PDA

Pokaż pełną wersję : Nuriyya - cykl profesjonalnych szkoleń - Lublin - luty-grudzień 2008

Djamila
07-12-2007, 20:01
STO Djamila z Lublina z nieukrywaną satysfakcją informuje,że po powrocie ze szkolenia w Kairze kontynuuje współpracę z doskonałymi instruktorami tańca orientalnego Prof. Dr Hassanem Khalilem oraz Nuriyyą.
Serdecznie zapraszam na pierwszy w Polsce cykl zaawansowanych szkoleń
Masterclasses z NURIYYĄ

Program obejmuje 6 spotkań weekendowych (soboty i niedziele)
Sobota- technika-poziom otwarty
Niedziela-choreografia- poziom zaawansowany

Weekend 1
Temat:Powrót do korzeni
Sobota-technika tańca orientalnego-styl egipski
ABC egipskiego tańca wschodniego-główne rytmy i tempo w muzyce arabskiej; ruchy i sekwencje typowe dla poszczególnych rytmów, zajęcia również z wykorzystaniem zills
Niedziela-choreografia łącząca różne rytmy i odmienne cechy w egipskim tańcu orientalnym
Weekend 2
Temat:Shimmies oraz Drumsolo
Sobota-różne rodzaję shimmy „shimmy to nie tylko technika, shimmy rodzą się z energii i kobiecej siły tancerki”
Niedziela-choreografia drumsolo
Weekend 3
Temat: Taqassims, sztuka improwizacji
Sobota-jak tańczyć i interpretować różne instrumenty solowe w muzyce arabskiej tj. Kanun, Nay,Skrzypce,Akordeon, Oud
Niedziela-choreografia klasyczny taniec egipski z uwzględnieniem części taqassim
Weekend 4
Temat:Folklor Egipski
Sobota- różne style folklorystyczne-odkryj typowe dla egipskiego folkloru rytmy, ruchy, sekwencje i stosuj je do konkretnych tańców folklorystycznych tj. Saidi, Dabke, Khaleegy, Ayoub, Baladi
Niedziela-choreografia –folklor Górnego Egiptu-Saidi, taniec z laską
Weekend 5
Temat: Tańczyć jak pierwsze tancerki złotej ery egipskiego kina
Sobota-lata 40-60-złota era egipskiego tańca orientalnego oraz filmów musicalowych.. Naucz się stylu, ruchów i typowych sekwencji charakterystycznych dla pierwszych tancerek Egiptu tj. Samia Gamal, Naima Akeef, Tahia Karioka, Nagua Fouad
Niedziela-klasyczny taniec orientalny do muzyki Farid El Atrash
Weekend 6
Temat:Tańczyć jak gwiazdy scen Kairu
Sobota-lata 70-90-nowa era dla egipskiego tańca orientalnego i filmów musicalowych. Naucz się stylu, ruchów i typowych sekwencji charakterystycznych dla tancerek Egiptu tj.Souher Zaki, Fifi Abdou, Mona Said, Dina, Lucz
Niedziela-choreografia współczesny taniec egipski

Masterclasses z Nuriyyą to
6 weekendowych spotkań po 4 godziny dziennie ( w tym przerwa)
Sobota- technika-poziom otwarty
Niedziela-choreografia- poziom zaawansowany

Terminarz spotkań
I. 23,24 luty 2008
II. 3-4 maj 2008
III. 12-13 lipiec 2008
IV. 20-21 wrzesień 2008
V. 25-26 październik 2008
VI. 20-21 grudzień 2008 – z zastrzeżeniem możliwości przesunięcia na 6-7 grudzień jeśli zwolni się termin

Zajęcia poprowadzi Nuriyya- międzynarodowy nauczyciel, choreograf,członek International Dance Council UNESCO

NURIYYA www.nuriyya.com (http://www.nuriyya.com)

Można o niej powiedzieć-jest jedną z najbardziej „egipskich” tancerek orientalnych w środkowowschodniej Europie. Na scenach światowych znana jest jako reprezentantka czystej egipskiej odmiany tańca orientalnego, doceniana za doświadczenie w dziedzinie egipskiej kultury i sztuki.20 lat obszernych studiów oraz podróży zaowocowały głębokim zrozumieniem wielu form tańca oraz zdobyciem gruntownej wiedzy w takich dziedzinach jak anatomia czy fizjologia .
Nuriyya szkoliła się u profesorów światowej sławy, przez kilka lat występowała regularnie w Hurghadzie przy okazji Nowego Roku, Świąt oraz na uroczystościach ślubnych.
W końcu-z dużym doświadczeniem w sztuce tanecznej –zaczyna naukę ze znanym choreografem i mistrzem Prof. Dr Hassanem Khalilem (Akademia Sztuki w Kairze) i zostaje jego pierwszą asystentką a póżniej współpracowniczką.
Nuriyya uczy tańca orientalnego i folkloru egipskiego w Kairze podczas Festiwali tam organizowanych oraz w ISOC International Saray of Oriental Culture. Jako nauczycielka i tancerka uczestniczyła w wielu festiwalach tańca orientalnego na świecie: w Niemczech, Francji, Anglii, Singapurze, Australii na Cyprze i wielu innych.
Podejście dydaktyczne Nuriyyi bazuje na czystej egipskiej formie tańca orientalnego (tradycyjnej i nowoczesnej), oraz naturalnych kobiecych ruchach, co daje harmonijny, pełen gracji i radości wyraz dla tańca, z jednoczesną koncentracją na archaicznej mocy przypisywanej tancerkom. Dzięki jej lekcjom można odnaleźć nowy wymiar tańca łączącego ekspresję, doskonałą technikę oraz uważne dostosowanie się do poszczególnych rytmów i muzyki.
W Belgii Nuriyya jest główną postacią w dziedzinie tańca orientalnego. Prowadzi jedną z najbardziej prestiżowych szkół tańca orientalnego, organizuje coroczny festiwal Ya Salam.To dzięki niej taniec orientalny w Belgii osiągnął miano sztuki.

Cennik
Pojedyncze spotkanie tematyczne (2 dni warsztatów)- 420 zł dla wpłacających całość kwoty minimum 2 tygodnie przed terminem zajęć (po tym terminie 450 zł)

Pojedynczy warsztat (1 dzień-możliwa tylko sobota gdyż choreografie niedzielne bazują na zajęciach sobotnich) 250 zł dla wpłacających całość kwoty minimum 2 tygodnie przed terminem zajęć (po tym terminie 280 zł)

Dla zdecydowanych na cały cykl szkoleń specjalna zniżka- cena za każde spotkanie 350 zł!!!

Liczba miejsc ograniczona-rezerwacja miejsc przez wpłatę całości kwoty lub zaliczki w wysokości:

-Pojedyncze spotkanie tematyczne 150 zł (dopłata na zasadach opisanych powyżej czyli 270 zł 2 tyg. przed terminem spotkania, później 300)

-Pojedynczy warsztat 150 zł (dopłata 130 zł 2 tyg. przed terminem spotkania, potem 130 zł)

-Cały cykl szkoleń- 900 zł (wpłata przy rezerwacji), dopłata za każde spotkanie 200 zł minimum 2 tyg. przed każdym spotkaniem, po terminie 230 zł. Nie ma możliwości przeznaczenia zaliczki na poczet wcześniejszych spotkań i rezygnacji z kolejnych.

Miejsce: Lublin. Klub sportowy ATLETA Al.Zygmuntowskie 4 (tył Hali MOSiR-dużego budynku z półokrągłym dachem)
Godziny: sobota 15-19
niedziela 10-14 .
Służę pomocą w rezerwacji miejsc noclegowych w deklarowanych przez uczestniczki kwotach-postaram się znaleźć cos atrakcyjnego.
W ostatnim dniu szkoleń przewidziana wizyta i wykład Prof. Hassana Khalila poprzedzający jego warsztaty w Polsce, planowane na 2009 rok oraz show taneczne. Wręczone zostaną certyfikaty dla uczestniczek wszystkich sześciu spotkań.
Rezerwacje przyjmuję od teraz- na info@djamila.pl
Nr konta do wpłat będę wysyłać w mailu
Do zobaczenia
Djamila

Maja
07-12-2007, 22:29
Ale nie ma informacji o tym, od kiedy można rezerwować miejsca oraz pod jaki adres wysyłać zgłoszenia ;)
A tak w ogóle to oniemiałam z zachwytu! :D

Djamila
08-12-2007, 10:00
JUż uzupełniłam.Przepraszam za brak informacji-zmęczenie

Moon
08-12-2007, 11:22
Warsztaty brzmią jak marzenie :)
To naprawdę pierwsza taka możliwość kompleksowej nauki u jednego nauczyciela.
Tylko ta cena... dla mnie na razie jest poza zasięgiem :(

Aida
08-12-2007, 18:25
Może dłuższe(np.trzydniowe warsztaty) byłby tańsze- na więcej uczestniczek rozkłada się cena przylotu i honorarium tancerki. Warsztaty piękne, ale sądzę, że dla ogromnej ilości osób poza zasięgiem :(. Miejsce też średnio dogodne :/

