Pokaż pełną wersję : Bindi na sprzedaż - srebro i Swarovski
Postanowiłam założyć ten wątek, bo widzę że zainteresowanie tematem rośnie i fajnie by było pisać tutaj. Poniżej post z wątku "na sprzedaż":
Postanowiłam zadbać o to, by nasze tribalki (i nie tylko) miały możliwość ozdobienia swego czoła czymś ładniejszym niż plastikowo-papierowe naklejki:)
Mam do zaoferowania kilka ręcznie robionych bindi składających się z prawdziwie srebrnych elementów i kryształów Swarovski. Wszystko jest zamocowane na przezroczystej podstawie z tworzywa sztucznego. Bindi można przykleić do skóry na klej do rzęs (sprawdzone to kleje firmy Kryolan i Inglot) oraz klej teatralny (ang. spirit gum). Ozdoba jest wielokrotnego użytku jeśli tylko odpowiednio się o nią dba. Należy ją chronić przed upadkiem, zmoczeniem, zginaniem i obijaniem o inne przedmioty.
Każdy ze wzorów jest inny i mam zamiar je powtarzać tylko w wyjątkowych sytuacjach. Srebrne elementy są bardzo dokładnie wykonane, a blasku kryształów Swarovski nie trzeba chyba reklamować:D W sztucznym świetle te maluchy po prostu w magiczny sposób ożywają ;)
Link do albumu z fotkami:
http://picasaweb.google.com/lania888...eat=directlink (http://picasaweb.google.com/lania888/AireenBINDI?feat=directlink)
Wymiary i ceny poszczególnych świecidełek:
Black&Red - 27 x 17 mm, cena 25 zł - sprzedane
Black Diamond - 27 x 8 mm, cena 25 zł - sprzedane
Red Eye - 26 x 7 mm, cena 25 zł - sprzedane
Mirage - 24 x 15 mm, cena 25 zł - sprzedane
Silver Dot - 17 x 12 mm, cena 20 zł - sprzedane
Aurora - 28 x 11 mm, cena 25 zł - sprzedane
Purple Beauty - 25 x 10 mm, cena 25 zł - sprzedane
Ice - 28 x 13 mm, cena 25 zł - sprzedane
Lady Vintage - 28 x 15 mm, cena 25 zł - sprzedane:)
Dakini - 26 x 15 mm, cena 25 zł - sprzedane
Koszty przesyłki to 6 zł. W Poznaniu oczywiście można odebrać osobiście:)
Wszystkie zdjęcia robiła wspaniała beLLizz :)
Jeśli spodobał Wam się układ elementów, pomysł, ale potrzebujecie innych kolorów - piszcie. Postaram się stworzyć bindi idealnie pasujące do Waszych wymagań:)
Z czasem galeria będzie się powiększać tylko nie gwarantuję, że fotki zawsze będą autorstwa beLLiz :D Moje zdjęcia są biedniutkie w porównaniu z tymi Izy. Wiecie jak trudno obfocić mega błyszczące małe przedmioty?:rolleyes:
Mona Monne
22-02-2010, 22:23
Fantastyczny wątek i przecudne bindi! Mi tylko brakuje rozmiaru, np. wysokości w cm przy zdjęciu.
Widziałam te bindi "na żywo" - są przecudne :D
Fantastyczny wątek i przecudne bindi! Mi tylko brakuje rozmiaru, np. wysokości w cm przy zdjęciu.
