Pokaż pełną wersję : Orientalna komórka?
Jestem ciekawa, czy dodajecie szczyptę orientu także do takiej codziennej i zwyczajnej rzeczy, jaką stała się dla wielu z nas komórka. Ja mam kilka dzwonków z piosenek do belly dance, dzwoniący wisiorek z koralików i tapetę w orientalnym stylu. A wy?
Nie pomyślałam nad wisiorkiem orientalnym, ale pomyślę, bo moja komórka mi się nudna wydaje. Zrobię najlepiej zakończoną monetką, ale w sumie lepiej, żeby nie brzęczał, bo byłby kłopot przy ściąganiu na sprawdzianach z komórki. :D:D:D
Ściągasz z komórki? No nieźle...
Mój brzęczy, ma 5 takich malusich dzwoneczków. Ale ja nie ściągam z komórki, wiedzy akademickiej tam nie zmieszczę :-P
Można mieć jeszcze powitanie lub wygaszacz orientalny w komórce. ;) Jak ktoś się postara to może jeszcze mieć film bollywoodski ;). Ja długo miałem w swojej komórce demo Zahry :)
Wrzucam powitanie i wygaszacz do jednego wora z tapetą :-)
A z filmem to trochę kłopot, jak się ma 20 MB pamięci :|
Mam tapetę tribalową i dzwonek z utworu, do którego tańczyła Patricia na pokazie. Uwielbiam go. :D
A ja mam zbyt prymitywną komórkę na różne bajery :) Mogłabym wstawić orientalną tapetę, ale chwilowo mam pająka z http://www.bugcity.pl i przywiązałam się do niego :)
A ja mam dzwonki i tapetę z Jilliną, ale muszę ją zmienić bo ludzie myślą, że jestem homo :):redface:
Ayse: hahahaha! :D Tego bym się nie spodziewała...
Ja jestem jakaś nienowoczesna nudziara, bo na mój telefon w życiu nie ściągałam tapet, dzwonków ani niczego. I nie ozdabiałam go wcale. Dla mnie to narzędzie stuprocentowo użytkowe. I i tak niezbyt piękne - ciągle go upuszczam, więc ma porysowaną obudowę, a w dodatku jestem uzależniona od pisania smsów (mam zgrubienie na kciuku...) więc ma wiecznie wytartą klawiaturę. A i tak żyć bez niego nie mogę:) Może kiedyś raz zrobię mu dobrze i ściągnę jakiś fajny dzwonek, np. któryś z tych, które na forum wrzucił Admin:)
Ayse: hahahaha! :D Tego bym się nie spodziewała...
Ja jestem jakaś nienowoczesna nudziara, bo na mój telefon w życiu nie ściągałam tapet, dzwonków ani niczego. I nie ozdabiałam go wcale. Dla mnie to narzędzie stuprocentowo użytkowe. I i tak niezbyt piękne - ciągle go upuszczam, więc ma porysowaną obudowę, a w dodatku jestem uzależniona od pisania smsów (mam zgrubienie na kciuku...) więc ma wiecznie wytartą klawiaturę. A i tak żyć bez niego nie mogę:) Może kiedyś raz zrobię mu dobrze i ściągnę jakiś fajny dzwonek, np. któryś z tych, które na forum wrzucił Admin:)
Koniecznie Quesse :D Jesteś mu to winna xD
Mówię calkiem serio. Raz bylam na spacerze z kolegą i zajrzal mi w telefon, po czym się spojrzal i powiedzial : "Czy Ty w ogóle lubisz chlopców?"
