PDA

Pokaż pełną wersję : Filozofia i historia tribalu.

Sirvana
01-12-2009, 21:52
Wiem, że sporo danych na ten temat można znaleźć w sieci, ale intryguje mnie, co kierowało Caroleną, kiedy opracowywała system ATS- a tego nigdzie nie odkopałam. Może któraś z Was, Dziewczyny, orientuje się, jaka była intencja wymyślania tego systemu, czemu miał służyć, co było główną inspiracją- jakieś odwołąnia filozoficzne, rytualne- bo i na takie poglądy się natknęłam? czy jest to po prostu taniec dla tańca, a może dla integracji, dla zabawy, radości? Wiem, że pytanie trochę od czapy, ale jak tańczyć, to dobrze wiedzieć coś więcej :)

Slonko
01-12-2009, 21:56
Rewelacyjny temat- ja też się nad tym zastanawiałam! I to nawet ostatnio bardziej intensywnie ;) (czytasz ludziom w myślach? :strach:)

Sirvana
01-12-2009, 21:59
Nie czytam, po prostu weszłam na wspólne pasmo nadawania ;)

*Sylwia*
01-12-2009, 22:11
http://www.fcbd.com/press/

Myślę, że w tym dziale strony FCBD można znaleźć sporo odpowiedzi ;)

Herbi
01-12-2009, 22:18
Generalnie to zaczęło się od tego, że Carolena jako nastolatka tańczyła "square dance" i jakiś chłopiec zaprosił ją na zabawę i wystawił do wiatru później. I ona postanowiła, że wybierze taki taniec, w którym nie będzie musiała polegać na nikim, żeby tańczyć - i wydawało jej się, że belly będzie odpowiednie. Ale jak sama powiedziała, na ironię, w końcu wymyśliła system, który z założenia nie funkcjonuje, jeśli nie ma grupy i komunikacji w niej.:p