Też zauważyłyśmy z Izą, że przydałaby się jakaś skala. Myślę, że następne fotki zrobimy przy miarce bądź monecie. A teraz wymiary podopisuję do fotek:)
Bardzo mi miło:D Niedawno kupiłam kilka nowych elementów i w głowie pojawił mi się pomysł...na coś zielonego i z listkami:)
talika36
23-02-2010, 12:26
Bardzo mi miło:D Niedawno kupiłam kilka nowych elementów i w głowie pojawił mi się pomysł...na coś zielonego i z listkami:)
Przepiękne. Może zajmiesz się tym tak na poważnie :). Oby tylko pomysłów nie zabrakło :D
DżalaMadija
23-02-2010, 13:18
Jeśli masz talent do robienia bardziej kolorowych i wesołych(te sa raczej "dostojne") bindi to może warto się ogłosic na bollywood.pl, sama zaopatrzyłabym się w takie bollywodzkie- kolorowe bindi:) jak będę miała pieniążki, które będę mogła przeznaczyć na ten cel to się do Ciebie zgłoszę:)
Ja tam się bardzo cieszę, że choć od jednej osoby w Polsce można kupić bindi zupełnie nie bollywoodzkie:D Bo takich kolorowych w sklepach jest masa, a tribalowe to rzadkość:)
DżalaMadija
23-02-2010, 14:47
Takich bindi bollywoodzkich nie widziałam , w sklepach z reguły jest kicz, a te są na prawdę ładne:)
Pomyślę też nad kolorowymi. To raczej żadem problem, a pomysłów mam więcej niż błyskotek do ich zrealizowania:) Jednak tribalowe bindi mają u mnie pierwszeństwo. Napatrzyłam się na czoła tribalowych gwiazd i...przepadłam:D
A poza tym myślę, że "Aurora", czy "Dakini" są dość jasne i nadawałyby się do klimatów Bollywood:)
DżalaMadija
23-02-2010, 17:51
No właśnie mi podoba się Black&Red i nawet pasowało by mi do stroju pomimo, ze jest wybitnie tribalowe:) Ale i tak by mi pasowało, bo próbuję się zagłębić w taniec indyjskich cyganów z Radżasthanu, a tam wiadomo - ozdoby cięższe:)
zaoszczędzimy - zobaczymy:)
Edit: tak sobie pomyślałam, że Tribalki to jeszcze w miarę spokojnie pląsają, ale jak ja bym miała skakać na z takim bindi na czole to chyba kropelki bym użyła:) bałabym się, ze zgubię:)
Cudowne są!!! Ponadto uwielbiam kamienie Swarovskiego więc z pewnością niedługo zgłoszę się po jedno bądź dwa. I także bardziej podobają mi się te "dostojne" w kolorach czerni, srebra, czerwieni .
Geesou, a kysz z forum! :)
(Ja pisałam PW)
No właśnie mi podoba się Black&Red i nawet pasowało by mi do stroju pomimo, ze jest wybitnie tribalowe:) Ale i tak by mi pasowało, bo próbuję się zagłębić w taniec indyjskich cyganów z Radżasthanu, a tam wiadomo - ozdoby cięższe:)
zaoszczędzimy - zobaczymy:)
Edit: tak sobie pomyślałam, że Tribalki to jeszcze w miarę spokojnie pląsają, ale jak ja bym miała skakać na z takim bindi na czole to chyba kropelki bym użyła:) bałabym się, ze zgubię:)
To polecam klej teatralny - do cięższych ozdób najlepszy. Jednak z doświadczenia wiem, że klej do rzęs trzyma super, jeśli wcześniej odtłuści się skórę i zetrze podkład w tym miejscu.
Tribalki spokojnie pląsają?!?! Toż to bluźnierstwo jest! Ja tam "pląsam" drum solo dość często, nie uważam, by to było spokojnie. A szybki ATS? :D
Ja tam "pląsam" drum solo dość często, nie uważam, by to było spokojnie.
potwierdzam :rolleyes:
bindi piękne :love:
W sobotę będę w Warszawie na imprezie w muzeum, więc mogę przywieźć i bindi:) Będzie można pooglądać na żywo (na czołach mojego trajbu też;))
a ile byt to kosztowalo z przesylka do Zamościa? ja juz nawet sobie jedno upatrzylam ale do Poznania to troche daleko...
Przesyłka jak w opisie - 6 zł:)
Przesyłka jak w opisie - 6 zł:)
dzieki ;) cos nie doczytalam.
to mozna juz cos zamowic i mi to wyslesz? przelew mam zrobic?
