PDA

Pokaż pełną wersję : Woale z jedwabiu habotai handmade by Bollyanna

bollyanna
16-05-2010, 15:26
Od dawna fascynują mnie barwne, leciutkie woale z jedwabiu habotai, pięknie tańczące w powietrzu jak rajskie ptaki. Ich wielobarwność i delikatność kojarzyła mi się również z egzotycznymi motylami i rafą koralową, poruszającą się lekko pod wpływem morskich fal. Przejrzałam mnóstwo zdjęć w internecie, mając nadzieję, że znajdę coś dla siebie i ta fascynacja przestanie być wreszcie czysto platoniczna :) Niestety jakoś nie potrafiłam się zdecydować na ten jeden, jedyny wzór, a na dodatek same koszty przesyłki z zagranicy są wysokie... Przez jakiś czas nie wiedziałam, co z tym fantem zrobić, i czy w ogóle jest mi pisany woal moich marzeń. No i odkładałam moją woalową wizję na wieczne później :) Aż wreszcie pewnego dnia postanowiłam, że sama chciałabym tworzyć takie woale, bawić się ich kolorami, tworzyć niepowtarzalne wzory i cieszyć się tym, jak tańczą w powietrzu. Pierwsze efekty mojej pracy, które prezentuję z pewną nieśmiałością, możecie zobaczyć na zdjęciach. Mam nadzieję, że Wam się spodobają:embarrest:.

1279

Woal sprzedany!

1280

Woal sprzedany!

1281
Więcej zdjęć tutaj (http://picasaweb.google.pl/AniaMichlik/Woale?authkey=Gv1sRgCPjy1t-Mka_T1QE#) i w mojej galerii (http://www.belly-dance.pl/galeria/showgallery.php?cat=1154)(na razie tylko kilka).

Dlaczego jedwab habotai?
Jeśli poszukujecie doskonałego uzupełnienia Waszego entrée w rytm malfufa lub chcecie pochwalić się kunsztownymi figurami z woalem na scenie, nie znajdziecie niczego lepszego niż jedwab habotai :) W rękach wytrawnej tancerki nabiera on życia i niebywałej lekkości, nie opada tak szybko jak szyfon, ale płynie w powietrzu nieco jak w wodzie, lekko jak meduza ;) Na pewno pomoże Wam oczarować publiczność.

Woale wykonane są z najlżejszego jedwabiu habotai (5 mm) i mają wymiary 90 cm x około 270 cm. Są bardzo delikatne i pięknie płyną w powietrzu. Ponieważ są farbowane ręcznie, kolory nie są idealnie jednorodne. Każdy woal jest niepowtarzalny. Krótsze boki woali nie są obszyte, ale nie zauważyłam, żeby się strzępiły.

Jeśli macie pomysły na własne kolory, piszcie! Mogę stworzyć (prawie) każde zestawienie kolorystyczne, dzięki czemu woal będzie idealnie dopasowany do kostiumu i Waszej wizji artystycznej :)

Pranie oczywiście tylko ręczne, w chłodnej wodzie, prasowanie najlepiej na mokro, w temperaturze odpowiedniej dla jedwabiu. Po praniu koniecznie trzeba wypłukać woal w płynie do płukania tkanin, bo będzie się bardzo elektryzował!

Cena woali o typowych wymiarach:

prostokątne 90x270 (krótsze boki nie obszyte)
prostokątne 115x270 (wszystkie boki obszyte)
półokrągłe 115x270 (wszystkie boki obszyte)

wynosi 115 zł plus koszty przesyłki (list polecony 6 zł).

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania, piszcie tutaj albo na priv.

Miriam
16-05-2010, 17:48
O rany! Piękne są! To wspaniale, że nasz polski rynek bellydencowy tak się rozwija :)
A ja durna właśnie zamówiłam woal :( Może uda mi się go zwrócić albo sprzedać, bo te twoje są cudne.

