Pokaż pełną wersję : Rangi na forum (zdezORIENTowana)
Forum przydziela automatycznie rangi uczestnikom w zależności od ilości napisanych wiadomości, stażu itd.
Nowe rangi przedstawiają się następująco:
0 - zdezORIENTowana
Nowa osoba która dopiero się zarejestrowała i jest zdezorientowana ponieważ nie zna naszych zwyczajów i zasad. Wszyscy chętnie jej pomagają i udzielają odpowiedzi na wszystkie pytania.
20 - ORIENTująca się
Już orientuje się w naszych zwyczajach. Dostała również możliwość założenia własnej galerii zdjęć.
100 - zORIENTowana
Jest już z nami na tyle długo, że dobrze orientuje się we wszystkim. Chętnie pomaga innym i odpowiada na ich pytania.
500 - miłośniczka ORIENTu
Osoba z dużym uznaniem. Należy liczyć się z jej uwagami. Może podpowiadać innym jak obsługiwać forum.
1000 - znawczyni ORIENTu
Po napisaniu ponad 1000 wiadomości na naszym forum i przeczytaniu jeszcze większej ilości ta osoba jest znawczynią ORIENTU. Należy liczyć się z jej forumowym doświadczeniem.
5000+ - (dowolny opis użytkownika)
Osoba, która napisała tyle wiadomości w znaczący sposób przyczyniła się do rozwoju forum. Otrzymuje wielkie zaufanie od Admina i sama może wybrać dowolny opis.
Komentarze mile widziane... :)
Jeżeli macie inne jeszcze propozycje, szczególnie na rangi ponad 5000 to piszcie :)
(jest to skrót długiej dyskusji Wymyślmy rangi na forum związane z tańcem brzucha (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=17))
1000 postów to strrrasznie dużo... ja na największym forum o bębnach wypowiadałem się i wypowiadałem mam z 600 postów i wymiękłem... już o wszystkim była mowa i mi się nie chce już pisać... tak więc życzę nam żeby tu nam się nie odechciało... =) choć nie sądzę żeby ktoś doszedł do 1000 =) jak tak, będę respektował znawców, a właściwie znawczynie ORIENTu jak nikogo... <szacun>
1000 postów to strrrasznie dużo... ja na największym forum o bębnach wypowiadałem się i wypowiadałem mam z 600 postów i wymiękłem... już o wszystkim była mowa i mi się nie chce już pisać... tak więc życzę nam żeby tu nam się nie odechciało... =) choć nie sądzę żeby ktoś doszedł do 1000 =) jak tak, będę respektował znawców, a właściwie znawczynie ORIENTu jak nikogo... <szacun>
Phi 1000 to duzo?:) Zobacz Djemboyku, w ciągu niecałych 5 miesięcy 5 użytkowniczek dochodzi już do liczby 500 postów :) Czyli możemy sie spodziewać ze pod koniec wiosny ;) Ta magiczna liczba 1000 może zostać przekroczna :) Kobietki to z reguły gaduły ;) A jeśli łączy je wspólna pasje i cele, mogą nawijać i nawijać i nawijać ;) Tutaj nie tylko rozmawiamy o tańcu, ale i o życiu :)
ok... no dobra... tam jakoś nieomu się nie udało tyle nabić... ale tam więcej facetów się wypowiadało... faktycznie Wy możecie tu nieźle namieszać...
i Adminku może walnąć (jeśli nie ma) rangę taką unikatową, bo samo pisanie postów nie czyni wszechwiedzącą i powszechnie szanowaą w światku BD... oczywiście to tylko propozycja i może zostać odrzucona... =)
Adminku może walnąć (jeśli nie ma) rangę taką unikatową, bo samo pisanie postów nie czyni wszechwiedzącą i powszechnie szanowaą w światku BD... oczywiście to tylko propozycja i może zostać odrzucona... =)
Propozycja została przyjęta :)... już jakiś czas temu :D
Najlepszym przykładem unikatowych rangi jesteś Ty :D "Drum Masterze".
