Pokaż pełną wersję : Poszukiwane błędy w działaniu forum!
Tutaj proszę umieszczać informację o źle działających funkcjach forum, rozjeżdżającej się grafice itp.
Do błędów w tłumaczeniach jest odrębny wątek tutaj:
Poszukiwane błędy w tłumaczeniu forum! (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?4435-Poszukiwane-b%C5%82%C4%99dy-w-t%C5%82umaczeniu-forum%21)
carmenta
12-11-2010, 18:24
Sypie mi sie widok "pokoju zwierzeń" (załącznik) - tylko pokój zwierzeń (być może tylko mi)
Mam też pytanie: dlaczego, jak przejrzę jeden wątek i wracam do najnowszych wiadomości, to ten właśnie przejrzany temat już się nie pokazuje na liście. Jeśli sobie coś naglę przypomnę i chcę jeszcze raz go sprawdzić, bądź dodać odpowiedź, muszę wracać do głównego forum i szukać go w podforach. Pół biedy jeśli wiem, gdzie go szukać :D
Mam też pytanie: dlaczego, jak przejrzę jeden wątek i wracam do najnowszych wiadomości, to ten właśnie przejrzany temat już się nie pokazuje na liście. Jeśli sobie coś naglę przypomnę i chcę jeszcze raz go sprawdzić, bądź dodać odpowiedź, muszę wracać do głównego forum i szukać go w podforach. Pół biedy jeśli wiem, gdzie go szukać :D
Dołączam do tego pytania ;)
Sypie mi sie widok "pokoju zwierzeń" (załącznik) - tylko pokój zwierzeń (być może tylko mi)
Tak na szybko bo walczę z czymś innym:
AD1. Zmień IE na firefoxa, na nim ani na chromie nic się nie sypie. W ostateczności zrób upgrade IE do najnowszej wersji.
AD2. Ta funkcja wydaje mi się logiczna, jak już przeczytasz daną wiadomość to nie jest już "nowa" i dlatego znika. Możesz natomiast zrobić to w inny sposób ;) Jak już będziesz miała firefoxa to otwórz okno z nowymi wiadomościami. Kliknij rolką w temat, który chcesz przeczytać. Spowoduje to otwarcie tej wiadomości na nowej karcie. Ten sam efekt dłuższą drogą: na tytule wiadomości PPL i z otwartego menu wybierz "otwórz odnośnik w nowej karcie".
scarabee
12-11-2010, 20:46
Ja mam inny problem - od ostatniego logowania (kilka godzin temu ;) ) wyskoczyło mi... 99 stron tematów z nieprzeczytanymi wiadomościami :O Co z tym fantem zrobić?
Ja mam inny problem - od ostatniego logowania (kilka godzin temu ;) ) wyskoczyło mi... 99 stron tematów z nieprzeczytanymi wiadomościami :O Co z tym fantem zrobić?
Czy logowałaś się na tym samym komputerze? Czy czyściłaś pliki cookies?
scarabee
12-11-2010, 22:27
Czy logowałaś się na tym samym komputerze? Czy czyściłaś pliki cookies?
Hmm... no nie na tym samym i nie czyściłam. Ale tych 99 stron, to chyba nie wyjaśnia... Zwłaszcza że są w nich tematy, które przeczytałam i na tym komputerze, co teraz, i na tym, co poprzednio, i w ogóle daaawno ;)
Mnie również wyskakuje w "Nowych wiadomościach" 5 stron tematów (co prawda, tylko), które zostały wcześniej przeczytane.
Też tak miałam. Ale odkąd oznaczyłam wszystkie wątki jako przeczytane (na tym nowym forum) pojawiają mi się tylko te naprawdę nieprzeczytane.
Miałam to z rana po swoim pierwszym od reinstalacji wejściu na forum, po kliknięciu np. w tematach "idź do pierwszej nieprzeczytanej" też mnie przenosiło do starutkich postów. Widocznie upgrade sprawił, że skrypt najzwyczajniej część takich danych "zapomniał".
Przejrzałam więc wątki, w których widziałam że od ostatniej wizyty się pojawiło coś nowego po czym kliknęłam Zaznacz fora jako przeczytane (http://www.belly-dance.pl/forum/forumdisplay.php?do=markread&markreadhash=1289599203-6fe118e890edee85f8637f480fe0d34dc2400caa) by "wyzerować" zaznaczonych milion stron ;). Odtąd się już wyświetla na bieżąco.
IT Support
12-11-2010, 23:11
Tak duża ilość rzekomo nieprzeczytanych tematów jest spowodowana ingerencją w bazie danych przy aktualizacji wersji skryptu. Niestety jest to często nieuniknione, ale jak już zostało zauważone istnieje opcja Zaznaczenia wszystkich tematów jako przeczytane, polecam w takim wypadku ze skorzystania z tejże funkcji.
Pozdrawiam
Mateusz - Wsparcie techniczne
W edycji profiu,
-pod okienkiem "Tancerka, która stanowi dla Ciebie wzór:"
jest podpowiedź "twoje hobby, itd"
-pod okienkiem "Ulubiony rekwizyt w tańcu: "
jest podpowiedź "twoja praca"
Co do grafiki.... to faktycznie jak już ktoś wcześniej wspomniał, proporcje miedzy "stopką" danego użytkownika, a polem z treścią postu są fatalne. Ona jest za duża i wychodzi na pierwszy plan. Chyba za dużo w niej "powietrza" między wersami?
Blancari
13-11-2010, 17:36
Już pisałam gdzie indziej, ale powtórzę:
w Kalendarzu: w widoku miesięcznym:
jesli są 2 wydarzenia, to drugie się częściowo nie mieści i nie można w nie kliknąć, ani przewinąc
jeśli 3 to trzeciego w ogóle nie widać
carmenta
14-11-2010, 13:58
Tak na szybko bo walczę z czymś innym:
AD1. Zmień IE na firefoxa, na nim ani na chromie nic się nie sypie. W ostateczności zrób upgrade IE do najnowszej wersji.
AD2. Ta funkcja wydaje mi się logiczna, jak już przeczytasz daną wiadomość to nie jest już "nowa" i dlatego znika. Możesz natomiast zrobić to w inny sposób ;) Jak już będziesz miała firefoxa to otwórz okno z nowymi wiadomościami. Kliknij rolką w temat, który chcesz przeczytać. Spowoduje to otwarcie tej wiadomości na nowej karcie. Ten sam efekt dłuższą drogą: na tytule wiadomości PPL i z otwartego menu wybierz "otwórz odnośnik w nowej karcie".