Rashida
16-05-2010, 18:07
Ma ktoś do sprzedania woal: czarny lub złoty? Material obojętny

Bollyanna - piękne...

bollyanna
16-05-2010, 19:28
Dziękuję Wam bardzo za komplementy! :embarrest::love:

Kirke, zawsze możesz sprzedać ten, który masz, albo zrobić sobie większą kolekcję, prawda? :D Te szmatki dużo miejsca nie zajmują... :)

Rashido, ja mam też czarny, prostokątny woal szyfonowy, którego nie używam. Jeśli byłabyś zainteresowana, proszę o kontakt.

Ksiksi
16-05-2010, 19:42
Woale są piękne! :D
Mi się podoba ten wzór czarny z niebieskim, choć myślałabym o innym zestawie kolorystycznym. Poczekam na więcej zdjęć ;)

DżalaMadija
16-05-2010, 21:27
Te szmatki dużo miejsca nie zajmują... :)

Ale trochę te szmatki kosztują:)

grashka
16-05-2010, 22:24
mialam okazje machac bollyannowym woalem - pieknie pracuje. jest porzadnie wykonany. nie strzepi sie z tego co patrzylam...
cena zupelnie stosowna jak na ilosc pracy i koszty materialu. w sumie powiedzialabym, ze nawet tanio :)

Szahiya
17-05-2010, 07:48
Hmmmm a do czerwca jest jeszcze tak daleko... A akurat potrzebuję dwóch jedwabnych, możliwie ciemnych woali (np. czerń+fiolet). Powiedziałabym, że z nieba mi spadłaś, gdyby nie kompletny brak środków :/

Erinn
17-05-2010, 08:36
Woale piękne. Gdyby kiedykolwiek do czegokolwiek był mi jakiś potrzebny, to pewnie bym się skusiła. Ale niestety - nie mój rekwizyt ;)

Ale piękne są... :)

Ayanna
17-05-2010, 09:18
A mój chłopak już wie co dostanę na urodziny od niego:D "Kupisz mi woal z jedwabiu habotai"- usłyszał:)
Ale najpierw zapoznam sie z tym rekwizytem na An Najmowym obozie, a pozniej hulaj dusza:D

Bollyanno, czy mogłabys zdradzic jaka bedzie cena niepromocyjna?

bollyanna
17-05-2010, 14:32
Mi się podoba ten wzór czarny z niebieskim, choć myślałabym o innym zestawie kolorystycznym. Poczekam na więcej zdjęć ;)

Ksiksi, czekasz na inne zdjęcia tych woali, czy na nowe kolory? Bo na razie nie mam innych na stanie, a dużo zdjęć tych, które są, możesz znaleźć na mojej picasie (http://picasaweb.google.pl/AniaMichlik/Woale?authkey=Gv1sRgCPjy1t-Mka_T1QE#).

Szahiyo, to ja niniejszym kuszę :D Może przyjdzie jeszcze czas, że będziesz dostępne środki przeliczać na woale, a nie na warsztaty ;) A fiolety są taaaakie pięęękne...

Ayanno, cena niepromocyjna będzie trochę wyższa, ale to zależy jeszcze od kursu dolara... na razie ten kurs wygląda niewesoło.

No cóż, ze względu na politykę celną naszego kraju jedwab nie może kosztować mniej... I przypominam, że na razie jeszcze obowiązuje promocja :D

Szahiya
17-05-2010, 14:35
To może promocja z odroczoną płatnością :D Równo 1 czerwca mogę zapłacić ;)

Zahara
17-05-2010, 14:44
A można taki jak ten niebiesko czarny, tylko z ciemną zielenią zamiast niebieskiego? Jeśli tak to ja zamawiam:D

bollyanna
18-05-2010, 09:12
A można taki jak ten niebiesko czarny, tylko z ciemną zielenią zamiast niebieskiego? Jeśli tak to ja zamawiam:D

Dziewczyny, wszystko można!* Ciemnozielony z czarnym też :)

To może promocja z odroczoną płatnością Równo 1 czerwca mogę zapłacić

Czerwiec wcale nie jest tak daleko, to już za momencik!

