Pokaż pełną wersję : nowe stroje-najnowsze wzory prosto z Kairu
Mam do sprzedania stroje. Są nowiutkie nidgy nie noszone.
Ceny : w granicach 800 zł
Załączam fotki:
1094
1095
1096
więcej fot na mail
nie wiem hehehe
cos dziwnego sie stało bo jestem pewna że wpisywałam cos innego :)
aaaaa, a ja całkiem poważnie myslałam, że to jakaś waluta i byłam ciekawa jej kursu wobec PLN :D
Szkoda, że wszystkie z nogą odkrytą - na tam lubię pozakrywane :).
Zawsze możesz wszyć szyfon - mój patent. Też wolę zakrywać:)
Tylko ja już wychodzę z założenia, że jak kupuję profesjonalny, to chcę się przy nim jak najmniej bawić - i tak trzeba dopasować, z tym też trochę roboty :).
różowy ma siatkę nad rozpierdaczkiem-wystarczy ją podłapać
ale mam jeszcze 2 inne stroje- tylko droższe-zielony i różowy i jeden nie ma żadnych rozcięć:
1097
talika36
23-02-2010, 20:18
Wszystkie piękne! Ja tylko się zastanawiam jak długo trzeba pracować żeby taki strój kupić. ( u mnie to jakieś trzy miesiące:suspicious:)
Jeśli chodzi o fason, to najbardziej podoba mi się różowy chociaż ten kolor raczej mnie nie lubi ;) (o ile one mają różne fasony, mam nadzieję że nie jestem ślepa ;))
tak każdy ma inny fason. moze zieleń i holograficzny mają podobne wzory z tym,że zielony ma z jednej strony (tu gdzie kolec biodrowy) wszytą siateczkę
Djamilla, a mnie interesuje ten pierwszy :D, zielony. Proszę więcej zdjęć, wymiary, cena i wszystko na temat :p.... Mój mail farayah[małpka]wp.pl Z góry wielkie dzięki:exclaim::exclaim:....
Dzięki,k ale zapomniałaś o cenie.....
podaj mi proszę i podaj mi również, obwód pasa spódnicy, a nóż się tego stroju "pozbędziesz".... :D:D:D:D
basienka82
04-03-2010, 17:28
a Ja chciałabym wiedzieć skąd takie stroje posiadasz (jeśli to nie problem-kraj)
DżalaMadija
04-03-2010, 19:21
Basiu, Kair leży w Egipcie...
Akurat zielony jak pisałam w 1 poście 800 zł
Tak stroje są z Egiptu ,ze znanych mi już dobrze miejsc-sprawdzone jakościowo osobiście.Szyte też przez tamtejszych.
Strój z postu nr.1 zdjęcie nr 2 (holograf) już sprzedany więc o niego prosze już nie pytać
z postu nr 8 został zielony, różowy (nie było zdjęcia) sprzedany
A ja się tak nie mogłam zdecydowac na ten holograf... a teraz przepadło :(
Djamilo, można się kiedyś spodziewać następnych? :)
Na pewno niebawem przywiozę coś nowego.
I oczywiście będzie w czym wybierać na Orient Addicts ale na to jeszcze trzeba te pół roku poczekać
U mnie to wygląda tak: strój ALBO Orient Addicts, heh.
Powtarzam sobie, że z profesjonalnym strojem szybciej zarobię grubszą gotówkę :}
Lublinie, czekaj!:serce:
Do sprzedania nowe wzory profesjonalnych strojów w tym także z biustonoszami Dina style.
Część strojów jest koralikowo-cekinowa, część kryształowa.
Większość zdjęć na www.djamila.pl (http://www.djamila.pl) w zakładce sklep (boczne menu)
W jakiej cenie jest nr4 i nr.9? oba są niebieskie ;)
W jakim rozmiarze stanik, a także jak długa jest spódnica? Żeby nie była za krótka, do niskich nie należę :)
Ja się zakochałam w 10 ;) Piękny :)
W jakiej cenie jest nr4 i nr.9? oba są niebieskie ;)
W jakim rozmiarze stanik, a także jak długa jest spódnica? Żeby nie była za krótka, do niskich nie należę :)
chyba 3 i 8 ;)
4 jest fioletowy, a 9 jasny z pomarańczem :)
po ile sa te stroje ( 9 i 12)
i będzie więcej strojów?
10 jest genialny:)) Czy wrzucisz rozmiary i ceny wszystkich? Najbardziej 10 i 12 mnie interesują;)
Piękne są. Ah, na razie zbieram na Orient Addicts;) ale ceny mnie również interesują, także dołączam się do prośby Firyal.
Djamilo, a masz wsrod tych kostiumow jakis dla wysokiej osoby? Tzn. spodnica dlugosci powyzej metra, najlepiej ok. 105cm? :)
nr 3:kolor niebieski atramentowy wym. biustonosz max.102 cm, miska najlepsza na B i C, spódnica dł. 97 cm, pas do 94 cm
wzór kryształowy, miska okrągła czyli najmodniejszy ostatnio krój
cena 980 zł
nr.8 turkus holograficzny (kolor lekko oczojebny) miska BC max 90 cm, spódnica dł.96cm, pas do 96 cm, wszyta gumka mozna zwężać, cena 900 zł
nr. 10 turkusowo srebrny biustonosz 91 cm miska BC, spódnica dł. 99, pas max.99 cm, również z gumką, cena 750 zł
nr.12 biało srebrny biust. max 88cm, B-C, spódnica dł 98 cm, pas do 92 cm, cena 800zł
Quesse mam strój w kolorze różowym z długa spódnicą 103 cm. Tańczyłam w nim raz i teraz leży bo się plączę w nim :) Dałam za niego 350USD i za tyle mogę go sprzedać bo i tak raczej w nim tanczyć nie będę z racji długości spódnicy własnie.1382
1383
Lutfiyah
12-07-2010, 10:40
Djamilo, a nr 14, ten ciemno niebieski? Mogłabyś podać wymiary, cenę i ewentualnie jakieś większe zdjęcie?
Piekny ten rozowy, ale dopiero co kupilam stroj w niemal identycznym kolorze, wiec chyba sie nie skusze... Dziekuje za informacje:)
Lutfiyah 14 jest ciemny fiolet.podobnie jak 17.
wymiary biust max.90 B-c, spódnica dł 103 cm (też długa jak dla Quesse) ale wąska w pasie 84 cm
Djamilo, a jakie wymiary ma 16?
