten taniec, ważne żeby się dobrze bawić. Pozdrawiam.
Witaj marileno, cieszę się, że jesteś z Krakowa. Może kiedyś spotkamy się na jakiś zajęciach lub warsztatach :)
Hej! Tyle czasu wchodzę na to forum i nigdy się nie zarejestrowałam! Oto jestem :)
Hej! Tyle czasu wchodzę na to forum i nigdy się nie zarejestrowałam! Oto jestem :)
Witaj :), może jakaś mała podpowiedź jak sie do Ciebie zwracać? Bo chyba nie "krzaczki", "robaczki" lub esyfloresy ;D.
Ishanira
13-06-2011, 21:19
Podjęłam się tłumaczenia tego imienia, ale oczywiście ekspertem nie jestem, w każdym razie z sanskrytu wyszło Fareda, lecz tylko posiadaczka nicku może potwierdzić lub poprawić moją transliterację :)
jestem nowa na tym forum, ale tańczę już roczek z okładzikiem :) Miło mi Was wszystkie poznać
Ishanira
20-06-2011, 09:54
Witaj, Akkasho na naszym zacnym forum ;) Korzystaj mądrze :D
Sale El Sol
20-06-2011, 20:45
Cześć ;)
Na imię mi Aleksandra, pochodzę z Tomaszowa Lubelskiego. Jestem fanką Shakiry :D Tańczę.. hmm, trudno to nazwać tańcem. Próbowałam zacząć na początku stycznia, ale przez szkołę wzięło plany w łeb. Do 17 maja dałam sobie spokój z tańcem brzucha, ale po 17 maja.. coraz częściej zdarza mi się falować brzuchem, wykonywać 'orientalne ruchy' rękami, naśladować Shakirę i.. słuchać Ojos Así. Dzisiaj znalazłam to forum i wraz z rozpoczęciem wakacji biorę się za naukę tańca :)
Blancari
20-06-2011, 20:52
Witaj Sale el Sol! Taniec brzucha to piękna sztuka, najlepiej uczyć się go pod okiem instruktorki, która pokaże co i jak oraz poprawi błędy. Jeśli jednak nie trafisz do żadnej szkoły tańca - skorzystaj z naszej Wirtualnej Szkoły http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/1332-Wirtualna-Szko%B3a-Ta%F1ca?p=158604#post158604
Możesz tu wstawiać filmiki z nagranymi swoimi próbami, a bardziej doświadczone tancerki udzielą Ci porad, co jest fajne, a nad czym jeszcze popracować.
Sale El Sol
20-06-2011, 20:57
Jak na razie nie trafiłam, i przez jakiś czas zapewne nie trafię, gdyż najbliższa szkoła tańca brzucha jest w Zamościu, a zajęcia kończą się tak późno, że nie danego dnia nie miałabym czym wrócić do domu, a kolejnego dnia [tj. piątek] musiałabym tłuc się najwcześniejszym autobusem by zdążyć do szkoły.. Także bardzo dziękuję, Blancari, na pewno skorzystam ;)
Cezaranna
21-06-2011, 19:11
Witam wszystkie miłośniczki orientu. Jestem bardzoooo początkująca, ale strasznie podoba mi się taniec brzucha. Wierzę, że można poczuć się dzięki niemu 100% kobietą. To jest to!
weronika
23-06-2011, 16:44
Cześć:) Mam na imię Weronika.
Kulturą arabską i tańcem brzucha zafascynowałam się w 2006 roku, jednak z racji położenia geograficznego i braku szkoły tańca w pobliżu nie mogłam rozpocząć nauki. Co zmieniło się jak poszłam na studia do Wrocławia. Po latach wyczekiwania, w październiku 2010 mogłam zacząć spełniać marzenia :D Udało mi się trafić do wspaniałej szkoły, dzięki której taniec brzucha z lekcji, na lekcję jeszcze bardziej mi się podoba :D
Czytam Wasze forum od ponad trzech lat, jednak dopiero teraz odważyłam się napisać :embarrest:
Ishanira
23-06-2011, 23:00
Witamy, witamy dziewczyny! Super, że podoba Wam się Nasze zacne forum oraz Taniec Brzucha;)
Marta Kamila
27-06-2011, 08:59
Witam,
nareszcie udało mi się zapisać na to zacne forum:) mam nadzieję poznać wiele wspaniałych tencerek, które podzielą się ze mną swoją wspaniałą pasją jaką jest taniec orientalny. W końcu będę na bierząco z warsztatami i imprezami, które ostatnio zaniedbałam.
Witam ciepło nowe forumowiczki :)
Ishanira
27-06-2011, 21:33
Welcome welcome!:):) Poczujcie się jak u siebie i czytajcie, korzystajcie z porad, opinii, podpowiedzi i tańczcie, tańczcie aż po księżyca kres :D:D:D
Cześć:) Mam na imię Weronika.
Kulturą arabską i tańcem brzucha zafascynowałam się w 2006 roku, jednak z racji położenia geograficznego i braku szkoły tańca w pobliżu nie mogłam rozpocząć nauki. Co zmieniło się jak poszłam na studia do Wrocławia. Po latach wyczekiwania, w październiku 2010 mogłam zacząć spełniać marzenia :D Udało mi się trafić do wspaniałej szkoły, dzięki której taniec brzucha z lekcji, na lekcję jeszcze bardziej mi się podoba :D
Czytam Wasze forum od ponad trzech lat, jednak dopiero teraz odważyłam się napisać :embarrest:
Weronika!!!!!
3 lata na forum siedzisz a ja po prawie roku naszych wspolnych zajec sie o tym dowiaduje????????
:D
Witaj :), może jakaś mała podpowiedź jak sie do Ciebie zwracać? Bo chyba nie "krzaczki", "robaczki" lub esyfloresy ;D.
Oj przepraszam! Gapa ze mnie ;p
Dominika ( Farida z Warszawy;) )
weronika
28-06-2011, 21:01
Weronika!!!!!
3 lata na forum siedzisz a ja po prawie roku naszych wspolnych zajec sie o tym dowiaduje????????
:D
tak :D :D
nie było kiedy się pochwalić :p
Witam wszystkich! Taniec brzucha jest niesamowicie ważną częścią mojego życia. Jest częścią mnie. Bardzo się cieszę, że istnieje strona taka jak ta. Jest ona dla mnie swoistym uniwersytetem tańca brzucha :) . Serdeczne gratulacje dla wszystkich jej twórczyń i twórców!
Witam wszystkich serdecznie!
Mam na imię Karolina. Tańczę od 2,5 lat. Mieszkam w Krakowie. Do zobaczenia na warsztatach:)
Witajcie wszystkie nowe tancerki. Zapraszam do dyskusji, zadawania pytań i dzielenia się swoimi wrażeniami.
