PDA

Pokaż pełną wersję : Raqs Tribal, 29-30 marca 2008, Kraków

Yolanda
14-02-2008, 00:35
Grupa Tańca Orientalnego „Zaghareet”

zaprasza na

I Festiwal Współczesnego Tańca Orientalnego

RAQS TRIBAL

ATS, Fusion, Gothic

Kraków

29-30 marca 2008

12 godzin warsztatów z Elizabeth Strong (USA) oraz Bri Hurley (USA, Czechy)
Scena Otwartaoraz

Raqs Tribal Show
w wykonaniu gwiazd festiwalu oraz zaproszonych gości

niedziela 30 marca, godz. 19.00

Teatr „Groteska”

ul. Skarbowa 2

cena biletu – 15zł (uczestnicy warsztatów - 10zł)
Raqs Tribal Nightsobota, 29 marca godz. 21.00
Shisha Club
Mały rynek 2

Orientalny bazarek

Uwaga!

Zgłoszenia na Scenę Otwartą przyjmujemy do 20 marca

WARSZTATY TANECZNE:

Sobota, 29 marca:

BRI HURLEY

"Tribal movements for intermediate dancers" – 2 godziny, koszt - 70zł

Przygotowaliśmy dla Ciebie mnóstwo nowych tribalowych elementów wraz z wariacjami. Poznasz także zaskakujące kombinacje i przejścia, które można z powodzeniem stosować zarówno w ATS, jak i w Fuzji.

BRI HURLEY

"Shimmies and layaring" – 1 godzina, koszt - 40zł

Miej ciało pod pełną kontrolą! Warsztat poświęcony różnym rodzajom shimmy w wersji tribalowej, m.in. ¾ i „freeze shimmy” w połączeniu z innymi elementami, takimi jak: hip circles, ½ circles, taxeem, maya, swan, wielbłądek.

ELIZABETH STRONG

„Fusion of Turkish Roman with Tribal" – 3 godziny, koszt - 110zł

Czy czujesz, że nadszedł czas na wzbogacenie Twojego repertuaru tribalowych ruchów? Mamy dla Ciebie nowe źródło inspiracji: cygański taniec turecki! Poznaj nowe, ekscytujące kombinacje łączące w sobie tradycyjność stylu tureckiego z nowoczesnością Tribal Fusion.

Niedziela, 30 marca:

BRI HURLEY

„ Dynamic combinations for ATS and Fusion” - 3 godziny, koszt - 110zł

Na tym warsztacie nauczysz się wielu efektownych przejść, kroków i kombinacji, które mogą zostać wykorzystane zarówno w ATS jak i w Fuzji. Bri położy nacisk na połączenie szybkich i wolnych elementów, zwiększających dynamikę tańca. Nowe kombinacje pozwolą Ci poruszać się w różnych kierunkach, nie tracąc jednocześnie kontaktu z partnerem (ATS) oraz efektywniej wykorzystać przestrzeń sceny.

ELIZABETH STRONG

"Floorwork and strengthening" – 3 godziny, koszt - 110zł

Przekonaj się ile gracji może zawierać w sobie taniec na ziemi. Poznaj nowe elementy i kombinacje i naucz się je stosować na różnych poziomach. Zaczniemy od stretchingu i wzmacniania mięśni odpowiedzialnych za efektowny floorwork bez narażania stawów, a w szczególności kolan, na urazy. Warsztat obowiązkowy dla tancerek lubiących balansować przedmiotami. Elizabeth będzie miała ze sobą kilka przedmiotów do nauki balansowania, ale możecie również przynieść swoje ulubione rekwizyty. Wskazane również ochraniacze na kolana i maty do jogi.

Zaliczka za warsztaty w wysokości 100zł płatna do 10 marca. Pozostała kwota do 25 marca.

Uwaga! Możesz zapłacić mniej:

Jeśli do dnia 10 marca zdecydujesz się na wszystkie warsztaty, za pakiet wszystkich zajęć z Bri i Elizabeth + wstęp na show zapłacisz tylko 380zł!

Po 10 marca cena pakietu wynosi 400zł.

Informacja dodatkowa: wyjaśniam, że warunkiem skorzystania z promocji "pakiet za 380 zł" jest wpłata całej sumy do dnia 10 marca 2008 :)

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisy i informacje:

email: info@raqstribal.pl (info@raqstribal.pl)

tel.: 504 217 417

UWAGA!!!

Warsztaty odbędą się w Akademii Tańca przy ulicy Długiej 17 (Pasaż Wenecki)

Farida
14-02-2008, 09:26
Hurra :))) Nareszcie informacje:)))
Bo już ze Sparrow zarezerwowałyśmy nocleg i sie niecierpliwiłyśmy ;)

Wspaniała inicjatywa, świetne warsztaty, cudowne miasto :smile1::nuts:.
Dziękujemy Yolando!!! :biggrin:

Sparrow
14-02-2008, 09:46
<radocha>

a jeszcze wieksza radosc to taka ze wczesniej Yolanda bedzie w Krakowie i na tych warsztatach tez chce byc - zeby miec jakies blade pojecie o wszystkim :) na festiwalu :D

Maja
14-02-2008, 10:07
Też chyba na wszystko jadę :)

Jolu, a czy sobotnie warsztaty będą popołudniu?

Yolanda
14-02-2008, 11:48
Też chyba na wszystko jadę :)

Jolu, a czy sobotnie warsztaty będą popołudniu?

Wstępnie ustalone godziny warsztatów to:
sobota od 12 do 20 (z dwiema przerwami)
niedziela od 9 do 17 z jedną przerwą

Godziny te mogą ulec jeszcze niewielkim zmianom.

Kaira
14-02-2008, 14:36
Jaki poziom tribalowy / bellydance'owy powinno się mieć by wziąć udział w poszczególnych warsztatach..? I czy naukę z filmów instruktażowych można uznać za jakieś opanowane podstawy tribalu? :unsure:

Quesse
14-02-2008, 15:01
Farido: a gdzie nocujecie? Macie jakiś tani nocleg w Krakowie, który możecie polecić? :)

Muszę przyznać, że cena mnie miło zaskoczyła:) Bałam się, że będzie drożej. Więc mooooże mi się uda wybrać:) Jeszcze tylko jakiś tani nocleg i tani bilet na pociąg...
Strasznie bym chciała tam być!

A, jak już się tam wybieramy, to koniecznie musimy się jakoś skontaktować, będzie taki mini-zlot forumowy przy okazji:)

Mam jeszcze pytanko do Yolandy: ile mniej więcej osób będą liczyły grupy na warsztatach? Chciałabym wiedzieć, bo boję się, że szybko zabraknie miejsc, jeszcze przed 10 marca;)

<idzie się zastanowić, skąd wziąć forsę na warsztaty>

Farida
14-02-2008, 15:14
Farido: a gdzie nocujecie? Macie jakiś tani nocleg w Krakowie, który możecie polecić? :)

Sparrow załatwiała nam nocleg :) Zgadałyśmy sie na PM i postanowiłyśmy razem coś skombinować :)
Tak Wiec, mamy zarezerwowany pokój 3 osobowy, w jakimś hotelu, 120 zł/24h, 20 minut piechotą od miejsca warsztatów :) Tak mi mowiła Sparrow przez telefon ;D Ale nie pamiętam dokładnych danych, wiec Sparrow popraw mnie :p Moze Quesse ulokujesz sie razem z nami w tym samym hotelu?:) Byłoby super :))) A może mają tam jakiś 4 osobowy pokój i byłoby wtedy jeszcze taniej, Sparrow???