Co do ilości postów na forum to mnie zaskoczyłeś. Jak wpadniesz do mnie pograć, ;) to przy okazji pokażę Ci fora na których ludzie mają po kilkanaście tysięcy postów na swoim koncie!
Mały przykład:
Forum Wizaż, najwięcej postów 19600
Forum CMS Joomla - 4000
itd
Oj dobra dobra... wygrałeś... ale pewnego dnia, to ja! obejmę władzę nad światem! hahaha! hahahaha! HAHAHAHA!... <wygłupił_się> =)
Też myślę, ze rangi unikatowe dla znanych tancerek (jak np. Rasha) to byłby dobry pomysł - to osoby, które mogą odpowiedzieć na każde pytanie i można ufać w ich wiedzę, mimo że nie nabiły sobie wielu postów;)
To byłby dobry pomysł... Zdezorientowane użytkowniczki mogą czuć się zdezorientowane po zobaczeniu, że np. Rasha też jest zdezorientowana, a tańczy hohoho.
Rangi drogie Panie (patrzcie opisy) nie odzwierciedlają jak ktoś tańczy, tylko na ile jest zorientowany w obsłudze i życiu forum.
Rangi drogie Panie (patrzcie opisy) nie odzwierciedlają jak ktoś tańczy, tylko na ile jest zorientowany w obsłudze i życiu forum.
Adminie, zgadzam się, ale w chwili, kiedy przychodzi do nas Rasha i odpowiada na jakieś pytanie, to hasło "zdezorientowana" pod jej nickiem może w pewien sposób zmniejszać wagę jej słów - a ona jest znawczynią przecież i wie więcej niż większość z nas. Dlatego może dla osób rejestrujących się nickami zastrzeżonymi (znane tancerki) ranga mogłaby być po prostu wyłączona?
A ja w pełni zgadzam się z Adminem - ranga forumowa jest jedynie świadectwem stażu na forum i wkładu w jego rozwój. Fakt, że ktoś jest początkujący na forum nie wyklucza, że jest doświadczonym profesjonalistą, tak samo jak nabicie sobie postów w BD cafe nie czyni jeszcze z nikogo specjalisty :D. W końcu dojdzie do tego, że każdy będzie miał inną nazwę rangi a to chyba nie o to chodzi.
To, co moim zdaniem było bardzo słusznym posunięciem, to dostosowanie rang dla naszych "rodzynków" bądź co bądź są facetami :). Myśl, która w związku z tym mi się nasuwa to ewentualność przyporządkowania innego zestawu rang do płci użytkownika, choć nie wiem jak wyglądałoby wprowadzenie takiej zmiany od strony technicznej dla tego konkretnego forum, chodzi mi tu raczej o obsługę bo w samej bazie danych to nie powinna być wielka zmiana - w porywach jedna tabela więcej ;).
A ja w pełni zgadzam się z Adminem - ranga forumowa jest jedynie świadectwem stażu na forum i wkładu w jego rozwój. Fakt, że ktoś jest początkujący na forum nie wyklucza, że jest doświadczonym profesjonalistą, tak samo jak nabicie sobie postów w BD cafe nie czyni jeszcze z nikogo specjalisty :D. W końcu dojdzie do tego, że każdy będzie miał inną nazwę rangi a to chyba nie o to chodzi.
Dokładnie o to chodzi. Jeszcze raz proszę zwróćcie uwagę na opis rang. ZdezORIENTowana nie oznacza, że ktoś mało wie na temat tańca, tylko że nie zna jeszcze zasad na forum, nie do końca orientuje się w obsłudze. Czyli jeżeli osoba z tą rangą zrobi dubleposta, to zamiast ją ochrzaniać wystarczy z ;) wytłumaczyć, że tak się nie robi. Jeżeli zapyta o coś co było wałkowane 1000 razy na forum, to zamiast krzyczeć jej, że funkcja "szukaj" nie gryzie, warto jej podesłać w odpowiedzi linki do odpowiednich tematów.
Po za tym, najniższa ranga znika po 20 postach :), przedstawisz się, kilka razy zagrasz w skojarzenia, podziękujesz za ciekawe wiadomości i już masz "Orientująca się".
