PDA

Pokaż pełną wersję : European Championship 2010 (Italy) > Belly Dance- > Solos female

Almass
03-08-2010, 18:31
Pogrzebałam i znalazłam wyniki Mistrzostw Europy 2010 organizowanych we Włoszech w kategorii Taniec brzucha -> Kobiety solo. Gratulacje dla naszych zawodniczek!! Oto wyniki:

1 Minisini, Simona Italy
2 Pisarenko, Olesya Russian Federation
3 Iskanderova, Elena Russian Federation
4 Mironenko, Yuliya Belarus
5 Mlakar, Nika Slovenia
6 Vujinovic, Sara Slovenia
7 Perova, Elena Russian Federation
8 Zyablickaya, Anna Russian Federation
9 Jansikova, Klara Czech Republic
9 Kaszó-Fedynyshyn , Oleszja Hungary
11 Charniauskaya, Tatsiana Belarus
11 Nikulshina, Alena Belarus
11 Walocha, Rozalia Poland
14 Carli, Emanuela Italy
14 Kempkowska, Patrycja Poland
14 Witalinska, Kamila Poland
17 Piazza, Federica Italy
18 Di Verde, Stefania Italy
19 Bellini, Susanna Italy
19 Crasnich, Alessandra Italy
19 Franchini, Marilisa Italy
19 Kolenc, Tamara Slovenia
19 Lanaro, Angela Italy
19 Moschino, Anna Italy
19 Sofina, Ekaterina Italy
19 Tuscher, Mechthild Germany
19 Vismara, Monica Italy
28 Castano, Chiara Italy
28 Falcetta, Michela Italy
28 Purificato, Cinzia Italy
28 Tombolato, Annalisa Italy
32 Machova, Sona Czech Republic
32 Sernagiotto, Viviana Italy
32 Vichrova, Vera Czech Republic

Antares
03-08-2010, 18:48
Gratulacje dla naszych reprezentantek! :)

Vasanta
03-08-2010, 18:49
Brawo, Polki! :)

klymenystra
03-08-2010, 18:51
Gratulacje :)
Miniformacja Sihirstars zdobyla tez brąz :)

Miranda
03-08-2010, 20:30
Właśnie, jest pierwszy medal dla Polski na ME: :yeahhh::yeahhh::biggrin:

Small groups, adults

1 Slovenian national team - Flowers Slovenia
2 Jalilah's Ghawazee Italy
3 Sihirstars Poland
4 Samsara Italy
5 Il Centro Danza Monfalcone Italy
6 Cekirdek -Cekirdek- Czech Republic
7 Les Jisse' Italy
8 Atak Tabor -Harem- Czech Republic
9 New Academy Dance & Show Italy

Dziewczyny wymiatają! :thumbsup:

ShirinGol
03-08-2010, 22:30
Właśnie, jest pierwszy medal dla Polski na ME: :yeahhh::yeahhh::biggrin:

Small groups, adults

1 Slovenian national team - Flowers Slovenia
2 Jalilah's Ghawazee Italy
3 Sihirstars Poland

Dziewczyny wymiatają! :thumbsup:

OLE, OLE OLEEEE! :)
Nie mogłam się powstrzymać ;-)

Hayal
04-08-2010, 15:50
GRATULACJE!! TO OGROMNY SUKCES!!
Znalazłam film i muszę powiedzieć, że medal Wam się należał bez dwóch zdań. Ślicznie!!!

IDO Belly Dance European Championship - Cervia, Italy - Sihirstars - Poland - III place

http://www.youtube.com/watch?v=_q5Ucvu1Vrk

klymenystra
04-08-2010, 16:00
Piekne :)

Miranda
04-08-2010, 17:59
Dzięki za znalezienie filmu, Hayal! Dziewczyny naprawdę godnie zaprezentowały nasz kraj. :biggrin:

Antares
04-08-2010, 18:04
Pięknie dziewczyny zatańczyły! I jak równiutko :).
W pełni zasłużyły na 3 miejsce :)

Kari Anya
04-08-2010, 18:54
Jeszcze raz gratuluję dziewczyny!! :D

Piękny taniec :) Jak zawsze. W takim składzie nie mogło być inaczej!