A, jak już się tam wybieramy, to koniecznie musimy się jakoś skontaktować, będzie taki mini-zlot forumowy przy okazji:)

Tak, tak jestem za :) Zlot forumowiczek na imprezie shisha night ;D
Semiramis, cos kiedyś pisała, że też jedzie :>

Mam jeszcze pytanko do Yolandy: ile mniej więcej osób będą liczyły grupy na warsztatach? Chciałabym wiedzieć, bo boję się, że szybko zabraknie miejsc, jeszcze przed 10 marca;)
<idzie się zastanowić, skąd wziąć forsę na warsztaty>

Dołączam sie do zapytania :)

Kaira
14-02-2008, 15:44
Sparrow załatwiała nam nocleg :) Zgadałyśmy sie na PM i postanowiłyśmy razem coś skombinować :)
Tak Wiec, mamy zarezerwowany pokój 3 osobowy, w jakimś hotelu, 120 zł/24h, 20 minut piechotą od miejsca warsztatów :)

Ech dziewczyny... jeszcze pół roku, może niecały rok... i będę mogła przenocować stado bellydancerek w swoim własnym domu, ile się zmieści tyle śpi ;)
Tylko musi mi się ustabilizować sytuacja rodzinna... :unsure:

A mini-zlot jak najbardziej :D Mam nadzieję że się poznamy i udamy razem na pokaz w Grotesce, jak już nie na te warsztaty... będzie super :yeahhh:

Aliyah
14-02-2008, 15:53
się dzieje ;)
mam nadzieję, że dam radę dotrzeć ;) a przy okazji odwiedzić przyjaciół w Kraku ;)

Quesse
14-02-2008, 15:58
Keira: tak, jestem za, zlot musi się odbyć, a zawsze łatwiej nam będzie łazić po Krakowie z kimś "miejscowym" :D

A gdzie odbywają się warsztaty? Bo w ogłoszeniu nie zauważyłam adresu...

Sparrow: napisałam do Ciebie w sprawie noclegu;)

Maja
14-02-2008, 16:03
Warsztaty będą w Novej Szkole Tańca na ul. Grabowskiego 11 [niedaleko rynku].
Generalnie i szkoła i teatr są w okolicach rynku :)

Sparrow
14-02-2008, 16:26
Sparrow: napisałam do Ciebie w sprawie noclegu;)

:D odpowiedzialam w sprawie noclegu :D

Farida
14-02-2008, 17:19
Quesse, a więc witaj w naszym pokoju :D :biggrin:

Bardzo nam sie przydasz :D
Objaśnisz nam słownik na żywo :D :D :D

Yolanda
14-02-2008, 21:01
Jaki poziom tribalowy / bellydance'owy powinno się mieć by wziąć udział w poszczególnych warsztatach..? I czy naukę z filmów instruktażowych można uznać za jakieś opanowane podstawy tribalu? :unsure:

Wszystkie warsztaty przeznaczone są dla osób średniozaawansowanych, jednak Bri zapewniła mnie, że program i sposób prowadzenia zajęć pozwoli skorzystać z nich osobom zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym.

Warsztaty będą w Novej Szkole Tańca na ul. Grabowskiego 11 [niedaleko rynku].
Generalnie i szkoła i teatr są w okolicach rynku :)

Byłoby fajnie, ale obawiam się, że krakowska filia Novej ma raczej kameralny charakter.... Dlatego warsztaty z Elizabeth i Bri odbęda się w Akademi Tańca przy ulicy Długiej 17.

Jest tam duża piękna sala z lustrami i widokiem na miasto :)

Sparrow
14-02-2008, 21:53
Byłoby fajnie, ale obawiam się, że krakowska filia Novej ma raczej kameralny charakter.... Dlatego warsztaty z Elizabeth i Bri odbęda się w Akademi Tańca przy ulicy Długiej 17.

Jest tam duża piękna sala z lustrami i widokiem na miasto :)

o, to cos nowego... nie mam pojecia gdzie to jest i jak daleko do naszego noclegu... ale sie dowiemy :)

Kaira
14-02-2008, 22:59
Dziewczyny, Długa jest niedaleko i dojście tam będzie stanowiło miły spacerek od Rynku. Oczywiście można podjechać 1-2 przystanki tramwajem. Tak czy siak - nie jest to dramatycznie daleko, to centrum miasta :)

Farida
14-02-2008, 23:08
Dziewczyny, Długa jest niedaleko i dojście tam będzie stanowiło miły spacerek od Rynku. Oczywiście można podjechać 1-2 przystanki tramwajem. Tak czy siak - nie jest to dramatycznie daleko, to centrum miasta :)

Kairo dzieki za info :) Przejdziemy sie na piechote, w końcu nie często bywa sie w Krakowie ;) Dla mnie będzie to pierwszy raz :)

Quesse
15-02-2008, 13:36
Quesse, a więc witaj w naszym pokoju :D :biggrin:

Bardzo nam sie przydasz :D
Objaśnisz nam słownik na żywo :D :D :D

Oj, obawiam się że za wcześnie na mój instruktorski debiut:D:D ale zrobię co w mojej mocy xD

No, to teraz jeszcze dużo czasu na zdobywanie pieniążków. Już nie mogę się doczekać!:yeahhh:

Maja
15-02-2008, 22:28
Jolu,
a o której skończy się niedzielne show?

Yolanda
16-02-2008, 00:42
Jolu,
a o której skończy się niedzielne show?

Niedzielne show powinno skończyć się około 21.

:)

*Sylwia*
16-02-2008, 09:37
No dobra... a czy któraś z was planuje występ na otwartej scenie? :D

Smecia
16-02-2008, 11:07
Niedzielne show powinno skończyć się około 21.

To chyba raczej nie zdążę na pociąg o godz. 20 :(

Maja
16-02-2008, 11:14
Szkoda, że tego show nie ma w sobotę :(

Quesse
16-02-2008, 11:55
Jest jakiś pociąg do Warszawy około 22:50. Idealnie:)

Maja
16-02-2008, 12:07
Ale to TLK... boję się tym jechać. No i w Wawie jest o 5. Tata może nie chcieć się o 4 zrywać, żeby po córcie przyjechać na dworzec.

Quesse
16-02-2008, 13:27
Ja tam się cieszę, że TLK - tańsze! No i o 4 już jeżdżą tramwaje, może nie będzie trzeba nocnym wracać do domu... Wolę dać swojemu tacie pospać;)

Farida
16-02-2008, 14:50
Ja musze sie dostać jakoś na 5:00 do Gdańska ;D Bo na 8:00 mam zajecia na uczelni :p

Yolanda
19-02-2008, 01:38
Ale to TLK... boję się tym jechać. No i w Wawie jest o 5. Tata może nie chcieć się o 4 zrywać, żeby po córcie przyjechać na dworzec.

Kiedy właśnie TLK to najlepsze pociągi! Szybkie jak ekspresy, a ceny biletów porównywalne z pospiesznymi.

Sirrun
19-02-2008, 11:27
A czy osoba zupełnie "ciemna" w tribalu poradzi sobie na warsztatach? Miałam nadzieję, że będzie coś dla osób początkujących:( W krakowie nie ma w ogóle gdzie na tribal iśc i nie ma jak zrobic się z siebie średniozaawansowaną:( Szkoda.

Yolanda
19-02-2008, 13:34
A czy osoba zupełnie "ciemna" w tribalu poradzi sobie na warsztatach? Miałam nadzieję, że będzie coś dla osób początkujących:( W krakowie nie ma w ogóle gdzie na tribal iśc i nie ma jak zrobic się z siebie średniozaawansowaną:( Szkoda.

W pierwszy weekend marca prowadzę warsztaty w Krakowie (ATS + Tribal Fusion). Będzie okazja żeby zapoznać się z podstawami Tribalu.

Poza tym, jak już pisałam wcześniej, poprosiłam Bri i Elizabeth, żeby tak ułożyły program warsztatów, żeby mogły z nich skorzystać osoby na różnym poziomie zaawansowania. Według Bri jest to możliwe :)

Przytoczę zresztą słowa Bri:

"I would consider the level of all the workshops to be intermediate in the way that the czechs use the term. We will teach the courses to include beginning level dancers.
Beginners will take away different things from the seminars than intermediate dancers. Beginners will learn some moves, maybe remember some combos or choreography but they will get good training for flexibility and strength as well basic posture and mechanisms.
Intermediate dancers will be able to learn lots of new movements and techniques as well as what is listed above for beginners. "

Sparrow
19-02-2008, 13:39

ja jestem zupelnie ciemna nie tylko w tribalu ale wogole w tancu brzucha ale jade i tak, chociaz bardzo czesto mam wizje siebie siedzacej i patrzacej na te wszystkie dziewczyny ktore wszysciutenko potrafia zrobic to co im jest pokazane a ja jak taki kolek ;p;p;p
ale powiedzialam sobie ze jak TAKIE warsztaty opuszcze no to juz wogole.... i jade mimo wszystko :D:D:D

Yolanda
26-02-2008, 01:27
Tu możecie obejrzeć filmik z Elizabeth Strong:
http://www.youtube.com/watch?v=WzqM41IQkhw

A tu jej strona:
http://www.strongdancer.com/

I forum na Tribe.net:

http://tribes.tribe.net/elizabethstrong

Hana
08-03-2008, 15:51
Dobrze rozumiem z tego planu festiwalu, że w sobote są tylko warsztaty i zabawa w Shishy, a w niedziele warsztaty + występy?

