Pokaż pełną wersję : 8 marca 2008 - warsztaty tańca orientalnego z Delilą w Gliwicach
Akademia Tańca "Alhambra" w Gliwicach zaprasza na warsztaty 8.03.2008 (sobota) z Delilą - gruzińską tancerką mieszkającą w Czechach (www.delila.cz)
godz. 12.00-15.00 - pięka choreografia inspirowana stylem tribal (poziom otwarty)
godz. 15.30-18.30 - drum solo (nowatorska technika, ciekaw kombinacje i niezwykle zywiołowa choreografia dla osób min. średnio- zaawansowanych)
Szczegóły na stronie www.alhambra.com.pl
Koszt: 90 zł/ za warsztat (dla uczestniczek naszych kursów posiadających aktualne karnety – 70 zł)
Zapisy i wpłaty do dnia 22 lutego 2008 (po tym terminie cena warsztatu 110 zł jeśli będą wolne miejsca)
Super! Wreszcie coś dość blisko i w sobotę, bo niedziele u mnie odpadają...
Butterflylucy
05-02-2008, 22:31
Hejo napiszcie kochane czy znacie tą panią Delilą - gruzińską tancerką mieszkającą w Czechach (www.delila.cz (http://www.delila.cz/)) a może któras z Was już brała udział w jej warsztatach i opowie jak było ..... plizzzzz bo ja nie znam a zastanawiam sie czy warto buziaki dla Was wszystkich
byłam kilka razy na warsztatach z Delilą w Czechach, na bollywoodzie i na oriencie.
Jest świetną tancerką, instruktorką, a zajęcia prowadzi z taką energią i humorem, że trudno się na nich dobrze nie bawić:) do tego spora dawka oryginalnych kombinacji i przepiękne na prawdę choreografie!
Ma niesamowitą charyzmę, urodę ehhh ja jestem w niej zakochana od pierwszego wejrzenia, w niej i w jej tańcu:p:D
Byłam również na jej show orientalnym w Zlinie w grudniu (gościem specjalnym była SHARON KIHARA i mnóstwo cudownie tańczących, znanych czeskich tancerek), na którym Delila zatańczyła takie drum solo, że do dzisiaj oczy drgają mi w rytm jej shimmy i nie mogą się uspokoić;p
Jestem przeszczęśliwa, że "Szefowa":D zaprosiła Delilę do nas:)
Czeskie tancerki w większości powinny być dla nas wzorem:p, tak niedaleko nas, a o tyle dalej w tańcu :)
Polecam, i zupełnie nie rozumiem wątpliwości, oddałabym wszystko żeby mieć bliżej jedną taką tancerkę jak Ona ;)
...że też akurat teraz musiało mnie uziemić na cacy :( a niech to... :cry:
<wali głową w mur>
No ale zobaczymy jeszcze troszkę czasu zostało - może się uda dołączyć na ten poziom otwarty
Asmah, dzięki za tego posta :) Bardzo przekonujący.
Ja mam jeszcze tylko pytanie - jak jest poziom otwarty, to poradzę sobie np. ja, kompletnie nie mając do tej pory kontaktu z tribalem? (Bellydance tańczę od roku).
Asmah, dzięki za tego posta :) Bardzo przekonujący.
Ja mam jeszcze tylko pytanie - jak jest poziom otwarty, to poradzę sobie np. ja, kompletnie nie mając do tej pory kontaktu z tribalem? (Bellydance tańczę od roku).
Poradzisz sobie:) napewno. To choreografia inspirowana stylem tribal, natomiast nie jest to "czysty" styl. Przepiekna muzyka i fajne kombinacje - dla kogos kto jeszcze nie czuje tribalu by eksperymentowac samemu lub dla kogos kto podchodzi do tribalu jak do "jeża". Delila jest przede wszystkim tancerką orientalną z cygańską duszą i hiszpańskim temperamentem. Na jej stronie są krótkie filmiki z jakis wystepów i dvd na którym sa podstawowe figury i kombinacje (swietnie nakręcona, obecnie tłumaczona na język polski, ale nie wiem jak to bedzie wyglądało z dystybucją u nas) ale zupełnie nie pokazują jaka Delila jest naprawdę w tańcu - nieprawdopodobnie żywiołowa! potrafi na zajeciach z każdego wykrzesać wszystko co najlepsze w tańcu, a podczas występów przekonać do tańca orientalego najbardziej surowych i sztywnych osobników. Bębny z nią to napewno sporo potu, ale efekt! Delila to osobowość, którą naprawdę warto poznać i talent taneczny, z którego każdy coś zaczerpnie dla siebie.
I drobna uwaga! Alhambra dysponuje małymi, kameralnymi salami, na warsztaty nie zapisujemy wiecej niż 18 osób (dla komfortu tancerek i prowadzącej) a już sporo osób się zgłosiło....;)
...że też akurat teraz musiało mnie uziemić na cacy :( a niech to... :cry:
<wali głową w mur>
No ale zobaczymy jeszcze troszkę czasu zostało - może się uda dołączyć na ten poziom otwarty
No własnie, zniknęłaś:( zmartwiłam się.... do szybkiego zobaczenia mam nadzieję:unsure:
No własnie, zniknęłaś:( zmartwiłam się.... do szybkiego zobaczenia mam nadzieję:unsure:
Oj niestety siła wyższa :( ale pracuję nad tym bardzo by znów dołączyć... strasznie mi Was wszystkich brakuje i tej atmosfery w Alhambrze. Mam nadzieję, że szybko mi się to uda, bo inaczej chyba mnie rozniesie :unsure:.
