Pokaż pełną wersję : nasze belly dance cafe w 'realu'
tak sobie pomyslalam...
proponuje kiedys zrobic spotkanie forumowiczek. takie 'raqs polonia' ;)
to by musialo byc powazne przedsiewziecie, bo ustalic termin i miejsce, ktore by odpowiadal wszystkim to chyba niewykonalne...
ale sprobowac mozna! mamy troche czasu do lata (a to chyba najlepsza pora na spotkania, choc jak macie inne propozycje to piszcie), mamy nasze forum - mozemy sprobowac wspolnie cos wymyslic, pokombinowac. moge sie zajac organizacja... (chyba jestem pod tym wzgledem zboczona).
moglybysmy sie spotkac, przypasowac w koncu pseudonimy do twarzy, pogadac o wszystkim i o niczym, popodziwiac swoje stroje, nauczyc sie czegos od siebie nawzajem. moze ktoras z forumowych tancerek poprowadzilaby jakis warsztacik... opracowalybysmy super hiper ekstra ukladzik i wyskoczyly np. na wiejskim festynie i zatanczyly, zrobilyt furrore, lokalna telewizja pokazalaby nas w wiadomosciach, promowalybysmy nasz taniec i walczyly ze stereotypami...
fani roznych zespolow maja swoje zloty, my tez mozemy sie spotkac na jakis sloneczny weekend gdzies w polsce...
co wy na to, kibitki (i chlopcy)?
O jaaaa super pomysł :) !!! Ja wierze, ze jest do zrealizowania :)
Hm, czemu nie :-)
Grashko, mnie się najbardziej podobała wizja z wiejskim festynem i obalaniem stereotypów. Taaaak!!!
A ja będę w Warszawie z Rillą od 23 stycznia przez 5 dni, więc jak ktoś chce nas zobaczyć, to się proszę na priv odezwać :-) Taki minizlot ;-)
Hm, czemu nie :-)
Grashko, mnie się najbardziej podobała wizja z wiejskim festynem i obalaniem stereotypów. Taaaak!!!
Wbrew pozorom uczestnicy wiejskich festynów to najlepsza publiczność – bezpretensjonalna, radosna, wdzięczna, pełna małych dziewczynek zakochanych w tancerkach TB od pierwszego wejrzenia, dziewczynek , które tez chcą stać się orientalnymi księżniczkami i tańczyć razem z nami:). Ta publiczność nie ma stereotypów (nawet ksiądz;)) - ta publiczność po prostu chłonie TB i przewrotnie może obalić stereotyp o skostniałej pełnej stereotypów wsi !
Toteż to moje "taaak!" było wyrazem entuzjazmu dla tego pomysłu!
Super pomysł.
Ja proponuję na miejsce Roztocze i Zajazd " U ANTKA"
Dziewczyny, które były na obozie wiedzą czy to miejsce się nadaje.
Te, które będą sprawdzą czy to może być miejsce na taką imprezę.
Super pomysł.
Ja proponuję na miejsce Roztocze i Zajazd " U ANTKA"
Dziewczyny, które były na obozie wiedzą czy to miejsce się nadaje.
Te, które będą sprawdzą czy to może być miejsce na taką imprezę.
alez to przeciez gdzies pod moskwa normalnie!!! ;)
jade na oboz wiec sprawdze osobiscie.
Miejsce pewnie fajne (dowiem się na obozie) ale dojazd trudny, więc komuś z drugiego końca Polski może być ciężko dotrzeć. Powinno to być miejsce, gdzie łatwo dojechać i w miarę "na środku" Polski;) Czyli raczej jakieś większe miasto (lub pod miastem). Może Warszawa, może Wrocław, Poznań lub Kraków (przyjazne pod względem dojazdów)?
Jak Kraków, to mogę być w organizacji :-)
Zgadzam się, to musi być miejsce, do którego będziemy musiały dojechać, ale nie za daleko.
Krakow sie nadaje. a bedziemy nosic plakietki z forumowym imieniem? :)
Kilka zjazdów zdarzyło mi się organizować - między innymi współorganizowałam międzynarodowy zjazd tłumaczy zrzeszonych na portalu proz.com - i takie plakietki można kupić wcześniej i wydrukować imiona albo rozdawać przy wejściu i każdy się podpisuje - najlepiej imieniem i pseudonimem, wtedy sprawa jest jasna :-)
Fajnie byłoby się spotkać w licznym gronie pasjonatek TB!
Wspólne pasje łączą ludzi. Chętnie wybrałabym się letnią porą na taki zjazd...ale Kraków dla mnie odpada;( za daleko Warszawa jeszcze nie tak źle nawet nawet;) mogło by być na 89% mogła bym się z Wami spotkać
Ciekawy też był pomysł, który wysunełaś to pokazik grupowy-całkiem fajnie.No poczekamy do lata:D
Pozdrawiam!
Miejsce pewnie fajne (dowiem się na obozie) ale dojazd trudny, więc komuś z drugiego końca Polski może być ciężko dotrzeć. Powinno to być miejsce, gdzie łatwo dojechać i w miarę "na środku" Polski;) Czyli raczej jakieś większe miasto (lub pod miastem). Może Warszawa, może Wrocław, Poznań lub Kraków (przyjazne pod względem dojazdów)?
A może pójdziemy o krok dalej i ustanowimy (jeśli takiego nie ma) Dzień Tańca Brzucha.:);)
Coś takiego mają min. miłosnicy Tai Chi - Światowy Dzień Tai Chi, (we wrzesniu), w który spotykaja się na rynkach miasta czy w parku i wspólnie ćwiczą a raczej tańcząc "ciągi" (ten sam odwieczny układ ruchów ) i szokują przy okazji np. warszawiaków i turystów na rynku starego miasta lub pod Kolumną Zygmunta.
Widziałam też raz jak "salserki i salsierzy" tańczyli masowo Ruedę wokół kolumny Zygmunta promujac Salsę i ogólnie taniec zbierając wokół siebie tłumy widzów.