Cieszę się, że do nas dołączyłyście :)
Witajcie, wszystkie nasze nowe forumowiczki :-)
Witam wszystkich , ja mam 15 lat i strasznie mi się podoba taniec orientalny już od długiego czasu teraz tylko muszę kupić strój do tańca i zapisać się do jakiegoś Ośrodka . pozdrowienia dla użytkowniczek :))
jaldonet
28-07-2011, 12:52
Witam serdecznie, bardzo się cieszę że jest takie miejsce jak to forum... tańczę amatorsko od roku, mam bardzo ograniczoną wiedzę na temat tańca brzucha, więc mam nadzieję, że dowiem się tu wszystkiego co będzie mi potrzebne zagłębić się i lepiej poznać ten piękny taniec :)
Ishanira
28-07-2011, 14:07
Witaj jaldonet na Naszym zacnym forum! :)
bellyfan
29-07-2011, 12:41
Witajcie Dziewczyny :)
Forum przeglądam odkąd zaczęłam uczęszczać na warsztaty (5 miesięcy temu, a więc jestem początkującym pasjonatem). Dopiero teraz postanowiłam się zarejestrować :). Od 6 lat interesuję się kulturą arabską, ale tańcem zainteresowałam się dopiero 1,5 roku temu i od tego czasu nieustannie marudziłam znajomym, ze chcę zacząć się uczyć. :) i w styczniu stało się - zapisałam się do Novej w Katowicach na zajęcia i od tego czasu jeszcze bardziej wkręciłam się w ten temat i myślę, że zostanę już do końca. :) Cieszę się, że można znaleźć tutaj tyle pasjonatek i wieeeele się od Was nauczyć. :) Taniec Brzucha jest niesamowitą formą sztuki i wyrazu kobiecości. I uzależnia. ;)
Ishanira
29-07-2011, 16:18
bellyfanko, witaj na naszym forum:)
Saawariya
30-07-2011, 10:34
Salam alejkum! Witam, jestem młodą amatorką w tańcu brzucha, miejmy nadzieję, że wkrótce profesjonalną tancerką. Bardzo się cieszę, że mogę w końcu dołączyć do tego forum. Zapewne dzięki niemu i wam użytkownikom wiele się nauczę i dowiem. :)
Jacqueline
30-07-2011, 22:52
witam!
Tańczyć zaczęłam przy płytach CD już kilka lat temu, ale na zajęcia w grupie zdecydowałam się dopiero w marcu tego roku. Mam za sobą już pierwszy występ i do tej pory nie wierzę, że tańczyłam na scenie.
Im więcej tańczę, tym więcej chce mi się tańczyć.
Ishanira
31-07-2011, 12:36
Witajm wszystkie nowe użytkowniczki!;) Super, że do Nas dołączyłyście :)
WhiteSeagull
01-08-2011, 01:11
Witam!!
Po kilku latach obserwowania forum w końcu zebrałam się w sobie i zarejestrowałam :)
TB stał się moją pasją cztery lata temu, chociaż może niekoniecznie widać to po mojej technice ;-)
Od 1,5 roku eksploruję fascynujący świat ATS pod czujnym okiem Agaty Zakrzewskiej, jestem członkinią najmłodszego warszawskiego tribe'u: Omphalos Tribe (mamy za sobą występ na scenie otwartej Tribal Express i szykujemy się do Warszawskiego Wielokulturowego Street Party).
Od niedawna stawiam pierwsze nieśmiałe kroczki w krainie tribal fusion.
Kei Raja
13-08-2011, 20:31
Witam wszystkich :)
Belly dance interesuję się od niedawna i jestem jeszcze baaardzo początkująca. Nieśmiało zaczynam przygodę z tańcem ;)
Blancari
13-08-2011, 21:46
Witajcie dziewczyny i zapraszamy do naszego forumowego bellydance'owego grona. Czytajcie, piszcie, pytajcie, dzielcie się swoimi wrażeniami :D
MartaMachej
19-08-2011, 17:37
Nigdy nie wiem, jak zaczynać :) Może po prostu, że chociaż forum znam od dawna i czasem tu zaglądałam to dopiero niedawno się zapisałam. Tańczę już jakiś czas, choć nadal czuję się zupełnie zielona :) Na scenach przedstawiam się jako Marta Hayati Machej, nie wiem, co więcej mogłabym dodać, więc póki co... zamilknę ;)
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Witam serdecznie :) Co prawda wczoraj już publikowałam post, ale robiłam to w pośpiechu - mam na sprzedaż akcesoria i biżuterię orientalną, cały czas rozkręcam konto na allegro i staram się wszystko robić i szybko i sprawnie :)
ale do rzeczy :) jeszcze nie tańczę, ale mam szczerą chęć spróbować. Tym bardziej, że zaczęłam pracę w "środowisku arabskim" i zaczęłam się "wkręcać" w Orient.
Na forach też się nie za bardzo znam :p ale zasadę żeby nie wypisywać wywodów to wiem :) więc kończę :) przeglądam trochę forum i jestem zachwycona atmosferą. Będzie mi bardzo miło poznać Was bliżej :)
buziaki
Witam wszystkich:) Już od dawna interesuję się tańcem brzucha, jednak dopiero w czerwcu podjęłam wreszcie decyzję o regularnych zajęciach. Do tej pory byłam jedynie gościem na forum, i jestem pod wrażeniem - forum rozwija się w niesamowitym tempie, a zasób informacji pokazuje, jak wiele jeszcze przede mną do odkrycia. A póki co drobnymi kroczkami wdrażam się w zajęcia z tańca, i czekam na pierwszy wyjazd do Turcji, podczas którego mam nadzieję przełamać swoją blokadę w mówieniu po turecku.;)
Pozdrawiam!:)
Witam Was serdecznie dziewczyny, czujcie się tu dobrze, a w razie wątpliwości - śmiało pytajcie :)
Witam wszystkich, jestem nowa na forum, nie będę się wiele udzielała, ale chętnie poczytam bo widzę tu dużo cennych treści.
ORIENTAL DANCE STUDIO
02-09-2011, 22:36
Witam serdecznie jestem po raz pierwszy na forum.:)
Niedawno założyłam szkołę tańca nie tylko orientalnego (mimo swojej nazwy).Pilnie poszukuje instruktorkę tańca brzucha, która chciałaby uczyć w mojej szkole ORIENTAL DANCE STUDIO.w Łodzi.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt odstudio@wp.pl.
pozdrawiam wszystkie uczestniczki forum
Aziza - Aga
Roksolanka (Naima)
04-09-2011, 19:43
Witaj na forum, Oriental Dance - Azizo :)
Mam nadzieję, że jednak to taniec orientalny zdominuje grafik zajęć.
