PDA

Pokaż pełną wersję : Ankieta: Wolisz wystepowac czy ogladac wystepy?

mks
12-10-2007, 20:34
Witam ponownie

Proponuje nowa ankiete, pytanie brzmi:

Wolisz wystepowac czy ogladac wystepy?

PS
3 opcja oczywiscie dla naszego czujnego Admina (i dla mnie)

...czekam na galerie :) POzdr

Admin
12-10-2007, 23:20
Wolisz wystepowac czy ogladac wystepy?
Moja sytuacja jest wyjątkowa :D ponieważ nie potrafię tańczyć, zaznaczyłem dwie opcję (dzięki Mks za możliwość wielokrotnego wyboru:)).
Lubię oglądać i fotografować :) Czasami tańczę z aparatem na scenie ale to nie przypomina tańca brzucha.
No dobrze przyznam się Wam do czegoś:);), znam i potrafię wykonać kilka podstawowych ruchów z tb, ponieważ Amani zmusza mnie czasami abym jej statystował podczas ćwiczenia różnych układów :D:D:D. Nie pokazuję jednak ich publicznie bo się wstydzę ;)

Mała tancereczka
13-10-2007, 20:27
Zdecydowanie od dziś wolę występować :)
Właśnie jestem po moim pierwszym występie i nie da się opisać tego uczucia.
Zawsze kiedy oglądałam jakiś występ to coś mnie wyrywało na scenę, zawsze chciałam się dołączyć do dziewczyn które tańczyły:D
Teraz już wiem co! Wiem że chcę występować!:D:cool::)

Beta
13-10-2007, 20:53
No dobrze przyznam się Wam do czegoś:);), znam i potrafię wykonać kilka podstawowych ruchów z tb, ponieważ Amani zmusza mnie czasami abym jej statystował podczas ćwiczenia różnych układów :D:D:D. Nie pokazuję jednak ich publicznie bo się wstydzę ;)
To masz przechlapane Adminie :D:D
Na najbliższej imprezie zmuszę Cię do tańczenia - już wiem nawet jak!:cool:
Schowam Ci aparat:D:)!!!

Moon
15-10-2007, 10:22
Dobry pomysł, pomogę Ci:D

Sowillo
15-10-2007, 14:53

Do Bety i Moon - spóźniłyście się dziewczyny :p- Admin był w sobotkę na imprezie i nie dał sobie zabrać ukochanego aparatu:) Zresztą żadnej z dziewczyn nie przyszło do głowy zabierać aparat gdyż wszystkie były zbyt zajęte własnym tańcem i podziwianiem umiejętności tanecznych innych uczestniczek imprezy. Ponadto lubimy być uwieczniane cyfrowo – jak to kobietki.

Zresztą jeszcze żadnej nie udało się zmusić Admina do tańca przed publiką, choć podobnie pięknie tańczy z Assayą :D, jak rodowity Arab.

Sowillo
15-10-2007, 15:21
A wracając do ankiety to uwielbiam nie tyle występować co tańczyc dla przyjemności własnej i innych : przyjaciół, koleżanek, na imprezie - po postu w serdecznej atmosferze przychylnych mi ludzi.
Równocześnie lubie tez być widzem i oglądać taniec na żywo. Taniec innych tancerek wzrusza mnie, czasem wręcz do łez, oraz często jest dla mnie źrodłem natchnienia i lekcją pokory, choć jednocześnie oglądanie występów innych uczy cenić umiejętności jakie już sama osiągnełam.

Ponadto, dobrze jest bowiem czasem usiąść sobie, zrelaksować się i cieszyć się tańcem innych, oraz tym, że tym razem to nie ja muszę się męczyć :p. Tak - gdyż taniec to nie zawsze czysta radość ale czasem i sporo poświęcenia. Tancerka to też "człowiek" i ma gorsze dni: gorszy humor, gorsza forma, przemęczenie - w takie dni trzeba więcej siły, wręcz poświęcenia aby dobrze występić przed obcymi ludzimi, często "sztywniakami", którzy nie pozwalają sobie porwać się radości, którą rozpala tacerka brzucha w swojej sztuce.