No to kicha, bo firefoxa mam tylko w domu, a w pracy only IE i mamy zblokowane instalowanie czegokolwiek innego...ot korporacja i regulaminy ;(
IT Support
14-11-2010, 16:54
Przykro mi, ale kalendarz został tak skonstruowany i nie ma racjonalnej możliwości zmiany widoku miesięcznego aby wielkość okienka danego dnia dopasowywała się do długości danego tekstu. Gdy mamy do czynienia z niewidocznymi wydarzeniami zamieszczonymi w kalendarzu musimy po prosty przejść na tryb "Widok tygodnia" lub "Dzień". Tryby te znajdują się bezpośrednio nad kalendarzem.
Pozdrawiam
Mateusz - Wsparcie Techniczne
P.S. Jeśli dla Was będzie wygodniej to mogę jako domyślny ustawić tryb "Widok tygodnia" zamiast "Widok miesiąca". Tylko potrzebuję co do tej zmiany zgody głównego Administratora.
Być może o zależy od przeglądarki, a może nie, więc napiszę - kiedy włączam np. galerię, to wyświetla mi się na nowej karcie. Być może tak ma być na stałe?
Blancari
14-11-2010, 20:16
Przykro mi, ale kalendarz został tak skonstruowany i nie ma racjonalnej możliwości zmiany widoku miesięcznego aby wielkość okienka danego dnia dopasowywała się do długości danego tekstu. Gdy mamy do czynienia z niewidocznymi wydarzeniami zamieszczonymi w kalendarzu musimy po prosty przejść na tryb "Widok tygodnia" lub "Dzień". Tryby te znajdują się bezpośrednio nad kalendarzem.
Pozdrawiam
P.S. Jeśli dla Was będzie wygodniej to mogę jako domyślny ustawić tryb "Widok tygodnia" zamiast "Widok miesiąca". Tylko potrzebuję co do tej zmiany zgody głównego Administratora.
Eeee - no to słabo, w takim razie kalendarz traci trochę sens, skoro nie widać nawet czy jest więcej wydarzeń. Raczej nikt nie będzie się przełączał na widoki tygodniowe, bo zaletą kalendarza było to, że można było jednym spojrzeniem ogarnąć cały miesiąc i widzieć co się dzieje w jakim mieście.
A tak to tylko widać, że jest jakieś kolejne wydarzenie, ale nie sądzę, żeby ktoś specjalnie klikał w widoki tygodniowe, żeby sprawdzić, co się dzieje.
W poprzedniej wersji to działało jak trzeba - może chociaż czcionkę zmniejszyć, bo tak ze 2-3 wydarzenia powinny się mieścić.
Albo... nie wiem. W sumie taki kalendarz jak teraz to niestety jest bezużyteczny :(
carmenta
14-11-2010, 20:35
to zapewne nie błąd, ale mam pytanko: czy dałoby radę przenieść szybkiego linka do słownika na forum, tak żeby nie musieć się cofać do strony głównej i dopiero stamtąd wchodzić w słownik? Ot, tak, żeby szybciej było ;)
to zapewne nie błąd, ale mam pytanko: czy dałoby radę przenieść szybkiego linka do słownika na forum, tak żeby nie musieć się cofać do strony głównej i dopiero stamtąd wchodzić w słownik? Ot, tak, żeby szybciej było ;)
Wszystko się da :) To dobry pomysł.
Niedługo nad forum pokarze się baner i menu z głównego portalu i tam miał być ten link. Ale na razie można dodać go też na belce forum.
IT Support
14-11-2010, 23:36
Eeee - no to słabo, w takim razie kalendarz traci trochę sens, skoro nie widać nawet czy jest więcej wydarzeń. Raczej nikt nie będzie się przełączał na widoki tygodniowe, bo zaletą kalendarza było to, że można było jednym spojrzeniem ogarnąć cały miesiąc i widzieć co się dzieje w jakim mieście.
A tak to tylko widać, że jest jakieś kolejne wydarzenie, ale nie sądzę, żeby ktoś specjalnie klikał w widoki tygodniowe, żeby sprawdzić, co się dzieje.
W poprzedniej wersji to działało jak trzeba - może chociaż czcionkę zmniejszyć, bo tak ze 2-3 wydarzenia powinny się mieścić.
Albo... nie wiem. W sumie taki kalendarz jak teraz to niestety jest bezużyteczny :(
Kwestia kalendarza jak na razie pozostaje otwarta, będę szukał, szperał, grzebał kombinował żeby jakoś temu zaradzić, miejmy nadzieję, że coś zadziała. ;)
P.S. Dodałem w menu zakładkę "Słownik".
Blancari
14-11-2010, 23:40
Kwestia kalendarza jak na razie pozostaje otwarta, będę szukał, szperał, grzebał kombinował żeby jakoś temu zaradzić, miejmy nadzieję, że coś zadziała. ;)
P.S. Dodałem w menu zakładkę "Słownik".
Dzięki za zakładkę i trzymamy kciuki za kalendarz :D
Blancari
15-11-2010, 23:14
~Jeszcze dwie uwagi:
- przydałoby się zwiększyć czcionkę w nickach, żeby lepiej widzieć, czyj jest który post
- w prywatnych wiadomościach nie wyświetla się zapełnienie skrzynki - albo ja jestem ślepa
:)
Pw: Wyświetla na dole strony :))
Blancari
15-11-2010, 23:44
Pw: Wyświetla na dole strony :))
A faktycznie, dzięki za info, bo bym w życiu nie znalazła. Chyba na górze było wygodniej...
~Jeszcze dwie uwagi:
- przydałoby się zwiększyć czcionkę w nickach, żeby lepiej widzieć, czyj jest który post
:)
Zrobione :) Nicki zostały powiększone!
Jakieś inne życzenia, zmienić kolor nicków, może kolor odpowiadający randze?:);)
Nie wiem czemu, jak klikam na "Co nowego" i wyswietla mi sie lista tematow, nie widze przy tych tematach numerkow stron, na ktore mozna kliknac - tylko tytuly, wiec musze wchodzic w temat na jego pierwsza strone i dopiero stamtad przenosic sie na koniec...
I mysle ze fajnie by bylo gdyby wyswietlaly sie tematy w calosci, teraz te dluzsze sa uciete :)
Quesse, ja klikam na to kółeczko ze strzałeczką.
1698
Wtedy się wyświetla od pierwszego nieprzeczytanego postu :)
Tez to wlasnie odkrylam :D
Ja chyba juz wspominalam, ze sie powoli przyzwyczajam ;)
Blancari
16-11-2010, 13:34
Zrobione :) Nicki zostały powiększone!
Jakieś inne życzenia, zmienić kolor nicków, może kolor odpowiadający randze?:);)
Nicki sa powiększone tylko w widoku domyślnym.
W zielonych nadal są małe.
