PDA

Pokaż pełną wersję : Taniec brzucha - zajęcia w Gymnasionie - układ z welonami (całość)

Admin
20-10-2007, 00:35
Pod wpływem Waszych próśb, gróźb i innych form nacisku :nuts: usiadłem i dokończyłem film: układ z welonami.

Grupa zaawansowana - układ z welonami (całość)

Nagranie przeznaczone jest dla wszystkich Pań z tej grupy do ćwiczenia.

Zajęcia prowadzi Joanna Kieszczyńska (Amani)

Czas 04:33

Film na naszej głównej stronie » Tutaj (http://www.belly-dance.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=296&Itemid=26)

Farida
20-10-2007, 07:30
Prześliczny jest ten układzik!! Druga czesc lepsza od pierwszej :D Cudo :) !!! Dziewczyny prześlicznie tańczycie !!! :)

Martina27
20-10-2007, 11:31
:D:D:D

dla Autorki choreografii - Amani, pomysłodawców, operatorów kamer, dźwiękowców, montażystów, realizatorów filmu - ogromne dzięki :)

ostatnie ujęcie dwóch grup- finalne machnięcia welonami - dla mnie BOMBA!

i to puszczone oczko :D

Basinah
20-10-2007, 11:55
Dobra robota Drogie Panie :thumbsup::D

Moon
20-10-2007, 12:02
Układ bardzo ciekawy, niepowtarzalny i do tego bardzo ładnie zatańczony :)
Wielkie gratulacje dla dziewczyn z tej grupy, widać że dużo pracy włożyłyście w swój taniec.

Ja natomiast po 10X obejrzeniu zwróciłam uwagę na jeden szczegół. Dotyczy to tego filmu jak i drugiego bez welonów.

Na super sale w której tańczycie :), w takim miejscu to aż chce się ćwiczyć. Jak przypomnę sobie piwnicę do której chodziłam to mi się odechciewa.:sick:
O lustra się nie pytam, bo w filmie (bez welonów) jest ujęcie gdzie widać całą ścianę w lustrach. Zazdroszczę :cry:

Beta
20-10-2007, 12:42
Bardzo mi się podobają obydwie części :D
GRATULACJE!!! dziewczyny.
Bardzo mi się podoba jak cieszycie się na koniec, widać ile radości miałyście z tego tańca i układu.

Nie mogę jednak się oprzeć aby nie zapytać. :unsure:
Taki układ pewnie kosztował was dużo wysiłku, ułożenie go i potem nauczenie. Publikując go na stronie w całości dajecie go jak na dłoni innym.
Nie obawiacie się że ktoś go może skopiować, tańczyć lub uczyć na swoich zajęciach?

Aurinko
21-10-2007, 11:44
:serce:Wielkie dzięki za zmontowanie i umieszczenie tego układu na stronie! :)Widzę ile jeszcze muszę popracować, żeby było tak jak bym chciała to zatańczyć.:eek:

Właśnie dlatego uważam, że Amani powinna umieszczać na stronie jak najwięcej swojej twórczości i to w wykonaniu grup które prowadzi - a jest ich sporo :redface:- jak i samego zespołu. Zasada jest taka, że im więcej zainteresowanych wejdzie i to zobaczy to bez trudu rozpozna wszelki plagiat na jakimś występie publicznym. :blink:Uważam, że naśladuje się najlepszych i sam fakt tańczenia jej układów przez innych wykonawców często do tej samej czy innej melodii świadczy o tym, że nie mają takiej weny i duszy twórczej jak Amani. Mają pewnie inną :confused:- swoją i niech ją eksponują muszą jej tylko dobrze poszukać:cool:. Na stronie jest teraz bardzo dużo filmów i chwała za to Adminowi:rolleyes:, z nich można przecież czerpać inspirację. :p

Drżąca coraz dłużej i coraz szczęśliwiej Aurinko:blink1:

Antares
28-10-2007, 21:23
Piękny układ, świetnie wykonany i dobrze zmontowany :biggrin:. Im dłużej się mu przyglądam, tym bardziej zapał do pracy rośnie :)

Admin
28-10-2007, 22:09
W ciągu pierwszego tygodnia od umieszczenia drugiej części, film został odtworzony ponad 1000 razy :)

Mała tancereczka
29-10-2007, 17:15
W ciągu pierwszego tygodnia od umieszczenia drugiej części, film został odtworzony ponad 1000 razy :)
Nie ma co się dziwić, ten układ jest bardzo ciekawy. Na pewno dużo osób z tego filmiku uczy się go.