Vasanta
08-12-2007, 18:49
I cena, i miejsce niestety nie zachęcają - do Lublina dojazd jest naprawdę przekichany, już współczuję tancerce, która będzie musiała tam dojeżdżać :|

Djamila
08-12-2007, 20:30
Opinie dotyczące problemów z dojazdem do Lublina wynikają chyba z nieznajomości połączeń jakie są między tym miastem a innymi miastami wojewódzkimi. Ze wszystkich większych miast można bez żadnego problemu dojechać busem czy pociągiem.
Program szkolen został skonstruowany tak aby przekazac solidną wiedzę uczestniczkom i to jak najefektywniej. Nie chodzi tu o zorganizowanie warsztatów kilka dni pod rząd tylko po to,żeby zachęcić jak najwięcej osób i obniżyć koszty ale o to,żeby jak najwięcej zapamiętać i wynieśc z zajęć doskonałą technikę. Chociażby po to,żeby po ostatnim spotkaniu śmiało wyjść na scenę i być pewną swoich umiejętności.
A tak na marginesie program ten daje doskonałe przygotowanie do kursu na dyplomowanego nauczyciela z certyfikatem wydawanym przez H.Khalila UNESCO. Moze ktoś kiedyś zechce taki zdobyć...
Tak więc program kieruję do osób, którym zalezy na zdobyciu, odświeżeniu czy uporzadkowaniu solidnej wiedzy z zakresu tańca orientalnego

Quesse
08-12-2007, 20:43
Czuję się aż za bardzo zachęcona;) Za bardzo, bo za mało umiem, żeby wziąć udział - nawet tajemniczy "poziom otwarty" w praktyce chyba jeszcze nie dla mnie...
Ale strasznie kuszące...

Tyle się dzieje... Aż żałuję, że nie zaczęłam parę lat wcześniej, żeby teraz jeździć na te zaawansowane kursy:)

Vasanta
09-12-2007, 11:02
Opinie dotyczące problemów z dojazdem do Lublina wynikają chyba z nieznajomości połączeń jakie są między tym miastem a innymi miastami wojewódzkimi. Ze wszystkich większych miast można bez żadnego problemu dojechać busem czy pociągiem.

Jeździłam do Lublina z Krakowa, z Katowic i z Warszawy. Nie twierdzę, że dojazdu nie ma, tylko że jest przekichany - pociągi z Krakowa i Katowic kursują rzadko, jazda trwa bardzo długo, nierzadko pociągi są przepełnione do granic możliwości, nierzadko spóźniają się bardzo długo, zwłaszcza w zimie. Busy też nie są rozwiązaniem, bo drogi w lubelskim nie należą do najlepszych.

Moja opinia wynika właśnie z dobrej znajomości tych połączeń. Przez 4 lata wypróbowałam wszystkie możliwe warianty i najlepszy wydaje mi się ten najdroższy - pociągiem IC/Ex do Warszawy i stamtąd busem do Lublina.

Aida
09-12-2007, 17:28

Z mojego miasta jazda pociągiem do Lublina trwa od 6-10godzin. Taka podróż nie jest już dogodna.

Nie chodzi tu o zorganizowanie warsztatów kilka dni pod rząd tylko po to,żeby zachęcić jak najwięcej osób i obniżyć koszty ale o to,żeby jak najwięcej zapamiętać i wynieśc z zajęć doskonałą technikę.

Niestety cena jest zaporowa, oczywiście są dziewczyny które mogą sobie pozwolić na taki wydatek. Wielka szkoda, jak jeszcze na np.cztero dniowe intensywne warszaty mogłabym sobie pozwolić, tak wyjazd na weekend za 600/700zł to nie jestem w stanie. Tutaj nie chodzi o zachęcanie, lecz o możliwość.

Tak więc program kieruję do osób, którym zalezy na zdobyciu, odświeżeniu czy uporzadkowaniu solidnej wiedzy z zakresu tańca orientalnego

Sugerujesz, że mi na tym nie zależy?

Oczywiście nie zależy mi na zmienianiu formuły cyklu, raczej mam cichą nadzieję, że odbędą się choć raz jakieś dłuższe warsztaty z tą instruktorką.

Djamila
09-12-2007, 18:14
Z warsztatów mozna skorzystac juz za 350 zł. Bez przesady z tą cena zaporową-niektóre warsztaty z polskimi instruktorkami kosztują podobnie a tego jakos nie komentujecie. Wiem że najłatwiej krytykować,może ktos spróbuje to zrobic lepiej???? Pewnych stawek po prostu nie przeskoczę. Chcąc organizować takie zajęcia np.w Warszawie musiałabym znacznie podwyższyć opłaty.Jesli komuś z różnych względów nie pasuje Lublin, mozna pojechać na zajęcia z Nuriyyą do Belgii albo Kairu ale tam chyba będzie drożej-prawda? Jestem zaskoczona takimi komentarzami, bo to wcale nie zachęca do tego by w Polsce organizować cos na wysokim poziomie. Na szczęście są osoby,którym nie przeszkadza ani "wygórowana" cena ani taki "przekichany" dojazd. Ech.... Nie zamierzam więcej wypowiadać się w tej kwestii

Sowillo
09-12-2007, 19:28
A pro po kosztów :
Tak sobie wyliczyłam, że za: tygodniowy udział w festiwalu i kursach (4-5 godzin dziennie) w Kairze wraz zakwaterowaniem i lotem zapłacimy co najmniej 5 000 zł.

Natomiast za cały 6-ścio weekendowy cykl warsztatów w Polsce zapłacimy 2100 zł (płacąc we wcześniejszych terminach) oraz trzeba jeszcze doliczyć minimum 100 zł na każdy weekend za dojazd i zakwaterowanie. Dla osób mieszkający więcej niż 200 km koszt dojazdu jeszcze większy.
Czyli łącznie 2100 + 6*100= 2700 za całość warsztatów w Polsce i możliwość uzyskania certyfikatu, niech by nawet poszło nam na to łącznie
3 000 zł lub więcej – i tak się opłaca.
Różnica bowiem między kosztami obu opcji przekracza znacznie koszty biletu do Kairu w obie strony (1100-1200 zł)

Zatem uważam, że porównanie kosztowe wypada korzyść warsztatów w Polsce.:)
Zwłaszcza, że można zaoszczędzić wybierając się na te warsztaty razem tworząc grupy wyjazdowe z danego miasta np. jeden samochód, w nim cztery tancerki, czteroosobowy pokój. Najgorzej ma właścicielka/kierująca samochodem gdyż najbardziej się zmęczy – ale jeśli towarzyszki podróży też są kierowcami to nie muszą się ograniczyć do bycia tylko pasażerami ;):D lub ewentulanie przydać się mogą jako „budziki” zmęczonego kierowcy:):p.
Warto spróbować w ten sopsób bo koszty podróży i zakwaterowania rozdziela się na kilka osób.:)

Dostrzegam tylko jeden minus warsztatów w Polsce w porównaniu z zagranicznymi warsztatami jak ten w Kairze - ograniczony wybór instruktorów tylko do jednej osoby :confused:– ale za to w pełni profesjonalnej:).
No i na te warsztaty trzeba się wybrać kilka razy, a dla wielu osób, zwłaszcza z zachodniej Polski, podróż po polskich drogach może być dłuższa i bardziej męcząca niż lot do Kairu ;)

Dla mnie osobiści głównym problemem jest szybkie uzbieranie kasy :( - po świętach trudno wyskrobać dużą kasę czyli 900 zł zaliczki +200 za pierwsze lutowe warsztaty;)

Egzotyczna
09-12-2007, 22:42
Program rewelacyjny, ale nurtuje mnie jedno pytanie:
wolałabym przyjeżdzać na cały weekend, ale nie wiem,czy na tym zaawansowanym niedzielnym dam sobie radę:unsure:
Nie tańczyłam jeszcze ze skrzydłami ani laską

Mała tancereczka
10-12-2007, 01:25
Z warsztatów mozna skorzystac juz za 350 zł. Bez przesady z tą cena zaporową-niektóre warsztaty z polskimi instruktorkami kosztują podobnie a tego jakos nie komentujecie. Wiem że najłatwiej krytykować,może ktos spróbuje to zrobic lepiej????
Djamila - calm down ;):)

Mnie te warsztaty zaimponowały i pozwalają patrzeć w przyszłość na polski TB z optymizmem:D. Takiej propozycji jeszcze nie było. Na pewno kto pójdzie na te warsztaty bardzo skorzysta.

Cena jest normalną europejską stawką, i za mniej NURIYYA pewnie by nie przyjechała. Europejskie stawki są jednak dla nas wysokie.
Biorąc jednak pod uwagę, że to nasza największa pasja ja już założyłam kopertkę i odkładam pieniądze chociaż na część warsztatów z tą Panią.

Jak zawsze imponuje mi nasza kochana Safi swoim podejściem. Mnie to co napisała przekonuje.