Lutfiyah
12-07-2010, 11:13
Oj, nie... za długa jak dla mnie o 10 cm :rolleyes:
Juz zaktualizowałam strone , da się powiększyć fotki, na większości tych o które pytacie zamieściłam wymiary
16 ma 93 cm długości, jeśli na Ciebie to będzie za krótka, na mnie jest lekko kusa, na zdjęcia mocno sciągnęłam ją na biodra :)
a 9 i 16 jakie mają wymiary i ceny?
wymiary sa juz na zdjęciach
ceny 750 zł
Djamilo,a wymiary i cena nr.7?:))
EDIT:A,wymiary już widzę;)
Djamilo, a nr 6 jakie wymiary i cena?
Djamilo, czy planujesz również stroje dla małobiuściastych? Miska A-B...
Dopisuję się do pytania Maji...
wymairy 6 to: spódnica długość 99cm, pas 86, biustonosz max. 90 B-D
Maju, Nailah na życzenie mogę zlecić zrobienie push up i nawet A będzie wyglądać jak solidne D :))
Hm, to fajnie. W takim razie na pewno odezwę się jak uzbieram pieniądze;)
wymairy 6 to: spódnica długość 99cm, pas 86, biustonosz max. 90 B-D
Djamilo, a cena tej 6. I czy pas 86 to jest przed rozciągnięciem?, bo one zazwyczaj mają jakiś zakres
Kapsel cena 800zł
wymiary w pasie są maksymalne czyli po rozciągnięciu.
8 i 9 sprzedana więc proszę już o nie nie pytać
carmenta
19-07-2010, 16:35
Na pewno niebawem przywiozę coś nowego.
I oczywiście będzie w czym wybierać na Orient Addicts ale na to jeszcze trzeba te pół roku poczekać
A oprócz kompletnych strojów, będą pojedyncze dodatki, np. takie ciut w stronę tribalową? :D
<poszła oszczędzać kasę na koniec września, bo nie ma mocnych i na pewno mój "szopoholizm" weźmie górę, szczególnie w zakupach bezpośrednich, bo ja lubie sobie podotykać :D>
Carmento raczej dodatków nie przewiduję. Chyba ,że zgłosi się do nas jakiś sklep z propozycją wystawienia stoiska
klymenystra
24-07-2010, 12:10
Miska B w biustonoszu o obwodzie 90 to bardzo duza miska. Duzo wieksza niz w obwodzie 70.
A ja myslalam, ze wiedza stanikowa juz dotarla wszedzie :((((
Klymenystro 90 to MAKSYMALNA szerokość stanika czyli od krawędzi do krawędzi! Poza tym staniki na scenę to nie bielizna którą dopasowuje się do centymetra.
Darujmy sobie te złośliwości bo idąc tą drogą myślenia nikt nie kupiłby żadnego kostiumu jak tylko szytego na miarę
klymenystra
25-07-2010, 09:28
Nie o to chodzi. Rozumiem, ze 90 to obwod, ale zeby podac realna wielkosc miski, nalezy ja zmierzyc wewnatrz od fiszbiny do fiszbiny, a takze podac szerokosc fiszbin i ewentualnie mostka. Operowanie pojeciami 'miska a' 'miska d' jest mniej wiecej tak samo rzetelne, jak tanczenie z laska do Oum Kalthoum.
Wiekszosc tancerek kupujacych kostumy wyglada w nich fatalnie. Tylko te o srednim i niewielkim biuscie sa w stanie cos znalezc, zeby biust im sie nie wylewal (niektorzy uwazaja, ze to seksi...) i nie mial dziwnego, trojkatnego ani kwadratowego ksztaltu. Ja moze bym sie odwazyla cos kupic, gdybym miala podana glebokosc misek i inne parametry, a nie '90a-d', bo to by oznaczalo, ze stanik jest na biust miedzy około 109 cm a 102. Rozrzut duzy, nikt takiego nie ma, a dwa - to jest juz spory biust, 109 w. Ja mam 96 w - potrzebuje w miare waskich fiszbin, miski o glebokosci mniej wiecej 26 cm, waski mostek. Pod biustem potrzebuje 65-70, ale moge sobie zwezic. Znajde cos na siebie u Ciebie?
Też postuluję zamieszczanie realnych wymiarów misek :) W wątku z ogłoszeniami to się dało spokojnie zrobić - i muszę powiedzieć, że dużo łatwiej jest mi zorientować się w rozmiarze stanika, jeśli sobie porównam wymiary do tego, co noszę.
Djamilo, oczywiście strój do tańca nie musi być tak dobrze dopasowany jak biustonosz, który nosimy przez cały dzień, ale charakter naszego tańca (chociażby shimmy...) oraz to, że stanik ze stroju jest doskonale widoczny wymaga chociaż, żeby piersi nie hulały sobie swobodnie pod sztywną miską czy żeby zew wolności się w nich nie odzywał :)
Klymenystro oczywiście rozumiem i zdaję sobie sprawę,że miska B przy 70 cm w obwodzie to nie to samo co B nawej przy 5 cm więcej czy mniej.
Podałam orientacyjne miary , komunistyczne , postradzieckie czy obecne egipskie miary bo inaczej się nie da.
To o czym piszecie czyli szerokość miski i jej głębokość jest bardzo umowna bo:
w miskach z fiszbinami ich wygięcie powoduje poszerzenie lub zwężenie szerokości miski a tym samym odpowiednio spłycenie lub pogłębiene miski.
Ponadto w nowych modelach nie ma czegoś takiego jak fiszbina. Stroje przywoziłam z fabryki gdzie miałam okazję zobaczyć jak powstaje miska B C D czy jakakolwiek inna, To jest zawsze ta sama "wytłaczanka" odpowiednio wycięta-badziej do mniejszego biustu, mniej do większego.
Tak naprawdę stroje z nowymi miskami nie będą pasować tylko na panie pulchniejsze i z bardzo obfitym biustem. Starsze wzory -z fiszbiną będą pasować na każdy biust po odpowiednim ukształtowaniu. Stąd zapis miska C-D którta sugeruje,że na A byłaby za duża, albo A-B która nie nada się na D.
Przez moje ręce przewinęło się kilkadziesiąt o ile nie więcej niż sto kostiumów, własnych i dla moich dziewczyn czy na sprzedaż więc uwierzcie na słowo,że to o czym pisze jest prawdą.
Oczywiście dla wymagających, chcących kostium dopasowany co do centymetra polecam wycieczkę do Lublina. Zawsze chętnie poświęcę czas na przymiarkę i coś doradzę.