I Właśnie zobaczyłam w wyobraźni jak w Światowy Dzień Tańca Brzucha forumowiczki i masa innych tancerek i uczennic "wylegają" z zacisza sal tanecznych i tysiące pań ubranych w piękne stroje zbiera się na starówce i wspólnie tańczy ustalony układ budząc rożne emocję wśród przechodniów: podziw, zazdrość, zachwyt i niesmak, entuzjazm, szokując czy bulwersujac staruszki.:D;):p
(Ewentualnie można by ustanowić Światowy Dzień Tańca Orientalnego to można by ewentualnie łaskawie zaprosić fanów Bollywoody i Tribalki i Tancerki Hula, Wietnamskiego do wspólnych obchodów choć wtedy przypominał by to Street Party w Warszawie czy podobny "pochód";))
Jak Kraków, to mogę być w organizacji :-)
Zgadzam się, to musi być miejsce, do którego będziemy musiały dojechać, ale nie za daleko.
To nic, ze dla mnie to drugi koniec Polski :D Jestem w stanie sie poswiecic ;)
Jeśli Kraków to ja oczywiście przyłączę się do organizowania :) Jeśli nie Kraków to zrobię wszystko by się zjawić i Was poznać :) Zastanawiałam się kiedy padnie propozycja zlotu ;)
Safiro, 29 kwietnia jest Międzynarodowy Dzień Tańca - i pod to podpadają wszystkie tańce :-) Farida, niestety dla tych forumowiczek z Trójmiasta to właściwie większość wymienionych miejsc jest drugim końcem Polski... Z wyjątkiem Poznania.
Safiro, 29 kwietnia jest Międzynarodowy Dzień Tańca - i pod to podpadają wszystkie tańce :-) .
Ja i tak wolałabym nasz własny dzień :(:p.<mała dziewczynka tupie nogą w podłogę i płacze łłłłeeeeee>
(tak jak wole Światowy Dzień Tai Chi zamiast jakis Międzynarodowy Dzień Sztuk Walki)
MisiakxD
10-01-2008, 15:30
Laski, nie wiem czy to wyjdzie... Trudno sie zgadac z miejscem i czasem... Ale ten pomysl jest baaardzo kuszacy:D:D:D:D Chcialabym Was poznac!!!:p
Boski pomysl :D:D Ahhh ale się rozmarzylam :eek:
Ja i tak wolałabym nasz własny dzień :(:p.<mała dziewczynka tupie nogą w podłogę i płacze łłłłeeeeee>
(tak jak wole Światowy Dzień Tai Chi zamiast jakis Międzynarodowy Dzień Sztuk Walki)
Ale jeśli np. tancerki tribalowe nie uważają się za tancerki belly dance? Albo co jeszcze? Tak jest uniwersalniej... :-)
Jestem za :). Byle nie w drogich miejscach(nocleg do 30zł), bo niektórzy nie mogą sobie pozwolić na więcej. No i najlepiej w takie mniejce, żeby się nie jechało 8h. Proponuje pod Poznaniem jakieś miejsce, np. Puszczykowo.
Ja tam myślę, że tancerka tribalowa spokojnie może się uważać za tancerkę bellydance. To niby duża różnica - ale ogromne różnice dzielą też inne zjawiska połączone pojęciem "taniec arabski"/"taniec brzucha". W każdym razie, jeśli kiedyś będę mogła o sobie powiedzieć, ze jestem tancerką czegokolwiek, to nie będę czuła potrzeby określania "tribal tak, bellydance nie" ;) Zwłaszcza, jeśli chodzi o wielką, fajną imprezę:D
Myślę, że musimy zdecydować, czy w tej chwili mówimy o forumowym zlocie (czyli przyjeżdżamy, zakładamy wspomniane plakietki, gadamy sobie i tańczymy) czy już chcemy robić jakiś Ogólnopolski Dzień Tańca Brzucha;) Może zaczniemy od tej pierwszej, prostszej wersji?
A do pomocy w organizacji zgłaszam się koniecznie, uwielbiam takie zadania!
Jestem za :). Byle nie w drogich miejscach(nocleg do 30zł), bo niektórzy nie mogą sobie pozwolić na więcej. No i najlepiej w takie mniejce, żeby się nie jechało 8h. Proponuje pod Poznaniem jakieś miejsce, np. Puszczykowo.
No to w tym momencie (tym "pod Poznaniem" i "8h") wykluczasz właściwie całą południowo-wschodnią Polskę...
A miejsce na pewno nie będzie drogie :-) Zresztą w wakacje zawsze można pod namiotem spać.
Wydaje mi się, że tak geograficznie środek wypada między Poznaniem a Warszawą. Tak samo daleko z Krakowa, jak i z Trójmiasta - sprawiedliwie;) Noe ma takiej możliwości, żeby każdemu dobrze pasowało, niestety.
Mała tancereczka
10-01-2008, 19:02
To może względy komunikacyjne wziąć pod uwagę... tu by warszawa wygrywała :) no i możliwość załatwienia jakiejś dobrej sali.
Można zrobić ankietę i zobaczyć z którego miasta jest najwięcej tancerek i tam zrobić zjazd :)
http://wenpigsfly.org/ss2/links/922600001199988505.gif (http://wenpigsfly.org/ss2)
Ja też myśle, ze Warszawa jest dobrym pomysłem. Toż to rzut beretem ;) Prawie ;)
Ja jak zwykle zapraszam nad morze, do Pucka lub Jastrzębiej Góry. Oczywiście latem. :) Noclegi tutaj kosztują ok. 20-30 złotych. Może być problem z dojazdem, bo Jastrzębia Góra to najbardziej wysunięty na północ punkt Polski. :p Można by zorganizować uczenie się jakiegoś układu na plaży (ale by były wspomnienia i zdjęcia :D).
Ja jak zwykle zapraszam nad morze, do Pucka lub Jastrzębiej Góry. Oczywiście latem. :) Noclegi tutaj kosztują ok. 20-30 złotych. Może być problem z dojazdem, bo Jastrzębia Góra to najbardziej wysunięty na północ punkt Polski. :p Można by zorganizować uczenie się jakiegoś układu na plaży (ale by były wspomnienia i zdjęcia :D).
