Pokaż pełną wersję : Tribal Śląsk
brownsugar
01-09-2009, 13:45
Gdzie na śląsku mozna uczyć się tribalu? Mam tu na mysli zarowno zajęcia jak i indywidualne lekcje. Zakladam temat bo jest wrzesien i pewnie duzo sie zmienia..
W Katowicach w Novej tribalu uczy Yolanda.
http://www.novaszkolatanca.pl/zajecia_plan/index.shtml
A czy jeszcze ktoś uczy? np. nie w Novej?
Kiedyś pojawił się pomysł prowadzenia zajęć, byłam chętna ale z powodu kręgosłupa musiałam zrezygnować...
Kiedyś na stronie świętochłowickiej Szkoły Tańca i Fitnessu "Rytmic" (mam nadzieję, że nie pomyliłam nazw ;)) czytałam coś o zajęciach z fuzji z Layali, ale głowy nie dam.
Akademia Tańca Alhambra w Gliwicach zaprasza na zajęcia Tribal w piątki godz. 17.30-18.45. Zajęcia będzie prowadziła Martyna Rejczak.
Szczegóły na stronie www.alhambra.com.pl
Zajęcia w nowej klimatycznej sali w Gliwicach na ul. Żwirki i Wigury 68.
Zapraszamy w niedzielę 6 września o godz. 17.00 do siedziby Alhambry na ul. Czwartaków 18 na dzień otwartych drzwi - planujemy pokazy różnych technik tanecznych ( również tribal) jak i prezentację instruktorów oraz omówienie materiału jaki będzie przerabiany na kursach.
Zapraszam serdecznie
milka936
19-11-2009, 11:17
okazuje sie, że nie mam na Śląsku za dużo możliwości nauki tribalu.... piątki niestety odpadają - tak jak cały weekend... najlepszy termin dla mnie to poniedziałek i środa...
EDIT:
Dzwoniłam przed chwilą do tej szkoły i aktualnie nie mają zajęć z tribalu bo poprostu nie ma chętnych. Ale jakby chętni sie znaleźli to zajęcia by były...
brownsugar
25-11-2009, 17:01
Mam ten sam problem, niestety piątki odpadają też, a w Alhambrze wlasnie na ten dzien przewidziano zajęcia..chyba, ze ktoś pozmienia;))
milka936
26-11-2009, 09:30
może zorganizuje sie jakaś grupka, żeby w tych Świętochłowicach ruszyły zajęcia...
Paulina_
14-10-2010, 23:27
Witam, nie chciałam zakładać nowego tematu, aby się zapytać. A widzę, że są tu wypowiedzi sprzed roku. Czy aktualnie, w tym sezonie są prowadzone na Śląsku zajęcia z tribala? Najbardziej cieszyłyby mnie okolice Gliwic/Zabrza.
Zakręcona BD
18-04-2011, 14:33
odświeżam! Mam pytanko :) zakochałam się w tribalu i szukam jakiejś taniej (oczywiście chodzi o cenę ;) nauczycielki, bo już chodzę na TB, Zumbę, Towarzyski, Warsztaty i rodzice delikatnie mówiąc ograniczają budżet. Mieszkam w Bytomiu, ale okolice Bytomia też są mile widziane. Chciałam się zapisać do NOWEJ w Katowicach, ale niestety rodzice mówią, że już za dużo na to wszystko wydaję ;) Proszę dziewczyny! Jeżeli któraś z was już prowadzi tanie zajęcia w moich stronach, albo czuje się na siłach by już je prowadzić napiszcie :) bo bardzo mi na tym zależy. Z góry dzięki ;)
milka936
18-04-2011, 16:14
Osobiście też bym dołączyła do grupy tribalowej! I pare dziewczyn, które znam też.
A co do Novej - to nie polecam ... przetestowałam na sobie - za taką kase damsko męskie szatnie i szafki na 2zł!! Zdzierstwo, poprostu zdzierstwo!!
Malika L
19-04-2011, 07:40
Też dołączyłabym gdyby była taka okazja. Jestem ze Śląska.
szafki na 2zł!! Zdzierstwo, poprostu zdzierstwo!!
Czy ta dwuzłotówka do szafek nie jest po prostu "wielorazowa"?
Malika L
19-04-2011, 13:09
Jest "wielorazowa". Chodzi o to, że jak braknie kluczyków, to trzeba mieć 2-złotówkę, żeby z szafki skorzystać. Byłam na warsztatach w niedzielę i akurat nie miałam takiej monety.jak nie jest sie zorientowanym w "systemie" szafek to kłopot i... niepotrzebny stres :(
Co do warsztatów - nie wiem czy ja sie mogę zakwalifikować, bo... jeszcze nic nie umiem. Mnie bliżej do Krakowa :))
Paulina_
19-04-2011, 17:14
Osobiście też bym dołączyła do grupy tribalowej! I pare dziewczyn, które znam też.