Napisz czy chcesz coś co jest w galerii czy coś zupełnie innego. Szczegóły podam na PW:)
Ja już jestem szczęśliwą posiadaczką jednego cacka. Jest boskie i takie...błyszczące! dyskretnie mieni się wszystkimi odcieniami. Najchętniej nosilabym na codzień!
Polecam!
ladyhawke
25-02-2010, 19:28
Napisalam do ciebie na priv.
ja również dołączyłam do grona posiadaczek bindi Aireen (heh,aż dwóch:D nie mogłam się powstrzymać:D). choć zdjęciom Izy absolutnie niczego nie brakuje, bindi prezentują się jeszcze lepiej dopiero na żywo! niesamowicie błyszczą, są wspaniałe:) polskie tribalowe czoła mogą teraz wyglądać jak te światowe:D
swoje 'testowałam' na kleju z Inglota - kosztuje bodajże 2 zł, a trzyma bardzo dobrze. bez problemu wytrzymuje obroty i inne szybkie ''pląsy'';). więc bez obaw, zwykły klej do rzęs spokojnie wystarcza.
Moje cudne bindi "Black Diamond" zadebiutowało podczas pokazu w Muzeum Etnograficznym w Warszawie i sprawdziło się na całej linii - nic nie odpadło (nie wiem, jaki to był klej, dziewczyny mi przyklejały to cudo:)). Jest dyskretne, jeśli chodzi o kolory, ale pięknie błyszczy i w ogóle - czuję się z nim super elegancko:D
Moja "Lady Vintage" też debiutowało w Muzeum - jest cudne!!
Kurczę, a może jeszcze na jakieś się skuszę?
*Sylwia*
04-03-2010, 08:49
Dołączam do fanek bindi Aireen. Widziałam je na żywo i aż mi się oczy zaświeciły. CUDO!!! Chyba też się skuszę :D
No tak, właśnie zajrzałam na pierwszą stronę i widzę, że rozeszły się jak ciepłe bułeczki... Aireen, bardzo ładnie prosimy o następną partię! :love:
A ja dodatkowo ładnie się uśmiecham o coś z zielenią i kremowym, oczywiście jak to ja - oby jak największe! Jakbyś stworzyła coś takiego to od razu w ciemno biorę:D
Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy:embarrest::D
Właśnie wczoraj zamówiłam nową partię srebrnych elementów:cool: Jeszcze tylko kamyki i niedługo będzie zabawa:D Zielone i kremowe dla Quesse, krwiste i czarne dla Carmenty - zapamiętać. Quesse - jakie zielone (ciemne czy jasne)? Ciągle pracuję nad tym, by bindi były duuuże - to jest całkiem niezłe wyzwanie:rolleyes:
Tylko musicie mi wybaczyć moje zdjęcia, jeśli nie wyjdzie z fotami od Izy...
oooh, to jak będzie kolejna dostawa, to ja mogę tak nieśmiało... :embarrest:? khym khym :wondering: bo tak się składa, że chętnie przygarnęłabym coś jeszcze w stylu Lady Vintage... z jakimś białym i złoto-brązowym elementem..?:D:D:D
Nie ma problemu:D Macie zapotrzebowanie na konkretne kolory - piszcie!
Bindi są prześliczne, a zdjęcia bardzo profesjonalne :)
Ostatnio właśnie kupiłam jedno duże bindi z UK, ale już mi się oczka błyszczą na następne... ^^
Zielony taki oliwkowy:)
Ale fajnie:D
Moja Purple Beauty dotarła i nie mogę się na nią napatrzeć. Toż to malutkie dzieło sztuki!
Dziewczyny, nowe bindi już powstały i czekają na sfotografowanie. Nie wiem nawet jak to się stało, ale naliczyłam wszystkich 17 i nie wykluczam, że jeszcze do niedzieli ich przybędzie:D Chyba wiosna wreszcie przyszła, skoro moja muza mnie nie opuszcza;) Oczywiście uwzględniłam Wasze prośby i zamówienia:)
A jest coś zielonego, takiego trawiastego?
