PDA

Pokaż pełną wersję : ! ! ! KONKURS + WYNIKI ! ! !

Admin
14-01-2008, 19:03
Głosowanie zostało zamknięte 17 lutego 2008, o godzinie 24.00

!!! WYNIKI KONKURSU !!!

Zgodnie z zasadami użytkownicy wybrali zwycięzców, zostali nimi:

1 miejsce SAFIRO za artykuł:

Sylwetka boskiej divy bellydance poszukiwanie harmonii między zdrowiem kręgosłupa a estetyką w tańcu brzucha.

2 miejsce SHISHA za artykuł:

Mój pierwszy taniec

3 miejsce KAIRA za artykuł:

Pochodzenie rekwizytów używanych w tańcu orientalnym

Bardzo dziękuję za udział w konkursie wszystkim autorom artykułów. Dzięki Wam tak naprawdę zwycięzcami są wszyscy, którzy przeczytają Wasze prace.
Zyskają nową wiedzę o tańcu brzucha, o sobie i o swoim zdrowiu.

Pozdrawiam serdecznie
Amani

Ps. Ze wszystkimi zwycięzcami skontaktuję się mailowo w sprawie nagród.
Admin

*~*~* ! ! ! KONKURS ! ! ! *~*~*

Witam w kolejnym konkursie zorganizowanym przez portal www.belly-dance.pl (http://www.belly-dance.pl/forum/..//)

Do wygrania cenne nagrody!!!

Pula nagród:

http://www.gymnasion.pl/images/gymLogoWoman.jpg 4 miesięczny karnet do sieci klubów "Fitness dla kobiet" Gymnasion!
Możliwość korzystania z zajęć:TANIEC BRZUCHA, STEP, LATIN JAZZ, FUNKY JAZZ, TBC , ABT , BS , PŁASKI BRZUCH, PILATES, STRETCHING, JOGA, CHI BALL, FIT BALL). Gymnasiony dla kobiet są miejscami przyjaznymi kobietom w ciąży (Zajęcia AKTYWNE 9 MIESIĘCY) i mamom z dziećmi (KLUB AKTYWNEJ MAMY). Adresy klubów. (http://www.gymnasion.pl/kluby.php)

http://www.belly-dance.pl/forum/../images/Forum/%21Amani-z-welonami.png1.5 godzinny prywatny warsztat tańca brzucha z AMANI.
Zajęcia odbędą się na jednej ze wspaniałych sal klubu Gymnasion w Warszawie.

http://www.belly-dance.pl/forum/../images/Forum/shisha.pngOryginalna Shisha z zapasem tytoniu i węgla.
Shisha, która uprzyjemni każde wasze orientalne spotkanie z przyjaciółmi.

http://www.belly-dance.pl/forum/../images/Forum/avon.jpg Kosmetyki od firmy AVON.

Pas (chusta) do tańca, w różnych kolorach do wyboru.
Oryginalne chusty przywiezione z Egiptu w różnych rozmiarach i kolorach.

Zadanie konkursowe:

Każdy kto chce wziąć udział w konkursie powinien napisać i przesłać do nas artykuł na dowolny temat, związany z tańcem brzucha.
Zakres tematyczny może być bardzo szeroki. W artykule może zostać poruszony każdy temat, który może być przydatny osobie fascynującej się tańcem brzucha.

Przykładowe tematy: Nauka tańca, nauka konkretnego ruchu, występujące rytmy, sylwetka tancerki lub zespołu. Rozgrzewka, stretching, jak przezwyciężyć tremę, jak uszyć strój, jak wykonać tatuaż henną ... i dużo innych, które wam tylko przyjdą do głowy.

W razie wątpliwości czy wybrany temat jest dobry, zapytaj nas mailem info@belly-dance.pl

Artykuły można ilustrować filmami, zdjęciami. (będzie to na pewno duży plus)

Artykuł musi być napisany samodzielnie, nie może być kopiowany ze stron www, książek i innych źródeł.
Jeżeli autor wspierał się jakąś literaturą powinien podać źródła (bibliografię, netografię)

Gotowe prace proszę przesłać na adres info@belly-dance.pl

Termin konkursu:
Start 14 stycznia 2008 r. Zakończenie nadsyłania prac 10 lutego 2008 r.
(4 tygodnie na napisanie artykułu)

Po tym terminie (10.II.2008) prace zostaną udostępnione do wglądu wszystkim użytkownikom portalu www.belly-dance.pl (http://www.belly-dance.pl/forum/..//)
Będą oni mogli oddać 1 głos w ankiecie na wybrany artykuł. Głosowanie będzie trwało 1 tydzień.