A co do Novej - to nie polecam ... przetestowałam na sobie - za taką kase damsko męskie szatnie i szafki na 2zł!! Zdzierstwo, poprostu zdzierstwo!!
Chorzów nie wypalił?
Ja bym była chętna, ale jestem pewną osobą do końca czerwca, bo w przyszłym roku akademickim najprawdopodobniej nie będę studiować w Gliwicach
Zakręcona BD
20-04-2011, 12:34
Fajnie by taką grupkę stworzyć w naszych stronach :) Bo niestety tutaj tribal to jeszcze nawet nie raczkuje szczerze mówiąc, bo żadnych w miarę fajnych zajęć nie mogę znaleźć. Wiadomo, te zajęcia NIE muszą przecież być prowadzone przez tancerkę profesjonalną laureatkę międzynarodowych konkursów. Mnie osobiście zależy żeby tylko poznać ten styl tańca, bo niestety znam go tylko z filmików :) A po Powiewie orientu, to każda z tych dziewczyn co reprezentowała tribal na pewno poradziłaby sobie z prowadzeniem zajęć dla zupełnie początkujących.
Na Slasku macie swietne tancerki - chocby cala ekipa Nephryt. Moze do nich napiszcie?
Zakręcona BD
20-04-2011, 13:58
sorki :) Pisałam to tylko na podstawie wiedzy z google i tam niestety nic nie znalazłam. Ale skontaktujemy się z nimi :) Możesz podać jeszcze inne grupy i tancerki jakie znasz tak na wszelki wypadek? z góry dzięki ;)
Kiedys na Slasku uczyla Yolanda (teraz juz chyba tylko w Krakowie) i dziewczyny z jej zespolu - chyba w Novej.
Nie wiem czy nie tam uczyla tez Layali - ktora kiedys tanczyla w grupie Yolandy. Nikogo wiecej nie pamietam:)
Wszystkie wyzej wymienione sa super, wiec macie w kim wybierac:)
Zakręcona BD
20-04-2011, 14:44
już poszedł mail do dziewczyn z Nephrytu :) Zobaczymy, może coś fajnego z tego wyjdzie ;)
milka936
21-04-2011, 10:43
Jest "wielorazowa". Chodzi o to, że jak braknie kluczyków, to trzeba mieć 2-złotówkę, żeby z szafki skorzystać. Byłam na warsztatach w niedzielę i akurat nie miałam takiej monety.jak nie jest sie zorientowanym w "systemie" szafek to kłopot i... niepotrzebny stres :(
Co do warsztatów - nie wiem czy ja sie mogę zakwalifikować, bo... jeszcze nic nie umiem. Mnie bliżej do Krakowa :))
Jest wielorazowa ale w tygodniu nie ma co liczyć na kluczyki do szafek darmowych. Trzeba pamiętać o monecie 2zł - oczywiście recepcja nie rozmienia pieniędzy... No a w szatnie teoretycznie damskiej są tylko takie szafki na 2zł. Mówie teoretycznie bo jest to poprostu wnęka bez drzwi, do której i tak swobodnie przychodzą panowie prowadzić luźne konwersacje...
Jeśli sie utworzy jakaś grupa tribal to ja chętnie dołączne także dawajcie znać jakby co!
Avare Nardini
21-04-2011, 11:05
Piszę jako jedna z członkiń grupy Nephryt. Tak, na Śląsku można uczyć się tribalu w Novej Szkole Tańca w Katowicach, zajęcia prowadzą na zmianę Yolanda i Beata. Odbywają się one we wtorki. Yolanda jest oczywiście najlepszą osobą, do której można chodzić na zajęcia, my same się od niej uczymy. Jednak rozumiem, że przeszkodą może być koszt, termin.
Oczywiście my również możemy zajęcia z tribalu prowadzić. Jeśli więc jesteście chętne to zgłaszajcie się do nas na maila nephryt@nephryt.pl lub przez formularz kontaktowy na naszej stronie www.nephryt.pl. Będziemy się kontaktować z zainteresowanymi osobami, żeby ustalić szczegóły i dogodne terminy.
Miała zostać otwarta grupa na początku kwietnia w Chorzowie w Akademii Tańca Silesia, jednak brakowało dosłownie dwóch osób i właściciel wstrzymał się z otwarciem zajęć. Prawdopodobnie od września będziemy próbować jeszcze raz otworzyć grupę początkującą a w trakcie wakacji jak się uda będą warsztaty :)
Avare Nardini
22-04-2011, 12:40
Co do płatnych szafek w Novej Szkole Tańca - rzeczywiście, część szafek działa po wrzuceniu do nich monety 2 zł, jednak po otwarciu szafki te pieniądze są zwracane. I to nie jest żaden problem - ja rozwiązałam go w ten sposób, że w woreczku na saggaty zawsze noszę ze sobą 2 zł, których stamtąd nie wyjmuję.
