Pokaż pełną wersję : Tribal z rekwizytami
*Sylwia*
15-04-2009, 10:45
Podobnie jak taniec brzucha, tribal również tańczy się z rekwizytami. Od saggatów, poprzez wachlarze i miecze, po rekwizyty ogniowe.
A z jakimi wy występujecie lub chciałybyście występować? Jeśli macie jakieś ciekawe linki to wrzucajcie ;)
Wciąż w kategorii "chciałybyście", ale zbliżam się do celu:D
1. Saggaty oczywiście, ATS bez nich jest jakiś taki "na pól gwizdka":p
2. Fanveil - uważam, że jest jakby stworzony dla tribalek i wa tribalowych choreografiach podoba mi się dużo bardziej niż w klasycznych.
3. Miecz ! Co lepiej wyraża siłę, dumę i niezależność?
Arshenique
15-04-2009, 11:59
Ja również jestem w kategorii "kiedyś" :D. Ale będzie to kiedyś, doprowadzę do tego! :P
1. Saggaty - Herbi idealnie to wyraziła :).
2. Fanveil
3. Woal - w sumie to juz wyższa szkoła jazdy, kiedy się nauczę obracać bez zawrotów głowy ;d. Bo jak na razie było z tym kiepsko :P
Następna do kategoria "przyszłość" ;) Wpierw saggaty, a potem miecz.
Dominika Suchecka w swojej grupie saggatowej przygotowuje choreografię inspirowaną tribalem, tańcem cygańskim i generalnie folkiem. Będziemy się z tym pokazywać na koniec semestru. Już nie mogę się doczekać! :nuts:
A ja uwielbiam świeczki - małe lampioniki :) Jak już znajdę kiedyś takie "nadające się" to bardzo będę chciała z nimi w przyszłości wystąpić :-)
*Sylwia*
15-04-2009, 12:18
Ja uwielbiam wszystkie ogniowe zabawki.
Farido tu masz lampioniki, ale trochę większe :D
http://www.firewhip.com/bellydance.html
Ooo... a tu Rachel ze skarpetkowymi poikami :D
http://www.homeofpoi.com/competition/view_all_entries.php/14_292
Anyali, dzięki!:) a czy orientujesz się, czy w Polsce można coś takiego kupić???
Następna do kategoria "przyszłość" ;) Wpierw saggaty, a potem miecz.
Dominika Suchecka w swojej grupie saggatowej przygotowuje choreografię inspirowaną tribalem, tańcem cygańskim i generalnie folkiem. Będziemy się z tym pokazywać na koniec semestru. Już nie mogę się doczekać! :nuts:
Och, Maju - to brzmi świetnie, a jakiś zapis wideo z tego będzie?
Ooo... a tu Rachel ze skarpetkowymi poikami :D
Skarpetkowe poi mnie powaliły:D
Co do tribalowych rekwizytów to jak dla mnie to super sprawa:
1. Saggaty
2. Miecz
3. Wachlarze
4. Woal
5. Koniecznie coś palącego się, hmmm... wachlarz?? :D
Rekwizyty pasuja mi do gotyckiej fuzji a to jak dla mnie super sprawa :)
Ups. Nie napisałam o spódnicy! Spódnica jest moim ulubionym rekwizytem, ogólnie w tańcu :))) Co prawda to podpada już pod cygańskie lub kabaretowe fuzje, ale to przecież cały czas tribal :)
Tak więc, dorzucam do naszych tribalowych rekwizytów, szeroką, długą kieckę z falbanami :)
z kategorii "męczę się z" : to fanveil ;)
Z kategorii: "chciałabym, chciała" : to miecz i saggaty
a z kategorii: "musze dorwać kogoś, kto mi to udostępni": to wachlarze ogniowe ;)
A u mnie szabla, miecz jednoręczny, wielka spódnica i... niespodzianka, jak mi się uda coś z tym wykombinować, bo to ostatnie jeszcze w strefie przyszłościowej- planów. Ale zielone ofc ;))
Saggaty do ATSu oczywiście muszą być! Marzy mi się taniec z różnymi ogniowymi rekwizytami... Poza tym woale, skrzydła, miecze, wachlarze, spódnice do gotyckich (i nie tylko) fuzji, które miałyby jakąś fabułę... takie coś bym chciała w przyszłości robić:redface::D
Och, Maju - to brzmi świetnie, a jakiś zapis wideo z tego będzie?