Odpowiadając Becie, na pytanie o kopiowanie tego układu. Podoba mi się, że Amani nie ma nic przeciwko temu aby umieszczać jej układy w internecie. W dzisiejszych czasach gdyby ktoś się uparł to może skopiować występ, choreografię każdej tancerki. W żaden sposób nie można tego powstrzymać. W tym przypadku jak ktoś zatańczy ten układ i tak wszyscy będą wiedzieli skąd on jest.
Dzięki zamieszczeniu tego układu, dużo dziewczyn które nie mają dostępu do zajęć też mogą podpatrzyć kilka ruchów i technik. Przyczynia się to do popularyzacji tego tańca.

Safira
11-12-2007, 12:01
Mam nadzieję, że jeszcze wiele fimików z zajęć będzie na stronie umieszczone, jednak byłoby super, jesli moglibyśmy zobaczyć jakąś solówkę Amani lub występ Zahry.
Dla forumowiczek, które na nie mają dostępu do zajęć w Gymnasionie/Puelli, a bardzo by chciały:cry:

Układ z welonami, cz. II jest moim ulubionym filmikiem ze strony.
Dziewczyny, dobra robota!!!:nuts::drzyjcie::biggrin:

Amani
12-12-2007, 00:05
Mam nadzieję, że jeszcze wiele fimików z zajęć będzie na stronie umieszczone, jednak byłoby super, jesli moglibyśmy zobaczyć jakąś solówkę Amani lub występ Zahry.
Dla forumowiczek, które na nie mają dostępu do zajęć w Gymnasionie/Puelli, a bardzo by chciały:cry:
Niedługo będzie taka możliwość...:);):)
Uchylę rąbka tajemnicy i zdradzę, że przygotowujemy nowe demo zespołu Zahra. Będzie to nagranie jednego naszego układu od początku do końca.

W Gymnasionie na moich zajęciach dziewczyny uczą się już trzeciego układu, prawdopodobnie też go nagramy i zamieścimy na stronie :laugh_001:

Beta
12-12-2007, 01:50
Uchylę rąbka tajemnicy i zdradzę, że przygotowujemy nowe demo zespołu Zahra. Będzie to nagranie jednego naszego układu od początku do końca.

W Gymnasionie na moich zajęciach dziewczyny uczą się już trzeciego układu, prawdopodobnie też go nagramy i zamieścimy na stronie :laugh_001:
KIEDY, KIEDY, KIEDY... :biggrin: to demo!!!

Safira
12-12-2007, 10:26
Amani, wspaniała wiadomość!!!:yeahhh::yeahhh::yeahhh::nuts::nuts::n uts:
Uwielbiam oglądać Zahrę i dziewczyny, które uczysz:)

Farida
12-12-2007, 12:23

Czekamy z niecierpliwością!!! :loveTB::biggrin::yeahhh::nuts::smile1:

Farida
13-12-2007, 22:41
Adminie mam pytanie bo juz od dluzszego czasu sie nad tym zastanawiam ;) Nie to zebym byla dociekliwa :D ale... Dlaczego kolor woalu jednej z dziewczyn w trakcie filmu zmienia sie z bialego na niebieski?:D :D :D

Admin
13-12-2007, 23:03
Adminie mam pytanie bo juz od dluzszego czasu sie nad tym zastanawiam ;) Nie to zebym byla dociekliwa :D ale... Dlaczego kolor woalu jednej z dziewczyn w trakcie filmu zmienia sie z bialego na niebieski?:D :D :D
Gratuluję spostrzegawczości :D
Nagrywaliśmy ten układ kilkakrotnie, widocznie podczas przerwy zmieniła welon :);)

Safira
14-12-2007, 09:51
Gratuluję spostrzegawczości :D

Ja również:eek::D

Safira
16-12-2007, 20:40
Na stronie belly-dance.pl jest filmik -> wywiad z zespołem Zahra, który jest dostępny tylko dla użytkowników Neostardy:(
Czy jest/będzie taka możliwość żeby użytkownicy innych sieci mogli ten wywiad zobaczyć?
Shimma

Admin
16-12-2007, 21:03
Na stronie belly-dance.pl jest filmik -> wywiad z zespołem Zahra, który jest dostępny tylko dla użytkowników Neostardy:(
Czy jest/będzie taka możliwość żeby użytkownicy innych sieci mogli ten wywiad zobaczyć?
Prawdopodobnie nie...:( Wywiad został nagrany rok temu przez telewizję neostrady i udostępniony tylko dla jej posiadaczy.
Z części tego wywiadu zostało złożone pierwsze demo Zahry. W tym wywiadzie z tańca nie ma nic więcej. Jest jeszcze tylko kilka ujęć z za kulis ;)

Atiya
16-12-2007, 21:31
az zazdrosze jak widze jak tancza!! kiedy ja sie tak naucze!! przyznam ze to bardzo miło ze zamieszczone są filmiki.. dla mnie to mały instruktaz w domku, zajecia nie odywaja sie czesto a ja lubie potanczyc sobie w domku i powiecmy ze moge "nasladowac"

Safira
12-01-2008, 13:34

Droga Amani, czy już wiadomo kiedy demo będzie dostępne na stronie:nuts:?

