Pokaż pełną wersję : zamówienie na kiecki do khaleegy
Witajcie.
Mniemam, że już najwyższa pora zamówić sobie kieckę do khaleegy, w końcu już niedługo warsztaty khaleegy i iraqi. Nie wiem, od jakiej kwoty nalicza się cło, więc chciałabym zamówić max 4 kiecki (łącznie z jedną dla mnie). Chyba, że któraś z Was ma lepsze informacje na ten temat? To wtedy można by zamówić więcej ;)
Chciałabym zamówić z tej strony: http://www.desertboutique.com/ (zakładka Ladies Clothing -> Traditional), kurierem. Ponieważ czasu już jest bardzo mało, a liczę, że kilka dni może trwać przesyłka i urząd celny, dlatego chciałabym zamówić... jutro (29 października).
Jeśli chcecie, aby Wam również zamówić, piszcie (z podaniem koloru). Rozmiar jest tylko jeden ("pasuje na przeciętną kobietę").
UPDATE.
Kiecki to te drugie na tej stronie (drugie worowate ;) ). Pierwsze, zgodnie z tym, co się dowiedziałam, są dla dziewczynek.
Cena kuriera - nie wiem... to zależy od wagi przesyłki. Jak by nie było, przesyłka będzie FedExem. Liczę, że przy 4 kieckach wyszłoby w sumie ok. 150 zł per kiecka ;)
Ja chce, odezwe sie jutro:)
Podzwoniłam, popytałam, posprawdzałam i dokonałam niezbędnych rachunków.
Dziewczyny, czy godzicie się na następujące ceny?
Okazuje się, że FedEx jest cholernie drogi i sugerowana przez sklep paczka "do 10 kg" kosztuje.... 254,84 zł. Niezależnie od ilości ciuchów.
Koszt jednej kiecuszki na dziś to 89,9 zł.
Aby zmieścić się w limicie 150 euro (595,5 zł na dziś), poniżej którego nie nalicza się cła, mogłabym zamówić max 3 kiecuszki.
Od każdej przesyłki naliczane jest 22% VAT. Cło na ubrania wynosi 12%.
Tak więc w zależności od ilości kiecuszek:
- na 3 sztuki, tylko VAT, koszt jednej to... ok. 213 zł
- na 4 sztuki, VAT i cło, koszt jednej to ok. 210 zł
- na 5 sztuk, VAT i cło, koszt jednej to ok. 192 zł
- na 6 sztuk, VAT i cło, koszt jednej to ok. 181 zł.
Nie sądziłam, że przesyłka jest tak droga, przepraszam.... Wydaje mi jednocześnie, że kurier będzie najpewniejszy... i łatwiej będzie śledzić paczkę, żeby jak najszybciej załatwić cło i podatek.
Czy jesteście nadal zainteresowane?
Ponieważ chyba nie da się wyrobić w ciągu tygodnia (z zahaczeniem o urząd celny), to zbieram zamówienia do 2 listopada.
A czemu tak późno zdecydowałam się na to zamówienie to nie pytajcie, bo dostatecznie mnie pewna sytuacja zirytowała.
Ok, to jesli chcesz zamawiac 3 sztuki to koszt jednej bedzie 213zl? To ja chetnie:)
Nie znalazlam tam mozliwosci obejrzenia, jak wygladaja inne kolory... A szkoda, bo chcialabym wiedziec, czy sa wystarczajaco jaskrawe jak na moje zapotrzebowanie :) Mysle o turquoise. Albo po prostu wezme shocking pink, to na pewno bedzie jaskrawe;)
Niestety, na pytanie "jak wyglądają inne kolory" pan mi nie odpowiedział nic... Arabowie. Musimy sobie chyba powyobrażać.
Część z tych kolorów można zobaczyć w tym sklepie (ta suknia i te dla dziewczynek - tam jest czerwona i zielona). Część z tych kolorów jest też tu na zdjęciu: http://www.monas-fliegender-basar.com/epages/17111825.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/17111825/Products/FOL-KL-01/SubProducts/FOL-KL-01-0001
A myślałam, że zamawiacie te z pawiami na panelu, byśmy wtedy z Quesse miały z tej samej serii :D
Hesso, zamawiamy te z pawiami. Mnie chodziło o kolory - jak one orientacyjnie wyglądają, przynajmniej niektóre.
Jeśli jeszcze można zamówić - poproszę czerwoną :)
To tak dla jasności lista chętnych dziewczyn - żeby potencjalnie wahające się wiedziały, ile nas jest ;)
Takie na 100% pewne:
1) ja - 1 kiecka
2) Quesse - 1 kiecka
3) Selena - 2 kiecki
4) Anisa Hasna - 1 kiecka
5) Latfia - 1 kiecka
6) Ranya - 1 kiecka
Zastanawiają się:
Yildiz
Acha, uprzedzając pytania. Płaciłabym Paypalem, mój limit wynosi 1000 zł. Z tego względu mogę zamówić nie więcej niż 7 kiecek...
Uwaga, dziewczyny, już 6 z nas jest na 100% chętnych, a może być max 7!
Aniso doprecyzuj fiolet, bo wybiorę sama ;)
Jeśli mogę to poproszę jeszcze jedną czerwoną.
Selena, czyli Ty bierzesz dwie?
Ok, skoro tak, to lista zamknięta ;)
Jedyne pocieszenie dla mnie ostatnimi czasy - sklep nam dał 40% upustu! I cena kiecki wychodzi taka, że nie napiszę tutaj publicznie, żeby nie było żal tym, które się nie zdecydowały... zaryzykować.
Latifijah
31-12-2010, 10:03
a moze ktoś chciałby jeszcze zamówic bo mi pilnie potrzebna /:)
Kochana, jeszcze tamte nie doszły, bo poczta nawaliła.... Ach, Arabowie... Historia tego zamówienia to długa opowieść. I możliwości dogadania się również. Jak te kiecki w końcu przyjdą, to chyba z ulgą osiądę na laurach.
Latifijah
01-01-2011, 13:40
a nie wiesz moze gdzie można jakies kupic przeszukałam całe allegro i całego e-bay ;( marzy mi się wielka fuksjowa :(
Generalnie możesz szukać w niektórych sklepach zagranicznych, ale są cholernie drogie.
Na ebayu i allegro nie ma.
Proszę o zamknięcie wątku. Kiecki przyszły, ale boje z tym sklepem zniechęcają mnie do dalszego z nim kontaktu...
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.