Pokaż pełną wersję : Sklepy ze strojami i rekwizytami. Polskie i zagraniczne.
Podane przeze mnie linki to strony, na których można zobaczyć stroje jakie posiada do sprzedaży allegrowiczka claudine21.
Czy ta osoba sprzedaje jeszcze stroje? szukałam na allegro takiej Allegrowiczki i mi nie wyszukało.
Sapphire
23-05-2010, 09:56
No to jest wlaśnie ta pani, o której była mowa kiedy pisałyśmy o skrzydłach. Teraz funkcjonuje pod taka nazwa http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=10336381
Napisz do niej maila jakie kostiumy ma w ofercie, moze odpisze. Ale sama wyciągnij wnioski czy warto w ogóle z nią wchodzić w jakieś interesy.
Ja kilka lat temu zamawiałam u niej kostium. Pokazała mi zdjęcia, tego co są w stanie uszyć na miarę. Później okazało się ze kostium był uszyty inaczej niż ten co był na zdjęciu...
Na manekinie to, co miałam dostać, a na mnie to co mi przysłała....
Czy znacie może jakieś internetowe sklepy z ciuchami męskimi w stylu orientalnym? W sklepach stacjonarnych jest z tym kiepsko, przynajmniej w Krakowie, więc może któraś z Was mnie poratuje jakimś ciekawym linkiem... Z góry dziękuję :)
Dodaje namiary na sklep z gotowymi lub na zamówienie farbowanymi welonami jedwabnymi oraz faneveils:
Fary Cove Silk
http://www.fairycove.com/cgi-bin/mivavm?/Merchant2/merchant.mvc+Screen=CTGY&Store_Code=FCS&Category_Code=BDV
half-circle : półkoliste - cieniutkie o wadze 5mm lub troszke cięższe (lcięższe lepsze -tak szybko się nie przecierają)
http://www.fairycove.com/cgi-bin/mivavm?/Merchant2/merchant.mvc+Screen=CTGY&Store_Code=FCS&Category_Code=DVHC
Paleta kolorów i gotowych propozycji wzorów wielokolorowych:
http://www.fairycove.com/colorchart.html
Paleta z kodami kolorów do indywidualnie ustalanego wzoru farbowania - kody podaje się w zamówieniu:
http://www.fairycove.com/customcolor.html
Problem w tym, ze ona w ogóle nie odpowiada. Napisałam do niej chyba już kilka razy w tym miesiącu na wiele adresów jakie posiada, łącznie z kontaktem przez allegro. Niestety nie zamierza się ona odezwać w ogóle, więc sprawa jest przegrana :/ jestem okropnie wściekła na nią i na pewno już nie kupię od niej nic więcej.
Sapphire, jak tam skrzydła, odezwała się tam pani z BellyDanceWorld? Ja 2 miesiące temu odesłałam te swoje dziurawe... nie dostałam do tej pory nowych, a na wiadomości ta pani znowu nie odpisuje.
Sapphire
13-06-2010, 19:11
Niestety nic nie napisała i nie ma z nią w ogóle kontaktu....
Widzę, że nie tylko ja mam problem z tą sprzedawczynią (piszę tu o pani Klaudii z BellyDanceWorld). Ostatnio straciłam przez nią 200 zł. Zamówiłam 10 laseczek do tańca i poprosiłam, żeby były z tych cienkich i lekkich. Zapłaciłam za kuriera dodatkowo 100 zł, aby towar przyszedł szybko. Zamiast po 3 dniach, laski dostałam po miesiącu. Nie byłoby tragedii, gdyby nie fakt, że laseczki te można by nazwać raczej orientalnymi drapaczkami do pleców. Są cienkie jak ołówek, powyginane i o połowę krótsze niż standardowe, a kolorowa folia odstaje w kilku miejscach;-( No marne patyczki po prostu. Pisałam do tej pani w sprawie reklamacji, ale odpowiedzi nie dostałam. To samo zdarzyło się Donyi, ale jej udało się odzyskać część pieniędzy (przyznała się, że była ostra:) Już żartujemy sobie z tych laseczek, nazywając je "kieszonkowymi", czy planując zrobić specjalną choreografię z nimi i wrzucić na Youtube jako "reklamę" owego sklepu albo obwiesić nimi bożonarodzeniową choinkę. Jednak czuję się oszukana i nigdy już nie zaufam ten pani. To były moje najdroższe kijki w życiu.