Na koniec i tak przecież wiadomo, że oceniamy użytkowników po jakości ich wypowiedzi. Jeżeli ktoś napisze kilka mądrych wiadomości, które pomogą wszystkim to będzie bardziej szanowany niż ktoś kto nabije sobie 1000 postów nic nie znaczącymi wiadomościami.
Wyróżnianie znanych osób specjalnymi tytułami niesie za sobą kolejne niebezpieczeństwo. Kto będzie decydował komu przyznać a komu nie taki tytuł? Według jakich kryteriów? Widzę tutaj potencjalne ognisko niepotrzebnych emocji. Jeżeli ktoś zasłuży sobie w oczach użytkowniczek tym, że będzie pomocny, będzie się dzielił wiedzą to wtedy na wniosek użytkowników można mu przyznać specjalny tytuł. Ale tylko wtedy.
To, co moim zdaniem było bardzo słusznym posunięciem, to dostosowanie rang dla naszych "rodzynków" bądź co bądź są facetami :). Myśl, która w związku z tym mi się nasuwa to ewentualność przyporządkowania innego zestawu rang do płci użytkownika, choć nie wiem jak wyglądałoby wprowadzenie takiej zmiany od strony technicznej dla tego konkretnego forum, chodzi mi tu raczej o obsługę bo w samej bazie danych to nie powinna być wielka zmiana - w porywach jedna tabela więcej ;).
Po pierwsze już kiedyś pisałem;), że takich rodzynków mamy na razie dwóch. Możesz sprawdzić, że jeden ma unikatowy tytuł "Drum Master" (Djemboy) na który zasłużył bo jest świetnym bębniarzem, jedynym w naszym towarzystwie, który zna się na tym. Do tego coraz więcej wie o akompaniowaniu tancerkom. Drugiemu (Nomadowi) zmieniłem ręcznie tytuł na "ORIENTujący się". Przebudowywanie bazy danych byłoby używaniem kafara do wbicia gwoździa.:) Do tego nie jest to tylko problem jednej tabeli w bazie, ale setek odwołań do niej w trakcie chodzenia po forum. Mogło by to zwolnić działanie itd. Wolę takie rozwiązania zostawić na potrzebniejsze gadgety :)
To wszystko o czym piszecie da się załatwić w jeszcze inny sposób ;):)
Każdego użytkownika forum można nagradzać za pomoc i wiedzę przydzielając mu punkty. Będzie to kolejny sposób na to aby się wyróżnić, bez nabijania sobie postów :);). Na pewno będzie to dużo cenniejsza rzecz niż rangi i to ona będzie mówiła o tym kto jest ekspertem i warto go słuchać i cenić!
Za to jednak weżniemy się po konkursie :):D. Widzicie ile jeszcze czeka Was atrakcji i możliwości na naszym wspólnym forum! Nie dam Wam się znudzić!!!:):cool:
Po pierwsze już kiedyś pisałem;), że takich rodzynków mamy na razie dwóch. Możesz sprawdzić, że jeden ma unikatowy tytuł "Drum Master" (Djemboy) na który zasłużył bo jest świetnym bębniarzem, jedynym w naszym towarzystwie, który zna się na tym. Do tego coraz więcej wie o akompaniowaniu tancerkom. Drugiemu (Nomadowi) zmieniłem ręcznie tytuł na "ORIENTujący się". Przebudowywanie bazy danych byłoby używaniem kafara do wbicia gwoździa.:) Do tego nie jest to tylko problem jednej tabeli w bazie, ale setek odwołań do niej w trakcie chodzenia po forum. Mogło by to zwolnić działanie itd. Wolę takie rozwiązania zostawić na potrzebniejsze gadgety :)
Właśnie to miałam na myśli Adminie :) lepiej nie mogłabym tego ująć ;). Dopóki mamy tylko 3 panów, w tym jedna regularna ranga Administrator a dwie pozostałe podrasowane ręcznie (i pamiętamy o tym) nie ma potrzeby wprowadzania przeróbek. Co za tym idzie - tym bardziej nie ma potrzeby wprowadzać zamieszania z rangami pań :D bo wtedy zrobi się bałagan w bazach i nawet najbardziej skrupulatny admin będzie miał kłopot z zapanowaniem nad tym :p;). Doskonale wiem z czym się wiąże taka "niby mała zmiana" jak dołożenie tabeli :rolleyes: - dlatego wspomniałam o obsłudze tego wszystkiego, mając na myśli paskudną robotę przy modyfikacji skryptów to obsługujących nie wiedząc, czy przypadkiem nie ma czegoś takiego w opcjach administracji forum (co raczej mało prawdopodobne). Stąd też moje poparcie. Pozdrawiam! :)
Admin jak zwykle stoi na wysokości zadania i czuwa nad wszystkim z rozsądkiem... brawo dla tego Pana... <klap_klap>
Yasirah Mahibah
26-01-2008, 11:52
A ja właśnie 20 :)
A ja właśnie 20 :)
:biggrin::biggrin::biggrin:
A swoją drogą Admin zmienił kolory rang :> Uwielbiam fiolet :D
Ja też! Ja już chcę fiolet ;) Ale ten oranż ładnie komponuje mi się z awatarkiem, więc też ok.
