PDA

Pokaż pełną wersję : Witam serdecznie na forum - ty też się przedstaw :-)

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7

Amani
04-09-2007, 10:52
Od samego początku istnienia naszej strony brakowało mi kontaktu z osobami, które ją odwiedzały. Założenie tego forum ma to zmienić
Nasza strona www.belly-dance.pl ma na celu promowanie tańca brzucha jako pięknej sztuki i sposobu na odkrywanie siebie przez kobiety.
Mamy na forum szansę dzielić się swoją wiedzą, doświadczeniami i przeżyciami. Stworzyć niepowtarzalną atmosferę. Wykorzystajmy to jak najlepiej.

Zapraszam do dyskusji.

Amani

Martina27
04-09-2007, 14:23
Witaj Amani :-)

cieszę się, ze forum juz działa. Będę często wpadać na pogaduchy o naszej Pasji, wymianę doświadczeń, informacji i przesyłanie pozytywnej energii ;-) :D

btw ... czy wiadomo, gdzie w najbliższym czasie szykuje sie jakas porządna orientalna potańcówka ? ;-) wiem wiem, ja za bardzo poszaleć nie mogę, ale tak się już stęskniłam...

Basinah
04-09-2007, 20:02
Bardzo się cieszę z tego nowego forum :) Mam nadzieję, że będzie działało prężnie :p

Sausan
04-09-2007, 20:36
Witam pierwsze użytkowniczki forum w imieniu i swoim i całego zespołu Zahra. Mam nadzieję, że wspólnie uda nam się stworzyć na tym forum prawdziwy i pełny obraz "wpółczesnej polskiej tancerki brzucha" ze wszystkimi jej radościami, rozterkami, problemami i super rozwiązaniami tych problemów :)

Mała tancereczka
05-09-2007, 13:43
To ja też się przywitam :)
Cieszę się, że ta strona tak fajnie wam się rozwija. Jestem z wami od samego początku ;) Masz rację Amani, stwórzmy tutaj naprawdę miłą atmosferę. Postaram się w tym pomóc.

carol84
06-09-2007, 11:52
Hey!

Witam wszystkie pasjonatki :>.
Bardzo się ciesze z nowego forum i będę tu zaglądać jak najczęściej.

hoho

Safira
06-09-2007, 15:48
Witam wszystkich:),
Mi również brakowało kontaktu z dziewczynami, które odwiedzają strone belly-dance.pl i dla których taniec brzucha jest pasją.
Dlatego bardzo się cieszę z pomysłu utworzenia forum, i również postaram się o miłą atmosferę:)

Pozdrawiam,
Shimma

tahira
07-09-2007, 23:24
to ja też się przywitam :) na pewno będzie nam się miło gawędziło ;)

Moon
08-09-2007, 10:02
Witam, Panie i Panów :)
Tańczę z przerwami w kratkę już od kilku lat. Zapalam się potem mi przechodzi. Czasem jest to złość, że mi coś nie wychodzi, czasami głupia uwaga...
Mam nadzieję, że dużo będziemy rozmawiać o motywacji do tańca... bo przynajmniej ja jej bardzo potrzebuję.

rahandia
10-09-2007, 06:17
witam
Tanicem brzucha interesuję się od niedawna. Tancze od kilku miesięcy i jestem zachwycona, kocham ten taniec :D.
Szukając info o tańcu natknęłam się na tą stronę, pomysł powstania forum uważam za bardzo fajny i pomocny na pewno najbardziej osobą początkującym, ale i nie tylko, pozdarwiam

Moran
10-09-2007, 08:01
Ja również z radością przywitam się z Wami dziewczyny. Mysle, ze forum to doskonaly pomysl ;) Milego dnia

Zafirah
10-09-2007, 13:52
kolejne polskie forum o tańcu brzucha - super, im więcej tym lepiej

Beta
11-09-2007, 16:15
Witam wszystkich serdecznie. Chciałabym aby było to forum "przyjazne", żeby można było zadać każde pytanie, nawet najprostsze.
Tańczę od niedawna i mam dużo pytań. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie miło :D

Hana
16-09-2007, 14:59
Dopiero co odkryłam to forum, więc się od razu pragnę przywitać ;). Miłe jest to, że powstaje coraz więcej miejsc w sieci poświęconych belly dance :) i to po polsku ;).

mks
16-09-2007, 18:40
Ja rowniez witam ze swojej strony...z Gdańska, czekalam na forum i subskrypcje na tej str, mysle ze to jedna z lepszych na ten temat i aby tego bylo wiecej pozdrawiam

Sausan
16-09-2007, 21:33
Witam wszystkich serdecznie. Chciałabym aby było to forum "przyjazne", żeby można było zadać każde pytanie, nawet najprostsze.
Tańczę od niedawna i mam dużo pytań. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie miło :D

Beta - pytaj o wszystko! Przy okazji nawet najprostszych pytań i doświadczone tancerki mogą nauczyć się czegoś nowego. A na pewno powiedzieć Ci, ze też tak sie czuly na poczatku, ze drżenie w końcu wyjdzie i uda się połaczyc rece i biodra razem i jeszcze usmiech nie-nerwowy dodac...
Powodzenia i pozdrowienia

LeLiNA
18-09-2007, 09:52
Witam wszystkich :)

równiez postaram sie tu zaglądać jak najczęściej :) i dzielic sie z wami naszą wspólna pasją :)

feroMonik
18-09-2007, 11:37
Witam, jestem początkującą miłośniczką tańca brzucha - swoją przygodę zaczęłam dopiero na początku tego roku ;) Ale już mnie wciągnęło i na pewno taniec zmienił mnie bardzo.
Liczę na pomoc i miłą atmosferę na nowym forum.
Gorąco Was pozdrawiam

Farida
18-09-2007, 13:50
Właśnie sie zORIENTowałam, ze nie przywitałam sie jeszcze w tym wątku ;) A wiec, WITAM SERDECZNIE :D
Ciesze sie, ze powstało takie forum i bedziemy mogły tutaj bez ograniczen plotkować na nasz ulubiony temat ;) i nikt nie bedzie na nas dziwnie patrzył :D

Quesse
20-09-2007, 12:54
Witam, jestem początkującą miłośniczką tego wspaniałego tańca, bardzo się cieszę że powstało tak sympatyczne i przystępne wizualnie forum o tej tematyce:)

MisiakxD
20-09-2007, 14:18
Witam wszystkich:D cieszę się że istnieje to forum, ponieważ mam nadzieję że będę mogła dowiedzieć się paru rzeczy od tak doświadczonych ludzi, którzy ćwiczą i interesują się tańcem brzucha:)... Mam nadzieję że będę mogła z Wami odbyć ciekawe pogaduchy:cool:!!;)

:D:):DPozdrawiam serdecznie:D:):D

Admin
21-09-2007, 23:15
Wybaczcie moje niedopatrzenie, które chcę, czym prędzej naprawić ;)
Ja też powinienem się przedstawić.
Prowadzę od samego początku jako administrator stronę www.belly-dance.pl (http://www.belly-dance.pl/) i to forum. Jestem wielkim wielbicielem tańca brzucha. Staram się być na wszystkich większych imprezach związanych z orientem. Ponieważ nie potrafię tańczyć tb,;) to przynajmniej wspieram Was prowadząc tą stronę.:)
Fotografuję taniec brzucha, filmuję go, ponieważ jest to przepiękny temat do uwiecznienia. Podziwiam wszystkie dziewczyny, które tańczą ich zapał i emocje, jakie w to wkładają. Potrafię docenić piękny taniec, bo wiem, obserwując Was, ile wysiłku to kosztuje.
Z Amani i dziewczynami z Zahry podzieliliśmy się obowiązkami - one mają pięknie tańczyć a ja mam prowadzić tą stronę ;)
Pozdrawiam
Ps. Jestem facetem!:) Proszę nie piszcie do mnie wiadomości zwracając się jak do dziewczyny :D:rolleyes:;)

Mała tancereczka
22-09-2007, 11:13
Ps. Jestem facetem!:) Proszę nie piszcie do mnie wiadomości zwracając się jak do dziewczyny :D:rolleyes:;)
To teraz już rozumiem dlaczego masz taką sygnaturkę :D:D:D
"No Woman No Cry - Bob Marley":):):)

Sibaal
24-09-2007, 11:11
No to ja też sie nareszcie przywitam! Cieszę się, że będziemy miały miejsce, na którym można pogadać o wszystkim i o niczym. Oczywiście pod warunkiem, że ma to związek z tańcem brzucha...

Moon
24-09-2007, 18:12
Witaj szahd, śliczny brzuszek :) Zwróciłam już na niego uwagę w dziale ze zdjęciami Zahry:)
Mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi doświadczeniami jak się tańczy w ciąży. Dla mnie to ważny temat;)
Pozdrawiam i gratuluję:)

Ayse
24-09-2007, 22:52
Ups...a ja się nie przywitałam na samym początku :D Otóż jestem Ania (Ayse) i pochodzę z małej mieściny gdzie taniec brzucha jedynie kojarzy się z Shakirą. Jak reszta strasznie się cieszę na to forum :* I miło mi poznać inne roztańczone Panie, wreszcie mam swój mały świat :D

Sowillo
26-09-2007, 13:24
Witam wszystkim serdecznie, stare i nowe znajome i znajomych
Kiedy tańczę jestem Sowillo (kiedys Safiro, Safi) a na codzień Agnieszką :)

i z radością podzielę się z wami moimi doświadczeniami, odczuciami, przemyśleniami związanymi z tańcem brzycha i ogólnie ze sztuką ruchu,

AMSAH
02-10-2007, 16:39
Bardzo sie cieszę z powstania tego forum :D:D:D!!!!
Dla mnie to kolejne źródło wiedzy i wymiany doświadczeń!

Życzę długiej i owocnej działalnosci w miłej atmosferze!

Pozdrawiam
Aga

Nomad
02-10-2007, 17:04
No to macie drugiego faceta na forum :)
Moja dziewczyna odleciała na punkcie tańca brzucha pare miesiecy temu.
Właśnie zostawiła wgrana ta stronke a ja ją sobie poczytałem bo mnie intryguje co ona w tym tańcu widzi.

Pozatym jestem 300 osoba na tym forum :D. Trudno było nie skorzystać z takiej okazji;)

AishaYildirim
09-10-2007, 10:57
Witam serdecznie wszystkich:0.
Dziewczyny i chłopaki:)....

indianka
11-10-2007, 22:19
Witam wszystkich i pozdrawiam gorąco ;*:)

mgda
16-10-2007, 08:35
Dzień dobry, witam serdecznie!! Fantastyczne miejsce, skarbnica wiedzy, zwłaszcza dla takiego żółtodzioba jak ja, z wielką przyjemnością pochłaniam wszystko o czym piszecie - dzięki za to :)

Antares
16-10-2007, 12:54
No to ja też się przywitam :)

Co prawda w tańcu orientalnym jestem dopiero na etapie "raczkowania" ale jest w tym coś takiego... :unsure: hmm... magicznego, że zdążyło mnie już wciągnąć na amen :p . Póki co zauważyłam, że z tygodnia na tydzień po zajęciach wracam do domu coraz szczęśliwsza :D;) - to chyba pierwsze objawy uzależnienia ;).

Pozdrowienia dla wszystkich użytkowniczek i użytkowników Forum!

Smecia
25-10-2007, 19:32
Witam serdecznie,
tańcem zajmuję się od około roku i bardzo się cieszę, że powtało to forum :)

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :D

Vasanta
04-11-2007, 20:19
Witam wszystkich :-)

Jestem Olga, tańczę od pół roku, zaraziła mnie Siostra i wyciągnęła na warsztaty w Łochowicach. Mieszkam w Krakowie i od tego czasu ćwiczę sobie przed lustrem w domu, szukając jakiejś ciekawych i niezbyt kosztownych zajęć. Mam nadzieję że znajdę na tym forum ciekawe informacje.

Aurinko
05-11-2007, 18:09
:embarrest::embarrest:No ładnie, jeszcze się nie przywitałam... a tyle już napisałam na innych :embarrest:tematach... :DWITAM bardzo gorąco i radośnie, bo to jest fantastyczna sprawa - chodzi mi o cały temat. Opisujecie rewelacyjne historie!! Ja nie tańczę tak jak dziewczyny z zespołu, traktuję TB trochę jak fitness, chodzę też na inne zajęcia w klubie. :redface:Ale TB bardzo lubię. :blink:Nie jestem tu jednak taaaaką specjalistką jak np. Safiro czy Amani. Dlatego bardzo ciekawe to forum.:sick::sick::sick::unsure::unsure:

Kaira
05-11-2007, 23:02
Mieszkam w Krakowie i od tego czasu ćwiczę sobie przed lustrem w domu, szukając jakiejś ciekawych i niezbyt kosztownych zajęć. Mam nadzieję że znajdę na tym forum ciekawe informacje.

