PDA

Pokaż pełną wersję : Warsztaty z ATS

Sirvana
29-03-2009, 12:36
Ale fajnie, że mamy cały dział :)

Dobra, do rzeczy. Może się mylę, ale mam wrażenie, że większość warsztatów "wyjazdowych", z jakimi mamy do czynienia, dotyczy głównie fusion. Oczywiście są one cudowne, wspaniałe itd., uczą wielu nowych możliwości, ciekawych przejść, nie muszę zresztą więcej mówić, same wiemy najlepiej, ale... Chciałam zapytać, czy ktoś wie może coś na temat warsztatów z ATSu? Takich weekendowych, dojazdowych? Dziewczyny, które uczycie, zakładacie trajby, gdzie zdobywałyście Wasze ATSowe szlify? Gdzie się można doszkolić w tej dziedzinie? Będę wdzięczna za wszelkie info, bo nasz mały, podlaski trajb jest żądny wiedzy i czuje spory niedosyt :)

Smecia
29-03-2009, 13:00
Zaczynałam na warsztatach u Yolandy, jeździłam za nią do Łodzi i Wrocławia, nawet na warsztatach z fuzji było coś z ATS-u. Miałam przez to taką częściową wiedzę, dlatego od zeszłego roku zapraszamy co miesiąc do Poznania Layali, ona prowadzi nas za rączkę od początku. Tego mi było trzeba.
Uczestniczki warsztatów z Layali ćwiczą raz lub dwa razy w tygodniu powtarzając wszystkie znane kroki. Tak powstał Ouled Nail.
W kwietniu będzie u nas Yolanda i jako dodatkowy warsztat będzie również ATS.
Może wpadniecie?

Khatira, myślę, że warto, abyście zaprosiły na warsztaty którąś z naszych rodzimych tribalek i oprócz warsztatów z fuzji poprosiły o warsztat z ATS. Musisz jednak mieć odpowiednią ilość chętnych na ATS, a to nie jest takie proste.

Herbi
29-03-2009, 13:05
Chwilowo to Poznań się nam robi bastionem ATSu :D bo zebrała się grupka fanek i tak jak mówi Smecia, prosimy zawsze o ekstra warsztaty z ATSu - oprócz Layali naszej kochanej, która przyjeżdzą co miesiąc i w sposób uporządkowany uczy nas krok po kroku i Yolandy, która była taka miła i zrobi dla nas ekstra warsztat czysto ATSowy to na przykład Ania Redlin też robiła u nas wolne improwizacje ATSowe i wplotła w to także różne rodzaje przejść i zmian lidera. Z tego co wiem Ania będzie ponownie w Poznaniu na jesieni i mam nadzieję, że też zrobi jakiś ATSowy warsztat.

Sirvana
29-03-2009, 13:48
Dzięki, dziewczyny, jak się ktoś zaweźmie, to może, w takim razie będziemy kombinować. Na razie też się spotykamy weekendowo i powtarzamy, coś się udało gdzieśtam uszczknąć. Niestety takiej dużej grupy, jak Wasza jeszcze nie mamy, ale może urosnie z czasem;)

Herbi
29-03-2009, 14:26
Dzięki, dziewczyny, jak się ktoś zaweźmie, to może, w takim razie będziemy kombinować. Na razie też się spotykamy weekendowo i powtarzamy, coś się udało gdzieśtam uszczknąć. Niestety takiej dużej grupy, jak Wasza jeszcze nie mamy, ale może urosnie z czasem;)
I tego wam życzymy:D aczkolwiek duża liczba osób, to nie jest jakiś wymóg - IMHO na przykład w grupie 4-osobowej łatwiej ćwiczyć przejścia i sygnały oraz synchronizację, zwłaszcza na początku, a z kolei jest to już na tyle duża grupa, że ma ciekawą dynamikę.

BlackPearl
29-03-2009, 18:15
Khatira, myślę, że warto, abyście zaprosiły na warsztaty którąś z naszych rodzimych tribalek i oprócz warsztatów z fuzji poprosiły o warsztat z ATS. Musisz jednak mieć odpowiednią ilość chętnych na ATS, a to nie jest takie proste.

No właśnie , z tymi chętnymi to różnie....U mnie w L jest nas chyba dwie:D
Póki co możemy uczyć się tylko warsztatowo-wyjazdowo:)
Nadziei jednak nie tracę.

Pozdrawiam serdecznie tribe z Poznania i pozostałe też:-)
Dajecie dziewczyny dobry przykład.

Herbi
29-03-2009, 18:24
Dwie to faktycznie nieco ..."kameralnie";), no i kiepska karta przetargowa przy zapraszaniu nauczycielek na specjalne warsztaty. A może trzeba dać ogłoszenie na forum, że szukacie chętnych?
Pozdrawiam i życzę, żeby się wam szybko tribe znalazł :)

Farida
15-05-2009, 21:47
gdzie zdobywałyście Wasze ATSowe szlify? Gdzie się można doszkolić w tej dziedzinie? Będę wdzięczna za wszelkie info, bo nasz mały, podlaski trajb jest żądny wiedzy i czuje spory niedosyt :)

Ja, poza wszystkimi warsztatami, na których było coś z ATSu, najwięcej - zawdzięczam Ani Redlin:love:, od której miałam (mam i mam nadzieję jeszcze długo będę miała), możliwość się uczyć, przyjeżdżając w tym celu, co jakiś czas do Łodzi:).
Reasumując, Ania, jest naszą tribalową mamą :-) :-) :-)

Eriell
26-06-2009, 23:38
Wielkie uklony w stronę Ani Redlin , równiez mialam tę niewątpliwą przyjemność uczyc od niej ... bylo cuuudnie:D