Ale za to widok domyślny się zwęził, bo mnie bardzo cieszy i właśnie się na niego przełączam :D
Mam jedną uwagę. Automatyczne ukrywanie słów "wulgarnych" przesadza. Rozkoch.ują, zakoch.ują zmienia na rozkoc***ą, zakoc***ą.
Blancari
16-11-2010, 16:12
Mam jedną uwagę. Automatyczne ukrywanie słów "wulgarnych" przesadza. Rozkoch.ują, zakoch.ują zmienia na rozkoc***ą, zakoc***ą.
Zgadzam się. Do poprawki, albo całkowitego wyłączenia. Na tym forum i tak raczej rzadko zdarzają się przekleństwa, więc myślę, że na razie ta opcja nie jest niezbędna.
Zgadzam się. Do poprawki, albo całkowitego wyłączenia. Na tym forum i tak raczej rzadko zdarzają się przekleństwa, więc myślę, że na razie ta opcja nie jest niezbędna.
Wyłączona.
"Zmień ustawienia profilu" w "Mój profil". Coś nie działa....
Hurricare
19-11-2010, 18:15
Ja chciałam zgłosić, że gdy wyszukuję nowe tematy do poczytania, to trzecia kolumna, z taką oto treścią "Ostatnia wiadomość: Dziś 15:" nie pokazuje minut i chyba nie tylko u mnie, bo patrzyłam też na innym komputerze i innej przeglądarce (Chrome, Firefox). Może to detal, ale mi minutki bardzo pomagają w orientacji, gdy wpadam na forum w przeciągu godziny i nie wiem, czy coś nowego jest z 15:10 czy z 15:50.
Ja chciałam zgłosić, że gdy wyszukuję nowe tematy do poczytania, to trzecia kolumna, z taką oto treścią "Ostatnia wiadomość: Dziś 15:" nie pokazuje minut i chyba nie tylko u mnie, bo patrzyłam też na innym komputerze i innej przeglądarce (Chrome, Firefox). Może to detal, ale mi minutki bardzo pomagają w orientacji, gdy wpadam na forum w przeciągu godziny i nie wiem, czy coś nowego jest z 15:10 czy z 15:50.
Właśnie to samo zauważyłam :)
Czasem gdy wyszukuje tematy, przy niektorych przycisk ze strzalka odsylajacy do ostatniej nieprzeczytanej wiadomosci nie pojawia sie przy niektorych - zazwyczaj wtedy, gdy nick autora ostatniej wiadomosci jest dlugi. Wtedy po prostu dalszy ciag sie nie miesci i nie ma tego odsylacza.
I podobnie ucieta jest u mnie gorna linijka w tej kolumnie - zazwyczaj widze w niej "Ostatnia wiadomosc: Wcz". Godzin nie widze w ogole.
*Joanna*
20-11-2010, 21:31
Witam,
nie wiem czy to tylko u mnie ale nie działają wstawione linki do filmów .
To znaczy pokazują się jako zwykły tekst
np w http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/3459-Suraiya-prezentuje-Polskie-tancerki-w-ho%C5%82dzie-Mistrzowi-Redzie-%E2%80%93-wyj%C4%85tkowe-show-18.09.2010-%E2%80%93-Katowice/page14?highlight=surayia
Witam,
nie wiem czy to tylko u mnie ale nie działają wstawione linki do filmów .
To znaczy pokazują się jako zwykły tekst
np w http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/3459-Suraiya-prezentuje-Polskie-tancerki-w-ho%C5%82dzie-Mistrzowi-Redzie-%E2%80%93-wyj%C4%85tkowe-show-18.09.2010-%E2%80%93-Katowice/page14?highlight=surayia
Odpowiedź jest w tej wiadomości:
http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/4434-Forum-zosta%C5%82o-przeinstalowane-na-nowsz%C4%85-wersj%C4%99-prace-jeszcze-trwaj%C4%85!?p=144243#post144243
A ja doświadczyłam pewnego problemu na blogu i nie wiem, czy tylko mnie się tak zdarzyło. Wpisałam pod postem cztery tagi, rozdzielając je przecinkami, a po zatwierdzeniu do wysłania program napisał, że to o 2 tagi za dużo (a teoretycznie wpisać można pięć). Usunęłam więc dwa, zatwierdziłam, i wyedytowałam tagi post factum - udało się, ale to trochę upierdliwe.
A ja doświadczyłam pewnego problemu na blogu i nie wiem, czy tylko mnie się tak zdarzyło. Wpisałam pod postem cztery tagi, rozdzielając je przecinkami, a po zatwierdzeniu do wysłania program napisał, że to o 2 tagi za dużo (a teoretycznie wpisać można pięć). Usunęłam więc dwa, zatwierdziłam, i wyedytowałam tagi post factum - udało się, ale to trochę upierdliwe.
Sprawdzę, dziękuję za zgłoszenie :)
Blancari
21-11-2010, 20:04
Nie wyświetla się ilość punktów reputacji cyfrowo- tylko zielone kwadraciki, które niewiele mówią. Jest tylko siła reputacji.
Użyłam odpowiedniej funkcji w module blogów, ale nie wiem, czy działa, więc zgłaszam też tutaj - mamy spamera na blogach - założył bloga i reklamuje jakieś medykamenty podejrzane.
Blancari
21-11-2010, 21:17
Funkcja zadziałała- otrzymaliśmy informacje od Was, spamer skasowany-dziękujemy :D
Jesteście niezastąpione w zgłaszaniu nieprawidłowości.
Blancari
21-11-2010, 22:52
Nie wyświetla się ilość punktów reputacji cyfrowo- tylko zielone kwadraciki, które niewiele mówią. Jest tylko siła reputacji.
Poza tym nigdzie w profilu nie można przeczytać, kto i za co przyznał nam punkty
EDIT: ok, już znalazłam to ostatnie w panelu użytkownika
niemniej jednak ilość punktów nadal pozostaje niewiadomą
W karcie edycji komentarza w blogu, na samej górze ("usuń komentarz") jest coś dziwnego.
Są dwie opcje, i z wersji angielskiej wynika, że mają być dwie opcje. Jedna to usuwanie z podaniem przyczyny, druga to usuwanie w ogóle. Przy opcji z usuwaniem przyczyny po lewej stronie jest ole do zaznaczania ptaszkiem (nie pamiętam fachowej nazwy, jeszcze nie używałam w Delphi), a z prawej RadioButton, przy czym tak jak to pole do zaznaczania nie jest domyślnie zaznaczone, to RadioButton jest domyślnie zaznaczony. Czy tak to miało wyglądać?....
Acha, przy edycji posta na forum nie ma takiego problemu.