Sapphire
13-06-2010, 20:30
:| no to pięknie
Widzę, ze ona wzbogaca się w ten sposób na szeroką skalę. Podobno mozna z czyms takim udac się na policję. Skoro tyle nas jest to moze warto :mad:
może zgłoście najpierw do allegro? wydaje mi się, ze wszystkie aukcje są ubezpieczone, a allegro już zadba, zeby pani poniosła konsekwencje za takie działania
Sapphire
13-06-2010, 20:43
Do allegro zostało już to zgłoszone preze mnie i polecono mi udać się na policję, gdyż oni nic z tym zrobić nie mogą podobno...
Jak jest Was tyle oszukanych.... to zróbcie pospolite ruszenie!!! ;)
Na Allegro i policję. Widziałam pod ostatnim linkiem że logowała się w czerwcu, czyli nie utknęła w piaskach pustyni, i o niczym nie wie. A swoją drogą jak to jest że nie ma negatywnych opini:confused:, ba w wiekszości pozytywy:eek: :eek:.
Tępić chwasty!!!
A to w takim razie trzeba iść na policję
myślałam, ze allegro coś może zdziałać
Sapphire
13-06-2010, 21:11
Jak jest Was tyle oszukanych.... to zróbcie pospolite ruszenie!!! ;)
Na Allegro i policję. Widziałam pod ostatnim linkiem że logowała się w czerwcu, czyli nie utknęła w piaskach pustyni, i o niczym nie wie. A swoją drogą jak to jest że nie ma negatywnych opini:confused:, ba w wiekszości pozytywy:eek: :eek:.
Tępić chwasty!!!
Np dlatego ma same pozytywy, ze ja skrzydeł użyłam po około 2 miesiącach od zakupienia ich. Przesyłka doszła błyskawicznie więc po prostu wystawiłam komentarz...
Ja niestety zrobiłam ten błąd, że zamówiłam poza Allegro. Kiedyś kupowałam u niej spódnicę i było w porządku, więc nie sądziłam, że teraz tak się to skończy.
DZIEWCZYNY! Pani BellyDanceWorld także mnie oszukała na ponad 200zł. Kupiłam u niej skrzydła i doszły, ale niestety były popisane czarnym flamastrem. Odesłałam je i od stycznia (kiedy kupiłam przedmiot) nie dostałam ani zwrotu kasy ani skrzydeł. Pisałam do niej mnóstwo razy, na maila, na gg, a ona albo nie odpowiadała albo miała to w w ogóle gdzieś (laptop jej się niby spalił, ma problem z reklamacją, ma problem ze współpracownikami). Umawiałam już się nią parę razy, że jeśli do tego terminu skrzydła nie dotrą, zwraca mi kasę ale po tym terminie nigdy się nie odzywała.
Pisałam do allegro,ale tez odesłali mnie na policję.
Cieszę się, że jest nas więcej(jakkolwiek to brzmi...) i proponuję, abyśmy napisały do nich wspólnego maila (z naszymi nickami z allegro) i postarały się rozwiązać całą sytuację, a jeśli to nie poskutkuje, wybierzmy się na policję, ponieważ kwota, którą straciłyśmy wszystkie naraz jest duża! Co Wy na to?
Ja osobiście zamawiałam u niej już dużo razy i nigdy nie miałam problemów ani z towarem, ani z przesyłką. Kontakt nie jest najlepszy bo potrafi przez kilka dni, nieraz tydzień nie odpisać. Kiedyś nawet jak zamawiałam baletki to otrzymałam dwa lewe buciki i z reklamacją też nie było problemu.
Pamiętam również że jak przebywa w kraju to nie ma problemów z odbieraniem poczty, natomiast w Kairze nie wiem z jakich względów ale bywały problemy i nieraz musiałam wysyłać ponownie maila bo nie docierały.