Ooo to może w ogóle zrobimy rundke po Polsce z całą naszą ekipą forumowo-brzuszkową ;D pt. "Najpiekniejsze zakątki Polski" ;)
Może nie w Warszawie, ale jakoś pod Warszawą? Na jakimś łonie Natury, łącząc wspólne spotkanie z odpoczynkiem od zgiełku miasta? Czy jednak wolicie w mieście?
Może jakiś ośrodek wczasowy który ma salkę do ćwiczeń?
No właśnie chyba najpierw powinniśmy ustalić co potrzebujemy - już wiemy że sala będzie jednym z priorytetów, lub jakaś przyjemna polanka ;) :) Ile dni miałoby to trwać, czy w pobliżu są jakieś noclegi :) musi być też w miare łatwi dojazd. Myśle, ze fajnie byłoby to zorganizować gdzieś poza miastem :)
Faceci będą zaproszeni, czy to babska impreza?
Dzemboy mógłby wziąć darabuke, admin aparat a ja mam kamerę :D
Mogła by być niezła zabawa i pamiątka!
Pewnie, ze faceci tez ;) Zwłaszcza faceci z darbuką i aparatem :D Mam racje dziewczyny?;)
Pewnie, ze faceci tez ;) Zwłaszcza faceci z darbuką i aparatem :D Mam racje dziewczyny?;)
oczywscie!!!
ciesze sie ze jestescie zainteresowane i ze podajecie konkretne pomysly. niech dyskusja trwa, moze uda nam sie cos ustalic :)
Myślę, że powinnyśmy (...niśmy) na początek spróbować zrobić to tak, by było łatwo: łatwy dojazd, czyli blisko dużego miasta, ale pod miastem, a nie w samym mieście. Przyjazne noclegi i miejsce do tańczenia. Proponuję wybrać jakąś miejscowość pod Warszawą - do Warszawy chyba każdy bezproblemowo dojeżdża...? Bardzo podoba mi się wizja rundki po Polsce, ale jako że to będzie pierwsza taka nasza "forumowa" impreza, to najlepiej by było możliwie uprościć organizację. Pamiętam, jak skomplikowane było zorganizowanie takiej "rundki po najciekawszych miejscach Polski" z tanimi noclegami i przejazdami dla niewielkiej grupy znajomych - a więc dla wielkiej grupy forumowiczek (...ów) może być jeszcze trudniejsze. Pamiętajcie, że jeśli będziemy rezerwować gdzieś noclegi, to osoby chętne na przyjazd musiałyby zadeklarować się trochę wcześniej, by ich liczba była znana. Najlepszy byłby taki ośrodek wczasowy, który zawiera też pole namiotowe - żeby można było wybrać, kto gdzie woli i żeby ktoś, kto zdecyduje się w ostatniej chwili, mógł przyjechać z namiotem (miejsca namiotowe chyba nie muszą być rezerwowane z takim wyprzedzeniem, jak pokoje)
Faceci, bębny, aparaty zawsze są zaproszeni;)
Quesse, trafiłaś w sedno :-)
Ja się dostosuję do miejsca (choć nie ukrywam, że wolałabym coś bliżej niż dalej i morze w moim przypadku raczej odpada), idealnie byłoby, gdybyśmy znalazły podobny ośrodek co w Łochowicach - tanie noclegi, a miejsce idealne dla nas :-) Quesse, może by spytać Kingę, czy zna takie miejsce w okolicach Warszawy..?
Można by spytać, chociaż obawiam się, że Kinga jest wierna wyłącznie swoim Łochowicom;) Ale pod Warszawą jest na pewno parę miejsc, które by się nadawały. Proponuję zacząć poszukiwania - niech każdy pyta, sprawdza, grzebie w pamięci w sprawie jakiegoś odpowiedniego miejsca pod Warszawą:)
bardzo prosze, zebyscie podaly kilka ciekawych terminow..
i jak ktos zna jakies fajne miejsce na nasze spotkanie, zeby moze wkleil linka.
jak sie uzbiera kilka propozycji terminow i miejsc to bedzie mozna wybrac poprzez ankiete i termin i miejsce, ktore odpowiada wiekszosci. co wy na to?
moja rodzina ma domek wypoczynkowy na jeziorem (byle zielonogorskie) ale na raz zmiesci sie tam maksymalnie 14 osob + ewentualnie kilka osob w namiotach wiec to chyba za malo jak na nasze potrzeby:(
poza tym mam kilka pomyslow miejsc ale wszystkie sa bardzo 'niekomunikacyjnie' umieszczone :blink:
Można zrobić ankietę i zobaczyć z którego miasta jest najwięcej tancerek i tam zrobić zjazd :)
Ja mogę dokładnie wam powiedzieć ile jest osób z poszczególnych miast. ;):)
Mam to jak na dłoni w statystykach :D
Ja mogę dokładnie wam powiedzieć ile jest osób z poszczególnych miast. ;):)
Mam to jak na dłoni w statystykach :D
Adminie, tak więc przemów ;)
Właśnie - takie dane będą bardzo pomocne przy wyborze miejsca.
A co do terminów, to proponuję jakiś wakacyjny, może w sierpniu (bo w lipcu zawsze jest dużo ciekawych warsztatów i nie chciałabym, żeby coś kolidowało...)?
Adminie, tak więc przemów ;)
Przemówią za mnie statystyki ;)
================================================== =============
# Nazwa konta: bellydance
# Adres WWW konta: http://www.belly-dance.pl
# Data: 14/1/2008
# ================================================== =============
Łaaa... nie miałam pojęcia że nasze forum ma taką oglądalność!!!:eek:
a to dopiero przecież połowa miesiąca!!!
Dużo mamy tych użytkowniczek [wytrzeszcza oczy]<wytrzeszcza oczy=""><wytrzeszczyła oczy="">
Pozwoliłam sobie zrobić małą mapkę poglądową.