Złoty i brązowy medal zdobyły mini formacje, w których tańczyło po 7 tancerek. Zazwyczaj liczne zespoły są lepiej oceniane. Tym większe gratulację dla Waszej trójki za zdobycie medalu.

Vasanta
04-08-2010, 19:08
7? To już spory tłumek, do ilu osób jest "mini" formacja?
Ja już gratulowałam, więc powtórzę i tutaj: brawo dla Polek za medal i synchrony!

Miranda
04-08-2010, 19:15
Mini chyba 3 - 7, więc tamci postawili na maksymalną ilość. Ale, jak widać, dużo nie znaczy lepiej.

Kurcze, strasznie jestem ciekawa szczegółów imprezy! :)

Vasanta
04-08-2010, 20:10
Mini chyba 3 - 7, więc tamci postawili na maksymalną ilość. Ale, jak widać, dużo nie znaczy lepiej.
W końcu, jak mówią, rozmiar nie ma znaczenia ;)

Almass
04-08-2010, 20:26
W końcu, jak mówią, rozmiar nie ma znaczenia ;)

Hehe ma:)

Vasanta
04-08-2010, 20:35
Dla zwycięstwa? Jak widać nie :)

Kari Anya
05-08-2010, 13:33
Mini formacja: od 3 do 7 tancerek
Formacja: od 8 do 24 tancerek

24 to dopiero jest spory tłumek :)

Vasanta
05-08-2010, 14:08
Uooo. No faktycznie o.O

Ishtar-Białystok
05-08-2010, 17:55
Tym trzeba się chwalić!!
Nasze Polki zajmują coraz lepsze miejsca i są uważane na świecie, oto wyniki oraz komentarz Mistrzostw Europy Belly Dance w Cervii.

"Cervia 2010 - za nami
Kilka dni temu zakończyły się Mistrzostwa Europy Belly Dance/Oriental w Cervia (Włochy).
Po raz pierwszy w historii polskiego tańca tancerki tej dyscypliny zdobyły medal. Brązowy krążek Mistrzostw Europy w Belly Dance / Oriental wytańczyły reprezentantki krakowskiego Sihir w kategorii mini formacji dorosłych w składzie: Rozalia Walocha, Patrycja Kempkowska i Kamila Witalińska.
Serdeczne gratulacje dla tancerek i trenerów.
Rezultaty naszych reprezentantek:

European Championship - Belly Dance/Oriental

Sihirstars - Poland - 3 m. / 9 mini formacji

European Championship - Belly Dance/Oriental
Rozalia Walocha - Sihir Kraków - 11 m. / 32 startujące
Patrycja Kempkowska - Sihir Kraków - 14 m. / 32 startujące
Kamila Witalińska - Sihir Kraków - 14 m. / 32 startujące "

Dziewczyny ogromne gratulacje!! Oby tak dalej i niech Mistrzostwa Świata będą z jeszcze lepszymi wynikami :exclaim: A w kolejnym roku oby więcej Nas było na takich turniejach :)

Almass
05-08-2010, 18:11
Ten watek juz istnieje :)

http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=3959

Ishtar-Białystok
05-08-2010, 19:49
Och rzeczywiście Almas, masz rację, ale nawet bym tego nie zauważyła w tej zakładce. Widocznie z wrażenia to ominęłam. :)

Rosalia
07-08-2010, 00:18
Witajcie:)
Przede wszystkim w imieniu całej naszej mini formacji bardzo dziękuję za gratulacje:)

Zgodnie z prośbą Mirandy napiszę kilka słów o mistrzostwach.

Włosi reklamowali te mistrzostwa jako wielką imprezę, we wspaniałych warunkach, z super publicznością w pięknej miejscowości i świetnej hali sportowej.