Jeszcze raz Djamila BARDZO DZIĘKUJĘ za zorganizowanie tych warsztatów. Będą na pewno dużym krokiem w polskim tańcu brzucha :)

Moon
10-12-2007, 01:40
Warsztaty brzmią jak marzenie :)
To naprawdę pierwsza taka możliwość kompleksowej nauki u jednego nauczyciela.
Tylko ta cena... dla mnie na razie jest poza zasięgiem :(
Djamila, zrobiło mi się smutno:embarrest:
Napisałam tak dlatego, że ja jestem w trudnej sytuacji finansowej a nie żeby ci zarzucić że warsztaty są za drogie. Poza tym nikt cię nie krytykuje, rozważamy tylko różne zastrzeżenia, obawy itd.

Ps.
Czy są w sieci dostępne jakieś filmiki z tą instruktorką?

Pozdrawiam cię Djamila serdecznie:)

Djamila
10-12-2007, 08:49
za mało umiem, żeby wziąć udział - nawet tajemniczy "poziom otwarty" w praktyce chyba jeszcze nie dla mnie...

nurtuje mnie jedno pytanie:
wolałabym przyjeżdzać na cały weekend, ale nie wiem,czy na tym zaawansowanym niedzielnym dam sobie radę:unsure:

Moje drogie-poziom otwarty jest dla wszystkich-nawet jeśli ktoś ma styczność z tańcem brzucha dopiero kilka miesięcy. Poza tym do lutego jest jeszcze trochę czasu,żeby się podszkolić :)
Uważam ,że niedzielną choreografię zatańczy każdy kto będzie na zajęciach technicznych w sobotę. Nuriyya to bardzo dokładna i cierpliwa nauczycielka. NIewątpliwą zaletą jest to,że oprócz tłumaczenia jak coś zrobić, koryguje błędy popełniane przez tancerki-czego często na warsztatach brakuje.
W sieci niestety jej filmików nie znalazłam. Jeśli zechce mi wysłać coś ze swoich nagrań to na pewno się nimi z Wami podzielę.

Djamila
10-12-2007, 11:13
Mam jeszcze informację co do zaliczek. Zdaję sobie sprawę z tego,że zaliczka 900 zł za cały cykl jest niemałą kwotą na jednorazową wpłatę. Ale z osobami chętnymi juz się porozumiałam następująco-żeby zarezerwować sobie miejsce można wpłacać mniejsze kwoty-ważne tylko,żeby do lutego (przed pierwszymi zajęciami) całość zaliczki była wpłacona. Mam nadzieję,że takie rozwiązanie będzie satysfakcjonujące

AishaYildirim
10-12-2007, 12:02
STO Djamila z Lublina z nieukrywaną satysfakcją informuje,że po powrocie ze szkolenia w Kairze kontynuuje współpracę z doskonałymi instruktorami tańca orientalnego Prof. Dr Hassanem Khalilem oraz Nuriyyą.
Serdecznie zapraszam na pierwszy w Polsce cykl zaawansowanych szkoleń
Masterclasses z NURIYYĄ

DZIEKUJEMY!!!!!
JESTES GENIALNA... :yeahhh:
I juz sie ciesze na spotkanie :)

suraiya
10-12-2007, 12:13
Witam serdecznie! O ile to mozliwe to prosze o informacje dot. godzin zajec pierwszego spotkania gdyz jestem z Katowic i mimo wielkich checi nie wiem czy uda mi sie wszystko czasowo rozplanowac wiec zanim sie zdecyduje na zaplate musze znac godziny spotkan zarowno w sobote jak i w niedziele.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz!

Djamila
10-12-2007, 12:35
dokłądne godziny podam juz wkrótce-czekam na potwierdzenie sali ale juz mogę na 100% powiedzieć,że sobota będzie po południu-najwcześniej o 14, gdyż instruktorka przyjeżdza w sobotę i muszę ją dowieźć z lotniska a niedziela przed południem tak,żeby wrócić do domu o cywilizowanej porze

Quesse
10-12-2007, 12:56
No, ja chyba też założę kopertę i zacznę ciułać:) Może choć na jeden z weekendów wpadnę, bo to naprawdę wyjątkowa okazja:)

Egzotyczna: jestem w tej samej sytuacji, ale może lepiej się nie przejmować - najwyżej podszkolimy się do lutego:) Z doświadczenia wiem, że w takich sytuacjach nadmiar wiary we własne siły bardzo się opłaca - np. ja po miesiącu nauki poszłam do grupy średniozaawansowanej i to był strzał w dziesiątkę:)

Moje drogie-poziom otwarty jest dla wszystkich-nawet jeśli ktoś ma styczność z tańcem brzucha dopiero kilka miesięcy. Poza tym do lutego jest jeszcze trochę czasu,żeby się podszkolić :)

Dzięki za słowa otuchy - może się skuszę jeśli finanse pozwolą:) To naprawdę świetnie, że w Polsce odbywają się takie warsztaty.

Vasanta
10-12-2007, 19:04
Djamila - calm down ;):)
Mnie te warsztaty zaimponowały i pozwalają patrzeć w przyszłość na polski TB z optymizmem:D. Takiej propozycji jeszcze nie było. Na pewno kto pójdzie na te warsztaty bardzo skorzysta.
Cena jest normalną europejską stawką, i za mniej NURIYYA pewnie by nie przyjechała. Europejskie stawki są jednak dla nas wysokie.

Podpisuję się obiema rękami. Niestety, wygląda to w ten sposób, że między Polską a krajami zachodnimi jest duża przepaść, jeśli chodzi o wysokość zarobków, dlatego też europejskie, międzynarodowe ceny wydają nam się wyjątkowo wysokie. Przykładem może być chociażby McDonald's, który z założenia był tanim barem, a w Polsce nie każdy może sobie pozwolić na jadanie tam (mówię o cenach, nie o innych względach :-)).

Dla niektórych cena jest wysoka, innym dojazd wydaje się dość skomplikowany - i o tym piszemy, żadna z nas nie umniejsza wartości tych warsztatów, a ja sobie po cichu marzę, że może w przyszłym roku będę sobie mogła pozwolić na coś takiego... Zniosłabym nawet ten "przekichany" dojazd do Lublina, cel uświęca środki... Nawet środki lokomocji.

Djamila
10-12-2007, 20:48
Co prawda to prawda. W Europie Zach. 1 euro to jak u nas 1 zł, co dla nas oznacza 4 razy drożej :(
Może na Święta Mikołaj przyniesie coś do tej cienkiej kopertki i każda chętna skorzysta choć z jednego warsztatu czego Wam oczywiście życzę :)

Jamilah
10-12-2007, 21:24
Już nie mogę się doczekać ;)
pozdrawiam serdecznie
ps dziewczyny ze śląska może wspólnie się wybierzemy ??

Egzotyczna
11-12-2007, 00:12
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Zawsze lepiej iść do przodu, niż się cofać. Będę miała duuużo nauki na warsztatach :D ale najważniejsze, to się rozwijać...

A kto jedzie z Warszawy?

Djamila
11-12-2007, 07:37
To dobry pomysł,żeby przyjeźdzać grupami. Jesli ktoś ma samochód i będzie pełny skład -koszty będą naprawdę niewielkie.

Quesse
11-12-2007, 14:30
Ja pojechałabym z Warszawy, jeśli się uda wybrać. Ale samochodu nie mam;)

Daria-art
12-12-2007, 07:27
Nie wiem czy któraż z Was wie ile kosztuje CATT u Cifuentesów??? ok 2000zł Za jedno spotkanie!!! Więc komentarze co do ceny są zbędne.Pozdrawiam serdecznie.
Ja będę na pewno.

Djamila
12-12-2007, 07:42
Ważna informacja
Do terminarza spotkań wkradł się błąd-czwarte spotkanie jest we wrześniu 20-21-nie w sierpniu (to nawet nie wypadało w weekend). Oczywiście korektę już naniosłam. Przepraszam za pomyłkę

Aliyah
12-12-2007, 16:27
Super sprawa ;)
chyba zacznę szukać dodatkowej pracy ;)
Tyle zaczyna się dziać w temacie tańca brzucha, że z czasem i kasą zaczyna być problem ;)
Suuper ;)

Egzotyczna
13-12-2007, 11:26
Ja pojechałabym z Warszawy, jeśli się uda wybrać. Ale samochodu nie mam;)

Wiesz, to można załatwić, a nawet jeżeli nie uda się pojechać samochodem, to raźniej będzie razem jechać pociągiem, czy PKS-em.
Czyż nie?:D

Quesse
13-12-2007, 12:35
Zgadzam się:) No, to dziewczyny z Warszawy powinny się jakoś dogadać:)

Taaak, ja już się rozpędzam, a i tak nie wiem, skąd wezmę na to środki finansowe i czas... Ale może sie uda...

STO Zafirah (Nourhan)
15-12-2007, 22:31
Dziewczyny, czy ktos sie bedzie wybieral w lutym znad morza? z trojmiasta?

juz sprawdzalam - bede jechac pociągiem w piatek o 23 37 i z rana kolo 9-10 bede w lublinie.