Ja mam tribalowe 'minidzwoneczki' powieszone przy komie :D
tapete z Rachel Brice :D
Wygaszacz z Rachel Brice :D
Orientalny dzwonek...nie, nie z Rachel Brice hahaha :D, z ..."ya baba" ;p Mrocznie co?:D
ja nie mam orientalnej komorki :p na tapecie niezmiennie mam zdjecie mojej kotki w uroczej pozie, jako dzwonek mialam bardzo dlugo melodie z Pulp Fiction a ostatnio zmienilam na melodyjkę z Happy Tree Friends bo mnie jakos rozbawia :D a dzyndzadeł zadnych wiszacych nie lubie przy telefonie :)
MisiakxD
23-01-2008, 01:10
Zafirah a ja mialam urocza tapete z happy tree friends....:D:D:D:D
Mam orientalny dzwonek na komórce. Wisiorek też chętnie bym w sumie kupiła, ale nigdy nie mogę znaleźć :P Sama komórka jest średnio orientalna, ale muszę przyznać, że spodobały mi się jakiś czas temu trzy Nokie które mają taki orientalny wygląd - 7360, 7373 i 7390. Ale jeszcze się nie zdecydowałam na zakup :)
Mam 2 komórki i dwa dzwonki, niestety tylko jeden wisiorek, ale dzwonki są za to taaaaakie, że od razu przechodzę w wymiar orientu...:rolleyes::rolleyes:
Jeszcze mi się przypomniało - przez jakiś czas wstawiłam sobie wrzucony tutaj na forum dzwonej "Zaghareet" jako nadchodzący sms :P Jechałam kiedyś pociągiem z Gdyni do Warszawy i akurat miałam wysiadać, ludzie się zbierają przy wyjściu, a mnie komórka zaczyna jodłować :D Wszyscy parsknęli śmiechem :)
Jechałam kiedyś pociągiem z Gdyni do Warszawy i akurat miałam wysiadać, ludzie się zbierają przy wyjściu, a mnie komórka zaczyna jodłować :D Wszyscy parsknęli śmiechem :)
Miałaś szczęście mogli popadać na zawał serca :D Gdyby zadzwoniło w czasie jazdy kiedy pewnie sobie wszyscy ucięli drzemkę :D
Sama komórka jest średnio orientalna, ale muszę przyznać, że spodobały mi się jakiś czas temu trzy Nokie które mają taki orientalny wygląd - 7360, 7373 i 7390. Ale jeszcze się nie zdecydowałam na zakup :)
Ja planuje zakup 7373 :) :) :)
Jeszcze mi się przypomniało - przez jakiś czas wstawiłam sobie wrzucony tutaj na forum dzwonej "Zaghareet" jako nadchodzący sms :P Jechałam kiedyś pociągiem z Gdyni do Warszawy i akurat miałam wysiadać, ludzie się zbierają przy wyjściu, a mnie komórka zaczyna jodłować :D Wszyscy parsknęli śmiechem :)
Buhahahahaah :D <sie uśmiałam :D> wyobrażam sobie reakcje ludzi :D
Szeherezada
26-01-2008, 16:11
No, to ja głosuję na dzwonki. Oczywiście z naszego forum :). Poza dzwonkami nie mam nic orientalnego w komórce, a "dzyndzadeł", które brzęczą przy każdym ruchu przyczepiac nie będę.
Ja sciagnelam sobie na komorke orientalne piosenki i zainstalowalam je jako dzwonki , jedna z nich jest po arabsku , w wykonaniu Emad Sayyah - Layla Ya Layla , a druga po turecku Ferdaanilayrilmayalim :)
Mała tancereczka
29-01-2008, 22:52
Hahaha :D:D:D Nie wiecie dziewczyny co tracicie!!!
Jako pierwsza i jedyna zaznaczyłam że mam orientalny pokrowiec.
To teraz posłuchajcie... Dostałam jednobarwny pokrowiec na telefon. Nie chciałam zrobić przykrości osobie od której go dostałam bo mi się nie podobał.
Pozbierałam po zajęciach monetki z pasów i obszyłam nimi pokrowiec.
Przestawiłam moją komórkę na wibracje i wiecie co się teraz dzieje jak ktoś do mnie dzwoni!?
Mój telefon wykonuje perfekcyjne shimi :idea::thumbsup::yeahhh::smile1:
Roksolanka (Naima)
29-01-2008, 23:03
Boże, jakie to piękne...
Kreatywność orientalek nie ma granic....
Hm, rozważę to... Bo mój telefon nie ma żadnego pokrowca, ale nie wykluczam, że kolejny (zmieniam w wakacje) będzie orientalny w 100%. Pomysł z shimmy telefonem jest świetny! :-)
Yasirah Mahibah
30-01-2008, 11:22
Ja na tapecie mam kobietę w jaszmaku, na dzwonek Shik Shak Shok. O tym pokrowcu to muszę koniecznie pomyśleć! Kiedyś na angielskim zaczął mi brzęczeć telefon... :) Wszyscy się na mnie patrzyli jak na wariatkę... :)
Ja mam w komórce mnóstwo orientalnej muzyki,tapeta była przez pewien czas orientalna,ale zmieniłam na happysadową - muszę znaleźć coś ciekawego.
Na dzwonek nie mam orientalnej rzeczy,ale melodię z anime Hellsinga xD ludzie się mnie trochę boją:P
Natomiast na budzik mam Włatców Móch,o.
A dzwoneczka nie zaczepię,bo mój telefon nie ma miejsca na taki cud:(
Ja mam wszystkie dzwonki wgrane z naszego forum :)
Zmieniam je w zależności od humoru :D
Nie orientalnego nie mam nic, preferuje humorystyczne dodatki. Ale skoro tak zachwalacie to jakas jedna melodia nie zaszkodziłaby. Tylko jak zmienie telefon bo ten to juz niewiele rozumie co się od niego chce.
Dzięki temu forum mam świetne dzwonki :D
Pomysł z pokrowcem jest naprawdę niezły, muszę się nad tym koniecznie zastanowić, póki co polowałam na typową "skarpetę", może zmienię zapatrywania ;)
Co do ankiety - dzwonek z forum i tapetka. I niestety nie mam już możliwości zaczepienia ozdoby, dlaczego niektóre modele nie posiadają "dziurki", ech!