Poza tym nawet gdybyście zamawiały stroje na miarę z podaniem dokładnych miar nikt nie brałby ich w Egipcie pod uwagę z taką dokładnością-oczywiście przy takiej cenie. Za około 2 tys zł na pewno poświęciliby na to więcej czasu.
Oczywiście jeśli jakiś kostium przyciągnie waszą uwagę i zechcecie poznać ich parametry w trójwymiarze to mogę to zrobić. Nie będzie to jednak stała miara o czym pisałam wyżej.
Djamilo, a czy mogłabyś określić jaki jest rozmiar stanika, uwzględniając numerację zwykle spotykaną w sklepach?
Chodzi mi np. o coś takiego. Jeśli ja kupuję 75D to wiem, że na występ z powodzeniem mogę się zainteresować stanikiem 75D lub 80C (75E lub 70E jest już na mnie za duży, wiem z doświadczenia). Ale np. 80B, czy 85B wprawdzie zapnie się na mnie, ale cycki mi się wyleją. Może taka podpowiedź pomogłaby dokonac wyboru?
90B to dość duży stanik, idealny na osobę o szerokiej klatce, ale małej piersi. 90D to już na osobę z nadwagą o średnich piersiach. Tak mi się wydaje. Przyznasz, że różnica w wyglądzie figury obu dziewczyn jest znaczna.
NIśko -jak już pisałam nie jest to mozliwe, gdyż wszycie haftki w staniku który ma 90 cm szerokości na jego krawędzi a wszycie jej 17 cm dalej zmieni diametralnie rozmiar miski-czyż nie?
Jedyne co mogę zrobić to zmierzyć same miski bez nadawania im ksztaltu. Napisz który kostium Cię interesuje a podam takie wymiary, ewentualnie podaj wymiary miski jakiej potrzebujesz a ja sprawdzę czy po uformowaniu fiszbiny ( o ile dany model ją ma) da się uzyskać żądany rozmiar
Cóż, ja tak pytałam nie dla siebie. Z bardzo prostego powodu. Pas jest dla mnie za wąski ;)
NIśko -jak już pisałam nie jest to mozliwe, gdyż wszycie haftki w staniku który ma 90 cm szerokości na jego krawędzi a wszycie jej 17 cm dalej zmieni diametralnie rozmiar miski-czyż nie?
Zmieni rozmiar (czyli literkę, która go określa), ale nie wymiar :) Dlatego można spokojnie podawać wymiary w cm.
Dziewczyny ja mam pytanie-czy drążycie temat tak dla zasady i z nudów? Bo w zasadzie pytanie o konkretny model nie padło od Was. Tymczasem osoby które były zainteresowane i kupiły już stroje nie zadawały takich pytań i są zadowolone z zakupu.
Ja naprawdę nie mam czasu siedzieć i mierzyć co do cm stanik którego nie da się zmierzyć jak bielizny. W dodatku tylko po to by usatysfakcjonowac Was w pełni a nijak nie przełoży się to na zakup.
Może nie napiszę nic nowego, ale o co wogóle chodzi w tej dyskusji? Wykazać, że ktoś chce kogoś oszukać na rozmiarze?
Każdy strój przecież jest robiony ręcznie, a nie maszynowo; każdy jest inny, oryginalny, na górę oprócz miski w skład wchodzą także inne rzeczy, które ze względu na grubość nici czy inny drobny szczegół mogą zepsuć całą rozmiarówkę, choć miska będzie dobra. Trzeba też mieć trochę szczęścia, żeby trafić na swoją "drugą połówkę" :) Tak, jak każda tancerka jest niepowtarzalna, stroje się do nich dostosowują - każdy jest inny :D
Osobiście mam w domu 3 stroje robione ręcznie w Egipcie - profesjonalne, i choć byłam pewna, że góry będą na mnie dobre - nie były. 2 z nich to pasy i staniki - i przerabiałam je, myśląc, że powinno dać się przerobić. A mierzyłam je wcześniej! Okazało się, że przerobienie ramiączek, czy próby wymodelowania przez wypchanie - nic nie dają, mimo, że rozmiar był ok. Po prostu wyglądałam w tym nadal groteskowo.
3 strój kupiłam od Farashy - jego szczegóły poznałam ze zdjęcia, opisów, rozmowy. Okazał się idealny.
Djamila i Farasha wiedzą co kupują, i co sprzedają. Jak coś jest nie tak, można przecież zwrócić, kitu nikomu nie wciskają. Polecam im trochę zaufać!
Kostiumy są "uniwersalne" :D
Ja np. kupowałam na modnitrendorient kostium, który był opisany jako miseczka B. Sama jestem raczej nie zbyt dużą kobietą. Kostium przyszedł, miseczka okazała się być w sam raz, natomiast obwód po dopasowaniu jest taki, że prawie mogłam się w niego zawinąć. I takie są kostiumy. Dlatego piszę, że ja te rozmiary, którymi opisywane są stroje przypasowuję do rozmiaru 75B (taki wzorzec uniwersalny ;) ). Nie mam może aż tak dużego doświadczenia, ale jeżeli mi np opiszą, że miska A a pod biustem 90 i że haftki można przesunąć to go raczej na pewno nie kupię itd.
Aha. No coz, 65ff (czyli 95 w biuscie) to najpopularniejszy rozmiar biustu. Ciekawe, na kogo w takim razie te kostiumy sa szyte. To tak, jakby nie bylo rozmiaru 38 :(
kapsel jesli kostium jest uniwersalny czyli dla wszystkich - to znaczy, ze jest dla nikogo. Potem sie widuje na wystepach odstajace miski, wylewajace sie biusty i walki na plecach. Pieknie dziekuje za taka uniwersalnosc.
Dla wymagających - jest opcja: szycie na miarę :).
Pozostali kupują uniwersalne i dopasowują na własną rękę.
Niśko! Farasho! Djamilo! Antares! I wszyscy inni!
DLACZEGO nie można napisać "miska małe B, długość obwodu 90 cm", a pod spodem "szerokość miski: 20 cm, wysokość miski: 15 cm"?
To jeszcze raz spokojnie. Bo obwód to nie obwód tylko maksymalna szerokość , wszywasz haftkę i obwód z 90 zmienia się na 60 -wg uznania.
Szerokość i wysokość- o tym też już pisałam,że te miary są zmienialne!!
KONKRETY PLS!!! Wysyłacie-podoba mi się strój nr-czy możesz sprawdzić czy na moją miarę będzie pasował?? Wtedy siadam, modeluję miskę i patrzę czy byłaby ok, potem czy spódnica nie jest za długa czy krótka, czy da się zwęzić albo skrócić bez uszczerbku na modelu.