Isar
29-03-2008, 20:38
A ja zarówno lubię występować, jak i oglądać inne tancerki. Taniec to niesamowicie mistyczne i zmysłowe doznanie, pozwala na niesamowtą otwartość, jakiej być może boję się na co dzień. Występ traktuję też jak swego rodzaju wyzwanie, czasem ze względu na publiczność, czasem z powodu różnych nieprzewidzianych sytuacji:rolleyes: . Natomiast oglądanie tańca innych jest świetną insiracją, motywacją do dalszej pracy, jak i podarkiem pozytywnej energii. Jest ucztą dla oczu i duszy.:p

A najbardziej lubię spontaniczne harce w grupie, gdzie wszystkie razem możemy dzielić sie radością z tego, co robimy. Niestety, nie ma takiego punktu w ankiecie...

Djemboy
29-03-2008, 20:51
potwierdzam... nawet nie wyobrażacie sobie jak Admin camela robi... cośtam gadamy, a tu nagle coś że camel, i zrobił... a ja słup... no Admin! najlepszy camel jaki w życiu widziałem!!!! Amani się chowa!! damn... !...
a co do pytania to wolę ... sam nie wiem... może jeszcze parę występów i będzie mi raźniej i może wtedy napiszę że z pewnością wolę występować... obym mógł tak napisać... =)

Anielskaharmonia
29-03-2008, 21:51
No a co do mnie to oczywiście występować ... w swojej wyobraźni i patrzeć na znakomitych tancerzy. Tancerki nie wiedzieć czemu mniej mnie pociągają :D

P.S.
Ciekawam jakie jeszcze figury potrafi wykonać Admin poza wywijaniem laską, camelem i shimmy głową oczywiście :D:D:D

Adminie obiecujemy zrobić Ci piękne zdjęcie jeśli zatańczysz. Naprawdę.

Djemboy
15-06-2008, 12:28
Tak odświeżająć temat, wczoraj bylismy na występie... bardzo udanym wg nas wszystkich... mi się super grało, zero stresu, więc mam nadzieję, że teraz tak już zawsze będzie... więc wolę występować... ale uświadomiłem sobie też (choć wcześniej miałem takie przypuszczenia), że wielką frajdę sprawia mi oglądanie... szczególnie oczywiście dziewczyn z Zahry, które trochę znam... przeżywam to co się dzieje na scenie, ale strasznie mi się wszystko podoba, czuje jakbym tam razem z Nimi tańczył i wspierał... strasznie mi sie podoba uczucie, które mam, że jak jestem sobie z przodu w pierwszym rzędzie (wczoraj tak było) to wydaje mi się że nawet gdyby ludziom sie nie podobało to mi się podoba i dziewczyny nie tańczą dla nikogo... =) ale to takie moje osobiste refleksje... =)

Vasanta
15-12-2008, 12:13
Po ostatnich doświadczeniach stwierdzam z całą pewnością, że wolę oglądać występy. Jeśli już mam tańczyć, robię się sztywna jak kołek, i taki widok nie sprawia widzom żadnej przyjemności :(

Black Fairy
15-12-2008, 15:56
Po ostatnich doświadczeniach stwierdzam z całą pewnością, że wolę oglądać występy. Jeśli już mam tańczyć, robię się sztywna jak kołek, i taki widok nie sprawia widzom żadnej przyjemności :(Mam tak samo :( Nawet wczoraj na warsztatach jak żeśmy na koniec po kolei tańczyły to chwyciła mnie trema i mam wrażenie, że ruszałam się kanciasto, bez polotu i wdzięku :/

Ale kto wie, może jak się nauczę porządnie tańczyć to zmienię zdanie:p Coś mnie ciągnie na scenę, marzę o wzbudzaniu zachwytu w widzach, ale trema mnie powstrzymuje - na razie to może i dobrze, dopóki nie osiągnę wystarczającego poziomu. Jeszcze dużo pracy przede mną :)

monroe1591
15-06-2009, 08:03
uwielbiam oglądać występy taneczne jak i sama w nich uczestniczyć.Tańcząc,czuje przechodzące po moim ciele dreszcze,które jeszcze bardziej mnie dopingują do mega powera.Ten moment,kiedy wychodzi sie na scene..dusza sama nas kieruje,kroki stają sie banalne jak nigdy i pamięć z zapamiętaniem ich z pewnośćią nie zawodzi.
Dzięki tańcu moge poczuć sie wyzwolona,czuje ,że żyje.

Arshenique
15-06-2009, 14:37
Ja wybrałam tylko trzecią opcję :). Co prawda też występuję i dopiero zaczynam się tym "jarać" bo mnie ciągle stres zżera, ale fotografia to mój żywioł od bardzo dawna i czuję się po prostu źle, kiedy jestem na jakimś i nie mogę zrobić nawet jednego zdjęcia :P