Witam koleżankę z Krakowa :) Mam nadzieję że uda Ci się szybko znaleźć wymarzone zajęcia, z tego co wiem w Krakowie są przynajmniej cztery miejsca gdzie można uczyć się TB ;)

bollyanna
30-11-2007, 20:19
Właśnie się zapisałam na forum więc się niniejszym witam :)
Mieszkam we Wrocławiu i jestem bardzo początkującą tancerką, a możę nawet jeszcze nawet nie tancerką, tylko "próbowaczem" ;) Chodzę na kurs dopiero od października, ale już mi się bardzo spodobało, mam nadzieję że szybko się czegoś nauczę i nie stracę motywacji!

Mam zamiar często odwiedzać to forum :)
Pozdrawiam wszystkich!

Sibaal
30-11-2007, 21:26
Witaj szahd, śliczny brzuszek :) Zwróciłam już na niego uwagę w dziale ze zdjęciami Zahry:)
Mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi doświadczeniami jak się tańczy w ciąży. Dla mnie to ważny temat;)
Pozdrawiam i gratuluję:)

Dziekuję bardzo... :bigsmile:
Bardzo chętnie bym się podzieliła takowymi doświadczeniami, gdybym tylko je miała... Niestety lekarz nie pozwolił mi tańczyć w czasie ciąży... :sad: Może to i dobrze, bo i tak ostatnie dwa miesiące musiałam spędzić w domu "polegując"...:unsure:
Ale za to teraz odbijam sobie przy każdej nadażającej się okazji... :yeahhh:

Ivoru
04-12-2007, 09:44
Witam wszystkich - cieszę się z forum i wogóle ze stronki belly-dance, dzięki za nią, bo po zajęciach z tańca mogę tutaj jeszcze sobie przedłużyć przyjemność :D bycia z tańcem brzucha a i dowiedzieć się więcej i więcej doświadczyć...

Atiya
12-12-2007, 22:34
Ja tez sie chciałam przywitac i od razu podziekowac prowadzacym za forum miejsce gdzie mozemy pogłebiac nasze pasje
TB od niedawna to moje hobby ale juz czuje ze bedziemy sie przyjaznic do konca
nazywam sie Agnieszka i jeszcze raz witam sie serdecznie ze wszystkimi

Maha
12-12-2007, 23:40
Witam wszystkie forumowiczki moja przygoda z tańcem dopiero się zaczyna i jestem bardzo podekscytowana. Uwielbiam tańczyć.:bigsmile:

bollyanna
13-12-2007, 08:32
Witam Was dziewczyny, ja też jestem tu nowa, ale cieszę się że jest nas coraz więcej :) Oby nasza wspólna przygoda z tańcem pięknie się rozwijała :)

Arashi
13-12-2007, 15:59
ja również oficjalnie chciałabym przywitać wszystkie tutejsze użytkowniczki :)

Amani
13-12-2007, 21:14
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za to, że przyłączyłyście się do nas.
Wierzę w sentencję, którą kiedyś przeczytałam:

"Ludzie są zdolni do niesamowitych rzeczy kiedy połączą siły"
Razem na pewno uda nam się spełnić misję tej strony, którą Sausan kiedyś pięknie ubrała w słowa:

"Chcemy promować taniec brzucha jako sztukę i piękny sposób na odkrywanie siebie. Chcemy dzielić się swoją fascynacją i pasją"

Egzotyczna
13-12-2007, 22:18
Witajcie
Zauważyłam,że się tutaj nie przedstawiłam:oh:
Dlatego już nadrabiam zaległości:
Nazywam się Iwona, jestem z Warszawy, na zajęcia z TB chodzę od poł.kwietnia 2007
I wciągnęło mnie na dobre.......
.......do tego stopnia, że moja nowa szafa ma 4 wielkie lustra, abym miała przed czym trenować nowo poznane ruchy:D

Safira
18-12-2007, 22:27
Witaj:)Mam nadzieję, ze spodoba Ci sie Nasze wspólne forum:)
dot. szafy: zajrzyj do tematu Belly dancowe dziwactwa:D
Serdecznie polecam.
Shimma

azja
21-12-2007, 09:46
witajcie! Asia to po prostu Azja - to moje "przezwisko" jeszcze z liceum... eh...ile to lat... ;-) Taniec to zapomniana przez moje ciało terapia , do której mam zamiar powrócić, taniec brzucha - pragnienie trudne do spełnienia - u mnie nie ma zajęć ... ale to chyba powód abym sama zaczęła je prowadzić? :yeahhh:

bollyanna
22-12-2007, 10:55
Pewnie, to bardzo dobry powód :D

Layla
30-12-2007, 12:21
witajcie!
ja w sumie powinnam sie przedstawic, zarejestrowałam sie wcześniej, ale się jakos za bardzo nie odzywałam, musiałam sie chyba zdobyc na odwagę, ale moze to źle ujęłam z tą odwagą.
Mam na imię Asia.jestem z Gdańska, na taniec brzucha chodze do marca 2007.
pozdrawiam

Maram
31-12-2007, 12:32
Ale wpadka... Jeszcze się tu nie wpisałam! Juz się poprawiam :)

Jestem Maram (Marta) z Warszawy. TB uczę się już półtora roku i wiem, że jest to miłość na całe życie! :D Niedawno skończyłam swój pierwszy strój. Efekty można podziwiać (i komentować oczywiście) na forum. Mam też nadzieję, na swój mały wkład w tworzenie słowniczka belly dance'owego.
Jeśli chodzi o moje nauczycielki, to pierwszą, obecną i przyszłą jest Dominika Suchecka (polecam!). Poza tym uczęszczam na warsztaty/zajęcia do takich wspaniałych tancerek jak Jasmin Mazloum, Donya Rashida, Jasmin Wachowiak, Basia Ilczuk, Asia Suska, Diana Yousseif oraz Sandra Mścisławska.

Semiramis
01-01-2008, 14:02
Je także jeszcze się nie przywitałam ;) Na regularne zajęcia z tb chodzę od lutego 2007 a na tribal od października. Taniec stał się czymś ważnym w moim życiu :) Nie umiem już inaczej tańczyć na imprezach :D
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i forumowiczów :)

gabi
01-01-2008, 23:46
Witam wszystkie dziewczyny. Jestem początkującą fanka tańca brzucha.

Maria
03-01-2008, 08:55
Witam serdecznie i pozdrawiam z zimowego dziś Gdańska. Jak dobrze, że znalazłam to forum! Szukam zajęć z tańca brzucha w Gdańsku,mieszkam na pograniczu Oliwy i Wrzeszcza, nie mam samochodu i boję się sama wracać późno. Dlatego chciałabym znaleźć coś o nie bardzo późnej godzinie i gdzieś w centrum lub Wrzeszczu lub Oliwie ... Marzenie ściętej głowy? Gdzie w ogóle w Gdańsku są takie zajęcia? Pozdrawiam Maria

grashka
03-01-2008, 08:57
ja tez wszystkich witam i pozdrawiam i na wstepie zycze wielu niezapomnianych belly dancowych chwil w 2008 roku.
tancze od roku i jest to pierwsza taka moja pasja w zyciu. nigdy nic nie wciagnelo mnie tak bardzo :)

pozdrowionka

Zaina
03-01-2008, 11:54
upss nie przywitałam się....

No więc El Salam Aleikoum Wszystkim:) Jestem Zaina,właśnie zaczynam 3 roczek mojej przygody z tańcem arabskim...ach...:p

.....a forum jest cudowne...:)

Caya
03-01-2008, 16:30
witam witam :)o jak się cieszę że tu trafiłam :) wkońcu się wygadam na temat mojego ukochanego tańca ,mam nadzieję ,ze będę tu często zaglądać mimo braku czasu :(

Butterflylucy
05-01-2008, 10:04
Witam serdecznie !!! Chciałabym sie przywitać i dołączyć do tego grona...tańczę od prawie roku ...ale niestety z małymi przerwami ...uwielbiam belly dance ...uskrzydla :) pozdrawiam Was kochane gorąco

Rasha
06-01-2008, 00:39
Witam wszystkich,
chciałabym dać wyraz swojemu zadowoleniu i pogratulować założycielkom nowego - niezależnego - nieuprzedzonego forum :-)
Żywię głęboką nadzieję, iż stanie się ono kopalnią wiedzy i krokiem milowym ku zjednoczeniu polskiego środowiska BD :-)

Pozdrawiam wszystkich - życząc rozwoju i sukcesów !!!

Do moderatora: usiłowałam się zalogowaĆ jako Rasha, jednak system nie przyjmuje tego hasła w jakiejkolwiek konfiguracji - dlaczego? Możemy to zmienić? :-)

Pozdrawiam serdecznie
Rasha

Admin
06-01-2008, 00:46
Witam serdecznie również Ciebie:)

Dostałaś już w tej sprawie prywatną wiadomość.
Przyjęliśmy zasadę, że użytkowniczki tego forum nie powinny przybierać imion znanych polskich tancerek aby nie robić zamieszania i nie wprowadzać pozostałych osób w błąd.
To było powodem zablokowania Twojego imienia. Nie chciałabyś pewnie aby na forum było pięć Rash, sześć Amir, kilka Jasmin i kilka Amani :):D

Oczywiście jeżeli tylko sobie życzysz poprawię Twoje imię.

Pozdrawiam

Rasha
06-01-2008, 00:50
(widze, że pomyśleliście o wszystkim - dobrze)

Zatem proszę o zmianę na "Rasha" :-)

Pozdrawiam serdecznie

Rasha
06-01-2008, 00:58
Wątek miał się ulokować piętro wyżej (nie wiem czemu tak się nie stało) - jesli to nie problem - proszę podciągnąć, by nie zaśmiecać reszty... :-)

Afrah
06-01-2008, 11:08
Marhaba:) witam i pozdrawiam!

Miranda
06-01-2008, 13:58
Właśnie do was dołączyłam, jeśli chodzi o forum, bo w tańcu jestem już około pół roku!
Pozdrawiam wszystkie "siostry"!

ISHQuuu
07-01-2008, 14:25
Witam wszystkie drżace istoty na tym forum! :)
Goszczę tutaj zaledwie od piątku, tańczyć uczę się natomiast od ponad miesiaca. Jestem zupełnie poczatkująca, ale pełna zapału i niesamowitego zachwytu nad belly :)

Lilith
08-01-2008, 23:00
Witam:)
Od dłuższego czasu przeglądam forum i pomyślałam, że pora w końcu się zarejestrowac:)
Tańczę ATS a właściwie uczę się tańczyc od kilku miesięcy.Mam nadzieje, że jest tutaj więcej miłośniczek tego tańca;)

Szeherezada
09-01-2008, 11:04
No to ja też się przywitam :). I cieszę się z kolejnego forum o t. b. :)

Mała tancereczka
09-01-2008, 16:36
Witajcie dziewczyny, dobrze że do nas dołączyłyście :D

I cieszę się z kolejnego forum o t. b. :)
Nie jesteśmy kolejnym forum, jesteśmy jedynym i niepowtarzalnym w swoim rodzaju :);):)

Farida
09-01-2008, 18:21
Witajcie dziewczyny, dobrze że do nas dołączyłyście :D

Nie jesteśmy kolejnym forum, jesteśmy jedynym i niepowtarzalnym w swoim rodzaju :);):)

Dokładnie Mała tancereczko ;) Jest to pierwsze forum o tak dużej popularności i "żywotności" :)

Basinah
09-01-2008, 18:47
I przede wszystkim takie... takie... super! :p Pozdrawiam nowe koleżanki.
Ps. Uważajcie na Vasante, czepia się. :D:p;):rolleyes::) Ale i tak ją kochamy... :*

Farida
09-01-2008, 18:52
Ps. Uważajcie na Vasante, czepia się. :D:p;):rolleyes::) Ale i tak ją kochamy... :*

Hahahaha :D MarTiniko mniejszą czcionką, mniejszą ;)

IMAN
11-01-2008, 17:25
Witam Was wszystkie :)
Zarejestrowalam sie juz dosc dawno ale jakos przeoczylam mozliwosc przedstawienia sie .
Na imie mam Marzena , mam 38 lat a tancem brzucha zainteresowalam sie majac 15 lat i od tej pory jest on nieodlaczna czescia mojego zycia :)
Wystarczy , ze uslysze arabskie rytmy i brzuszek automatycznie wprawia sie w ruch...:)
Pozdrawiam Was serdecznie

sinse
12-01-2008, 15:44
witam Was serdecznie:)
Mam na imię Jola, mam 32 lata, tańczę od roku. Bardzo się cieszę że znalazłam to forum:) Tyle nowych rzeczy już sie dowiedziałam!
Na pewno zagoszczę tu na dłużej :)

Amani
12-01-2008, 23:42
Witam serdecznie wszystkie kolejne Panie, które zawitały do nas :)
Czujcie się swobodnie, pytajcie o wszystko co was interesuje bez skrępowania.
Jest tu dużo przemiłych osób, które zawsze chętnie wam pomogą.:drzyjcie:

Vasanta
13-01-2008, 01:12

Muszę się czepiać, tak jak muszę tańczyć! Nie da się inaczej... Ja jestem w komplecie z rzepami.