Przyznanie nagród:
W drodze głosowania użytkowników, zostaną wyłonione trzy najlepsze artykuły.
Osoba która zdobędzie pierwsze miejsce, będzie miała prawo wybrać dowolną nagrodę z naszej puli nagród. Z pozostałych nagród w puli, wybierze dla siebie nagrodę osoba z drugiego miejsca. Następnie trzecia osoba.

Uwaga: Zastrzegamy sobie możliwość niedopuszczenia artykułu do konkursu jeżeli będzie miał za małą wartość merytoryczną, zbyt dużą ilość błędów lub jeżeli praca będzie przekopiowana.

Wszystkie pytania i wątpliwości proszę wpisywać poniżej.

*~*~* ! ! ! KONKURS UWAŻAM ZA OTWARTY ! ! ! *~*~*

Farida
14-01-2008, 20:12
Hurra!!!!! Nareszcie :)))) Ale super konkurs :)))!!! :loveTB:.pl

Mała tancereczka
14-01-2008, 20:15
Hura!!! Jest... Jest...
Ja chcę wygrać dwie pierwsze nagrody!!! Please !!!

Afrah
14-01-2008, 20:43
:)
Choć mam do zdania 10 egzaminów ....to się poświęce! Bo taniec jest moim życiem!

Altaira
14-01-2008, 21:01
Zaintrygowanam.

Jak tylko będę miała wolną chwilę, przypomnę sobie wszystko czego się nauczyłam na warsztatach dziennikarskich i walnę jakiś artykulik :)

Farida
14-01-2008, 21:03
:)
Choć mam do zdania 10 egzaminów ....to się poświęce! Bo taniec jest moim życiem!

No własnie :) Szkoda, ze sesja tuż tuż :( Ale zaczynam myśleć nad tematem ;)

Admin
14-01-2008, 21:21
Chciałbym wytłumaczyć dokładniej jak będzie wyglądało głosowanie.

Tym razem, głosowanie zostanie zorganizowane zupełnie inaczej niż przy pierwszym naszym konkursie.

Oparte będzie o system ankiet tego forum. System ten pozwala głosować tylko zarejestrowanym użytkownikom naszego forum. Każdy będzie miał tylko 1 głos do oddania. System nie pozwoli mu na oddanie większej ilości głosów.

W razie sytuacji (hipotetycznie) gdyby ktoś zarejestrował 20 kont, po to tylko, aby z nich głosować natychmiast będzie to widoczne.

Jeżeli coś jest niejasne w zasadach, macie jakieś wątpliwości piszcie w tym wątku lub na PW do mnie.

Farida
14-01-2008, 21:26
Chciałbym wytłumaczyć dokładniej jak będzie wyglądało głosowanie.

Tym razem, głosowanie zostanie zorganizowane zupełnie inaczej niż przy pierwszym naszym konkursie.

Oparte będzie o system ankiet tego forum. System ten pozwala głosować tylko zarejestrowanym użytkownikom naszego forum. Każdy będzie miał tylko 1 głos do oddania. System nie pozwoli mu na oddanie większej ilości głosów.

W razie sytuacji (hipotetycznie) gdyby ktoś zarejestrował 20 kont, po to tylko, aby z nich głosować natychmiast będzie to widoczne.

Jeżeli coś jest niejasne w zasadach, macie jakieś wątpliwości piszcie w tym wątku lub na PW do mnie.