A ja, z racji, że nie używam pokrowców na komórkę, zrobiłam sobie z monetek zawieszkę na telefon :D
Tapetę też bym chciała, ale nie bardzo wiem gdzie znaleźć (a sama nie mam koncepcji póki co...) - znacie jakieś stronki czy same robicie? :)
Ja wczoraj doszłam do wniosku, że nie mogę znaleźć odpowiadającej mi tapety na żadnej stronie internetowej. Zrobiłam więc tak: ponieważ jestem zagorzałą fanką Tarkana, weszłam w google, wpisałam "Tarkan", przełączyłam na grafikę i "szukaj obrazów średniej wielkości". Wyskoczyło mi mnóstwo zdjęć Tarkana, poprzebierałam w nich, wybrałam najlepsze, podłączyłam telefon do komputera za pomocą kabla USB i przerzuciłam zdjęcia na telefon. Teraz za każdym razem kiedy sięgam po telefon, spogląda na mnie para niesamowitych oczu ulubionego wokalisty :love:...
Ale to nie jedyny orientalny dodatek na moim telefonie. Przedw wszystkim dzwonki. Na połączenia mam ustawiony dzwonek "Welony", na sms "Bębny", na budzik "Sahara Saidi" naprzemiennie z utworami Tarkana. Dodatkowo, ponieważ w najbliższym czasie planuję zacząć naukę języka tureckiego, ustawiłam sobie tenże w telefonie. Orientacja nie jest przy tym trudna, pewne czynności po prostu mam już wyuczone, a jak czegoś nie rozumiem, to zmieniam na polski, sprawdzam i spowrotem ustawiam na turecki:D
Ja mam obecnie na tapecie to samo, co w avatarze :)
Ściągnęłam programik do robienia motywów na mój telefon i skombinowałam z tego obrazka cały motyw.
Budzi mnie rano dzwonek "flet", a na dodatek przekabaciłam Mężczyznę, żeby jakieś orientalne bębenki - które miał w telefonie od nowości! szok! - też ustawił na budzik. Rano z naszej sypialni orientalne melodyjki dobiegają :)
Hm. Ja w tej chwili nie mam nic orientalnego w komórce. Jakoś nie mam nastroju na bębenki, dzwonki i orientalne języki. Za to mogę wam poprzerabiać ulubione zdjęcia na tapety i ulubione utwory na dzwonki. Wystarczy pw i link do obrazka/link do rapisa z piosenką. W przypadku piosenki proszę o podanie mi przedzialu czasowego, który ma być przerobiony na dzwonek. No, chyba że któraś z was życzy sobie caly utwór :).
Za to mogę wam poprzerabiać ulubione zdjęcia na tapety i ulubione utwory na dzwonki. Wystarczy pw i link do obrazka/link do rapisa z piosenką .
Zrób kilka dzwonków i zamieść je tutaj:
Prezenty: Dzwonki do telefonów! (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=300)
Na pewno wszyscy się ucieszą :D
Się zrobi adminku (ale nie dziś, bo po dniu pelnym szaleństw ryję nochalem dywan :D). Tylko że ja wielkiej wprawy nie mam, propozycja wyplynela ze szczerej chęci i niewielkich umiejętności ;). Na początek zaproponuje... a, nie powiem. Siurpryz będzie. A co. :D
ja mam dzwonek i tapete; dzwonek zrobilam sama :) jest oryginalny i nikt takiego nie ma to jest frg jakiegos kawalka nie znam nie pamietam... jak kom dzwoni to wokolo wszyscy sie zastanawiaja co to takiego jakas muzyka z haremu:) ale podoba sie ;)tapeta to zdj z netu :)
Haha a ja tak jak Rilla mam dzwonek z Hellsinga lub innych anime (Death Note itd :D
Arshenique
01-08-2008, 15:52
Mała tancereczka (http://belly-dance.pl/forum/member.php?u=672) << ten twój pokrowiec mnie rozwalił :D świetny pomysł !
Ja jak na razie nie mam nic orientalnego w komórce, ale za to większa część rzeczy jest azjatycka, w tym koreańska. Kurcze jak znajdę jakieś fajne zdjęcia czy coś to sobie przerobię na odpowiednią wielkość do komórki ^^ a co do dzwonka, bardzo podoba mi się utwór z Bellydance Superstars Vol II "Ramses - Ajaja" więc może go sobie jako nowy dzwonek zapodam :D
kaoruaki
23-08-2008, 17:41
hmm, jak na razie to nic z powyżej wymienionych nie znajduje sie na moim telefonie. Na tapecie mam pączki (uwielbiam je, choć ostatnio ktoś stwierdził, że wyglądają jak flaki:/ ) ale dzwonek - wczoraj ściągnęłam sobie te zamieszczone w tym (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=300) temacie, i właśnie decyduje sie na któryś z nich.Admin dzięki ci za te prezenty:D
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.