Na Górnym Śląsku jest skupisko, bo tam miasta położone są blisko. W Warszawie - ze względu na przeważającą liczbę forumowiczek. Mapa nie bierze pod uwagę miast, które w statystyce chowają poniżej 10 forumowiczek.
http://img503.imageshack.us/img503/3824/mapaco6.th.jpg (http://img503.imageshack.us/my.php?image=mapaco6.jpg)</wytrzeszczyła></wytrzeszcza>
Piękne kwiatuszki vasanto :D
Piękne kwiatuszki vasanto :D
Piękne i podziwiam Cię, że Ci się chciało. Imponujecie mi dziewczyny coraz bardziej :)
Ja mogę wygenerować brzydsze kółeczka dla całej Polski (1) lub dla poszczególnych rejonów (2) Katowice
Ktoś chce jeszcze swój region?
Eeejj, ja jestem tylko 0,03% tego forum?! Mój egoizm i megalomania mi nie pozwalają się z tym pogodzić, ja się czuje na więcej! ;););):D:p:rolleyes::) Zauważyliście, że jest nawet dużo osób z zagranicy? Super!!! :yeahhh:
A więc, jakie wnioski? Najwięcej nas w Warszawie, a na drugim miejscu Śląsk. Czyli miejsce spotkania wybieramy w okolicy Warszawy lub na Śląsku.
Warszawa jest chyba lepszym pomysłem. W końcu to środek Polski i "stolyca", więc większości będzie bardziej odpowiadało. Z nad morza na Śląsk jest dalej, niż do Warszawy.
Jeżeli już by się ktoś podejmował organizacji, to można by zrobić zrzutkę na jakiś gadżety forumowe, np. koszulki. Co myślicie?
Własny projekt koszulki. :D
(http://www.belly-dance.pl/galeria/showphoto.php/photo/453/ppuser/641)
a znacie jakies warte rozwazenia miejsca w "okolycach stolycy"? czekamy na pomysly....
Zgadzam się z Quesse. Albo Warszawa, albo żeby było bardziej w centrum - nieco na zachód od Warszawy (między Bydgoszczą a Łodzią wypada środek Polski :-)).
MarTinko, koszulki jak najbardziej, ale błaaaagam, nie ze storczykiem!
<zaczyna już odkładać na bilety do Warszawy>
Z mazowieckiego jest W-wa i dopiero na 19 miejscu Radom.A na drugim i trzecim miejscu dolnośląskie i śląskie :D
mnie pociesza fakt ze z lublina jest lekko popnad 100 nas szkoda tylko ze jeszcze nie doszukałam sie zadnej kolezanki no moze oprocz instruktorki ale to bardziej moja mentorka niz kolezanka :)
A ja sie będe upierać przy środku Polski ;)
Taaak Farido! Walcz z vasantą! Załatwić błoto i bikini??? :D;):rolleyes::p;)
Taaak Farido! Walcz z vasantą! Załatwić błoto i bikini??? :D;):rolleyes::p;)
Haha ;) Ale w chwili obecnej, ja sie zgadzam z vasantą, co do środka Polski :D No chyba, ze vasanta zmieni zdanie, uruchomi swoje rzepy i zacznie sie czepiać :D :D :D
Matrinko poczekaj jeszcze z tym błotem i bikini ;) Długa organizatorska droga przed nami wszystkimi, wiec na pewno komuś sie jeszcze przyda :D
Tak mnie coś trąciło jak przeczytałam o tych rzepach. Wiecie co się o nich mówi? Kto je do nas sprowadził? Oto rozwiązałam zagadkę! Vasanta jest Marsjanką! ;):D Dlatego się tak czepia... :D:p;););)
Tak mnie coś trąciło jak przeczytałam o tych rzepach. Wiecie co się o nich mówi? Kto je do nas sprowadził? Oto rozwiązałam zagadkę! Vasanta jest Marsjanką! ;):D Dlatego się tak czepia... :D:p;););)
No, no no ;) Nigdy sie nie zastanawiałam skąd sie wzięły rzepy, ale teraz już wiem :D Dzięki Ci, Martinko :biggrin::yeahhh::nuts::thumbsup:
Żeby nam się tylko vasanta nie obraziła...
Żeby nam się tylko vasanta nie obraziła...
Eee, kto jak kto, ale Nasza Vasanta?:D
ps.Ona sie nie może obrazić,bo jako, ze ma najwieksza z nas wszystkich wiedze na temat religii, musi zostać przywódcą naszego nowego wyznania - bellydancyzmu* ;)
*patrz wątek o ankiecie
Keira będzie przywódczynią, ja mogę być wice.
Nie będę się obrażać, bo wiem, że wy mi z sympatii dokuczacie... :-)
Ja tam jestem za tym zjazdem,ale oponowałabym za środkiem Polski lub śląskiem - w Warszawie jest chyba drożej?:) I za wakacjami - wtedy będzie fajniej i można na ulice w strojach wychodzić;P
Ja chcer byc kapłanka :D takie ot marzenie
juz widze nasz korowód, takie roztanczone barwne boginie!!
Ja mam przed oczami tanczące tribalki *_____* :eek:
A ja salę po imprezie - dywan z koralików...
Ogłoszenie: zjeżdżamy z Rillą do stolicy. Jeśli któraś miałaby ochotę na spotkanie z nami (w czwartek lub w piątek, lub w sobotę), zapraszam na priv z propozycją miejsca - ja nie znam Warszawy. Podam numer komórki, pod którym można mnie złapać.
Jako że nikt nie wyraził chęci, to same się będziemy tułać po Warszawie.
Do przeczytania, moje drogie, na początku lutego. Drżyjcie długo i szczęśliwie :-)
Do przeczytania, moje drogie, na początku lutego. Drżyjcie długo i szczęśliwie :-)
udanego wyjazdu :D:D:D
Zaraz, zaraz parę minut i już się poddajesz! Napisz telefon do mnie na PW. Może jakiś trzy osobowy, pierwszy zjazd forumowiczów odbędziemy :):D
Ja bym była chętna ale w tej chwili żyję próbą zaliczenia semestru...
No to jak któraś/któryś będzie chciał - mój numer jest podany w polu "nr ICQ" w profilu. Quesse, może jednak znajdziesz chwilkę.
(Doubleposting, ale MUSZĘ... Do scalenia jak wrócę, dobrze?)