Aby się tak stało, radzę ogłoszenie dać w innym wątku - do tego celu przeznaczonym.
Do wątku zapoznawczego rzadko zaglądają instruktorki w intencji znalezienia posady :)
I życzę Ci, abyś zgromadziła świetnie wykwalifikowaną kadrę!
Cześć - to forum jest świetne! Swoja przygodę z tańcem brzucha rozpoczełam w pazdzierniku 2010, zakochałam się w tym tańcu i mam nadzieję, że ze wzajenmościa:D pozdrawiam z Krakowa
Pozdrawiam i życzę miłego forumowania :)
Nalesniczek
11-09-2011, 00:32
Orientalistyką interesuje się od dawna, tańcem brzucha jestem zafascynowana, ale dopiero teraz postanowiłam przezwyciężyć kompleksy i sama spróbować :) Liczę na pomoc i poleceniu jakiegokolwiek kursu w moim mieście, tj Toruniu :)
Pozdrawiam
Blancari
11-09-2011, 00:54
Witaj Nalesniczku!
Tutaj jest wątek o tańcu brzucha w Toruniu - nie wiem, co tam się teraz dzieje, ale w wątku poznasz Torunianki, które na pewno pomogą.
http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/1847-Belly-dance-w-Toruniu-%28-%29
Witam wszystkich, zaczęłam tańczyć bardzo niedawno temu i...chyba się zakochałam;D Forum obserwuję już od jakiegoś czasu w poszukiwaniu belly dance'owych eventów;) Na razie jestem jeszcze zupełnie zdezORIENTowana, ale mam nadzieję, że z czasem to się zmieni:) Pozdrawiam:)
Nalesniczek
11-09-2011, 09:50
Witaj Nalesniczku!
Tutaj jest wątek o tańcu brzucha w Toruniu - nie wiem, co tam się teraz dzieje, ale w wątku poznasz Torunianki, które na pewno pomogą.
http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/1847-Belly-dance-w-Toruniu-%28-%29
Dziękuje bardzo za pomoc :)
Starkatka
22-09-2011, 14:56
Witam!
Zaczęłam tańczyć rok temu, ale w tym tańcu zakochałam się dużo wcześniej.
Pozdrawiam wszystkich :)
Roksolanka (Naima)
22-09-2011, 16:11
Witaj, Jahsto!
Eventów ci u nas dostatek, możesz wybierać i przebierać :)
I wszystkie wieści zawsze aktualne!
Witaj, Starkatko!
Życzę serdecznie, aby stan Twojego zakochania był przypadkiem beznadziejnie nieodwracalnym.
Mam nadzieję, że trochę Ci w tym pomożemy :)
Kei Raja
22-09-2011, 20:15
Witam dziewczyny!
A co do eventów, to znajdą się jakieś w zapomnianym przez wszystkich Przemyślu? :P
Witam Was wszystkie serdecznie :)
Roksolanka (Naima)
26-09-2011, 17:01
Witam dziewczyny!
A co do eventów, to znajdą się jakieś w zapomnianym przez wszystkich Przemyślu? :P
Z Przemyślem chyba kiepsko.
Ale w Kraków tętni orientalnym życiem, w Bielsku-białej działa prężnie Saida, w Lublinie masz 2 renomowane szkoły naszych forumek: Djamili i Inci, a w Tomaszowie Lubelskim 2 miesiące temu był fantastyczny obóz z jednym z najwybitniejszych europejskich nauczycieli tańca orientalnego.
Musisz więc trochę pojeździć, ale na szczęście nie aż tak strasznie daleko.
Amarantine
02-10-2011, 13:22
Witajcie :) Tańczę dopiero od lutego tego roku, ale jestem totalnie zafascynowana tańcem brzucha <3 Pozdrawiam wszystkie forumowiczki! :)
Witam :D
Na razie jestem tak zielona ze nie wiem od czego w ogole zaczac. Zakochalam sie w tancu brzucha i chce trenowac. To niesamowite co mozna zrobic ze swoim cialem.
Mieszkam w Szkocji i na razie jeszcze nie jestem zorientowana w szkolach tanca tutaj na razie zaczelam cwiczyc sama w domu, ale to moje pierwsze malenkie kroczki...
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze naucze sie od was wiele
Roksolanka (Naima)
03-10-2011, 23:51
Witajcie :) Tańczę dopiero od lutego tego roku, ale jestem totalnie zafascynowana tańcem brzucha <3 Pozdrawiam wszystkie forumowiczki! :)
I my Cię pozdrawiamy!
Rozwijaj się, chodź na warsztaty, czytaj, słuchaj, pytaj i bądź z nami długo i aktywnie.
Witam :D
Na razie jestem tak zielona ze nie wiem od czego w ogole zaczac. Zakochalam sie w tancu brzucha i chce trenowac. To niesamowite co mozna zrobic ze swoim cialem.
Mieszkam w Szkocji i na razie jeszcze nie jestem zorientowana w szkolach tanca tutaj na razie zaczelam cwiczyc sama w domu, ale to moje pierwsze malenkie kroczki...
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze naucze sie od was wiele
Niestety nikt się tu ze Szkocji nie ogłasza, ale taniec brzucha sprawia tyle samo radości pod każdą szerokością (i długością) geograficzną.
Nie poznamy pewnie Twoich tamtejszych nauczycielek, ale nie krępuj się, nas też możesz pytac, śmiało i o wszystko (no, prawie).
Heeeej!
Heeeeeej!
Roksolanka no wlasnie tutaj jest problem ze znalezieniem zajec z belly dance, tutaj popularna jest zumba i taniec na rurze. Wiec mam problem- rozmyslam nad wykupieniem lekcji on line u Suhaili Salimpour.
Czy ktos moze juz probowal sie w ten sposob uczyc?
Ja jestem zupelnie zielona wiec prosze o jakies porady
Swego czasu korzystałam z online classes u Suhaili. Założyłam też stosowny wątek (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/1571-Online-classes?highlight=online+classes). :)
Witam :). Tańcem brzucha zainteresowałam się już prawie 2 lata temu, ale dopiero teraz odważyłam się zapisać na kurs. I wpadłam po uszy :), kręcę ósemki nawet w pracy ;).
Pozdrawiam serdecznie!