Opanujcie się dziewczyny i zacznijcie zadawać rzeczowe pytania zgodne z Waszym zapotrzebowaniem na strój a nie rozpatrujcie:" co by było gdybym może kiedyś chciała kupić". Uszanujcie innych-ich czas, pracę, zdanie. Umiecie??
To jeszcze raz spokojnie. Bo obwód to nie obwód tylko maksymalna szerokość , wszywasz haftkę i obwód z 90 zmienia się na 60 -wg uznania.
To oczywiste, Djamilo, że obwód zawsze można skrócić :)
Ale miski nie powiększysz, chyba że Twoje stroje są inne niż te, które dotąd miałam w rękach - sztywne, gęsto obszyte, możliwe do wymodelowania, ale nie do zmiany wymiarów.
Uszanujcie innych-ich czas, pracę, zdanie. Umiecie??
Wydaje mi się, że szacunek powinien być obopólny.
Albo dla pozostałych mogą być podane na życzenie - jako, że, jak wiemy, owe "pozostałe" stanowią nadal nikły procent klientek.
Ale nie na tym forum!!!
Dlatego sugerowałam w tym wątku wcześniej choć oszacowanie w stylu "ten stanik winien być dobry na osobę noszącą 70-75 C". Zawsze jakiś punkt wyjścia pozwalający się zorientować. Przynajmniej mnie.
To jest punkt wyjścia, o ile "osoba nosząca" nosi staniki dobrane w taki sam sposób, jak ja sobie dobieram :) Bo inny sposób - to inny rozmiar, i znowu są rozbieżności. Czyli znów: OBIEKTYWNA MIARA.
Nie rozumiem, dlaczego można napisać "szerokość spódnicy: 40 cm, długość 90 cm" zamiast "rozmiar M", a nie można tak samo o staniku?
Ale nie na tym forum!!!
Zgoda. ZWŁASZCZA, że dość szybko pojawiły się pytania o doprecyzowanie.
Wydzieliłam dyskusję o stanikach do wątku stanikowego - zapraszam do dalszej dyskusji o wymiarach do wątku A czy Ty nosisz dobry stanik? (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=291)
Moim zdaniem nie do końca trafione, bo dyskusja nie dotyczyła noszenia staników ale doboru stroju a to nie to samo . Najlepiej prosiłabym o wykasowanie dyskusji z wątku który dotyczy w końcu sprzedaży strojów z adnotacją,że wszelkie zapytania rozmiarowo cenowo stylistyczne prosze uzgadniać mailowo lub telefonicznie
Dokładnie. Jeśli ktoś planuje zakup kostiumu i kiedykolwiek wcześniej już to czynił na pewno nie będzie się buntował przeciw podawaniu oznaczeń jakie my podajemy, tylko postara się dowiedzieć czy dany model będzie na niego pasował. Parametry podane przez Djamilę nie różnią się od podawanych przez międzynarodowe;) sklepy typu dahlal czy bellydancestore.
Jeśli komuś nie pasuje podany opis po prostu niech poszuka sobie innego sprzedawcy jeśli ten nie jest w stanie dostarczyć mu tego czego potrzebuje. Przykład Tanit wskazuje, że idzie się jednak dogadać przy odrobinie dobrego nastawienia czego wszystkim jakże zaciekle przemawiającym w tym wątku życzę.
Djamilo, to, czy stanik po przeszyciu haftki wygląda dobrze, czy nie, zależy od:
- tego, do jakiego obwodu powinien być stanik zwężony (przyjmując jako punkt odniesienia maksymalny obwód)
- tego, jak jest stanik wykonany
- osobistego gustu tancerki.
A co do określenia, do jakiego rozmiaru stanika (liczba i literka, możliwość regulacji obwodu - tak jak podała Vella) dany stanik od kostiumu by pasował.
Myślę, że jak by wziąć kilka, pójść do sklepu z brafittingiem i poprosić miłą panią "proszę mi oszacować rozmiar tego stanika", to by nie było problemu i pani szybciutko by mniej-więcej oszacowała.
Czyli określiła to, czego mnie, jako potencjalnej klientce, potrzeba.
Djamilo, oczekujesz konkretnego zapytania: podoba mi się strój nr 5, czy będzie rozmiar stanika taki a taki. Dla mnie taka forma przekazu jest kapkę bez sensu.
Po pierwsze, pewnie nie prowadzisz hurtowni i nie masz każdego rodzaju stroju w pełnej rozmiarówce. Raczej bym uwierzyła, że masz pojedyncze sztuki - po 1 z każdego rodzaju.
Po drugie. Jakaś dziewczyna napali się na strój niebieski nr X, żaden inny jej nie pasuje. Pisze do Ciebie zapytanie w formie, jakiej oczekujesz, a w zamian otrzymuje odpowiedź, że nie pasuje do jej rozmiaru. Nie dziwię się, gdyby się owa dziewczyna zniechęciła i szukała stroju gdzie indziej.
A gdyby z kolei miała podane: strój nr X ma miseczkę 75D, strój nr Y 65B, a strój nr Z 65F, byłoby jej łatwiej określić, na które stroje może się patrzeć i na które zacząć chorować. Wtedy jest mniejsza szansa, że będzie zawiedziona... bo przecież stanik od stroju bd nie musi być tak idealnie dopasowany, jak stanik noszony na codzień.
Dlatego doprawdy nie wiem, o co się burzysz.
Chyba, że osobiście miski wykrawasz pod konkretne zamówienie? Jeśli robisz z nimi coś - opisz nam. Niedomówienia sa zmorą każdej komunikacji słownej. Wyjaśniania pomagają - i chronią nerwy.
Jeśli ktoś planuje zakup kostiumu i kiedykolwiek wcześniej już to czynił na pewno nie będzie się buntował przeciw podawaniu oznaczeń jakie my podajemy, tylko postara się dowiedzieć czy dany model będzie na niego pasował.
Hm. Dostrzegam paradoks w powyższym zdaniu. Ja nigdy wcześniej nie kupowałam stroju przez internet - planuję to (jak znajdę pracę). To będzie mój pierwszy raz ;) Jak powinnam się zachować..?
Bo dotychczas jestem zdezorientowana kwestią rozmiarową, no i nadal nie dowiedziałam się, jaka miska będzie orientacyjnie pasować na moje 60E. A przecież, Farasho, skoro masz do tych strojów dostęp oraz doświadczenie w branży, to się chyba ORIENTujesz w tej kwestii :)
Moim zdaniem nie do końca trafione, bo dyskusja nie dotyczyła noszenia staników ale doboru stroju a to nie to samo .