Suria
13-01-2008, 18:35
Witam wszystkich serdecznie!
Mieszkam i tańczę we Wrocławiu. Po pierwszych zajęciach z TB - ponad dwa lata temu - stwierdziłam, że się tak tańczyć nigdy nie nauczę. Nie nadaję się... Ale na szczęście w to mocno nie uwierzyłam, bo potem utonęłam na dobre... :)
Cieszę się, że to forum tak prężnie - dzięki Wam wszystkim - działa. Trudno nadążyć z czytaniem nowych postów!
Ale najważniejsze, że jest tu świetna atmosfera i wiele można się nauczyć :)
Pozdrawiam!

Sileas
13-01-2008, 18:46
To ja też się przywitam... co prawda przygodę z belly dance zaczęłam dopiero miesiąc temu, ale nie sposób nie zakochać się w tym od razu. Witam wszystkie drżące panie i naprawde, aż miło, że jest takie forum... Masa, masa porad, doświadczeń.. czyli to, co każdemu początkującemu się przyda na droge.. ;)

bollyanna
13-01-2008, 20:47
Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny :) Suria, widzę że też jesteś z Wrocławia, może stworzy nam się na forum silna wrocławska grupa? Pozdrowienia :)

grashka
13-01-2008, 21:02
suryśka to sie pod wroclaw podszywa ale niech bedzie, traktujemy cie jak swoja ;) <wystawia jezyk i smieje sie niewinnie>

Suria
13-01-2008, 22:22
Nie no, od ponad roku jestem we Wrocku zameldowana na stałe, więc podszywam się jak najbardziej!!!!

(Odwdzięczę się za tą 'Suryśkę" jak tylko się spotkamy! Jeszcze nie wiem jak, ale na pewno coś przyjdzie mi do głowy do tego czasu...)

Sirrun
15-01-2008, 22:24
Witam:) Długo się Wam przyglądałam, a teraz będę się także wtrącała i dorzucała swoje 0,03 PLN ;) i mam nadzieję, że szybko przestanę być zdezORIENTowana, bo to mało chlubne;)

Yavanna
19-01-2008, 19:34
Również z przyjemnością do Was dołączam :)

Admin
19-01-2008, 19:38
Witam kolejne entuzjastki tańca brzucha :) ! Pytajcie o co chcecie, zawsze ktoś wam miło odpowie. Dzielcie się z nami swoją wiedzą, doświadczeniami i przeżyciami :)

... aha i napiszcie coś więcej o sobie ;):)

Oleta
20-01-2008, 00:03
:) Witam!
W tańcu jestem początkująca i szukałam w internecie forum, na którym mogłabym spotkać bardziej doświadczone w tym temacie osby.
I cieszę się, że znalazłam to forum!

Farida
20-01-2008, 00:51
Witaj w domu Oletko :)

Yasirah Mahibah
20-01-2008, 17:08
Ja też jestem nowa :) Na forum oczywiście. Mam nadzieję, że poduczę się troszkę i zdobędę większą wiedzę o tym pięknym tańcu.

grashka
20-01-2008, 19:13
a ja nie jestem taka nowa, wiec w imieniu mniej mlodych witam wszystkie kobitki :)

Ketmia
20-01-2008, 23:45
również witam :D tańczę już kilka m-cy ale wciąż tak mało umiem :unsure::wacko:
no ale co tu mówić, tak się zaczyna (i nie chcę się skończyć) :love:

Bellatrix
21-01-2008, 12:56
W marcu 2007 trafiłam na warsztaty Saidy... po dwóch godzinach wyszłam jak na skrzydłach i z uśmiechem od ucha do ucha. Od tej pory nie mogę przestać tańczyć :bigsmile: W bd znalazłam wszystko czego szukałam, by pracować nad kondycją i czerpać z tego przyjemność.
Pozdrawiam wszystkich!!!
Aleksandra

Majsun
21-01-2008, 14:08
Przyszła na mnie kolej. Właśnie się zalogowałam na forum, pozdrawiam wszystkie wielbicielki tańca brzucha i tańca w ogóle - te bardziej zORIENTowane i te mniej:)
Pozdrawiam
Majsun

Farida
21-01-2008, 16:40
Ale Was ostatnio przybywa :))))))))))

Ketmia
21-01-2008, 17:54
jak grzybów po deszczu :toung:
(nie wiem jak u Was ale u mnie leje 2 dzień... ) :)

Natasha
21-01-2008, 18:14
rowniez witam!

nowa na forum, tanczaca od dawna

pozdrawiam serdecznie

Blancharlotte
22-01-2008, 20:20
Witam Wszystkich serdecznie!

Mam na imię Karolina i chciałam się przywitać, żeby jakoś sympatyczniej zacząć znajomość z Wami:) Przeczytałam kilka tematów, więcej postów i zauważyłam, że jest tutaj sporo miłych i kulturalnych osób i panuje tutaj naprawdę przyjacielska atmosfera (w przeciwieństwie do innych forów):)

Moje, jak tutaj pięknie określono, narodziny dla świata orientu (za wiele powiedziane na moim etapie:P), zapoczątkowane były.. wpadką, że się tak wyrażę:D Znaczy był niezaplanowane, wiadomo - impuls:D Człowiek ma ochotę i już nic go nie powstrzyma i trzeba ponosić konsekwencje. Ale! Trzeba być odpowiedzialnym:D
Przechadzając się po Empiku zauważyłam płytę DVD: "Taniec brzucha: mój osobisty trener" (prowadzenie Rania) i zrodził się w mojej głowie szatański;) pomysł: a gdyby tak zatańczyć dla mojego chłopaka? Więc płytę wzięłam (nawiasem mówiąc jestem z niej bardzo zadowolona;)) i zaczęłam ćwiczyć.

Ćwiczę codziennie (od 1,5 tygodnia mniej wiecej, czyli bardzo krótko:P). Dziś kupiłam sobie kolejną płytę instruktażową dla wzbogacenia repertuaru. Na dniach kupuję sobie pas/chustę do tańczenia i w ciągu kilku tygodni kompletuję mój pierwszy strój (zaczynam od czarnych haremek:D).

Jak widać jestem bardzo rozentuzjazmowana:) Nie sądziłam, że tak mi się to spodoba, chociaż jest wyczerpujące i wymaga ode mnie sporo pracy. Od października, bo dopiero wtedy wyrówna sie moja sytuacja finansowa (jak długo trzeba czekać;() zapiszę się do grupy:)

Mam nadzieję, że będę częstym gościem na tym forum i nawiążę kontakt z ciekawymi, otwartymi ludźmi, którzy np. kopną mnie w tyłek, jak przejdzie mi przez głowę myśl: "Chyba przestanę..":)

Narazie przede mną cięzka praca, bo muszę jakimś cudem wymyśliś sobie układ.. żeby jakoś wypaść:P
Byłabym wdzięczna, jeśli ktoś z Was posiada linki do takich filmów instruktażowych dla początlkujących i średniozaawansowanych (chciałabym, żeby układ był ciekawy:))

Z góry dziękuję za wszelką pomoc:)
I pozdrawiam serdecznie Wszystkich pasjonatów tańca orientalnego!:)^^

Quesse
22-01-2008, 20:46
Witaj!
Świetnie, że zdecydowałaś się dołączyć do naszego forum i napisać parę słów o sobie - fajnie Cię poznać. Powodzenia w ćwiczeniu tańca - zapewniam, że nigdy nie będziesz chciała przestać:D Jeśli ćwiczysz codziennie, to podziwiam - właśnie regularność daje najlepsze rezultaty:) Sugerowałabym Ci też zapisanie się, jak będziesz mogła na regularne zajęcia z instruktorką - na dłuższą metę nie da się uczyć całkiem samodzielnie, warto chodzić na zajęcia, gdzie ktoś kompetentny przeprowadzi odpowiednią rozgrzewkę przed zajęciami, wszystko dokładnie pokaże, wyjaśni i skoryguje błędy. A jeśli na razie nie możesz iść na regularne zajęcia, to może chociaż wybierz się kiedyś na jakieś warsztaty? W każdym razie ćwicz i pracuj:D Na forum mamy sporo interesujących tematów o tańcu, figurach, krokach i występach (przejrzyj zwłaszcza dział Belly Dance) i wybranych przez nas ciekawych, ładnych lub interesujących filmików z tańcem (dział Filmy;)). Baw się dobrze przy przeglądaniu:D Na pewno znajdziesz informacje, które pomogą Ci przygotować się do tańczenia dla Twojego chłopaka;) I upewnij się, czy na pewno chcesz tworzyć konkretny układ - układy mają to do siebie, że lubią wyparowywać z głowy, więc przygotuj się również na to, że trochę poimprowizujesz. Powodzenia:):):)

Vasanta
22-01-2008, 21:17
Quesse już wszystko powiedziała, więc pozostaje tylko napisać: witaj wśród nas! :-)

Farida
22-01-2008, 23:18
Witajcie dziewczyny, witajcie!!! :) Dzielcie sie z nami swoją wiedzą tak jak i my to robmy :) Buziaki :*

Oleta
23-01-2008, 14:48
Witajcie dziewczyny, witajcie!!! :) Dzielcie sie z nami swoją wiedzą tak jak i my to robmy :) Buziaki :*

Na razie tej wiedzy malutko;) więc tylko czytam, czytam, czytam z zainteresowaniem! :)

red-artist
25-01-2008, 20:39
Witam was cieplutko. Mam nadzieje ze duzo sie od was naucze. Dopiero zaczynam swoja przygode z tancem brzucha, a wlasciwie mozna powiedziec ZACZNE, bo na razie opieram sie na filmikach instruktazowych w oczekiwaniu na rozpoczecie kursu dla poczatkujacych.
Pomysl na ta aktywnosc fizyczna wpadl mi do glowy dawno temu, ale nie wiedzialam jak sie moge za to zabrac. Nadal mam kupe niepewnosci, ale mam nadzieje ze wszystko sie dobrze ulozy. Zawsze uwielbialam tanczyc, a ze moj maz wprost przeciwnie, postanowilam go nie meczyc i znalezc cos tylko dla siebie (no, moze nawet i dla niego, ale moja frajda bedzie wieksza ;-)).
Mam nadzieje ze nie za duzo sie rozisalam i ze mnie nie wyrzucicie tak na starcie :D

Aiesha
29-01-2008, 13:49
Witam wszystkich.
Na to forum zajrzalam dzięki vasancie.
Mam nadzieję, że nie narażę się na lincz stwierdzeniem, że jeszcze nie tańczylam :embarrest:. Jak tylko będę miala za co, zapiszę się do jakiejś grupy belly dance.
Widzialam już sporo filmów na youtube czy yahoo i stwierdzilam, ze najbardziej podoba mi się tribal, a vasanta regularnie opowiada mi o tańcu.

Chcę zacząć tańczyc, bo może to mi pomoże w walce z kompleksami dotyczącymi figury (jestem kobitką... hm... obszerną że tak powiem). I ogólnym brakiem poczucia kobiecości. Marzę sobie czasem, że kiedyś zatańczę dla mężczyzny, z którym będę związana...

Farida
29-01-2008, 14:40
Witam wszystkich.

Witaj :) :) :) Czyli nie musimy wspominać, że Vasanta to nasz rzepik :D

Moon
29-01-2008, 15:41
Witam wszystkich.
Mam nadzieję, że nie narażę się na lincz stwierdzeniem, że jeszcze nie tańczylam :embarrest:.
To forum jest dla wszystkich bez względu na staż czy umiejętności taneczne. Dobrze trafiłaś :).Na lincz można zasłużyć tylko emocjonalnymi, nieprzyjemnymi wypowiedziami na temat innego użytkownika. Na razie jeszcze nie było takiego przypadku :D

Jak tylko będę miala za co, zapiszę się do jakiejś grupy belly dance.
Widzialam już sporo filmów na youtube czy yahoo i stwierdzilam, ze najbardziej podoba mi się tribal, a vasanta regularnie opowiada mi o tańcu.

Moje zdanie jest takie, zacznij od klasyk. Da ci ona solidne podstawy, jak je złapiesz zacznij chodzić na tribal.

Chcę zacząć tańczyc, bo może to mi pomoże w walce z kompleksami dotyczącymi figury (jestem kobitką... hm... obszerną że tak powiem). I ogólnym brakiem poczucia kobiecości. Marzę sobie czasem, że kiedyś zatańczę dla mężczyzny, z którym będę związana...