Witam serdecznie:)
Mam na imię Ilona, tanecznie pewnie zostanie już Lamiah, bo coś mi się wydaje, że tańczyć nie przestanę;) Naukę tańca rozpoczęłam pod koniec października ubiegłego roku i o ile wszelkie nowości nie trzymają się mnie zbyt długo (przeważnie kończy się na pomyśle i zamiarze), to w tym przypadku TB zagościł na dobre - znacie to, prawda?;) Przez rok wiele się działo: wzloty, upadki, skrajne emocje od "kocham to" do "już nigdy nie zatańczę", warsztaty, treningi, kontuzje, masa wiedzy do przyswojenia, rytmy do usłyszenia, podróże oraz nowe sympatyczne znajomości. Ech, można wymieniać i wymieniać, bo droga od totalnego nemo do bycia w temacie jest długa i wyboista, ale też daje dużo radości oraz satysfakcji.
Z tego miejsca pozdrawiam cieplutko wszystkie Forumowiczki, instruktorki, z którymi miałam, mam i będę mieć okazję pracować, wspaniałe dziewczyny poznane na warsztatach i kursach w Krakowie, Bochni, Trójmieście i Egipcie. Mam nadzieję, że się wkrótce spotkamy:)
Do zobaczenia/usłyszenia/poczytania;)
martanowicka
18-10-2011, 11:55
Witaj:):):)
Witam,
skoro odważyłam się na EFF przedstawić Naimie - serdecznie pozdrawiam :) to przedstawię się również na forum.
Przygodę z tańcem brzucha rozpoczęłam w 2006 roku i trwa do dzisiaj. Do tej pory tylko 'podglądałam' forum, mam nadzieję, że zacznę się udzielać ;)
Pozdrawiam forumowiczki oraz dziewczyny, które spotykam na warsztatach!
Blancari
22-11-2011, 14:40
Witamy, witamy! I czuj się u nas dobrze :D
Do tej pory tylko nieśmiało podczytywałam to forum, ale chyba pora wreszcie się ujawnić. Jestem jeszcze zieloniutka, bo naukę zaczęłam dopiero we wrześniu, ale zakochałam się już w tym tańcu bez pamięci. I cichutko marzę o tribalu... :)
Pozdrawiam serdecznie!
Mam na imię Ania. Przygodę z tańcem brzucha zaczęłam w marcu tego roku. Szukałam czegokolwiek, co zmusiłoby mnie do ruchu, bo tyłek już niemal przyrósł mi do kanapy - fitnessy mnie nie interesowały, szukałam czegoś ciekawszeg - i znalazłam :D namówiłam koleżanki, poszłyśmy na pierwsze zajęcia i zostałyśmy zaczarowane. Ponieważ zawsze uważałam, że nie jestem szczególnie uzdolniona muzycznie i tanecznie to szybko mi przejdzie, ale nic z tych rzeczy. Taniec wciąga mnie coraz bardziej i bardziej :) pewnie jak każda z Was, przeżywam chwile zniechęcenia, kiedy coś nie wychodzi i chwile większego zapału kiedy odkrywam coś nowego (woale!) i mam takie cichutkie marzenie, żeby kiedyś kiedyś, zatańczyc na dużej scenie i pokazać, przede wszystkim sobie, że potrafię :) póki co czytam, oglądam, ćwiczę...
Cześć,
kilka dni temu odkryłam to forum i od tego czasu rodzina mnie nie widuje ;) Postanowiłam więc założyc w końcu konto i oto jestem :D
Jestem bardzo bardzo początkująca, ale mam nadzieję, że mimo to mnie przyjmiecie? (być może za jakieś czterdzieści lat będę sławna ;) ).
Przyjmujemy każdego nowego użytkownika cieplutko :)
Witaj i rozgość się! :)
Ja tez sie grzecznie przywitam (Czesc dziewczyny!:)), choc jak na razie zadna ze mnie bellydancerka.. Wprawdzie taniec stal sie miloscia mego zycia, nie moge przestac sluchac arabskich nut i tancze ukradkiem na przystankach :D, ale bolesna prawda jest taka, ze umiem niewiele ;)) Still, zadziwiajace jest to, ze nawet jak sie jest tak zielonym, to taniec przynosi tak niesamowita radosc, ze nie da sie tego porownac z zadnym innym uczuciem! :)) Pozdrowionka przedswiateczne dla wszystkich belly entuzjastek!:D
Blancari
22-12-2011, 00:28
Witaj nam tu wreszcie, domi91 :D :D :D
Salamandra
22-12-2011, 21:52
Witam
Nazywam się Kasia i miło mi zagościć na tym forum :)
Tańcem orientalnym interesuje się od dwóch lata, z większym i mniejszym zapałem. Generalnie postanowiłam nauczyć się dla mojego chłopaka, ale nauka samemu w domu przed małym lustrem i z małą ilością czasu nie przynosi zaskakujących rezultatów. Mimo tego taniec dał mi wielką moc. Od kiedy zaczęłam się ruszać w ten "inny" sposób faceci za mną latają jak osy za miodem, czego wcześniej nie było. Myślę, że mogę to w całości zawdzięczać orientowi, bowiem pozwolił mi on poczuć się jak kobieta, wykorzystać drzemiący potencjał, a do tego jest świetny na równowagę.
Z chęcią dowiem się od doświadczonych tancerek jak efektywnie się uczyć. Czy lekcje w szkole naprawdę dają dużo więcej niż te w domu przed telewizorem? Itp, ale to w toku :P
Paulina_
23-12-2011, 11:38
Witaj,
Myślę, że to ile dają lekcje zależy od instruktorki :) i od tego, czy jej sposób nauczania Ci odpowiada
Mona Farhannah
26-12-2011, 20:00
Witam,
Forum odkryłam już jakiś czas temu, ale dopiero teraz zdecydowałam się ujawnić :)
Mam na imię Monika, tańczę taniec brzucha około 2,5 roku, i chociaż bywało różnie przez ten czas, kontynuuję i mogę już chyba powiedzieć że taniec wciągnął mnie na dobre. Zresztą nie tylko taniec - orientalna muzyka, błyszczące stroje, dzwoniąca biżuteria...
Tak więc koniec podglądania forum, czas "wyjść do ludzi" :D
Pozdrawiam wszystkich serdecznie - świątecznie!
Witajcie :hi:
Być może zabrzmi to bardzo górnolotnie na wstępie ale nic nie poradzę, muzyka i taniec zawsze stanowiły ważne miejsce w moim życiu :D
'Smakowałam' różnych stylów, od breakdance, przez tańce towarzyskie, pole fitness itp., szukając jednak takiego, który w pełni będzie odzwierciedlał to, co chciałabym przez taniec pokazać, wyrazić..