Tu się zgodzę. Dyskusja nie dotyczyła doboru biustonoszy w ogóle, tylko konkretnie staników do tańca.
I informacji potrzebnych tutejszym forumowiczkom do zorientowania się w rozmiarze oraz podjęcia decyzji o ewentualnym zakupie.
Przeniesienie częsci postów jest dla mnie takim wymieceniem pod dywan niewygodnych pytań. Mozna czytac pod dywanem, ale nie poddywania rzecz dotyczy...
Najlepiej prosiłabym o wykasowanie dyskusji z wątku który dotyczy w końcu sprzedaży strojów z adnotacją,że wszelkie zapytania rozmiarowo cenowo stylistyczne prosze uzgadniać mailowo lub telefonicznie
Oczywiscie masz prawo nie podawac publicznie rozmiarów, jesli taka jest twoja taktyka sprzedazy, ale jestem ciekawa czy nie łatwiej byłoby od razu podać te podstawowe informacje, zamiast odpowiadać każdemu z osobna?
Hm. Dostrzegam paradoks w powyższym zdaniu. Ja nigdy wcześniej nie kupowałam stroju przez internet - planuję to (jak znajdę pracę). To będzie mój pierwszy raz ;) Jak powinnam się zachować..?
Bo dotychczas jestem zdezorientowana kwestią rozmiarową, no i nadal nie dowiedziałam się, jaka miska będzie orientacyjnie pasować na moje 60E. A przecież, Farasho, skoro masz do tych strojów dostęp oraz doświadczenie w branży, to się chyba ORIENTujesz w tej kwestii :)
Cóż, proponuję najlepiej zacząć od zmniejszenia ilości ironii i cynizmu w swoich wypowiedziach oraz krytykowania podanych rozmiarówek na rzecz wypracowania takich danych które do Ciebie przemówią. Jak już znajdziesz pracę, czego Ci życzę szczerze oraz będziesz miała na myśli któryś z moich kostiumów daj mi znać na priv wtedy możemy o tym porozmawiać. Bo w tym wątku ja nie wystawiam żadnych kostiumów ani nie wypisuję żadnych rozmiarów -to wątek o kostiumach Djamili.
Farasho, a czemu tak niegrzecznie odpowiadasz?
Jak powszechnie wiadomo, klient nasz pan. Jeśli nie podoba Ci się ton wypowiedzi Vasanty, nie musisz z nią dyskutować, jeśli nie lubisz Vasanty - nie musisz się z nią spotykać.
Ale w sytuacji, gdy jest ona Twoją klientką (albo potencjalną klientką) należy jej się odpowiedź choćby dla świętego spokoju.
Zwłaszcza, jeśli tę odpowiedź znasz. Jeśli nie znasz - powiedz "nie znam odpowiedzi".
Vasanta pyta o jedną prostą rzecz!
Farasho, a czemu tak niegrzecznie odpowiadasz?
Jak powszechnie wiadomo, klient nasz pan. Jeśli nie podoba Ci się ton wypowiedzi Vasanty, nie musisz z nią dyskutować, jeśli nie lubisz Vasanty - nie musisz się z nią spotykać.
Ale w sytuacji, gdy jest ona Twoją klientką (albo potencjalną klientką) należy jej się odpowiedź choćby dla świętego spokoju.
Zwłaszcza, jeśli tę odpowiedź znasz. Jeśli nie znasz - powiedz "nie znam odpowiedzi".
Vasanta pyta o jedną prostą rzecz!
Odpowiadam w tym samym tonie w jakim zadane są pytania. Ja nic w tym wątku nie sprzedaję;) I nikt tu nie jest moim klientem.
Cóż, proponuję najlepiej zacząć od zmniejszenia ilości ironii i cynizmu w swoich wypowiedziach
Niesłusznie się ich doszukujesz, bo moje wypowiedzi nie mają wydźwięku ironicznego (zaznaczam go zawsze emotikonką) ani także cynicznego (nie jestem cyniczna).
oraz krytykowania podanych rozmiarówek
Do konstruktywnej krytyki jako klient mam prawo. Podana przez Ciebie firma nie produkuje staników na moje wymiary. Bardzo chętnie zmierzę, jeśli tabelka będzie mnie obejmować.
na rzecz wypracowania takich danych które do Ciebie przemówią.
Proponowałam w tym wątku nieraz miary obiektywne. Nie wiem, dlaczego obie bronicie jak Rejtan tych subiektywnych.
Ale w ogóle jesteś sprzedawcą, prawda? I jako sprzedawca winnaś dbać o swój wizerunek na każdym kroku.
Jeśli nie zadbasz, potencjalne klientki, ujrzawszy kiedyś Twoją ofertę stwierdzą np "a ta to nie chce odpowiadać na pytania" i udadzą się gdzie indziej. A jeszcze mogą szepnąć słówko koleżankom.
Renoma.
Ale w ogóle jesteś sprzedawcą, prawda? I jako sprzedawca winnaś dbacx o swój wizerunek na każdym kroku.
Jeśli nie zadbasz, potencjalne klientki, ujrzawszy kiedyś Twoją ofertę stwierdzą np "a ata to nie chce odpowiadać na pytania" i udadzą się gdzie indziej. A jeszcze mogą szepnąć słówko koleżankom.
Renoma.
Masz świętą rację, jeśli ktoś zada mi tylko pytanie odnośnie sprzedawanej przez mnie rzeczy odpowiem z przyjemnością o czym połowa tego forum wie i może poświadczyć ponieważ ma ode mnie woale czy też kilka osób-kostiumy.
Do konstruktywnej krytyki jako klient mam prawo. Podana przez Ciebie firma nie produkuje staników na moje wymiary. Bardzo chętnie zmierzę, jeśli tabelka będzie mnie obejmować.
.
pisałam o miarach dotyczących kostiumów, ponieważ to wątek o kostiumach i pytanie dotyczyło też kostiumów
A swoją ścieżką, czym się różni stanik od kostiumu od innego stanika? Poza wyglądem?
Drugi mój stanik do kostiumu kupiłam na allegro. Kupiłam, bo bodajże miał podane, iż obwód pod biustem jest regulowany od 75 do 85. Miseczka określona była B/C. Mimo, że noszę 75D, kupiłam, bo na upartego mogę mieć 80C.