Super adminie, ze pomyślałeś, by wszystko odbywało sie fair play :)

Quesse
14-01-2008, 22:49
Ale super konkurs! Spróbuję coś stworzyć. Już zaczynam myśleć nad tematem:)

A ile potem będzie ciekawych artykułów do przeczytania:)

Admin
14-01-2008, 23:20
A ile potem będzie ciekawych artykułów do przeczytania:)

Każdy konkurs powinien mieć jakiś dodatkowy cel oprócz zabawy.
Celem naszego portalu jest, jak podkreśla zawsze Amani, to że "Chcemy promować taniec brzucha jako sztukę i piękny sposób na odkrywanie siebie. Chcemy dzielić się swoją fascynacją i pasją."
Ten konkurs to realizuje i jest to wspaniałe.:)
Wiele dziewczyn na tym forum jest ekspertami w pewnych sprawach, doczytały się, nauczyły na warsztatach, same doszły do pewnych doświadczeń. Będą mogły podzielić się swoją fascynacją i wiedzą.
Wszystkie nowe adeptki tańca brzucha, będą mogły skorzystać z tego.
Wszyscy, którzy traktują ten taniec bez szacunku, będą mogli zmienić zdanie.
Pewnie jeszcze dużo można by znaleźć korzyści.

Mogę obiecać wam jeszcze jedno. Jeżeli ten konkurs będzie miał duży odzew, nie poprzestaniemy na nim. Mamy jeszcze dużo pomysłów na następne !!! :D

Moon
14-01-2008, 23:41
Zgodzę się z tobą admine całkowicie ;)
Kiedy zaczynałam tańczyć jakiś czas temu, taniec brzucha był tajemną wiedzą dla garstki wybranych. Nie mogłam nic znaleźć w polskim internecie, a na zachodnich stronach tak naprawdę tylko strzępki wiedzy. Dzisiaj są filmy, ksiązki, artykuły. To naprawdę bardzo pomaga.
Kiedyś wszyscy moi znajomi kwitowali śmiechem, moją pasję. Dzisiaj połowa moich koleżanek chodzi ze mną na zajęcia a druga przygotowuje się do tego ;):)
Kilka razy kiedy napotkałam na głupie komentarze "czym to nie jest ten taniec", to zamiast dyskutować pokazałam zdjęcia Zahry i filmy.
To wystarczyło zeby pokazać jak piękny to jest taniec.

Vasanta
14-01-2008, 23:49
Jestem ciekawa, co będzie, kiedy wszystkie zadeklarowane wcześniej forumowiczki wezmą udział w konkursie. To może nas podzielić... Chyba że głosy będą anonimowe.

Kaira
15-01-2008, 00:01
Super konkurs! Super nagrody! :D już myślę o czym by tu napisać!
I mam taką propozycję, może się da jakoś wyłączyć opcję głosowania na swój własny artykuł ;)

Ale świetny pomysł na konkurs, który przeminie, ale prace pozostaną i będą źródłem wiedzy i inspiracji jeszcze przez długi czas dla wielu osób!

Admin
15-01-2008, 00:33
Jestem ciekawa, co będzie, kiedy wszystkie zadeklarowane wcześniej forumowiczki wezmą udział w konkursie. To może nas podzielić... Chyba że głosy będą anonimowe.

To jeszcze wyjaśnienie dodatkowe do zasad głosowania.

Artykuły zostaną wywieszone anonimowo. Będzie tylko podany tytuł i treść.

Głosując nie będziemy wiedzieli kto napisał dany artykuł. W ten sposób będziemy głosowali na treść, a nie na osobę .;) Głosowanie będzie tajne, nie będzie wiadomo kto na kogo głosował.

Dopiero przy ogłoszeniu wyników zostanie podane, kto był autorem artykułów. Jeżeli ktoś będzie chciał pozostać anonimowy, będzie miał do tego pełne prawo.

Djemboy
15-01-2008, 11:45
Uważam, że bardzo schludnie zorganizowana całość... anonimowość, jeden głos, fajne nagrody, ciekawy temat konkursu... będzie się działo... i czuję w kościach, że to wszystko bardzo się przyczyni do rozwoju portalu i świadomości nas i innych ludzi... bardzo fajnie mi to wygląda... świetna robota! Keep the fire burnin!!!