Zaczęło się od szeroko pojętej muzyki orientalnej, w poszukiwaniu której przy okazji natknęłam się w sieci na informację o tańcu brzucha :nyam:
I właściwie minęły już przeszło 2 lata odkąd sporą część swojego czasu spędzam na zajęciach, warsztatach, ćwiczeniach, czasem zdarzają się nawet występy ;) (klasyka, tribal)
Cieszę się, że mam możliwość korzystać również z cennych informacji, które mogę znaleźć tutaj :thumbsup:
Mam jeszcze spory problem z tym, aby regularnie ćwiczyć w swoich 4 ścianach :redface: ale być może właśnie bytność tutaj w Waszym towarzystwie będzie dodatkową mobilizacją :)
Z jednej strony marzy mi się występ solowy, z drugiej, po kilku nie udanych próbach wciąż szukam chętnych dziewczyn, które podobnie jak ja chciałyby poświęcić dodatkowy czas na spotkania i spróbowania swoich sił jako grupa :dance1:
Przy okazji życzę wszystkim Forumowiczkom tanecznego kroku w Nowym Roku :D
Pozdrawiam :greeting:
Galiya
Witam najserdeczniej i życzę dużo dużo motywacji :)
Witaj! A skąd pochodzisz? To może być cenna informacja dla dziewczyn, które byłyby zainteresowane współpracą z Tobą :)
Witaj! A skąd pochodzisz? To może być cenna informacja dla dziewczyn, które byłyby zainteresowane współpracą z Tobą :)
Witam :) byłoby super :) jestem z Warszawy
Witam, mało umiem, mało wiem, ale próbuję tańczyć, uczę się, poznaję, choć posiadam świadomość, że nie jestem do tego stworzona. Nie przeszkadza mi to w niczym, ważne, że sprawia mi to przyjemność i daje radość:)
Erka, witaj :) Najważniejsze, że sprawia Ci to przyjemnośc :) Zawsze będą lepsi od nas i tak jest w każdej dziedzinie, ale tak długo, jak sprawia Ci to przyjemnośc, nie powinnaś rezygnowac :)
Ja myślę, że wszystkie jesteśmy do tego stworzone! A radość, jaką nam daje taniec, to najpewniejsza tego oznaka :)) "Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić" jak mądrze rzekł św.Augustyn :D
:), dzięki, nigdy nie sądziłam, że taniec zagości w moim życiu i jeszcze orient w dodatku. Nigdy w życiu nie tańczyłam, co więcej - nie czułam potrzeby nawet, a tu nagle - pełne orientalne szaleństwo:)
talika36
09-01-2012, 12:22
Ja myślę, że wszystkie jesteśmy do tego stworzone! A radość, jaką nam daje taniec, to najpewniejsza tego oznaka :)) "Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić" jak mądrze rzekł św.Augustyn :D
Grunt to pozytywne podejście :)
Witam wszystkich :)
Na imię mi Emilia i po długiej przerwie wróciłam do mojego ukochanego tańca brzucha i znów jestem w 7 niebie!! Mam wrażenie, że żyje tylko od zajęć do zajęć ;) Same stroje, przygaszone światła na sali i rozbrzmiewająca muzyka sprawia że jestem gdzieś daleko i nie mogę się doczekać nauki następnego układu :) Coś pięknego. Nie wiem jak mogłam przerwać kręcenie bioderkami :P za innymi rodzajami tańca nie przepadam ale taniec brzucha to kwintesencja zmysłowości i kobiecości (przynajmniej dla mnie :)) Próbuję zarazić tą pasją koleżanki ale marnie mi idzie :/ nie wiedzą co dobre! :D
sama-ira
14-01-2012, 12:49
Witajcie :)
Mam na imię Sylwia. Tańczę od sierpnia. Tańczę... dużo powiedziane ;))) Staram się. Wciąż się uczę. Wciąż mnie zadziwia to, że mam tyle mięśni, o których istnieniu nie wiedziałam i którymi nie umiałam poruszać. Dzięki tańcowi brzucha i Safirze, do której chodziłam na kurs, dowiedziałam się, że są, więc staram się z nich korzystać :) Czemu piszę w czasie przeszłym - że chodziłam? Zmieniła nam się instruktorka. Też fajna, ale ma zupełnie inny styl uczenia. Safira to dynamit, ekspresja, dzięki niej pokochałam taniec brzucha. Szkoda, że zrezygnowała... Ale nie o tym miało być. Jeszcze raz witam wszystkich zakręconych pozytywnie tańcem :) Pozdrawiam!
Witajcie wszystkie nowo przybyłe tancerki :)
Czujcie się tutaj swobodnie, pytajcie się o co chcecie, dzielcie się swoimi doświadczeniami i emocjami.
Witam wszystkich serdecznie :)
Na imię mi Dorota. Z tańcem wiele wspólnego jeszcze nie mam. Chwilowo zachwycam się filmami na yt i tym wszystkim co tu piszecie na forum, a pierwsze zajęcia są dopiero przede mną. Kupiłam karnet w szkole tańca ISIS w Gdańsku - moją przygodę z tańcem brzucha rozpoczynam 30 stycznia :) Trochę jestem tym przerażona bo próbując tańczyć w domu kompletnie mi to nie wychodzi. Jestem jednak dobrej myśli i mam nadzieję, że początkowe próby zamienią się w wielką pasję ;)
Witam serdecznie kolejną osobę z Gdańska :) Trzymam kciuki, na pewno z czasem wszystko zacznie wychodzić!
Witajcie nowo przybyłe!;) Życzę motywacji do ćwiczeń i radochy z tańca!
Zafira Queen
31-01-2012, 23:03
:) witajcie dziewczyny, witajcie w naszym forumowym gronie. Niedawno i ja się meldowałam jako nowa, a tymczasem zaglądam tu juz od kilku miesięcy....czas szybko leci... :)
MissGradenko
04-02-2012, 13:02
'Przywituję' się, jak Admin każe :D
Od dawna już forum podglądam i czytam posty bardziej doświadczonych tancerek (osobiście tańczę od ok 2lat, ale czasem czuję, jakbym wciąż nic nie umiała :D). Mam zamiar zadawać dużo (pewnie głupich) pytań więc proszę o wyrozumiałość ! :D
Witajcie nowe forumki!;)
Juditha: każdego z początku ogarniał stres na scenie;) Jest to jednak do przezwyciężenia, takie rzeczy przychodzą z czasem:) Pozdrawiam!
Miałam taką nadzieję... :D A w jaki sposób można go opanować? Poprzez występy, występy, występy czy są jakieś inne metody?
Ja myślę, że to przychodzi wraz z doświadczeniem tanecznym, czyli tak jak mówisz: występy, występy, występy... Oraz dodatkowo opanowana technika/choreografia/znajomość utworu (mniej się stresujemy;)).