Yasirah Mahibah
08-03-2008, 17:41
Kurczę, fajnie byłoby iść na Tribal... Szkoda że tam gdzie mieszkam nie ma zajęć z Tribalu...

Safiyyah
09-03-2008, 14:32
Widzę, że ładny zlot się szykuje :)
Kaira kiedy idziemy po bilety na show?:)

Semiramis
10-03-2008, 15:08
Jaki dałyście tytuł przelewu? Nie idę na wszystkie warsztaty i się zastanawiam czy oprócz imienia i nazwiska 'Raqs Tribal' wystarczy :D

Yolanda
11-03-2008, 01:42
Jaki dałyście tytuł przelewu? Nie idę na wszystkie warsztaty i się zastanawiam czy oprócz imienia i nazwiska 'Raqs Tribal' wystarczy :D

Wystarczy w zupełności :)

Vea
12-03-2008, 23:28
Bilety na niedzielne występy gdzie można zakupić? :)

Może jakimś cudem mi się uda pojawić chociaż na występy:)

Yolanda
13-03-2008, 17:02
Bilety na niedzielne występy gdzie można zakupić? :)

Może jakimś cudem mi się uda pojawić chociaż na występy:)

Bilety na niedzielny show i SO będą do kupienia bezpośrednio przed pokazami.
Przypominam, że dla uczestniczek warsztatów, które wykupiły cały pakiet zajęć, bilet na show jest bezpłatny :)

Vea
13-03-2008, 18:36
i cena jest taka jak na stronie ? 15 zł ?

Jejku.. tak chce jechać, już tyle czasu nie miałam styczności z tańcem, że aż się trzęsę na samą myśl :)

z chęcią bym wzięła udział w warsztatach, ale... zawsze ten sam problem $ :/

Farida
13-03-2008, 22:16
Jeszcze tylko 16 dni ;) <zniecierpliwiona> ;)

Semiramis
14-03-2008, 16:04
Oj Farido :) Mam nadzieję, że zobaczę Cię z Emilią na scenie otwartej? :) Póki co ja też jescze tylko muszę kupić bilety na pkp i.. :)

Amadzon
14-03-2008, 22:00
Ale dobry dowcip :P Ale może na następnym raqs się skusimy :D
Semiramis fajnie będzie Cię znowu zobaczyć w Krakowie :)
Ja się też już doczekać nie mogę warsztatów :) Ciekawe czego nowego się nauczymy-mam nadzieję że dużo tego będzie :D

Farida
14-03-2008, 22:14
Hahaha, wlasnie Aniu, dobry zart ;) Az sie zadławiłam pijąc herbatkę ;) Ale na następnym, czemu nie :) Ja jestem za, Emilka tez, z tego co napisała wyzej, tylko czy nas beda chciec ;) :D

*Sylwia*
14-03-2008, 23:07
co mają nie chcieć :bigsmile: Otwarta scena to otwarta... dla wszystkich :D Ja może też na następnym wystąpię, bo najpierw chyba oswoję się z występami przed publicznością.

Semiramis
15-03-2008, 00:30
co mają nie chcieć :bigsmile: Otwarta scena to otwarta... dla wszystkich :D Ja może też na następnym wystąpię, bo najpierw chyba oswoję się z występami przed publicznością.

Sylwia, ja myślałam, że Ciebie też zobaczę.. :D To kto się zgłosił..? Chyba zobaczymy dopiero 30 marca..

Farida
15-03-2008, 07:41
Semiramis, a Ty sie już zgłosiłaś?:D ;);)

Ciekawe czego nowego się nauczymy-mam nadzieję że dużo tego będzie :D

Myśle, że każde warsztaty w których uczestniczymy uczą nas bardzo, bardzo wiele i zawsze z każdych wynosi się coś, co później sie udoskonala do czasu następnych warsztatów ;) I to właśnie najbardziej kocham w warsztatach. 'Prace domowe' ;) I tą determinacje, która kieruje nami by każdy nowo poznany ruch opanować perfekcyjnie :)

*Sylwia*
15-03-2008, 10:29
może i bym mogła ułożyć sobie jakaś choreografię ale to byłby mój pierwszy występ przed publicznością i trema mogłaby mnie zjeść. Wszędzie mogłabym zrobić z siebie pokrakę ale nie tam :bigsmile:

Sparrow
16-03-2008, 13:07
jeszcze 13 dni :D:D:D

Farida
16-03-2008, 15:40
Ja mam tylko nadzieje, ze zdarzmy tam dojechac na 10:45...Dlatego, ze jedyny pociag ktory ma nas dowiezc z Gdańska, w Krakowie jest o 10:45 czy jakos tak ;D Ale podobno, z tegoż pociągu możemy sie w Warszawie przesiasc na express i też dojedziemy do Krakowa na 6 z kawałkiem :>
Sparrow, czy my juz w sobote rano mozemy sie zameldować w tym naszym hotelu??? O której Ty tam będziesz??
Quesse, a Ty o której będziesz???

Sparrow
16-03-2008, 21:53
Ja mam tylko nadzieje, ze zdarzmy tam dojechac na 10:45...Dlatego, ze jedyny pociag ktory ma nas dowiezc z Gdańska, w Krakowie jest o 10:45 czy jakos tak ;D Ale podobno, z tegoż pociągu możemy sie w Warszawie przesiazc na express i też dojedziemy do Krakowa na 6 z kawałkiem :>
Sparrow, czy my juz w sobote rano mozemy sie zameldować w tym naszym hotelu??? O której Ty tam będziesz??
Quesse, a Ty o której będziesz???

no wlasnie problem polega na tym ze u nich sie doba zaczyna o 12 :( dopiero tak ze po pierwszych warsztatach bysmy sobie pobiegly bo to niedaleko jest zupelnie
ja z domku wyjezdzam okolo 5 rano i za trzy godz bede czyli... kolo 8 juz w Krakowie...

jejku, nie wiem co Wam doradzic - na warsztaty sie spoznic... o tam jednak ze dwa przystanki tramwajem sa a przeciez tramwaje nie chodza tak "na gwizdek" :(
jak mozecie przeczekac od 6 w Krakowie na dworcu przy kawce tudziez herbtce to od osmej cos poradzimy :)
ino jeszcze nei wiem co ;) ale poradzimy - najwyzej nastepna herbatka tudziez kawka ;) na dworcu

Farida
16-03-2008, 22:31
My jakoś koło 23:00 w piątek wyjezdzamy z Gdańska :)

No wlasnie tak myslalam, ze od 12stej liczą dobę :p Z dwojga złego już lepiej przyjechać o tej 6stej i sie poszwędać w spokoju po Krakowie z rana;) Zobaczymy jak nam z tymi pociągami wyjdzie :>

Yolanda
17-03-2008, 02:30
i cena jest taka jak na stronie ? 15 zł ?

Zgadza się, cena biletu na show to 15 zł dla osób "z zewnątrz" i 10 zł dla uczestniczek warsztatów (nawet jak ktoś bierze udział tylko w jednym :) )

Isar
17-03-2008, 08:26
ehh, dziewczyny, troche Wam zazdroszczę...w każdym razie przyjemnej impry życzę. :D

Quesse
17-03-2008, 13:03
Dziewczyny, ja będę w Krakowie o 9. A w przerwie polecimy się zakwaterować.
Już niedługo:)

Semiramis
17-03-2008, 14:18
A na sobotniej imprezie będzie jakiś pokaz? I jeszcze chciałabym się spytać ile kosztuje wstęp? :)

Sparrow
17-03-2008, 21:48
Popieram Farida :D szybko zleci na milym oczekiwaniu a jak pogoda troszke choc dopisze to zobaczysz kawalek Krakówka :)

:D bedzie suuuuper :D jeszcze tylko 12 dni :D:D:D

Farida
17-03-2008, 22:08
Oby tylko pogoda dopisała :) !!!!!!!! Bo U nas w Gdańsku już było tak ślicznie...a dzisiaj znowu taaaak zimno ;(((((( I deszcz ;(

Sparrow
18-03-2008, 16:26
taaa, deszcz powiadasz... :( u nas dzis snieg regularny sypal... a teraz slonce w zenicie :) ale tez zimno :(

Farida
18-03-2008, 17:39
U nas dziś śnieżyca :-\
Zaczynam obmyślać choreografie poprawiającą pogode w ciągu 2 tygodni ;)