DZIEWCZYNY! Pani BellyDanceWorld także mnie oszukała na ponad 200zł. Kupiłam u niej skrzydła i doszły, ale niestety były popisane czarnym flamastrem. Odesłałam je i od stycznia (kiedy kupiłam przedmiot) nie dostałam ani zwrotu kasy ani skrzydeł. Pisałam do niej mnóstwo razy, na maila, na gg, a ona albo nie odpowiadała albo miała to w w ogóle gdzieś (laptop jej się niby spalił, ma problem z reklamacją, ma problem ze współpracownikami). Umawiałam już się nią parę razy, że jeśli do tego terminu skrzydła nie dotrą, zwraca mi kasę ale po tym terminie nigdy się nie odzywała.
Do mnie pani Klaudia się odezwała po długim czasie i zaproponowała, że zwróci mi pieniądze za skrzydła.. odesłałam je, ale podobno nie doszły. Podałam numer konta, ale pieniędzy ciągle nie ma. Szczerze mówiąc nie wiem, jak długo mam na nie czekać, już mnie ta sytuacja męczy.
Hej :) Jak ja się cieszę, że znalazłam ten temat! Sama zostałam oszukana na grube pieniądze przez bellydance-shop.com! Zamówiłam u nich strój, prowadziłam długą korespondencję, co do zapłaty, dostałam nr tamtejszego konta bankowego, wpłaciłam i kontakt się urwał!! Już będzie ze 2 miesiące - straciłam kasę i kupę nerwów :mad: Nie wiem, co robić, chyba pozostało mi pogodzić się ze sromotną porażką...
Co radzicie??:unsure:
Kupiłam u pani Klaudii skrzydła w marcu (8 sztuk) - paczka zaginęła.
Teraz czekam na zwrot pieniędzy niecałe 1.600 zł. Cały czas mam nadzieję, że jednak dostanę zwrot kasy..
W międzyczasie jak pojawił się problem z tą paczką kupiłam skrzydła, które pani Klaudia miała w Polsce - i tu nie było żadnych problemów, błyskawiczna wysyłka no i otrzymałam piękne skrzydła.
To dobrze, że możesz liczyć na zwrot pieniędzy, bo ja się już z tym pożegnałam :mad: Ten sklep jest turecki, więc w sumie to nie mam nawet jak od nich tego dostać! Kontakt się urwał momentalnie, jak dostali pieniądze, a wcześniej odpisywali na każdy mój mail...
:confused:
No i się doczekałam :)
wczoraj otrzymałam od BellyDanceWorld zwrot za skrzydła.
Tymczasem 30. czerwca zrobiłam zakupy w modnitrendorient.cz i do tej pory przysłali mi tylko paragon, nie dostałam wiadomości z polskim kontem i kwotą do zapłaty...
Tymczasem 30. czerwca zrobiłam zakupy w modnitrendorient.cz i do tej pory przysłali mi tylko paragon, nie dostałam wiadomości z polskim kontem i kwotą do zapłaty...
Oni tak mają :p
Ja zamawiałam ze 3 razy i za każdym razem było tak samo. Trzeba wysłać maila z ponagleniem, że prosisz o przesłanie nr konta i kwoty do zapłaty. Było i tak, że musiałam nawet kolejne ponaglenia wysyłać. Ale jak już kasa pójdzie to jest ekspres :)
No i się doczekałam :)
wczoraj otrzymałam od BellyDanceWorld zwrot za skrzydła.
A mi przysłali nowe :)
Czy w sklepach typu IndiaShop można kupić hennę?
Czy w sklepach typu IndiaShop można kupić hennę?
U nas w Trójmieście, swego czasu... można było :) Teraz, niestety, nikt już tego nie sprowadza, bo się nie opłaca. Henna (w tubce), ma dość krótki termin ważności :(
Chyba, że chodziło Ci o inny rodzaj?;)
No właśnie do mehendi mi potrzebna na niedzielę, poruszam niebo i ziemię, ale raczej jej nie zdobędę :(
Zupełnie przypadkiem trafiłam na stronę sklepu: http://izis72.otwarte24.pl/
Macie jakieś z nim doświadczenia? A może poznanianki znają osobiście panią właścicielkę?
Ceny prezentują się dla mnie dziwnie.... to, co bym uważała, że winno być tańsze jest droższe i na odwrót.
To ja Wam odradzę skrzydła z allegro.
