PDA

Pokaż pełną wersję : warsztaty z Ehabem Atią w Warszawie w dn. 15-16 XII 2007

Maja
04-12-2007, 16:13
WEEKENDOWE WARSZTATY
Z TAŃCÓW ORIENTALNYCH

15.12 – 16.12.2007

Serdeczne zapraszamy wszystkie Panie do wzięcia udziału w warsztatach tanecznych w tych jakże orientalnych technikach.
Jeżeli macie dosyć codziennego zgiełku, ciągłego pośpiechu i szarówki za oknem, to właśnie te zajęcia pozwolą Wam o tym wszystkim zapomnieć.
Delikatne ruchy bioder oraz ramion, prawie hipnotyczny dźwięk biżuterii, oraz spokojna muzyka pozwoli przenieś się, choć na chwilę do ciepłych zakątków krainy z baśni 1001 nocy.
A jednocześnie poczuć się niesamowicie zmysłową i seksową kobietą, o czym wszystkie z Nas marzą.

Zajęcia poprowadzi Ehab Atia, znany egipski nauczyciel tańca brzucha, Orio-Jazzu oraz egipskiego Folkloru. Posiada wykształcenie taneczne - uniwersytet w Kairo. Również w Kairo był instruktorem tańca w tamtejszym teatrze. Brał udział w międzynarodowych festiwalach folkloru, wielokrotnie występował jako solista w egipskiej telewizji. Obecnie mieszka i prowadzi własną szkołę tańca w Monachium – adres internetowy szkoły Ehaba : http://www.studio-el-karnak.de (http://www.studio-el-karnak.de/)

Terminarz:
15.12.2007 (sobota) 13.00 - 14.10 - Taniec Brzucha p. pocz./sredniozaaw.
14.20 - 15.30 - OrioJazz p. średniozaawansowany
15.40 - 16.50 - OrioJazz p. zaawans./ instruktorski

16.12.2007 (niedziela) 13.00 -14.10 - Zillis (dzwoneczki) Taniec Brzucha, p. otwarty 14.20 - 15.30 - Taniec Brzucha p. średniozaawansowany
15.40 - 16.50 - Taniec Brzucha p. zaawans./instruktorski
17.00 - 18.00 - Taniec Andaluzyjski - warsztaty dodatkowe, dla tancerzy flamenco i tańca brzucha,

Cennik:

Do 10 grudnia 50 zł
Po 10 grudnia 60 zł
W dniu zajęć 70 zł

Uwaga!!!
· Grupy zorganizowane (min 5 os) – 10% zniżki!
· Przy zakupie dwóch technik, drugi kurs 10 % taniej!
· Przy zakupie trzech technik, trzeci kurs 15% taniej!
· Full pass ( wstęp na wszystkie kursy) –
Do 10 grudnia – 130 zł,
Po 10 grudnia – 150 zł,
W dniu zapisów – 170 zł,
Promocji nie można ze sobą łączyć

Formy płatności: gotówka, karta, lub przelew:

Sylwia Raźna E-MOCJA
Multi Bank
57 1140 2017 0000 4302 0615 9075
Uwaga, prosimy o przemyślane decyzje, nie zwracamy wniesionych wpłat.

Zapisy:

0 606 701 102
022 825 17 00
zapisy@tancerze.pl

Miejsce warsztatów

Szkoła Tańca Tancerze pl.,
Ul. Marszałkowska 3/5,W-wa

Quesse
04-12-2007, 16:54
Ech... Nie dam rady się wybrać. Czemu wszystko jest w ten sam weekend? Warsztaty z Donyą, warsztaty z Olą Stojek w Salsalibre, Bharati i teraz jeszcze to? Niestety, nie da się zajrzeć wszędzie - że o finansach nie wspomnę;)
Mam nadzieję, ze będę miała kiedyś okazję poznać choć trochę Oriojazz. A już strasznie bym chciała nauczyć się używać zillsów. Więc będę czekać na następne takie warsztaty...

kamalini
04-12-2007, 17:59
A ja się wybiorę:-)

Solencja
04-12-2007, 20:27
Mam pytanie co do płatności. 50 zł za jeden warsztat w jednym dniu, tak? Ostatni coś u mnie ciężko z rozumieniem opłat :(

Maja
04-12-2007, 21:07
Tak, tak myślę... ;)

Sowillo
05-12-2007, 10:42
:p
Ech... Nie dam rady się wybrać. Czemu wszystko jest w ten sam weekend? Warsztaty z Donyą, warsztaty z Olą Stojek w Salsalibre, Bharati i teraz jeszcze to? Niestety, nie da się zajrzeć wszędzie - że o finansach nie wspomnę;)
Mam nadzieję, ze będę miała kiedyś okazję poznać choć trochę Oriojazz. A już strasznie bym chciała nauczyć się używać zillsów. Więc będę czekać na następne takie warsztaty...