Tańcz przede wszystkim dla siebie. Nie dla kompleksów czy facetów. Jak sama się pokochasz i zrozumiesz to kompleksy same miną a faceci będą ganiać za tobą;):)

Jak masz tylko jakieś pytania zadawaj je bez krępowania się. Pomożemy jak tylko będziemy potrafiły.
Zajrzyj do działu z filmami, są tam clipy z instruktażem tańca. Na początek pomogą Ci na pewno.
(a po cichu może opowiesz nam o jakichś słabościach Vassanty, czy w życiu też jest taka dokładna i czepialska :D;):D;))

Vasanta
29-01-2008, 18:22
Cieszę się, że jesteś, Aiesho :-) Dziewczyny, o moje słabości to Rillę pytajcie, zna mnie dłużej niż Aiesha :-P

Farida
29-01-2008, 22:12
Cieszę się, że jesteś, Aiesho :-) Dziewczyny, o moje słabości to Rillę pytajcie, zna mnie dłużej niż Aiesha :-P

też własnie chcialam o Rilli napisać, ale jak narazie Rilla złego słowa o siostrze nie powiedziala :)

Vasanta
29-01-2008, 23:03
też własnie chcialam o Rilli napisać, ale jak narazie Rilla złego słowa o siostrze nie powiedziala :)

Są dwie możliwości: albo nie jestem taka straszna, jak myślicie, albo Rilla wie, jakie będą konsekwencje...

Farida
29-01-2008, 23:41
Są dwie możliwości: albo nie jestem taka straszna, jak myślicie, albo Rilla wie, jakie będą konsekwencje...

Buhahahahaha :D Dobre :))) Rilla, czekamy na riposte :)

Aiesha
30-01-2008, 10:17
a po cichu może opowiesz nam o jakichś słabościach Vassanty, czy w życiu też jest taka dokładna i czepialska

vasanta sie nie czepia, vasanta uściśla :p. Jak sama twierdzi.

A co do pytań, to mam ich kilka. Na pewno zadam je w odpowiednim czasie.

Lulua
31-01-2008, 19:56
Hej Tancereczki!
Witam serdecznie, wcześniej obserwowałam, ale dzisiaj postanowiłam się ujawnić :)

Zawsze chciałam nauczyć się tego wspaniałego tańca (odkąd jako mała dziewczynka zobaczyłam taką scenę w filmie, bodajże to był któryś z Bondów- o zgrozo:unsure:)

Dopiero teraz gwiazdy ułożyły się w odpowiedniej konstelacji i udało się, zapisałam się, dzielnie chodziłam, zaczęłam w październiku czyli będzie już miesięcy 4.
Owszem miałam chwile zwątpienia, ręce w jedną, nogi w drugą, w ogóle pokraka. Ale przemeblowałam pokój, żeby mieć więcej miejsca i widzieć się w lustrze, wygrzebałam jakąś starą chustę z szafy, ściągnęłam trochę muzyki i ćwiczyłam dzielnie!

Dzisiaj jest dla mnie wyjątkowy dzień bo miałam medal - test, czyli mini-występik (3 minuty, ja to nawet ponad 4!)przed grupą i przed instruktorką. Miałam ułożony w głowie plan, ale oczywiście nie udało się. Dałam się ponieść muzyce i dostałam duże brawa, instruktorka bardzo mnie pochwaliła, a ja czując adrenalinę w kolanach zrozumiałam, że nie będę już mogła żyć bez tego tańca....

Altaira
31-01-2008, 20:53
Lulua, witamy :D

A teraz pytanie - medal testy? Uczysz się w Rivierze? :p

Layali
01-02-2008, 00:16
Witam wszystkich baaardzo serdecznie :)))

AishaYildirim
01-02-2008, 09:02
Witam wszystkich baaardzo serdecznie :)))
Witaj Layali :D

Sowillo
01-02-2008, 15:34
Hej Tancereczki!
Witam serdecznie, wcześniej obserwowałam, ale dzisiaj postanowiłam się ujawnić :)
[...] Dałam się ponieść muzyce i dostałam duże brawa, instruktorka bardzo mnie pochwaliła, a ja czując adrenalinę w kolanach zrozumiałam, że nie będę już mogła żyć bez tego tańca....[/I] - tak to właśnie się zaczyna - życie uzależnione od TB ;)

Cieszymy się że się ujawniałaś - i zaczniesz plotkowac o TB razem z nami:):p

Layali
01-02-2008, 21:28
Witaj Layali :D

no właśnie... jakoś nie mogłam się zarejestrować pod swoim pseudo...

Lulua
01-02-2008, 21:46
Witam Witam, tak będę teraz aktywnie z Wami plotkować:D

jak już któraś pytała wyżej- tak uczę się w Rivierze u Basi Ilczuk :)

Layali
03-02-2008, 20:57
Adminie jesteś wielki... dziękuję za zmianę nicka na właściwy :)

Zaynah
04-02-2008, 13:08
Witam wszystkich serdecznie :)

Póki co, jestem zmuszona posługiwać się moją licealną "ksywą" (aga, agnieszka itp. odrzucone), a orientalnego imienia jeszcze sie nie dorobiłam.

Pozdrawiam wszystkich!
aGa

Ps. Miło się Was podglądało, i mam nadzieję że równie miło będzie się nam wspólnie pisało :D

Mała tancereczka
05-02-2008, 00:42
Witaj Fistasz, i wszystkie poprzednie dziewczyny :)
Dobrze że dołączyłyście do nas.
Cały czas patrzę jak dużo gości do nas zagląda i nigdy się nie odzywa, dobrze że wy się odważyłyście :)

Zaynah
05-02-2008, 10:52
Witaj Fistasz, i wszystkie poprzednie dziewczyny :)
Dobrze że dołączyłyście do nas.
Cały czas patrzę jak dużo gości do nas zagląda i nigdy się nie odzywa, dobrze że wy się odważyłyście :)
Hmmm... nie będę ukrywała, że postanowiłam się ujawnić po przeczytaniu wątku o "waszych dziwactwach" :D... poczułam się rozgrzeszona za to, co wyprawiam jadąc metrem, czy idąc ulicą :embarrest::)

scarabee
05-02-2008, 12:19
Witam wszystkie szanowne Tancerki!
Uczę się TB od października i wciągam się coraz bardziej (choć zaczynajać nie wyobrażałam sobie że można bardziej...). Dla mnie to wspaniała ekspresja kobiecosci i sposób na dobry kontakt z własnym ciałem :)
Przeczytałam kilka wątków, znalazłam masę ciekawych informacji... Na razie mam głównie pytania, ale z czasem może będę mogła dzielić siei swoimi doswiadczeniami ;)

bashirah
05-02-2008, 14:20
Cześć dziewczyny,

do tej pory tylko obserwowałam forum, ale dzisiaj postanowiłam się wreszcie przyłączyć. Tańczę od roku i gdy zaczynałam zastanawiałam się jak szybko się znudzę. Dziś już wiem, że wreszcie znalazłam pasję w życiu. To jest to w czym się spełniam i gdy tańczę czuję ogromną radość. Bez tańca brzucha moje życie byłoby szare i puste.

Cieszę się, że mogłam do Was dołączyć :D

Kaira
05-02-2008, 17:28
My też się cieszymy! Mi już za miesiąc stuknie rok nauki :) I tak samo na początku nie miałam pojęcia, że wsiąknę na amen ;)

Mayyasah
08-02-2008, 16:51
Witam,

Zupełnie niedawno trafiłam do Was. Spodobało mi się i chętnie trochę pobedę :-)
Klimaty orientalne kręcą mnie od zawsze, tańczę, a w zasadzie ciągle się uczę od półtora roku z przerwami.

Pozdrawiam tancerki i miłośniczki orientu.

Alexis
08-02-2008, 17:00
Witam wszystkich ;) Mam na imię Ola i mam 16 lat (no, prawie 17). Mieszkam w Łodzi. Już w tamtym roku wzięło mnie na taniec brzucha, już planowałam zapisanie się na kurs, ale w końcu zabrakło mi czasu i pomysł został odrzucony w kąt. Na jakiś czas o tym zapomniałam, ale znowu natknęłam się na stronę Salome i postanowiłam zapisać się na kwiecień 2008, już nie mogę się doczekać :D a teraz werbuję moje koleżanki i oglądam miliony filmików na youtube itepe.
Pozdraiwam serdecznie ;)

Vea
11-02-2008, 22:42
hej :)
Już od dawna zaglądam tu jako gość, dzisiaj postanowiłam, że się w końcu ujawnię :) Moje imię - Weronika - powinno przynosić zwycięstwo, bo podobnież to oznacza, ale nie wydaje mi się by to było prawdą :) Mieszkam w Sosnowcu, lecz niestety większość czasu spędzam w Katowicach na uczelni... Niby studia dzienne... ale wychodzę nocą i wracam nocą :(
Dradze jeszcze, że szkolę się na Położną i jest to niezwykle odpowiedzialny i satysfakcjonujący zawód :)
Taniec brzucha zaistniał w moim życiu dość przypadkowo, naukę rozpoczęłam pod okiem Alayi w 2006 roku, a następnie mogłam już rozwijać sie w rodzinnym mieście pod okiem Yolandy :) ( Jestem im bardzo wdzięczna :) ). Mój "debiut" był na II Festiwalu Tańca Brzucha "Nova Orient 2007" w Katowicach występowałam wraz z grupą :D To była fantastyczna zabawa !!
Obecnie jestem zmuszona kontynuować swoją naukę w zaciszu domowym, ponieważ nie mam ani jednego dnia, w którym mogłabym godzinowo dopasować się do zajęć :(
Ale Dam Rade ! :D

Pozdrawiam Was wszystkich gorąco :)

Aliyah
14-02-2008, 14:03
;) właśnie się zorientowałam, że też się nie przywitałam ;)
może dlatego że jeszcze zdezorientowana jestem hehhehe ;)
(swoją drogą nieeeezły pomysł na popdis ;D)

Jeszcze niedawno występowałam pod pseudonimem Hurija, jednak postanowiłam wrócić do swojego pierwotnego typu i połączyć trochę klimatów które lubię...
Pierwsza miłość nie rdzewieje a więc imię Aliyah niech będzie połączeniem orientalnego klimatu i hołdem dla nieżyjącej już, niezwykle utalentowanej piosenkarki/tancerki/aktorki znanej między innymi z hitu "More than a woman"

Taniec brzucha zaczął się dla mnie tak dawno temu, że nie pamiętam...
w zasadzie jak powstały pierwsze zajęcia w Studio Flamenco przy Cervantesie z Jasmin... jakieś chyba 7 lat temu??? ;) Potem były zajęcia u różnych instruktorek (polecam ;D), rewie, zespoły, warsztaty, występy ;) suuper ;)
Od tej pory Taniec brzucha trochę wygrał rywalizację (pożera najwięcej mojego czasu obecnie ;D) z innymi stylami, które też uwielbiam... funk (cala masa odmian - to jest moja pierwsza i wieczna miłość), flamenco, tango, samba, hip-hop, bolly, ...
W zasadzie wszystko łączy się we freestyle ;D
Lubię kolekcjonować różne style tak, aby umieć zatańczyć do każdej muzyki świata ;D

Elif
19-02-2008, 22:53
Witam wszystkich:)
Ja w sumie już jakiś czas temu znalazłam tą stronkę,ale jakoś tak wyszło ,że więcej nie zaglądałam. Dopiero teraz tak się złożyło i bardzo się z tego Cieszę:)

Mam na imię Dorota i w marcu skończę lat 17. Tańca brzucha uczę się od września i z tego również się bardzo cieszę, ponieważ daje mi to wiele radości i takich tam bzdetek;) Będę tu na pewno często zaglądać;)

Pozdrawiam!

Afrah
21-02-2008, 19:31
Witam ,jeszcze raz tym razem jako Afrah;)

Pozdrawiam

Afrah

Tilo
21-02-2008, 22:02
przeglądam to forum od miesiąca i podglądam Wasze rozmowy, a nie raczyłam się przedstawić, więc już nadrabiam :) w tańcu brzucha jestem nowicjuszką, wcześniej przez prawie dwa lata uczyłam się tańca towarzyskiego, ale przyszedł czas na zmiany :) byłam dopiero na pierwszych zajęciach z tb, ale już bardzo mi się podoba ten taniec i mam nadzieję, że mój entuzjazm nie opadnie ;) Pozdrawiam serdecznie !