I jeszcze jedno... czy dałoby radę zrobić tak, aby przy temacie wątku (w liście wątków danego podforum) były linki do kolejnych stron? Mam na myśli coś takiego, co jest u góry, obok tytułu wątku po wejściu w wątek.
Mateusz już to naprawił :) Sprawdźcie czy dobrze widzicie daty i godziny.
Tematów raczej się nie da zrobić tak aby były widoczne całkowicie. Przyjrzymy się temu jeszcze :)
U mnie dalej brak minut :/- to jednak uciążliwe.
A jak nazwa użytkownika jest dłuższa, to brak również "guziczka" do ostatniego posta :(. Jak ktoś wcześniej wspominał, opcja gdy wyświetalało więcej nr.stron była wygodniejsza.
Acha, mailie od forum: Taniec brzucha dostałam w języku angielskim :(
IT Support
27-11-2010, 14:02
Co mogłem to zrobiłem. Wraz ze zwężeniem głównej tabeli forum nastąpiło zwężenie wszystkich tabel. Obecnie wyświetlanie strony z Co Nowego wygląda tak:
http://img593.imageshack.us/img593/1526/ffhfh.jpg
Czyli według mnie jest dobrze. Uwidoczniłem datę ostatniej odpowiedzi, skracane są czasami (w przypadku gdy są za długie względem szerokości tabeli) nazwy tematów bądź użytkowników, ale według mnie nie jest to uciążliwe.
Pozdrawiam
P.S. Na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie zrobić z tym nic więcej.
Czy były jakieś zmiany na forum, czy tylko mi się zdaje? Bo wczoraj byłam w stanie wyszukać "Dzisiejsze wiadomości" będąc niezalogowana, a dziś forum kazało mi się zalogować.
Czy były jakieś zmiany na forum, czy tylko mi się zdaje? Bo wczoraj byłam w stanie wyszukać "Dzisiejsze wiadomości" będąc niezalogowana, a dziś forum kazało mi się zalogować.
Miałam taką samą sytuację.
Mnie "dzisiejsze wiadomości" czy "nowe wiadomości" zniknęły z tej belki gdy się wejdzie na pierwszą stronę forum. Potem gdy weszłam do tego wątku już się "nowe wiadomości " na belce obok "prywtnych wiadomosci", "kalendarza" już się pojawiły.
IT Support
"Czyli według mnie jest dobrze. Uwidoczniłem datę ostatniej odpowiedzi, skracane są czasami (w przypadku gdy są za długie względem szerokości tabeli) nazwy tematów bądź użytkowników, ale według mnie nie jest to uciążliwe."
Mateuszu
uciążliwe jest nie tyle skrócenie nazwy użytkownika gdy jest długa, tylko brak możliwości przejścia do ostatniego postu gdyż znika wtedy kwadracik na który się kilka.
Witać to nawet na załączonym przez Ciebie obrazku - ostatnia rubryka na dole.
Pozdrawiam
IT Support
28-11-2010, 23:47
Zmiany dotyczące korzystania z "Co nowego" wprowadzone został przeze mnie w celu prac nad polepszeniem indeksacji i optymalizacji forum pod kątem SEO.
Jeśli chodzi o kwestię szerokości tabel to jest efekt nierozszerzalnych tabel (dzięki czemu forum się nie rozjeżdża) oraz zwężenia samego forum.
I jeszcze jedno... czy dałoby radę zrobić tak, aby przy temacie wątku (w liście wątków danego podforum) były linki do kolejnych stron? Mam na myśli coś takiego, co jest u góry, obok tytułu wątku po wejściu w wątek.
Jeżeli dobrze zrozumiałem Cię, to zrobiłem tak aby było widać linki (w małych kwadracikach) do kolejnych stron. Widać tam zawsze ostatnią stronę co mam nadzieję rozwiąże problem.
Zrobiłem również test strony "co nowego" oglądając ją na różnych rozdzielczościach. Na wszystkich powyżej 800x600 widziałem wszystko prawidłowo. Może spróbujcie podnieść rozdzielczość na swoich monitorach.
No to przy okazji ubędzie tu trochę wizyt, przynajmniej moich, bo nie mam czasu na ciągłe logowanie się :-/
Blancari
29-11-2010, 10:23
No to przy okazji ubędzie tu trochę wizyt, przynajmniej moich, bo nie mam czasu na ciągłe logowanie się :-/
Hm... ja nie mam problemu z logowaniem- cały czas jestem zalogowana. Zwykle wylogowuje mnie raz na jakiś czas, jak ciasteczka wygasną. Może to coś z ciasteczkami w przeglądarce? Bo o zaznaczaniu, żeby pamiętał logowanie to Ty akurat pewnie pamiętasz.
Zmiany dotyczące korzystania z "Co nowego" wprowadzone został przeze mnie w celu prac nad polepszeniem indeksacji i optymalizacji forum pod kątem SEO.
Przepraszam nie wiem co to i czym to się je ;), ale przychodzi mi do głowy refleksja że "lepsze" bywa czasem wrogiem "dobrego" . Rozummien brak na belce "prywtnych wiadomości" bo dotyczą wyłącznie osób zalogowanych, ale mogły by wrócić na nią "nowe wiadomości" by ułatwić korzystanie z forum. W końcu to chyba nie jakaś wewnętrzna tajemnica? :/
Hm... ja nie mam problemu z logowaniem- cały czas jestem zalogowana. Zwykle wylogowuje mnie raz na jakiś czas, jak ciasteczka wygasną. Może to coś z ciasteczkami w przeglądarce? Bo o zaznaczaniu, żeby pamiętał logowanie to Ty akurat pewnie pamiętasz.
Nie korzystam z opcji pamiętania o logowaniu, ani tu na forum ani w żadnym innym miejscu, w którym dają mi wybór;)
Sorry zapomniałam dodać: Asho, SEO to search engine optimalization, czyli działania zmierzające do tego, by dana strona znajdowała się na jak najwyższym miejscu w wyszukiwarkach. W naszym konkretnym przypadku oznacza to, że nowi użytkownicy (czyli tacy, którzy trafiają tu z wyszukiwarek) są traktowani bardziej priorytetowo niż użytkownicy zadomowieni (którzy będą musieli wykonać dodatkowe czynności, żeby zobaczyć dział, który interesuje właśnie głównie osoby najczęściej tu zaglądające.)
PS2: (już ostatnie, obiecuję:p) Bo ja osobiście jestem też ciekawa, w jaki sposób odcięcie ogólnego dostępu do pewnej strefy forum ma poprawić indeksację i ułatwić "pajączkom" wyszukiwanie naszych postów - wydaje mi się to trochę pluciem pod wiatr.