No właśnie !:mad:, mnie też wszystko się nałożyło, :(
Właśnie zrezygnowałam z warsztatów z Donyą :(na rzecz Ehaba Atia:), choć już zapłaciłam>
chociaż raz już byłam na warsztatach. z Ehabem, (jeden dzień co bardzo dużo to mi dało) - to mam potrzebę jeszcze się douczyć, zwłaszcza Andaluzyjskiego i OrioJazzu. Zwłaszcza, że organizatorzy stawiają pod dużym znakiem zapytania organizację kolejnych warsztatów z Ehabem w dłuższym okresie czasu .:confused::(

Polecam warsztaty z Ehabem z całego serca - przepięknie tańczy, "męsko", ze wspaniałą postawą, a przy tym ma najbardziej eleganckie i delikatne prowadzenie rąk spośród wszystkich instruktorów i zawodowych tancerek jakie widziałam. Prawdziwa rozkosz do obserwowania i czyste źródło natchnienia. W tańcu stosuje mnóstwo elementów z warsztatów u Ehaba. Ach ...No i te piękne arabeski i ręce na Andaluzyjskim - od warsztatów nic tak łatwo i pięknie mi nie wychodzi jak właśnie arabeski

A co do Bharati - wycwaniłam się;) :p- poczekałam i zostałam wynagrodzona - dają dodatkowy spektakl w piątek 14 grudnia- dziś idę walczyć o dobre miejsca na sali:D:p

seedi
05-12-2007, 23:19
WEEKENDOWE WARSZTATY

Z TAŃCÓW ORIENTALNYCH

15.12 – 16.12.2007

Serdeczne zapraszamy wszystkie Panie do wzięcia udziału w warsztatach tanecznych w tych jakże orientalnych technikach.
Jeżeli macie dosyć codziennego zgiełku, ciągłego pośpiechu i szarówki za oknem, to właśnie te zajęcia pozwolą Wam o tym wszystkim zapomnieć.

Delikatne ruchy bioder oraz ramion, prawie hipnotyczny dźwięk biżuterii, oraz spokojna muzyka pozwoli przenieś się, choć na chwilę do ciepłych zakątków krainy z baśni 1001 nocy.
A jednocześnie poczuć się niesamowicie zmysłową i seksową kobietą, o czym wszystkie z Nas marzą.

Zajęcia poprowadzi Ehab Atia, znany egipski nauczyciel tańca brzucha, Orio-Jazzu oraz egipskiego Folkloru. Posiada wykształcenie taneczne - uniwersytet w Kairo. Również w Kairo był instruktorem tańca w tamtejszym teatrze. Brał udział w międzynarodowych festiwalach folkloru, wielokrotnie występował jako solista w egipskiej telewizji. Obecnie mieszka i prowadzi własną szkołę tańca w Monachium – adres internetowy szkoły Ehaba : http://www.studio-el-karnak.de (http://www.studio-el-karnak.de/)

file:///C:/DOCUME%7E1/Saturn/USTAWI%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_image002.jpg

Terminarz:
15.12.2007 (sobota) 13.00 - 14.10 - Taniec Brzucha p. pocz./sredniozaaw.
14.20 - 15.30 - OrioJazz p. średniozaawansowany
15.40 - 16.50 - OrioJazz p. zaawans. / instruktorski

16.12.2007 (niedziela) 13.00 -14.10 - Zillis (dzwoneczki) Taniec Brzucha, p. otwarty 14.20 - 15.30 - Taniec Brzucha p. średniozaawansowany
15.40 - 16.50 - Taniec Brzucha p. zaawans./instruktorski
17.00 - 18.00 - Taniec Andaluzyjski - warsztaty dodatkowe, dla tancerzy flamenco i tańca brzucha,

Cennik:

Do 10 grudnia 50 zł

Po 10 grudnia 60 zł

W dniu zajęć 70 zł

Uwaga!!!

Grupy zorganizowane (min 5 os) – 10% zniżki!
Przy zakupie dwóch technik, drugi kurs 10 % taniej!
Przy zakupie trzech technik, trzeci kurs 15% taniej!
Full pass ( pakiet obejmuje techniki – taniec brzucha+zillis lub oriojazz+t.andaluzyjski) – Do 10 grudnia – 130 zł,
Po 10 grudnia – 150 zł,
W dniu zapisów – 170 zł,
Promocji nie można ze sobą łączyć

Formy płatności: gotówka, karta, lub przelew:

Sylwia Raźna E-MOCJA
Multi Bank
57 1140 2017 0000 4302 0615 9075
Uwaga, prosimy o przemyślane decyzje, nie zwracamy wniesionych wpłat.