Mała tancereczka
21-02-2008, 22:17
przeglądam to forum od miesiąca i podglądam Wasze rozmowy,
Witaj podglądaczko ;):)

Tak sobie patrzę na pierwszą stronę i widzę że odwiedza nas codziennie kilkudziesięciu gości. Zastanawiam się dlaczego nie chca zaprzyjaźnić się z nami.:) Przecież im będzie nas więcej tym będzie ciekawiej, milej i efektywniej :D:)

Drodzy goście zapraszamy, tu naprawdę jest fajnie!!!:biggrin:

Farida
21-02-2008, 22:20
Hej Tilo :) Milo ze do nas dołączylas :)))))))

Askim
21-02-2008, 22:33
Witam wszystkie Panie i Panów :) jestem zupełna nowicjuszka w TB. Chciałam sie zapisać już dawno, ale nie było u mnie kursów na późne godziny, bo dopiero wieczorem mogę sie wyrwać z domu. Ale w końcu znalazłam :))
Jestem oczarowana tym tańcem , jak bardzo może uczynić ciało giętkim, naturalnym , po prostu bardzo kobiecym. Czytam z zapartym tchem różne wątki i chłonę wszelką wiedzę na temat.
A najbardziej podoba mi się to że nareszcie nie muszę się prezentować jak modelka, wręcz moja oponka ma szansę wyglądać i falować sympatycznie :)
No i będę sie trzymać prosto jak świeca co ostatnio zaniedbałam.
Pozdrowienia dla wszystkich !!

Niki
21-02-2008, 23:17
Witam. Zachęcona przez Małą Tancereczkę postanowiłam nareszcie też się przywitać. Odwiedzam forum codziennie i "chłonę jak gąbka" wszystkie wiadomości.
Tańczę od niedawna jestem w temacie "prawie zielona". Na zajęcia TB chodzę od 3 miesięcy i mam wiele zapału do ćwiczenia w domu. Chociaż muszę się przyznać, że nauczenie się kolejnej nowej figury to dla mnie kolejne wyzwanie. Nigdy nie tańczyłam, nawet jako nastolatka nie chodziłam na dyskoteki. Do tego mam "swoje lata". Jestem więc bardzo nieporadana i zagubiona, chociaż dzięki ćwiczeniom i filmikom coraz częściej zaczyna mi troszeczkę wychodzić. Niestety ręce nie chcą współpracować z resztą mojego ciała :(.
To chyba tyle na początek, bo strasznie się rozpisałam :)

Mała tancereczka
21-02-2008, 23:28
Witajcie Askim i Niki :biggrin:

Nie pożałujecie, jak czegoś nie będziecie wiedziały to się pytajcie :)
Każda radość którą podzielicie się z kimś staje się większa!

Ps. No to wpadłyście :yeahhh:jak nie wierzycie to zajrzyjcie do wątku Wasze belly dancowe dziwactwa i anegdoty (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=120)

Ailinon
22-02-2008, 02:40
Już jakiś czas jestem na forum, ale dopiero ostatnio aktywniej, więc zdecydowałam się formalnie przywitać. Tańczę w sumie niedługo, od około roku, zaczynałam u Łady Toulik, kontynuując semestr potem u Jasmin Mazloum. Obecnie uczę się klasycznego tańca brzucha u Dominiki Sucheckiej oraz tribalu u Basi Iilczuk w warszawskiej Rivierze. Oprócz tego dokształcałam się u Rashy na obozie wyjazdowym oraz na warsztatach tribalowych u Rachel Lazarus, Patricii Zarnovican oraz Yolandy. Tribal, gothic i inne współczesne fuzje są zresztą moją wielką miłością w tańcu brzucha.

Moja miłość do tańca brzucha wywodzi się właśnie z klimatów noirowo-burleskowych - fin de siecle, Mata Hari i kolonialny miszmasz Bliskiego i Dalekiego Wschodu :) Taki klimat też staram się wypracować w swoim tańcu - trochę mroczny, trochę elegancko-zmysłowy, trochę odległy i przedstawiający moją prywatną wizję tego, co uwielbiam w klimatach orientalnych - czyli mocno eklektyczny ;) Moje inspiracje to The Indigo, Isidora Bushkovski, Sara Beaman, Roshana Nofret, Tempest, Morgana, Urban Tribal Dance Company, Ariellah, Hannah Nour, itp. Generalnie kierunek sceniczno-alternatywny z domieszką starego kabaretu.

Prywatnie jestem graficzką/ilustratorką i moja ksywka na forum (ailinon, z tolkienowskiej Quenyi lotos / lilia wodna) jest jednocześnie moim pseudo artystycznym, którego używam wszędzie. Uznałam więc, że nie ma co na siłę się "arabizować", szczególnie, iż celuję bardziej w fuzję niż klasyczny taniec arabski. Generalnie wszelakie sztuki wizualne są w kręgu moich zainteresowań, ale specjalizuję się w rysunku cyfrowym i fotomontażu. Oprócz tego jestem wielbicielką dobrego kina i gier komputerowych, literatury (głównie fantastycznej bądź XIX-wiecznej), kryminałów, musicali, klimatów noirowo-gotyckich, fantastyki, a jako zupełnie amatorska miłośniczka filozofii i religioznawstwa lubię się wymądrzać na tematy wszelakie :blink1:

Witam wszystkich i do napisania w innych tematach :cool:

Jumanah
22-02-2008, 17:23
Witam wszystkich :)

Ja tańczę..od miesiąca i tez jakieś marne rezultaty :D Ciekawe kiedy coś zacznie wychodzić, a najtrudniej z jakąkolwiek izolacją :D W każdym razie nie zamierzam przestać...bo po tańcu tyle się wydziela endorfin, że świat jakiś się wydaje bardziej kolorowy i nie mogę przestać się śmiać :) nawet jeśli coś nie wychodzi :D No i ciężko na razie się zdobyć na odsłonięcie brzuszka ^^ mój krzywy kręgosłup (skolioza) przeszkadza w tym, lecz czuję się tak bardzo zdrowo i kompleksy powoli odpadają :)

Pozdrawiam ciepło i mam nadzieje, że zostanę tu na długo :)

Beth77
23-02-2008, 01:44
Witam Was serdecznie Belly-Dancereczki :)

Ja tańczę od 2 lat, w tym 1 rok chodziłam na kurs a później sama w domu... ale postanowiłam znów wrócić na zajęcia, bo zajęcia w grupie bardziej mobilizują do rozwoju....

Gdy zaczęłam tańczyć doznałam olśnienia, że właśnie tego mi brakowało...

Czytam i czytam Wasze posty, a że jest ich sporo, więc trochę mi to zajmie.... jestem pod dużym wrażeniem dziewczyny:blink: .....

Mam nadzieję, że się tu zadomowię na dobre :D

Pozdrawiam,

Yasirah Mahibah
23-02-2008, 07:59
Witamy serdecznie, witamy :)

Isar
24-02-2008, 12:49
Witam wszystkie belly dancerki:)

Odwiedzałam to forum nieco wcześniej, a teraz zostałam "zobligowana" do zarejestrowania się ;) Miło mi będzie móc się kontaktować z koleżankami "po fachu", a i zgłębiać dalej moją pasję, która trwa od dzieciństwa, a realizacji doczekała się dwa lata temu. Nie przypuszczałam nawet, że ten taniec tak mnie wciągnie.

Pozdrawiam serdecznie.

Quesse
24-02-2008, 14:11
Cześć:) :D Jak miło Cię tu widzieć! (Agata)

Afrah
24-02-2008, 14:12

Odwiedzałam to forum nieco wcześniej, a teraz zostałam "zobligowana" do zarejestrowania się ;) Miło mi będzie móc się kontaktować z koleżankami "po fachu", a i zgłębiać dalej moją pasję, która trwa od dzieciństwa, a realizacji doczekała się dwa lata temu. Nie przypuszczałam nawet, że ten taniec tak mnie wciągnie.

Pozdrawiam serdecznie.

Witaj! Cieszymy się,że do nas dołączyłaś:)

Quesse
24-02-2008, 14:16
Afrah: dawniej byłaś tu jako amira65, prawda? Mogę zapytać, co znaczy Twoje nowe imię? Bo ładne:)

grashka
24-02-2008, 20:13

Odwiedzałam to forum nieco wcześniej, a teraz zostałam "zobligowana" do zarejestrowania się ;) (...)

ello ello sylwia :) fajnie, ze sie dopisalas. coraz wiecej tu osob, ktore znam osobiscie :)

mam nadzieje, ze ostatnie zajecia z Nadira uplynely wam wiele ciekawjej niz nasz, ponad 10-cio godzinny, powrot do wrocka... z reszta co ja gadam, na pewno bylo fajniej. w pociagu ciezko balansowac z taca... ;):rolleyes::D zwlaszcza jak sie takowej nie ma przy sobie a do makro daleko. blisko za to na ukraine...

madziulek
24-02-2008, 21:22
witam wszystkie dziewczyny!!
ja jestem magda (na razie z większą bądź mniejsza intensywnością szukam imienia godnego arabskiej tancerki, ale myślę, że najpierw muszę się więcej nauczyć, żeby przekonać się, jaki jest charakter mojego tańca), tańczę (się uczę) w krakowie od stycznia.
jestem totalnie zafascynowana tą wspaniałą sztuką i mam nadzieję rozwijać się w tym kierunku.
gratuluję świetnego forum, gdy mam czas, to czytam (nie bardzo mam się z czym udzielać na razie), ale jak już zaczynam, to wsiąkam na parę godzin :)
pozdrawiam wszystkie belly-dancerki!!

Isar
24-02-2008, 23:40
ello ello sylwia :) fajnie, ze sie dopisalas. coraz wiecej tu osob, ktore znam osobiscie :)

mam nadzieje, ze ostatnie zajecia z Nadira uplynely wam wiele ciekawjej niz nasz, ponad 10-cio godzinny, powrot do wrocka... z reszta co ja gadam, na pewno bylo fajniej. w pociagu ciezko balansowac z taca... ;):rolleyes::D zwlaszcza jak sie takowej nie ma przy sobie a do makro daleko. blisko za to na ukraine...

Mnie też jest fajniej, że kogoś znam:D A co do zajęć to rzeczywiście, tace były spoko, ale już potem na laski zabrakło mi siły...:toung: Heheh, znowu coś palnęłam...Chyba mi zostało z obozu:)) Cóż , podróże polską komunikacją pozostawiają wiele do życzenia. Ja bym sobie życzyła w końcu lotnisko w Świdniku:))

Isar
24-02-2008, 23:42
Cześć:) :D Jak miło Cię tu widzieć! (Agata)

Mówiłam , że się zaloguję...To była tylko kwestia czasu, ale potrzebowałam bodźca:D

Suria
25-02-2008, 08:02
Mówiłam , że się zaloguję...To była tylko kwestia czasu, ale potrzebowałam bodźca:D

Sylwia, miałaś nadzieję, ze nikt Cię nie pozna pod tą szmatką na twarzy???
Nic z tego!!!

Bardzo trudno po obozie wrócic do normalności! Ja chcę jeszcze raz pojechać !!! <beczy>

(agnieszka)

Isar
25-02-2008, 08:07
Sylwia, miałaś nadzieję, ze nikt Cię nie pozna pod tą szmatką na twarzy???
Nic z tego!!!

(agnieszka)

Nie, po prostu spodobała mi sie chusta i sposósb pokazywania oczu:cool:

Pozdr.:)

Anielskaharmonia
25-02-2008, 09:24
Witam wszystkie tancerki mniej i bardziej belly :D
Ja także zapomniałam się przedstawić. Bieganie po forach nie jest moją mocna stroną. Wybaczcie :redface:

Nie posiadam póki co orientalnego imienia dlatego występuję tu jako Anielskaharmonia; harmonii bowiem szukam w sobie i innych a anielska bo pozazmysłowa wymiana jasnych, czystych, wysokich wibracji jest tym co daje mi najwiecej satysfakcji w kontaktach z innymi istotami.

Tańczę TB zaledwie od 3 miesięcy i wiele jeszcze przede mną nauki z czego bardzo się cieszę mając nadzieję, iż ta pasja nie opuści mnie nigdy...bo TB jest właśnie tym "co Tygrysy lubią najbardziej ":D

Dlaczego, kiedy i po co opisałam w Tańcu Motyla i Belly-dance jako choroba zakaźna...(..), które możecie przeczytać w dziale Artykuły i właściwie to powinny się one znaleźć w tym miejscu nie zaś startować w konkursie...ale tak to ze mną jest, że myślę sercem i zupełnie irracjonalnie postępuję :blink:

Wszystkie uczestniczki warsztatów w "Zajeździe u Antka" zapraszam do forumowego działu Artykuły gdzie pod tytułem "Przepis na cudowne warsztaty" znajdziecie niby to sprawozdanie ze szkolenia...oraz do dyskusji, sprostowań, przedstawiania własnego punktu widzenia, zilustrowania fotkami czy filmami.

Pozdrawiam wszystkich tanecznie :)

Iza

angoba
28-02-2008, 15:53
Witam serdecznie wszystkie forumowe belly-dance'rki !

