PDA

Pokaż pełną wersję : Białystok- "Belladonna Tribe"- tribal z podlaskich puszcz ;)

Sirvana
16-05-2009, 11:12
To ja ogłaszam, że na Podlasiu, w Białymstoku, też już mamy małe ognisko tribalu- "Belladonna Tribe". Skąd nazwa? Kobitki są niepospolite (belladonna jest dość rzadką rośliną), słodkie, jak leśne jagody... hmm...te wilcze zwłaszcza ;). Wszak Tribalka to kobieta intrygująca, ale i niebezpieczna. A przy okazji bella donna to z włoskiego "piękna kobieta";) Że niby jest to roślina i trująca, i stosowana kiedyś w miskturach czarownic? No cóż... ;)

Nasz tribe to świeżynka, ale z głodem wiedzy ;) Jesteśmy 3 (intensywnie szkolące się na wyjazdach i warsztatach), czwarta z doskoku ;) plus grupa sympatyczek tribalu. I właśnie m. in. z myślą o tej grupie sympatyczek tutaj piszę. Chcemy, żeby tribal w naszym mieście zaistniał i czynimy konkretne kroki w tym celu- zaczynamy od warsztatów, na których będzie można zapoznać się z podstawami (tribalowa baza, ale wszak te ruchy czy kroki są najważniejsze, jeśli się je dobrze opanuje) ATS i fuzji- mamy nadzieję, że jeszcze przed wakacjami. W dalszych planach są regularne spotkania na zajęciach od przyszłego roku akademickiego oraz... być może jakieś ciekawostki z gwiazdami polskiej sceny zaproszonymi do nas, jeśli będą chętne uczestniczki. Toteż jeśli są tu białostockie (lub okoliczne) tribalki, które chcą się do nas przyłączyć i wspólnie cieszyć się tym wspaniałym tańcem- zapraszam i proszę o kontakt :) Im szybciej się zorganizujemy, tym szybciej będą zajęcia, dlatego potrzebujemy ujawniających się chętnych, nie tylko tych podziwiających Rachel w zaciszu swego Youtube'a :)
Mój mail: keriann@wp.pl
Pozdrawiam wszystkie kobity! :)

Herbi
16-05-2009, 11:25
Khatiro, gratulacje z okazji "wyklucia się" trajbu:) Trzymam kciuki, żeby się pięknie rozwijał. A a'propos belladonny - to nie tylko ziele czarownic - swoją nazwę bierze od zwyczaju dawnych ślicznotek, które zakraplały sok tej rośliny do oczu, aby pięknie wyglądać (belladonna zawiera atropinę rozszerzającą źrenice, z resztą stosuje się ją do dziś w okulistyce:)

Sirvana
16-05-2009, 11:45
Dzięki, Herbi! :)Wiem, wiem, do dziś się zastanawiam, jak cokolwiek te panienki widziały :) Po wizycie u okulisty większość moich znajomych porusza się po omacku :) Może miały jakiś lepszy przepis niż współcześni farmaceuci ;)

Herbi
16-05-2009, 11:46
Nie mam pojęcia, mnie też oślepiło całkowicie - może po prostu później tylko siedziały na krześle i ładnie wyglądały?
Wam to nie grozi - tańczcie i chwalcie się :)

Khalisah
16-05-2009, 13:18
Khatiro, jak przeczytałam, że się plemię tworzy w Bstoku, to o mało co nie spadał z wrażenia z krzesła :D:D Nie mogę się już doczekać :]

BlackPearl
16-05-2009, 15:37
Dziewczyny , gartuluję i jestem z Wami:-)

beLLizz
16-05-2009, 15:42
I ja gratuluję i poniekąd czuję z wami pewną więź, bo Podlasie to po części moje strony rodzinne.