Zapisy:
0 606 701 102
022 825 17 00
zapisy@tancerze.pl (zapisy@tancerze.pl?subject=zapisy)

Miejsce warsztatów

Szkoła Tańca Tancerze pl.,
Ul. Marszałkowska 3/5,W-wa

Roksolanka (Naima)
06-12-2007, 00:12
Błagam, błagam i zaklinam - aby nie pisać już więcej, że taniec andaluzyjski jest dla tancerzy tańca orientalnego i flamenco - andaluzyjski naprawdę nie ma nic wspólnego z flamenco - jest od niego kilkaset lat starszy i jest czysto arabski i jeszcze wiąże się z czysto arabską poezją.

Bo potem, po takim opisie niektóre dziewczyny rezygnują z warsztatów (byłam tego świadkiem), bo ich nie interesują fuzje - a z opisu jak byk wynika fuzja. I to się dzieje z ogólną szkodą.:(

r.

Quesse
06-12-2007, 11:24
Fakt, taniec andaluzyjski nie jest żadną fuzją z flamenco - aczkolwiek może być przydatny do tworzenia fuzji z flamenco i bellydance, jeśli ktoś ma taki kaprys - i pewnie o to chodziło w tym opisie.

Tak czy siak, godziny tych warsztatów w niedzielę (najciekawszych dla mnie - andaluzyjski i zillsy) idealnie nachodzą na warsztaty z Donyą Rashidą, na których będę.

W ten sam weekend są jeszcze warsztaty z Olą Stojek i Jasmin Mazloum. Atrakcji wystarczyłoby na miesiąc... Na gronie ktoś to określił jako "zemstę Bharati" :D

Farida
10-12-2007, 18:11
A ja się wybiorę:-)

A ja tez bede z moimi kolezankami z grupy :)

Sowillo
12-12-2007, 12:28
A ja tez bede z moimi kolezankami z grupy :)

W takiem razie będą co najmniej dwie grupy koleżeńskie :)- zdradzę, że na warsztatach będzie "większa" połowa ze "starej" Zahry :D

Farida
12-12-2007, 12:35
Mam nadzieje, ze bedziemy miały możliwosc sie poznac :D :)

Sowillo
12-12-2007, 12:58
Mam nadzieje, ze bedziemy miały możliwosc sie poznac :D :)

Ja też

Poznasz nas po tym, że grupka pięciu "dziewczyn" będzię zasypać na stojąco lub gadało jak najęte :) - w moim przypadku to pierwsze bardziej możliwe :) po wieczorze spędzonym na Bollywood Show i po porannym treningu. :)

Farida
12-12-2007, 13:17
Kurcze, ale wlasnie sobie uswiadomilam, ze tam sa rozne grupy, wiec spytam o niedzielną otwartą :D Bedziesz na saggatach?:D

ps. Nas tez bedzie 5 :D

Sowillo
12-12-2007, 14:12
Kurcze, ale wlasnie sobie uswiadomilam, ze tam sa rozne grupy, wiec spytam o niedzielną otwartą :D Bedziesz na saggatach?:D

ps. Nas tez bedzie 5 :D
Tak na sagatach też (chyba że zaśpię się do 12 - nie ma jak niedziele:))

Będę na wszystkich grupach (tylę że może przyjdę w sobote dopiero po 14) - , nie jestem pewna jak reszta Zahr ale chyba też :)

Aliyah
12-12-2007, 16:34
I ja też się wybieram ;)
Wygląda na to, że znowu spotkają sie wszyscy starzy wyjadacze tańca brzucha hihi ;D

Sowillo
18-12-2007, 14:19
BYŁAM!!!
na wszystkim!

i warsztaty były wspaniałe - ciepłe, wymagające, poruszające temat ekspresji i wyrazu tańca, a praca rąk instruktora była (jest:)) wspaniałą inspiracją i wyzwaniem - czyli warsztaty z Ehabem były tym czego oczekiwałam i jeszcze więcej.
Ehab umie docenić wysiłek uczestniczek i porwać do tańca nawet w ostatniej minucie 5-godzinnych warsztatów razem z nami uczciwie wylewając pot. Traktuje taniec profesjonalnie ale i z humorem, - hoćby ten układ orientalnej cha-chy na grupie OrioJazz:D ucząc nas szukania zabawy w choreografi i tańcu.

No i było coś co mnie bardzo miło zaskoczyło - wreszcie pełny układ z sagatami :yeahhh:, w 1 godzinę!!!- Ehab puścił nas na żywioł:)

i na koniec dobra wiadomość dla nieobecnych na warsztatach - Eham prawdopodobnie będzie dawał kolejne warsztaty, może jeszcze w lutym, choć nie wiadomo jeszcze w której szkole, u jakich organizatorów.

Quesse
18-12-2007, 18:08
i na koniec dobra wiadomość dla nieobecnych na warsztatach - Eham prawdopodobnie będzie dawał kolejne warsztaty, może jeszcze w lutym, choć nie wiadomo jeszcze w której szkole, u jakich organizatorów.

Dzięki za ciekawą recenzję, ja nie mogłam być (Donya), ale to ostatnie zdanie najbardziej mnie ucieszyło. Bardzo bym chciała następnym razem załapać sie na Ehaba:)