Pokaż pełną wersję : orientalne sklepy w Warszawie, Krakowie, Poznaniu
Czy macie do polecenia jakieś dobre, orientalne sklepy w Warszawie?
Ja znalazłam >>TUTAJ<< (http://www.ditel.pl/index.php?exte=false&whatext=Orientalne+i+egzotyczne+artyku%B3y&kbio=676&whereext=Warszawa&list=&submit.x=0&submit.y=0&submit=szukaj) wykaz róznych różności, ale wolałabym napierw zapytać zanim pojadę do Warszawy uganiając się po całym mieście :D głównie zależy mi na jakichś ozdobach [biżuteria, itp.] do bd, może jakieś stroje?
Nie polecam... W sklepach indyjskich jest niezła biżuteria, ale stroje w tych sklepach to porażka. Chusty z monetkami niezłe są w sklepikach z fajkami wodnymi w podziemiach pod dworcem centralnym i pod centrum. Stroju do tańca raczej nie dostaniesz nigdzie w Polsce poza allegro;) Więc lepiej wybrać się do jakiegokolwiek kraju sąsiadującego niż do stolicy.
Semiramis
16-12-2007, 23:44
Słyszałam, że ładne spódnice można dostać w sklepie i hurtowni na Senatorskiej 20. Mam w planach w tym tygodniu zweryfikować tą tezę :)
A dodatki jak np. monetki, cekiny, koraliki, frędzle, tasiemki i inne rzeczy, którymi można ozdobić strój do tańca kupisz w hurtowni Pasgala na ul. Mińskiej 25.
Semiramis, daj znać proszę jak wrażenia po wizycie w tym sklepie ze spódnicami :)
Zdecydowanie nie polecam strojów do tańca (stanik i chusta) kupować w sklepach orientalnych w Warszawie :P To taki standardowy zestaw w motylka, z mnogością koralików i monetek, kupiłam to sobie dwa lata temu i zakładam tylko jak muszę, bo sypie się straszliwie. Długie frędzle bardzo się plączą i są na cienkich nitkach, przy pierwszym lepszym twiście (twist? jak to odmienić?) kilka odpadło.
Jeśli można spytaćź - ile z was posiada takie PROfesjonalne (w odróżnieniu od PROwizorycznych :P ) strojów? Gdzie je kupiłyście? Ile zapłaciłyście?
Właśnie kupiłam taki półprofesjonalny, ale uważam, ze to najpiękniejszy strój we wszechświecie :) http://picasaweb.google.com/ahadryan/StrJ400z kosztował tylko 400zł u Claudine21.
Semiramis
19-12-2007, 22:07
Dziś byłam na Senatorskiej i w 2 India Shopach. Najpierw Senatorska. Zwracałam uwagę na spódnice, ale niestety,te które były naprawdę ładne były krótke :/ Ogólnie jest tam duży wybór spódnic, ale widocznie są już wybrane przed świętami :P Moje 2 koleżanki kupiły tam naprawdę ładne spódnice (długie welurowe z haftem w żywych kolorach). Chyba będę musiała pochodzić po lumpeksach :D Natomiast torebki i biżuteria! No cuda! Gdybym miała worek kasy, chyba bym tam sporo wydała. Śliczne kolczyki, branzoletki, bindi, wisiory. Chyba jeszcze tam wrócę :)
Jeżeli chodzi o India Shop. Byłam na Krakowskim Przedmieściu, ale jakoś niewiele tam widziałam. Tzn. było dużo monetkowych chust, czy strojów, no może ładne były srebrne pasy :) Spódnic nie było. Natomiast na Chmielnej były ładne chusty trójkątne (bez i z jednym rzędem monetek i takie z frędzelkami ze srebrnymi koralikami), ale tylko w dwóch kolorach. Biżuteria już mniej ciekawa, za to kupiłam sobie pas z lusterkami i z dzwoneczkami :)
Jeżeli chcesz przyjechać do Wawy po dodatki - biżuteria lub jakieś akcesoria do stroju (monetki, cekiny itp.) to śmiało. Natomiast jeżeli chodzi o strój, to raczej nie ma co się nastawiać :)