Pani co prowadzi sklep BellyDanceWorld trochę poleciała w kulki...
Zamówiłam od niej takie skrzydła http://allegro.pl/item1018843077_belly_dance_skrzydla_isis_taniec_br zucha_opal.html
Wg niej wykonane są one z organzy, ale niestety chyba tylko leżaly obok niej, bo materiał z jakiego są zrobione przypomina worek na kartofle. Bardzie się gniotą i prują wszędzie, gdzie się da. Przez to wypadają patyczki albo odrywają się od rzepu na szyi.
Nie wiem jak inne produkty, ale te skrzydła jeśli sa wszystkie takie same to zdecydowanie odradzam.
A teraz mam problem, bo nie wiem co zrobić. Sądzę, ze babka teraz nie uzna reklamacji. Nie ma z nią kontaktu, bo na maile nie odpowiadała w ogołe od jakiegoś już czasu.
A szkoda co wydałam prawie 200zł na taki szrot.....
Kupiłam te same skrzydła. Używam intensywnie od jakiegoś czasu.
Moje akurat oceniłabym, że są z organzy (jako, że organzy można trafić różne). A wykonanie rzeczywiście kiepskie.
Skrzydła przeszyte na overlocku, byle jak. Chyba ten co szył, za mocno się do tego nie przykładał. Ale akurat w przypadku moich skrzydeł wszystko się w miarę trzyma.
Kijki w jakichś dziwnych workach, za dużych jak na same kijki. Latają se radośnie po tunelu na brzegu skrzydeł, nie można ich wyjąć. Jedyne, co pozostaje, to igiełka w garść i po prostu ciasno przeszyć przy kijku.
Nie wiem, czy wszystkie skrzydła organzowe tak mają, ale nitki łatwo się rozłażą. Dobrze, że nie widać tego z daleka...
Mną się niemożebnie, ale dziwnym trafem, u mnie mną się przede wszystkim szerokie pliski blisko kijków. Już musiałam prasować, bo pliski przestały być widoczne...
A kontakt z Panią Klaudią beznadziejny. Żeby nie powiedzieć, że żaden.
Ogólnie - skrzydła moim zdaniem ujdą, trzeba je jednak podrasować wcześniej igiełką z nitką, a potem ratować w miarę potrzeby. Wyglądają moim zdaniem ok - ale z daleka. Z bliska można się załamać nad wykonaniem....
(sorry za doubleposting, ale tematyka tych moich postów zupełnie odmienna)
Kupiłam te same skrzydła. Używam intensywnie od jakiegoś czasu.
Moje akurat oceniłabym, że są z organzy (jako, że organzy można trafić różne). A wykonanie rzeczywiście kiepskie.
Skrzydła przeszyte na overlocku, byle jak. Chyba ten co szył, za mocno się do tego nie przykładał. Ale akurat w przypadku moich skrzydeł wszystko się w miarę trzyma.
Kijki w jakichś dziwnych workach, za dużych jak na same kijki. Latają se radośnie po tunelu na brzegu skrzydeł, nie można ich wyjąć. Jedyne, co pozostaje, to igiełka w garść i po prostu ciasno przeszyć przy kijku.
Nie wiem, czy wszystkie skrzydła organzowe tak mają, ale nitki łatwo się rozłażą. Dobrze, że nie widać tego z daleka...
Mną się niemożebnie, ale dziwnym trafem, u mnie mną się przede wszystkim szerokie pliski blisko kijków. Już musiałam prasować, bo pliski przestały być widoczne...
A kontakt z Panią Klaudią beznadziejny. Żeby nie powiedzieć, że żaden.
Ogólnie - skrzydła moim zdaniem ujdą, trzeba je jednak podrasować wcześniej igiełką z nitką, a potem ratować w miarę potrzeby. Wyglądają moim zdaniem ok - ale z daleka. Z bliska można się załamać nad wykonaniem....