Chociaż przyznam, że mimo tego, że tańczę już 6 lat to też czasem stres mnie ogarnia;) Przed ważnym pokazem (np. konkurs) jest to chyba nie do uniknięcia;)
Polecam te wątki:
klik (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/448-Wyst%C4%99p-publiczny-%E2%80%93-jak-go-prze%C5%BCy%C4%87-))
klik (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/3965-Poradnik-przedwyst%C4%99powy-czyli-co-ka%C5%BCda-tancerka-zrobi%C4%87-przed-powinna.)
Ok. Dziękuję, już tam zaglądam. :)
Alaya Shirin
10-02-2012, 21:19
Witaj Judhito! :D;)
martuska
11-02-2012, 10:51
Witam wszystkich ;)
Nazywam się Marta. Tańczę już od ponad dwóch lat. Jak dotąd miałam styczność tylko z dwoma tancerkami (jedną na kursie, drugą na warsztatach), ale w kwietniu wybieram się na Euro Raks! Wybrałam dwa warsztaty i szczerze mówiąc nie mogę się doczekać!
Taniec Orientalny był moim pierwszym. Do pierwszych zajęć lubiłam sobie popląsać ze znajomymi, ale odkąd chodzę na zajęcia wszystkie moje pląsy zawierają w sobie dużo z Tańca Brzucha. Czuję, że BD przeniknął moje codzienne życie- kiedy się stresuję lub zmywam naczynia, robię shimmy kolanowe, kiedy stoję w kolejce w sklepie, robię falę brzuchem.
Strasznie zazdroszczę tancerkom, które potrafią tańczyć tak swobodnie i na luzie- ja ciągle się spinam. Jest jakiś sposób, żeby w końcu rozluźnić ciało i dać zupełnie ponieść się muzyce?
Ogromnie się cieszę, że tutaj z Wami jestem ;))
witaj, martuska :) my też bardzo się cieszymy! :D niestety ja nie jestem w stanie Ci poradzić, co zrobić, by dać się ponieść muzyce - sama niewiele umiem, no i jeszcze ani razu nie występowałam publicznie (chyba, że liczą się wygibasy w przedpokoju podpatrywane ukradkiem przez członków rodziny :D :P ) ale wyobrażam sobie, że takie rozluźnienie, o jakim piszesz, po prostu przychodzi z doświadczeniem i generalnym obyciem scenicznym :) Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę radości z tańca!
martuska
11-02-2012, 21:36
dziękuję za tak ciepłe powitanie- dzięki temu jeszcze bardziej się cieszę, że tutaj jestem ;))
Hej!
Mam na imię Marzena, ale jako przydomek forumowy przybrałam sobie imię Maysun - jestem zakochana w tym imieniu i w jego znaczeniu - "idąca dumnym krokiem" mmm.. :) Już od dłuższego czasu przeglądałam co niektóre wątki na forum belly-dance, ale jakoś nie miałam odwagi, żeby dołączyć.. No i dzisiaj właśnie odwaga mnie naszła i jestem :D
Taniec brzucha praktykuję już trochę ponad 4 lata, ale miałam w tym okresie dwie dłuugie przerwy. Obecnie tańczę bez przerw od 1,5 roku i jest mi dobrze :) U moich poznańskich instruktorek uczę się nowych stylów (ostatnio zdobyte umiejętności to pierwsze układy saidi i fan veile). Doświadczenie sceniczne mam jak na razie niewielkie, ale mam nadzieję, że jeszcze będę różne okazje, aby je zdobyć :P Najbliższa (jak na razie najważniejsza) okazja zdarzy się w Katowicach na Euro Raksie, gdzie planujemy wystąpić grupowo z naszymi instruktorkami na scenie otwartej :D
Maysun to faktycznie piękne imię, witamy :)
Witam! Jestem Daria, ale wybrałam sobie imię Mawija- spodobało mi się!
Dla mnie jest piekne!
Ta strona jest wspaniała, zawsze podobał mi się taniec brzucha... Lubiłam kręcić biodrami itp. ;) Ostatnio robię zajęcia na wf z tańca, ostatnio obiecałam Belly Dance, szukając materiałów ZAKOCHAŁAM SIĘ W TYM! Cieszę się, że jest ta strona!
Mieszkam w malym mieście- niestety, nie ma miejsca, gdzie moge sie czyć TB, będę korzystała z internetu ;)
Kei Raja
20-02-2012, 19:05
Witamy!! ^^
martuska
21-02-2012, 18:56
cześć dziewczyny ;)
Brzuszki, witajcie!
Maysun, a u kogo się uczysz? :)
U Ani Mulcan w La Tormencie, od ok. 1,5 roku :) A Ty, Miriam, w których kręgach poznańskich brzuchów działasz? :)
Ja uczyłam się u Donyi, teraz u jej uczennicy Blancari :serce: I na warsztatach :serce:
Magnolka
25-02-2012, 12:01
Witam i ja. :)
Jestem tu (i w ogóle w tematyce tańca brzucha)nowa i zielona jak trawka na wiosnę.Nigdy nie tańczyłam ale bardzo chciałabym się nauczyć.Mam nadzieję że się uda chociaż spróbować
Witaj! Na pewno się uda :) Trzymamy kciuki, i cieszymy się, że dołączasz do naszego radosnego kręgu :D
martuska
25-02-2012, 15:47
Cześć Magnolka- ja również dołączam do kręgu trzymających kciuki ;)
YenneferBlue
26-02-2012, 19:27
Hej :) w zeszłym roku rozpoczęłam przygodę z tańcem brzucha :P na razie jestem zafascynowana nim i ciągle tylko pojawiają się nowe pytania ;) ;P ale przede wszystkim mam nadzieję poznać, chociaż wirtualnie, inne osoby, z którymi będę mogła dzielić się swoją pasją :)
Witamy, witamy YenneferBlue! Super, że dołączają do naszego forum coraz to nowe osoby:D
YenneferBlue
27-02-2012, 00:27
dziękuję :)
Witam Was wszystkie serdecznie!
W końcu odważyłam się zarejestrować na forum :) Tańczę od 5 lat, z częścią z Was spotkałam się w tym roku na kursie instruktorskim w Lublinie, gorąco Was pozdrawiam! Nie przepadam za publicznym wypowiadaniem się, ale w takim gronie czas to zmienić ;) Chciałam też podziękować wszystkim osobom, które uczestniczą w tworzeniu forum, słownika, bo to nieprzebrana kopalnia wiedzy!
Pozdrawiam,
Agnieszka :)
Adrianna
06-03-2012, 20:16
Witam Was serdecznie!