Dla wszystkich Wrocławianek: w dniach 11-17 lutego odwiedzam wasze piękne miasto. Numer komórki do mnie: 606 138 503 albo na gg 4917772. Jak się która chce umówić, to proszę pisać :-)
STO Zafirah (Nourhan)
06-02-2008, 23:29
Sopot wraz z Gdynia są na tak - kazdy zjazd/zlot i warsztaty są moje :P
Ja proponuję Warszawę, ewentualnie okolice - jakis ośrodek?
Chociaz jesli zorganizujecie zlot w Zakopanem to tez sie pojawie :) to tylko 10 godzin IC i pksem ;]
Ale jednak sugerowalabym weekend, gdyz w tygodniu pelnie funkcje taneczne i moje dziewczyny moglyby byc niepocieszone, ze odwoluje im zajecia.
Jednym slowem - tak tak tak! i rzecz jasna, oferuje swoja pomoc, w razie gdyby w jakis dziwny sposob, osrodek zlotowy przeniosl sie do Trojmiasta (tu mialybysmy dobre miejsce na impreze, bo niedlugo ruszy nowy orientalny klub:)
nourhan
kurczaki, wlasnie sie wyzalilam w watku o imprezach orientalnych, ze wszystko, co ciekawe odbywa sie z dala od wroclawia. i odgrazalam sie, ze bede proponowac zlot we wroclawiu.
co niniejszym czynie... co mi szkodzi? w koncu sama zaczelam ten watek, dlaczego nie powalczyc o impreze blisko mojego domu skoro wszystkie inne odbywaja sie z dala od niego...
co wy na to, moje drogie? <ała ała juz czeka na kontrargumenty)
swoja droga slow 'odgrazac' zawiera czesc mojego imienia, ciekawe czy ma to jakis zwiazek z tym postem :p
Jak najbardziej jestem za, Grashko:biggrin::nuts::yeahhh:
kurczaki, wlasnie sie wyzalilam w watku o imprezach orientalnych, ze wszystko, co ciekawe odbywa sie z dala od wroclawia.
A mi sie wlasnie to podoba, ze dzieki temu, moge podrozowac po calej Polsce ;) Gdyby nie to, pewnie nigdy bym nie wylądowała np. w Warszawie czy Krakowie, wiesz o co mi chodzi?:) o tzw. "brak czasu" i "lenistwo" oraz "kiedyś pojade" a tak mam motyw by jechac ;) :)
alez ja nie mam nic przeciwko podrozowaniu. tylko jezdzenie do wawy kilka razy w roku to zadna atrakcja. nie mam nic do wawy ale gdyby jeszcze imprezy byly w roznych roznistych miejscach (np. opole, szczecin, iława...) to by bylo jakos ciekawiej. a tak z reguly sa to te same miejsca... jak mam czesto jezdzic do wawy to chyba mam prawo ponarzekac ze we wrocku sie nic nie dzieje. bo wrocek lubie bardziej... :)
alez ja nie mam nic przeciwko podrozowaniu. tylko jezdzenie do wawy kilka razy w roku to zadna atrakcja. nie mam nic do wawy ale gdyby jeszcze imprezy byly w roznych roznistych miejscach (np. opole, szczecin, iława...) to by bylo jakos ciekawiej. a tak z reguly sa to te same miejsca... jak mam czesto jezdzic do wawy to chyba mam prawo ponarzekac ze we wrocku sie nic nie dzieje. bo wrocek lubie bardziej... :)
Ja bym sie z checia do wroclawia wybrala ;) Jak jak bedziecie mialy jakies wartosciowe warsztaty tam to wpadne :D
no wlasnie tu jest problem. prawie nic sie nie dzieje we wrocku. :mad:
chyba, ze belly dance cafe w realu sie zdarzy...:rolleyes:
chcialabym raz nie musiec wydawac pieniedzy na podroz i noclegi...
chyba pojde puscic totka:blink:
Koleżanka Monne, która nam różne bellydance'owe drobne eventy zapewniała we Wrocku opuszcza się coś ostatnio.
Musimy ją zmobilizować!
Ale czterogodzinne warsztaty to nie to samo co festiwal albo obóz tańca :(
Póki co zostaje nam jeżdżenie...
A może przyjedziecie na festiwal tańca brzucha do Katowic www.novaorient.pl (http://www.novaorient.pl)
3 roztańczone dni
Pewnie dużo osób przyjedzie :) Ale myślę że nasze forum, w sensie społeczność która nam się tu wytwarza zasługuje też na zupełnie osobne spotkanko tylko dla nas? Nie dziewczyny?
Choć byłoby bardzo miło poznać się już w czasie innych imprez jak na przykład festiwal :)
A może przyjedziecie na festiwal tańca brzucha do Katowic www.novaorient.pl (http://www.novaorient.pl)
3 roztańczone dni
Jamilah, byłam w zeszłym roku w Katowicach (z resztą oglądałam konkurs solistek i zagłosowałam na Ciebie ;)) i mam nadzieję, że w tym roku również mi się uda tam pojechać. Tym bardziej, ze pochodzę z tamtych okolic, mam tam rodzinę, więc noclegi przynajmniej za darmo są :p
ciesze sie
każda okazja jest dobra do poznania sie i potańczenia razem
buzka
9 dziewczyn z Wrocławia. To już jest materiał na mały zlot :-)
A ja nadal czekam na propozycje.
jakie propozycje masz na mysli, vasanto? jesli chodzi o ta kawe we wrocku, to zaproszenie ciagle aktualne:) tylko po 24 bo jade na oboz tb do tomaszowa :D
a jesli chodzi o propozycje zlotu we wroclawiu to ciagle upieram sie, ze to bardzo dobre miejsce :D
Blancharlotte
29-02-2008, 12:50
Wow:D
Jak zobaczyłam ten wątek, to aż mi się ciepło na sercu zrobiło;))
Uważam, że to świetny pomysł (tak, wiem, Ameryki nie odkryłam;)), dla mnie szczególnie dlatego, że mogłabym się czegoś od Was nauczyć, ponieważ chwilowo nie mam możliwości uczestniczenia w zajęciach:) Jeśli o mnie chodzi, to wolałabym środek Polski, ze względu na to, że wszystkim jest tam "blisko", choć do Wrocławia też bym się pewnie wybrała..:P
To na czym stanęło?Na Wrocławiu, mieście w którym mieszka pomysłodawczyni :D ?
