PDA

Pokaż pełną wersję : ŚWIATŁO i MROK – warsztaty TRIBAL – YOLANDA – Warszawa – 16-17.02.2008

ORIENTMANIA
25-01-2008, 04:36
Kochasz taniec?
Jesteś otwarta na różne style i inspiracje?

Szkoła Tańca Orientmania gorąco zaprasza na unikalne warsztaty taneczne w stylu TRIBAL

ŚWIATŁO i MROK

16-17.lutego

Prowadzenie – Yolanda

American Tribal Style

Warsztat nr 1
Sobota - 13.30-16.00 - grupa początkująca
(dla osób, które nie miały do czynienia ani z tribalem, ani z tańcem brzucha)

Warsztat nr 2
Niedziela – 13.30-16.00 – dla osób tańczących tribal lub taniec brzucha min. 6 miesięcy
Nowe elementy i kombinacje – z wykorzystaniem SAGGATÓW. W programie nauka od podstaw gry na saggatach, następnie połączenie tej umiejętności z ruchami ATS.

Kilka słów o ATS.
Styl powstał w Stanach Zjednoczonych. Wywodzi się z tańców orientalnych. Jego specyfika kształtowała się dzięki odkrywaniu na nowo rdzennych elementów tańca arabskiego i sięganiu do innych tańców etnicznych, m.in.: flamenco i tańca hinduskiego. Charakterystyczne dla ATS są improwizacje grupowe, sięgające do plemiennych rytuałów. Najnowszym trendem jest Tribal Fusion, sięgający po zaskakujące eksperymenty i inspiracje muzyką elektroniczną.
Styl ten nadal zawiera elementy tańca brzucha, m.in. pracę bioder. Jednak ogólny charakter tańca jest inny. Inne są stroje, inna mimika, muzyka, postawa.

Próbka ATS:
Fat Chance Bellydance
http://www.youtube.com/watch?v=BheWoMmd5kM

3. Warsztat Tribal Fusion – ŚWIATŁO

Sobota – 16.15-18.45

Styl tribal jest otwarty na eksperymenty, inspirowane różnymi gatunkami muzycznymi i tańcem z różnych kultur. Tym razem zapraszamy do choreografii ze świeczkami. Ogień – obecny w sztuce niemal wszystkich kultur. Wielu naukowców próbowało zgłębić jego magiczną moc, uruchamiającą wyobraźnię. Naszym zabawom z ogniem będzie towarzyszyła spokojna, medytacyjna muzyka. To forma tańca nastrojowa i pełna uroku.

4. Warsztat Gothic Fusion - MROK

Niedziela – 16.15-18.45

Tańcem można wyrazić każdą emocję. Tym razem będą towarzyszyły nam mroczne, gotyckie inspiracje. Poznamy charakterystyczne elementy stylu Gothic Fusion i połączymy je w choreografię. Wyjątkowa taneczna uczta dla wielbicielek gotyku!
Oto próbka Gothic Fusion, którego tajniki poznasz na naszych warsztatach:
Gothla - Ariellah
http://www.youtube.com/watch?v=D2DCIrdoxsM

(W połowie każdego warsztatu krótka przerwa)

Kilka słów o Yolandzie.
Tancerka, instruktor tańca z dyplomem Ministerstwa Kultury, założycielka pierwszej w Polsce grupy Tribal Bellydance "Zaghareet", organizatorka festiwalu Raqs Tribal.
Swoją przygodę z tańcem orientalnym zaczęła od fascynacji egipskim tańcem brzucha, jednak wkrótce odkryła, że to właśnie tribal, taniec mroczny i pełen dumy, o wiele lepiej współgra z jej temperamentem.
Tańcowi temu oddała się bez reszty. Z godną podziwu konsekwencją wyjeżdża na zagraniczne warsztaty w poszukiwaniu inspiracji. Tajniki tego pięknego tańca odkrywała ucząc się u największych gwiazd: Rachel Brice, Sharon Kihary, Morgany, Caroleny Nericcio, Suhaili Salimpour. Styl tribal stał się dla Yolandy pasją życia.

piękna, duża sala z lustrami na terenie AWF, ul. Marymoncka 34, doskonały dojazd: 4 przystanki od metra Marymont.

Ceny:
Płatność do 5.lutego włącznie – 75 zł – za każdy warsztat
OFERTA SPECJALNA – 260 zł – całość – 10 godzin warsztatów!!