Ja też nie mam problemu z logowaniem się, ale też używam opcji zapamiętania. Herbi, użyj i Ty ;) Do tego forum ma taką fajną właściwość, że zalogowanie się na kompie w pracy nie wylogowuje mnie z kompa w domu (tj. nie muszę się ponownie logować w domu - pamięta hasło i tu i tu). Miałam tylko pewien problem z logowaniem się z komórki, ale może to wina komórki...
Adminie, dzięki, o to właśnie mi chodziło z tymi stronami.
Ale mam inne pytanie. "Grzechocze frędzelkami z koralików", "Klejnot w koronie" było takie słodkie i fajne. Czemu teraz nagle znikło i po najechaniu myszką na zielone prostokąciki pojawia się tylko "Reputacja"? Jeszcze niedawno były te opisy....
Ja też nie mam problemu z logowaniem się, ale też używam opcji zapamiętania. Herbi, użyj i Ty ;) Do tego forum ma taką fajną właściwość, że zalogowanie się na kompie w pracy nie wylogowuje mnie z kompa w domu (tj. nie muszę się ponownie logować w domu - pamięta hasło i tu i tu). Miałam tylko pewien problem z logowaniem się z komórki, ale może to wina komórki...
Niśko, jeśli nie wynikało to jasno z mojej poprzedniej wypowiedzi - nie korzystam z opcji zapamiętywania hasła rozmyślnie i robię to w celu "optymalizacji mojego bezpieczeństwa w Internecie" ;-)
Aaaa, no to rozumiem...
Ale z drugiej strony. Poprzednio mozna bylo przegladac cale forum (poza zalacznikami) nie bedac zalogowanym. A wiadomo, jak to jest - rozne rzeczy sie wypisuje. Moze nie jest dobrym rozwiazaniem, zeby wszystkie podfora mogli przegladac wszyscy? Moze warto udostepnic niektore tylko dla zalogowanych? Po prostu - zeby chronic wlasna prywatnosc forumowa. (Jesli o to chodzi.)
Na innych forach, gdzie zagladam, tak wlasnie jest. Tylko trzeba wczesniej sie zastanowic, ktore fora udostepnic wszystkim.
Nie korzystam z opcji pamiętania o logowaniu, ani tu na forum ani w żadnym innym miejscu, w którym dają mi wybór;)
Sorry zapomniałam dodać: Asho, SEO to search engine optimalization, czyli działania zmierzające do tego, by dana strona znajdowała się na jak najwyższym miejscu w wyszukiwarkach. W naszym konkretnym przypadku oznacza to, że nowi użytkownicy (czyli tacy, którzy trafiają tu z wyszukiwarek) są traktowani bardziej priorytetowo niż użytkownicy zadomowieni (którzy będą musieli wykonać dodatkowe czynności, żeby zobaczyć dział, który interesuje właśnie głównie osoby najczęściej tu zaglądające.)
PS2: (już ostatnie, obiecuję:p) Bo ja osobiście jestem też ciekawa, w jaki sposób odcięcie ogólnego dostępu do pewnej strefy forum ma poprawić indeksację i ułatwić "pajączkom" wyszukiwanie naszych postów - wydaje mi się to trochę pluciem pod wiatr.
Na razie testujemy pewne ustawienia i cały czas coś zmieniamy. Jeżeli coś Wam przeszkadza to piszcie o tym otwarcie. Wszystkie głosy traktuję bardzo poważnie i jestem za nie wdzięczny.
Na razie testujemy pewne ustawienia i cały czas coś zmieniamy. Jeżeli coś Wam przeszkadza to piszcie o tym otwarcie. Wszystkie głosy traktuję bardzo poważnie i jestem za nie wdzięczny.
Ok, rozumiem, mam nadzieję, że ostateczny wybór padnie jednak na rozwiązanie troszkę bardziej faworyzujące stałych bywalców:D
Zapomniałam dodać - bardzo dziękuję za przywrócenie numerków stron przy tytułach postów tak, że znów można od razu przejść na ostatnią stronę wątku - to bardzo ułatwia korzystanie z forum:)
Moich również. :redface:
Blancari
29-11-2010, 21:43
Moich również. :redface:
Zabrzmiało to niemiło i trochę jak próba dziecięcego szantażu i tupanie nogą.
"Zróbcie tak, bo inaczej sobie pójdę".
...
Zabrzmiało to niemiło i trochę jak próba dziecięcego szantażu i tupanie nogą.
"Zróbcie tak, bo inaczej sobie pójdę".
...
?????????????????????????????????????? Nadinterpetujesz, ja tylko stwierdziłam fakt, bo rzeczywiście rzadziej będę tu zaglądać, jeśli będę musiała za każdym razem się logować, żeby zobaczyć ostatnie posty i tyle, nikt nie mówił o "pójściu sobie". Prosta konsekwencja pewnych zmian, a nie szantaż.
Herbi, problem w tym, że to właśnie tak zabrzmiało :) Ale nieważne ;)
Masz prawo nie zaznaczać opcji "pamiętaj mnie" dla ochrony przy korzystaniu z różnych komputerów, ale musisz się wówczas liczyć z takim efektem, że będzie Cię wylogowywać i jest to efekt jak najbardziej pożądany. Jeśli przy wcześniejszej wersji forum Cię nie wylogowywało podczas gdy ta opcja nie była zaznaczona, oznacza to, że wtedy nie byłaś odpowiednio chroniona. Teraz jesteś a konsekwencją jest wylogowywanie.
Mnie zawsze wylogowywało jeśli nie miałam zaznaczonej tej opcji. Często w środku pisania posta, o czym przekonywałam się dopiero wysyłając go... i zonk - komunikat "nie wyślesz bo nie jesteś zalogowana" :D
Co więcej, tak naprawdę "ostatnie posty" inaczej są pamiętane przy zalogowaniu, inaczej bez logowania. Z logowaniem jest pamiętany każdorazowo stan przed wylogowaniem (oznaczone rzeczywiście czytane/nowe), niezależnie od miejsca z którego się logujemy ponownie. Przynajmniej u mnie to zawsze tak działało (bo tak działać powinno). Tak więc nie bardzo rozumiem związek pomiędzy "było fajnie" a "jest inaczej i gorzej", bo jeśli chcesz sprawdzać z kolejnego komputera ostatnie wiadomości, które dla Ciebie rzeczywiście są ostatnimi nieczytanymi i tak musiałabyś się zalogować :)
Nie korzystam z opcji "zapamiętaj", a po zakończeniu czynności, które wymagają logowania na forum zawsze sama się wylogowuję. Kiedyś w dziale nowe wiadomości wszystkie nowe wiadomości pokazywały się w takiej kolejności, w jakiej dopisywano kolejne posty do kolejnych wątków i mogłam to oglądać bez logowania się w ogóle, co pozwalało mi na szybkie zajrzenie na forum i sprawdzenie "co się dzieje", teraz tak nie jest, choć mogę bez logowania wejść w dany dział forum ( Belly, Tribal, itd.) i tam zobaczę wszystkie posty w danej kategorii bez logowania - dla mnie to kompletnie nie ma sensu i tylko utrudnia mi korzystanie z forum.