Znajdzie się;) Mam trzy zielone. Jedno zrobione z myślą o życzeniu Quesse (duuże i w różnych odcieniach zieleni żeby było ciekawiej), drugie z zielenią taką oliwkową i jedno niemal okrągłe z kamykami ciemnozielonymi (emerald) i "białymi". Och, chciałabym już mieć te foty:) Cieeerpliwości (to do siebie gadam;)
To ja tez dam sobie na wstrzymanie:D i poczekam na zdjęcia
To już niedługo będę miała jeszcze jedno cudne bindi, ale super! :D
Aaaaaa.....dziewczyny! Byłam dziś na warsztatach z Yolandą i sporo błyskotek znalazło swoje właścicielki (dwa z nich będą zdobić czoło samej Joli:)). Tak się złożyło, że i zielone miały wzięcie, więc muszę się zabrać za nie jeszcze raz:) Już zamawiam kamyki (mogłam się domyślić, że wiosna idzie i w związku z tym zielono Wam:P)
Ouuupsss... :embarrest:
Przyznaję się bez bicia że to ja zawłaszczyłam jedno zielone (cudne, wspaniałe, chyba największe i najbardziej błyszczące, ach! :serce:) - będzie akurat super pasować do mojej zielonej 25 yardówki :)
Tak jakoś nie miałam pojęcia że było robione z myślą o kimś - Aniu, mogłaś powiedzieć że to zaklepane! Quesse, mam nadzieję że mi wybaczysz :embarrest:
Poza tym muszę przyznać, że te bindi na żywo wyglądają jak miniaturowa wystawa sklepu jubilerskiego :D Wczoraj wprost nie mogłyśmy oderwać od nich oczu, a konieczność dokonania wyboru spośród tego co przyniosłaś to już chyba popadała pod psychiczne znęcanie się nad tribalkami - czy aby jakaś konwencja tego nie zabrania...? :D
Spokojnie spokojnie:) Przebiśnieg też wczoraj zażyczyła sobie zielone bindi, więc zamówiłam więcej elementów i już niebawem uzupełnię zapasy:) Może nawet w tym tygodniu.
Tak się cieszę, że Wam się podobają:D (Wiem, powtarzam się.) Największą satysfakcję będę miała jak zobaczę moje dzieła na Waszych czołach podczas występów:) Tandetnym naklejkom mówimy dość!:)
To ja zamawiam zieleń trawiastą w kolejnej dostawie:D
EDIT: Najchętniej coś w stylu Lady Vitage;)
Jak tylko, Aireen, wystawisz kolejną kolekcję, na pewno się skuszę :love:
Ok, to będę czekać na ciąg dalszy! :)
carmenta
30-03-2010, 16:23
A ja się nieśmiało o moje RedEye zapytuję? :embarrest: Ale tak jak mówiłam, mogę jeszcze poczekać, jeśli sytuacja tego wymaga :D
Red Eye zrobiłam, ale szczerze powiedziawszy nie jestem na 100% pewna, czy aby Yolanda go nie capnęła:P Zaraz po tym całym szale (a to był szał i nie pamiętam dokładnie co kto wziął:P) szybko zwinęłam majdan i przekazałam Izie do zdjęć. Jednak coś mi mówi, że jest i czeka na Ciebie:)
Chcemy zdjęcia!, chcemy zdjęcia! <skanduje i niecierpliwi się na nowe cudeńka>;)
Będą ,będą!
ja juz się zapoznałam ze wszystkimi nowymi dziełami i hmmm.... aż żal ściska,że nie mogę mieć ich wszystkich! nowe, piekne kolory!
Zdjęcia już mam i muszę się uporać z uporządkowaniem ich. Wrzucę jak najszybciej. Wymiary podam po świętach, bo teraz bindi leżą grzecznie u BeLLizz:) Ach, zdjęcia są piękne:D Dopiero zobaczyłam jak wiele błyskotek się sprzedało. Zniknęły prawie wszystkie czarno białe:) Red Eye jest:D
Zdjęcia już mam i muszę się uporać z uporządkowaniem ich. Wrzucę jak najszybciej. Wymiary podam po świętach, bo teraz bindi leżą grzecznie u BeLLizz:) Ach, zdjęcia są piękne:D Dopiero zobaczyłam jak wiele błyskotek się rozeszło. Zniknęły prawie wszystkie czarno białe:) Red Eye jest:D
Edit: Wrzucam to co mam. Szczegóły podam później:) Pierwszeństwo w zaklepywaniu mają dziewczyny, które u mnie zamawiały daną kolorystykę/wzór.