Na pewno bylabym wdzieczna za wskazanie noclegu - ale o tym na pewno bede jeszcze rozmawiac z organizatorkami.

Moze faktycznie dojazd do lublina jest ciezki - dla mnie to 10h w pociagu, ale myślę, że warto ! zrobie wszystko, zeby się tam pojawić.

Pozdrawiam tanecznie
marta

Djamila
16-12-2007, 12:51
W sprawie pomocy w organizacji noclegów-prosze o przesyłanie maili z informacją jaki ma byc standard-czy hotel, pensjonat itp i jaki macie na to budżet a wtedy postaram się przesłać kilka propozycji. Dobrze by było nie zostawiac tego na ostatnią chwilę, gdyż alternatywnych rozwiązan będzie na pewno mniej. Równiez przed samymi warsztatami będę już ograniczona czasowo.Pozdrawiam

STO Zafirah (Nourhan)
25-12-2007, 14:43
A ja prosilabym jeszcze o jakies szczegoly dotyczace lokalizacji szkolenia - jak sie okazuje kolega mieszka i studiuje w Lublinie i chcialabym wiedziec czy bede miala od niego daleko czy moze lepiej skorzystac z innego noclegu

Pozdrawiam
Marta Janik

AMSAH
27-12-2007, 12:25
No, ja chyba też założę kopertę i zacznę ciułać:) Może choć na jeden z weekendów wpadnę, bo to naprawdę wyjątkowa okazja:)

I ja chyba oddeleguje jedną kopertę na powyższy cel :)!
(choćby tak na jedną serię się wybrać ....:rolleyes:)

Djamila
17-01-2008, 21:58
Ze względu na wiele zapytań dotyczących noclegów podaję klika linków do miejsc gdzie można tanio zakwaterować się na czas warsztatów.
www.hotelrelax.lublin.pl (http://www.hotelrelax.lublin.pl)
(w obiekcie na Al.Zygmuntowskich, na Przyjaźni jest trochę daleko)
www.lwow.lublin.pl/ (http://www.lwow.lublin.pl/)
www.hotel-mlyn.com.pl/ (http://www.hotel-mlyn.com.pl/)
(w Młynie relacja cena do jakości b.dobra)
wszystkie te miejsca (oprócz pensjonatu na Przyjażni) są blisko centrum więc dojazd na zajęcia będzie krótszy
Gdyby jednak te miejsca z jakichś względów nie odpowiadały lub zabrakłoby miejsc proszę o informację-będziemy szukać czegoś innego.
CO DO WPŁAT ZALICZEK-numeru konta nie podałam na stronie celowo gdyż liczba miejsc na warsztatach jest ograniczona i chcę mieć kontrolę nad ilością wpłat

Sowillo
18-01-2008, 12:50
i jak tam - ktoś wybiera się na sagaty w lutym do Nuriyyi????:confused:

Ja jeszcze nie wiem - kuszą mnie te warsztaty strasznie ale ostatnio moja skarbonka jest pusta bo służy jako kasa zapomogowo-pożyczkowa innym :worried: :(.
Szukam możliwości obniżenia ewentualnych kosztów wyjazdu.

Czy ktoś z Warszawy zdecydował się już może?

STO Zafirah (Nourhan)
18-01-2008, 14:00
Witaj,

ja wlasnie obmyslam plan optymalnego dojazdu do Lublina - na pewno jade pociagiem z Sopotu do Warszawy i w W-wie bede o 4 45 rano. Myslalam, zeby skorzystac z oferty Busy Lublin (http://busy-lublin.pl/busy-lublin-rozklad-jazdy-ppks/index.php?miasto1=warszawa&miasto2=lublin)
i pojechac takim kolo 5-6, zeby nie czekac zbyt dlugo na Dworcu (pociag do Lublina mialabym dopiero przed 7).

Czy któraś z Pań z Warszawy rozwaza podobna opcje (bus/pks do Lublina)?

Pozdrawiam
Marta

Djamila
18-01-2008, 15:57
Nie ma co się spieszyć tak raniutko-zajęcia w sobotę będą o 15, niedziela o 10.
Bus z Wa-wy to dobra i tania opcja-o ile jedziecie indywidualnie. Trzeba tylko wczesniej zarezerwować miejsce w obie strony bo często jest sporo pasażerów i można się nie załapać. Przejazd trwa około 2 godzin do 2,5

Do zobaczenia

STO Zafirah (Nourhan)
18-01-2008, 20:43
O to super, to moge pojechac IC do W-wy o 5 rano i wsiasc w busa po 10 i powinnam spokojnie dojechac do Lublina. O ktorej koncza sie zajecia w niedzielę?

Pozdrawiam

Farida
18-01-2008, 21:54
Zazdroszcze osobom, ktore mogą jechac :) Ja niestety finansowo nie dam rady :( Choć bardzo bym chciala...Moze nastepnym razem...Jesli taki bedzie ;(

Djamila
19-01-2008, 08:31
O to super, to moge pojechac IC do W-wy o 5 rano i wsiasc w busa po 10 i powinnam spokojnie dojechac do Lublina. O ktorej koncza sie zajecia w niedzielę?
Spokojnie i to z dużym zapasem. Sama odbieram instruktorkęz lotniska przed 10 :) Zajęcia trawją po 4 godz dziennie łącznie z przerwą więc po 14 będziesz juz wolna
I jeszcze raz-jeśli nie możecie jechać grupą samochodem- bo to najlepsza opcja ,polecam busiki. Droga z Wa-wy do Lublina jest teraz rewelacyjna-nowa nawierzchnia,obwodnica z drogą ekspresową przy Garwolinie (do niedawna trzeba było jechac przez Garwolin-to było utrapienie kierowców).Mozna w ekspresowym tempie dojechac do Lublina trzeba tylko zwracać uwagę na radary bo trochę ich po drodze stoi :)

Sowillo
20-01-2008, 09:35
Djamilo - chciałabym się dopytać o poziom najbliższych warsztatów lutowych.

Czy w niedziele choreografia będzie obejmować zastosowanie więcej niż jednego rytmu sagatowego poza popularnym rytmem podstawowym na trzy?

Wiem, że może być to trudne pytanie:( i raczej do Nuriyyi niż do Ciebie:unsure:

Ale zależy mi aby te warsztaty były dla mnie wyzwaniem technicznym;):)

Djamila
20-01-2008, 11:13
Pierwsze warsztaty nie są nastawione tylko na naukę gry na saggatach. Nacisk położony jest na rytmikę i dopasowanie poszczególnych figur do konkretnych rytmów. Na razie nie odpowiem na pytanie czy niedzielna choreografia przewiduje saggaty ale oczywiście zapytam Nuriyyi. Proszę tylko o chwilę cierpliwości,gdyż Nuriyya jest na wjeździe i odpowie mi dopiero po powrocie.

Djamila
25-01-2008, 19:29
Podaję miejsce i godziny warsztów-umieciłam je również w głównym ogłoszeniu.

Miejsce -Klub sportowy ATLETA- AL.Zygmuntowskie 4. (klub jest na tyłach Hali MOSiR-dużego budynku z basem, ma bardzo charakterystyczny kształt półkola).
Jak dojechac?
Jako punkt orientacyjny przyjmę Zamek Lubelski-konkretnie jego tył Al.Unii Lubelskiej(tam tez docierają busiki z Wa-wy). Al.Unii Lubelskiej cały czas jedziemy/idziemy prosto do świateł -w kierunku odwrotnym niż stacja Statoil (jakiś 1 km), znów prosto do ronda 50m, potem na rondzie w prawo i juz po lewej za 100 m zobaczycie budynek Hali.
A od samego zamku prosto,prawo, prosto, prawo i juz na miejscu-zabłądzic sie nie da.

Atleta jest pod Pansjonatem Relax -gdzie zresztą proponowałam noclegi. Może warunki do spania nie są luksusowe( i brak śniadań) ale na zajęcia można sie przebrac juz w pokoju i przejść 2 kroki na salę :)
Fajne warunki noclegowe są w Młynie-jakieś 15 min jazdy od miejsca zajęć-trolejbusy linii 153 i 158 (kierunek ul.Lipowa, Piłsudskiego)

Godziny zajęć: sobota 15-19 tak żeby każdy bez stresu dotarł
niedziela 10-14 -będzie sporo czasu na powrót do domów

Djamila
25-01-2008, 20:12
Djamilo - chciałabym się dopytać o poziom najbliższych warsztatów lutowych.

Czy w niedziele choreografia będzie obejmować zastosowanie więcej niż jednego rytmu sagatowego poza popularnym rytmem podstawowym na trzy?

Wiem, że może być to trudne pytanie:( i raczej do Nuriyyi niż do Ciebie:unsure:

Safiro-na razie nie mogę jeszcze wyczerpująco odpowiedzieć na Twoje pytanie. Nuriyya w "przelocie" napisała,że w choreografii niedzielnej będą saggaty(oczywiście można ale nie trzeba ich używać) , ale jakie rytmy obejmie choreografia- niestety nie napisała i zanim zdążyłam zwrócić uwagę,że to ten szczegół mnie najbardziej interesuje zniknęła znów pewnie na kilka dni. Obiecuję,że jak wróci dopilnuję,żeby uszczegółowiła wypowiedź.
A nawiązując do SAGGATÓW-NIE ZAPOMNIJCIE ICH ZABRAĆ!! Jest tez prośba zeby zawsze mieć ze sobą woal-może się przydać, z kolei na zajęcia z saidi zabieramy laskę.

