PDA

Pokaż pełną wersję : Egzamin z pierwszego stopnia - co, gdzie, kiedy, u kogo i jak? - szukam informacji

Werus95
25-10-2009, 10:21
Szukałam czegoś na ten temat na forum ale nie umiałam znaleść:confused::confused::confused:
Mam pytanie, czy to prawda, że istnieje coś takiego jak egzamin z pierwszego stopnia? Po jakim jest on czasie? Zdaje się na nim tylko umiejętności czy też teorię? Jak to w ogóle wygląda?
Ten egzamin jest potrzebny by dostać sięna drugi stopień?
Wiem, że to wszystko dla was może jest oczywiste i głupie, ale ciekawi to na pewno wszytskie początkujące tancerki;D
Pozdrawiaam:love::love::D:D:D

Blancari
25-10-2009, 10:30
Chyba chodzi Ci o egzaminy organizowane kiedyś przez szkołę Rashy. Tam można było zdawać takie egzaminy, z tym że to nie jest jakiś obowiązkowy wymóg ogólnopolski, ale wiele dziewczyn robi sobie taki papierek.

Obecnie chyba można to zdawać na obozach z Nadirą.

Dziewczyny zorientowane w temacie - pomóżcie koleżance! :D

Nunah
25-10-2009, 10:43
Egzaminy obejmuje system szkolenia Rashy, który teraz realizuje Nadira. System składa się z czterech stopni - pierwsze trzy trwają chyba 3 miesiące (w szkole) lub tydzień (na obozie) - zależy, gdzie masz możliwość go zrealizować :) Czwarty jest instruktorski. Żeby podejść do egzaminu musisz mieć zaliczone szkolenie danego stopnia - z tym, że I i II stopnień są realizowane razem podczas jednego tygodnia obozu. Polecam te wyjazdy, bo Nadirka uczy w Krakowie, więc daleko :) Jestem świeżo po I i II stopniu więc jeśli masz jakieś pytania to pisz na pw :) Nadira lub Inci, która organizuje obozy, też na pewno udzielą informacji.

Saja
25-10-2009, 12:21
po jakim czasie regularnych zajęć można zacząć myśleć o wyjeździe na obóz I stopnia? Znaczy się jak bardzo trzeba być zaawansowanym?
jak kształtują sie koszty takiego wyjazdu?

Nunah
25-10-2009, 12:26
Na obóz I stopnia jeżdżą m.in. osoby zupełnie początkujące - jest to poziom podstawowy :) Koszt wyjazdu w tym roku wynosił 1450 zł.

Cleopatra
26-10-2009, 18:03
Ja uczę się w szkole Rashy, a teraz Nadiry. Wszystkie info dotyczące również egzaminów są na stronce szkoły
www.nadira-orient.prv.pl (http://www.nadira-orient.prv.pl/) - materiał, zasady oceny itp. Egzamin jest tylko taneczny, żadnej teorii się nie zdaje:). Taki egzamin to moim zdaniem fajna "pierwsza próba swoich sił" w występie przed publicznością:). Słowo egzamin brzmi może strasznie groźnie i formalnie, ale wcale tak nie jest; egzamin jest nieobowiązkowy i przebiega w miłej atmosferze, wśród kolezanek z grupy. I miło dostać dyplom:) choć może wiele on nie znaczy, ale tak dla siebie:)..Ja narazie zaliczyłam egzamin I stopnia:)

Geesou
27-10-2009, 00:45
Chciałam uściślić - na 3 stopniu pojawia się teoria w postaci rytmów:)

DżalaMadija
30-10-2009, 16:58
ja mama takie pytanie - czy można zdawać egzamin I i II stopnia za jednym razem bez chodzenia na kurs... tańczę już trochę i chciała bym może jakoś się sprawdzić, ale wydaje mi się, że na tych stopniach opanowałam mój taniec, po za tym jestem z Wrocławia i raczej nie mam możliwości dojazdu raz w tygodni do Krakowa na kurs... rozumiem, że trzeba by było za to zapłacić, ale ile za taki sam egzamin??

Geesou
30-10-2009, 17:03
Można, ale trzeba przed każdym egzaminem wykupić po 3 godziny lekcji indywidualnych, czyli razem 6
1 godzina kosztuje wraz z wynajmem sali 150 zł, natomiast 30 zł jeden egzamin.
Tak było kilka miesięcy temu, kiedy ja zdawałam, Być może coś się zmieniło, napisz do Nadiry najlepiej.

DżalaMadija
30-10-2009, 17:35
tak zrobiłam:) mam rozumieć Geesou, ze zdawałaś te egzaminy... co one Ci dały?? czy opłaca się je zdawać?? napiszcie coś więcej na ten temat - bo z tego co sobie wyliczyła to koszt jest nie mały i nie wiem czy w ogóle zawracać sobie tym głowę... dodam, ze tańczę bely dance od 4 lat z roczną przerwą, czyli do kupy od 3, ale w moim Wrocławiu klasyczny taniec brzucha (a rozumiem, że egzamin właśnie z klasyki jest) to tak mało gdzie się go tańczy - ja też wole fuzje czy show, najlepiej najdziwniejsze:)