http://picasaweb.google.pl/lania888/NoweBindi?feat=directlink
Aireen, czy Turkus jest wolny? Jeśli tak to bardzo bym chciała go zamówić:)
Retro Glam jest zaklepany, a Turkus - taki kolor zamówiła Faiza, więc najpierw czekam na jej decyzję. Jakby się rozmyśliła to jest Twój, Geesou:)
scarabee
01-04-2010, 11:22
Że Retro Glam zszedł to się nie dziwię - ten motyw jest przepiękny! Gdyby to nie był brąż, pewnie sama być się na niego skusiła już dawno ;)
Retro Glam - sprzedane
Tribalove - zaklepane
Red Eye - sprzedane
Turkus - zaklepane dla Faizy
Migotek - zaklepany:)
Ice Queen - sprzedane
Bursztynowy Filigran - sprzedany
Przepraszam, że nie mogę jeszcze podać wymiarów. Napiszę na razie, że wszystkie czerwone kamyki w "Tribalove", "Red Dot" i "Red Eye" są w prawdziwie krwisto czerwone, a w "Emerald Dot" zieleń jest intensywna i ciemna:)
Cena to 25 zł plus koszty przesyłki (6 zł)
Wyjątek to "Oliwkowy Listek", który kosztuje 20 zł (centralny element nie jest ze srebra).
Oczywiście można zażyczyć sobie inne kolory i kombinacje. Już tworzę listę zakupów, bo posypały się indywidualne zamówienia:) Żeby koszty przesyłki elementów nie podniosły ceny za bindi poczekam, aż zamówień będzie trochę więcej.
W takim razie mnie interesuje jeszcze Migotek, jest wolny?
Tak, jest wolny. Zaklepuję!
A element z "Retro Glam" jak tylko znów dorwę to od razu kupię i poszalejemy z kolorami:D
Znalazłam wreszcie odrobinę czasu na zmierzenie bindi. Przepraszam, że to tak długo trwało. Podaję wymiary:
Bursztynowy Filigran - 32x15 mm, cena 26 zł
Red Dot - 20x15 mm, cena 23 zł
Smoked Topaz - 25x15 mm, cena 25 zł
Gold & Pearl - 34x15 mm, cena 25 zł
Tribalove - 34x15 mm, cena 25 zł
Oliwkowy Listek - 27x15mm, 20 zł
Turkus - 26x13mm, cena 25 zł
Migotek - 30x15 mm, cena 25 zł
Emerald Dot - 17x15 mm, cena 23 zł
Jako, że od zaklepywania do podania cen i wymiarów minęło trochę czasu to proszę o ponowne potwierdzenie chęci zakupu. Piszę tu o tych z Was, które jeszcze nie wpłaciły pieniędzy. Nadal bindi dla Was są zaklepane, ale chcę mieć pewność:)
Dwa nowe zielone bindi właśnie schną:) Jedno ciemnozielone z malutkim dodatkiem kryształu i perły ma wymiary 32x15 mm, drugie w kolorach oliwka, szmaragd i perła - 33x15 mm. Cena za każde z nich to 26 zł plus przesyłka. Robiłam je z myślą o Zaharze i Quesse. Niestety teraz na szybko nie mogę liczyć na super foty, ale mogę wysłać Wam na maila takie moje jeśli chcecie:) Zawsze to coś;)
To super! To ja poproszę jakiekolwiek foty na quesse@op.pl :) :)
To ja też na maila poproszę- ahostynska@wp.pl choć i tak oglądając zdjęcia Twoich bindi sądzę, że mogłabym w ciemno kupić:D
Dobrze, zrobię fotki jutro, bo dopiero wtedy będę miała czas zrobić je w świetle dziennym. Ostatnio jestem poza domem w godzinach 8.00 - 23.00:/ Wybaczcie opóźnienie.