(sorry za doubleposting, ale tematyka tych moich postów zupełnie odmienna)
Ja też mam skrzydła od Pani Klaudii i opis Niśki idealnie pasuje do moich skrzydeł, z daleka ok, z bliska masakra:(
witam!
czy znacie może jakieś sklepy orientalne w Japoni? Dokładniej w Osace i miejscowości Koma. Koleżanka sie wybiera na konferencję i sie zastanawiamy czy można okazyjnie coś kupić w Japoni orientalnego? Czy lepiej sobie tam darować zakupy.
pozdrawiam
Witam
mam dość duży dylemat, i chciałam poradzić się kogoś Chcę sobie kupić wachlarze- och co to za cudeńka;) i właśnie znalazłam na Ebay pare takich skarbow, ale nie jestem pewna czy moge zamówić- a przesyłka dojdzie do mnie i pieniądze nie bedą rzucone w błoto.. Jest to z chiń.
Czy miałyście jakies doświadzenie z tym związane? proszę o pomoc w decyzji;) bede strasznie wdzięczna
Blancari
17-08-2010, 20:13
w przypadku eBay - podobnie jak Allegro- należy zobaczyć z jakim sprzedawcą mamy do czynienia- jeśli ma dużo pozytywnych komentarzy tzn że jest rzetelny i nie powinno być prblemów.
w przypadku wartościowych rzeczy dobrze jest dopytać u sprzedawcy, czy przesyłka będzie rejestrowana (czy będzie miał numer nadania). Jeśli nie - warto wtedy dopłacić do takiej przesyłki, jesli kupujemy coś bardzo drogiego.
Tak naprawdę - największe szanse na zgubienie przesyłki ma Poczta Polska.
Z Chin nie kupowałam, ale przyleciały już do mnie paczki z Indii i Malezji - wszystkie były dość szybko w Polsce.
Uwaga jeszcze jedna - Chiny są poza Unią :D więc przesyłka pójdzie przez Urząd Celny. Jeśli będzie bardzo wartościowa to czasem pechowo można trafić na cło.
W każdym razie - kupowanie na eBayu jest bezpieczne, o ile robi się to świadomie i rozsądnie- jak w przypadku każdego zakupu w sieci.
Na eBay najbezpieczniej i najtaniej płacić przez PayPal - zresztą większość sprzedawców preferuję tę płatność.
Dziękuje Ci bardzo;) nie są to jakies wielkie wartosci ale mimo wszystko było by szkoda Spróbuje
A co takiego pieknego zamawialas?:)
Blancari
18-08-2010, 12:59
Dziękuje Ci bardzo;) nie są to jakies wielkie wartosci ale mimo wszystko było by szkoda Spróbuje
A co takiego pieknego zamawialas?:)
Trzymam kciuki :D Kupowanie na eBay uzależnia :D Polecam też www.etsy.com - też można znaleźć cuda.
Ja kupowałam dotąd biżuterię do tańca, woale, spódnice itp
Paczka z Indii zwykle szła 5 dni, o ile nie utknęła na cle. Ale nie wiem, jak z Chin.
scarabee
18-08-2010, 13:40
Ja zamawiałam dużo różnych rzeczy (płyt, książek, ciuchów, biżuterii) - właściwie zewsząd ;) Ze Stanów, Francji, Niemiec, Rosji, Indii... Najmilej zaskoczyły mnie zakupy z Tajlandii - paczki dochodziły w 6 dni! :) Nie zamawiałam niczego z Chin, ale mam już sporo elementów do biżuterii z Hongkongu - problemów nie było żadnych :)
Właściwie jedyne paczki, które mi kiedykolwiek poginęły, szły z UK - ale nie było problemów ze zwrotem kasy, więc przyejmować się nie zamierzam i dalej kupuję :)
Mnie szła paczka z Hongkongu i szła około 2-3 tygodni. Z Egiptu też tak mniej więcej idzie;-)
carmenta
18-08-2010, 14:08
Mi z ebaya nie doszła tylko jedna paczka - z UK ze stanikami. Ale to było rok temu, jak Anglię zasypało i wszystko ginęło:suspicious: Reszta bez problemów. Z Indii i z Tajlandii paczki dochodziły w tydzień, z USA - do trzech tygodni. Nie zdarzyło mi się trafić na oszusta, czy kogoś w tym stylu, ale fakt - trzeba uważać i przeglądać dokładnie opinie o sprzedawcy.