Jak ja wpadłam do sklepu na Krakowskim Przedmieściu to nie wiedziałam za co się brać. U nas w Krakowie sklepy orientalne średnio wyposażone w atrakcje do tańca brzucha. Jakis czas temu na szczęscie pojawiły się chusty z monetkami (rok temu ze świecą szukać) i ostatnio nawet komplety z motylkiem - ale było ich pare i w chwili obecnej jest juz "po zawodach". Cięzko
Sakinko - daj prosze namiary na fajne indiashopy i sklepy z orientalną bizuterią w Krakowie :) <prosi>
feroMonik
27-03-2008, 10:00
Dziś byłam na Senatorskiej i w 2 India Shopach. Najpierw Senatorska. Zwracałam uwagę na spódnice, ale niestety,te które były naprawdę ładne były krótke :/ Ogólnie jest tam duży wybór spódnic, ale widocznie są już wybrane przed świętami :P Moje 2 koleżanki kupiły tam naprawdę ładne spódnice (długie welurowe z haftem w żywych kolorach). Chyba będę musiała pochodzić po lumpeksach :D Natomiast torebki i biżuteria! No cuda! Gdybym miała worek kasy, chyba bym tam sporo wydała. Śliczne kolczyki, branzoletki, bindi, wisiory. Chyba jeszcze tam wrócę :)
Jeżeli chodzi o India Shop. Byłam na Krakowskim Przedmieściu, ale jakoś niewiele tam widziałam. Tzn. było dużo monetkowych chust, czy strojów, no może ładne były srebrne pasy :) Spódnic nie było. Natomiast na Chmielnej były ładne chusty trójkątne (bez i z jednym rzędem monetek i takie z frędzelkami ze srebrnymi koralikami), ale tylko w dwóch kolorach. Biżuteria już mniej ciekawa, za to kupiłam sobie pas z lusterkami i z dzwoneczkami :)
Jeżeli chcesz przyjechać do Wawy po dodatki - biżuteria lub jakieś akcesoria do stroju (monetki, cekiny itp.) to śmiało. Natomiast jeżeli chodzi o strój, to raczej nie ma co się nastawiać :)
Czy to chodzi o ten IndiaShop na Senatorskiej? Bo nic innego ze spodnicami nie kojarze...
MalenaSlav
27-03-2008, 11:06
O tak! Bardzo proszę o namiary na jakieś miejsca w Krakowie, bo zanim znalazłam chustę na zajęcia to obeszłam wszystkie India szopy na Starym Mieście i w końcu znalazłam chusty na przeciwko Cracovii w tym malutkim sklepiku zwanym "Czerwony Domek" (jakoś tak). A w innych jak pytałam o chustę to panie robiły wieeelkie oczy i mówiły, "eee nie nie mamy nic takiego" - ładne mi india shopy jak chusty nie ma, ale puchowa kurtka z futerkiem jest :D Rewelacja!
Semiramis
27-03-2008, 12:24
Czy to chodzi o ten IndiaShop na Senatorskiej? Bo nic innego ze spodnicami nie kojarze...
Na Senatorskiej jest 'Orientic' czy jakoś tak. A na Chmielnej IndiaShopu już nie ma.
Jest też jeden malutki na Starym Mieście zaraz za Barbakanem idąc w kierunku Zamku Królewskiego, to chyba jest ulica Nowomiejska. Ale nie ma tam nic bardzo specjalnego, zresztą prawie to samo co w innych India Shopach, czyli głównie masa biżuterii ale jakby troche poszperać i dobrze trafić to myślę ze spódnice by sie jakaś fajną też znalazło;)
Chusty są w Orient Expresie na ul.Szpitalnej (od strony Małego Rynku). Jest jeszcze jeden Orient Express koło Kleparza na św. Filipa( od Basztowej Lot trzeba przejść na drugą strone targowiska i przejsc przez drogę). Jest jeszcze indyjski na ulicy Krakowskiej (przy skrzyżowaniu z ul. Józefa bodajże) i tam też są chusty.