Basinah
15-01-2008, 12:03
Kurczę, ale zaskok! Super pomysł! Powiem Wam, że mam chętkę na chustę, bo do Wa-wy daleko, a za sziszę by mnie mama z domu wywaliła. :D:p;):rolleyes: Mam przed sobą jeszcze całe ferie, a tematy na artykuł same się pchają do główki. Fajnie będzie konkurować z osobami o wiele mądrzejszymi i bardziej doświadczonymi w kwestiach tańca brzucha. Mam nadzieję, że przy pisaniu trochę rozwinie się moja wiedza i zainteresowanie tb, bo przecież o to też chodzi! :idea:

Farida
15-01-2008, 12:25
A mnie właśnie natchnęło i pare tematów wpadło mi do głowy :)

Firyal
15-01-2008, 12:50
Rzeczywiście dobra organizacja. Vasanto,a Ty się nie czepiaj,jak zwykle,tylko pisz;P
Ja już mam kilka pomysłów i nawet wenę,więc coś spróbuję stworzyć:)

Aida
15-01-2008, 18:00
Czy można wysłać więcej niż jeden artykuł?

Admin
15-01-2008, 18:23
Czy można wysłać więcej niż jeden artykuł?
Oczywiście :)

Aurinko
15-01-2008, 22:39
Bardzo miło, że się w końcu coś urodziło.:p

Natasha
19-01-2008, 21:55
konkurs jest cudownym pomyslem, juz nie moge sie doczekac czytania prac, a sposob glosowania bardzo sprawiedliwy

gratuluje pomyslodawcom i pozdrawiam

Admin
19-01-2008, 22:08
gratuluje pomyslodawcom i pozdrawiam
Bardzo dziękujemy :) i przy okazji witamy Cię na naszym forum :exclaim:

Mam nadzieję, że przyłączysz się do konkursu. Pamiętajcie dziewczyny, że nie muszą to być długie naukowe rozprawy. Wystarczy nawet krótki artykuł, który będzie przydatny innym, wzruszy kogoś lub pomoże komuś. Może dobrym tematem była by własna historia z tańcem, opis przeżyć, emocji... tylko głośno myślę ;). Tyle było przecież wątków na forum które są wspaniałymi pomysłami na temat artykułu.

Natasha
20-01-2008, 13:00
Bardzo dziękujemy :) i przy okazji witamy Cię na naszym forum :exclaim:
Mam nadzieję, że przyłączysz się do konkursu.

witam serdecznie!
taki mam zamiar, a temat krazy mi juz gdzies po glowie

Yasirah Mahibah
20-01-2008, 17:12
Muszę się porządnie zastanowić nad tematem;i to szybko, bo czas nagli...

Admin
22-01-2008, 11:27
Minął tydzień;

Do końca konkursu pozostały 3 tygodnie!

Farida
22-01-2008, 11:37
Minął tydzień;

Do końca konkursu pozostały 3 tygodnie!

No świetnie :D!! Tak czekałyśmy na ten konkurs, a za chwile przeleci nam koło nosa :> Adminie, stresujesz mnie :unsure:

Vasanta
22-01-2008, 12:01
3 tygodnie to mnóstwo czasu... Pomyśl, w gazecie codziennej masz na artykuł jakieś 12 godzin!

Basinah
22-01-2008, 20:22
A na jaki adres wysłać pracę??? Na info@belly-dance.pl?

Admin
22-01-2008, 23:16
A na jaki adres wysłać pracę??? Na info@belly-dance.pl?

Tak, na ten adres poproszę.
(dopisałem do głównego posta :))

Farida
22-01-2008, 23:26
3 tygodnie to mnóstwo czasu... Pomyśl, w gazecie codziennej masz na artykuł jakieś 12 godzin!

Tak...właśnie widze jak minęło moje ostatnie 3 tygodnie, w czasie których miałam siedzieć przy książkach ;)
Ale pocieszenie vasanto, hihi ;)

Quesse
23-01-2008, 16:04
Trzy tygodnie to wieczność - gdybym tak miała teraz trzy tygodnie na naukę do sprawdzianu... W trzy tygodnie można napisać nawet kilka artykułów.

Admin
23-01-2008, 22:26
Miło mi poinformować wszystkich, że wpłynęła już pierwsza praca. :):):)

Admin
28-01-2008, 09:37
Do końca konkursu pozostały już tylko 2 tygodnie!

