Pokaż pełną wersję : Bombay ekspress nr 6, 30 listopada - Gdynia
Zapraszamy Wszystkich na naszą cykliczną imprezę Bombay Ekspress, która odbędzie się 30 listopada 2007. Start o godz. 21.
W programie mamy m.in. konkurs na najbardziej klimatyczne ubranie, zawita do nas Ronak ze swoim sklepikiem.
Wymagamy dobrego nastroju i chęci do wspólnej zabawy
Jak zwykle będziemy się bawić w Klubie Ucho w Gdyni przy ul. Św. Piotra 1.
Bilety po 5 zł, zakup przy wejściu.
http://bombayekspress.blox.pl/html
jak myślicie czy strój do tańca brzucha ujdzie jako indyjski?wiem, ze to raczej nie będzie bollywoodzki stór, no ale...
Załóż kieckę, bluzkę i pas, a do tego szal udrapuj a la sari - i gotowe :-)
jak myślicie czy strój do tańca brzucha ujdzie jako indyjski?wiem, ze to raczej nie będzie bollywoodzki stór, no ale...
zalezy co rozumiesz przez "stroj do tanca brzucha" :) bo jesli mowimy o staniku i pasie z cekinami, fredzelakmi itd to raczej nie przejdzie... dluga rozkloszowana spodnica, jakas mala bluzeczka a'la choli i chusta na to wszystko - tak jak vasanta pisze ;)
nie zapomnij o odpowiednim makijazu i bizuterii - moze odwrocic uwage od kombinowanego stroju :)
say shava shava
Ta pani tutaj, czas 1 min. 40 s. (http://video.google.pl/videoplay?docid=3612027325268491337&q=shava&total=306&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0)
Tu ma stanik plus spódnicę pod kolor plus sari. Jeśli bez pasa będzie, to idealnie :-)
Trochę sprostuję, ta pani(notabene jest to Kareena Kapoor) jest ubrana w choli(czyt. czoli), spódnicę lenghę oraz szal dupattę.
Jeśli chodzi o ciuchy indyjskie to polecam allegro, tam naprawdę tanio można coś kupić :)
Trochę sprostuję, ta pani(notabene jest to Kareena Kapoor) jest ubrana w choli(czyt. czoli), spódnicę lenghę oraz szal dupattę.
Jeśli chodzi o ciuchy indyjskie to polecam allegro, tam naprawdę tanio można coś kupić :)
Primo, to jest Rani Mukherjee, a nie żadna Kareena Kapoor.
Po drugie, nie ma choli, bo choli to bluzka z krótkimi rękawkami i wycięta pod szyją, a to tutaj jest bogato zdobiony stanik, podobny do tych do tańca brzucha. W dokumenty spódnicy oraz szala nie patrzyłam, zapewne z tymi nazwami trafiłaś :-)
A dla Layli chyba nazwisko tej pani ani nazwy strojów nie są niezbędne do tego, żeby się ubrać.
Przepraszam, rzeczywiście pomyliłam aktorki. Apropo choli:
http://images.google.com/images?q=choli&hl=pl&client=opera&rls=pl&hs=039&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=images&ct=title a konkretnie http://www.indiamart.com/cbazaar/pcat-gifs/products-small/bridal-lehanga-choli.jpg
Nazwy się przydają jak chce się kupić jakić ciuch lub zobaczyć jak wygląda(na stronach zagranicznych)
Poza tym popełniłaś błąd rzeczowy, sari ma ok.6m. długości i jest prawie całkowitym ubiorem, natomiast dupatta jest to szal zakładany najczęściej do salwar kamiz lub do lenghy i choli.
W stroju hinduski nie może zabraknąć bindi oraz brzęczących ozdób. Hinduski bardzo lubią złoto, więc jeśli uroda Ci na to pozwala to polecam dużą ilość złota :). Jeśli masz kolczyk w nosie i w uchu to polecam łańcuszek łączący te dwie części ciała.
Po prostu istnieje taki rodzaj stroju indyjskiego o nazwie "lenegha choli" który składa się ze spódnicy, bluzeczki i szala (dupatty) - a na tym filmiku ona chyba ma po prostu jakiś jego bardziej wydekoltowany i okrojony wariant;) tak czy siak, chyba można stworzyć strój w klimacie bollywoodu zakładając stanik do tańca brzucha, spódnicę i do tego ozdobny szal i masę indyjskiej biżuterii. i oczywiście bindi na czoło:)
EDIT: Aida - śliczne są te stroje z twoich linków:)
Przepraszam, rzeczywiście pomyliłam aktorki.
Wstyyyyd... :-P Taka śliczna Rani i taka paskudna Kareena, jak można je pomylić... :-P
Nazwy się przydają jak chce się kupić jakić ciuch lub zobaczyć jak wygląda(na stronach zagranicznych)
Ale nie tego tyczyło się pytanie.
Poza tym popełniłaś błąd rzeczowy, sari ma ok.6m. długości i jest prawie całkowitym ubiorem, natomiast dupatta jest to szal zakładany najczęściej do salwar kamiz lub do lenghy i choli.
That's right, uogólniłam z tym sari, przepraszam.
<bije się w piersi i posypuje czoło popiołem>
Ale jak już wytykać, to wytykać :>
W stroju hinduski nie może zabraknąć bindi oraz brzęczących ozdób.
W stroju INDYJSKIM, jeśli już, hinduizm to religia.
Quesse: uzachodniony wariant ;-)
własnie chodziło mi o taki pas i stanik,tzn.moja góra od stroju jest "bez pleców'', zawiązywana na sznurki, ale to i tak chyba nie pasuje. a to za bardzo nie bollywood.Coś po prostu wykombinuje. dzieki za wszystie rady.
Bardzo bollywood, natomiast nie za bardzo indyjskie :-) Bollywood jest zzachodniony.
Na ostatnim Bollywood Party w Krakowie dziewczyny były poubierane w najróżniejszy sposób: od sari, przez wspomniane zestawy tunika + spodnie (salwar khamiz) lub bluzka + spódnica + szal, aż do bluzek z India Shopu i szerokich spódnic.
Na Allegro jest mnóstwo strojów w stylu bolly, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ze swojej strony doradzałabym jednak po zakupie zanieść to do kogoś, kto umie szyć (bądź samej popoprawiać), bo nie ma nic gorszego niż widok czegoś, co miało być dopasowane do figury, a zaszewki wypadają w złym miejscu i wszystko wisi na ciele :|
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.