Tylko, ekhm, Wasze zainteresowanie przerosły nieco moje oczekiwania :embarrest: i wychodzi na to, że muszę zamówić nową partię materiału...

Więc teraz zbieram zamówienia z odroczonym nieco terminem realizacji. Chętne proszę o zgłaszanie się na priv. Jeśli zgłosicie się teraz, będzie pewność że nie zabraknie mi dla Was materiału :)

Uwaga! Wielkimi krokami zbliża się koniec promocji!
Cena promocyjna (100 zł plus koszty wysyłki) obowiązuje dla zamówień złożonych do czwartku 20 maja.
----------------------------
*No dobra, prawie wszystko.

Szahiya
18-05-2010, 12:10
No to ja idę oddać krew i sprzedawać czekolady i konserwy, żeby uzbierać na te woale :D

bollyanna
18-05-2010, 12:15
No to ja idę oddać krew i sprzedawać czekolady i konserwy, żeby uzbierać na te woale :D

To może od razu sprzedaj krew na czarnym rynku, po co się rozdrabniać? :D

Szahiya
18-05-2010, 12:16
Hahaha i będzie większy zysk :D

Ksiksi
18-05-2010, 13:17
Ksiksi, czekasz na inne zdjęcia tych woali, czy na nowe kolory? Bo na razie nie mam innych na stanie, a dużo zdjęć tych, które są, możesz znaleźć na mojej picasie (http://picasaweb.google.pl/AniaMichlik/Woale?authkey=Gv1sRgCPjy1t-Mka_T1QE#).

Chodziło mi o inny zestaw kolorów, zastanowię się i napiszę na priva do 20:p

talika36
18-05-2010, 20:12
bollyanno, woale przepiękne! Dobra robota :thumbsup:

Mam jedno małe pytanie. Czy jest możliwa zmiana wymiaru, tzn. czy ten krótszy bok może być trochę szerszy np. tak 110 cm?

bollyanna
19-05-2010, 09:43
bollyanno, woale przepiękne! Dobra robota :thumbsup:
:love:

Mam jedno małe pytanie. Czy jest możliwa zmiana wymiaru, tzn. czy ten krótszy bok może być trochę szerszy np. tak 110 cm?

Można, ale nie na już :) Można złożyć zamówienie.

Teraz będę sprowadzać woale i są w tej chwili trzy wymiary do wyboru:

1. prostokątny ok. 90x270 cm
2. prostokątny ok. 115x270 cm
3. półokrągły ok. 115x270 cm

Przypominam, że promocja trwa jeszcze tylko dziś i jutro!

Quesse
19-05-2010, 10:49
A jest szansa na prostokątny o długości 3 metry?
Piękne te woale:)

bollyanna
19-05-2010, 11:17
A jest szansa na prostokątny o długości 3 metry?
Piękne te woale:)

Mogę też sprowadzić prostokątne ok. 115x365 cm albo ok. 140x270. Takiego akurat 3 metry nie ma... Chyba że sobie sama utniesz potem ;) Ja sama nie szyję tych woali, zresztą nie mam odpowiedniej maszyny.

Z tym że te wymiary są nieco droższe i musiałabym sobie skalkulować cenę :)

Vranjanka
19-05-2010, 20:12
A ile będą kosztować po czwartku 20 maja, znaczy w cenie nie-promocyjnej?

Quesse
19-05-2010, 20:47
To zdradź jeszcze, ile by kosztował taki długi i ile by zajęło sprowadzenie i zafarbowanie :)

bollyanna
20-05-2010, 11:48
To zdradź jeszcze, ile by kosztował taki długi i ile by zajęło sprowadzenie i zafarbowanie :)

Rozumiem że "taki długi" to 115x365 cm?
Po moich obliczeniach wyszło że teraz 120 zł, po promocji 140 zł.