Djamila
28-01-2008, 14:19
Czy w niedziele choreografia będzie obejmować zastosowanie więcej niż jednego rytmu sagatowego poza popularnym rytmem podstawowym na trzy
Mam już odpowiedż-sobotnie zajęcia techniczne nie są typowo nauką gry na saggatach. Skupimy się na klasycznym stylu egipskim -choreografa też będzie tak ukierunkowana . Będzie można korzystać z saggatów ale nie ma takiej konieczności. Sobotnia nauka obejmie jednak saggaty do rytmów tj. masmoudi kabir, masmoudi saghir, maqsoum.
Mam nadzieję,że pomogłam

Sowillo
28-01-2008, 16:04
Bardzo mi pomogłaś Djamilo :):D

BRADZO DZIĘKUJE !!!!

Djamila
30-01-2008, 19:29
Informuję,że na warsztaty (cz.1) zostało 10 ostatnich miejsc. Ponieważ wysłałam sporo maili z informacją o numerze konta,osoby chcące teraz wysłać przelew proszę o informację max. 1 dzień przed operacją w celu potwierdzenia czy taka wpłata jest jeszcze możliwa

Saraj
17-02-2008, 21:00
Strasznie kusząca propozycja.. jednak zarówno moj poziom wtajemniczenia jak i stan skarbonki nie pozwalaja na wziecie udzialu.. a szkoda.. licze na to, ze za jakis czas znowu odbeda sie takie warsztaty... tak trzymac Djamila :)

STO Zafirah (Nourhan)
18-02-2008, 16:39
Dziewczyny, dajcie znac, która z Was sie pojawi :)

Jestem ciekawa ile forumowych kolezanek bede miala przyjemnosc poznac :)

Pozdrowienia

AishaYildirim
18-02-2008, 20:04
Dziewczyny, dajcie znac, która z Was sie pojawi :)

Jestem ciekawa ile forumowych kolezanek bede miala przyjemnosc poznac :)

Pozdrowienia
Sie pojawie :D. Pozdrawiam i do zobaczenia:)

STO Zafirah (Nourhan)
18-02-2008, 23:45
Szkoda, ze mam tak pociagi poukladane, ze nawet nie bardzo bedzie czas, by po warsztatach porozmawiac. Niestety bede sie musiala zerwac pare minut, by zdazyc na pociag..

ale licze, ze mimo wszystko, mile spedzimy czas w gronie orientalnych entuzjastek :)

Djamila
19-02-2008, 11:16
Na dworzec jest bliziutko więc może akurat nie będzie potrzeby zerwania się z zajęć.
Przy okazji-istnieje możliwość wzięcia lekcji prywatnych u Nuriyyi. Zainteresowane osoby proszę o mail.
do zobaczenia za parę dni!!

Djamila
20-02-2008, 10:16
Informacja dla wszystkich uczestniczek warsztatów szukających noclegów. Znalazałam jeszcze jeden hotel w super cenie-pokój 1 osobowy 100 zł pokój 2 osobowy od 129, 3-osobowy 159 zł. śniadanko można zamówic za 15 zł. Hotel jest oddalony w prostej linii od Klubu Atleta w którym mamy warsztaty o jakieś 1,5 km.podaję namiary Hotels Lublin
ul. Podzamcze 7
20-126 Lublin
telefon: +48 81/ 747 44 07
telefon: +48 81/ 444 42 40
e-mail: info@hotels-lublin.pl
www.hotel-lublin.pl (http://www.hotel-lublin.pl)
Podawałam wczesniej namiary na inne miejsca ale są trochę dalej od miejsca zajęc oprócz Pensjonatu Relax ale tu nie mam mozliwości zamówienia śniadania

AishaYildirim
25-02-2008, 22:05
I jak dziewczyny po warsztatach?
Ze swojej strony chciałam bardzo podziekowac Djamili za prace wlozona w organizacje i realizacje pomyslu , ktory zrodzil sie podczas pobytu w Kairze, usystematyzowania wiedzy zdobywanej z roznych zrodel i wielorakimi sposobami. Moim zdaniem pierwsza faza uporzadkowania rytmow, krokow im przypisanych, styli z nimi zwiazanych, charakterow interpretacji i wreszcie połaczenia ich w jedna logiczna i porywajaca calosc nazywana choreografia, była bardzo w porzadku.
A wszystkie pokazalysmy Nutrii ze dobry z nas i plastyczny material.
Do zobaczenia w maju:D

malika
25-02-2008, 23:00
Dołączam się do podziękowań i obiema rączkami i nóżkami podpisuje się pod tym co napisała o pierwszych warsztatach Aisha :)
Bardzo podobał mi się sposób w jaki Nuriyya "tłumaczyła" nam muzykę, do której miałyśmy choreografię. Wszystko jasno, przejrzyście i klarownie.
Jestem bardzo zadowolona z warsztatów :):):)

Hayal
27-02-2008, 21:21
Najpierw sie przywitam, bo jestem tu pierwszy raz. Normalnie nazywam sie Hayal i jestem z Łodzi, ale ktos zajął mi moje imię. :mad: Tu taka mała prosba, ze moze ten ktoś chciałby mi je oddać, bo lubie perfumy Shalimar, ale sie tak nie nazywam. Trudno kto pózno przychodzi ten sam sobie szkodzi.
Po pierwsze serdzecznie dziekuję Djamili za zaproszenie i przygotowanie oragnizacyjne tych warsztatów. Djamila gratulacje za pomysł i wykonanie. Po drugie musze powiedzieć, ze osoba nauczycielki jak i sam sposób prowadzenia zajęc bardzo mi odpowiada. Od dawna nie byłam na zajęciach (oprócz zajęc w Kairze) tak profesjonalnie przygotowanych. A Lublin jest pięknym miastem i naprawdę wielka szkoda, ze tak mało miałam czasu, zeby je dokładnie obejżeć. Połączenia autobusowe sa bardzo dobre (wypróbowałam), a i słyszałam, ze pociągi czesto kursują.
Juz nie mogę sie doczekac na majowe zajęcia!

Jamilah
28-02-2008, 08:38
Ja również jestem bardzo zadowolona z zajęć
Nuriyya jest wspaniałą instruktorką i cudownym człowiekiem
Dzięki Djamila

Djamila
28-02-2008, 09:37
dzięki dziewczyny za miłe słowa
Nuriyya tez była z nas wszystkich bardzo zadowolona
do zobaczenia w maju - mam nadzieję!

suraiya
17-03-2008, 23:58
Aisha, Hayal, Jamilah, Malika - z wszystkimi sie Wami dziewczatka zgadzam:-) Kasiu - nie przejmuj sie pseudo;-)))) Warsztaty klarowne, przejzyste, spojne metodycznie... do zobaczenia w maju.
A Kobietki Drogie - wybieracie sie do Sadie? Djamili? Amar i spolki? Hmmm... cos sie wreszcie sie zaczyna w naszym kraju dziac:-))))

Pozdrawiam :)
Suraiya

Djamila
27-03-2008, 10:12
W związku ze zbliżającym się terminem drugiej częsci cyklu spotkań z Nuriyyą mam do przekazania kilka informacji dodatkowych.
-aby zapewnić komfort tańczenia liczba miejsc jest ograniczona. Proszę wczesniej o kontakt przed dokonaniem wpłat zaliczek czy takowe miejsca jeszcze są (nie dotyczy osób, które wpłaciły zaliczki na cały cykl oczywiście). Jesli będzie komplet,osoby które tego nie uczynią nie będą mogły uczestniczyć w zajęciach.
-jesli ktoś życzy sobie dopłacić gotówką na miejscu to nalezy to zrobić PRZED ZAJĘCIAMI. Niestety ze względu na niemiłe doświadczenia( brak rozliczenia jeszcze za poprzednie warsztaty przez niektóre osoby i ignorancja na mailowe upomnienia!!!!!!), osoby które nie uregulują wpłat przed zajęciami, nie będą wpuszczane na salę.

Przy okazji uchylę rabek tajemnicy. Na początku przyszłego roku odwiedzi nas Prof. Hassan Khalil z warsztatem zapoczątkowującym 2-letnie studia dla tancerek i instruktorek tańca orientalnego. Szczegóły wkrótce

STO Zafirah (Nourhan)
27-03-2008, 15:42
Wow - Djamilo, jestem pelna podziwu dla Ciebie i juz nie moge sie doczekac na blizsze informacje !!