Ten Czerwony Domek to ma artykuły chyba z hurtowni Klimex, więc jeśli się nie mylę to jest jeszcze sklep z tymi artykułami w Elefancie (czy jak to sie tam nazywa - taki pasaż) koło Teatru Bagatela. Ale czy tam są chusty to nie wiem, chyba nigdy ich tam nie widziałam. Ale można sprawdzić.
W chwili obecnej nic mi już nie przychodzi na myśl.
Co do biżuterii to w wyżej wymienionych sklepach jest ich od groma. Jest jeszcze kilka sklepów z biżuterią na ul. Pijarskiej ( w uliczce między Szpitalna a Floriańską, blisko dworca). A poza tym na ul. Floriańskiej w bramach sprzedają tysiące kolczyków ( 3 bramy na pewno) w całkiem przystępnej cenie. Te rejony co do biżutrii są dosć obficie zaopatrzone. Polecam Orient Expressy i Klimex jeśli chodzi o orientalna - ale i tak nie znalazłam tam tego co znaleść można na allegro. Są zaopatrzone ale cudów wianków nie ma.
W Krakowie polecam sklep Oh, Calcutta! na św. Anny (tuż przy Rynku). Wchodzi się po schodkach i na lewo od wejścia jest sala z biżuterią i chustami. Na początek wystarczają w zupełności. Przy kasie mają też wielki wybór wszelkich błyskotek, naprawdę jest w czym wybierać.
Chusty są w Orient Expresie na ul.Szpitalnej (od strony Małego Rynku). Jest jeszcze jeden Orient Express koło Kleparza na św. Filipa( od Basztowej Lot trzeba przejść na drugą strone targowiska i przejsc przez drogę). Jest jeszcze indyjski na ulicy Krakowskiej (przy skrzyżowaniu z ul. Józefa bodajże) i tam też są chusty.
Ten Czerwony Domek to ma artykuły chyba z hurtowni Klimex, więc jeśli się nie mylę to jest jeszcze sklep z tymi artykułami w Elefancie (czy jak to sie tam nazywa - taki pasaż) koło Teatru Bagatela. Ale czy tam są chusty to nie wiem, chyba nigdy ich tam nie widziałam. Ale można sprawdzić.
W chwili obecnej nic mi już nie przychodzi na myśl.
Co do biżuterii to w wyżej wymienionych sklepach jest ich od groma. Jest jeszcze kilka sklepów z biżuterią na ul. Pijarskiej ( w uliczce między Szpitalna a Floriańską, blisko dworca). A poza tym na ul. Floriańskiej w bramach sprzedają tysiące kolczyków ( 3 bramy na pewno) w całkiem przystępnej cenie. Te rejony co do biżutrii są dosć obficie zaopatrzone. Polecam Orient Expressy i Klimex jeśli chodzi o orientalna - ale i tak nie znalazłam tam tego co znaleść można na allegro. Są zaopatrzone ale cudów wianków nie ma.
Dziekuje, Sakinko :)))
W Krakowie polecam sklep Oh, Calcutta! na św. Anny (tuż przy Rynku). Wchodzi się po schodkach i na lewo od wejścia jest sala z biżuterią i chustami. Na początek wystarczają w zupełności. Przy kasie mają też wielki wybór wszelkich błyskotek, naprawdę jest w czym wybierać.
Dzieki, Vasanto :)
No i wszechobecne w okolicach Rynku sklepy SHIVA, co do biżuterii to nie ma tam tego zbyt dużo (raczej szaliki, bluzki, kurtki) choć spódnic wybór w ofercie letniej był dość konkretny.
Nie wiem Vasanta czy podzielasz moją opinię- bo widze, że tez jestes z Krakowa- może udało Ci się jednak wyszperać tam cos ciekawego?
Nie przepadam za Shivą - wybór spódnic rzeczywiście mają duży, ale wszystkie na jedno kopyto, ten sam krój, do tego raczej drogie. Często tam bywam (zajęcia przy Grodzkiej), ale rzadko coś kupuję. Jeśli chodzi o sklepy orientalne w Krakowie, to Calcutta u mnie przoduje, a Orient Express zaraz później. Klimex i Shivy omijam, bo to wg mnie produkcja masowa, nie lubię się ubierać w coś, w czym chodzi cały Kraków.