Doskonale rozumiem (ja codziennie jestem poza domem w godz7-23) i nie popędzam;)
carmenta
15-04-2010, 21:45
Ja już moje Red Eye mam i jestem w nim zakochana!!! :love:
Carmenta!
Przez Ciebie, niecierpliwię się jeszcze bardziej :D
Aireen, jak idzie produkcja, najnowszej kolekcji wiosna/lato 2010?;)
Zanim zacznę nową kolekcję muszę sprzedać większość z poprzedniej:) Niestety wciąż czekam na ostateczną decyzję od dziewczyn, które zaklepały bindi. Chciałabym zaktualizować dostępność danego modelu i być może wystawić je na Allegro, a teraz bindi są "zamrożone". Odezwijcie się dziewczyny!
Ja tak nieśmiało spytam.. jak tam nowa kolekcja, czy są może już na nią jakieś większe szanse? ;)
Jeszcze kilka bindi zostało, ale myślę, że mogę już powoli myśleć o kolejnej kolekcji. Jeśli macie życzenia co do kolorystyki to piszcie;)
Aireen - moje życzenie znasz ;)
Reaktywacja! Jutro zamawiam kamyczki. Piszcie jeśli macie życzenia kolorystyczne. Na pewno będzie granat, czerń i kryształ, kryształ i perła, czerwień z czernią, fiolet z czernią, fiolet z turkusem...
fiolet z turkusem...
:serce: Zaklepuję!
Nie ma sprawy:) Uwielbiam to połączenie kolorów!
Nie ma sprawy:) Uwielbiam to połączenie kolorów!
Ja też!:) <okropnie się niecierpliwi!;););)>
Ja byłabym chętna, ale jak jest z odbiorem, bo to dla mnie kluczowe ;)
Możesz odebrać osobiście lub Aireen ci wyśle :)
Albo moge posredniczyc, widze sie z Poznaniankami w Ustce a potem jeszcze bede w Poznaniu w polowie lipca:)
Koszty wysyłki to 6 zł, mogę też przekazać Quesse:) Wieczorem zamawiam cyrkonie, więc jest teraz ostatni dzwonek na podanie wymarzonej kolorystyki. Bindi będą gotowe za około tydzień.
Wystawiłam na też na Allegro pozostałe błyskotki:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2085516
Aireen - to ja poproszę to, co ostatnio Ci na pw pisałam i na co czekam... :) (i nie mogę się już doczekać :D)
...czy może coś wiadomo? :worried: będzie wznawiana produkcja?..:unsure:
Oo' jakie piękne... Dołączam się do pytania Erinn :D
Oj, ostatnio zaniedbałam forum...Bindi robię dalej, choć na mniejszą skalę:) Bardzo chętnie wykonam jakieś na zamówienie. Granatowe mam, ale muszę znaleźć chwilkę, żeby obfocić:)
Jakby była wznawiana produkcja to ja jestem chętna na kolejne...
Oj, szkoda, bo ja już daaaawno zamawiałam :(
Ale jakby jednak się znalazło takie, jak chciałam, to proszę o informację.
Ja bym chciała coś z czerwienią...
Ok, obiecuję poprawę i znowu biorę się do roboty;) Zaharo, napisz proszę więcej szczegółów na temat wymarzonego bindi. Może ma być podobny do któregoś z galerii, jaki odcień czerwieni, jakieś dodatkowe kolory?
Tribalove jest przepiękne, gdybym mogła mieć takie samo albo przynajmniej podobne, to byłabym szczęśliwa ;) (potrzebuję go dopiero na kwiecień :))
Jeśli chodzi o Tribalove to ten największy centralny element od dawna jest nie do kupienia. Musiałabym zamienić go na inny:)
Nie ma problemu, żeby tylko pozostało w podobnym klimacie, nie musi być identyczne jak tribalove ;)
*Joanna*
16-03-2011, 23:26
Czy z tych poprzednich kolekcji coś jeszcze zostało?
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.