Jako kolejna nowa osoba na forum - chciałabym się przedstawić - mam na imię Dorota i moje "zarażenie" belly dance ma swój początek na imprezie firmowej, w której wzięły odział nasze koleżanki z Turcji. W pewnym momencie ktoś puścił jakiś kawałek i się zaczęło... Ich ruchy były super - takie naturalne, płynne, z klasą. Pomyślałam - też chce spróbować.
I spróbowałam - od września zeszłego roku rozpoczęła się moja przygoda z belly dance i krok za krokiem, czy raczej shimmy za shimmy :-) wkręcam się coraz bardziej.
Jedne ruchy wychodzą mi lepiej, inne gorzej ale bawię się przy tym super i mam też wspaniałe, wewnętrzne przekonanie, że teraz robię coś dla siebie.

Pozdrawiam serdecznie - Dorota

PS. Wybór imienia trwa ;-)

Yasirah Mahibah
28-02-2008, 18:23
Witamy Dorotę, witamy!:D I życzę od siebie dużo szczęscia w tańcu :)

Isar
28-02-2008, 22:41
Jedne ruchy wychodzą mi lepiej, inne gorzej ale bawię się przy tym super i mam też wspaniałe, wewnętrzne przekonanie, że teraz robię coś dla siebie.

Pozdrawiam serdecznie - Dorota)

Witaj:D Własnie to najbardzije podoba mi sie w tym tańcu:D I że każda kobieta znajdzie w nim coś dla siebie, i każda będzie inna, a jakże piękna. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w ćwiczeniach i zadowolenia z wyników.:)

Shahnaz
05-03-2008, 12:23
Widzę, że po kilku dniach od rejestracji mnie jeszcze tu zabrakło:)
Więc jestem, na imię mam Shahnaz :D i więcej nie wiem co o sobie...
Jestem :)

Gotdarcula
05-03-2008, 22:47
mam nadzieje że dowiem się czegoś nowego i poznam miłosniczki/ków belly dance

Isar
06-03-2008, 21:55
Witaj:p

...z tego co sie zdążyłam zorientować, to tu raczej maniaczki - pasjonatki, tego tańca spotkać można...To jest cudne:D

Farida
06-03-2008, 22:39
Tak, tutaj panuje epidemia choroby zwanej bellydancyzmem ;)

Basinah
07-03-2008, 07:01
I Bogu dzięki, że na to nie ma lekarstwa. :p

Marysia123
07-03-2008, 19:35
Cześć uczę się tańca brzucha już od ośmiu miesięcy i bardzo polubiłam ten taniec.Mam bardzo dużo pytań ,a widzę że są tu prawdziwe ekspertki.

MalenaSlav
09-03-2008, 23:58
Witam!

Mam na imię Magda. Uczyć się belly-dance chciałam już od dawna, ale konsekwencji wystarczyło mi dopiero pod koniec lutego i ... żałuję, że dopiero teraz!! Ale nie zmienia to faktu, że mam z zajęć mnóstwo frajdy i w ogóle jest cudnie i wspaniale i w końcu trafiłam na coś co baaardzo mi się podoba !! :-)

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki ! :)

Isar
10-03-2008, 18:51
Witajcie dziewczyny:D Jak miło, że coraz więcej miłośniczek się rejestruje. W końcu można pogadać z osobami, które rozumieją tę szlaeńczą pasję:D A i wiele się dowiedzieć od bardziej doświadczonych.

Hessa
14-03-2008, 22:41
Hej Dziewczyny! :)
Witam wszystkie forumowiczki, wreszcie po wielu dniach czytywania forum zdecydowałam się wreszcie na rejestrację ;)
Jeszcze bez orientalnego imienia... może niedługo, wkrótce... kiedy jeszcze więcej strun w mojej duszy zostanie poruszonych orientalną ręką...
A narazie... sama się sobie dziwię, że ten taniec tak wciągaaaa.... :D

Salma
15-03-2008, 19:39
Hej Dziewczyny! :)
Witam wszystkie forumowiczki, wreszcie po wielu dniach czytywania forum zdecydowałam się wreszcie na rejestrację ;)
Jeszcze bez orientalnego imienia... może niedługo, wkrótce... kiedy jeszcze więcej strun w mojej duszy zostanie poruszonych orientalną ręką...

Cześć Gosiu (jak się domyślam po nicku)! :)

Isar
15-03-2008, 21:20

wciąga jak bagno:p witaj.

Anielskaharmonia
15-03-2008, 22:17
Ano witajcie wszystkie nowo przybyłe; te dopiero co zarażone i te, które weszły zaledwie jedną nóżką na ten drżący grunt i te, które już na dobre wciągnęło....no raczej już się z tego nie wychodzi jako i z bagna jak to trafnie ujęła moja przedmówczyni, za którą tu przydreptałam... Ojej, już za późno idę na dno...t o n ę (bo ważę tonę):D

Eskarino
16-03-2008, 13:07
Witam wszystkie forumowiczki i forumowiczow :) Czytalam was od kilku dobrych dni ale wczoraj postanowilam sie zarejestrowac. Jestescie nieocenione jesli chodzi o wszystkie informacje ktorych tutaj udzielacie :) Pozdrawiam serdecznie :*

Farida
16-03-2008, 15:26
Witaj Eskarino :)

INGALILL
17-03-2008, 14:20
Witam serdecznie!
Tanćze od września 2007 więc jestem dopiero raczkująca w tej technice tańca. Pomysł na taniec podsuneli mi znajomi z Turcji. Dodatkowo jestem muzycznym maniakiem, wiec od dawna muzyka orientalna nie była mi obca.
Dlatego postanowiłam nie tylko jej słuchac ale też potańczyc i tak sie zaczeło :) O forum wiedziałam juz jakiś czas ale dopiero dzisiaj zdecydowałam sie dołączyc. Mam nadzieję że przyjmiecie "nowy brzuszek" do grona :)

grashka
17-03-2008, 14:44
przyjmiemy z radoscia!

the more the merrier!!! :D

Ketmia
17-03-2008, 15:12
witam również wszytskie nowe brzuszki :)

Dhiya22
18-03-2008, 22:06
witam również wszytskie nowe brzuszki :)

Dołączam jeszcze swój brzuszek:unsure:
Ketmia masz prześliczny awatar- super fotka.

Isar
18-03-2008, 22:53
Witaski:)

Ketmia
18-03-2008, 22:56
Dołączam jeszcze swój brzuszek:unsure:
Ketmia masz prześliczny awatar- super fotka.

dzięki - znaleziony w necie
o takim turkusowym stroju marzę :)

Madeleine_K
19-03-2008, 12:47
hej Dziewczyny,

nazywam się Magda i jestem z Warszawy.

przeglądam forum od dobrego kawałka czasu.
od dobrego kawałka czasu zajmuję się też tańcem brzucha:-)
postanowiłam więc się zapisać, żeby móc czerpać z tej skarbnicy wiedzy i być może wnieść coś od siebie oraz żeby stać się częścią naszej tanecznej Braci, która ostatnimi czasy rośnie w siłę;-)

pozdrawiam wszystkie Pasjonatki i te, które zapewne niedługo staną się Pasjonatkami:)

Dhiya22
19-03-2008, 18:03
hej Dziewczyny,

nazywam się Magda i jestem z Warszawy.

przeglądam forum od dobrego kawałka czasu.
od dobrego kawałka czasu zajmuję się też tańcem brzucha:-)
postanowiłam więc się zapisać, żeby móc czerpać z tej skarbnicy wiedzy i być może wnieść coś od siebie oraz żeby stać się częścią naszej tanecznej Braci, która ostatnimi czasy rośnie w siłę;-)

pozdrawiam wszystkie Pasjonatki i te, które zapewne niedługo staną się Pasjonatkami:)

Cześć,
Tu Pasjonatka z Wawy.
Mam takie pytanko gdzie tańszysz w Wawie?

Madeleine_K
19-03-2008, 22:51
ćwiczę to tu, to tam... ale niestety obecnie nigdzie;P zamknęli mi niedawno moją ukochaną grupę z Ładą i jakoś tak nie mogę się zebrać...

ale postanowiłam od kwietnia nadrobić zaległości;-)

Amani
20-03-2008, 17:05
Kolejny raz witam serdecznie wszystkie pasjonatki :D
Im będzie nas więcej tym będziemy mogły wspólnie więcej zdziałać dla naszego tańca brzucha.

Zapraszam również wszystkich gości, którzy tylko nam się przyglądają do zarejestrowania się :) Przewija się przez nasze forum prawie 700 gości dziennie. Przyłączcie się. Stworzymy wspaniałą roztańczoną społeczność!:):D

Marzenie
20-03-2008, 23:29
Witajcie

Od dłuższego czasu tylko przeglądałam forum, ale teraz mam więcej czasu, żeby się aktywnie udzielać na nim. :-)
Tańczę od maja 2006, a od roku także tribal.

Yasirah Mahibah
21-03-2008, 20:00
Eh... tribal,,, szkoda, że u mnie w mieście nie ma zajęć z tribalu...

Ellyah
21-03-2008, 22:55
A ja od jakiegos czasu juz zalogowana, ale bardzo malo sie udzielalam ;) od paru dni oddaje sie lekturze poszczegolnych watkow i coraz bardziej mnie owe forum wciaga ;) mialam pewne obawy przed angazowaniem sie wlasnie w bardziej aktywne przebywanie na forum , bo kiedys sie mocno rozczarowalam , tylko dotyczylo to innego srodowiska - jezdzieckiego. Ale niesmak pozostal. No, ale mam nadzieje, ze tu bedzie naczej, bo zauwazylam, ze wiekszosc osob wypowiada sie w sposob kulturalny i z checia pomocy innym, a tworzy to niewatpliwie fajna atmosfere :) Co zas do mnie - hm, zainteresowalam sie tancem brzucha podczas podrozy po Turcji prawie dwa lata temu. Po powrocie do Polski niewzwlocznie zapisalam sie na zajecia w Warszawie, ale po pol roku chodzenia na zajecia do Basi Ilczuk mialam przerwe (ponad 3 miesiace) i kontynuuowalam nauke u b. kontrowersyjnej postaci :rolleyes: po czym od pazdziernika zapisalam sie rownoczesnie do Jasmin Mauzleum . Ach, brzmi to jak wrecz zyciorys, strasznie oficjalnie :rolleyes: to zeby nie przedluzac, dodam tylko, ze w maju koncze dopiero 17 lat, z odmian TB najbardziej ciekawi mnie turecki , ale takze wszelkie mieszani egipskiego, tunezyjskiego i syryjskiego :D dodatkowo jestem kompletnie zafascynowana kultura orientu - pokochalam muzyke arabska, wszelkie jej rodzaje , a takze ludzie, kraje arabskie i religia. No i tym wszystkim zarazila mnie mama, ktora takze tanczy - nie tylko taniec brzucha, ale tez salse .
Ach, przepraszam za brak polskich znakow. I pozdrawiam wszystkich :D

Sakina
24-03-2008, 23:24
Witam wszystkich. Powiem szczerze, że sama sie dziwię własną obecnościa tutaj ale nie sposób było zrobić inaczej. Na stronkę trafiłam juz jakiś czas temu ale daleka byłam od przeglądania forum, jako że miałam dosć negatywne doświadczenia związane z zaglądaniem w takie miejsca ( pourywane wątki, cisza przez dłuższy czas na forum) i z tego powodu nigdy nie ciągnęło mnie aby regularnie gdzieś zaglądać.

A tu taka niespodzianka. To forum jest zupełnie inne. Po paru postach poczułam atmosfere tego miejsca - życzliwość, chęć pomocy a przede wszystkim ogromną kopalnie wiedzy. Tworzycie naprawdę przyjemną atmosferę.

Więc oto i jestem, uczę się tańca od listopada 2006 w Krakowie ale tak naprawdę wziełam się w garść w okolicach marca 2007 ( czyli zaczęłam cwiczyć też w domu).

Cieszę się, że udało mi się znaleść takie miejsce w sieci.

Aischa1988
25-03-2008, 01:55
To ja też się przywitam..jestem tu od niedawna...Jestem już zapisana na belly-dance..mam za sobą dopiero 3 lekcje :-)...bardzo wciąga mnie ten taniec...jest niesamowity...cieszę się bardzo, że znalazłam tę stronę..ponieważ widzę, że jest tu wiele doświadczonych już w tańcu arabskim dziewczyn i wiem, że kiedy mam jakieś pytania to zawsze chętnie pomogą i zdopingują mnie do pracy , czego już zdążyłam na tej stronie doświadczyć:-)...
Wszystkie mnie tu tak ciepło przyjęłyście - dziękuję i pozdrawiam Was wszystkie i życzę Wam radości , którą czerpiemy wszystkie z tańca :-)...