Farida
16-05-2009, 16:08
Gratulacje Khatiro !!!! :))))))))))))) :biggrin::biggrin::biggrin:
ATSujcie i fuzjujcie długo i szczęśliwie :serce:

Powodzenia w "rozmnażaniu" :D (Ja na początku byłam w trójmieście sama:rolleyes:...i nikt nie wiedział, o co mi chodzi :D później było nas dwie, później trzy, a teraz jest nas ok 17 :D)

edit: dodałam Wasze plemię, do wątku o polskich trajbach :-)

Sirvana
16-05-2009, 17:21
Dzięki, dzięki, uściski dla Was i zapraszamy na Podlasie w wolnej chwili :)

Eriell
26-06-2009, 23:05
Mam nadzieję , że niebawem zobaczymy was na Śląsku!

Sirvana
28-06-2009, 12:41
Haha, z Katowic właśnie wczoraj wróciłam :)) Niestety nie na tańcu ,byłam na szkoleniu z pracy :) Ale też było świetne:) Miło tam macie.

Sirvana
25-11-2009, 16:51
Wiem, że jest parę fajnych występów naszych ATSujących Dziewczyn, które krążą gdzieś po sieci, a nie ma konkretnego miejsca (przynajmniej nie znalazłam), żeby te pokazy zebrać do kupy. Z tej okazji zakładam taki oto wątek, a że miałyśmy akurat swój ATSowy debiut sceniczny, to wrzucam swoje trzy monetki :)

Belladonna Tribe

http://www.youtube.com/watch?v=RnySHvcmeN0

Vasanta
25-11-2009, 17:13
Farida zamknęła wątek w dziale filmy :( Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem, bo filmy zostaną rozrzucone po kolejnych miejscach na forum. A ja na ten przykład do tribalowego działu nie zaglądam, bo to nie mój taniec.

No, nieistotne, chciałam pogratulować Beladonnie bardzo przyjemnego występu! Jesteście doskonale zsynchronizowane, zazdroszczę. Efekt jest niesamowity i na pewno publiczność poczuła tę falę skoncentrowanej pozytywnej energii, jaka płynie ze strony trajbu. Układ też mi się podobał, zwłaszcza ten moment z dziesięciornicą, doskonały wybór, że to najwyższa stała z przodu. Śliczne przejścia z kółkami. Ja wiem, że większość tych ruchów to są pewnie podstawowe w tribalu, ale się zachwycam wykonaniem.

Jedno mam tylko pytanie: jaki był cel tych zasłon na twarzach? Ja to lubię patrzeć na tancerkę, przy zasłoniętej twarzy nie widać emocji...

Herbi
25-11-2009, 17:27
Ja na temat filmiku - fajna wariacja na temat ATSu - wieloręki Shiva był świetny:D i podobał mi się pomysł na wstęp (wasz, nie pana konferansjera;)). Czy ktoś mógłby tu jednak przekleić ten film, żeby inni ludzie też mogli sobie pooglądać?

Farida
25-11-2009, 17:52
Farida zamknęła wątek w dziale filmy :( Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem, bo filmy zostaną rozrzucone po kolejnych miejscach na forum. A ja na ten przykład do tribalowego działu nie zaglądam, bo to nie mój taniec.

Dlatego właśnie mamy wątek w dziale filmy: "Polskie tancerki w sieci (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=33)". Do tego wątku niemalże każdy zagląda ;) i dzięki temu panuje tutaj porządek :)

Poza umieszczeniem filmu w tym wątku, gorąco zachęcam dziewczyny z Belladonna Tribe, by podzieliły się nim również w temacie "Polskie tancerki w sieci" (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=33), gdzie wstawiane są filmy nie tylko czysto belidensowe, ale również przecież i fuzje i tribal :) a i sam film trafi dzięki temu do szerszego grona odbiorców (również tych, którzy nie odwiedzają działu tribal ;))

Szkoda, by te filmy były tak porozrzucane w kilku miejscach, dlatego uważam, że jak narazie nie potrzebujemy kolejnego wątku z filmami.