Myślę kwestia ustawień i prac dostosowawczych :). Póki co forum jest w niezłej rozsypce ;)
IT Support
30-11-2010, 21:52
Wszystko jest w fazie, prac, testów metodą prób i błędów. Ponadto wersja skryptu jaka była ostatnio (3.6.8), a teraz (4.0.8) to jest na prawdę skok o jakieś 4-5 lat co w samej informatyce jest skokiem niebywale milowym, a w przypadku funkcjonalności etc skryptów już w ogóle... Dlatego też nie wszystko da się zrobić aby było idealnie tak jak wcześniej bo obecnie jesteśmy na silniku o jakieś 20 wersji do przodu więc nie dziwmy się proszę i bądźmy nieco bardziej wyrozumiali.
Pozdrawiam
W kalendarzu tydzień zaczyna się od niedzieli.
Nie jest to duży błąd ale zgłaszam :)
Wszystko jest w fazie, prac, testów metodą prób i błędów. Ponadto wersja skryptu jaka była ostatnio (3.6.8), a teraz (4.0.8) to jest na prawdę skok o jakieś 4-5 lat co w samej informatyce jest skokiem niebywale milowym, a w przypadku funkcjonalności etc skryptów już w ogóle... Dlatego też nie wszystko da się zrobić aby było idealnie tak jak wcześniej bo obecnie jesteśmy na silniku o jakieś 20 wersji do przodu więc nie dziwmy się proszę i bądźmy nieco bardziej wyrozumiali.
Pozdrawiam
Ach ci wstrętni użytkownicy, za nic mają nowoczesność, nie uszanują postępu technicznego, tylko by jeszcze chcieli, żeby zmiany były dla nich użyteczne, funkcjonalne i nie komplikowały im życia bardziej niż dotychczas, no naprawdę, coś strasznego :-PPP
Ach ci wstrętni użytkownicy, za nic mają nowoczesność, nie uszanują postępu technicznego, tylko by jeszcze chcieli, żeby zmiany były dla nich użyteczne, funkcjonalne i nie komplikowały im życia bardziej niż dotychczas, no naprawdę, coś strasznego :-PPP
Sygnały użytkowników są mega-ważne bo wytyczają kierunek w jakim należy podążać :). Ale że nic nie dzieje się z dnia na dzień, prace dostosowawcze rzeczywiście są na zasadzie prób i błędów, a czasem przy zmianie jednego ustawienia inna rzecz się "rypnie", czasem się nawet okazuje, że coś jest nie do przeskoczenia od strony technicznej ... tak to być :D Możemy przyjąć, że nowe forum jest ... "na dotarciu" - jak nowiutki samochód ;)
Nie korzystam z opcji "zapamiętaj", a po zakończeniu czynności, które wymagają logowania na forum zawsze sama się wylogowuję. Kiedyś w dziale nowe wiadomości wszystkie nowe wiadomości pokazywały się w takiej kolejności, w jakiej dopisywano kolejne posty do kolejnych wątków i mogłam to oglądać bez logowania się w ogóle, co pozwalało mi na szybkie zajrzenie na forum i sprawdzenie "co się dzieje", teraz tak nie jest, choć mogę bez logowania wejść w dany dział forum ( Belly, Tribal, itd.) i tam zobaczę wszystkie posty w danej kategorii bez logowania - dla mnie to kompletnie nie ma sensu i tylko utrudnia mi korzystanie z forum.
Zgadzam się z Herbi w 100% , jakby moje myśli czytała i tu zacytowała :).
A swoją drogą, jak na "rozsybkę" świetnie funkcjonuje :)
*Joanna*
11-12-2010, 11:37
Witam.
a to ja też w sprawie logowania.
Tak jak Herbi wole sama się logować i nie zapamiętuję hasła.
Nie przeszkadza mi że muszę je wpisywać za każdym razem.
Jedyne co przeszkadza - to jest wielkość pól na nazwę użytkownika i hasło.
Są mikrokopijne. Trudno się w nie "kliknąć".
Może dało by się zrobić coś aby były większe.
A ja w sprawie błędów w naliczaniu punktów reputacji.
Znalazłam użytkowniczkę Hayat, która napisała jedna wiadomość i ma 240 punktów reputacji, jeszcze gdzies widziałam innego użytkownika ale teraz nie pamiętam nazwy, jednak wydaje mi się że chyba coś jest nie tak :)
Ismaeno, to nie jest blad - punkty reputacji przyznawane sa za wklad merytoryczny, taki jak np. pisanie hasel do slownika, artykulow itp. O ile dobrze sie orientuje, Hayat napisala sporo hasel do slownika i dlatego otrzymala punkty reputacji. Ilosc napisanych na forum wiadomosci nie ma nic wspolnego z punktami reputacji.
Blancari
17-12-2010, 16:25
A ja w sprawie błędów w naliczaniu punktów reputacji.
Znalazłam użytkowniczkę Hayat, która napisała jedna wiadomość i ma 240 punktów reputacji, jeszcze gdzies widziałam innego użytkownika ale teraz nie pamiętam nazwy, jednak wydaje mi się że chyba coś jest nie tak :)
Hayat otrzymała punkty za ogromną ilość haseł do słownika. Bo reputację otrzymuje się też za takie rzeczy jak pisanie artykułów czy haseł.
Polecam wątek:
Punkty "reputacji" na forum! (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php/507-Punkty-quot-reputacji-quot-na-forum%21)
To akurat nie jest blad w dzialaniu forum, ale - czemu temat "Noworoczne zobowiazania!" jest zamkniety?
Blancari
27-12-2010, 15:34
Już jest otwarty - pewnie któraś z moderatorek niechcący kliknęła w niego na oślep i pechowo trafiła w przycisk zamykający.
Dzięki za zgłoszenie :D
scarabee
17-01-2011, 22:48
Tym razem zamknięty jest Pokój zwierzeń - mam nadzieję, że również przez pomyłkę...
Blancari
17-01-2011, 22:53
Już odemknięty :D Dzięki za info!
Obawiam się, że to ja mogłam niechcący zamknąć. Nowa wersja forum jest pod tym względem bardzo uproszczona i łatwo niechcący zamiast wejść w wątek- zamknąć go, bo pole zamykania jest duże :embarrest:
Panel użytkownika -> Blog -> Zarządzaj listą obserwowanych wpisów
Po zaznaczeniu wpisu(-ów) i potwierdzeniu usuwania subskrypcji wyświetla komunikat:
Wiadomość forum
No Subscriptions were selected.