Basinah
25-03-2008, 07:08
Witamy na forum! :) Pozdrowienia.

bellyda
25-03-2008, 13:50
Witam
Jestem tutaj od wczoraj :). BD uczę się tańczyć od 2 lat i mam ogromną ilość pytań więc będę tu często...
pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

Mała tancereczka
25-03-2008, 14:11
Witajcie wszystkie dziewczyny. Rozgośćcie się, poczujcie się jak w domu :)
Pytajcie o co tylko chcecie. Mam nadzieję że wniesiecie jeszcze więcej radości na nasze forum :)

Dhiya22
25-03-2008, 14:39
To ja też się przywitam..jestem tu od niedawna...Jestem już zapisana na belly-dance..mam za sobą dopiero 3 lekcje :-)...bardzo wciąga mnie ten taniec...jest niesamowity...cieszę się bardzo, że znalazłam tę stronę..ponieważ widzę, że jest tu wiele doświadczonych już w tańcu arabskim dziewczyn i wiem, że kiedy mam jakieś pytania to zawsze chętnie pomogą i zdopingują mnie do pracy , czego już zdążyłam na tej stronie doświadczyć:-)...
Wszystkie mnie tu tak ciepło przyjęłyście - dziękuję i pozdrawiam Was wszystkie i życzę Wam radości , którą czerpiemy wszystkie z tańca :-)...

Oj wciąga i to bardzo, ale jest taki cudowny. Jak wy to robicie dziewczyny, że znajdujecie takie super fotki-awatary....no jak.........Tym razem brawa dla Aischa1988:biggrin::biggrin:

Dzieczyny znacie jakieś fajne cluby w Wawie do których mogłaby wybrać się miłośniczka tańca brzucha? Gdzie same chodzicie, organizujecie sie jakoś im więcej ludzi tym fajniej. Pozdrawiam.:):)

ćwiczę to tu, to tam... ale niestety obecnie nigdzie;P zamknęli mi niedawno moją ukochaną grupę z Ładą i jakoś tak nie mogę się zebrać...

ale postanowiłam od kwietnia nadrobić zaległości;-)

Koniecznie, nie warto rezygnować to świetna zabawa. Jak też ostatnio przerwałam zajęcia z braku czasu i kasy, ale teraz w moim kalendarzu w piątek 28 marca widnieje czerwony napis taniec brzucha!!!!!!!-nareszcie.:yeahhh:

Lidiya
25-03-2008, 14:53
ja również się przywitam :)
zarejestrowana od dzisiaj chociaż forum śledze od dobrych paru miesięcy.
uczę się odmiany egipskiej od ponad roku. chociaż taniec brzucha nie jest moja jedyną pasją to jednak ogromną miłością i mam nadzieje że z Wami na forum nie raz będę miała okazję podzielić się doświdczeniami i dowiedzieć czegoś nowego.
pozdrawim :)

Ketmia
25-03-2008, 15:53
sekine - piękny avatar - znam to zdjęcie i jest naprawdę piękne

Ellyah
25-03-2008, 16:13
Dhiya, Marrakesh na Polnej (bodajże 13, tam gdzie Bazaar) i zasłużona Sheesha :) fajne też są imprezy organizowane w różnych klubach,niekoniecznie arabskich, tematycznie ;)

Aischa1988
25-03-2008, 17:26
Oj widzę, że dziewczyny już sporo tańczą...tylko ja jestem taka świeża, że dopiero miesiąc tańczę :-D?

Beta
25-03-2008, 18:09
Oj widzę, że dziewczyny już sporo tańczą...tylko ja jestem taka świeża, że dopiero miesiąc tańczę :-D?

Nie ważne ile tańczysz tylko jakie masz serce do tańca :)
Ja zaczęłam pół roku temu i byłam zupełnie zielona kiedy tutaj się rejestrowałam. Czytając regularnie dowiedziałam się mnóstwo ciekawych porad i podpowiedzi, zebrałam niezłą kolekcję muzy i filmów ;) Poznałam bliżej kilka dziewczyn z którymi teraz chodzę na zajęcia.
Jest to super bo jak któraś ma fochy lub doła i normalnie by nie poszła to zostaje wyciągnięta za uszy przez pozostałe. Zawsze potem jesteśmy sobie wdzięczne za to że nie straciłyśmy zajęć.

Przy okazji witam wszystkie dziewczyny które ostatnio się przyłączyły do nas :D

Dhiya22
25-03-2008, 18:21
Dhiya, Marrakesh na Polnej (bodajże 13, tam gdzie Bazaar) i zasłużona Sheesha :) fajne też są imprezy organizowane w różnych klubach,niekoniecznie arabskich, tematycznie ;)

Dzięki serdeczne, muszę się wreszcie gdzieś wybrać, zawsze się zbieram i wybieram i nigdy mi nie wychodzi. Pozdrawiam:unsure::):)

Aischa1988
25-03-2008, 18:21
ja zajęć nie opuszczę, nawet jakby się waliło i paliło....:-)...bo wiem, że bardzo boli później takie opuszczenie zajęć i jest ciężej nadrobić...jednak to nie jest tak jak taniec indyjski, którego czasem opuszczałam po 2 zajęcia pod rząd ze względu na pracę (oczywiście, choreografia bollywoodzka, bo klasyka by mnie spalila przy takim trybie)..to było to łatwe do nadrobienia...nie było żadnych problemów...bo przyszła kolejna choreografia i tj nauka od zera :-)...a w tańcu arabskim tak nie ma bo trzeba najpierw opanować elementy :-)..

Violushka
25-03-2008, 20:57
tak i ja sie przywitam. skromnie. pare kropek i dzien dobry:)

Eskarino
25-03-2008, 22:17
Aischa1988

Nie jestes jedyna nowicjuszka- ja tez dopiero od miesiaca chodze na zajecia ;) Fajnie ze jest ktos wiecej- nie czuje sie wtedy tak strasznie n00bowato :blink: Buzki :D

feroMonik
26-03-2008, 10:58
Witajcie dziewczyny!
Warszawianki, jest teraz duzo ofert warsztatowych dla poczatkujacych - zobaczcie w dziale: Wiesci z orientalnych scen ;)

Farasha
26-03-2008, 20:48
To i ja się przywitam! Bardzo mi miło w końcu zagocić w takim gronie. Pozdrawiam wszystkie i wszystkich;* Aga

Kamilia
27-03-2008, 13:51
Goszczę od wczoraj, bardzo mi się podoba, wiele znajomych twarzy.

Isar
27-03-2008, 16:41
Witam nowoprzybyłe. Cieszę się, że dziewczyny z Lublina się zapisują:D

Lidiya
27-03-2008, 18:35
sekine - piękny avatar - znam to zdjęcie i jest naprawdę piękne

tak, jest niesamowite. piękna kobieta, piękny strój, cudowny widok i soczysta czerwień zwiewnej tkaniny - urzekające :)
gdzies je znalazłam rok temu, w czasie pierwszego zauroczenia tancem brzucha.

Twój avatar zresztą też jest przepiękny ;)

Gotdarcula
29-03-2008, 20:31
och juz dawno się tu zarejestrowałam ale miałam problem z rejestracją

to tak troche o sobie...
Mam na imię Daria,Belly Dance od lat mnie fascynował.Tańcze go od 3 lat.
Jestem samoukiem bo niestety w mojim mieście nie ma zajęć eh...
Uczęszczam do liceum artystycznego,kocham rysowac szczególnie akty :P:rolleyes:
kocham teatr jestem członkiem grupy teatralnej Ephata :)
od forum oczekuje zawiązania fajnych znajomosci :):D oraz powiększenia wiedzy.

pozdrawiam kisssss

Ketmia
30-03-2008, 10:08
od forum oczekuje zawiązania fajnych znajomosci :):D oraz powiększenia wiedzy.

o to to masz jak w banku! :)

Intisar
02-04-2008, 02:06
A ja jestem Malwina, mieszkam w Krakowie i od 2 miesięcy szaleję w Rashy na zajęciach Nadiry i po prostu wsiąkłam...
Jak mogło istnieć życie na ziemi, zanim wymyślono taniec brzucha?:rolleyes::D

Ronja
02-04-2008, 13:07
Tak się trochę czaiłam, zanim się przywitałam, jak to zwykle ja ;) Już od jakiegoś czasu odwiedzam to forum, atmosfera jest bardzo życzliwa, co zdecydowanie wyróżnia to miejsce.
Zaczęłam się uczyć trochę ponad rok temu, idzie mi raz lepiej, raz gorzej, ale staram się nie traktować tego tańca ambicjonalnie:) Marzy mi się, żeby zatańczyć kiedyś drum solo, ale nie sądzę, żeby to miało nastąpić jakoś niedługo :P
Obecnie chodzę do Orientmanii, do grupy, którą do tej pory prowadziła Łada Toulik, a od piątku przejmie Jasmin Wachowiak.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki:)

Quesse
02-04-2008, 15:30
Ronja: Witaj:) A do której grupy? Ja do tej zaawansowanej o 19:30. Poznasz mnie pewnie po zdjęciu, jeśli się znamy.

Ronja
02-04-2008, 22:19
Ja do tej obecnie zwącej się średniozaawansowaną :) Kojarzę cię z warsztatów i z konkursu :)

Quesse
03-04-2008, 12:35
No to miło:)
Szkoda, że Łada się przeprowadza, prawda? Rewelacyjna instruktorka... Ale Jasmin Wachowiak też jest świetna. A Łada ma nas często odwiedzać:)
Ja Ciebie pewnie też rozpoznam, jeśli wrzucisz na forum jakieś zdjęcie czy coś takiego:)
Pozdrawiam:)

Anjani
06-04-2008, 15:33
hej, hej, witam wszystkich!
jak obiecałam w którymś z wątków, przedstawiam się oficjalnie ;)
jestem z Warszawy, uczę się od 6 miesięcy, byłam na paru warsztatach - w miarę szczegółowo wypełniłam swój formularz tu na miejscu, zainteresowanych zapraszam.
tańczę dla przyjemności, nad klasyczny tb stawiam tribal i rozmaite fuzje, acz jeszcze nie zaczęłam się go uczyć, bo mi planowo grupy początkująco nie pasowały. największą radochę sprawia mi własna twórczość. czekam aż się nauczę poslugiwać róznymi rekwizytami to wtedy dopiero sobie pouzywam ;D już _powoli_ zaczynam się bawić firesticksami.
wcześniej tańczyłam trochę towarzyski [2 lata] i flamenco [1 rok], tb stoi najwyżej w mojej hierarchii tańców ;) oby się to utrzymało.
pozdrawiam
Anjani

Ellyah
06-04-2008, 19:27
Anjani, a gdzie chodzisz? Do EDS'u czy na Twardą?

ann
07-04-2008, 11:13
Czesc:) ja tez jestem nowiutka;)
pomysl forum bardzo mi sie podoba-a ludzie tutaj sa genialni:)
pozdrawiam i podgladam ;)

Quesse
07-04-2008, 19:40
Ann: Witamy:) I zapraszamy do udziału w dyskusji...albo ploteczkach:D

Anais
07-04-2008, 22:28
I ja się witam :) Trafiłam do Was z forum gazety ( całe szczęście, bo tamten klimat mnie nieco odstraszył ;) ) i wsiąkłam na dobre. Czytam jak szalona, chłonę wszystkie informacje i cieszy mnie atmosfera jaką tu tworzycie.
Swoją przygodę z tb dopiero zaczynam, z euforią ale i żalem, że nie zaczęłam wcześniej i ze strachem czy dam radę i wzniosę się ponad nieskoordynowane słoniowe ruchy ;)
Mimo, że to początek mojej drogi ciągnie mnie już w kierunku ścieżki tribalowej :D i chciałabym kiedyś pójść w tym kierunku. Oj bardzo mnie ciągnie...

Yasirah Mahibah
08-04-2008, 16:53
Hurraa!!!! Następna zarażona tańcem brzucha:drzyjcie:

Farida
08-04-2008, 20:51
Witajcie wszystkie nowe brzuszki :) Ale szybko Was przybywa ;)

Lidiya
08-04-2008, 21:05
Gradacja "gatunku" :D ;)

Shirin
10-04-2008, 12:57
Witajcie
Ja też się przywitam :) Uczę się tańczyć od niedawna, ale marzyłam o tym od dawna. Ćwiczenia (bo tego co robię jeszcze tańcem nazwać nie można ;) ) dają mi ogromne poczucie szczęścia. Wszystkie moje stresy i zmartwienia po prostu wyparowują. :D

Karolina
12-04-2008, 12:50
Hej ! Ja mam na imię Karolina ^^ mam 15 lat i mieszkam na wsi [Garnek:p]
Koleżanka gdy mi pokazała co umie.. od razu się zakochałam w tym tańcu ^^ Wczoraj znalazłam kilka filmików na Internecie jak pewna pani pokazuje powoli kilka ruchów.. I próbowałam :) Nie jest tak źle :):) Nawet mi wychodziło :D Bardzo bym chciała chodzić na zajęcia. Ale jak mi koleżanka powiedziała o której godzinie są.. to nic z tego. Pozdrawiam :):)

ann
12-04-2008, 13:26
Karolina nie zalamuj sie tylko szukaj! napewno w okolicy jest kilka szkol i znajdziesz godzine odpowiednia dla siebie:) powodzenia

Karolina
12-04-2008, 17:05
ann nie bedzie to takie łatwe :p mieszkam na wsi.. do miasta [Częstochowa] mam z 30km. A z tego co wiem to tam jest tylko jedna 'szkoła tańca' :p i zajęcia są w godzinach wieczornych :oh:

Hayal
17-04-2008, 21:56
O ile tancerką jestem szybką, nawet bardzo szybką, to wolno sobie przypominam o ważnych rzeczach takich jak przedstawienie się jestem Hayal (Kasia Wieczorek). Tańczę 5 lat, a zaczęłam u Anny Redlin. Jestem z Łodzi. A teraz pochwalę się swoją stroną.
Mam nadzieje, że mi to wybaczycie, moja prózność.
Oto ona
http://www.hayal.com.pl/

Chwalipięta ze mnie....