MalenaSlav
27-03-2008, 23:51
Dzięki Sakino i vasanto :) :*
Jak mogłam zapomnieć o OhCalcucie?!? Faktycznie tam jest duży asortyment!
Podzielam zdanie vasanty co do sieci Shiva - właśnie tam obok spódnic z koralikami itp wiszą np. kurteczki puchowe itp nieindyjskie cuda.
Nie wiem też jak mogłam zapomnieć o tym na Filipa (hmmm może dlatego, że dojeżdżam teraz na uczelnie od innej strony), ale faktem jest że mieli tam zawsze duży wybór!
A mnie się teraz przypomniało, że fajny indyjski sklepik - z fajnymi cenami :) jest na Wrocławskiej. Polecam - kupiłam tam kilka świetnych bluzeczek (nie belly dancowych ale wielbicielki indyjskiego stylu na co dzień będą miały w czym wybierać).
Biżuterii mam wiele z "hippisowskich" lat liceum ;) ale kilka nowych zawsze się przyda ;)
Wrocławska dość długa: w przybliżeniu w które miejsce celować?
MalenaSlav
28-03-2008, 00:14
Fakt - powinnam uściślić. Idąc od Nowego Kleparza, mijamy szpital, idziemy jeszcze kawałek, aż do rozwidlenia i po lewej jest taki domek i tam jest sklep - domek jest żółty, trudno nie zauważyć. Nie wiem jaki producent itp ale całkiem fajne rzeczy i promocje.
Elenaina
23-12-2009, 14:14
A mogłybyście może polecić jakieś sklepiki w Poznaniu?
W Poznaniu jest sklep indyjski na ul. Kraszewskiego. Mają trochę biżuterii i chusty. Polecam, często mają dostawy, można coś fajnego kupić.
Był jeszcze na ul. Półwiejskiej (od Długiej po prawej stronie w kierunku Starego Browaru), ale nie wiem czy jeszcze istnieje :(
Elenaina
23-12-2009, 22:47
Na Półwiejskiej były kiedyś dwa, ten jeden jeszcze został, ale jakoś nic ciekawego dla siebie nie znalazłam... Muszę po świętach odwiedzić ten na Kraszewskiego, dziękuję za info :)
lady-myrkur
24-12-2009, 21:08
O tak, ja również dziękuję:) Planuję zakup chusty:)
Był też taki świetny na Starym Rynku. Na tym boku, wzdłuż którego idzie się do Fary. Schodziło się w dół i był to spory sklep. Jakiś czas temu byłam w okolicy, ale go nie znalazłam. Może źle szukałam...? To by była wielka strata.
Jeśli ktoś by był w Świebodzinie (lubuskie), to polecam zajrzeć do sklepu "Ewa" obok deptaka. Bardzo często albo ja albo mama (albo razem) z czymś stamtąd wychodzimy (no, przed kryzysem częściej;)). Mają dużo biżuterii, ubrań, chust wszelkiego rodzaju, dodatków, pamiątek. Naprawdę warto odwiedzić.
Elenaina
24-12-2009, 22:41
Też szukałam. Go tam już po prostu nie ma :(
lady-myrkur
25-12-2009, 23:22
Przykra sprawa:( Mam nadzieję, że przynajmniej ten na Kraszewskiego nie zniknie dopóki nie wrócę - dwa przystanki od mojego wydziału:)
Z tego co mi wiadomo, to sklep indyjski ze Starego Rynku przeniesiony został już ze 2 - 3 lata temu na 27-go grudnia, dokładnie tam gdzie był wcześniej 'Daleki Wschód'. Niestety, to przeniesienie nie wyszło sklepowi na dobre, ponieważ ani tego nie rozreklamowali w żaden sposób, ani nawet nie zapełnili wystawy (tych gablotek w bramie), więc mało kto się orientował co się stało z tym sklepem :unsure:
Byłam tam jakieś 3 - 4 miesiące temu, rozmawiałam z panią sprzedawczynią, która mówiła, że sklep mają zamknąć, ponieważ sprzedaż kiepsko im idzie... Tak więc nie jestem w stanie powiedzieć czy ten sklep jeszcze działa, czy nie.