Admin
28-01-2008, 17:14
Otrzymaliśmy już kolejną pracę konkursową :)

Kaira
28-01-2008, 20:12
Ej no dziewczyny - na razie prac mniej niż nagród :D Ale pewnie się jak to nieraz bywa wszyscy zmobilizują i wyślą dzień przed końcem terminu ;)

Admin
28-01-2008, 20:32
Tak było w naszym poprzednim konkursie ;). Na kilka godzin przed zamknięciem wpłynęło kilkanaście prac, plus kilka maili z prośbą o przedłużenie możliwości przysyłania o kilka dni. :)
Uprzedzam, że teraz nie będzie takiej możliwości. :);):)

Admin
31-01-2008, 17:57
Otrzymaliśmy trzeci artykuł :)
Bardzo dziękuję.

Altaira
31-01-2008, 20:42
Ja nad swoim pracuję, ale to kurczę, trochę ambitny projekt, a nie mam jeszcze czasu zrobić porządnego researchu, bo sesja :/ Pewnie będę jedną z tych, co przyślą w ostatniej chwili :)

Admin
04-02-2008, 11:42
Do końca konkursu pozostał już tylko 1 tydzień !!!

.

Admin
05-02-2008, 20:02
Otrzymaliśmy kolejną (czwartą) pracę konkursową!

Bardzo dziękuję autorom!

Aurinko
05-02-2008, 21:22
Gratuluję!

Safira
07-02-2008, 22:26
Wreszcie się pozbierałam i wysłałam artykuł.Jak zwykle prawie na ostatnią chwilę.:D

Farida
07-02-2008, 23:01
Ja pewnie wysle ostatniego dnia :p

Admin
07-02-2008, 23:45
Ja pewnie wysle ostatniego dnia :p
Właśnie miałem ogłosić, że otrzymaliśmy kolejną pracę konkursową :)

Dziękuję wszystkim, którzy już nadesłali, zapraszam wszystkich, którzy jeszcze się wahają ;):)

Admin
09-02-2008, 16:46
Zaczął się finisz :D

Otrzymaliśmy kolejną pracę konkursową!

Dziękuję!

Zaina
09-02-2008, 17:08
a termin mija 10.02 o godz.23.59??:D

Farida
09-02-2008, 20:55
a termin mija 10.02 o godz.23.59??:D

O kurcze, wlasnie???
Bo ja dzisiaj juz nie zdarze :-\

Admin
10-02-2008, 00:58
Prace można przesyłać do końca niedzieli 10.02.2008.

Ten termin jest nieprzekraczalny!

Znowu otrzymałem kilka błagalnych maili o przedłużenie terminu :D

Sirrun
10-02-2008, 02:35
Adminie...
A w moim kalendarzu, a w zasadzie w każdym moim na ten rok niedziela jest 10 lutego. 11 to już poniedziałek...:unsure:

Farida
10-02-2008, 09:11
Adminie...
A w moim kalendarzu, a w zasadzie w każdym moim na ten rok niedziela jest 10 lutego. 11 to już poniedziałek...:unsure:

Koniec niedzieli czyli 11.02.2008 g. 00:00 :D Kazda niedziela konczy sie w poniedziałek...haha ale zabłysłam ;D

Admin
10-02-2008, 10:28
Mój kalendarz oszukał mnie ;):)

Oczywiście konkurs kończy się 10.02.08 w niedzielę, tak jak ustaliliśmy od początku :)

UWAGA:
Wszystkie osoby, które wysłały do nas artykuły konkursowe powinny dostać potwierdzenie mailem.
Jeżeli ktoś nie dostał potwierdzenia to oznacza, że jego praca nie dotarła do nas.
W takiej sytuacji prosimy o wysłanie jej jeszcze raz.