Wczoraj przeżyłam swoje pierwsze zajęcia i dziś na fali podekscytowania postanowiłam się przedstawić :-)
Narazie głównie czytam, czytam i jeszcze raz czytam najważniejsze dla początkujących wiadomości, które przez lata dzielnie tu zbierałyście. Może w przyszłości też zacznę się udzielać? Kto wie? :)
Pozdrawiam,
Ada
na fali podekscytowania
jak tylko to przeczytałam, stanęła mi przed oczami fala brzuchem ;P
anyway - witamy ciepło, Ado, rozgość się wśród nas :)
Adrianna
06-03-2012, 21:15
Piękne! Mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła tak napisać! ;-)
Dzięki za powitanie :)
Witam wszystkie milosniczki tanca orientalnego!
Nazywam sie Krystyna. Na te tutaj strone trafilam szukajac imienia.Znalazlam-:) ! No i postanowilam natychmiast dolaczyc.
Moje pierwsze kroki w dziedzinie tanca orientalnego to kupno dvd, nauka ruchow i kompletna choreografia, ktora lubie tanczyc do dzisiaj. A w styczniu 2009 zaczelam pierwszy kurs. Od tamtej pory to szlifowanie techniki. Cwicze rowniez w domu - drze przy mieszaniu w garnkach a w czasie jazdy autem , z rekami na kierownicy dobrze cwiczy sie schimmy-:)
Mimo ze tancze w grupie taki zupelnie klasyczno-orientalny repertuar to moje serce bije w rytmie tribal. W moim osobistym odczuciu ta klasyka bardziej pasuje do mlodych kobiet,ktore maja ( jeszcze-:)) slodkie spojrzenie a w tribal dojrzalosc jest .... no jakims malym plusem, mozna bardziej wyrazic swoje zyciowe doswiadczenie, tanczy sie z z zupelnie innym wyrazem twarzy, inna postawa...
Wczoraj, myszkujac po You Tube odkrylam, ze np amerykanski tribal-zespol Silver Wolf Klan tanczy do muzyki Dikanda!!! A potem nastepny szok: to polski zespol-:). Od razu sciagnelam ich muzyke.Slucham na okraglo. No i w kwietniu Dikanda koncertuje w moich stronach - juz bilety zamowione!
Niedawno kupilam sobie Zimbeln. Szperam w internecie, zeby zaczac "zymbalic" ale trudna sprawa... Jakos te : dum, taka dum mi nie wychodzi. Trzeba chyba sie zapisac na jakies warsztaty. A moze jakies inne "orientalistki" maja przydatne porady lub materialy?
Nawiaze kontakt z innymi "zorientowanymi", wymienie sie chetnie muzyka, lub innymi materialami.
Ooooo też bardzo lubię zespół Dikanda :D I też jest dla mnie stosunkowo świeżym odkryciem. A największym zaskoczeniem jest jego sukces za granicą, przy stosunkowo małej popularności w Polsce.
Pozdrawiam serdecznie :)
Hej Szahiya,
to mnie dziwi, tutaj ten zespol koncertuje wlasnie w tej chwili i az do konca kwietnia.A Silver Wolf tancza chyba 2 utwory: Sagonie i chyba Ketrin- wiec dotarli nawet za ocean
Tak, na ich stronce są zdjęcia z koncertów - TŁUMY! :D W Polsce w 2012 r., o ile dobrze na szybko przeliczyłam, planowane są dwa koncerty. Ale coś czuję, że po Twoim wpisie nastąpi boom, bo muzyka faktycznie bardzo klimatyczna i pod ATS jak najbardziej :)
EDIT: oj, przepraszam. Sprawdziłam w wyszukiwarce forumowej - dla tribalek to żadna nowość ;) zwracam honor.
Też uwielbiam Dikandę od kilku lat już:) Z zespołem The Siren Society tańczyłyśmy do utworów Dikandy wiele razy, zresztą inne grupy ATSowe też do Dikandy tańczą:)
Szkoda że tak mało krajowych koncertów :(
AleksandraN
17-03-2012, 02:42
przygodę z tańcem zaczęłam 2,5 roku temu i moja fascynacja nim ciągle rośnie. Jak na razie uczyłam się w 3 szkołach w Łodzi, jeszcze kilka przede mną. Na forum trafiałam setki razy szukając informacji o warsztatach, kostiumach, akcesoriach.... no i w końcu postanowiłam zacząć się udzielać. Pozdrawiam Wszystkich
Mona Farhannah
17-03-2012, 20:40
Witam Cię Aleksandro bardzo serdecznie i cieszę się że dołączyłaś :D Pozdrawiam :)
Madame von Alucard
28-03-2012, 23:21
Witam wszystkich,
zarówno na forum, jak i w świecie orientu jestem zupełnie nowa. Na razie edukuję się sama, ale mam w planach kursy w przyszłości. Taniec orientalny fascynował mnie zawsze, jednak do tej pory wielbiłam go po cichu i z daleka :)
Mieszkam aktualnie w Łodzi, ale pochodzę z Mazur.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
witaj, Madame von Alucard, rozgość się i baw się dobrze :)
Kei Raja
29-03-2012, 09:13
Witaj Madame, ja też edukuję się na razie sama, ciężko, ale na pewno znajdzie się kurs :D
P.s. Coś mi zapachniało Hellsing'iem ;P
Madame von Alucard
29-03-2012, 17:44
Dziękuję bardzo :)
Ps. Dokładnie tak. Hellsing ;)
Kei Raja
29-03-2012, 17:46
Bardzo mnie to cieszy :D
Go!Dance
31-03-2012, 12:16
Studio Tańca Go!Dance też wita!
Bardzo tu miło i będziemy korzystać z przestrzeni tego forum.
Witajcie. I może powiedzcie chociaż, skąd jesteście ;)
~Karina~
31-03-2012, 17:54
Cześć wszystkim :) Jestem miłośniczką orientu od dłuższego czasu, ale na taniec brzucha odważyłam się niedawno. Jestem bardzo zadowolona :D, moje życie stało się weselsze. Nareszcie robię to co lubię. Gorąco pozdrawiam wszystkich
Witam wszystkich:)
Wspaniałe forum, miło z wami tu być:)
Jestem początkująca, pozdrawiam!
Witajcie wszystkie nowo przybyłe tancerki. Cieszymy się, że powiększacie nasze grono :)
Cześć!
Moja przygoda z tańcem orientalnym trwa już 2,5 roku. Traktuję to jako cudowne, dające wiele radości hobby. Być może nigdy nie będę występować na scenie, stąd mój "nieorientalny" pseudonim. Na imię mam Diana. Zdecydowałam się dołączyć do społeczności forum, bo w codziennym życiu czasami brakuje mi pozytywnie zakręconych kobiet :)
Przy okazji dziś życzę wszystkim wesołych Świąt!