I fakt nr.2 - ebay uzależnia (dobrze, że mi w pracy go zablokowali, bo juz bym dawno zbankrutowała:D), a w domu nie zawsze mam już siłę oglądać i robić zakupy ;)
;) widze ze jedynie z Uk nie warto.
A wszystko moze uzaleznic,,,a w przypadku kobiet co racja to racja zakupy:)
carmenta
20-08-2010, 16:20
Ależ z UK też warto. Mi tylko jedna się paczka zgubiła, ale to tak jak mówiłam, przez zeszłoroczną zamieć na Wyspach. Normalnie miałam kilka innych paczek z Wielkiej Brytanii i spokojnie w całości przychodziły :)
scarabee
21-08-2010, 20:52
Ależ ja wcale nie mam na myśli, że nie warto! Z UK zamawiam zdecydowanie najcześciej (staniki :P ) i tak się złożyło, że jedna z tych wielu paczek nie doszła - ale i tak dostałam zwrot pieniędzy, więc tragedii nie ma :)
Wybieram sie do Pragi i chcialam spytac czy ktos wie czy sa tam jakies sklepy dla Bellydancerek?:D
Wybieram sie do Pragi i chcialam spytac czy ktos wie czy sa tam jakies sklepy dla Bellydancerek?:D
Są ;) (tzn. w poprzednich latach były ;))
Wlasnie bylam w Pradze jakis czas temu i nie mogłam znaleść..
Czy któraś z Was kupowała z Dahlala? Ile kosztuje wysyłka?
Niestety ja też muszę odradzić zakupy na allegro u pani claudine21 (BellyDanceWorld).
Kupowałam u niej dwa razy i zawsze było coś nie tak.
Za pierwszym razem (oczywiście nie z jej winy) paczka wysłana z Egiptu została zatrzymana w Urzędzie Celnym, o czym dowiedziałam się od nich listownie po miesiącu od nadania... sprawa się szybko wyjaśniła, ale towar okazał się wybrakowany - spódnica przy gumce rozpruta, cekiny przy woalu rozwaliły się po pierwszym machnięciu :/
Ale to jeszcze nic.
Mniej więcej rok temu kupiłam przez allegro u tej samej pani strój. Miałam już przelewać pieniądze, gdy dostałam maila (po ok. 5 dniach od wygranej aukcji...) z przeprosinami, że towaru nie ma, że w tym samym czasie był on wystawiony również na ebay-u i że ktoś go tuż przede mną kupił. Pani zaproponowała mi uszycie takiego samego kostiumu, w tej samej cenie, co miało zająć 3-4 tygodnie. Zgodziłam się i przelałam pieniądze. Po 2 miesiącach od ostatniego maila nie dostałam ani towaru, ani żadnej wiadomości. Napisałam 1go, 2go, 3go, 4go maila ponaglającego, niestety wszystkie znikały w eterze. Po kilku tygodniach dostałam maila po angielsku od rzekomego męża claudine, że towar już dawno został wysłany i że mam czekać. Po kolejnych kilku tygodniach zniecierpliwiona napisałam, że stroju jak nie było, tak nie ma i tym razem z kilkudniowym opóźnieniem dostałam odpowiedź od tej pani, że jej były (!) mąż miał wysłać paczkę, ale faktycznie nie została ona nadana, że coś tam coś tam. Porządnie wkurzona zażądałam zwrotu pieniędzy, na co pani nie odpowiedziała. Wysyłałam kolejne maile. Po kilku tygodniach odpisał mi jej obecny (!) mąż, że Klaudia jest w szpitalu i żebym była cierpliwa, nie zgłaszała sprawy do allegro, a dostanę pieniądze. Czekałam dalej.
Zwrot pieniędzy dostałam po ponad 6 miesiącach od zakupu felernego stroju...
przynajmniej tyle dobrze,że dostałaś :]
Maja - w lipcu zamówiłam strój z Dahlal i policzyli mi ok 60 usd za wysyłkę, mam nadzieję, że oprócz opłat celnych nic więcej nie będę musiała do niego dopłacać :unsure:
Poszukuje thobe do khaleegy, ale takiego tradycyjnego dla krajów Zatoki Perskiej (wiecie, ogromniaste otwory na ręce, szlajające się po ziemi, etc.) w cenie jeszcze w miarę możności zgrabnej.
