PDA

Poka¿ pe³n± wersjê : Z Cyklu Niezapomniane Chwile czyli najpiêkniejsze "tribalowe" momenty w waszym ¿yciu.

Ana Aneesh
13-05-2009, 23:37
Za³o¿y³am ten w±tek dlatego, ¿e przypomnia³ mi siê mój pierwszy wystêp - tribalowy debiut Grupy Zaghareet(dzi¶ Nanda Devi) na pierwszym Festiwalu Nova Orient w Katowicach - euforia, podekscytowanie, koñczenie stroju godzine przed gal± (pi³owanie i przyszywanie muszelek kauri:),skupienie na twarzy, zszokowana publiczno¶æ (czy to by³o flamenco???tj.czerwone kwiaty we w³osach), pierwszy tribalowy zaghareet i poczucie ¿e sie uda³o.
Jak Wy wspominacie wasze pierwsze kroki na tribalowej scenie, czy by³ taki moment, który najbardziej utkn±³ Wam w pamiêci?

No i nie moge zapomnieæ o marzeniu, które sie spe³ni³o czyli pierwsze warsztaty z Rachel Brice:)
Ach...¿eby takie chwile trwa³y wiecznie..

Herbi
13-05-2009, 23:49
Pierwszego wystêpu prawie nie pamiêtam, adrenalina skutecznie przykry³a wszystko - ale nie zapomnê tego uczucia uskrzydlenia, gdy by³o ju¿ po wszystkim i z ty³u sali na zupe³nym luzie moje plemiê prowadzone przez Layali tañczy³o ju¿ improwizacjê. Oraz poczucia, ¿e naprawdê tworzymy plemiê, gdy na jednej z prób przed wystêpem w przerwach jedna drugiej malowa³a mehandi, kto¶ tam wyszywa³ stanik monetkami itd. :)I jeszcze jeden moment z tegorocznego Raqs Tribal - skoñczy³y¶my tañczyæ (mówiê o Ouled Nail) schodzimy ze sceny, a tam za kulisami Sharon z bananem na twarzy - pytam, czy ogl±da³a, a ona mówi, ¿e tak i ¿e jej siê podoba³o i od s³owa do s³owa wyniknê³a z tego d³u¿sza i bardzo fajna rozmowa - czy mo¿na sobie wyobraziæ lepszy debiut na tribalowej scenie? :D

agum
12-06-2009, 12:29
moj najpiekniejszy tribalowy moment nie jest zwiazany z wystepem.
Kiedy bylam na tribalondon i szukalam pierwszych zajec trafilam w studio na inna sale zagladam przez szybke i widze
ze Moria Kami Sam i Sharon cwicza wszystkie RAZEM na jednej sali. Jak tak na nie patrzylam to w pewnym momencie Sam podskoczyla i spadla na cos w rodzaju 'pompki' bylo to dla mnie tak niewykonalny ruch ze opadla mi szczeka.

Niesamowite... :love:

Wtedy wlasnie stwierdzilam, ze to jest to ;)

Erinn
12-06-2009, 12:50
A mi serce szybciej zabi³o na pierwszych warsztatach z Sharon. A teraz w lipcu bêdzie bi³o pewnie jak szalone. Oby nie wybuch³o :D

przebisnieg
12-06-2009, 13:03
Taki moment to chyba jeszcze przede mn±...czekam na Ustkê;P

Ishtar
13-06-2009, 10:18
Mialo byc tribalowe, ale napisze ogolnie, bo caly ten wyjazd byl niesamowitym wspomnieniem... Zreszte warsztaty tribalowe tam rowniez mialam, wiec w sumie sie laczy :)
Dla mnie niesamowitym wspomnieniem sa majowe warsztaty w Sztokholmie, gdzie chyba pierwszy raz na warsztatach "z gwiazdami" czulam przyjemna, rodzinna atmosfere mimo, ze poziom byl bardzo zroznicowany od poczatkujacych po dziewczyny, ktore sa instruktorami. Zadna z (tych bardziej zaawansowanych) nich nie gwiazdorzyla, wszystkie pokornie znosily uwagi prowadzacych, a nikt nie patrzyl na nie wzrokiem w stylu "uczy, a nie umie tego kroku"... Atmosfera byla naprawde niesamowita a z Tito, czy tez kazda inna gwiazda, jak Osama Emam, Magdy El Leisy, Nour, Nesma itd, mozna bylo w przerwach bez skrepowania zamienic pare slow. Wtedy nareszcie poczulam sedno tego tanca na zywo i wreszcie dojrzalam do tego tanca. Nie ma nic piekniejszego niz taniec z serca bez ogladania sie, czy komus cos wychodzi czy tez nie :)) Popisy gwiazdorskie moglam obejrzec pozniej na wieczornych pokazach, a tutaj tez roznie z tym bywalo :)) grunt to radosc plynaca z naszego wnetrza i milosc do tanca, a technika z czasem sie udoskonali :)) w koncu po to sa takie warsztaty :))

Eriell
27-06-2009, 00:14
A ja mam taki skladany film wspomnieñ w glowie... Yolanda ...któr± ogl±dam na zdjêciach w korytarzu , przed sal± i nagle Yolanda , ktora przebiega obok mnie ... u¶miecha siê do mnie ...i ju¿ wiem , ¿e ¿ycie oddam za ten porozumiewawczy u¶miech Yoli...:) i ¿e Tribal to czê¶æ mnie samej ...a ja wrastam w niego ..ajjj.....
A potem ..droga do Wroclawia .. dluga w mocnym sloñcu , autostrada , prawie bez koñca a ja nie wiem dok±d jadê , ale wiem ,¿e znajdê ....i cal± drogê Solace i Antique i takie tam;) i wê¿owe ramiona (szcze¶liwie zbierzno¶æ kól oki;)) by ostatecznie stan±æ obok niesamowitej Ani Redlin i tañczyæ jak we ¶nie....:serce:

Ana Aneesh
21-07-2009, 16:10
Dla mnie kolejnym niesamowitym prze¿yciem by³o spotkanie i uczestniczenie w warsztatach z Ariell±. Przecudowna osobowi¶æ:)
Po drugie Samantha - pamiêtam j± z zesz³ego roku, zapamiêta³am z tego roku, a co bêdzie w przysz³ym??? nie mogê siê doczekaæ:D

Po trzecie sama forma festiwalu Raqs Tribal SE, niesamowite show, genialne wystêpy wszystkich tancerek, wspania³a organizacja (Dziêkuje Ci Siostro:thumbsup:)
Dla takich chwil warto ¿yæ:)

Erinn
21-07-2009, 16:51
O tak, na pewno niezapomnienym prze¿yciem bêd± warsztaty z Ariell± i ogólnie ca³y Raqs Tribal, a tak¿e spontaniczny ATS na dyskotece z Sam, Ariell±, Callisto, Yol± i innymi uczestniczkami RT ^^ :*