Vasanta
25-11-2009, 19:37
Poza umieszczeniem filmu w tym wątku, gorąco zachęcam dziewczyny z Belladonna Tribe, by podzieliły się nim również w temacie "Polskie tancerki w sieci"

W takim razie źle się zrozumiałyśmy :-) Sądziłam, że film ma być tylko w wątku poświęconym Beladonna Tribe. Wątek "Polskie tancerki w sieci" jest faktycznie najlepszym miejscem :-) Można go wkleić tam, a w wątku danego tribe'u dać link, żeby nie dublować.

Aha, i na_razie (osobno).

Ksiksi
25-11-2009, 19:52
Tak Herbi Shiva wieloręki świetny :D Efekt był super i już sobie wyobrażam te zdjęcia z występu lekko przyciemnione i przydymione ach ;)

Sirvana
25-11-2009, 23:11
Dzięki, Dziewczyny, Farido, już dodałam posta do polskich tancerek w sieci. No na zajęciach już jest nas 16, ze mną 17 :) Dziś ATSowałyśmy sobie w kostiumach i po raz pierwszy zrobiłyśmy wielki chór! (Chórrraaa! =) )

Farida
25-11-2009, 23:18
Dzięki, Dziewczyny, Farido, już dodałam posta do polskich tancerek w sieci. No na zajęciach już jest nas 16, ze mną 17 :) Dziś ATSowałyśmy sobie w kostiumach i po raz pierwszy zrobiłyśmy wielki chór! (Chórrraaa! =) )

Czadersko!! Tak 3maj :-))))
My w trójmieście, teraz 'dajemy czadu' z saggatami ;D - to z tymi "wtajemniczonymi" :-)) No i świeżych tribalek mamy ok 20 :-)))
Jest nas coraz więcej :yeahhh:

A film świetny!:D i te beduińskie "innowacje" ;-)
Po zdjęciach, nie byłam zupełnie sobie w stanie wyobrazić jak to mogło wyglądać :D
Teraz już wiem :D!!!

Gratulacje, Kasiu!!! <zaghareet>

Quesse
25-11-2009, 23:20
Brawo! Fajny klimat, choreografia, pomysł! Jesteście świetne!

Sirvana
25-11-2009, 23:29
A Wy kochane :)*

Khalisah
26-11-2009, 12:19
Choreo to zasługa genialnej Khatiry. Synchronizacja też: "no było świetnie, to jeszcze raz" ;)

galadea
27-11-2009, 15:02
Khatira Mistrzu! Jak ładnie zatańczyłyście!
Pozdrawiam.
Ada

BlackPearl
27-11-2009, 18:07
Dziewczyny, naprawdę kawałek dobrego tańca. Piękna muzyka, świetnie synchronicznie, ciekawa i nieprzekombinowana choreografia.
Autentycznie się podoba:-)
Pozdr.

Anaya
28-11-2009, 18:49
Bardzo mi się podobało:thumbsup:fajna choreografia, super synchronizacja, ładne stroje no i ten wstęp przed tańcem. Super:biggrin:

Marzenie
30-11-2009, 13:55
Super! Życzę Wam dziewczyny powodzenia i wielu okazji do szerzenia tribalowej manii! :-D

Sirvana
30-11-2009, 16:10
Oj, dzięki wielkie :) Galadea, witamy na Forum! :)

Shiina
30-11-2009, 17:02
Układ wyszedł nam super :), to wszystko dzięki naszej Khatirze :)

Sirvana
30-11-2009, 21:44
Dobra, dosyć słodzenia, bo będę mieć presję i nic nowego już nie wymyślę, a po Raksie i tak mam kompleksy, jak widzę, jak ludzie tańczą. Shiina, miło Cię widzieć tutaj, widzę, że nam się trajbowa część internetowa rozrasta :)

Sirvana
22-12-2010, 20:36
A ja chciałam tylko z dumą obwieścić, że dorobiłyśmy się strony internetowej, na którą serdecznie zapraszamy! :)))

www.belladonnatribe.pl :)