Wstępne przejrzenie google głosi, że w sklepach netowych jest kilka raptem wzorów zdobień, a po informacji w jednym wydaje mi się, że są szyte w Indiach.
I tu moje pytanie. Czy korzystałyście kiedyś z tego sklepu: http://www.desertboutique.com/ ? Niby jest w Kuwejcie... Czy trzeba na coś uważać kupując tam? Jak z cłem i innymi opowiastkami?
A może byłyście chętne do dołączenia się do zamówienia? Kiecki do khaleegy są pod "Ladies clothing" -> "traditional".
Z drugiej strony jest też sklep w Berlinie: http://www.monas-fliegender-basar.com/epages/17111825.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/17111825/Products/FOL-KL-01/SubProducts/FOL-KL-01-0001&ViewAction=ViewProductDetailImage Kiecki takie same, ale droższe, przy czym z Berlina byłoby bez cła, no i szybciej.
I pytanie - co się bardziej opłaca?
Kurcze, sporo adresów int, ale widzę, że często coś odpada lub jest nie take jak powinno. Wolałabym się przejść, ew pojechać i kupić osobiście. Możecie mi podać sklepy najlepiej we Wro, ale Opole i Gliwice też jak najbardziej, najwyzej wykozystam znajomych, a co. ;-p
Roksolanka (Naima)
09-10-2010, 09:45
Z drugiej strony jest też sklep w Berlinie: http://www.monas-fliegender-basar.com/epages/17111825.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/17111825/Products/FOL-KL-01/SubProducts/FOL-KL-01-0001&ViewAction=ViewProductDetailImage Kiecki takie same, ale droższe, przy czym z Berlina byłoby bez cła, no i szybciej.
Ja kupowałam u tej pani 2 takie sukienki - nie przeczę, kontakt bardzo dobry i wysyłka bardzo sprawna, ale miały być: zielona i ciemnoróżowa, a dostałam oliwkową i baby-pink, w dodatku jedna pomazana tuszem. Oczywiście nie było problemów z wymianą, ale wolałabym od razu dostać, co powinnam.
I tu moje pytanie. Czy korzystałyście kiedyś z tego sklepu: http://www.desertboutique.com/ ? Niby jest w Kuwejcie... Czy trzeba na coś uważać kupując tam? Jak z cłem i innymi opowiastkami?
Ja tam kupiłam śliczną zieloną suknię do khaleegy. Żadnych problemów, tylko w korespondencji ciągle życzenia od Allaha czy coś, ale ogólnie w porządku.
Co do uważania - tam naprawdę proszą o podanie długości SUKNI a nie swojego wzrostu. Ja podałam swój wzrost - oczywiście pisząc ze to jest mój wzrost - ale i tak musiałam 30 cm skracać he he he.
Od czasu do czasu, bywam w tym sklepie osobiście ;D - generalnie, mają drogo :rolleyes::rolleyes::rolleyes:...
Ja tam kupiłam śliczną zieloną suknię do khaleegy. Żadnych problemów, tylko w korespondencji ciągle życzenia od Allaha czy coś, ale ogólnie w porządku.
Co do uważania - tam naprawdę proszą o podanie długości SUKNI a nie swojego wzrostu. Ja podałam swój wzrost - oczywiście pisząc ze to jest mój wzrost - ale i tak musiałam 30 cm skracać he he he.
Pytając o długosć sukni dostałam odpowiedź "pasuje na przeciętna kobietę, niższe będą musiały skrócić". Na pytanie o zdjęcia innych kolorów dowiedziałam się, że ich brak. Niech żyje precyzja określeń ;)
A "assalam alaykum", co przy każdym mejlu dodają, to muzułmańskie pozdrowienie. Sami są muzułmanami, sklep jest adresowany do muzułmanów, ciężko się dziwić. Kulturalnie odpisałam "wa alaykum assalam", bo tego mnie nauczono ;)
"allah akbar" też by mnie nie zdziwiło.
A "assalam alaykum", co przy każdym mejlu dodają, to muzułmańskie pozdrowienie. Sami są muzułmanami, sklep jest adresowany do muzułmanów, ciężko się dziwić. Kulturalnie odpisałam "wa alaykum assalam", bo tego mnie nauczono ;)
"allah akbar" też by mnie nie zdziwiło.