*Sylwia*
18-03-2008, 18:55
Jak już ułożysz to prześlij do wszystkich uczestniczek lub zamieść na forum. Wszystkie będziemy tańczyć :D

A w Warszawie pogoda też jest okropna :mad:
Mam nadzieję że w końcu przyjdzie wiosna

Farida
18-03-2008, 20:14
Okej i pozniej wszystkie razem zatańczymy nasz taniec słońca na scenie otwartej ;) :D

Sparrow
18-03-2008, 22:35
o to to! jak pomoze to sie przyłaczam :D:D:D

Mona Monne
20-03-2008, 18:45
Bardzo proszę o PW tę przemiłą osóbkę, która zaoferowała mi nocleg.

p.s.
Yola nie zostawiła mi żadnych namiarów :rolleyes:

Eskarino
20-03-2008, 22:21
A ja mam pytanko: czy na scene otwarta i raqs tribal show (jako widz- narazie raczkuje w TB ;P) trzeba jakos wczesniej kupwoac bileciki czy kto zechce to wejdzie? No i pytanie moze troche trywialne ale jestem tez zainteresowana- gdzie bedize sie znajdowal "orientalny bazarek" ? :D

Sparrow
25-03-2008, 09:11
bus zarezerwowany, pokoj potwierdzony, gotowa by jechac, niech juz bedzie piatkowy wieczor :D

Admin
25-03-2008, 09:29
Liczymy na kilka zdań opisu, kogo spotkałyście z forum, jak było na warsztatach i po nich. Mam nadzieję, że w galerii umieścicie zdjęcia.:)

MalenaSlav
25-03-2008, 13:00
No i pytanie moze troche trywialne ale jestem tez zainteresowana- gdzie bedize sie znajdowal "orientalny bazarek" ? :D

Ja tez chciałam zapytać gdzie ten orientalny bazarek będzie się mieścił? Ktoś wie?? :-)

*Sylwia*
25-03-2008, 13:24
Też jestem ciekawa co z tym bazarkiem. Pisałam kilka dni temu do Yolandy z pytaniami ale niestety jeszcze mi sie odpisała (zabiegana jest pewnie i święta były). Chciałam też wziąć kamerę żeby co nieco nagrać ale nie wiem czy będzie można.

Jeszcze 2 dni w biurze :wacko: jak ja wytrzymam... yhhhh

Chcę już tam być :D

Smecia
25-03-2008, 14:12
Przyznam, że mam problem ze skupieniem uwagi na czymś innym niż Kraków, nie wiem jak dam radę przetrwać te najbliższe 3 dni w pracy :confused:

Quesse
25-03-2008, 14:16
Liczymy na kilka zdań opisu, kogo spotkałyście z forum, jak było na warsztatach i po nich. Mam nadzieję, że w galerii umieścicie zdjęcia.:)

Oczywiście, napiszemy małe sprawozdanie!:)

Ja też nie mogę się doczekać:D Już niedługo!!!

Sakina
25-03-2008, 15:19
Rozumiem, że na scenie otwartej występić każdy może?A czy scena otwarta i niedzielny pokaz sie jakoś ze sobą łączy czy to oddzielne imprezy? I właśnie jesli tylko ktoś coś wie na temat bazarku niech daje znać! Pozdrawiam

Farida
25-03-2008, 21:42
Bilety Gdańsk-Kraków, Kraków-Gdańsk kupione :) Dziś z Emilką byłyśmy :) Dziewczyny, jeszcze tylko 3 dni!!! :)))))))

Sakina
26-03-2008, 11:46
Czy któraś z Was będzie występowała na scenie otwartej? Na warsztaty się pchac nie będę, bo nie mam żadnych tribalowych podstaw ale występ z chęcią zobaczę. Ciekawi mnie czy któraś z Was uda mi się zobaczyc.:)

Solencja
26-03-2008, 12:22
Yolando- czy jest jeszcze możliwość "wepchnięcia" się na jakieś warsztaty??

Amal
26-03-2008, 15:53
Cześć dziewczyny, mam dla Was propozycję. Mogę przenocować parę osób w zamian za "pakiet" warsztaty+przedstawienie itd., jeśli jeszcze znalazło by się dla mnie miejsce (to właściwie pytanie do YOLANDY)
Mam wolne jednopokojowe mieszkanie 10 min od centrum i zmieści się tu od 4 do 6ciu dziewczyn w porywach :)

Vea
26-03-2008, 20:27
A czy jedzie ktoś z okolic Katowic i będzie wracał w niedziele po Gali ?

( błagam niech się ktoś znajdzie:P)

Farida
26-03-2008, 23:17
Jeszcze tylko 2 dni do wyjazdu :)
Oby tylko pogoda nam dopisała :)))

Yolanda
27-03-2008, 02:17
Rozumiem, że na scenie otwartej występić każdy może?A czy scena otwarta i niedzielny pokaz sie jakoś ze sobą łączy czy to oddzielne imprezy? I właśnie jesli tylko ktoś coś wie na temat bazarku niech daje znać! Pozdrawiam

Na Scenę Otwartą zapraszamy wszystkie odważne i chętne dziewczyny :)

Bazarek zaopatrują nasze gwiazdy.
Pierwszeństwo wyboru "dóbr" będą miały oczywiście uczestniczki warsztatów. Pozostałe rzeczy zostaną wystawione w teatrze przed pokazem (od około 18.30) oraz w czasie przerwy.

Yolanda
27-03-2008, 02:21
Yolando- czy jest jeszcze możliwość "wepchnięcia" się na jakieś warsztaty??

Zostało jeszcze kilka wolnych miejsc.
Zapraszam :)

*Sylwia*
27-03-2008, 15:29
No i pogoda zapowiada się całkiem niezła:

http://pogoda.onet.pl/0,196,38,miasto.html

:biggrin:

Farida
28-03-2008, 11:04
Nasza podróż rozpoczyna sie dzisiaj o 19:26 :) Dziewczyny!! Do zobaczenia w Krakowie :)))))))))))))))))

Quesse
28-03-2008, 17:31
No to do zobaczenia:) Ja na szczęście dopiero o 6 rano, mam szansę się przespać. Za to wracać do Warszawy będę całą noc, dojadę w poniedziałek rano - do domu, prysznic i biegiem na zajęcia, które trwają cały dzień:D Ach, męczący weekend się zapowiada;) Już nie mogę się doczekać warsztatów:)

Farida
28-03-2008, 17:47
My chyba wracamy Quesse tym samym pociagiem :)? 22:50 bodajże ;)
Moje zajecia, rozpoczynaja sie w poniedziałek o 8:00 a w Gda bedziemy o 10:00...;) Sa obowiazkowe i jeszcze nie wiem jak sie wytłumacze, dlaczego mnie nie ma :p Do tego w poniedziałek mam bardzo wazne zaliczenia, na które chce sie uczyc dzisiejszej nocy w pociagu ;)

Quesse
28-03-2008, 18:01
Tak, ten sam pociąg. W Warszawie jest o 5 rano. Ja na swoje zajęcia zdążę - ale po nieprzespanej nocy to będzie hardocore! A zwłaszcza że pierwszy mam taniec - dość wymagający fizycznie jazz. A potem to już studia... do wieczora...

Farida
28-03-2008, 18:04
Czego sie nie robi dla tańca ;) Dobra, ja mykam :) Do zobaczenia :))))

Admin
28-03-2008, 18:48
Pamiętajcie o zdjęciach naszej grupy z forum z Yolandą i innymi. :)
Liczymy również na opisy jak było.;):)

Udanych warsztatów, bawcie się dobrze !