Po 5.02 – 90 zł - każdy warsztat
310 zł – całość

Ostateczna data płatności: 12.02.

Uwaga!
Kursantki Szkoły Tańca „Orientmania”, mające aktualnie wykupiony moduł zajęć – dodatkowo 10% zniżki na każdą z opcji!

1. O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń.
2. Płatności należy dokonać w ciągu 3 dni po zgłoszeniu.
3. Wniesionych płatności nie zwracamy.
4. Lokalizacja może ulec zmianie (w obrębie Warszawy).
5. Organizator zastrzega możliwość odwołania niektórych lub wszystkich warsztatów w przypadku nie zgłoszenia się wystarczającej liczby uczestników (osoby, które wniosły płatność tylko wówczas otrzymają zwroty).

Zgłoszenia:
zapisy@orientmania.pl
w temacie maila prosimy umieścić: Warsztaty tribal 16-17.02

PS. Zapraszamy do jedynej w swoim rodzaju, intensywnej i obfitej przygody z tribalem!!:yeahhh:

Farida
25-01-2008, 07:40
Dziewczyny z Wawy, jak ja Wam zazdroszcze!! :)

sinse
25-01-2008, 11:33
:yeahhh:
obecna!:)
bardzo sie cieszę że są w Warszawie te warsztaty - nie mam problemu z pobytem tam (rodzina).
łaaa już sie nie mogę doczekać- wszystko co lubię - tribal, ogień, gothic...mmmmm, rewelacja!

ORIENTMANIA
25-01-2008, 14:54
Prosimy o podawanie w mailach zgłoszeniowych numerów warsztatów. Osobom nie mającym do czynienia wcześniej z tribalem zalecamy najpierw poznanie ATS, potem fuzji.
Pozdrowionka!

sinse
04-02-2008, 18:09
czy te warsztaty sie odbędą?
Jakoś nie mogę doczekać się na odpowiedź na maila, chciałam wszystko już zapłacić, a tu milczenie.
wybiera się ktoś jeszcze?

Quesse
04-02-2008, 18:32
Na pewno się odbędą... Chlip a mnie nie będzie:cry:

Anisa Hasna
04-02-2008, 20:34
Ty będziesz sie dobrze bawić z Nadirą.

Sowillo
05-02-2008, 09:14
Światło i Mrok - gartuluję Yolandzie pomysłu na temat warsztatów:biggrin:

ORIENTMANIA
05-02-2008, 15:49
Dziękujemy za zainteresowanie warsztatami!

W ostatnich dniach szwankowała nasza skrzynka pocztowa. Już wszystko powinno być w porządku. W każdym razie najmocniej przepraszamy osoby czekające na odpowiedź w sprawie zgłoszenia. Sukcesywnie odpowiadamy teraz na wszystkie spływające maile. Prosimy o cierpliwość:)
Jeśli do kogoś nie dotrze odpowiedź, prosimy o ponowny kontakt.

Pozdrowienia!!!

Semiramis
10-02-2008, 03:18
Super pomysł :) Nie mogłam być w Łodzi a tu taka niespodziewanka :P Teraz tylko muszę zaopatrzyć się w świeczki :P

sinse
11-02-2008, 12:41
mam pytanie-jak dojechać na ul. Marymoncką z centrum? tzn. wiem że jest metro na stację Marymont i co dalej? dojdę piechotą do awf czy muszę sie jeszcze gdzieś przesiadać?
będę wdzięczna za wskazówki.
pozdrawiam

Semiramis
11-02-2008, 13:19
Z metra Marymont wsiadasz w tramwaj 6, 15 lub 17 i jedziesz 4 przystanki :)

sinse
12-02-2008, 14:19
pięknie dziękuję za informację:)

Semiramis
18-02-2008, 00:50
Czy może macie muzykę z warsztatów? Szczególnie 2 mp3 Jehan - Illumination i Keepers of the Flame?