I jak przyszedł, i dokładnie go obejrzałam (oraz założyłam), to mniej więcej wyglądała jak mój stary 80C. Po odpowiednim zapięciu leży na mnie jak 80C.
Więc w czym jest różnica?
I czemu nie chcesz odpowiedzieć na jedno pytanie Vasanty o konwersję numeracji stanika? Nie znasz odpowiedzi?
Pozwolę sobie się wtrącić jako stała klientka Djamili. Djamila ma ogromne doświadczenie w sprzedaży strojów i jest kompetentną osobą w doborze strojów na każdą figurę.
Radzę Wam raczej skupiać się na długości spódnic, których raczej nie da się skrócić i obwodzie bioder, bo dosztukować też się nie da - raczej zwęźić lub wszyć gumkę w pasie.Jeśi chodzi o miski to jest najmniejszy problem. Wystarczy podać Djamili swój rozmiar,a ona Wam już powie czy będzie dany model pasować czy nie. Miski w stanikach w egipskich strojach można zmniejszać przez wszycie dodatkowych push-up, a nawet zwiększać przez wyprucie podszewki, chociaż w ta stronę jest gorzej. Poza tym jedne tancerki wolą, żeby im się biust "wylewał" ze stanika, a inne wolą zakryć go całkowicie. Rzadko się zdarza, żeby kostium był idealnie dopasowany bez poprawek, jeśli kupuje się kostium szyty nie na Waszą miarę.
A kostiumy Djamili są niezwykle trwałe i piękne. Korzystajcie póki jeszcze je ma w takiej niskiej cenie. Wierzcie mi są warte o wiele więcej, bo mają świetną jakość. Pracują ze mną w każdy weekend i co chwila są prane, a nic się nie psuje.
Roksolanka (Naima)
03-08-2010, 23:08
A swoją ścieżką, czym się różni stanik od kostiumu od innego stanika? Poza wyglądem?
Choćby tym, że w Kairze nie znają pojęcia 65 GG, a jedynie przerobione 80D ;)
Ale w Kairze też jest oczywiste, że - jak Randzie Kamel - wszystko się wylewa górą, ew. bokiem, celem podkreślenia obfitości kształtów. A jeśli się nie wylewa, to trzeba dosztukować tyle poduszek i push-upów do środka stanika, aby choć odrobinkę się "ulało".
Wiem, ze to dla świadomych stanikowo brzmi heretycko, ale tam tak jest.
Stopień ponaciągania i powypełniania nawet takich tancerek jak Lubna Emam jest wręcz szokujący. :eek:
Czyli dla wszystkich miseczka A ;)
Ale w Kairze też jest oczywiste, że - jak Randzie Kamel - wszystko się wylewa górą, ew. bokiem, celem podkreślenia obfitości kształtów. A jeśli się nie wylewa, to trzeba dosztukować tyle poduszek i push-upów do środka stanika, aby choć odrobinkę się "ulało".
Wiem, ze to dla świadomych stanikowo brzmi heretycko, ale tam tak jest.
Stopień ponaciągania i powypełniania nawet takich tancerek jak Lubna Emam jest wręcz szokujący. :eek:
Podpisuję się pod tym obiema piersiami!!
Rozumiem wreszcie o co chodzi.
Czyli pewnie dlatego mój stanik leży na mnie prawie dobrze, bo nie został wykonany w Egipcie?
Może i dlatego na większości występów można zobaczyć festiwal zbyt małych miseczek i za luźnych obwodów.
Cóż, chyba wolę staniki i stroje nie-arabskie, niż mój biust miałby cierpieć uciskany w poprzek tkanki gruczołowej.....
Roksolanka (Naima)
03-08-2010, 23:26
Rozumiem wreszcie o co chodzi.
Czyli pewnie dlatego mój stanik leży na mnie prawie dobrze, bo nie został wykonany w Egipcie?
Może i dlatego na większości występów można zobaczyć festiwal zbyt małych miseczek i za luźnych obwodów.
Cóż, chyba wolę staniki i stroje nie-arabskie, niż mój biust miałby cierpieć uciskany w poprzek tkanki gruczołowej.....
Wiesz, problemy zaczynają znikać, albo przynajmniej minimalizować się powyżej pewnej sumy.
W okolicach 500 pln z kostium przeważnie da się go już jakoś przerobić, aby nie latało zbyt swobodnie... to co kobiecie lata naturalnie.
W przypadku kostiumów w okolicach 200- 300 pln takiej szansy nie ma. Zamiast miseczek są dwa naleśniki.
A w okolicach 800 pln szansa na skuteczne dopasowanie jest już bardzo wysoka.
Ale nawet gdy zamawiasz kostium szyty na miarę u takich projektantów jak Eman Zaki czy Sahar Okasha, czyli najwyższy sort, to po pierwsze nie porozumiewasz się z nimi naszym stanikowym kodem językowym (typu 65 DD), a po drugie i tak dostajesz kostium, który w obwodach musisz dopasować we własnym zakresie.
To niestety Kair lub Hurgada, a nie Londyn :(
Nie ukrywam, że z tego powodu unikam "nieprzymierzania".
Na szczęście Lublin blisko, więc jak mi co w oko wpadnie, to do Djamili pociągiem podjadę ;)
pisałam o miarach dotyczących kostiumów, ponieważ to wątek o kostiumach i pytanie dotyczyło też kostiumów
Dlaczego zatem podałaś stronę firmy stanikowej i ich tabelkę?
Nie wystarczyło napisać tego:
:confused:
Proste, zgrabne i logiczne wytłumaczenie: Kair to nie Londyn, rozmiarówka w Egipcie jest inna. (Ale jaka? Trzykrotnie pytałam, jak się to ma do znanych w Europie rozmiarów.)
Rozumiem wszystkie różnice, inny kraj, inna kultura - ale centymetry są międzynarodowe :)
EOD i w tym temacie z mojej strony, niestety nie potrafię dyskutować w sytuacji, w której moje pytania i argumenty są ignorowane.
Dziękuję Hayal
Jak widać najwięcej ryczą te krowy które mało mleka dają. Bo żadna z nich nie jest tak naprawdę zainteresowana kostiumem.
Ja mam jeszcze jedną taktykę-nie sprzedaję za wszelką cenę. Doprawdy latanie wokół wiecznie niedopieszczonych i rozkapryszonych "klientek" jest irytujące.
Stroje sprowadzam bardziej hobbystycznie i nie mam parcia by sprzedać je za wszelką cenę.