Amani
12-01-2008, 13:37
Droga Amani, czy już wiadomo kiedy demo będzie dostępne na stronie:nuts:?
Tym razem nie jest to zależne od nas. Czekamy aż zostanie złożone z nagranego materiału.:)

Aurinko
12-01-2008, 16:20
:idea:No to jeśli tylko mogę jakoś publicznie poprosić o edycję układu w wykonaniu Amani ze skrzydłami Izis w granatowym stroju. :eek:Jak zobaczyłam to po raz pierwszy na występie to po prostu się poryczałam. Fakt, że nie mam z tym jakiś dużych trudności (ze wzruszaniem się z byle powodu), ale tu łzy ciekły mi chyba do kostek. :embarrest:Na szczęście było ciemno na widowni i chyba nikt nie zauważył...:embarrest: Piszę o tym, bo to naprawdę warto zobaczyć!

Farida
12-01-2008, 20:44
:idea:No to jeśli tylko mogę jakoś publicznie poprosić o edycję układu w wykonaniu Amani ze skrzydłami Izis w granatowym stroju. :eek:Jak zobaczyłam to po raz pierwszy na występie to po prostu się poryczałam. Fakt, że nie mam z tym jakiś dużych trudności (ze wzruszaniem się z byle powodu), ale tu łzy ciekły mi chyba do kostek. :embarrest:Na szczęście było ciemno na widowni i chyba nikt nie zauważył...:embarrest: Piszę o tym, bo to naprawdę warto zobaczyć!

Również zazdroszcze :) Dla takich chwil warto żyć. To jest cudowne, że pięknie wykonany taniec, potrafi wyzwolić w Nas tak niesamowite emocje :)

Amani
12-01-2008, 23:29
Dziękuję Aurinko :)

Również zazdroszcze :) Dla takich chwil warto żyć. To jest cudowne, że pięknie wykonany taniec, potrafi wyzwolić w Nas tak niesamowite emocje :)
To prawda. W zeszłym roku na Raqs Britannia oglądając pokaz superstarsek też się z dziewczynami popłakałyśmy ;):)

Aurinko
13-01-2008, 18:35
:embarrest:Nie no fajnie, to chyba ja powinnam Tobie podziękować, zresztą zauważyłam, że każde wasze wejście na scenę stanowiło pewną całość. Czyli następnego dnia powracając pamięcią do spektaklu każdy układ widniał w pamięci jako oddzielne wspomnienie. To znaczy, że nie była to zupa typu TB tylko spektakl i każda tańcząca w nim dziewczyna miała swoje istotne miejsce. Nie dziękuj tylko rób swoje bo widać jest w tym sens.;) I niech CI to KOSMOS wynagrodzi!!! !

Tilo
17-01-2008, 18:32
a ja się zastanawiam co to za muzyczka, do której tańczyły dziewczyny z grupy średnio zaawansowanej... bardzo mi się spodobała! i dziewczyny też pięknie tańczą! więc jeśli mogłabym prosić o jakieś namiary byłabym wdzięczna :)

Admin
17-01-2008, 18:54
a ja się zastanawiam co to za muzyczka, do której tańczyły dziewczyny z grupy średnio zaawansowanej... bardzo mi się spodobała! i dziewczyny też pięknie tańczą! więc jeśli mogłabym prosić o jakieś namiary byłabym wdzięczna :)

Odpowiedź jest już na forum w wątku:
szukam wykonawcy piosenki :) (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=81)Wiadomość nr 6

Safira
18-02-2008, 13:30
Czy już wiadomo kiedy na stronie zostanie umieszczone demo Zahry i nowy układ dziewczyn z Gymnasionu?
Normalnie nie moge się doczekać.:D:D:D

Safira
27-02-2008, 16:17
:-(
<5znaków>

Amani
28-02-2008, 09:00
:-(
<5znaków>
Przepraszam, dopiero teraz przeczytałam Twoje pytanie :)
Na nowe demo trzeba będzie jeszcze poczekać tydzień, może dwa. Pan, który pomagał nam je zrobić ma teraz sesję, dużo pracy itd.
Z tych samych powodów na razie nie nagrywamy nowego układu z Gymnasionu. Może zrobimy to tuż przed wakacjami ;):)

Safira
20-03-2008, 15:35
<czeka ze smutkiem>:(<...i niecierpliwością:D>

Amani
20-03-2008, 16:59
<czeka ze smutkiem>:(<...i niecierpliwością:D>

Ja też, ja też...;):)