Farida
18-02-2008, 08:21
Jak było, jak było?:)

Ailinon
18-02-2008, 13:36
Było naprawdę świetnie - choć byłam tylko na połowie (na części Fusion konkretnie, wstęp do ATS sobie darowałam, a saggatów jeszcze nie mam i nie miałam specjalnie czasu szukać takich, co będą mi służyć na dłuższą metę). Tak więc mogę skomentować część "ŚWIATŁO" oraz "MROK". Na obu były choreografie do muzyki Jehan z płyty "Goddessdance Soundtrack" - "Keepers of the Flame" na świetle oraz "Illumination" na mroku. Jak na moje gusta to warsztat "Światło" był mroczniejszy od "Mroku" :D ale to już prywatne wrażenia. Generalnie było świetnie, sporo ruchów ewidentnie fuzyjnych, czerpiących mam wrażenie z sztuk dalekowschodnich (szerokie wykroki, przytrzymywane "pozycje" i przejścia między nimi), sporo ćwiczeń na izolacje i bardzo fajne, "jogowate" rozgrzewki i wygrzewki.

Generalnie chciałabym podziękować Yolandzie za wspaniałe warsztaty i mam nadzieję na powtórkę wcześniej niż za rok :)

Semiramis
18-02-2008, 14:39
"Keepers of the Flame" na świetle oraz "Illumination" na mroku.

Dokładnie odwrotnie - pierwsza na Mroku a druga na Świetle :)
To były moje pierwsze warsztaty z Yolandą. Było super :) Fajna sala z wielkim oknem, dzieki czemu jak robiło się ciemno na warsztatach był niezły klimat :)
Bardzo podobała mi się choreo na świetle. Układ z mroku był dla mnie trudniejszy - te izolacje z pośladkami i arabic z shimmy :P Ale jest co ćwiczyć w domu.
Dzięki Gosiu za zoganizowanie tak wspaniałych warsztatów :)
Mam nadzieję, że znów będę mogła za jakiś czas pójść na fuzję do Yolandy :D

sinse
18-02-2008, 15:48
to były moje pierwsze warsztaty tribalowe i jedno wiem-na pewno nie ostatnie. Na zajęciach upewniłam się tylko, że to jest to co lubię najbardziej.
Choreografia ze świeczkami zaczarowała mnie-dzięki Yolando:)
Gothic także był świetny-uwielbiam takie klimaty.
Ats jest fajny, ale nie dla mnie chyba-wolę sama coś improwizować niż powtarzać to w grupie, ale już zillsy są bardzo ciekawe, trudne dosyć, przynajmniej dla mnie ciężko było wystukiwać rytm zillsami i tańczyć jednocześnie. Ale...praktyka czyni mistrza:)
Ja również dziękuję Yolandzie, Gosi i reszcie dziewczyn za przemiła atmosferę na warsztatach.
Do zobaczenia.

Kaira
18-02-2008, 16:26
Jak czytam Wasze wypowiedzi nie mogę doczekać się warsztatów z Yolandą w Krakowie :) A to już 1 marca :D

Farida
18-02-2008, 18:00
Jak czytam Wasze wypowiedzi nie mogę doczekać się warsztatów z Yolandą w Krakowie :) A to już 1 marca :D

A my mamy warsztaty z Yolanda już za 5 dni :))))))))

ORIENTMANIA
21-02-2008, 02:23
Dziewczyny chciałam Wam bardzo podziękować.
Yolanda po raz drugi przyjechała do Warszawy na zaproszenie Orientmanii. Tym razem warsztaty miały charakter prekursorski na gruncie polskim. To zawsze trochę ryzykowne:) Wy jednak stworzyłyście świetną atmosferę. Świetnie weszłyście w ten klimat. Nastawienie i aktywność uczestniczek to bardzo ważne elementy warsztatów. I w dodatku te Wasze piękne tribalowe, ciuszkowe stylizacje, wow!
A mnie osobiście najbardziej podobał się gotyk!:) Samą siebie tym zaskoczyłam;) Ale techniczna poprzeczka postawiona przez Yolandę i pomysłowość choreograficzna były, jak dla mnie, rozkosznie powalające:)
Gdy tańczyłyście choreografię na finał, aż gęsiej skórki dostawałam!
Dzięki! Yolandzie i Wam.
Szacuneczek!:)

Semiramis
21-02-2008, 03:23
Dziewczyny chciałam Wam bardzo podziękować.

A my dziękujemy Tobie, Gosiu. Przedsiębiorcza z Ciebie kobieta, chyba wszystko potrafisz zorganizować :D

(..) pomysłowość choreograficzna były, jak dla mnie, rozkosznie powalające:)

Lepiej bym tego nie ujęła :D