Maja
19-04-2008, 16:06
No to miło:)
Szkoda, że Łada się przeprowadza, prawda?
Jak to? Łada się wyprowadza z Wawy? :( Nie będzie już tu prowadzić regularnych zajęć? Chodziłam do niej w zeszłym roku, marzyłam, żeby kontynuować naukę, a tu taka lipa. :( Wybaczcie offtop!

Quesse
19-04-2008, 20:06
Maja: tak, Łada teraz mieszka na stałe w Poznaniu. Do nas będzie tylko wpadać czasem warsztatowo - najbliższe są na początku maja w Orientmanii. Jej grupy w Orientmanii przejęła Jasmin Wachowiak. Oczywiście, szkoda Łady, ale...u Jasmin W. jest cudownie! Naprawdę, jestem bardzo zadowolona, że to ona przejęła grupę po Ładzie.

Marzenie
20-04-2008, 11:23
Też chciałam się na powrót uczyć u Łady w Orientmanii od wiosny, a tu taki zonk. :(

Amethis
20-04-2008, 16:12
Witam wszystkie panie :-)
Jest mi niezmiernie miło dołączyć do grona miłośniczek tego tańca. Nazywam się Monika i t.b. uczę się od 7 miesięcy we Wrocławiu. Zapisanie się na zajęcia było strzałem w dziesiątkę. Teraz "wsiąkłam" i mam przeczucie, że moja fascynacja potrwa baaaaardzo długo :-) Pozdrawiam!

Lares
20-04-2008, 16:24
Witam serdecznie wszystkie miłośniczki tego pięknego tańca! Nazywam się Anna Sztuba i jestem z Rudy Śląskiej. Jestem początkującą tancerką tribal, uczę się od października zeszłego. Ciesze się że zostało stworzone takie forum jak to, myślę, że poznam tutaj wiele wartościowych osób. Podrawiam was wszystkie ;)

Sparrow
20-04-2008, 17:56
witajcie :)

bianka_85
20-04-2008, 22:54
Witam Was dziewczyny :) Jestem z Poznania i uczę się tańczyć od ok 1,5 roku. Z początku uczyła w Naszej szkole Rada a później w zastępstwie Samira (Anna Mendak ) z Wrocławia. Obecnie od jakiegoś czasu uczy Nas właśnie Łada i muszę powiedzieć, że jestem naprawdę zadowolona z jej stylu prowadzenia zajęć. Jest po prostu suuuper:). Temu forum przyglądam się od jakiegoś czasu, śledzę poszczególne wątki, no i w końcu postanowiłam się przyłączyć do grona forumowiczek. Bardzo serdecznie was pozdrawiam, cieszę się z tego, że na tym forum panuje niezwykle ciepła atmosfera i mam nadzieję, że będę mogła korzystać z pomocy od Was wszystkich. ;)

Blancari
20-04-2008, 23:34
Jestem z Poznania i uczę się tańczyć od ok 1,5 roku. Z początku uczyła w Naszej szkole Rada a później w zastępstwie Samira (Anna Mendak ) z Wrocławia. Obecnie od jakiegoś czasu uczy Nas właśnie Łada

postanowiłam się przyłączyć do grona forumowiczek.

cieszę się z tego, że na tym forum panuje niezwykle ciepła atmosfera i mam nadzieję, że będę mogła korzystać z pomocy od Was wszystkich. ;)

Witaj! Tez jestem z Poznania, ale uczę się u Donyi Rashidy. W Twojej szkole tańczyłam u Nikolett, ale to było jeszcze przed Radą.

Masz rację - na tym forum panuje bardzo miła atmosfera, bo forumowiczki są bardzo sympatyczne i na pewno wiele sie od nich dowiesz. A nad całością czuwa Admin, który - jak sama wkrótce zauważysz - wywiązuje się ze swego zadania doskonale. :) Pozdrawiam!

Madeleine_K
21-04-2008, 00:41
Obecnie od jakiegoś czasu uczy Nas właśnie Łada i muszę powiedzieć, że jestem naprawdę zadowolona z jej stylu prowadzenia zajęć. Jest po prostu suuuper:).

chlip chlip;( do dziś dnia nie mogę się pozbierać po tym, jak Łada opuściła stolicę i udała się na stałe do Poznania. brakuje jej nam tutaj bardzo:(

zazdroszczę Ci, że masz możliwość uczęszczać do niej na zajęcia. ja się przekonałam, że to najbardziej inspirująca ze znanych mi instruktorek:)

Ineczka
21-04-2008, 16:00
Witam wszystkie miłośniczki tańca orientalnego :)

Zgłębiam jego tajniki od kilku miesięcy i... nie wyobrażam sobie życia bez tego tańca:)). Mam nadzieję spotkać na tym forum równie jak ja zakochane w tym tańcu kobietki ;)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Inka

Lares
21-04-2008, 16:13
Witamy kolejną zakochaną tancerkę ;)

Slonko
21-04-2008, 23:30
Witam cieplutko ;) Uczę się tańca króciuteńko- 3 miesiące ;) Mam cudowną trenerkę- Panią Beatkę Grabdę, która widząc wyraźny antytalent naszej grupy do wszelkich form aktywności ruchowej, i tak zamieniła nasze środy w dni pełne śmiechu i radości ;) Pełen relaks, cudowny nastrój, akumulatory naładowane jeszcze długo po zajęciach ;) I wszystkie kochamy naszą Treserkę :p mimo, że nie ma dla nas czasami litości ;)

bianka_85
22-04-2008, 19:46
Blancari , chciałabym Cię zapytać, o wrażenia z zajęć u Donyi , ponieważ chciałabym zapisać się do Niej na warsztaty. Łada podpowiedziała mi, że jeżeli chcę rozwinąć się troszkę pod innym kątem w tańcu ( miała tu na myśli styl tańca Donyi, że jest bardzo wyrafinowany, delikatny, taki specyficzny po prostu i piękny ) to mogłabym właśnie u niej. Nie znam nikogo, kto u Niej tańczy, dlatego ciesze się, że mogę wreszcie kogoś o to spytać :)

Quesse
23-04-2008, 16:34
bianka_85: to ja pozwolę sobie wyrazić swoją opinię: warsztaty z Donyą na pewno będą ciekawe, pełne nowych elementów i rozwijające. Byłam dwa razy na warsztatach u Donyi i byłam zachwycona. Nie mogę się doczekać, kiedy znów przyjedzie do Warszawy:)

Nena
23-04-2008, 19:37
Dzień dobry, cześć i czołem. Taniec brzucha to jedna z piękniejszych rzeczy, jakie przydarzyły mi się w życiu. Uczę się od pół roku u Jamilah w Zabrzu. I z dnia na dzień rozkochuję się w nim coraz bardziej.:love:

bianka_85
24-04-2008, 10:04
Quesse: Dziękuje za odpowiedź:) . Myślę, że zapiszę się na jej warsztaty:) i nie będe się obawiać, że nie będą ciekawe:) . pozdrawiam.

Blancari
24-04-2008, 10:15
Blancari , chciałabym Cię zapytać, o wrażenia z zajęć u Donyi , ponieważ chciałabym zapisać się do Niej na warsztaty. Łada podpowiedziała mi, że jeżeli chcę rozwinąć się troszkę pod innym kątem w tańcu ( miała tu na myśli styl tańca Donyi, że jest bardzo wyrafinowany, delikatny, taki specyficzny po prostu i piękny ) to mogłabym właśnie u niej. Nie znam nikogo, kto u Niej tańczy, dlatego ciesze się, że mogę wreszcie kogoś o to spytać :)

Quesse: D . Myślę, że zapiszę się na jej warsztaty:) i nie będe się obawiać, że nie będą ciekawe:) . pozdrawiam.

Powiem Ci tyle - zawsze warto pójść do Donyi na zajęcia. Z dwóch powodów: po pierwsze to świetna tancerka. Po drugie: doskonały pedagog. Donya po prostu fantastycznie uczy. Jest kopalnią wiedzy. Dużo mówi o aspektach zdrowotnych tańca, przy figurach kontuzyjnych zawsze informuje, czego nie robić, żeby sobie czegoś nie uszkodzić.
Poza tym sporo mówi o aspektach kulturowych, jakich figur lepiej nie wykonywać w jakim kraju.

Zajęcia z Donyą mają cudowną atmosferę. Naprawdę, trzeba było wielu zbiegów okoliczności,by zaczęła prowadzić stałe zajęcia w Poznaniu, ale ja jestem niezmiernie szczęśliwa, ze wreszcie się udało.

Myślę, że wiele wyniesiesz z tych warsztatów. Zapisz się i baw się dobrze.

PS - A na które warsztaty się wybierasz? Bo może się spotkamy :D

Hurricare
24-04-2008, 20:16
Już trochę jestem na tym forum, a jeszcze się nie przedstawiłam. Mam na imię Monika i mam 16 lat. Swoją przygodę z tańcem brzucha dopiero zacznę... Na razie musi mi wystarczyć naśladowanie i oglądanie filmików:D.

ShirinGol
25-04-2008, 12:02
Witam,

Uczę się tańca brzucha w Krakowie od prawie roku. Coraz częściej się przekonuję, że nie tańcząc brzuchem od wczesnego dzieciństwa minęłam się z powołaniem :) Po co zostałam anglistką?

Quesse
25-04-2008, 14:17
Witam kolejne zarażone:D Uprzedzam: to pasja nieuleczalna:)

Asiya
25-04-2008, 22:17
To i ja się przywitam :D
Jestem początkująca (jak na razie dwa i pół miesiąca - prawie trzy)
i powiem szczerze, że zanim się zalogowałam to buszowałam i tylko czytałam.
Taniec zainteresował mnie już dwa lata temu, ale nie miałam możliwośći chodzenia na zajęcia. Już jednak mam i stał się on moją pasją!!!
Musze też przyznac, że macie bardzo przyjazną atmosferę i udaje wam się ją utrzymać :) Na wielu forach dużo kobiet się gryzie i to zniechęca do kontaktu :(

Farida
25-04-2008, 22:27
Na wielu forach dużo kobiet się gryzie i to zniechęca do kontaktu :(

Zauwazyłam, ze na "niektórych" forach, tylko o to chodzi. Niektóre fora są tylko od tego :blink:

Lares
26-04-2008, 08:54
Dobrze że u nas jest normalnie jak na przyjazne forum przystało :)

Asiya
26-04-2008, 09:30
Też się cieszę ;) bo to forum to kopalnia wiedzy, drogie panie :D

agta
26-04-2008, 18:42
Dopiero teraz zauważyłam ten wątek powitalny. Belly dance mnie coraz bardziej wciąga, więc będę tu pewnie coraz częściej zaglądać :)

Żyrafa ^^
27-04-2008, 16:00
Witam wszystkich:)
Bardzo się cieszę, że te forum istnieje, widzę, że będę mogła się dużo nauczyć o tańcu brzucha :)
Pozdrawiam :]

Hinata
01-05-2008, 21:24
Witam wszystkie Panie:) ewentualnych Panow rowniez:P

Widze ze bede mogla sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy z tego forum...przyjemnie tu:)

Blancari
01-05-2008, 21:52
Witamy, witamy!
Na pewno dowiesz sie tu wielu rzeczy i poznasz sympatycznych ludzi.
:)

Quesse
01-05-2008, 22:18
Witamy:)

Hinata - ładny nick - czyżby fanka mangi/anime? ;)

Farida
01-05-2008, 22:50
Witamy :) To teraz Wasz "drugi dom" :rolleyes:;)

ann
02-05-2008, 18:00
o widze ze "Ktos" tu Naruto oglada ;) czy może czyta?;)

Badi'ah
04-05-2008, 18:26
Witam wszystkich, kłaniam się nisko.
Od jakiegoś czasu już tu zaglądam, a dzisiaj postanowiłam się zarejestrować. Ha, na pewno nie pożałuję :D Już co nieco wyczytałam, co na pewno mi się przyda ;)
Jeśli chodzi o sam taniec - uczę się od końca października, czyli w sumie niedługo. Nie zmienia to jednak faktu, że w tb się zakochałam, a z każdą lekcją i ruchem owa miłość się umacnia :D