Sprawdzone pod Firefox, IE 8, Chrome
Problem z podpisem - chciałam zmienić link w podpisie i nie działa, wyskakuje błąd "BB code url is not allowed."
Czy da się to jakoś zmienić?:)
Potwierdzam, mnie się robi to samo.
Wygląda na to, że coś się zepsuło z BB-code po reinstalu.
I jeszcze... zniknęły opisy reputacji :(
I jeszcze... zniknęły opisy reputacji :(
O o właśnie :(
O o właśnie :(
A to dziwne bo jak wchodzę w "Panel użytkownika (http://www.belly-dance.pl/forum/usercp.php)" to na pierwszej stronie widzę wszystkie opisy PR, które dostałem.
Za pozostałe sprawy sukcesywnie się zabieram :)
A to nie chodziło przypadkiem o opisy typu "pobrzękiwanie monetkami", "grzechotanie frędzelkami z koralików" itp.?
A to nie chodziło przypadkiem o opisy typu "pobrzękiwanie monetkami", "grzechotanie frędzelkami z koralików" itp.?
Właśnie o to chodziło :)
Tak, dokładnie o to :)
Opis, za co się dostało punkty, jest dostępny, tylko po najechaniu na reputację danego użytkownika - zarówno na forum, jak i w liście użytkowników - wyświetla się tylko "Reputacja" zamiast "statusów" zależnych od liczby punktów.
Witam po dluzszej przerwie ale powoli wracam :)
Po 1 mam problem z "Odpowiedz na ten temat" u mnie nie dziala dziala tylko "Szybka odpowiedz"
Po 2 problem z linkami w mailu powiadamiajacym o odpowiedziach na forum tzn link podkreslony [czyli aktywny] jest tylko w polowie [mniej wiecej] co skutkuje tym ze nie da rady otworzyc danej str ---> zdecydowanie mniej wiad do mnie dociera bo niestety z lenistwa i braku czasu juz nie chce mi sie kopiowac linku
To tyle pozdr
PS ogolnie forum ok dobra robota :)
mks, teraz po kliknięciu "Odpowiedz na ten temat" nie otwiera się nowe okienko, tylko przenosi do pola "szybkiej odpowiedzi". Ot tak ma ;)
To samo się dzieje po kliknięciu "odpowiedz" na czyjś post i "odpowiedz cytując", tyle, że w przypadku tego ostatniego w polu "szybkiej odpowiedzi" zamieszczony jest dany post w znacznikach [quote].
Vasanto, no patrz, a ja już dawno temu o to pytałam ;)
Zauważyłam, że w sygnaturze (podpisie) nie można wstawić linka, odnośnika. To celowo, czy błąd systemu?
Blancari
17-02-2011, 10:21
Zauważyłam, że w sygnaturze (podpisie) nie można wstawić linka, odnośnika. To celowo, czy błąd systemu?
Przecież masz link i to działający w podpisie...
Próbowałam wczoraj to zrobić z Camilią i nie szło... pokazywał się jakiś błąd systemu.
Nowego nie mogłam zrobić niestety, ani linku, ani tekstu z linkiem.
Blanko, linki umieszczone przed aktualizacją forum do nowej wersji działają.
Ale obecnie nie można ani edytować podpisu, który zawiera link (nawet jeśli edycja dotyczy fragmentu poza linkiem), ani dodać nowego linku. Wyświetla się tekst "BB code url is not allowed."
Być może Ty możesz to robić jako mod. Użytkownicy nie mogą.
Blanko, linki umieszczone przed aktualizacją forum do nowej wersji działają.
Ale obecnie nie można ani edytować podpisu, który zawiera link (nawet jeśli edycja dotyczy fragmentu poza linkiem), ani dodać nowego linku. Wyświetla się tekst "BB code url is not allowed."
Być może Ty możesz to robić jako mod. Użytkownicy nie mogą.
W czasie zmiany oprogramowania zresetowała się w bazie danych grupa użytkowników z uprawnieniami do zamieszczania linków w stopce.
Jeżeli ktoś ma uprawnienia do zamieszczania linków a nie może tego robić proszę o PW. Ręcznie dodam do grupy mającej takie uprawnienia.
(w ramach przypomnienia linki w stopce można zamieszczać na zasadach wymiany. Tzn tylko do stron, które posiadają link zwrotny do portalu www.belly-dance.pl)
No i chyba można linki do naszego forum :D Nie na zasadzie wymiany :D
Już wysyłam PW.
Nie mogę dodać zdjęć do galerii :(
Wyświetla mi się coś takiego:
Fatal error: Allowed memory size of 50331648 bytes exhausted (tried to allocate 13824 bytes) in /virtual/pl/belly-dance/galeria/image-inc.php on line 116
Myślałam początkowo, że chodzi o zbyt duży rozmiar pojedynczego zdjęcia, ale po kliknięciu "wgraj zdjęcie" mam taki tekst:
Disk space allowed on your account: Unlimited
Disk space remaining for your account: Unlimited
Maksymalna wielkość pliku: Nie ma limitu
Nie mogę dodać zdjęć do galerii :(
Wyświetla mi się coś takiego:
Fatal error: Allowed memory size of 50331648 bytes exhausted (tried to allocate 13824 bytes) in /virtual/pl/belly-dance/galeria/image-inc.php on line 116
Myślałam początkowo, że chodzi o zbyt duży rozmiar pojedynczego zdjęcia, ale po kliknięciu "wgraj zdjęcie" mam taki tekst:
Disk space allowed on your account: Unlimited
Disk space remaining for your account: Unlimited
Maksymalna wielkość pliku: Nie ma limitu
Rozwiązanie jest opisane w wątku o błędach w galerii.
Pomniejsz zdjęcia do 800px szerokości, wszystko przejdzie gładko ;)
Rozwiązanie jest opisane w wątku o błędach w galerii.
Pomniejsz zdjęcia do 800px szerokości, wszystko przejdzie gładko ;)
Ach, to o to chodziło...
Dziękuję :)
Edit: pomniejszyłam, nadal to samo.
Edit 2: działa, jak ładuję pojedynczo, ale tak to mi się nie chce bawić :suspicious:
Ach, to o to chodziło...
Dziękuję :)
Edit: pomniejszyłam, nadal to samo.
Edit 2: działa, jak ładuję pojedynczo, ale tak to mi się nie chce bawić :suspicious:
Zapchałaś cacha na serwerze pierwszymi próbami, teraz go oczyściłem i możesz spróbować jeszcze raz.