Jeżeli ktoś się wybiera z Krakowa, niech daje znać na pw, zawsze to przyjemniej w ekipie ;)
Edit:
Pooglądałam mapki Gliwic w necie i w z związku z tym mam pytanie do Gliwiczanek :)
Dworzec jest przy ul. Bohaterów Getta Warszawskiego, prawda? Jak wysiądę to powinnam wsiąść w autobus linii 901 i przejechać aż do skrzyżowania ulic Styczyńskiego z Andersa? A potem tą Andersa iść pieszo do tej ulicy Czwartaków?
Bo tak sobie wymyśliłam, ale z doświadczenia wiem, że miasto zazwyczaj nie wygląda tak klarownie jak na mapie kiedy się już w nim jest, no i okazuje się większe ;)
Przepraszam za doubleposting, ale inaczej żadna z was nie zobaczy że coś dopisałam ;)
Otóż mam jeszcze kolejne pytanie - czy w okolicy jest jakiś dworzec busowy? Czy da się dojechać busem do Krakowa? :)
jadąc z Krakowa pociągiem wysiadasz na pierwszej stacji Gliwice-na głównym, wcześniej jest Zabrze.
Wychodząc z dworca kieruj się na pl piastów (wychodząc z dworca idź prosto przez ulicę, później zaraz w lewo przez kolejne światła i cały czas prosto dojdziesz do przystanku który widać nawet z dworca;) tam wsiadasz w 699, 57, 692, 259 i dojedziesz nimi prawie pod samą Alhambrę- wysiadasz na ulicy kozielskiej zaraz przy osiedlu gwardii ludowej- na przeciw przystanka jest duża biała szkoła z oszkloną półokrągłą salą gimnastyczną więc na pewno nie pomylisz przystanków, a zaraz za szkoła jest nasza Alhambra z duuuuużym banerem więc też od razu zobaczysz:)
tylko w przypadku autobusu linii 699 wysiądziesz jakby po przeciwnej stronie osiedla- na ulicy Andersa, przystanek jest między sklepem Plus, a dużą i również charakterystyczną kwiaciarnią- Róża. Ten przystanek jest praktycznie "na Czwartaków" nawet jest obok tablica z szyldem Alhambry;) Alhambra idąc z tego przystanku jest zaraz obok sklepu Plus- również będziesz widziała baner na budynku (1 piętro).
W razie wątpliwości czy problemów zostawię namiar na siebie na pw, jeśli jednak jest to problem to możemy się umówić na dworcu :)
Pozdrawiam A.
Wielkie dzięki :D Myślę że z takimi super wskazówkami spokojnie dotrę sama :) jakby co to będę wydzwaniać w panice ;)
Jeszcze raz dzięki i do zobaczenia jutro! ( a w sumie to już dziś, hm, trzeba by pójść spać w końcu ;) )
Safiyyah
09-03-2008, 14:35
A ja chętnie przeczytam relację, żeby wiedzieć co straciłam zostając w Krakowie.
Jak było dziewczęta? ;) Opowiadać :)
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona warsztatami :) Delila super, układy też, tyle że pod koniec drum solo miałam ochotę położyć się na parkiecie i spokojnie oczekiwać na śmierć z wyczerpania :D gdy tymczasem Delila wciąż tryskała energią ;)
I ta Alhambra to wspaniała szkoła! Piękny wystrój, przemiła atmosfera, wręcz rodzinna :) No i pizza i herbatka w przerwie między warsztatami, w dodatku jeszcze Delila rozdawała płytki z muzyką do choreografii i pozwalała filmować warsztaty... Żyć nie umierać, żeby wszędzie tak było :)
Dziękuję serdecznie, na pewno jeszcze nie raz przyjadę, bo z tego co widzę bardzo często jakieś ciekawe warsztaty będą się u Was odbywać :) Pozdrawiam!
a nie mówiłam? ;)
każdy kto pozna Delilę jest się w stanie w niej zakochać:D
do tego dużo pięknego tańca, nieskończone pokłady energii, tysiące oryginalnych pomysłów i drogocenne wskazówki dla tancerek :D
a co do klimatu naszej Alhambry to jest czego pozazdrościć ;)
I ta Alhambra to wspaniała szkoła! Piękny wystrój, przemiła atmosfera, wręcz rodzinna :)
a co do klimatu naszej Alhambry to jest czego pozazdrościć ;)
Mhm potwierdzam - jest czego pozazdrościć :D
Ja też potwierdzam, warsztaty super!
Choć niestety tylko pierwszą część dane było mi zaliczyć :(:( . Delilą jestem oczarowana. Muzyka i układ fantastyczne.Tym razem zaraziłam się tribalem :) A składanka na płycie wyśmienita. Doskonała by sobie różne belly-dancowe elementy poćwiczyć.
Bardzo żałuje że nie wziełam aparatu. Tym sposobem nie mam żadnej pamiątki ani ściągi.....a pamięć bywa zawodna jak już sie zdążyłam przekonać.
Nie spodziewałam sie ani wiktu (pyszny był), ani pozwoleństwa na pstrykanie i filmowanie.
Pisze sie na kolejne warsztaty w Alhabrze jeśli tylko czas mi na to pozwoli.
Asha, jak podasz maila to chętnie wyślę Ci zdjęcia z warsztatów :)
Kaira kochana jesteś :). Dopiero teraz zobaczyłam Twojego posta. Zaraz do Ciebie napisze.Już się ciesze:D i :dziekuje:
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.