Aha-i dla Waszej wiadomości-dziś dostałam mail od zainteresowanej klientki (i to jest potemcjalna klientka a nie taka co to sobie pisze na forum aby cokolwiek napisać by udowodnić swoją rację), cyt: "smieszą mnie te posty na forum bo do tych dziewczyn nic nie dociera. Zachowją się jakby kupiły w swoim życiu po conajmniej kilka kostiumów a Ty jakbys miała je pierwszy raz w ręku". Więcej nie zacytuję bo zaraz się jeszcze ktoś obrazi.
Dokładnie Naimo. Sama doradzałam przyjaciołom w fabryce jak wykonać strój pod zamówienie gdzie dziewczyna podała głębokość miski. Oni nie mają o tym pojęcia!!! Dawali mi kartki ze szkicami i pytali jak dociąc miskę by pod ten wymiar było ok. Jeśli dalej to do niektórych nie dociera to proponuję uszyć strój u jakiejś znanej polskiej projektantki. Tylko zapewne nie będzie to 800 zł.
Chciałabym widzieć Niśko minę laski która zna się na brafittingu gdyby dać jej do oszacowania rozmiar stanika od stroju. Ponadto nie doczytałaś-bo jak mozna zwęzić obwód który nie istnieje? haftkę wszywasz gdzie sobie chcesz bo nawet nie jest wszyta orginalnie i to zawsze dopasowuje się na kilentce.
Oczywiście przerabiałam już nawet strój z nowych wzorów na własne potrzeby i zmniejszyłam miskę o 2 numery. Da się? Da!! Nic nie wyłazi , nie wypływa, nie marszczy. Nic się nie zmieniło oprócz wielkości miski bo to nie bielizna!!!!!!!
Vasanto- Ty pytasz po raz trzeci a ja Ci powtarzam po raz któryś,że nie ma czegoś takiego jak rozmiarówka kostiumów. Zrozum to raz na zawsze!!!
Jeszcze ciekawostka o Randzie i jej strojach, które dla naszych ekspertek kostiumowych są niedopasowane bo biust jest pod samą brodą i ma wałeczki na plecach (choć to nie od kostiumu zalezy) .
Otóż są szyte w jej pracowni , zazwyczaj na niej, bo kiedyś miała okazję podpatrzeć.Ściśle dopasowane w obwodzie i bynajmniej nie jest to od razu zaprojektowane. To dopasowuje sie już na ostatnim etapie.
Nie ważny jest rozmiar misek bo wszystkie są mega wypchane bawełnianymi wkładkami tak,że zmieści się tam bardzo niewiele. Randa pokazała mi 1 strój ale niestety, mimo iż biustu dużego nie mam, nie zmieściłam się w stanik. Oczywiście odpowiednie zmniejszenie wkładki załatwiło sprawę.
Mam nadzieję,że zdanie koleżanek które w swoim życiu kupiły już stroje, mają pogląd jak wygląda temat arabskiego podejścia do rozmiarów przekona Was choć w 10%. Czasem warto zaufać tym, którzy mają w tej materii większe doświadczenie.
Dlaczego zatem podałaś stronę firmy stanikowej i ich tabelkę?
Nie wystarczyło napisać tego:
:confused:
Proste, zgrabne i logiczne wytłumaczenie: Kair to nie Londyn, rozmiarówka w Egipcie jest inna. (Ale jaka? Trzykrotnie pytałam, jak się to ma do znanych w Europie rozmiarów.)
Dyskusja w tym wątku toczyła się dwutorowo dlatego jej część została przeniesiona do wątku stanikowego. Tabela była kontrargumentem na zarzut Klymenystry, że polskie firmy oprócz jej znanych nie różnicują miski od obwodu. Zatem podałam przykład spółdzielni-nie najnowocześniejszej-która to robi.
Wszystkie posty dot. kostiumu zawierały stwierdzenie, że rozmiar bielizny nie jest adekwatny do rozmiaru kostiumowego stanika, co dla mnie przynajmniej oznacza, że ich rozmiarówki staników nie da się przełożyć na wielkość stanika od kostiumu.
Odnośnie doboru również było już napisane wcześniej-wielkość miski w kostiumie nie zależy od obwodu-tzn. kierujemy się tylko rozm miski a wg sklepów jak BDstore czy Dahlal i wielu innyc sprzedawców mamy odpowiednio i rosnąco A,A/B...aż do DD. Nie każdy znajdzie coś dla siebie,zatem musi szyć na miarę. To tyle ode mnie.
Sapphire
04-08-2010, 20:44
Wybaczcie dziewczyny, ale muszę chyba w koncu to powiedzieć.
W ostatniem czasie czepialstwo na forum robi się nie do zniesienia. I to nie tylko w kwestii stanikowej tylko ogólnie. Zachowujecie się jakbyście pozjadały wszystkie rozumy.
Współczuję bardzo Djamili, która już któryś raz próbuje dla nas zrobić coś dobrego (świetne kostiumy w dość przstępnej cenie, ogromny festiwal, warsztaty z Hossamem) a i tak krytykujecie na każdym kroku jakbyście miały pojęcie o tym jak włąśnie organizuje sie takie wielkie przedsięwziecia, jak szyje sie profesjonalne kostiumy a nie te na stanikach z bazaru itd itd.
Gratuluję cierpliwości Djamilo bo ja bym już wymiękła i chyba by mi się powoli odechciało tego wszystkiego...
Ehhh no cóż począć. Różne są motywy takiego czepiania. Tez mam czasem ochotę to wszystko rzucić w diabły bo co się nie zrobi to i tak jest za mało,za słabo i są specjaliści którzy wiedzą lepiej mimo,że nie wykazali się jeszcze tym w praktyce.
Jak zauważyłaś w wątkach warsztatowych niektórzy narzekają na cos a potem okazuje się,że i tak korzystają z oferty. Tego nie rozumiem już kompletnie. Bo mi jeśli coś nie pasuje to olewam temat, jeśli pasuje to wchodze w to a nie narzekam bo mogłoby być lepiej... Mam wtedy ochotę powiedzieć-spróbuj zrobić lepiej niż ja a wtedy pogadamy!!
Może niektóre osoby są uczulone na mnie ale tu tez nie widze problemu, bo przecież można nie korzystać z tego co oferuję i po sprawie.
Reasumując
Takich też przeżyjemy bo na szczęście jest trochę takich osób jak Ty Sapphire które doceniają moje wysiłki. MOże nie odważą się tu wypowiadać tak otwarcie,żeby nie zostać zaatakowane- jak to określają. Ale piszą do mnie,że doceniają moją pracę i żeby olać to ujadanie, szukanie dziury w całym itd i to jest fajne.
