Pokaż pełną wersję : Polski Bollywood?
Krzysztof Krawczyk - Życie jak wino
http://www.youtube.com/watch?v=ZDNaclIROKU (http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4652472.html)
Co o tańcu w tym filmie myślicie?
Ja mam dużo zastrzeżeń, tak do piosenki, jak i teledysku... Ale wy zacznijcie :-)
zaczne od tego, ze link, ktory wkleilas prowadzic do filmiku o kampanii prezydenckiej w USA... ;)
Już jest dobry link do teledysku Krawczyka:)
dzięki wszechwładny adminie :D
no to i tak ja zacznę: podoba mi sie, ze smakiem, w klimacie, nawet czesciowo udalo im sie uzyskac taki pozytywny powiew radosci jak z filmow bolly ;) dziewczyny pięknie sie ruszają, panowie tańczą i piją wino :D ogólnie jestem na TAK :)
(jedyne co mi sie nie podoba to gruby i owłosiony Krawczyk przewijający sie momentami przez ekran :D:D:D:D:D:D:D:D:D)
Mnie drażni trochę zbytnia... statyczność tego tańca - miała być konwencja bollywood, a trochę im nie wyszło, w każdym razie mnie ten teledysk nie porywa (jak robią to teledyski bolly). Oprócz tego chwilami mam wrażenie, że tancerzom puszczono inną piosenkę, nagrano ich taniec, a później wrzucono do tego teledysku - miejscami nie zgadza się rytm. Klimat jest miły i ładnie dobrane wnętrza, ogólnie teledysk wg mnie na 3+, ale piosenka jest całkiem ładna. (Nie przepadam za Krawczykiem, ale doceniam, że eksperymentuje. Trochę tu aranżacyjnie upadło.)
Mnie drażni trochę zbytnia... statyczność tego tańca - miała być konwencja bollywood, a trochę im nie wyszło, w każdym razie mnie ten teledysk nie porywa (jak robią to teledyski bolly).
To samo zauważyłam.
Tekst piosenki mi się podoba. I wiecie co? Nie obraziłabym się, gdyby zamiast Krawczyka (zdecydowanie za dużo go było w teledysku - nie pasował) był jakiś przystojny, młodszy facet ;):p
To samo zauważyłam.
Tekst piosenki mi się podoba. I wiecie co? Nie obraziłabym się, gdyby zamiast Krawczyka (zdecydowanie za dużo go było w teledysku - nie pasował) był jakiś przystojny, młodszy facet ;):p
Uff, bo już myślałam, że znowu "się czepiam" :-)
Tak, mógł śpiewać Krawczyk w tle, a sam teledysk jak film, pokazujący ludzi tańczących do piosenki, której tekst jest tak ogólny i ponadczasowy jak piosenki bolly :-)
Teledysk przyjemny i zabawny - ale mnie jakoś dziwnie drażni takie mieszanie konwencji bollywoodu i tańca arabskiego, przeplatanie ich ze sobą - i tak przeciętny człowiek nie odróżnia ich od siebie i myśli że taniec bollywood=taniec brzucha.
Ale choć dziwne jest połączenie osób w strojach do bellydance z osobami w strojach indyjskich, to tańczyli bardzo ładnie:)
kaoruaki
23-08-2008, 16:09
Podoba mi sie klimat teledysku, kolory, natomiast podobnie jak Qeusse nie zbyt podoba mi sie to zmieszanie belly z bolly.
MalenaSlav
23-08-2008, 16:49
Nie wiem jak wam, ale mnie się włącza: "wymiotujące owoce: empik sprzedaje nietypowe zeszyty" :D:D:D
Eskarino
23-08-2008, 16:52
lol faktycznie- mnie tez :D az boje sie obejrzec :P
Krzysztof Krawczyk - Życie jak wino
http://pl.youtube.com/watch?v=ZDNaclIROKU
Gazeta.pl często zmienia swoje linki, przypisując inne filmy do starych adresów.
Piosenka mi się nie podoba, teledysk ładny. Tylko zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, że nie powinno się mieszać bolly z belly.
Następuje moda w Polsce na orientalizm?
Widocznie, tak i dobrze :D
Słowa fajne, ale ta muzyka w ogóle mnie nie porywa. Elementy orientalnej muzyki są,tańczacy Hindusi też, ale moje nogi w ogóle nie spiesza się do tańca. A juz do tanca Bolly zupelnie nie porywa. Ot, Krawczyk zdając sobie chyba sprawe, ze Bollywood jest na czasie, chcial cos nakręcic pod publiczke... Ale nie za bardzo mu wyszło...
:eek:Zaglądając tu myślałam, że piszecie o ostatnim odcinku "Mam talent", w którym była fajna grupa dziewczyn tańczących bollywoodzki kawałek z jakiegoś filmu, wy lepiej wiecie z jakiego... Bardzo ekspresyjnie tańczyły i mimikę miały dopracowaną. :DTakie właśnie radosne dziewczęta brykające - jak ktoś już wcześniej nazwał ten rodzaj tańca.:D
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.