Chcesz się popisywać to się popisuj.
Informacji od tego nie uzyskasz. Ani pomocy.
A o co Ci chodzi?
Odniosłam wrażenie, że po prostu, nie rozumiałaś wstawek po arabsku wpisywanych w mejlach - no to wyjaśniłam. Nie każdy musi wiedzieć, co to znaczy "assalamu alaykum".
Sana el Qamar
07-11-2010, 21:54
Kurcze, sporo adresów int, ale widzę, że często coś odpada lub jest nie take jak powinno. Wolałabym się przejść, ew pojechać i kupić osobiście. Możecie mi podać sklepy najlepiej we Wro, ale Opole i Gliwice też jak najbardziej, najwyzej wykozystam znajomych, a co. ;-p
Ja chętnie też sie dowiem ;) Wolałabym zobaczyć, przymierzyć czy dobrze leży, czy kolor pasuje, czy jest uszyta solidnie.
Kaczuszka23
01-12-2010, 11:31
DDD...
Dzień Darmowej Dostawy w sklepach internetowych: http://www.facebook.com/DzienDarmowejDostawy
Sklep taneczny do-tanca.pl bierze udział w tym wydarzeniu...
Tylko dzisiaj 1 grudnia...
Paulina_
07-01-2011, 22:56
W Bielsku Białej jakiś czas temu otwarto sklep z akcesoriami orientalnymi przy ulicy Cyniarskiej 13. Są tam chusty, pasy, alladynki i biżuteria do tańca brzucha :) jeśli chodzi o inne akcesoria to podobno jest możliwość ściągnięcia.
W Gliwicach niedaleko rynku też jest sklep, gdzie widziałam chusty i topy w kształcie motyla. Na allegro są podobne.
Jest sklep Taj Mahal w Feniksie we Wrocławiu, część artykułów (te takie "nasze" typu chusty, pasy, stroje, haremki itp) są dostępne w Szkole Tańca Al-Mara przy ul Kołłątaja :)
Tu masz adres szkoły:
http://www.al-mara.pl/kontakt.html
W Bielsku Białej jakiś czas temu otwarto sklep z akcesoriami orientalnymi przy ulicy Cyniarskiej 13. Są tam chusty, pasy, alladynki i biżuteria do tańca brzucha :) jeśli chodzi o inne akcesoria to podobno jest możliwość ściągnięcia.
W Gliwicach niedaleko rynku też jest sklep, gdzie widziałam chusty i topy w kształcie motyla. Na allegro są podobne.
Dodam, że w Gliwicach sklep jest po dostawie :D i ma sporo nowych akcesoriów do tb np. pasy metalowe, których już dłuższy czas nie było.
Kontynuując temat eBaya.:D
Pobiliśmy rekord podczas dotychczasowych zakupów. Paczka z Hong Kongu szła do nas 6 dni! :yeahhh::i_am_so:
Rashidah
05-03-2012, 22:19
Witam,
gdyby ktoś miał ochotę zamówić sobie baaardzo dobrej jakości jedwabny woal, to polecam sklep na ebay Silk n Belly Dance:
http://stores.ebay.pl/silknbellydance
Od tego sprzedawcy pochodzą m.in. woale, z którymi tańczyły Jasirah i Shadijah w Mam talent podczas półfinałów.
Z pewnością ciekawą opcją jest możliwość zamówienia woalu w wybranych przez siebie kolorach, kształcie, wymiarach; kwestia uzgodnienia wszelkich detali ze sprzedawcą.
Ze sprzedawcą można porozumieć się w języku angielskim (sprzedawca jest obywatelem USA i stamtąd są wysyłane przesyłki).
Gorąco polecam.
Ishanira
16-03-2012, 21:20
Dla mieszkających w zachodniopomorskiem, w Szczecinie głównie i okolicach, dowiedziałam się ostatnio, iż na Osiedlu słonecznym jest pani, która sprzedaje w bardzo atrakcyjnych cenach staniczki belly-dance i chusty i jeszcze inne orientalne rzeczy! Mam zamiar się tam wybrać, jak coś już nabędę, to się podzielę opinią i detalami adresowymi!:D
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.