I nie chodzi tu tylko o to,że lubię te maile bo są miłe.Rzetelną krytykę też lubię ale popartą doświadczeniem w danej materii .I chętnie korzystam z doświadczenia innych. Niestety jak piszesz osoby które tu krytykują akurat w tych tematach nie mają żadnego doświadczenia. Mało tego obrażają innych i atakują kiedy ktoś w dosadny sposób próbuje resztkami wytrzymałości wytłumaczyć,że ma swoje zdanie i to poparte solidnymi fundamentami.
Dziękuję bo dla takich jak Ty warto dalej robić swoje.
Hej,dziewczyny,ale to nie jest tak,że ktoś czegoś nie docenia:) Przecież nie trzeba się znać na np. rachunkach, żeby zatrudnić firmę zajmującą się nimi. Są osoby,które są stworzone do organizacji, a inne nie są - co nie znaczy,że nie można wyrazić swojego zdania.
I nie ma tu żadnych pretensji do Ciebie,Djamilo, bo to przecież nie Ty szyjesz te stroje,czyż nie?:)
Dziewczyny stanikowe muszą sobie przetrawić i niestety zaakceptować kwestie kairskich wymiarów strojów. Jeśli macie dostęp do stroju profesjonalnego to obejrzyjcie i same się przekonacie, że te miseczki mają się kompletnie nijak do jakichkolwiek rozmiarówek. W dodatku miski są sztywne i jest to kwestią odpowiedniego wygięcia miski,aby dopasować do swoich piersi.
Otóż to cały czas z uporem maniaka próbowałam wytłumaczyć. I dziwiło mnie,że mimo zdania osób mających do czynienia ze strojami dalej padały te same argumenty.
Oczywiście nie szyję tych strojów ale po cholerę toczy się dyskusja bezprzedmiotowa -to raz, bo jak sama mówisz bielizna to nie strój, a dwa -najwięcej krzyczą te osoby które kostiumu kupić nie chcą. Tylko po to by wykręcić kolejną aferę na forum??
Może nie tyle nie chcą,bo pewnie planują w przyszłym życiu;) Ale zgadzam się,że kolejny raz dyskusja o tym samym jest zupełnie bez sensu i nie ma związku z tym tematem.
Ederlezi
07-08-2010, 21:43
mnie co najwyżej interesowałoby czy spódniczki są na gumce czy trzeba sobie do niej schudnąć/przytyć :>
częśc ma gumki już wszyte, cześc nie i raczej wymaga wszycia bo rzadko kiedy strój utrzyma się na własnym materiale
Droga Djamilo na Twojej stronie w zakładce sklep widnieje informacja o ponad 30wzorach strojów z Egiptu, czy dotyczy ona tych zdjęć umieszczonych powyżej, czy może to jakaś świeża dostawa:D?? Poszukuję "na gwałt" czerwonego, ognistego stroju stąd moje pytanie:)
Na gwałt to nie mam ale będę mieć. ew. mam do sprzedania swój kostium czerwono czarny-znajdziesz w galerii zdjęć na www.djamila.pl (http://www.djamila.pl) w sesji z 2008 roku. wystąpiłam w nim 4 razy
Kilka dni temu kupiłam strój od Djamili i jestem zachwycona. Strój jest piękny i porządnie wykonany:) :thumbsup: Jak już wcześniej było wspomniane w tym wątku: miski profesjonalnych stroi są bardzo sztywne, więc taki stanik do tańca znacznie różni się od na codzień noszonej bielizny. Obwód reguluje się samemu, wszywając haftkę w odpowiednim miejscu. Takie stroje być może nie są wyjątkowo komfortowe dla biustu, ale przecież nie nosi się ich codziennie po 12 czy więcej godzin jak zwykłą bieliznę!
Polecam Djamilę jako sprzedawcę, bo na własnej skórze przekonałam się, że potrafi fachowo doradzić w wyborze stroju;):)
Mi się marzy różowy kostium nr 13, ma długą spódnicę więc dla mnie powinien być dobry, miska podana też jest większa. Bieliźniany stanik w tej chwili noszę 75D-E albo 80D zależy od fasonu. Szerokość spódnicy mnie zastanawia, w biodrach mam 102cm, zakłada się poniżej spódnicę ale 102 musiałoby być, więc nie wiem czy byłaby dobra na mnie?
Djamilo proszę o radę, jakby dało się go dopasować do mnie, to będę składać na niego :)
Dziękuję Nailah za rekomendację a przede wszystkim cieszę się z tego,że strój spełnił Twoje oczekiwania.
Ksiksi biustonosz na pewno na Ciebie byłby ok, spódnica ma wpisaną szerokość max 98 cm ale sprawdziłam,że ma wszytą gumkę , którą albo można wypruć albo przeszyć tak by obwód się poszerzył o kilka centymetrów.
Honorata
06-09-2010, 09:41
@ Djamila - baaardzo serdecznie dziękuję ;)
Strój jest oszałamiający! Piękny!
Leży wyśmienicie - a właśnie o spódnicę najbardziej się martwiłam ;)
Sama sporo w życiu się nadziergałam więc wiem ile to roboty i tym większą mam radość z zakupu :)
Oczywiście znalazł się "ktoś" kto strasznie marudził na tą "finansową niesubordynację" ale szybko przejrzał na oczy :D
Pozdrawiam gorąco!
Bardzo się cieszę i życzę samych udanych występów,równie oszałamiających jak strój !
A co do marudzących-są tacy którym dłużej zajmuje proces "przeglądania na oczy" ale kto by ich tam zrozumiał :)
Sapphire
29-09-2010, 18:24
Djamilo a które z tych strojów są jeszcze dostępne? Może masz jakieś nowe?
Ale nawet gdy zamawiasz kostium szyty na miarę u takich projektantów jak Eman Zaki czy Sahar Okasha, czyli najwyższy sort, to po pierwsze nie porozumiewasz się z nimi naszym stanikowym kodem językowym (typu 65 DD), a po drugie i tak dostajesz kostium, który w obwodach musisz dopasować we własnym zakresie.
Mhm...zamówiłam kostium u Eman, podałam dokładne wymiary. Kostium piękny, boski, kocham go straszliwie, ale musiałam wszyć dodatkową haftkę do spódnicy (bo za duża) i wypruć poduszki ze stanika, bo wyglądałam jak Doda :D teraz jest świetnie.
I przyłączam się do pytania Sapphire. Kostium nr 8 mnie oczarował.
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.