PDA

Pokaż pełną wersję : Mimika i gra aktorska w tańcu

Sowillo
13-02-2008, 16:37
Gdy obejrzałam poniżej załączony film, nie mogłam się powstrzymać by z wami się nie podzielić radością i podziwem.

Dlatego zakładam nowy wątek, w którym możemy zamieszczać filmiki prezentujące przykłady gry aktorskiej tancerek - przykłady pozytywne i negatywne ;):p - byleby wstrząsały, były natchnieniem i wzorem do naśladowania (lub ostrzeżeniem czego powinno się unikać)

Niestety pierwszy filmik nie z tańcem brzucha lecz klasycznym tańcem brzucha Bharatanatyam.
Jednakże artyzm i sztuka aktorska, mimiczna tej tancerki może być wspaniałym natchnieniem i wzorem dla własnej pracy nad kontaktem z publiczności dla każdej z nas;):)

Bharatanatyam - Sabdam - Apoorva Jayaraman - 1/2
http://pl.youtube.com/watch?v=6cT43qX1KAs&feature=related

Anisa Hasna
13-02-2008, 21:30
Świetny filmik. Moją drugą pasją jest teatr i aktualnie staram się stworzyć układ, który przedstawiałby jakąś historię. Mam koniec i prawie początek. Ze środkiem mam problem, ale uda mi się...kiedyś;)
Uwialbiam indyjski za mimikę i teatralność właśnie. Trudno zgrać taniec i gre aktorską. Podziwiam kunszt dziewczyny z filmiku. Chciałabym tak tańczyć <marzy>

Anielskaharmonia
16-03-2008, 01:08
Mam nadzieję, że wątek się rozwinie. Piękny film, piękny taniec, mimika, kobieta i energia jaka płynie z jej tańca.:)

Madziu-Hindusko gdzie jesteś ? To dzięki Tobie wiem, że istnieje taki rodzaj tańca.

Aurinko
16-03-2008, 07:59
Dokładnie to miałam na myśli pisząc w wątku o tańcu w masce!! Dziękuję Safiro!:p

Isar
16-03-2008, 13:37
tak, mimika w hindyskim tańcu jest przezabawna...Jestem oczarowana, jak one potrafią "strzelać" oczyskami...:D

bollyanna
15-07-2008, 08:23
A coż to za zaśmiecanie?