Elenaina
26-12-2009, 17:05
A tak, sklep na 27-grudnia JESZCZE istnieje. Jednak obklejony jest plakatami o likwidacji sklepu :( Straszna szkoda :( W chwili wolnego czasu skoczę zobaczyć jak się sprawa ma na Kraszewskiego i złożę raport :D
Sklep na Kraszewskiego ma się bardzo dobrze. Mam 15 min. drogi pieszo do tego sklepu:D I często do niego wpadam, bo mają sporo ubrań w małych rozmiarach. A to dla mnie ważne, bo w india shopach nie mam szczęścia i zwykle podoba mi się coś, co na mnie wisi. I ceny w tym sklepie na Kraszewskiego są bardzo przyjemne:) Można kupić coś już za 30 zł. Jakiś czas temu widziałam tam strój do belly (stanik plus pas), ale nie powalił mnie urodą. Ale może wam się spodoba, warto sprawdzić.
avocado2
27-12-2009, 11:27
Z Warszawskich jeszcze polecam RadhaSHOP przy Targowej:
http://www.radhashop.pl/sub_p.php?id=9
Kupiłam tam chustę z monetkami. Przymierzalam się też do tego zestawu top+pas z motylkiem, ale jakoś dziwnie leżał i w końcy nie kupiłam. Ale cena była niezła - chyba 110 zł. :D
Dużo ciuchów, więc zarówno spódnicę jaki fajne szerokie spodnie można znaleźć. Duuuużo biżuterii, henna, dodatki.
Można też zamawiać przez internet.
ladyhawke
28-12-2009, 08:12
W Krakowie lubię sklep na ul. Filipa, Na Szpitalnej "Orient Expres" zawsze tam cos upoluję teraz mieli fajne i tanie pasy, poza tym mase sukienek i fajnych bogato zdobionych bluzek. Jeszcze jest sklepik na Anny, tam tez bywaja perełki.
klymenystra
28-12-2009, 11:12
Sklepy indyjskie maja ceny z kosmosu :( Nie mowie o Shivach, chociaz tam tez poprzeceniane sa najbrzydsze ciuchy, ale wedlug mnie to sa sklepy pseudo-indyjskie.
Ceny w Calcutcie mnie zabijaja. Przeciez te ciuchy to nie sa jakies super materialy i jakosc, zeny spodnica kosztowala kilkadziesiat zlotych! Orient Express jest bardziej przystepny, ale tez drozyzna. Kiedys na Grodku byl India Shop - tam byly sukienki za 30-40 zlotych, inne rzeczy tez mialy ceny adekwatne do jakosci. Szkoda, ze juz nie istnieje.
ladyhawke
29-12-2009, 10:29
Sklepy indyjskie maja ceny z kosmosu :( Nie mowie o Shivach, chociaz tam tez poprzeceniane sa najbrzydsze ciuchy, ale wedlug mnie to sa sklepy pseudo-indyjskie.
Ceny w Calcutcie mnie zabijaja. Przeciez te ciuchy to nie sa jakies super materialy i jakosc, zeny spodnica kosztowala kilkadziesiat zlotych! Orient Express jest bardziej przystepny, ale tez drozyzna. Kiedys na Grodku byl India Shop - tam byly sukienki za 30-40 zlotych, inne rzeczy tez mialy ceny adekwatne do jakosci. Szkoda, ze juz nie istnieje.
Masz rację, dlatego ja kupuje tam tylko wtedy gdy maja kosmiczne przeceny, i wtedy udaje sie kupic tanio to co wczesniej mam upatrzone. Kiedys jeszcze fajne ciuszki mozna bylo kupic na Stradomiu, ale tam tez sie zepsulo, i juz nic ciekawego nie ma.