Widzę, że bardzo spostrzegawcze jesteście, gratuluję! :)
Kolory są wg schematu Vassanty ;)
Blancari
23-05-2008, 21:40
A mnie ostatnio dręczy takie pytanko: czy kiedy Admin dobije do 1000 wiadomości, stanie się Administratorem - Znawcą ORIENTu? Myślę, że powinien, bo po takim czasie administrowania tym forum pewnie już stał się unikatową męską kopalnią wiedzy o BD :D
Może w nagrodę po przejściu 1000 wiadomości przechrzczę się na Wielkiego Szejka albo Wezyra:D Co lepsze? :)
I tak już wszyscy do mnie w ten sposób mówią.:D
Cały czas czekam również na pomysł następnych rang dla wszystkich forumowych Tancerek powyżej 1000 postów. Może ogłoszę konkurs na ten temat!;):)
A przy okazji zacytuję niedowiarka. Ciekawie wygląda jego wypowiedz z perspektywy czasu. :D:D:D
Może w nagrodę po przejściu 1000 wiadomości przechrzczę się na Wielkiego Szejka albo Wezyra:D Co lepsze? :)
Wielki Szejk jest The Best!:biggrin:
Blancari
23-05-2008, 22:46
Wielki Szejk jest The Best!:biggrin:
Też tak myślę i jestem za! Wielki Szejk to więcej niż Znawca ORIENTu. To wcielenie Orientu! Sama jego esencja i istota :)
"Szejk (arab. (http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_arabski) شيخ - szajch - dosłownie 'starzec', 'naczelnik') - powszechnie stosowane określenie arabskiego (http://pl.wikipedia.org/wiki/Arabowie) władcy (plemienia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Plemi%C4%99) lub terytorium). Także tytuł honorowy wyższej rangi duchownego muzułmańskiego (http://pl.wikipedia.org/wiki/Islam).
Mianem tym często określa się zamożnego mieszkańca Bliskiego Wschodu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Bliski_Wsch%C3%B3d), szczególnie jeśli jego majątek ma swoje źródło w sprzedaży ropy naftowej (http://pl.wikipedia.org/wiki/Ropa_naftowa)."
Szczególnie podoba mi się starzec, naczelnik i zamożny nafciarz :D
Adminie, a może szlachetny Sułtan, albo Kalif? :):D
nunu Adminie... nieładnie się tak naśmiewać z Marcinka... =)
nunu Adminie... nieładnie się tak naśmiewać z Marcinka... =)
Djemboy, przecież wiesz, że Cię lubię :D a tekst przytoczyłem z taaaakimi uśmieszkami :D:D:D:D:D
Blancari
02-07-2008, 22:01
Właśnie zauważyłam, ze Admin się "zwielkoszejkował" :D Ale fajnie!
Właśnie zauważyłam, ze Admin się "zwielkoszejkował" :D Ale fajnie!