Pewnie będzie, ale tylko na własny użytek. Żadnych youtube'ów.
to ja trochę z innej beczki- z takich totalnych marzeń to chciałbym kiedyś zatańczyć z hula hopem.:D
Zaczęło się od tego,że obejrzałam taki filmik, to był jakiś teatr tańca i jedna tancerka nieźle dawała z tym kółkiem- w sumie nie tańczyła tylko nie przestając kręcić robiła różne rzeczy- chodziła, siedziała itp. a hula hop jak gdyby nigdy nic(a miala ich na sobie chyba z pięć) się sobie kręcił pozostając w totalnej symbiozie z jej ciałem.
no a potem zobaczyłam,że gdzieś w Stanach ćwiczą jogę z hula hop i stwierdziłam,że to musi być niezła zabawa.
wówczas to zapragnęłam bliżej się zaznajomić z tym przyrządem- prędko jednak zauważyłam,że to nie jest już tak jak w dzieciństwie ,że "samo wychodzi i samo się kręci" tylko w zasadzie jest to piekielnie trudne... - skończyło się na paru bolesnych siniakach i poobijanych kosciach.
mój hula hop służy mi póki co jako wieszak na ręcznik, ale kto wie, może któregoś dnia się wezmę,nauczę i zrewolucjonizuję listę tribalowych rekwizytów:D
A tak na poważnie to marzy mi się miecz- ale taki prawdziwy- ostry, cięzki i w ogóle.
no i sagatty- mała rzecz a cieszy(nie ma to jak zdrowo sobie pobębnić) trzeba się wreszcie za nie zabrać - zrobiło się ciepło i liczę,że wyjdą nasze poznańskie spotkania plenerowe na wspólne tłuczenie na zillsach- czy poznanianki pamiętają?:rolleyes:
Oczywiście, że pamiętają! I nie mogą się doczekać:)
Mi się marzy miecz lub szabla - raczej do młynków niż do balansu. Coś takiego co robi Morgana. Fanveil - moim zdaniem idealnie pasuje do stylu reprezentowanego przez Izzy, czyli fuzja, ale trochę inaczej i z fabułą. Tak właśnie chcę z nim tańczyć.
Pamiętają, pamiętają i trenują już w domu nawet.
Maju, szkoda, że tylko prywatne te nagrania, cóż - może kiedyś zobaczę na żywo:D
Arshenique
15-04-2009, 22:58
No właśnie! Świeczki !! Dzisiaj w Ikei kupiłam takie malutkie o zapachu owoców leśnych i poustawiałam u mojego faceta w domu ^__^, do tego takie szklaneczki w których moge je trzymać kiedy sie palą ;D. Myślę że do jakiejś mrocznej i wolnej fuzji takie "lampiony" byłyby super :)
kaoruaki
18-04-2009, 22:59
to ja od siebie dodam kij Jo:)
Katarzyna
19-04-2009, 15:40
saggaty!!!
Samantha Hasthrope and George Sadak improv solo
http://www.youtube.com/watch?v=Pa7rk6gvpCI
i jeszcze poi płonące ;)
A ja bym chciała zatańczyć ze sztyletem...
Widziałam filmik jak kobieta tańczyła z dwoma sztyletami, ale to był gotyk :)
Marzą mi się saggaty i fanveil. Ale jeszcze długa droga przede mną ;)
Marzenie
01-05-2009, 22:08
Mi się marzy miecz i ogień. Bo lubię "na ostro" :toung:
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.