Intisar
30-03-2008, 22:26
Właśnie jestem na świeżo po Raqs Tribal Show i muszę napisać, że jestem pod dużym wrażeniem grupy Ani Redlin i jej samej. Nie dziwię się, że ta grupa wygrała, bo wszystko w ich występie było profesjonalne: od techniki, przez wyrażane emocje (niestety nie wszystkie uczestniczki sceny otwartej były świadome, że taniec brzucha ma wyrażać jakieś emocje :P), aż po stroje- zero pomponów z narzuty na sofę ;) Dziewczyny wprowadziły nastrój morskiej głębi. To było naprawdę coś.
Poza tym moją uwagę zwróciła Daria, która miała ciekawy układ zahaczający o hip hop.
Polki są naprawdę na światowym poziomie, na równi z gwiazdami zagranicznymi! :thumbsup: :)

Mona Monne
30-03-2008, 22:45
Liczymy również na opisy jak było.;):)

Rewelacyjnie adminie, rewelacyjnie!
Byłam głównie na zajęciach z Bri Hurley, dlatego tylko na jej temat się wypowiadam. Prowadziła warsztaty bardzo profesjonalnie, z nieukrywaną pasją opowiadała o Tribalu. Zachęcała do zadawania pytań, na które odpowiadała cierpliwie i rzetelnie, pokazywała dokładnie ruchy i tłumaczyła. Zadbała również o zmianę miejsc wśród uczestniczek (dość ważna kwestia) tak aby każda mogła być bliżej lustra. Jestem bardzo zadowolona z warsztatów u Bri i choćbym chciała to naprawdę nie mam się czego czepiać.
Elizabeth to skromna, piękna i przemiła młoda kobietka. Nie uczestniczyłam w jej zajęciach, więc to wszystko.
Yolu OGROMNE podziękowania dla Ciebie za zorganizowanie tak energetycznego wydarzenia i możliwość poznania tak wspaniałych instruktorek. Wybudziło mnie ze skrzeczącej rzeczywistości. Od tego weekendu jestem niewątpliwie fanką Raks Tribal Festival i kibicuję II festiwalowi. Sciskam

Kaira
30-03-2008, 23:06
Właśnie zrzucam zdjęcia i filmy z aparatu, więc już wkrótce zamieszczę je w internecie po obróbce.
Na warsztatach nie byłam, za to byłam na imprezie w Shishy w sobotę i na niedzielnych pokazach.
Ze swojej strony chciałam OGROMNIE pogratulować naszym wspaniałym rodzimym tancerkom - dziewczyny, jak napisała Intisar, dałyście pokaz fantastycznych umiejętności, techniki, wasze choreografie, stroje i wytworzony klimat - oczywiście kwestia gustu, jedne podobały się bardziej a drugie mniej - ale niezależnie od tego moim zdaniem były na poziomie światowym ;)

Jeśli chodzi o występy gości z zagranicy, jestem pod wrażeniem tańca Elizabeth Strong oraz pierwszej choreografii z mieczami zespołu z Czech. Druga podobała mi się... mniej ;) Równie zaskakujacy co odważny był układ zespołu Zaghareet do poloneza z "Pana Tadeusza". No i cudnym pomysłem na zakończenie była choreografia Yolandy z zespołem tańca irlandzkiego :D

Filmiki nagrane, wszystko wrzucę na Youtube więc ci co nie byli będą mieli okazję zobaczyć. Jeszcze raz gratuluję wszystkim uczestniczkom i mam nadzieję na powtórkę za rok :)

Intisar
30-03-2008, 23:42
Jeśli chodzi o występy gości z zagranicy, jestem pod wrażeniem tańca Elizabeth Strong oraz pierwszej choreografii z mieczami zespołu z Czech. Druga podobała mi się... mniej ;) Równie zaskakujacy co odważny był układ zespołu Zaghareet do poloneza z "Pana Tadeusza". No i cudnym pomysłem na zakończenie była choreografia Yolandy z zespołem tańca irlandzkiego :D

Masz rację Kaira, zapomniałam wspomnieć o nich, a jest o czym :)
Dziewczyny, koniecznie to obejrzyjcie!

MalenaSlav
30-03-2008, 23:56
Jestem świeżo (dodając czas na wieczorną pizzę na Rynku ;-)) po obejrzeniu dzisiejszego konkursu i pokazu i:
SUPER !!!

Dziewczyny - jesteście świetne! Robiłam dużo fotek - może coś jutro gdzieś pozamieszczam, jak mi się uda szybko zrobić z nimi porządek.

Wystepy były świetne !! I bardzo różnorodne.
Było kilka występów na naprawdę wysokim poziomie (no pomijająć gwiazdy wieczoru - bo te wiadomo, że były cudne aachh ta Elizabeth, achh ta Bri ... oj było na co popatrzeć!).

Jedno zstrzeżenie - nie było bazarku !! Czy uczestniczki warsztatów wykupiły wszystko wcześniej ?? ;-))

Smecia
31-03-2008, 08:49
Przyznam, że jeszcze jestem pod wrażeniem całej imprezy. Warsztaty z Bri były dla mnie niesamowitym przeżyciem i kopalnią wiedzy o tribalu. Jako początkująca tribalka nauczyłam się tylu nowych figur, że ledwo zdołałam je zapamięteć:) A kombinacje, niby nic trudnego, ale robią wrażenie.
Niedzielna scena otwarta. Powiem jedno. Mamy w Polsce wspaniałe tancerki tribal. Grupa Ani, której serdecznie gratuluję, naprwdę zatańczyła niesamowicie. Całość była dopracowana w każdym calu. Po prostu śiwetnie.
Pozostałe dziewczyny, szczególnie z grupy zaawansowanej z Novej Szkoły Tańca z Katowic, też dały niezły popis swoich umiejętności.
Show. Co tu dużo pisać, jak dziewczyny umieszczą filmiki, to same zobaczycie. Bir pokazała klasę, Elizabeth poruszała się z niesamowitą lekkością, grupa Yolandy zaskoczyła (bardzo pozytywnie) doborem muzyki. El Raks Sael z Czech w pierwszym występie z miczami, też bardzo mi się podobał. Końcówka w wykonaniu Yolandy i zespołu tańczącego taniec irlandzki (chyba) dała bardzo ciekawy efekt. Dzkoda Jolu, że tak mało było Ciebie widać. Wspaniałe przeżycia. Bardzo dziękuję Yolando za zorganizowanie tej imprezy. Czekam już na nastepną, mimo iż jeszcze nie dotarłam do domu :D

Farida
31-03-2008, 11:14
Ja właśnie wrtóciłam (weszłam do domku) :) Było niesamowicie cudownie :) Reszte opisze pozniej bo musze sie ogarnac i leciec na uczelnie :))) Pozdrawiam forumowiczki, które miałam przyjemnosc poznac osobiscie :))

Quesse
31-03-2008, 14:38
O rany... Było CUDOWNIE!!!
Opiszę wszystko, jak ochłonę, obiecuję.

Eskarino
31-03-2008, 14:38
W warsztatach nie uczestniczylam ale bylam na niedzielnym pokazie i scenie otwartej. Jestem pod wielkim wrazeniem - pokazy byly naprawde super. Koncowa fuzja- genialna! Zwycieski zespol Ani Redlin tez sie pieknie zaprezentowal. Natomiast z solistek osobiscie mocno kibicowalam Ani Sztubie- bardzo charyzmatyczna, zdolna i przykuwająca uwage (wygladem i tancem) dziewczyna.
Pozniejsze show jak juz dziewczyny pisaly fantastyczne! Faktycznie drugi pokaz El Raks Sael troszke dziwny, moze nie tak klimatyczny ale mial w sobie duzo wdzieku i humoru wiec narzekac nie bede ;)
Ogolnie rzecz ujmujac bylo cudownie. Brawa dla organizatorki i do zobaczenia za rok :D

PS Maleno- bazarku faktycznie nie bylo. A szkoda- myslalam ze wyjde z teatru z jakims slicznym gadzecikiem :D Ale to moze nastepnym razem :)

Yolanda
31-03-2008, 15:21
I po Festiwalu...

Dziękuję wszystkim uczestniczkom za przybycie i stworzenie świetnej atmosfery :)

Jutro napiszę więcej, teraz idę odpoczywać ;)

Aha, znalazłam na You Tube filmik, który może się spodobać uczestniczkom pierwszych warsztatów z Liz:
http://www.youtube.com/watch?v=E-wtEe0PAiI

Swoją drogą, te sobotnie warsztaty z Elizabeth, to jedne z najlepszych, na których kiedykolwiek byłam. I ta muzyka... :rolleyes:

Maja
31-03-2008, 18:21
Dziękuję Ci, Jolu, za zorganizowanie wspaniałych warsztatów! Bri znałam skądinąd, więc wiedziałam, że będzie bardzo dokładnie i powoli. Elizabeth zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. To taka miła i ciepła osoba. Jestem zakochana w jej tańcu od paru m-cy, więc te warsztaty były dla mnie spełnieniem snu. :love:
Teraz czekam na szersze informacje dot. letniej edycji. :D

PS. Dziewczyny, dajcie znać, kiedy zamieścicie filmiki z występów na youtube!

Quesse
31-03-2008, 18:49
Rewelacja absolutna! Jestem zachwycona warsztatami i pokazami!