Namówiłaś mnie sama do tego :) Poza tym większość maili i pw właśnie w taki sposób była do mnie pisana :D
Brawo Wielki Szejku! :):):)
Chylę czoło :D!
Namówiłaś mnie sama do tego :) Poza tym większość maili i pw właśnie w taki sposób była do mnie pisana :D
Wygląda na to, że wspólnymi siłami nadałyśmy naszemu Adminowi belly-dance'owe imię :D Już kiedyś nawet pisałam że ranga Wielki Szejk jest the best - tak że super :)
Anielskaharmonia
09-07-2008, 12:10
Ze wzgledu na zwiekszającą się ilość panów na forum (aż 5-ciu w chwili obecnej :)) dobrze było by móc odróznić ich po randze w rodzaju męskim tj.np "Zdeorientowany" zamiast "Zdezorientowana". Szczególnie w przypadku loginów takich jak Quba czy Djinn utrzymanie żeńskich końcówek rang może prowadzić do nieporozumień ;)
W końcu wiem, dlaczego jestem ZDEZORIENTOWANA!
W końcu wiem, dlaczego jestem ZDEZORIENTOWANA!
Skoro WIESZ to już tak całkiem zdezorientowana nie jesteś ;)
Mam pytanie: czy kasując swoje stare posty można sobie rangę obniżyć? Jeśli nie, to jak można inaczej się na forum zdegradować? :D
O ile wiem, kasowanie postow w regulaminie dozwolone jest tylko jesli nie wplynie to na czytelnosc dyskusji - zeby potem np. odpowiedzi na Twoje posty nie zostaly bez kontekstu.
A czemu chcesz obnizyc range? Zaciekawilo mnie to:)
Bo ta "znawczyni" brzmi jakoś tak sztywniacko. "Miłośniczka" bardziej mi się podobała. :D
Zgadzam się :) Miłośniczka to najładniejsza ranga.
Najlepsza jest własna, ale to trzeba być płodnym w posty ;)
Blancari
20-09-2010, 15:30
Dokładnie- wystukaj 5000 postów i będziesz mogła sobie napisać co chcesz :D
Mam pytanie: czy kasując swoje stare posty można sobie rangę obniżyć? Jeśli nie, to jak można inaczej się na forum zdegradować? :D
Tak, kasując stare posty obniżasz sobie rangę ale zarabiasz również na BANA!
Jest to jedno z większych przestępstw na każdym forum. Z tego powodu jesteśmy jednym z nielicznych for, na których można to robić. Udostępniłem tę funkcję ponieważ mam do Was zaufanie.
Dokładnie- wystukaj 5000 postów i będziesz mogła sobie napisać co chcesz :D
Niestety forum nie jest sprawiedliwe i ten wymóg dotyczy tylko kobiet. Ja zasłużę na własną rangę po 5 tysiącach postów, ale mój partner, który zarejestrował się kilka tygodni temu i napisał parędziesiąt postów, dostał własną rangę już teraz. Nie żebym mu żałowała, ale przykro, że na forum jest faworyzowana jedna płeć :suspicious:
Ale przeciez chodzi tylko o to, ze w przypadku uzytkownika faceta ranga typu "zORIENTowana" brzmi idiotycznie :D
Nooo, powinno się mu zmienić na "zORIENTowany" i po krzyku :p
Nooo, powinno się mu zmienić na "zORIENTowany" i po krzyku :p
I tak właśnie było - do teraz.
Niestety forum nie jest sprawiedliwe i ten wymóg dotyczy tylko kobiet. Ja zasłużę na własną rangę po 5 tysiącach postów, ale mój partner, który zarejestrował się kilka tygodni temu i napisał parędziesiąt postów, dostał własną rangę już teraz. Nie żebym mu żałowała, ale przykro, że na forum jest faworyzowana jedna płeć :suspicious:
A jaką rangę dostał? "Bellydancer's Boyfriend" (czy jak mu tam)? Bo jesli tak, to może ona jest odgórnie nadawana facetom nie wyrózniajacym sie np. tym, że sa bębniarzami?