Rzeczywiście sama Cervia jest bajkowa i spędziłyśmy parę słonecznych, wakacyjnych dni, kąpiąc się w Adriatyku:) ale.... sama pozostałe rzeczy były dalekie od reklamy.
Hala - brzydka, bez dekoracji, betonowe siedziska, małe szatnie, brak papieru toaletowego ;), kiepskie, a właściwie żadne oświetlenie, widzowie tylko dla Simony, ponieważ nie było żadnego plakatu ani ogłoszenie- większe zainteresowanie było jak ćwiczyłyśmy na plaży:D

Pewnie się domyślacie, że o tej porze roku we Włoszech jest ponad 30 stopni.... a my w pełnym make- up'ie czekałyśmy na wejście na halę, aż wewnątrz po długiej kolejce kapitan ekipy danego kraju zarejestruje tancerki. ufff było cieplutko :)

Konferansjer, czasem coś powiedział po angielsku :) Choć nagłośnienie takie, że nie zawsze dało się go zrozumieć:)

Mimo to ( a może właśnie dlatego) atmosfera wśród tancerek super! Szczególnie zaprzyjaźniłyśmy się z Tatianą z Białorusi i czeską mini formacją. Generalnie bardzo bardzo miło.

W pierwszej rundzie zmagałyśmy się z improwizacją do drum solo- najpierw w 10, potem w 3 i znów 10 tancerek w grupie.
Tutaj Włosi naprawdę się postarali bo każda grupa miała inny drum, nic się nie powtarzało. Stresik było bo po drum'ie odpadała połowa.
Dałyśmy radę:)

W ćwierć finale - dowiedziałyśmy się nagle, że wszystkim obcinają czas po 2 minutach :eek: Kto miał ułożoną kompozycję , która rozkręca się na koniec był już pogrzebany:D Więc w Tarnowie Podgórnym nie było tak źle:D
Tym bardziej, że na tych mistrzostwach najważniejszym kryterium oceny w kategorii solo był power! Im szybciej i więcej shimmie tym lepiej. Żadna elegancja i liryka. Wydaje mi się, że ten styl preferuje Simona, mistrzostwa były we Włoszech........ a Simona ma naprawdę niezły power!
W półfinale niestety z Polek zatańczyłam tylko ja, ale i tak jestem bardzo dumna z występu Patrisji i Camilli- tym bardziej, że dla Camilli to był debiut na konkursie międzynarodowym.:serce:

Całej naszej ekipie osobiście najbardziej podobała się V-ce Mistrzyni Europy czyli Olesya Pisarenko, która z szybkim tempem łączyła elegancję.
Tańczyła pięęęęęęęknie!

Zdobywczyni 3-go miejsca powaliła nas- ale masakrą- polecam oglądnąć na youtubie jej finał :)

Jeśli chodzi o mini formacje- było ich 9, większość po 7 osób, a my skromną trójeczką:)
Zatańczyłyśmy połączone dwie chorełki z sihirowego obozu, trenowałyśmy mało i nie liczyłyśmy na taki fajny wynik.
Do ogłoszenie wyników nie znałyśmy rezultatów.
Na sam koniec turnieju zaproszono wszystkie finałowe tancerki i grupy i puścili "Waka waka" Shakiry. tutaj było szaleństwo:) razem z naszą flagą tańczyłyśmy po całej sali wraz z innymi ekipami. To był cudowny moment.
Potem nastąpiła chwila napięcia i kolejno wyczytywano miejsca, gdy usłyszałyśmy że mamy medal zwariowałyśmy:D
Potem zawieszono nam medale, gratulacje, hymn narodowy Słowenii i.... tak jak naszej formacji folkowej na Mistrzostwach Polski, tak i tu zapomnieli nam dać puchar:D Jednak upomniałyśmy się potem i przywiozłyśmy pucharek do Polski :)

Wszystkie filmiki ; z drumu, dekoracji, ćwiartki, szaleństwa przy waka waka dodajemy na youtube, ale powoli, bo wakacje trwają i jadę na wioskę na weekend.
Na razie dodaje mój półfinał.

European Championship Belly Dance Cervia Italy 2010 Rozalia Walocha semifinale Poland

http://www.youtube.com/watch?v=FnL7WxA7HHo

Fotki z wyjazdu są na moim facebook'u:)
Serdeczne i roztańczone pozdrowienia

Miranda
11-08-2010, 11:40
Dzięki za relację! :serce:

Po raz kolejny potwierdza się, że żeby startować w turniejach nie wystarczy dobrze i ładnie tańczyć, ale trzeba jeszcze mieć silne nerwy, zimną krew i umiejętność dostosowania się do każdych warunków...:D