Super! witamy i zapraszamy do korzystania :)
werek1982
09-04-2012, 12:14
Witam
tez się przywitam
jestem w tym nowa, jeszcze nie zapisałam sie na zajęcia coś już próbowałam w domu i zakochalam sie w tb
i mam 13 lat. czy to nie za mało?
mama obiecała mi ze zapiszemy sie razem na zajecia juz sie doczekac nie moge
Cześć Dziewczyny! witamy Was serdecznie :) Kalina, dzięki za życzenia, mam nadzieję, że Twoje święta się udały :) co do sceny... hm, ja też nie wiem. Strasznie stresuje mnie każda perspektywa kogokolwiek patrzącego na mój taniec... mam jedynie nadzieję, że to da się zwalczyć. werek, pewnie, że nie za mało! Jak ja żałuję, że mając 13 lat nie miałam pojęcia, że w ogóle istnieje coś takiego jak tb... im wcześniej tym lepiej! a w tym wieku ma się jeszcze tyyyle wolnego czasu - człowiek zauważa to dopiero później, jak wszystkiego robi się nagle coraz więcej... powodzenia :))
Blancari
09-04-2012, 15:46
Witaj werek!
To świetny pomysł, żeby chodzić na zajęcia z mamą. Mamy tu kilka takich duetów, niektóre nawet zajmują się już tańcem profesjonalnie.
Z punktu widzenia samego tańca - 13 lat to wcale nie za mało.
Jedynie czasem może być problem, gdy szkoła nie prowadzi grup dziecięcych, a na zajęcia dla dorosłych wpuszcza od 16 lat.
Ale jeśli zapiszesz się z mamą to nie powinno być żadnych przeszkód.
Taniec brzucha to świetna sprawa.
Zapraszam Cię też do wątku:
Taniec brzucha a rozwój nastolatki. (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/443-Taniec-brzucha-a-rozw%C3%B3j-nastolatki.)
warto go odkurzyć :)
werek1982
09-04-2012, 21:13
dziękuje bardzo za takie pozytywne odpowiedzi;**
tinctura
11-04-2012, 23:24
Witam wszystkich serdecznie:) Moja "oficjalna" przygoda z tańcem brzucha zaczęła się ok. miesiąca temu- wtedy rozpoczęłam zajęcia w szkole tańca, ale interesowałam się tym już znacznie wcześniej. Kiedyś należałam do zespołu, zupełnie nic wspólnego z tb, ale na naszą prośbę Kasia (pani choreograf) wprowadziła nam pewne podstawowe kroki. Ostatnio odświeżyłam sobie te wspomnienia, a później to już poszło lawinowo... Całkowicie wkręciłam się w tematykę:)
W życiu póki co zajmuję się studiami, pozostałe moje pasje to góry, góry, góry, muzyka i rower.
Witaj tinctura, życzę owocnej przygody z belly dancem:D
Vendelin
16-04-2012, 16:29
Witam serdecznie:) kiedyś nie byłam zbyt wielką fanką tańca, ale gdy odkryłam tb całkowicie się to zmieniło:) to było jak odnalezienie czegoś, czego szukałam całe życie, wreszcie czuję się na swoim miejscu;) świat orientu zawładnął moimi zmysłami^^ bardzo się cieszę, że powstało tak rozbudowane forum na ten temat, gdzie będę mogła poznać wiele interesujących osób, podzielających moje zamiłowanie do tańca brzucha:D
Kei Raja
16-04-2012, 20:21
Witaj Vendelin, baw się dobrze! I tańcz do utraty tchu! :D
Cześć! Skoro postanowiłam przestać się czaić, to czas się i przywitać. :)
Wprawdzie mój kontakt z tańcem brzucha trwa bardzo krótko (zaledwie dwa miesiące), ale ciągle zyskuje na intensywności, a ja nie mogę się nadziwić, że aż tak potwornie się w to wciągnęłam. I mam nadzieję, że mi nie minie, a wręcz przeciwnie! :)
Grzegorz
22-04-2012, 10:05
Witajcie belly-dancerki :)
Mam na imię Grzegorz. <AAAA!! Facet! :eek:>
Tańca orientalnego uczę się od lipca 2009, gdzie zaraziłem się nim na urlopie w Egipcie :serce::embarrest:
Od momentu gdy zobaczyłem tancerkę:blink:, jak się fajnie rusza, pomyślałem "Ja tez tak chce spróbowac." :idea:I zaczęło się... Od października 2009 uczęszczam regularnie do szkoły tańca, gdzie trenuje różne łamańce i wygibasy ;):D
Jako że nigdzie wcześniej nie tańczyłem, zacząłem to wszystko poznawac od "zera" w mojej obecnej szkole tańca. Instruktorka nie ma ze mną łatwo:sad:, ale zawsze się cieszy ;):D:) gdy "Grzesia" opanuje następna taneczną figurę :thumbsup: Uwielbiam, jak jej się wtedy tak fajnie oczka świecą z radości:nuts:
Serdecznie witam koleżanki i kolegów na tym forum, i życzę wytrwałości w nauce "machania brzuszkiem" :)
Ma'a as-salama - do widzenia :)
Grzegorzu, podziwiam Twe podejście! :)) witaj i czuj się u nas dobrze :D
Witajcie!
Jestem kilkumiesięczną początkującą. Zajrzałam na forum w poszukiwaniu podpowiedzi, jak robić camela i falę brzuchem, ponieważ zamierzam wytrwale ćwiczyć :) Na razie nie idzie mi świetnie, nawet na chwilę się zniechęciłam, ale na szczęście widzę postępy, jakie zrobiłam od pierwszego dnia zajęć :)
I mam ochotę na więcej :)
Wow! Miło wiedzieć, że są też zaczarowani mężczyźni :) Witaj Grzegorzu! Lipsa - chyba nikomu nic od razu świetnie nie idzie, więc nie zniechęcaj się tylko tańcz!
Kei Raja
23-04-2012, 12:05
Grzegorzu witaj i życzę powodzenia w dalszej nauce! :D
Lipsa, ja też jestem jeszcze początkująca, dużo rzeczy po prostu nie chce wyjść i przez fazę zniechęcenia też już przechodziłam, ale grunt to się nie poddawać :D A postępy zawsze dodają zachęty!
hej! jestem nowa na forum, bardzo mi się tutaj u Was podoba, super że jest takie forum:) od niedawna chodzę na taniec brzucha i mam nadzieję że zostanę tu na dłużej:) pozdrawiam wszystkich!
Witam:)
niedawno rozpoczęłam naukę ATSu i Tribal fusion, a Forum jest dla mnie wspaniałym źródłem wiedzy.
Mam nadzieję, że wiele się od Was nauczę:)
Pozdrawiam!
witajcie Dziewczyny, oby Wam się radośnie i wytrwale brzuszkowało :)
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.