Od razu pisze się na to 2letnie szkolenie :)

Isar
27-03-2008, 16:32
Wow, świetnie. Nie wiem, czy uda mi się w jakichś zajęciach z teraz wziąć udział, ale z niecierpliwością czekam na info w sprawie lekcji z Profesorem:D

Quesse
27-03-2008, 22:06
Ja też z niecierpliwością czekam na dalsze szczegóły o lekcjach z Profesorem - i gratuluję zapału do organizowania takich orientalnych wydarzeń w Polsce:) Oby tak dalej:)

Maja
27-03-2008, 23:05
Ojjj taaak! Czekamy na info w sprawie studiów!

Djamila
28-03-2008, 00:01
Na chwile obecną mogę tylko powiedzieć,że to cięzki kawałek chleba, zakończony egzaminami, lekcjami pokazowymi i show(ja się trochę boję :)) Pomyslnie zdane egzaminy dopiero dadzą tytuł. Niestety też nie tania "impreza" ale robię co mogę,żeby dostosować ja do realiów polskich studiów. To tyle ze zniechęcających informacji :D
Na pewno gra warta świeczki zwłaszcza,że przewiduję wąskie grono uczestniczek i bardzo mi będzie miło widzieć tam zdolne tancerki, które miałam okazję poznac na pierwszym spotkaniu z Nuriyyą :)

AishaYildirim
28-03-2008, 08:40
Na chwile obecną mogę tylko powiedzieć,że to cięzki kawałek chleba, zakończony egzaminami, lekcjami pokazowymi i show(ja się trochę boję :)) Pomyslnie zdane egzaminy dopiero dadzą tytuł. Niestety też nie tania "impreza" ale robię co mogę,żeby dostosować ja do realiów polskich studiów. To tyle ze zniechęcających informacji :D
Na pewno gra warta świeczki zwłaszcza,że przewiduję wąskie grono uczestniczek i bardzo mi będzie miło widzieć tam zdolne tancerki, które miałam okazję poznac na pierwszym spotkaniu z Nuriyyą :)

Trzeba zaczac odkladc w skarpete :D

Farasha
28-03-2008, 11:09
Przy okazji uchylę rabek tajemnicy. Na początku przyszłego roku odwiedzi nas Prof. Hassan Khalil z warsztatem zapoczątkowującym 2-letnie studia dla tancerek i instruktorek tańca orientalnego. Szczegóły wkrótce

A zarzekałam się że MBA to moje ostatnie studia:p

Maja
28-03-2008, 14:22
Mam nadzieję, że na studia będą mogły się zapisać również osoby, które nie miały przyjemności jeździć do Nuryyi. :unsure: Za to bardzo chcą zdobyć solidną wiedzę, no i umiejętności.
To są studia, więc nie zakładam, że będzie lekko i tanio.
Będą semestry?
Czy to będzie wyglądać jak u Cifuentesów - nauka od podstaw, tańce folklorystyczne, aspekty zdrowotne, później zaś fuzje?
Czy zajęcia będą w Polsce? Widziałam na stronie prof. Khalila, że takie szkolenia prowadzi np. wyjazdowe w Singapurze, ale też w Kairze.

Djamila
28-03-2008, 14:58
Oczywiście w Polsce. Program i grafik zajęć własnie ustalam. Licze i rachuję,żeby spotkania były w miarę ekonomiczne, odstępy dawały możliwośc przyswojenia materiału itd. Warunki uczestnictwa tez podam

Djamila
02-04-2008, 14:09
Do uczestniczek drugiego spotkania z Nuriyyą: godziny zajęc będą takie same jak na pierwszym warsztacie czyli sobota 15-19, niedziela 10-14. Chociaz dopuszczam zmiane w sobotę na godzinę później. Chciałabym ,żeby to Wam było wygodnie. Prosze o sugestie.

Jeszcze prośba od Nuriyyi,żeby na zajęcia nie przychodzić w chustach z monetami, raczej w czymś co nie hałasuje.

Yallah
02-04-2008, 14:58
Mam nadzieję, że na studia będą mogły się zapisać również osoby, które nie miały przyjemności jeździć do Nuryyi. :unsure: Za to bardzo chcą zdobyć solidną wiedzę, no i umiejętności.
To są studia, więc nie zakładam, że będzie lekko i tanio.
Będą semestry?
Czy to będzie wyglądać jak u Cifuentesów - nauka od podstaw, tańce folklorystyczne, aspekty zdrowotne, później zaś fuzje?
Czy zajęcia będą w Polsce? Widziałam na stronie prof. Khalila, że takie szkolenia prowadzi np. wyjazdowe w Singapurze, ale też w Kairze.

Profesor prowadzi obecnie takie 2-letnie szkolenie również w Lintz - rozpoczęło 28 świetnych, uznanych, z doświadczeniem tacerek, teraz (2-gi rok) zostało ich 11. Khalila jest kochany - przytuli, pochwali ale nie daruje najmniejszego uchybienia (miałam przyjemność 30 razy zbierać się z woalem z podłogi by zakończyc pozą na ostatni bit taktu i ani sekundy wczesniej czy później). Będziesz Ewo musiała się napracować, by obniżyć mu loty do naszej polskiej rzeczywistości:) Ale taki certyfikat to naprawdę jest coś! Gratuluję! niełatwo chyba było go namówić, to naprawdę będzie wielkie wydarzenie!
Profesor nie uznaje fuzji, ale w wiedzy o tańcu egipskim nie ma sobie równych (może poza Redą)

Djamila
02-04-2008, 18:54
Heh-święta prawda , Hassan jest jak tatuś-pochwali i przytuli z satysfakcją jak jest dobrze ale skarci za błędy. Ale cóż-taki certyfikat zobowiązuje więc na pewno nie będzie łatwo. Troszkę się boję ale...do odważnych świat należy. I liczę na to,że pozostałe kursantki wyjdą z tego samego założenia i jak zaczniemy w grupie powiedzmy 15 osobowej to w takiej skończymy.Z dyplomem w ręku,ogromną satysfakcją no i wiedzą.

AishaYildirim
03-04-2008, 08:37
..... Będziesz Ewo musiała się napracować, by obniżyć mu loty do naszej polskiej rzeczywistości:) Ale taki certyfikat to naprawdę jest coś! Gratuluję! niełatwo chyba było go namówić, to naprawdę będzie wielkie wydarzenie!....

A dlaczego Ewa ma mu obniżać loty :unsure:, to raczej my je podniesiemy :D, w koncu taki jest m.in. cel studiów.

Heh-święta prawda , Hassan jest jak tatuś-pochwali i przytuli z satysfakcją jak jest dobrze ale skarci za błędy. Ale cóż-taki certyfikat zobowiązuje więc na pewno nie będzie łatwo. Troszkę się boję ale...do odważnych świat należy. I liczę na to,że pozostałe kursantki wyjdą z tego samego założenia i jak zaczniemy w grupie powiedzmy 15 osobowej to w takiej skończymy.Z dyplomem w ręku,ogromną satysfakcją no i wiedzą.

Tak założymy i tak sie uda :D. Pozytywna afirmacja podobno dziala cuda a juz na pewno nie pomaga myslenie - bedzie strasznie , padne w pól drogi :(.
Tak wiec optymizm i wiara w sukces i ......duzo pracy :rolleyes:

Djamila
03-04-2008, 09:03
A dlaczego Ewa ma mu obniżać loty :unsure:, to raczej my je podniesiemy :D, w koncu taki jest m.in. cel studiów.

O tak! Pokażemy,że stać nas na wiele i że zdolne z nas bestie.
"Tato" sam przeciez powiedział naszej "kairowej" grupie, że już rozumiemy jego metodykę i czujemy ten taniec.
Poza tym Nuriyya daje nam wspaniałą bazę pod studia z Hassanem.
Na pewno jeszcze ogrom pracy przed nami ale nikt na studia nie idzie wiedząc już wszystko

AishaYildirim
03-04-2008, 09:08
......
Na pewno jeszcze ogrom pracy przed nami ale nikt na studia nie idzie wiedząc już wszystko

Rzekłas :D!!! I tej wersji bedziemy sie trzymać :yeahhh:.

Djamila
09-04-2008, 11:29
Mam juz kilka informacji dotyczących wspomnianych wyżej studiów z Prof. Khalilem. Otóż w lutym Hassan przyjedzie poprowadzic warsztaty będące jednoczesnie wstępem do studiów. To na nich ostatecznie trzeba będzie się opowiedzieć czy przystępuje się do nauki. Oczywiście warsztaty będą nie tylko dla zainteresowanych studiami.
Liczba uczestniczek studiów-przewiduję 15 osób więc oczywiście kto pierwszy ten lepszy. Do programu będą mogły przystąpić osoby tylko z poziomu zaawansowanego.
Liczba godzin-160 -praktyka i teoria
Cena ok. 3500 euro
Przewidziane są zjazdy weekendowe (7) -od piątku do niedzieli i jeden pełny tydzień ( w okresie letnim, wolnym od zajęc w szkołąch tańca)
Konkretne daty podam po powrocie z Kairu-za ok. 2 tygodnie

Osoby poważnie zainteresowane prosze o sugestie-czy wolicie dłuzsze moduły (tygodniowe), czy taka forma podana powyżej jest ok (zjazdy będą częstsze i przez to systematyczniejsze). Wraz z Hassanem i Nuriyyą postaram sie dostosowac studia do Waszych oczekiwań

Sowillo
09-04-2008, 13:40
Moduły piatek, sobota, niedziela są chyba bardzo wygodne - łatwiej jest się zwolnić w pracy z pojedyńczych piątków w ciągu roku niż wykroić odrazu dłuższy urlop w pracy. No i łatwiej zebrać pieniążki ratami niż odrazu większe kwoty
Jak zrozumiałam to 7 spotkań czyli średnio po 500 EUR za jedno spotkanie czyli ok 1750 PLN
Całość 3500 EUR czyli 12250 PLN (kurs śr 3,5)

Straszliwe ceny choć warte tego - ale i tak mam spore wątpliwości czy mnie będzie stać - :/ -toż to jedno spotkanie to średnia krajowa pensja netto:(.
Chyba się złamię i zacznę uczyć innych aby zarobić na studia taneczne ale i tak już mam dwa jakby 1,5 etatu przez trenowanie TB ;).

