PDA

Pokaż pełną wersję : Polski Bollywood?

Vasanta
18-11-2007, 00:04
Krzysztof Krawczyk - Życie jak wino

http://www.youtube.com/watch?v=ZDNaclIROKU (http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4652472.html)

Co o tańcu w tym filmie myślicie?
Ja mam dużo zastrzeżeń, tak do piosenki, jak i teledysku... Ale wy zacznijcie :-)

Zafirah
18-11-2007, 10:18
zaczne od tego, ze link, ktory wkleilas prowadzic do filmiku o kampanii prezydenckiej w USA... ;)

Admin
18-11-2007, 10:33
Już jest dobry link do teledysku Krawczyka:)

Zafirah
18-11-2007, 11:34
dzięki wszechwładny adminie :D

no to i tak ja zacznę: podoba mi sie, ze smakiem, w klimacie, nawet czesciowo udalo im sie uzyskac taki pozytywny powiew radosci jak z filmow bolly ;) dziewczyny pięknie sie ruszają, panowie tańczą i piją wino :D ogólnie jestem na TAK :)

(jedyne co mi sie nie podoba to gruby i owłosiony Krawczyk przewijający sie momentami przez ekran :D:D:D:D:D:D:D:D:D)

Vasanta
18-11-2007, 16:04
Mnie drażni trochę zbytnia... statyczność tego tańca - miała być konwencja bollywood, a trochę im nie wyszło, w każdym razie mnie ten teledysk nie porywa (jak robią to teledyski bolly). Oprócz tego chwilami mam wrażenie, że tancerzom puszczono inną piosenkę, nagrano ich taniec, a później wrzucono do tego teledysku - miejscami nie zgadza się rytm. Klimat jest miły i ładnie dobrane wnętrza, ogólnie teledysk wg mnie na 3+, ale piosenka jest całkiem ładna. (Nie przepadam za Krawczykiem, ale doceniam, że eksperymentuje. Trochę tu aranżacyjnie upadło.)

Basinah
18-11-2007, 16:18
Mnie drażni trochę zbytnia... statyczność tego tańca - miała być konwencja bollywood, a trochę im nie wyszło, w każdym razie mnie ten teledysk nie porywa (jak robią to teledyski bolly).
To samo zauważyłam.
Tekst piosenki mi się podoba. I wiecie co? Nie obraziłabym się, gdyby zamiast Krawczyka (zdecydowanie za dużo go było w teledysku - nie pasował) był jakiś przystojny, młodszy facet ;):p

Vasanta
18-11-2007, 16:55
To samo zauważyłam.
Tekst piosenki mi się podoba. I wiecie co? Nie obraziłabym się, gdyby zamiast Krawczyka (zdecydowanie za dużo go było w teledysku - nie pasował) był jakiś przystojny, młodszy facet ;):p

Uff, bo już myślałam, że znowu "się czepiam" :-)
Tak, mógł śpiewać Krawczyk w tle, a sam teledysk jak film, pokazujący ludzi tańczących do piosenki, której tekst jest tak ogólny i ponadczasowy jak piosenki bolly :-)

Quesse
20-11-2007, 16:41
Teledysk przyjemny i zabawny - ale mnie jakoś dziwnie drażni takie mieszanie konwencji bollywoodu i tańca arabskiego, przeplatanie ich ze sobą - i tak przeciętny człowiek nie odróżnia ich od siebie i myśli że taniec bollywood=taniec brzucha.
Ale choć dziwne jest połączenie osób w strojach do bellydance z osobami w strojach indyjskich, to tańczyli bardzo ładnie:)

kaoruaki
23-08-2008, 16:09
Podoba mi sie klimat teledysku, kolory, natomiast podobnie jak Qeusse nie zbyt podoba mi sie to zmieszanie belly z bolly.

MalenaSlav
23-08-2008, 16:49
Nie wiem jak wam, ale mnie się włącza: "wymiotujące owoce: empik sprzedaje nietypowe zeszyty" :D:D:D

Eskarino
23-08-2008, 16:52
lol faktycznie- mnie tez :D az boje sie obejrzec :P

Vasanta
24-08-2008, 01:05
Krzysztof Krawczyk - Życie jak wino
http://pl.youtube.com/watch?v=ZDNaclIROKU

Gazeta.pl często zmienia swoje linki, przypisując inne filmy do starych adresów.

Awatif
28-09-2008, 13:48
Piosenka mi się nie podoba, teledysk ładny. Tylko zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, że nie powinno się mieszać bolly z belly.

Następuje moda w Polsce na orientalizm?
Widocznie, tak i dobrze :D

Sylka
28-09-2008, 19:09
Słowa fajne, ale ta muzyka w ogóle mnie nie porywa. Elementy orientalnej muzyki są,tańczacy Hindusi też, ale moje nogi w ogóle nie spiesza się do tańca. A juz do tanca Bolly zupelnie nie porywa. Ot, Krawczyk zdając sobie chyba sprawe, ze Bollywood jest na czasie, chcial cos nakręcic pod publiczke... Ale nie za bardzo mu wyszło...

Aurinko
28-09-2008, 22:20
:eek:Zaglądając tu myślałam, że piszecie o ostatnim odcinku "Mam talent", w którym była fajna grupa dziewczyn tańczących bollywoodzki kawałek z jakiegoś filmu, wy lepiej wiecie z jakiego... Bardzo ekspresyjnie tańczyły i mimikę miały dopracowaną. :DTakie właśnie radosne dziewczęta brykające - jak ktoś już wcześniej nazwał ten rodzaj tańca.:D