Sprawdź czy paczka 5 zdjęć nie przekracza 20 mb bo wtedy wyskakuje taki błąd. Jest to niestety ograniczenie ustawień serwera firmy hostującej nam serwer.
Zapchałaś cacha na serwerze pierwszymi próbami, teraz go oczyściłem i możesz spróbować jeszcze raz.
O rany, ale to skomplikowane... Dziękuję raz jeszcze :)
*Sylwia*
12-04-2011, 09:13
W momencie kiedy jestem zalogowana widzę dobrą godzinę wysłania postu. Jak nie jestem - post jest wysłany godzinę wcześniej... :confused:
W momencie kiedy jestem zalogowana widzę dobrą godzinę wysłania postu. Jak nie jestem - post jest wysłany godzinę wcześniej... :confused:
Dziękuję, że to zauważyłaś :)
Serwer nie przestawił automatycznie godziny po zmianie czasu. Już to zrobiłem ręcznie.
carmenta
01-11-2011, 22:36
a ja mam głupie pytanie: czy tylko mi, jak jestem niezalogowana i sprawdzam "nowe wiadomości", to wyświetla się godzina czasu letniego? :)
a ja mam głupie pytanie: czy tylko mi, jak jestem niezalogowana i sprawdzam "nowe wiadomości", to wyświetla się godzina czasu letniego? :)
Poprawione. Dziękuję za info :)
Witam, przez dłuższy czas się nie udzielałam na forum, z powodu pewnego słodkiego bobasa, ale już się tak stęskniłam, że dłużej bez Was nie mogę. Niestety mam pewien problem, cały czas jestem wylogowywana z systemu, przy każdej czynności muszę się na nowo logować i tak w kółko, więc w rezultacie nic nie potrafie zrobić.
Czy to znaczy, że juz mnie tu nie chcecie?:wondering::D
Witam, przez dłuższy czas się nie udzielałam na forum, z powodu pewnego słodkiego bobasa, ale już się tak stęskniłam, że dłużej bez Was nie mogę. Niestety mam pewien problem, cały czas jestem wylogowywana z systemu, przy każdej czynności muszę się na nowo logować i tak w kółko, więc w rezultacie nic nie potrafie zrobić.
Czy to znaczy, że juz mnie tu nie chcecie?:wondering::D
Ooooo przepraszam, już wszystko działa.
Ooooo przepraszam, już wszystko działa.
:eek::eek: Znowu mam ten sam problem, czy ktoś wie o co tutaj może chodzić?:confused:
Lea, w 99% jest to spowodowane złym działaniem Twojej przeglądarki.
Często pomaga wylogowanie się z forum, wyłączeniem przeglądarki i skasowanie wszystkich plików cookies.
Zgłaszając jakiś problem podaj również więcej szczegółów ponieważ trudno Ci pomóc. Przypomina to trochę zgadywanie w ciemno. Czy próbowałaś zalogować się w innej przeglądarce? Na innym komputerze? Jaki był efekt?
Ps. Pamiętaj o unikaniu doublepostingu a już w szczególności triplepostingu ;):)
Dziekuję Adminie za informację:), też myślę, że chyba mam coś z przeglądarką, wcześniej próbowałam się logować przez wypełnienie boxów w nagłówku strony "forumowej" i to zupełnie nie działało, zauważyłam, że gdy wypełniam boxy ponizej informacji o błędzie, logowanie jest efektywne i system przetwarza moje czynności np. dodaje wiadomość. Nie próbowałam zmianiać komputera czy próbowac innej przegladarki, na razie jakoś sobie radzię, jak bedzie mi to bardzo przeszkadzało to pozwolę sobie jeszce sie zgłosić.
O właśnie się to znowu stało, byłam zalogowana napisałam tą wiadomość i kliknęłam, aby ją dodać, kiedy na ekranie zobaczyłam to:
Wiadomość forum
Nie jesteś zalogowany lub nie masz wystarczających uprawnień by obejrzeć wybraną stronę. Może tak być z kilku powodów:
Nie jesteś zalogowany. Wypełnij formularz na dole strony i spróbuj ponownie.
Najwyraźniej jako niezarejestrowana osoba nie masz wystarczających uprawnień aby wejść na tę stronę. Możliwe, że próbujesz edytować czyjąś wiadomość lub administrować forum.
Jeżeli starasz się wysłać wiadomość, możliwe, że zostało wyłączone Twoje konto lub czeka ono na aktywację.
Lea, jeszcze raz wszystko sprawdziłem i od strony forum wszystko jest ok z Twoim kontem.
Czy próbowałaś skasować pliki cookies tak jak sugerowałem?
Adminie, wstyd się przyznać, ale ja jestem straszną technologiczną ignorantką i nie wiem jak to się robi:embarrest:, ale już się przyzwyczaiłam do tego, że muszę ciągle wpisywać login i hasło. Dziękuję Ci za pomoc, dorwę kogoś kto mi pomoże skasować te pliki i może to rozwiaże problem. Pozdrawiam
Blancari
15-11-2011, 01:29
Kochana - możemy Ci pomóc skasować te pliki tylko napisz jaką masz przeglądarkę. Jeśli nie jest to IE to mogę CI pomóc. Jeśli IE- to mogę CI pomóc ... zainstalować inną przeglądarkę :D
a mnie pojawił się inny problem - nie mogę odpisać na wiadomość i całkiem nie wiem czemu - po prostu nie wysyła mi wiadomości :( sprawdzałam na dwóch różnych przeglądarkach
ok - już chyba wiem :p
Kochana - możemy Ci pomóc skasować te pliki tylko napisz jaką masz przeglądarkę. Jeśli nie jest to IE to mogę CI pomóc. Jeśli IE- to mogę CI pomóc ... zainstalować inną przeglądarkę :D
Korzystałam zawsze z IE, ale teraz zauważyłam, że mam na kompie też MF i zaczęłam z niego korzystać, ale muszę się dalej za każdym razem logować. Czy byłabyś tak miła i napisałabyś mi jak skasować te wszystkie "niesmaczne ciasteczka":D
klymenystra
13-12-2011, 13:48
Ja a propos powiadomienia o nowych wiadomosciach, ktore przychodzi na skrzynke mailową. Brzmi ono: Oby odczytać ją kliknij ten link.
Powinno się to poprawic na: Aby ją odczytac, kliknij ten link - bedzie bardziej po polsku i z dobrą interpunkcja :)
Ja a propos powiadomienia o nowych wiadomosciach, ktore przychodzi na skrzynke mailową. Brzmi ono: Oby odczytać ją kliknij ten link.
Powinno się to poprawic na: Aby ją odczytac, kliknij ten link - bedzie bardziej po polsku i z dobrą interpunkcja :)
Bardzo dziękuję :)
Poprawione.
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.