Pokaż pełną wersję : Szycie kostiumów na zamówienie
Całkiem niedawno moja pasja związana z szyciem się ujawniła:D Mając kilkanaście lat potrafiłam już szyć, ale ze względu na brak czasu musiałam zaniechać tego. Poszukiwałam stroju dla siebie, ale zawsze coś mi nie pasowało, jak stanik był dobry to biodra nie i tak na odwrót.
Ostatnio uszyłam na zamówienie kostium do tb. Klientka jest taka szczęśliwa z niego i ja się też cieszę, że ktoś nosi kostium (stanik i pas) mojego autorstwa, nie sądziłam, że to może być taka radość:D
Oto on :
1813
Cena kostiumu uzależniona jest od ilości wykorzystanych zdobień, koralików, materiału itp.
W swojej okolicy znalazłam parę ciekawych materiałów, które można by użyć, zawsze też można mi przysłać materiał z którego to wykonam.
Strój widoczny powyżej, był uszyty bez przymiarki, nigdy tej osoby nie widziałam, ważne okazały się wymiary jakie mi osoba podała (muszą być dokładne). Być może ją zobaczycie gdzieś na pokazie ja nie zdradzę kto to:p choć mogę publikować:)
Kontakt na PW, ashaorient[at]gmail.com lub telefon 666 704 595 (próbować aż odbiorę czasami jestem zajęta i nie słyszę)
Wkrótce umieszczę fotkę jeszcze jednego kostiumu, inny fason:)
Zakręcona BD
08-02-2011, 15:45
a szyjesz też akcesoria jak np. skrzydła isis, fanveile?
Skrzydeł nie zrobię ze względu na brak materiału odpowiedniego, do fanveila potrzebny jest jedwab, którego nie sprowadzam.
Ciekawie skrojona chusta, pas plus zdobienia, rękawki do kostiumu, opaska na włosy, kwiat w kolorze kostiumu, woal ( z tym, że jedwabiu raczej nie zdobędę w okolicy, więc np. cieniutka żorżeta, organza).
Akurat skrzydła się robi z organzy albo z lamy (tej klasycznej, nie z lycrą), więc materiał jest dostępny, tylko trzeba go oddać do plisowania - koszt całej operacji (kupno materiału, wykrojenie, obrzucenie całości overlockiem, koszt plisowania) chyba podobny co gotowych skrzydeł.
Właśnie tej klasycznej lamy to za wiele nie widziałam, tylko srebrną i na pewno by takiej ilości metrów nie mieli. Policzyłam to i za sam materiał by wyszło więcej niż cena na allegro, plus plisowanie...
Komplet top plus pasek (dwie wiązane części)
Strój bardziej tribalowy (proszę nie zwracać uwagi na różową spódnicę:p ) do samodzielnego ozdobienia własną biżuterią. Cena staniczka 55zł, a paska uzależniona od jego długości, grubości itp.
217421752176
Kolejny pas do belly dance szyty na zamówienie, troszkę inny wzór i bogatsze zdobienie :D
25372538
Taka wersja pasa możliwa jest w innych kolorach materiału - elastyczna lama: srebrny, złoty, chaber, czarny, czerwony, róż ( taki jak w pierwszym poście).
agatusia
08-06-2011, 11:05
Właśnie tej klasycznej lamy to za wiele nie widziałam, tylko srebrną i na pewno by takiej ilości metrów nie mieli. Policzyłam to i za sam materiał by wyszło więcej niż cena na allegro, plus plisowanie...
Ja widziałam złotą i srebrną lamę w Leroy Merlin w dziale z firankami po 80 zł za metr, bela o szerokości 3 metrów
agatusia
08-06-2011, 13:42
Trzeba mieć oczy szeroko otwarte ;) i się rozglądać dookoła
agatusia
08-06-2011, 13:43
A mam takie pytanko: Ty sama szyjesz te topy??
Tak sama szyję, projektuję, wprowadzam zmiany, udoskonalam w zależności od materiału ;)
Nie tak dawno wykonałam galabiję do beledi. Klientka zadowolona, więc ja tym bardziej się cieszę :D Galabija ma fantazyjne rękawy, rozcięcie z obu stron i celowe dziury pod pachami ;) Widoczny pasek jest również mojego autorstwa.
Można zamówić taką samą ale np. w innym kolorze, lub w innym fasonie. Wkrótce zamieszczę zdjęcia jeszcze jednej.
30703071
Galabija czerwona :) Materiał trochę sztywniejszy niż tej niebieskiej.
30823083
Podejmę się także innego fasonu, może być wymyślony przez klientkę :D
Kontakt tak jak w pierwszym poście.
Właśnie powstają nowe galabije :D w delikatnym słodkim różu i pastelowym seledynie z drobinkami srebra :D
Do chalidżi również mogę uszyć, klientka może sobie ozdobić panel :)
albo można wybrać materiał już zdobiony, ale wiadomo wtedy cena takiej sukni będzie dużo wyższa o koszt materiału.
Ostatnio widziałam piękny materiał i nadawał by się do chalidżi, ale cena za metr 80zł :confused:
Ostatnio powstał strój treningowy z białej koronki w róże (koronka elastyczna), jest aktualnie w sprzedaży.
31313132
Widoczny tył topu bordowego przez pomyłkę się załączył i nie umiem usunąć:unsure:
W ostatnim czasie powstał strój do tb, w pięknym różu :D
Na biodra dwukolorowy pas, zawiązywany na spódnicy.
Możliwe inne wersje kolorystyczne, z tego samego materiału jest parę kolorów - kontakt na PW.
321232113213
Powyższy kostium wykonany z niezwykle miękkiego i pięknie układającego się materiału. Cudownie pracuje podczas tańca :)
Jestem nim zachwycona.
Polecam dla osób, które chcą mieć kostium bez zdobień ;)
Możliwa zmiana fasonu na życzenie klientki ;) czy zrobienie takiego ze zdobieniami. Kontakt : ashaorient[at]gmail.com lub na priva
Ostatnio powstały ciekawe i wygodne stroje na zajęcia, warsztaty, wystarczą zwykle getry czy inne spodnie.
Amarantowy top wiązany jest na szyi, nowy fason.
3427342834293430
Powstały nowe rzeczy :D
38953896389838993900390139023903
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.