Mogłoby tak być :)
Jasne, że mogłoby, ale póki co to jest naszej dwójki prywatny żarcik, skopiowany z napotkanej kiedyś damskiej koszulki "spotter's girlfriend" :D:p;)
Estraven
04-10-2010, 15:36
to jest naszej dwójki prywatny żarcik, skopiowany z napotkanej kiedyś damskiej koszulki "spotter's girlfriend" :D:p;)
Oczywiście, że tamta właśnie koszulka była inspiracją mojego pierwszego podpisu (i obecnej rangi), chociaż do drugiej części zamieszczonego na owej koszulce hasła nijak się nie przyznaję. Nikt mnie tu nie przyprowadził na siłę, sam przyszedłem :D
Co do rangi zaś - rozumiem, że Adminowi poręczniej jest nadać takową raz, niż ręcznie zmieniać ją u pojedynczych przedstawicieli męskich co czas jakiś, ale nie chciałbym, żeby ktokolwiek, a zwłaszcza Gata, czuł się nieswojo przy okazji takiego wyróżnienia mojej osoby, rzeczywiście nowej tu mocno i w temacie forum niezaawansowanej. Tak i jeśli właściwszym okaże się przywrócenie mi poprzedniej rangi, dla mnie no problem.
A skoro o mężczyznach mowa, to Abu Kadar jest ORIENTujący się, a przecież też powinien być DRUM MASTER czy coś w tym stylu...
Czasami nie wiem co mam już napisać... zamiast cieszyć się, że Twój partner dostał niestandardowy opis to czujesz, że jest to niesprawiedliwe?
Jeżeli Cię to uspokoi to napiszę Ci dlaczego to zrobiłem:
1. Estraven w swoich zaledwie kilkudziesięciu postach zawarł bardzo dużo przydatnych informacji dla innych. Znacznie więcej niż inni w kilkuset postach.
2. Jest facetem czyli rodzynkiem na forum. Jako unikatowy użytkownik zasługuje na specjalne traktowanie aby zachęcić go do pozostania, ponieważ potrzebujemy opinii i spojrzenia na wiele omawianych spraw na forum z męskiej strony.
3. Jestem leniwy i nie chce mi się śledzić ile napisze wiadomości po to aby zmieniać mu rangi ręcznie.
4. Liczyłem na poczucie humoru użytkowników, i to że po zobaczeniu rangi "Bellydancer's Boyfriend" uśmiechną się.
4. Liczyłem na poczucie humoru użytkowników, i to że po zobaczeniu rangi "Bellydancer's Boyfriend" uśmiechną się.
Oj, uśmiechnęli się!!! ;-) Szeroko :)
Adminie, przykro mi, że musisz się tłumaczyć z poczucia humoru.
Mam nadzieję, że Gata także sobie zażartowała, bo czepianie się o nazwę rangi wydaje mi się śmieszne i nie do uwierzenia - przecież nie o to na forum chodzi, prawda? :)
Mnie tam rangi nawet nie są do szczęścia potrzebne, nie bierzcie ich tak do siebie.
Blancari
04-10-2010, 23:23
A skoro o mężczyznach mowa, to Abu Kadar jest ORIENTujący się, a przecież też powinien być DRUM MASTER czy coś w tym stylu...
A to słuszne spostrzeżenie. Adminie - cosik by trzeba zrobić z tym.
Poza tym- też mam nadzieję, że Gata żartowała, bo jakoś mi nigdy nie przyszło do głowy czuć się gorzej z takiego powodu, że co bardziej aktywni mężczyźni dostają rangi od Admina (tak, aktywni, bo jest sporo nieaktywnych, którzy są opisani jako zdezORIENTOWANA).
w swoich zaledwie kilkudziesięciu postach zawarł bardzo dużo przydatnych informacji dla innych.
Sądziłam dotąd, że od oceniania przydatności wypowiedzi są punkty reputacji, a nie rangi.
Co do reszty Waszych wypowiedzi - cóż, przykro mi, że tak to odbieracie. Dla mnie równe traktowanie płci jest ważne, niezależnie od kontekstu.