Farasha
09-04-2008, 14:35
Z tego co się doczytałam 7 weekendowych i jedno całotygodniowe spotkanie! Ja wolę przeliczać na godziny wychodzi jakoś pozytywniej;) 3500 eur:160 godz to niecałe 22 eur za godzinę!

Maja
09-04-2008, 18:56
Czy te 7 zjazdów + pełny tydzień to plan dwuletni czy roczny?

Djamila
09-04-2008, 18:59
Własnie-proponuję wziąć pod uwagę ILOŚĆ GODZIN.
Uprzedzałam,że cena nie będzie niska,ale to chyba normalne-zwykłe studia kosztują parę tysięcy. Tu otrzymujemy uznany na całym świecie certyfikat sygnowany nazwiskiem, którego nie trzeba przedstawiać. Zdaję sobie sprawę,że nie kazdego będzie stać, jak nie każdego stać np.na MBA.
Teraz z drugiej strony-20 parę euro za godzinę to niewiele zwazywszy,że ja chcąc sobie pozwolić na lekcje z Hassanem płaciłam za tą godzinną przyjemność po 50 euro.

Djamila
09-04-2008, 19:02
Czy te 7 zjazdów + pełny tydzień to plan dwuletni czy roczny?
Nauka przewidziana jest na dwa lata ale "cisnę",żeby skrócić do półtora roku. Inna sprawa,że Hassan ma bardzo napięty terminarz i i tak cięzko było namówić go na to przedsięwzięcie w Polsce.

malika
10-04-2008, 10:25
Hmmmm, a nie lepiej byłoby jednak rozłożyć to na 2 lata? Z mojej perspektywy, przede wszystkim finansowej, byłoby to lepsze rozwiązanie. No i więcej czasu na "przetrawienie" wiedzy :) Rozumiem, że masz powody, dla których wolałabyś zmieścić to w 1,5 roku. Czy mogę zapytać, jakie argumenty stoją za takim rozwiązaniem?

P.S. Moduły piątek/sobota/niedziela są jak najbardziej ok :)

P.P.S. No i w ogóle jesteś "boska":D, że zabrałaś się za zorganizowanie takiego kursu!

Djamila
10-04-2008, 12:00
Hmmmm, a nie lepiej byłoby jednak rozłożyć to na 2 lata? Z mojej perspektywy, przede wszystkim finansowej, byłoby to lepsze rozwiązanie. No i więcej czasu na "przetrawienie" wiedzy :) Rozumiem, że masz powody, dla których wolałabyś zmieścić to w 1,5 roku. Czy mogę zapytać, jakie argumenty stoją za takim rozwiązaniem?

Np ,że odstępy czasu przy 8 modułach przy 1,5 roku czy 2 latach mają niewielką różnicę, czas na przyswojenie będzie ,no a chyba przyjemniej skończyć wcześniej :)
Kwestia finansowa też moim zdaniem nie będzie tu odgrywać tak istotnej roli. Do momentu rozpoczęcia kursu jest jeszcze czas a kto poważnie mysli o tych uprawnieniach to już zacznie odkładać.

Quesse
10-04-2008, 13:03
Do programu będą mogły przystąpić osoby tylko z poziomu zaawansowanego.

A mogę poprosić o zdefiniowanie poziomu zaawansowanego?

I dodam jeszcze wyrazy szczerego podziwu za zorganizowanie czegoś takiego w Polsce:)

Djamila
10-04-2008, 13:18
Poziom zaawansowany to min. 2 lata nauki

Dziekuję za wszystkie miłe słowa

STO Zafirah (Nourhan)
21-04-2008, 08:39
Czesc dziewczyny,

czy ktoras z Was jedzie na Nuriyyę z Warszawy? Chętnie bym się z kimś zabrala.

pozdrawiam

Djamila
22-04-2008, 12:45
witam
w oddzielnym wątku zamieszczam info o studiach z Prof. Khalilem

przekazuję jeszcze info uczestniczkom zajęć z Nuriyyą ,że na majowym spotkaniu będzie możliwość kupienia w dobrych cenach strojów do tańca, skrzydeł oraz jedwabnych woali habotai
do zobaczenia

Djamila
27-04-2008, 15:33
Jeśli któraś z uczestniczek majowych zajęć z Nuriyyą będzie jechała z Warszawy, proszę o kontakt ze mną .dzięki

Faiza
30-04-2008, 10:56
chaialam sie zapytac czy mozna placic na raty i w jakiej wysokosci i do kiedy sa terminy bo bardzo bym chciala te studia odbyc i oczywiscie jak najszybciej zaklepac sobie miejsce :)

Djamila
30-04-2008, 12:49
Po długim weekendzie podam warunki płatności i regulamin wszystkim zainteresowanym. Informacje te znajda się w osobnym wątku o studiach z Prof. Khalilem.
Zgłoszenia przyjmuję mailowo.
Od zainteresowanych studiami ,wraz z zapisem ,proszę o krótką informację o sobie-staż w tańcu, doswiadczenie- głównie stylu egipskim.

Djamila
05-05-2008, 09:26
Drogie uczestniczki 2. warsztatów z Nuriyyą.W osobnym wątku wszystko o shimmy zamiesciłam informacje z warsztatów. Mam nadzieję,że ściąga się przyda.Jeśli coś jeszcze pamiętacie to uzupełnijcie :)
dziękuję za Wasz udział i do zobaczenia w lipcu!

Faiza
05-05-2008, 09:57
dziekuje za cudowne warsztaty i do zobaczenia u mnie na warsztatach z Sadie ;)

suraiya
07-05-2008, 19:20
Taaak... nadrzalysmy sie:-) Farido2- do zobaczenia:-) Wkrotce napisze jeszcze do Ciebie mail z malym pytankiem albo zadzwonie. I mam pomysl na Twoj pseudonim... :-) Napisze:-)
Pozdrawiam!

Miranda
07-05-2008, 21:14
Dziewczyny, czy któraś z was, która była na pierwszym spotkaniu z Nuriyyą mogłaby mi przypomnieć tytuł utworu, do którego miałyśmy sobotnią choreografię?

AishaYildirim
08-05-2008, 08:52
Dziewczyny, czy któraś z was, która była na pierwszym spotkaniu z Nuriyyą mogłaby mi przypomnieć tytuł utworu, do którego miałyśmy sobotnią choreografię?

"Leila" Farid el Atiashe

Djamila
04-06-2008, 13:20
12-13 lipiec to już 3 spotkanie z Nuriyyą.
W związku z planowanym wyjazdem do Kairu osoby zainteresowane uczestnictwem proszę o w miarę szybki kontakt , tak żeby załapać sie jeszcze na niższe opłaty.
Osoby rezrewujące nocleg też proszę o zainteresowanie się tą sprawą juz teraz,żeby nie było problemu z miejscami
do zobaczenia

Djamila
11-06-2008, 09:46
Na trzecie spotkanie Nuriyya przyjedzie wcześniej, więc jeśli jest zapotrzebowania na lekcję prywatną to jest to jak najbardziej możliwe w sobotę. Zainteresowane osoby proszę o mail

Djamila
08-07-2008, 14:54
Na 3 spotkaniu będzie możliwość zakupienia jedwabnych woali habotai (5 mm)-cieniowanych i jednobarwnych.ceny od 110 zł.