Zacznę od pozdrowień dla moich współlokatorek - wspaniale się z Wami mieszkało, do zobaczenia przy następnej takiej okazji! Świetnie, że mogłyśmy się wreszcie poznać:)

Teraz WIELKIE PODZIĘKOWANIE dla Yolandy - to, co robisz, jest niesamowite! Twoja praca włożona w propagowanie tego tańca jest niezwykle ważna - cytując Gosię Gonciarz: "Przejdzie do historii!"
Z całego serca dziękuję, oby tak dalej!

A teraz o warsztatach.
Byłam zachwycona warsztatami z Bri - zobaczyłam jej niezwykle ciekawą technikę wykonywania ATSowych ruchów - inaczej, niż robimy je u Basi. Poznałam też parę nowych ruchów, przepiękne i efektowne kombinacje ATSowe i usłyszałam wiele ważnych porad technicznych. Bri jest przesympatyczną i niezwykłą osobą, każdemu mogę polecić warsztaty z nią. Ma ogromną wiedzę i umiejętności, również niezwykłą wiedzę o ludzkim ciele i o tym, jak dbać o zdrowe i bezpieczne wykonywanie figur. Jest wspaniała, mam nadzieję, że jeszcze przyjedzie do Polski:)

Elizabeth jest cudowna! Porusza się w tak hipnotyzujący sposób, że nie sposób przestać na nią patrzeć. Fantastycznie poprowadziła zajęcia - widać było, ile pracy włożyła w przygotowanie się do nich. Płyta i materiały były cudownym prezentem, dzięki temu wiem, że nie zapomnę tak od razu tego, czego się uczyłam.
Warsztaty z floorwork były świetne - zobaczyłam parę nowych, ciekawych figur i śliczną kombinację, poznałam fajne ćwiczenia wzmacniające, wreszcie dowiedziałam się trochę o backbendach i poznałam kombinację ćwiczeń rozciągających do osiągnięcia szpagatu. To wszystko było niezwykle przydatne, mam co ćwiczyć na długo! W dodatku Elizabeth była w stanie zmotywować nas do wysiłku i tańczenia - mimo, że miałyśmy za sobą już sporo godzin tańca, a mało godzin snu. Poprowadziła te zajęcia tak, że wyszłam zmęczona, lecz zachwycona i pełna energii - a bałam się, że wyjdę wykończona i obolała. Było naprawdę świetnie.

A warsztaty z turkish roman powaliły mnie na kolana, to właśnie te podobały mi się najbardziej. Teraz marzę o tym, by uczyć się dalej tego tańca. Jest taki niezwykły - sprawia wrażenie prostego i swobodnego, choć nie jest łatwy - ten rytm jest niezwykle trudny do zrozumienia i zatańczenia, a sposób poruszania się także trzeba wyćwiczyć. Jest to taniec niezwykle kobiecy i wesoły - ale inaczej niż taniec brzucha - to kobiecość pełna dumy i siły, cieszenie się i chwalenie własnym ciałem. A zarazem jest w tym także pewien pierwiastek męski, tak jak w tym układzie, którego uczyła nas Elizabeth - trochę takie połączenie męskości z kobiecością... Takie miałam wrażenia na temat tego tańca:) Mam co ćwiczyć, jestem naprawdę zachwycona. A ambicja zmusza mnie, by starać się zrozumieć ten rytm i taniec choć trochę.

Dodam jeszcze, że Bri i Elizabeth to osoby niezwykle skromne i miłe, bezpretensjonalne i życzliwe. Zero gwiazdorstwa! Stworzyły wspaniałą atmosferę, przekazywały nam ogromnie wiele - a przy tym nie próbowały przekonywać, że mają jedyny słuszny przepis na taniec - przeciwnie, sprawiały wrażenie osób bardzo otwartych. Ta ich skromność była ujmująca:)

Występy mnie zachwyciły! Ze sceny otwartej najbardziej podobała mi się grupa Ani Redlin - a pozostałe grupy także były bardzo efektowne.
Solistki też robiły wrażenie - taniec każdej był inny, miał klimat:)
A co do głównych występów - wszystkie były rewelacyjne! Taniec Zaghareet i fuzja z irlandzkim- takie z przymrużeniem oka, dowcipne, pomysłowe i efektowne:) Zespół czeski był niesamowity, oba występy bardzo mi się podobały, ich taniec to niezwykła sztuka. Wszystkie pozostałe występy też robiły wrażenie, a Bri i Elizabeth były... Chyba nie muszę o tym mówić... Doskonałe, niezwykłe, robiły wielkie wrażenie... Słowa tego nie opiszą.

Po tym weekendzie mam masę pomysłów, wyniosłam wiele inspiracji i poczułam klimat tribalu. Zachwyciłam sie nim na nowo, wciąga mnie bardziej i bardziej:)

Sparrow
31-03-2008, 21:40
Bylo naprawde wspaniale - oczekiwalam warsztatow ale to co dostalam przeroslo wszystkie moje oczekiwania. Strona organizacyjna - mucha nie siada :) Jolu brawa Tobie i wszystkim innym ktorzy wlozyli tyle wysilku zeby dopiac wszystko na ostatni guzik...

a same warsztaty - Quesse opisala wszystko tak wspaniale ze nic dodac nic ujac :) podpisuje sie pod tym wszystkimi nogyma i recami (Vasanta sie pewno...;) )

a wystepy... brak slow:) Zarowno zespoly jak i solistki na scenie otwartej zaprezentowaly sie absolutnie cudownie - wiemy przeciez ze niektore osoby sa poczatkujace i patrzac pod tym katem naprawde ogromne brawa dla nich!!!!
Prezentacje gwiazd - F E N O M E N A L N E...

Jolu, wspaniala wspaniala inicjatywa!!!!
ja chce jeeeeeszzzzczeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!

MalenaSlav
01-04-2008, 00:16
Zapraszam do obejrzenia albumu zdjęć:
http://picasaweb.google.com/MalenaSlav

Moje fotki to może nie mistrzostwo świata ;) ale też nie są takie złe ;) - więc nawet je upublicznię i zapraszam do obejrzenia. Jakość fotek bywa różna, bo pierwszy raz robiłam zdjęcia w takim świetle (nazwijmy to "scenicznym").

Dodam tylko, że zakochałam się w Elizabeth Strong, bo poza tym, że cudnie tańczy, jest piękną kobietą, ma charyzmę na scenie, to jeszcze doskonale się fotografuje - no po prostu ideał !! ;-)

Nefissa
01-04-2008, 00:17
Ania Redlin & Team - chylę czoło w szacunku dla Waszego tribala...

anna.redlin
01-04-2008, 01:13
To i ja dodam swoje trzy grosze ;)

Elizabeth mnie zachwyciła, a sobotnie zajęcia z turkish romani rozbroiły (część pierwsza) i oczarowały (część druga). Zabawne jest to, że nastawiałam się na coś kompletnie innego i miałam poważne podejrzenia, że mi się nie spodoba - a ostatecznie to była najlepsza lekcja z całych warsztatów. Zresztą kto był to pewnie pamięta moje wybuchy entuzjazmu, bo nie mogłam się powstrzymać :toung:

Koncert w Grotesce był superfajny, przede wszystkim to ogromna przyjemność występować na teatralnej scenie, i nie mieć potem na zdjęciach logo sponsora za plecami - tu wielki ukłon w stronę Joli!!! A dodatkowy dla Sylwestra który na festiwalu był niewidzialną ręką i siłą spokoju, a także przemiłym głosem z offu ;)
Ale z was fajna para! ;)

I słówko na stronie:
Wszystkim osobom które głosowały na nas i wszystkim które mówią nam te przemiłe rzeczy bardzo dziękuję, a szczególnie miło mi jest dlatego, że jadąc na festiwal cały czas zastanawiałam się czy te moje produkcje to się mieszczą w definicji tribalu czy nie mieszczą ;D
Tak to jest ze swobodą twórczą (za którą tribal kocham przeogromnie) że właściwie nie wiesz dokąd cię to zaprowadzi.
Dziękujemy bardzo i obiecujemy następnym razem zagrać wam coś pięknie na nowych cymbałkach.
Buziaki!

Kaira
01-04-2008, 01:13
:eek::eek::eek: :blink::blink::blink: :nuts: :nuts: :nuts:

Dziewczyny, zobaczcie sobie tę galerię!

Zdjęcia są rewelacyjne, ja się z moimi już nie będę kompromitować nawet :eek:

Są piękne, dziękuję MalenaSlav za wspaniałą pamiątkę!

shamadan
01-04-2008, 01:32
j.w :) wspaniale !