Z całym szacunkiem Gato, ale istnieją poważniejsze kwestie w których należy wymagać równego traktowania niż rangi na forum... Męskiemu gronu użytkowników rangi są nadawane indywidualnie, ponieważ nawet zmieniając formę i nadając im rangę "ZdezORIENTowany" czy "ORIENTujący się" trzeba byłoby pilnować ilości napisanych przez nich postów i sukcesywnie zmieniać nazwę - u kobiet, czyli użytkowników z normalną rangą, nazwa jest zmieniana automatycznie po przekroczeniu pewnej liczby postów. Czy podjęłabyś się śledzenia męskiej części forum i zgłaszania do Admina, że ten i ten przekroczył pewną liczbę postów i w związku z tym powinien pójść rangę wyżej? Sądzę, że Admin nie ma do tego ani czasu, ani powodu... Bo nie mam pojęcia co tu przeżywać, jak bardzo nie wczułabym się w czyjąś opinię... Zwłaszcza, że też jestem kobietą :rolleyes::)
A ja uważam, że męska część forum powinna mieć rangi nakładane z góry i stałe. Bo co to komu przeszkadza? A przynajmniej nie będzie głosów, że panowie czują się urażeni rodzajem rangi i nie będzie trzeba śledzić ich wszystkich, ile postów napisali.
Jeśli któryś zdeklaruje się jako facet tancerki - 'Bellydancer's Boyfriend"
Jesli zdeklaruje się jako bębniarz - "Drum Master" (tu dokładam swój głos za tym, aby Abu Kadar uzyskał te rangę, gdyż bezsprzecznie owym drum masterem jest).
W innych szczególnych przypadkach inne rangi.
A jesli któryś tylko określi swoją płeć, można by wymyśleć coś uniwersalnego. "Miłośnik bellydance"?
Ja jestem zawsze za równymi prawami - ale ze względu na fakt sfeminizowania naszego tańca w Polsce oraz, co za tym idzie, dominacji kobiet na forum, nieliczni mężczyźni powinni być traktowani inaczej - chociażby dlatego, że to nie są tancerki :)
Estraven
05-10-2010, 10:13
Ja jestem zawsze za równymi prawami - ale ze względu na fakt sfeminizowania naszego tańca w Polsce oraz, co za tym idzie, dominacji kobiet na forum, nieliczni mężczyźni powinni być traktowani inaczej - chociażby dlatego, że to nie są tancerki :)
Siłą rzeczy nie są ;) i jakoś rzeczywiście warto to zaznaczyć, chociażby dla uniknięcia pomyłek. Z doświadczenia wiem, że na sfeminizowanych forach każdy rozmówca potrafi być traktowany z góry jako żeński, niezależnie niemal od przyjętego nicka. Stąd też wziął się mój pierwszy, od początku stosowany podpis.
Z drugiej strony, nie postrzegam siebie tutaj jako jednostkę "szczególnie wartościową" już przez to, że reprezentuję inną płeć. Wydaje mi się także, że kilkadziesiąt postów to za mało, żeby ocenić użytkownika. Krótko mówiąc, nie chcę "zyskiwać pozycji" na forum inaczej, niż pozostali, zwłaszcza że w odróżnieniu od np. bębniarzy, którzy i pozaforumowo siedzą w temacie, jestem przecież na razie outsiderem.
A dodatkowo - nick zobowiązuje...
Wartościowość postów uwzględnia się za pomocą punktów reputacji :)
I można spojrzeć, że przodują w tym na forum autorki haseł słownikowych, tłumaczki wywiadów i inne tancerki-guru w różnych dziedzinach - a nie osoby, które mają najwięcej postów :) Gdyby ilość postów (czyli ranga) odzwierciedlała przydatność danego użytkownika, to wystarczyłoby trochę ponabijać w Łańcuszku Skojarzeń i zyskiwałoby się status OrientExperta ;)
A dodatkowo - nick zobowiązuje...
No właśnie :D A gdyby tak nastąpiło rozstanie z bellydancerką, to co ze statusem? Zmienić na Bellydancer's Ex-boyfriend?:laugh_001:
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.