Djamila
10-07-2008, 18:45
WAŻAN INFORMACJA DLA UCZESTNICZEK 3 SPOTKANIA!!
ZMIANA MIEJSCA WARSZTATÓW
W dotychczasowej lokalizacji trwa jeszcze remont dlatego zajęcia są przeniesione na inną salę. Ulica ta sama Al.Zygmuntowskie 4 ale wejscie nie za halą ale DO hali -od gł. ulicy, tak jak na basen (drzwi po prawej). Na drzwiach powieszę plakat szkoły,żeby łatwiej było trafić. Po wejsciu kierujcie się w korytarz na lewo
do zobaczenia

Farasha
13-07-2008, 17:29
Kolejny "zjazd" za nami. Było super. Nuriyya jak zawsze miła i cierpliwa, mimo że tym razem temat był trudny. Choreografia świetna!Muzyka będzie mnie przynajmniej prześladować długo;)
Ze swojej strony wielkie brawa dla Djamili która dopięła wszystko na ostatni guzik mimo wszelakich przeciwności losu;) Wielki dzięki za te lustra!!!
Miło było też zobaczyć wszystkie znajome buźki. Pozdrawiam was dziewczyny i o zobaczenia po raz kolejny we wrześniu

Djamila
14-07-2008, 09:31
Cieszę się ,że się podobało, bo rzeczywiście takkasims jest cięzkie do strawienia dla nas Europejek :)

Na następnym spotkaniu będzie choreografia z melayi, więc nalezy się w ten rekwizyt wyposażyć. Jeśli ktoś nie ma takiej możliwości prosze o kontakt-mogę pomóc w zakupie

Djamila
16-07-2008, 12:41
Ważna informacja dla uczestniczek cyklu jak i pojedynczych warsztatów z Nuriyyą.
Show na zakończenie Masterclasses będzie w lutym podczas inauguracyjnego spotkania z Prof.Hassanem Khalilem w pierwszy weekend lutego.
Przewidziane są choreografie grupowe (poznane na warsztatach) oraz występy solowe uczestniczek .
W związku z tym proszę o zgłoszenia tancerek,które chcą wystąpić solo. Pierwszeństwo mają te, które zadeklarowały się na cały cykl szkoleniowy. Na 4 spotkaniu Nuriyya chciałaby zobaczyć żebyście zademonstrowały co zaprezentujecie podczas show dlatego czasu na decyzję jest niewiele.
Wymagania to: styl egipski, utwór nie dłuższy niż 6 min.

Djamila
12-08-2008, 09:11
Kilka informacji odnośnie dojazdów na warsztaty do Lublina.
Na początku tego wątka pojawiła się kilka informacji o trudnosciach z tym związanych.
Otóż przez przykry incydent jakim była kradziez mojego samochodu na Śląsku byłam zmuszona znalezc inny srodek transportu i co mnie pozytywnie zaskoczyło-z Krakowa kursuja pospieszne busy firmy expressbus za 37 zł bezpośrednio do Lublina i to prawie pod samą szkołę. Podróż bardzo przyjemna nowym, klimatyzowanym autokarem, do tego seans filmowy :)

Doszły mnie tez informacje ,że z Warszawy do nas jest 4 godz jazdy !!! Tak to prawda ale w obie strony :) Ceny busów to ok. 25 zł

suraiya
12-08-2008, 09:45
Nuriyya jest bardzo ciepła, spokojna, cierpliwa - chetnie dzieli sie swoja wiedza. Nawet w przerwach opowiada o slawnych tancerkach, swoich odczuciach gdy jest w Egipcie, historii tanca itp... warsztat nie ma szalonego tempa, zawrotnych choreograficznych kombinacji... ale pozwala wszystko spokojnie przyswoic, a informacje przekazywane podczas warsztatu przez Nuriyye (dużo opowiada, tłumaczy) sa bardzo cenne a przy tym wywazone i bezpretensjonalne... To mila, ciepla i zyczliwa osoba!!!
Djamilo-slyszalam o autku-przykro mi, ze akurat na slaskiej ziemi Cie ta nieprzyjemnosc spotkala...

Pozdrawiam!

Djamila
17-09-2008, 18:17
Żeby nie było wątpliwości-4 .spotkanie w "starej " lokalizacji czyli Al.Zygmuntowskie 4 - klub sportowy pod pensjonatem "Relax"
Nie zapomnijcie rekwizytów!!

Sowillo
18-09-2008, 08:49
Nie zapomnijcie rekwizytów!!
czyli... laska, woal do melayi, sagaty?:unsure:
Czy dobrze zrozumiałam że w niedziele choreografia z melayi???
Oraz, że zjącia w sobotę zaczynają się o 15 ????

Djamila
18-09-2008, 09:05
Melayę lub duży woal oraz laskę
tak-w niedzielę jest choreo z melayi
Zajęcia mamy od 15-19 w sobotę i od 10-14 w niedzielę.
Może gdzieś wyskoczymy w sobotę wieczorkiem hmmm??

Sowillo
18-09-2008, 09:19
Dziękuje bardzo !
Niestety beze mnie na wieczorną zabawę :(- wracam do domu na niedzielny trening ;)- teraz wiem przy najmniej co wspaniałego mnie ominie:( - melaya:)

Djamila
18-09-2008, 09:33
szkoda , szkoda
Tym bardziej,że choreografie będziemy tańczyć na finałowym show, na który mam nadzieję stawią się dzielnie uczestniczki nie tylko całego cyklu spotkań.

Djamila
15-12-2008, 10:13
Uwaga-ostatnie spotkanie z Nuriyyą odbędzie się w nowej lokalizacji STO Djamila na UL.WOJCIECHOWSKIEJ 9

JAK DOJECHAĆ?
z ulicy Krasnickiej (pierwsza główna ulica z rondem w prawo- jadąc od Warszawy) na drugich swiatłach skręcić w prawo. Za 400 m jesteście na miejscu. Szkoła jest dokładnie naprzeciw dużego budynku Zespołu Szkół Elektronicznych w podwórku na 2 piętrze-na budynku wisi baner szkoły.

Djamila
23-12-2008, 09:37
I się skończyło...
Bardzo dziękuję wszystkim uczestniczkom Masterclasses z Nuriyyą za udział i sympatyczną atmosferę.
Cieszę się,że miałam okazję poznać Was bliżej przez ten rok. Cieszy mnie równiez fakt, że z niektórymi spotkam się na studiach z Prof. Khalilem.

Oczywiście gratuluję uzyskanych certyfikatów i zdobytej wiedzy.

Za namową Admina wymienię uhonorowane certyfikatami uczestniczki (alfabetycznie):
Edyta G. z Opola Lubelskiego
Farida z Legnicy
Farasha
Justyna Z. z Gdańska
Kasia W. z Gdańska
Maisa Shahd
Małgosia K. z Warszawy
Shalilah
Suraiya
Paulina A. z Lublina
no i ja :)
Jeszcze raz wielkie gratulacje

Wesołych Świąt
Djamila

suraiya
23-12-2008, 15:11
Witam:)

Ja ze swej strony dziekuje Tobie Djamilo za mila organizacje calego rocznego szkolenia:)

Kurs ten uwazam za cenny, holistycznie podchodzacy do stylu egipskiego – rozwiewajacy wiele watpliwosci, przekłamań, zaslyszen, które wciąż kraza...
Tematyka była szeroka, wiedza przekazana spojnie, spokojnie- tak by można ja "przetrawic"- doszperac miedzy zjazdami reszte nurtujacych kwestii a nastepnie pokusic sie o wlasne interpretacje taneczne w oparciu o nia.
Wiedza na kursie zostala "przepuszczona przez sito" kobiety dojrzałej, wywazonej, pozbawionej nadmiernej egzaltacji dot. srodowiska belly dance, cierpliwej i ciepłej jaka jest Nuriyya (co naturalnie czyni tą wiedze jeszcze pelniejsza)
Wszystko podparte zostało odpowiednia do danego tematu muzyka, filmami (które można było zakupic) i pomocniczymi ropiskami Nuriyyi, co sprawiło, ze z warsztatow mozna było naprawde sporo wyniesc nie tylko w kwestii teoretycznej, ale takze w materii interpretacji muzyczno-choreograficznej. Moim zdaniem, glowna wartoscia wiedzy przekazanej na kursie jest to, iż jest to wiedza, która Nuriyya uzyskala od „matek i ojcow” tanca orientalnego - powinnysmy się czuc zaszczycone, ze mialysmy do tej wiedzy dostep! Inna sprawa, ze Nuriyya wyjatkowo chetnie się nia dzielila:) Bedac na wielu warsztatach wiem, ze często trzeba od prowadzacych wiedze „wyciagac siła”... są oni bowiem w glownej mierze skoncentrowani na kwestiach techniczno-choreograficznych. U Nuriyyi było dokladnie odwrotnie – najpierw wiedza, zrozumienie, stosowna interpretacja a potem dopiero „ilustracja taneczna”:D
Ja ze swej strony uwazam ten kurs za udany:)

Dziewczynom dziekuje za mila atmosfere i „glupawki taneczne”:D

Mam do Was tylko jeden zal – za to wielki - jak moglyscie mnie nie nie obezwladnic i zwiazac kiedy kupowalam od Nuriyyi te wszystkie kostiumy???? :eek:

Pozdrawiam wszystkich cieplo i zycze wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku:)

Nadia Aje
23-06-2010, 21:29
Ten cykl szkoleń z Nuryyia był swietnym pomyslem i bardzo zaluje ze nie skorzystalam:( Jest jakas nutka nadziei ze cos podobego odbedzie sie ponownie?:)

Djamila
23-06-2010, 22:38
A będzie będzie . Może nie to samo i nie z tym wykładowcą ale plany są w trakcie realizacji :)