UWAGA UWAGA!!
Z okazji że Admin będzie jutro (wtorek) około 17:00-18:00 w Krakowie pada propozycja, by zrobić małe spotkanko forumowiczek z Krakowa! Odzew natychmiastowy mile widziany :) Admin stawia kawę, piwo lub pizzę ;)
Proponuję 17:00 pod głową na Rynku! Co Wy na to?
Piszcie tutaj :)
UWAGA UWAGA!!
Z okazji że Admin będzie jutro (wtorek) około 17:00-18:00 w Krakowie pada propozycja, by zrobić małe spotkanko forumowiczek z Krakowa! Odzew natychmiastowy mile widziany :) Admin stawia kawę, piwo lub pizzę ;)
Proponuję 17:00 pod głową na Rynku! Co Wy na to?
Piszcie tutaj :)
Głównym celem spotkania będzie wręczenie nagrody, którą wygrała Kaira w naszym ostatnim konkursie. :)
Przy okazji możemy się poznać i pogadać o forum, tańcu itp. :D
Hm. O 16:45 mam zajęcia, ale pójdę na późniejszą grupę, o!
O 17 pod głową/Wieżą Ratuszową. Do zobaczenia :-)
To jeszcze dla mnie poproszę o dokładny adres abym mógł trafić ;):D (ew jakiś opis)
Ale się cieszę dziewczyny, ze będę mógł Was poznać :nuts:
Rynek Główny, adminie. Wieża Ratuszowa, jest na prawo i na ukos od Sukiennic, jeśli wchodzić na Rynek od Floriańskiej. Pod Wieżą jest odlew głowy.
Rynek Główny, adminie. Wieża Ratuszowa, jest na prawo i na ukos od Sukiennic, jeśli wchodzić na Rynek od Floriańskiej. Pod Wieżą jest odlew głowy.
O rany, to była Twoja 666 wiadomość...:worried:
Mam nadzieję, że to nie jest symbol przeznaczenia ;)
Kairo, pochwal sie jaką nagrodę wybrałaś?:D
Super Vasanto :laugh_001:
Kto tu jeszcze jest z Krakowa? Czyżby Sparrow? (Wnioskuję po tym, że napisała że była na warsztatach z Yolandą) Kto chętny - zgłaszać się :)
Jakby co moje gg: 3516365.
Shimma wybrałam shishę :embarrest: :)
Która jest teraz ze mną w hotelu a tytoń pachnie przepysznie w całym pokoju :):D
Chyba się nie powstrzymam i zaraz ją sobie zapalę :nuts:
Anielskaharmonia
04-03-2008, 09:50
Gratuluję wyboru :) Ja także wybrałabym tę nagrodę :)...tym bardziej, że Admin wręcza ją o s o b i ś c i e :D ... a dodatkowo jest szansa na spotkanie krakowskiego koła miłośniczek Forum BD w realu :)
Która jest teraz ze mną w hotelu a tytoń pachnie przepysznie w całym pokoju :):D
Chyba się nie powstrzymam i zaraz ją sobie zapalę :nuts:
Hmmm..zazraszczam. Bardzo lubię jej zapach i smak...i to jak wygląda ...i jaki dżwięk wydaje kojący :)
Napiszecie jak było na uroczystym wręczeniu nagrody ...jak i podczas tej mniej oficjalnej części spotkania ? Proszę :bigsmile:
Kochani, może jakieś zdjęcia z minizjazdu??? :)
Ja chciałam tylko tutaj napisać jeszcze, że tribalowe użytkowniczki tego forum, spotykają sie na festiwalu Raqs tribal w Krakowie 29-30 marca :) Jak narazie jest nas JUŻ malutka grupka :)
Byliśmy w krakowskiej Shishy. Kaira dostała swoją nagrodę - niestety, nie widziałam, bo była zapakowana, mam nadzieję na zdjęcia! - i przegadaliśmy kilka godzin.
Te, które są z Krakowa i mogły przyjść, a nie przyszły - NIECH ŻAŁUJĄ!
Kaira jest uroczą, ciepłą osobą i mam nadzieję, że się z nią jeszcze nieraz spotkam (może na jakichś warsztatach, kto wie?). A Admin... Brakło mi superlatyw - forum i my jako użytkowniczki jesteśmy w najlepszych rękach! :) Oby więcej takich spotkań!
(Ja się wybieram na "Karmel", w Krakowie (http://www.kina.krakow.pl/film/5042.html)grają do czwartku włącznie, jeśli któraś reflektuje, to ja pewnie w czwartek o 16:45 do Kijowa).
Ja chciałam tylko tutaj napisać jeszcze, że tribalowe użytkowniczki tego forum, spotykają sie na festiwalu Raqs tribal w Krakowie 29-30 marca :) Jak narazie jest nas JUŻ malutka grupka :)
A ja tylko dodam, że 29go jest z tej okazji impreza w krakowskiej Shishy. Więc może uda się spotkać nawet te forumowiczki, które nie biorą udziału w warsztatach. Mam nadzieję, że chociaż na imprezę wpadniecie:)
Również uważam, że mają czego żałować forumowiczki których nie było, a być mogły :) Vasanta jest przemiłą osobą, a Admin to wielki pasjonat z którym wspaniale gada się nie tylko o tańcu brzucha ale i o paskudztwach w kawie rozpuszczalnej i serze :D
No i mam piękną cudowną sziszę, którą o dziwo udało mi się poprawnie zmontować! :nuts: Tylko nie mam pojęcia co to jest takie czerwone, rozdziamdziane i pięknie pachnące w plastikowym pudełeczku :confused: nie tytoń, na pewno, więc może jakiś dodatek do tytoniu albo co? Wygląda jak jakieś dziwne owoce :rolleyes:
Mam nadzieję że jeszcze nie raz się zobaczymy :) no i oczywiście wkleję jakieś piękne zdjęcie sziszy jak tylko zrobię :)
No i że z okazji Raqs Tribal będzie okazja poznać kolejne miłe osoby z forum :D przybywajcie!