Klymenystro, i w Orient Expressie, i w Oh, Calcutta są dwa rodzaje ciuchów: naprawdę indyjskie (o cenie nieadekwatnej do jakości i wartości) i markowe nieindyjskie (nie wiem, czy to jakieś zwroty ze sklepów, czy stare kolekcje, ale to są ubrania naprawdę świetnej jakości, drogie, ale warte swojej ceny).
Tak czy siak najlepiej tam przychodzić, kiedy mają promocje. Jak wszędzie :)
klymenystra
29-12-2009, 10:43
A tak, to prawda Vasanto , widuje tam ciuchy z sieciowek, takze tych lepszych.
W Shivach chyba dziala cos podobnego, bo kupilam kiedys tam top Jacqueline Riu O.o
A ostanio zalamaly mnie ceny chust do tanca. Chcialam sobie kupic jakas nowa, turkusowa, cena byla prawie 70 zl O.O Taniej mi wyjdzie samej sobie uszyc :/
Jako, że kiedys pracowałam troszkę w tym sklepie na św.Anny mogę powiedzieć, że wiekszośc z tych ciuchów to rzeczy, które odrzuciły inne, czasami znane sklepy. Radze dokładnie patrzeć czy nic tym ubraniom nie jest:):)
...ale bizuterię tam mają nieziemską:)
Dla mnie "sieciówka" niekoniecznie znaczy "marka" :) Niektóre sieciówki mają ciuchy porównywalne z bazarkową chińszczyzną. Ale mam z Calcutty trzy spódnice, których w normalnych sklepach tych firm bym nie kupiła (masz rację, Vardo, jedna się pruła, drugiej musiałam dorabiać guzik, trzecia ma nierówny obrąbek w jednym miejscu) i chodzę w nich od kilku lat z wielkim zadowoleniem :)
Shiva ma teraz -50% więc cena takiej chusty to ok 35 zł chyba, że przyszaleli jeszcze z cenami. No chyba, że taka z Shivy nie pasuje.
Słoneczna22kasia
01-01-2010, 20:23
DZIEWCZYNY potrzebuję Waszej pomocy.W tygodniu będę w Warszawie i chciałabym coś kupić sobie orientalnego czy ktoś może podać aders sklepu w stolicy najlepiej centrum gdzie kupię jakieśtopiki orientalnespodnie spódnice???
klymenystra
01-01-2010, 20:35
Shiva ma zawsze obnizki i to u nich lubie :) Wiec zajrze, ostatnio chusty nie byly przecenione. Dzieki, Sakino!
Można poczekać na -80% :) tez się tak da, ale co pozostanie na wieszakowisku to już ryzyko
Czy któraś z Krakowianek wie może o jakimś india shopie, w którym byłoby coś fajnego orientalnego dla mężczyzny (jakieś tuniki a la Bollywood czy coś w tym stylu...); ja wczoraj obskoczyłam te w rejonie Starego Miasta (Shiva, Orient Express, Calcutta) i jedynie w Calcutta na św. Anny były męskie koszule w stylu orientalnym, ale mały wybór i krótkie - ja normalna koszula - a ja bym chciała dłuższą, jak tunika. Czy któraś z Was widziała może coś takiego gdzieś w Krakowie?
Potrzebuje pilnie jakichś tanich butów do tanca, najlepiej baletki.
Gdzie kupic? Decathlon?
Blancari
22-12-2010, 18:57
Baletki to na allegro najtaniej. Można też w sklepie z artykułami baletowymi (najprościej uzyskać jego adres dzwoniąc do szkoły baletowej :D ). Decathlon jest drogi, ale za to ma marny wybór :)
No bo ja przebieram sie za tancerke na sylwestra i buty musze miec najpóźniej w środę, a tak szybko juz nie dojdą jezeli teraz je zamówię
bo już spodnbie (haremki) idą od miesiaca i nie wiem czy dojdą przed wyjazdem na sylwestra...
Pójdę do decathlonu kupic- tak najszybciej bo skoro nikt nie wie gdzie... ;/
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.