ORIENTMANIA
01-04-2008, 01:53
Rewelacja absolutna! Jestem zachwycona warsztatami i pokazami!

Teraz WIELKIE PODZIĘKOWANIE dla Yolandy - to, co robisz, jest niesamowite! Twoja praca włożona w propagowanie tego tańca jest niezwykle ważna - cytując Gosię Gonciarz: "Przejdzie do historii!"

Nie wiedziałam, że mnie się tak uważnie słucha;) Muszę uważać, na to, co mówię;) Od dziś będę mówić dwaaaaaaa raaaazy woooooolniej z przerwaaaaaami na myśleeeeeenie :D

A tak poważnie: przyłączam się do gratulacji. Nie widziałam wprawdzie tego wszystkiego na własne oczy, ale chylę czoła przed inicjatywami wpuszczającymi powiew świeżości na nasze taneczne podwórko.

Intisar
01-04-2008, 02:00
MalenaSlav, niezłe te Twoje fotki, a szczególnie te, gdzie jest ogromna przestrzeń nad tancerkami. Są naprawdę artystyczne i oddają klimat :)

*Sylwia*
01-04-2008, 10:35
Jestem zachwycona całym festiwalem. Warsztaty były naprawdę wspaniałe. Niestety w sobotę poszłam na obiad do knajpy o wdzięcznej nazwie Lanczowisko, na ul. Szpitalnej 40 i nieźle się tam strułam. Każdy ruch brzuchem powodował u mnie ból. Do dziś (wtorek) jeszcze nie najlepiej się czuję. Przestrzegam wszystkich przed tym miejscem !!!

Ale wracając do festiwalu... Bardzo podobały mi się kombinacje na warsztatach z Bri. Mogłam też trochę popracować nad swoim shimmie.
A co do tańca turecko - cygańskiego... Miałam podobne odczucia jak ty Aniu. Dla mnie to było niesamowite doświadczenie.

A to co zobaczyłam na pokazie końcowym zwaliłoby mnie z nóg gdybym stała... całe szczęście siedziałam. Nie wiedziałam że mamy takie dobre tancerki w Polsce. Naprawdę oniemiałam. Mam teraz motywację aby więcej ćwiczyć :D

Jolu... Wielkie dzięki dla Ciebie za ten festiwal, za to ile pracy i serca w niego włożyłaś. Z niecierpliwością czekam na informacje dotyczące obozu.

Roksolanka (Naima)
01-04-2008, 10:49
Czytam sobie Wasze posty i dochodzę do wniosku, ze to jest jeden z tych nielicznych momentów, gdy żałuje, że nie mam o tribalu pojęcia. Bo myślę, że byłabymtotalnie zachwycona.
Zazdroszczę Wam tych emocji.
A Yolandzie siły, że to zrobiła.
Wyrazy uznania
mnr

Semiramis
01-04-2008, 12:54
Przyłączam się do dziękczynnych śpiewów dla Yolandy. Przedsiębiorcza babka! Gratuluję jej pomysłu i świetnej organizacji warsztatów. A co do samych warsztatów to jestem z nich bardzo zadowolona. Byłam tylko na 6h z Bri. Kobieta mnie pozytywnie zaskoczyła swoją energią, uśmiechem, poczuciem humoru (szczególnie jak batem zmuszała nas do trzymania postawy :P) i oczywiście ruchami.. Poznałam trochę inne ATSowe ruchy niż te z moich zajęć, ale nie to było najważniejsze. Bri uczyła kontaktu wzrokowego z partnerką i fantastycznie pokazała razem z Magdą, że
nawet stosując tylko 3 figury można zatańczyć piękną improwizację. Teraz tylko muszę przypomnieć sobie niektóre nazwy poznanych figur :)
Na pokazie niedzielnym nie byłam, ale mam nadzieję, że jeszcze na nie jednym będę :)
Pojawiłam się na sobotniej imprezie w Shishy. Sam klub zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Przypominał układem podziemny dwupoziomowy labirynt. W każdym końcu ślepego zaułka była sala z pufami i stolikami.
Nawet dało się poczuć klimat orientu :P Salka do tańczenia była malutka, ale jakoś zmieściła sie tam spora widownia, ekipa telewizyjna i tancerka. Widziałam tańczącą Darię. Dziewczyna malutka, filigranowa, ale jej włosy same mówiły o jej temperamencie :) Taniec był bardzo energetyczny a muzyka super (może ktoś zna nazwę zespołu/utworu?). Potem tańczyła Marta. Układ był bardzo spokojny, ale tancerka przykuwała wzrok.
Świetnie czuła się przed kamerą, widać jest stworzona na scenę :)
Trzymam za was kciuki dziewczyny z Zaghareet!
Teraz zaczynam oszczędzać na tribalowe wakacje :)

Farida
01-04-2008, 14:06
Brak słów by opisać emocje jakie towarzyszą mi przy wspominaniu całej tej imprezy :-) Wyjazd na te warsztaty był jedną z najlepszych rzeczy jakie przytrafiły mi się w zyciu :-)

Podziękowania:
Quesse i Sparrow ;-) i oczywiście Emilki (Amadzon) za to, że wytrzymały ze mną w jednym pokoju ;) I za cierpliwość gdy spiesząc się na impreze sobotnią w shishy one cierpliwie czekały , aż Farida się domaluje ;D I Emilce dziekuje, za makijaż jaki sobie zrobiła, ze miałyśmy się z czego cieszyc ;DDD
Mam nadzieje, ze to nie ostatnia nasze wspólne pomieszkiwanie i na nastepny raz znajdziemy sobie coś na niższym piętrze ;-) (Ciekawe, na którym pietrze pomieszkiwała Semiramis :>)
Semiramis ;) mieszkałaś z nami w kamienicy, a nie zajrzałaś do nas wredotko :> Nie ładnie hihi ;-) Pozdrawiam Cie serdecznie, szkoda, ze nie mogłaś z nami zostac na Raqs tribal show Było niesamowicie!!!

Dziewczyny, które poznałam na warsztatach – ze mogłyśmy się poznać))!!! Wirtuallain (przepekna bizuteria- dziekuje :* ;-)) , Maja, Layali, Monne albo Moon - kurcze nie pamiętam nicka dokładnie, ale którąś z Was miałam okazje poznac :) , Monika z grupy Ani, Ania R. :-), i dla wszystkich, których tutaj nie wymieniłam, bo po prostu zapomniałam imion/nicków ;-D

MEGA OGROMNE PODZIĘKOWANIA DLA YOLANDY- za zorganizowanie festiwalu, za danie nam możliwości uczenia się od najlepszych, za zarażanie Polski tribalem ;) Za Show, które zorganizowałas. DZIEKUJĘ !!!!!!! :-)))))))

Ani Redlin – za cudowny pokaz grupowy, nie ukrywam, ze trzymałyśmy za Was bardzo mocno kciuki!!!:) I za Twoją solówke – była niesamowita!!!

Zaghareet – Za to, ze jesteście :) Ze propagujecie tą sztuke w Polsce. Za cudowny występ do Poloneza ;-D Za Wasze solówki – Daria była fenomenalna:D!! Jej solówka zarówno w sobote jak i w niedziele, utwierdziła nas w przekonaniu, ze to chodzący wulkan energii!!! :D Ona jest niesamowita :D Fuzja Yolandy z Irlandzkim - niesamowite zaskoczenie :) Szkoda, ze tak mało było Cie widac :( Ale rewelaaaaaacjaaa :) (wciąż w kółko przegladam nagrane przeze mnie filmy ;-)) Layali, Twój taniec…cudo :) Polska ma niesamowite tribalki, choc ich tak niewiele :-) :-(

Grupy kursanckie Yolandy – za ATS :-) Dziękujemy, za wspanialy pokaz!!!