A ja tylko dodam, że 29go jest z tej okazji impreza w krakowskiej Shishy. Więc może uda się spotkać nawet te forumowiczki, które nie biorą udziału w warsztatach. Mam nadzieję, że chociaż na imprezę wpadniecie:)
a ja tak sobie myślę... że chyba uda mi sie przyjechać hihihihi ;)
Anielskaharmonia
05-03-2008, 08:47
Również uważam, że mają czego żałować forumowiczki których nie było, a być mogły :) Vasanta jest przemiłą osobą, a Admin to wielki pasjonat z którym wspaniale gada się nie tylko o tańcu brzucha ale i o paskudztwach w kawie rozpuszczalnej i serze :D
No i mam piękną cudowną sziszę, którą o dziwo udało mi się poprawnie zmontować! :nuts: Tylko nie mam pojęcia co to jest takie czerwone, rozdziamdziane i pięknie pachnące w plastikowym pudełeczku :confused: nie tytoń, na pewno, więc może jakiś dodatek do tytoniu albo co? Wygląda jak jakieś dziwne owoce :rolleyes:
Mam nadzieję że jeszcze nie raz się zobaczymy :) no i oczywiście wkleję jakieś piękne zdjęcie sziszy jak tylko zrobię :)
No i że z okazji Raqs Tribal będzie okazja poznać kolejne miłe osoby z forum :D przybywajcie!
Kaira, to rozdziamdziane, wyglądające na owoce to melasa ;):):D
W shishy nie pali się tytoniu jaki jest stosowany do przygotowywania papierosów czy palenia zwykłej fajki. Ponadto zawartość tytoniu w tym owocowym rozdziamdzianym jest zdecydowanie mniejsza, bo melasa składa się w dużej części z preparowanych specjalnie naturalnych składników takich jak owoce czy zioła wobec czego jej smak i aromat jest nieporównywalnie łagodniejszy, delikatnie- słodkawo-owocowy.
A o jakim smaku jest to Twoje czerwone ? Ja mam tytoń (melasę) o smaku jabłkowym. Smaków i kombinacji jest mnóstwo, co można uzyskać poprzez tworzenie kompozycji złożonych z różnych smaków tytoniu lub wlewanie do shishy zamiast wody soków, wina czy mleka i dobór odpowiednich rodzajów tytoniu (np. mleko + melasa o smaku kawowym, sok jabłkowy + tytoń miętowy itp.:) )
Wszystko o fajce wodnej znajdziesz na stronce: www.fajkawodna.org (http://www.fajkawodna.org/)
(co ważne, również informacje dotyczące etykiety związanej z paleniem fajki). Gorąco polecam :D.
Pozdrawiam serdecznie czekając niecierpliwie na fotki ;).
Piękne dzięki dla Kairy i Vasanty za tak miłe i ciepłe przyjęcie w Krakowie.
Mam nadzieję, że zapoczątkowaliśmy miłą tradycję spotkań.:)
Godziny spędzone w Shisy minęły tak szybko, że nawet nie zorientowałem się kiedy. :)
Rozmawialiśmy głównie o tańcu brzucha i naszym forum. Wątek zdrowej żywności był tylko pobocznym tematem kiedy jedliśmy przepyszne tiramisu popijane migdałową herbatą. :D
Zdradziłem dziewczynom kilka tajemnic dotyczących dalszego rozwoju naszego forum a one podsunęły mi kilka swoich pomysłów.
Jeszcze raz dziękuję Wam drogie Panie za wszystko!
Ps.
Kaira, ta czerwona, rozdziamdziana masa to tak jak napisała Anielska, to jest tytoń. Wkłada się go do cybucha, który wieńczy shishę, przykrywa sreberkiem podziurkowanym od góry a na sam wierzch kładzie się węgielek.:)
To może warszawscy forumowicze też zbiorą się kiedyś, choćby na kawę? Dużo nas w końcu;)
Aliyah - będziesz na warsztatach czy tylko na imprezie? Tak czy inaczej, do zobaczenia:):)
To może warszawscy forumowicze też zbiorą się kiedyś, choćby na kawę? Dużo nas w końcu;)
Aliyah - będziesz na warsztatach czy tylko na imprezie? Tak czy inaczej, do zobaczenia:):)
Jestem jak najbardziej za :):D
feroMonik
05-03-2008, 20:57
Kaira, gratukuje wygranej! Ja niedawno zrobilam swoje urodziny z szisza i udalo mi sie ja calkiem samej uruchomic - jest pyszna! Chociaz ja w ogole nie pale.
Wybieram sie wkrotce do Krakowa na parapetowke do przyjaciolki, wiec bardzo chetnie Was poznam i ten krakowski lokal tez.
Kaira, to rozdziamdziane, wyglądające na owoce to melasa ;):):D
Ps.
Kaira, ta czerwona, rozdziamdziana masa to tak jak napisała Anielska, to jest tytoń. :)
Ha a jednak! Dzięki za odpowiedzi :) Zmyliło mnie to, że już jeden tytoń tam był, w oryginalnym opakowaniu firmowym, z opisem że to tytoń bananowy. Więc jak znalazłam to drugie, w pudełku bez opisu to podejrzewałam, że jak tytoń już mam, to to pewnie co innego jest. A to widocznie drugi rodzaj tytoniu :amuse:
Nie wiem jaki ten drugi może mieć smak, a pachnie hmmm coś jakby pomiędzy maliną a taką marmoladką z róży jak w pączkach - więc co by to nie było, pachnie pięknie :)
FeroMonik - super, zapraszamy :nuts:
Super Vasanto :laugh_001:
Kto tu jeszcze jest z Krakowa? Czyżby Sparrow? (Wnioskuję po tym, że napisała że była na warsztatach z Yolandą) Kto chętny - zgłaszać się :)
Jakby co moje gg: 3516365.
