mks
30-04-2009, 12:29
:)
Jak zorganizować warsztaty taneczne?
Co jest ważne?
Kto może zorganizować takie warsztaty?
Jak się przygotować?
Ten temat uzmysłowił mi, że trzeba mieć wolną „chwile” czasu na zorganizowanie profesjonalnych warsztatów ;)
Poniżej --> plan działania organizatora warsztatów, na pewno znajdą się uwagi ;), co można jeszcze w nim ująć… a najbardziej ciekawią mnie nowe pomysły na fajne opcje typu pamiątkowa płytka [patrz niżej]
------------------------------------------------------------------------
ORGANIZACJA WARSZTATÓW TANECZNYCH:
wybór trenera, ustalenie szczegółów: terminu, tematu/programu warsztatów, podpisanie umowy i załatwienie przelotu, dojazdu trenera
przygotowanie i wynajęcie odpowiedniej [również do liczby uczestników] sali szkoleniowej,
promocja warsztatów (info na www, plakaty informacyjne),
przygotowanie sprzętu grającego [odpowiednie nagłośnienie],
przygotowanie materiałów warsztatowych dla uczestników [np. rekwizytów] *
zapewnienie minimum liczby uczestników warsztatów,
udostępnienie dodatkowych informacji o miejscach noclegowych dla uczestników warsztatów,
zapewnienie noclegu dla trenera (zazwyczaj w przypadku warsztatów wielodniowych),
zapewnienie mini cateringu (woda, czekolada ;)) *
i jeszcze fajna opcja, z którą się pośrednio spotkałam, miłe zakończenie profesjonalnych warsztatów:
pamiątkowa płytka nagranie na płytkę występu tancerki prowadzącej warsztaty z datą, miejscem warsztatów oraz z opisami na dole ekranu: opisy dot. rytmów podczas wykonywanego układu [oczywiście z zastrzeżeniem kopiowania]
* jeśli jest taka możliwość
Jak zorganizować warsztaty taneczne?
Co jest ważne?
Kto może zorganizować takie warsztaty?
Jak się przygotować?
Ten temat uzmysłowił mi, że trzeba mieć wolną „chwile” czasu na zorganizowanie profesjonalnych warsztatów ;)
Poniżej --> plan działania organizatora warsztatów, na pewno znajdą się uwagi ;), co można jeszcze w nim ująć… a najbardziej ciekawią mnie nowe pomysły na fajne opcje typu pamiątkowa płytka [patrz niżej]
------------------------------------------------------------------------
ORGANIZACJA WARSZTATÓW TANECZNYCH:
wybór trenera, ustalenie szczegółów: terminu, tematu/programu warsztatów, podpisanie umowy i załatwienie przelotu, dojazdu trenera
przygotowanie i wynajęcie odpowiedniej [również do liczby uczestników] sali szkoleniowej,
promocja warsztatów (info na www, plakaty informacyjne),
przygotowanie sprzętu grającego [odpowiednie nagłośnienie],
przygotowanie materiałów warsztatowych dla uczestników [np. rekwizytów] *
zapewnienie minimum liczby uczestników warsztatów,
udostępnienie dodatkowych informacji o miejscach noclegowych dla uczestników warsztatów,
zapewnienie noclegu dla trenera (zazwyczaj w przypadku warsztatów wielodniowych),
zapewnienie mini cateringu (woda, czekolada ;)) *
i jeszcze fajna opcja, z którą się pośrednio spotkałam, miłe zakończenie profesjonalnych warsztatów:
pamiątkowa płytka nagranie na płytkę występu tancerki prowadzącej warsztaty z datą, miejscem warsztatów oraz z opisami na dole ekranu: opisy dot. rytmów podczas wykonywanego układu [oczywiście z zastrzeżeniem kopiowania]
* jeśli jest taka możliwość