Zaina
10-02-2008, 19:48
artykuł wysłany:) zdążyłam:D mam tylko nadzieję,że dojdzie bez problemów...:unsure:

Admin
10-02-2008, 20:27
Doszedł :) jak jeszcze cztery inne :D

No to pracowita noc przede mną. Muszę je teraz zamieścić na stronie :eek:

Farida
10-02-2008, 22:32
Ja niestety nie zdarze do 24:00 :( Buuuu a taka napalona byłam na ten konkurs :(

Sowillo
10-02-2008, 22:47
Ja niestety nie zdarze do 24:00 :( Buuuu a taka napalona byłam na ten konkurs :(

Jeszcze 100 minut - nie podawać się!!!!,:mad: :D
A może by się dało wysłać tak w strefe czasowej Nowego Yorku ????? - byłoby jeszcze 6 godzin na pisanie ;):p

Farida
10-02-2008, 22:58
Jeszcze 100 minut - nie podawać się!!!!,:mad: :D
A może by się dało wysłać tak w strefe czasowej Nowego Yorku ????? - byłoby jeszcze 6 godzin na pisanie ;):p

Chcialam napisac cos takiego naprawde wartosciowego, a tak nie lubie sie spieszyc :p Jak napisze to wysle mimo wszystko, moze kiedys sie komus przyda, bo temat, mysle, ciekawy :-) Chce o tym prace magisterska pisac, wiec to bedzie taki "zaczątek" :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :)

Sowillo
10-02-2008, 23:11
Chcialam napisac cos takiego naprawde wartosciowego, a tak nie lubie sie spieszyc :p Jak napisze to wysle mimo wszystko, moze kiedys sie komus przyda, bo temat, mysle, ciekawy :-) Chce o tym prace magisterska pisac, wiec to bedzie taki "zaczątek" :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :)

No to czekamy na twój artykuł <zżera nas ciekwaść co to będzie><tzn mnie> :p:)- jak nie na konkurs to chociaż jako wartościowa nowość w dziale artykuły na forum :) ;)

Admin
11-02-2008, 04:54
!!! Zagłosuj na najlepszą pracę konkursową !!!

Otrzymaliśmy 15 artykułów

Prace są umieszczone w dziale "Artykuły" w sub-forum

Możesz tam skoczyć &#187;&#187; tutaj (http://www.belly-dance.pl/forum/forumdisplay.php?f=10)

Ankieta do głosowania znajduje się w tym samym dziale &#187;&#187; tutaj (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=457)

Farida
11-02-2008, 10:30
Zabieram sie do czytania :)

Geesou
11-02-2008, 10:35
Szkoda, że kompletnie zapomniałam o tym konkursie bo zapędy dziennikarskie, oj mam, a nawet temat juz miałam :D ale i tak fajnie, że moge poczytac tyle ciekawych rzeczy o tancu brzucha :)

Farida
11-02-2008, 11:00
Ja mam już swoje dwie faworytki, tylko nie wiem na którą zagłosować :( Obydwa artykuły baaardzo mi sie podobaja :)

Amani
18-02-2008, 00:45
Głosowanie zostało zamknięte 17 lutego 2008, o godzinie 24.00

!!! WYNIKI KONKURSU !!!

Zgodnie z zasadami użytkownicy wybrali zwycięzców, zostali nimi:

1 miejsce SAFIRO za artykuł:

Sylwetka boskiej divy bellydance poszukiwanie harmonii między zdrowiem kręgosłupa a estetyką w tańcu brzucha.

2 miejsce SHISHA za artykuł:

Mój pierwszy taniec

3 miejsce KAIRA za artykuł:

Pochodzenie rekwizytów używanych w tańcu orientalnym

Bardzo dziękuję za udział w konkursie wszystkim autorom artykułów. Dzięki Wam tak naprawdę zwycięzcami są wszyscy, którzy przeczytają Wasze prace.
Zyskają nową wiedzę o tańcu brzucha, o sobie i o swoim zdrowiu.

Pozdrawiam serdecznie
Amani

Ps. Ze wszystkimi zwycięzcami skontaktuję się mailowo w sprawie nagród.
Admin

Farida
18-02-2008, 08:20
:biggrin::biggrin::biggrin: Brawo dziewczyny!!!

ps. temat: "Sylwetka boskiej divy...[...]" Tak właśnie, Safi, myślałam, ze to Ty ;)

Firyal
18-02-2008, 08:48
Gratuluję:) Kairo,tak sądziłam,że to Twój artykuł;) swoją drogą fajne takie domyślanie się czyj artykuł jest:)