Sparrow nie jest z Krakowa... ;( Sparrow ma do krakowa 150 km w linii prostej ;( ale strasznie chcial byc na warsztatach z Yolanda :D wiec co tam kilometry ;p
i na Raqs Tribal Sparrow teez bedzie :)
Kaira, jak chcesz mnie zidentyfikowac to ja bylam taka najbardziej pokraczna z calej grupy ;p nic nie umiejaca - na warsztatach wyszlo, ze filmiki z youtuba to se moga... byc do ogladania, ale na pewno nie do nauki... :)
;) ale co tam, i tak tribal jest wspanialy i wcale przez to nie mam zamiaru rpzestac a wrecz przeciwnie - bede sie starac brac udzial we wszystkim co sie tylko znajdzie w moim zasiegu czasowo - terenowo - finansowym :D:D:D
Sparrow nie jest z Krakowa... ;( Sparrow ma do krakowa 150 km w linii prostej ;( ale strasznie chcial byc na warsztatach z Yolanda :D wiec co tam kilometry ;p
i na Raqs Tribal Sparrow teez bedzie :)
Kaira, jak chcesz mnie zidentyfikowac to ja bylam taka najbardziej pokraczna z calej grupy ;p nic nie umiejaca - na warsztatach wyszlo, ze filmiki z youtuba to se moga... byc do ogladania, ale na pewno nie do nauki... :)
;) ale co tam, i tak tribal jest wspanialy i wcale przez to nie mam zamiaru rpzestac a wrecz przeciwnie - bede sie starac brac udzial we wszystkim co sie tylko znajdzie w moim zasiegu czasowo - terenowo - finansowym :D:D:D
Sparrow :> Przepraszam, ze sie wtrące ;> Ale... Widze ze trzeba Ci naprostowac myslenie :D Zreszta co ja mówie i tak to zrobie 29.03 ;) A na warsztaty chodzi sie wlasnie po to by sie uczyc i doskonalic...a pozniej cwiczyc duuuuzo w domu :) Cwiczysz, prawda? <say yes> ;)
Aaa i zgadzam sie, ze tribal jest cuuuuuudowny :D
Sparrow, zdobyłam coś takiego (strasznie mały format ale nie mam innego, może i dobrze)
A i ja też pierwszy raz byłam na warsztatach z tribalu - przecież to normalne że nie da się od razu być świetnym! ;) wszystko przed nami, trzeba się tylko przyłożyć do ćwiczeń, z czym ostatnio u mnie kiepsko...
http://img155.imageshack.us/img155/53/yolandapw8.jpg
Sparrow, zdobyłam coś takiego (strasznie mały format ale nie mam innego, może i dobrze)
A i ja też pierwszy raz byłam na warsztatach z tribalu - przecież to normalne że nie da się od razu być świetnym! ;) wszystko przed nami, trzeba się tylko przyłożyć do ćwiczeń, z czym ostatnio u mnie kiepsko...
http://img155.imageshack.us/img155/53/yolandapw8.jpg
no to mnie nawet na tym zdjeciu nie ma :( a Ty gdzie jestes? Yola oczywiscie wyglada cudownie - dumnie i wladczo!!! daj mi panie tego rodzaju pewnosc siebie!!!! :D
Sparrow :> Przepraszam, ze sie wtrące ;> Ale... Widze ze trzeba Ci naprostowac myslenie :D Zreszta co ja mówie i tak to zrobie 29.03 ;) A na warsztaty chodzi sie wlasnie po to by sie uczyc i doskonalic...a pozniej cwiczyc duuuuzo w domu :) Cwiczysz, prawda? <say yes> ;)
Aaa i zgadzam sie, ze tribal jest cuuuuuudowny :D
yes ;)
no ja mam obsesje teraz normalnie po tych warsztatach :D tylko ze czasu malo :( a przysieglam sobie na kleczkach sama przed soba BEZ rozgrzewki nie cwiczyc bo potem skutki sa katastrofalne... plecyki mi normalnie chca odpasc
chyba powaznniej pomysle o jodze w ramach "terapii krzyzowej"
ale z drugiej strony dostrzeglam ze jak sie czlowiek czegos zle nauczy to matko swieta jak ot potem ciezko wykorzenic... :( ale bedziem pracowac nad tym :D
(dola mialam Farid, i tak mi sie napisalo, zawsze wtedy mam zle postrzeganie siebie :( )
Sparrow, obsesja obsesją, ale u mnie i mojej kol. Emilii to już choroba :D :D ciężka, uporczywa, nieuleczalna ;D być może zaraźliwa ;) Jak sie spotkamy wszystkie takie nieuleczalne w jednym miejscu, to juz nie będzie antidotum na tą chorobe ;D
Sparrow, obsesja obsesją, ale u mnie i mojej kol. Emilii to już choroba :D :D ciężka, uporczywa, nieuleczalna ;D być może zaraźliwa ;) Jak sie spotkamy wszystkie takie nieuleczalne w jednym miejscu, to juz nie będzie antidotum na tą chorobe ;D
jednym slowem mania :)
a w jednym miejscu? bedzie po prostu ŻENIAL :D:D:D jak mawiaja starozytni francuzi :D:D:D
Sparrow jak to Cię nie ma? :( Bu. Może wyszłaś wcześniej?
Jakby co to mam już większą wersję zdjęcia jakby ktoś chciał. Ja zadzieram nosa najbardziej z prawej :embarrest: nie wiem czemu tak wyszłam.
Czy są wśród nas tancerki z Rzeszowa? będę tam jutro 22.04 i pojutrze 23.04.2008
Zapraszam na kawę, piwo, herbatę itp ;):) (niepotrzebne skreślić)
Czy są wśród nas tancerki z Rzeszowa? będę tam jutro 22.04 i pojutrze 23.04.2008
Zapraszam na kawę, piwo, herbatę itp ;):) (niepotrzebne skreślić)
A kiedy Szanowny Admin będzie w Krakowie? :)
A kiedy Szanowny Admin będzie w Krakowie? :)
Może w maju lub w czerwcu... jeszcze nie znam dokładnie szczegółów;):)
Jak tylko będę znał datę to napiszę. Bardzo miło wspominam nasze pierwsze Krakowskie spotkanie w Shishy dlatego chętnie je powtórzę jak tylko będzie okazja :D
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.