Przesyłka ma teoretycznie iść do mnie 10 dni roboczych, nie wiem, ile czasu zajmują formalności celne. Jeszcze nie mam takich doświadczeń (jeśli ktoś ma, podpowiedzi mile widziane). Mam nadzieję, że w miesiącu się zamknie. Farbowanie zajmuje najmniej czasu, ja jestem kobieta szybko pracująca :D Plus wysyłka w Polsce, to parę dni.

A ile będą kosztować po czwartku 20 maja, znaczy w cenie nie-promocyjnej?

Wymiary typowe, czyli prostokątne 90x270, 115x270 (prostokątne i półokrągłe) będą po promocji kosztowały 115 zł, a nietypowe, czyli 115x365 cm albo 140x270 cm będą kosztowały 140 zł.

Przypominam, że do zakończenia promocji zostało już tylko 12 godzin :D

Abir
20-05-2010, 11:50
Ja będę reflektować na długi, ale to raczej po promocji :).

bollyanna
21-05-2010, 09:08
Ja będę reflektować na długi, ale to raczej po promocji :).

Jeśli jesteście zainteresowane tymi większymi woalami, teraz czy później, mimo wszystko proszę o informację teraz.

Nie będę sprowadzać tych większych "na zapas", bo są jednak mało popularne. Teraz będę robić zamówienie, więc przy okazji będę mogła ściągnąć też takie. Potem może być kłopot.

bollyanna
15-06-2010, 21:09
Uwaga, ogłoszenie!

Po długim oczekiwaniu i bliskich kontaktach z celnikami wreszcie dotarły do mnie zamówione woale prostokątne i półokrągłe! Hurraa! :D

Dlatego proszę o kontakt na pw wszystkie osoby, które dopiero miały określić swoje wymarzone kolory, oraz te, którym w międzyczasie zmieniła się koncepcja. Jeśli ktoś wcześniej się określił, a teraz się nie odezwie, wówczas uznam, że wcześniejsza koncepcja obowiązuje.

Będę wreszcie zabierać się do pracy!:D

calypte
16-06-2010, 21:58
:biggrin:... już się nie mogę doczekać :love:

talika36
25-06-2010, 20:37
Też już usycham z tęsknoty :love:

talika36
01-07-2010, 14:17
Puk, puk. Czy coś słychać z naszymi woalami? Usycham z tęsknoty :love:

bollyanna
01-07-2010, 14:42
Już piszę pw, dziewczyny...

Roza
04-10-2010, 11:27
Woale są piękne:good:,dlatego mam pytanie- czy robisz je jeszcze? Czy mogłabym zamówić jeden? Możesz pisać na maila- gabi.os@interia.pl
Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź.:smile:

bollyanna
04-10-2010, 13:01
Woale są piękne:good:,dlatego mam pytanie- czy robisz je jeszcze? Czy mogłabym zamówić jeden? Możesz pisać na maila- gabi.os@interia.pl
Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź.:smile:

Robię, robię... Tylko dość nieregularnie, bo to moje hobby :)

Już odpisuję Ci na maila.

aniawrona
05-10-2010, 20:10
Ja też bym poprosiła informację na maila ania-wrona@wp.pl interesują mnie półokrągłe woale;) najlepiej takie dwukolorowe śliczne jak na zdj;)

bollyanna
07-10-2010, 13:47
Też wysłałam maila :)

NoName
05-11-2010, 23:07
Też byłbym zainteresowany kupnem półokrągłego woala 115x270 (wszystkie boki obszyte),chętnie fioletowy , końcówka jak czerwone płomienie . Lub jeśli taki kolor nie możliwy to czarny . Mój mail henryk.wiatrak@neostrada.pl

bollyanna
06-11-2010, 21:49
Mail poszedł :)