Komu wypada temu wypada :p Mi ostatnio wsysnęło 4 złote ( jedna monetą probowałam przephać drugą), do dzisiaj nie odzyskałam moich dwuzłotówek a szafka nadal jest nienaprawiona :/
milka936
26-04-2011, 10:38
Miała zostać otwarta grupa na początku kwietnia w Chorzowie w Akademii Tańca Silesia, jednak brakowało dosłownie dwóch osób i właściciel wstrzymał się z otwarciem zajęć. Prawdopodobnie od września będziemy próbować jeszcze raz otworzyć grupę początkującą a w trakcie wakacji jak się uda będą warsztaty :)
Z moich informacji wynika (zebrałam większą cześć grupy bo bardzo mi zależało na zajęciach), że grupa była (info od samego właściciela Akademii) tylko nie było instruktora. Zajęcia miała prowadzić Layari no ale nie wiem jak tam oni sie dogadywali...
Penwego dnia właściciel Akademii zadzwonil do mnie czy nie chciałabym prowadzić tych zajęć. Zgodziłam się, ale musiałam dokoptować 2 osoby. Ciężko się z nimi skontaktować, żadko odpisują. Z wysłaniem do "klientek" informacji o rozpoczęściu zajęć chcieli poczekać aż wszystko będzie gotowe.
milka936
27-04-2011, 11:44
Ja zebrałam ekipe tak mniej wiecej na początku kwietnia, może z tydzień wcześniej. Więc w sumie nie wiem z czym oni robią problem... I twierdzą, że im zależy, żeby grupe tribalową otworzyć ech...
Ale z dodzwonieniem sie nigdy nie miałam problemu.
od samego początku śledze ten wątek i przyznam, że czuję się zawiedzina...
Ruszy się na tym naszym pięknym śląsku z tribalem czy nie?
W zeszłym tygodniu miały ruszyć wakacyjne, nieoficjalne zajęcia z Tribalem w WPKiW, ale ogromnym problemem jest pogoda... :(
Ja osobiście liczę na zmianę pogody, bo innej opcji nie widzę w obliczu zbliżającego się wyjazdu w Bieszczady i na polskie droża i bezdroża :))
A co do tych nieoficjalnych zajęć to o bliższe info poproszę o ile nowicjuszka dałaby sobei na nic radę :)
Kiedys na Slasku uczyla Yolanda (teraz juz chyba tylko w Krakowie) i dziewczyny z jej zespolu - chyba w Novej.
Co prawda od dwóch lat mam już swoją szkołę w Krakowie, ale i tak znajduję czas, żeby raz na dwa tygodnie poprowadzić zajęcia w Katowicach - w Novej Szkole Tańca właśnie.
Pozostałe tribalowe zajęcia w Novej prowadzi moja samarkandowa prawa ręka (żeby nie powiedzieć - prawe biodro) - Beata Dogan :)
Zapraszam!
A ile chętnych na tribal by było w Bytomiu? Przeprowadziłam się tam teraz na przynajmniej pół roku, więc grupę początkującą mogłabym poprowadzić, jeśli rzeczywiście są chętne. Kwestia sali itd myślę jest do dogadania. Ja mieszkam teraz obok BECEKu, więc może tam można wynająć. No ale kwestia ile chętnych i czy nadal takowe są :)
Zakręcona BD
15-02-2012, 18:54
Ja bardzo bym chciała!!!! :D
czyli mamy już pierwszą chętną tribalkę :)
milka936
17-02-2012, 09:28
i ja i ja i ja :)
Myśle, że pare koleżanek by też chciało natomiast u nas to zależy jeszcze jaki dzień
najlepiej, jeśli byłby to czwartek, godzina dowolna, bo opiekuję się dzieckiem. napiszcie, jakie dni Wam pasują. mogłoby to być tak, że płacicie za wynajem sali i jakieś niewielkie wynagrodzenie dla mnie, szczegóły napiszę na priv. Ile myślicie mniej więcej byłoby osób? Zapytam wBECEKu o salę, a jeśli macie jakieś inne sugestie, to dajcie znać.
milka936
20-02-2012, 11:38
u mnie i u dziewczyn czwartek odpada bo mamy swoje zajęcia w Bytomiu...
a jaki dzień/dni Wam pasuje?
milka936
21-02-2012, 09:19
aktualnie mi tylko środa
a innym dziewczynom, jakie dni pasują?
Nilufar Naila
06-03-2012, 22:37
Cześć dziewczyny,
nowe zajęcia tribalu ruszają podobno niedługo w Będzinie w klubie Miss Fit .
Zajęcia ma prowadzić Magda Herwy:)
We wtorki od 17:18 prowadzone są zajęcia Tribalowe przez Magdę Herwy w klubie fitness MissFIT. Klub mieści się w Będzinie na ul. Siemońskiej 11 (Ksawera)
ZAPRASZAMY na zajęcia :)
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.