Wszystkim solistkom, które odważyły się wyjść na scene. Dziękujemy, ze mogłyśmy Was oglądać !!!:)

Zespół czeski w kabaretowym wcieleniu ;D Rewelka ;D Te, które nie były maja czego żałować ;) Pokaz z mieczami – cudowny!!!:)

Warsztaty.
Kazde takie warsztaty chłonę jak gąbka, gdyż to jedyna droga, bym mogła się uczyc tej pieknej sztuki. Od jutra zaczynam odrabiac tą ogromną pracę domową ;)
Warsztaty zarówno z Bri jak i z Elizabeth były dla mnie niesamowitym przezyciem . Troszeczke brakowało nam kondycji po nocy spedzonej w pociągu i kolejnej nieprzespanej nocy po shishy, ale Red bulle i czekolada stawiały nas na nogi :-D
Z warsztatów z Bri wyniosłam mase nowych ruchów, kombinacje były super :-)) swietnym rozwiązaniem bylo to, ze wykonywałyśmy je w parach z roznymi uczestniczkami warsztatow :-)) Szczególnie dziekuje tutaj 3 z nich ;)

Elizabeth – niesamowita osobowość. Warsztaty z cygańskiego tanca tureckiego były Bossskie!!! Sama nie wiedziałam, czy pisac czy tanczyc by to wszystko pozostawic w swojej pamieci na dłużej ;) Tak wiec spisałam i co lepsze moje opisy sa nawet czytelne po przelozeniu je na wyobraznie, a pozniej na taniec ;D Floorwork…tego wlasnie mi było trzeba. Niesamowite sekwencje ruchow, swietne cwiczenia rozciagajace. Z tych wyczerpujących zajec wyszlam z taką energia, ze pozniej nie wiedziałam jak sie jej pozbyc :p

Bardzo się ciesze, ze dostałyśmy od Elizabeth materiały dot. warsztatów z cyganskiego tanca tureckiego ;-) No i muzyka :-) Muzyka na tych warsztatach była fenomenalna.

Bri i Elizabeth stworzyły świetną atmosferę na tych warsztatach :-) świetnie sie bawiłam.

Te warsztaty to kopalnia inspiracji!!!!!:-))))

DZIEKUJE ZA WSZYSTKO, WSZYSTKIM!!!!!!!!!!!! :*

Zapraszam do obejrzenia albumu zdjęć:
http://picasaweb.google.com/MalenaSlav

Moje fotki to może nie mistrzostwo świata ;) ale też nie są takie złe ;) - więc nawet je upublicznię i zapraszam do obejrzenia. Jakość fotek bywa różna, bo pierwszy raz robiłam zdjęcia w takim świetle (nazwijmy to "scenicznym").

Dodam tylko, że zakochałam się w Elizabeth Strong, bo poza tym, że cudnie tańczy, jest piękną kobietą, ma charyzmę na scenie, to jeszcze doskonale się fotografuje - no po prostu ideał !! ;-)

Piekne zdjęcia!!!:) Dziękujemy :***

Ja mam pare filmików i zdjęcia grupowe :) Wrzuce je tutaj popołudniu :)

Intisar
01-04-2008, 15:05
Czytam sobie Wasze posty i dochodzę do wniosku, ze to jest jeden z tych nielicznych momentów, gdy żałuje, że nie mam o tribalu pojęcia. Bo myślę, że byłabym totalnie zachwycona.

Z moich obserwacji jako tribalowego laika wynika, że różni się on od Raks Sharki nie tyle techniką, co stylem tańczenia (bardziej "twardy" i "szorstki" że tak powiem, bez takiej ilości ozdobników), no i oczywiście strojami (bardziej mroczne i z innymi ozdobami). Tribalki to nie dziewczyny z haremu podczas uczty, tylko wojowniczki na polu bitwy ;)
Wydaje mi się, że w samej technice jest mniej różnic niż podobieństw.
Jeśli coś źle mówię (piszę), to proszę Tribalki, żeby mnie poprawiły :)

Quesse
01-04-2008, 15:20
A moim zdaniem jest masa różnic właśnie w technice i ruchach. Bo styl, klimat, stroje są tak różnorodne zarówno w tribalu, jak i w tradycyjnym tańcu brzucha, że nie tutaj upatrywałabym różnic.
"Twardy" czy "szorstki" tribal nie jest - potwierdzą to na pewno osoby, które widziały występ Ewy, zwyciężczyni w kategorii solistek na scenie otwartej. Była lekka, delikatna, subtelna, emanowała takim niewinnym wdziękiem - a przy tym był to 100% tribal.
Więc nie wiem, czy można mówić o różnicy jeśli chodzi o styl, wydźwięk czy przekaz emocjonalny. Raczej:
*muzyka (chyba jasne:))
*stroje - ale to mniej ważne, bo wynika z innych czynników (stylistyki, muzyki itp.)
*ruchy - w tribalu jest wiele ruchów, które nie pojawiają się w tb. Mówię tu o fuzji, bo w ATSie chyba tym bardziej występują całkiem inne ruchy. Ruchy, które występują zarówno w tb, jak i w tribalu, często wykonywane są w tribalu inaczej, nieco inną techniką. W tribalu wszystko jest bardzo "mięśniowe" - przy nauce ruchu od razu skupiamy się na tym, jakich mięśni użyć, a w tb nie zawsze. Oprócz tego w tribalu stosuje się różne ruchy zaczerpnięte z innych tańców, łączy się je swobodnie. Niektóre z nich zdecydowanie nie znalazłyby zastosowania w tb.
Tak więc sądzę, że właśnie w technice, ruchach i krokach leży różnica. Ale to temat rzeka, a ja nie jestem chyba zbyt kompetentną osobą do wypowiadania się o tym;)

MalenaSlav
01-04-2008, 16:38
Zdjęcia są rewelacyjne, ja się z moimi już nie będę kompromitować nawet :eek:

Są piękne, dziękuję MalenaSlav za wspaniałą pamiątkę!

Dzięki za bardzi miłe słowa ! :* Ale ja też uważałam, że moje są niezbyt piękne, a tu proszę - podobają się. Dziękuję za wszystkie pozytywne opinie i cieszę się, że przy okazji udało się przekazać troche tego niezwykłego klimatu jaki miały wszystkie pokazy. Zniecierpliwiona czekam na filmiki i inne galerie.

Kaira - wrzuć fotki i nie daj się prosić! :) Na pewno są lepsze niż Ci się wydaje - ja też zawsze jestem przesadnie krytyczna wobec tego co zrobię sama.

Co do festiwalu - to już bym chciała, żeby był przyszłoroczny! :)
Naprawdę rzadko można obejrzeć coś tak interesujacego, emocjonalnego, a jednocześnie eksperymantalnego!! (oj rzadko i to nawet w Krakowie)

Jak się będę ropisywać po kolei to trochę zajmie, no ale:

Obie grupy kursanckie z Szkoły Novej - bardzo fajnie, widać, że się dziewczyny nie obijają na zajęciach! :)

Anna Sztuba - baaardzo mi się podobała!! Co za niezwykła osobowść sceniczna!

Anna Redlin - co ja się będę powtazrać za innymi. I solistka i grupa - super !! Świetne przygotowanie, pomysły, emocje!

Beata Ciepły - ahh coś mrocznego ma w sobie, taki gotyk z niej bije!

Siostry Ziemer - bardzo fajnie, Barbara jeszcze stremowana, ale się rozkręca. A Ewa - no I miejsce mówi samo za siebie!

Edyta Dendra - dziewczyna, któa miała ciekway pokaz, ale był problem tehcniczny z muzyką, i tym bardziej brawa, że pokaz tak brawurowo wykonała.

Zghareet - piękny układ, piękne kobiety i piękne stroje. :)

Daria - interesujący układ! wulkan energii!! tylko jedna fotka bo mi migawka nie nadążała ;-))

Magda Herwy - dziewczyna urodzona do występowania na scenie. A to jak dwa razy zatańczyła samą tylko dłonia zasługuje na głębokie ukłony!

El Raks Sael - no co ja powiem, zaskoczyły mnie! Najpierw wyglądały jak afgańścy wojownicy a potem jak kokietki z wodewilu. To się nazywa kobieca zmienność !! :)

Bri Hurley - bardzo oryginalna osoba na scenie, momentami oaza spokoju a już za chwilę wybuch energii.

Elizabeth Strong - już pisałam, że się zakochałam !!!, więc nie komentuje bo bedę nieobiektywna. (nawet nie jestem ani torchę zazdrosna, że podobała się bardzo mojemu chłopakowi - jak mu się podobają takie kobiety to jestem z niego dumna!! nawet sobie mogę dopisać, że muszę być w tym typie;) ).

Fuzja - zespół irlandzki i Yolanda - rewelacja !!!

BRAWA DLA WSZYSTKICH ARTYSTEK I DLA ORGANIZATORKI !!!!
Naprawdę było warto !

Farida
01-04-2008, 16:47
Foto grupowe :) Tylko te 2 mam z grupowych, a nie widze na nich wszystkich, a szkoda :(

[1.GRUPA] (http://lh3.google.pl/sloneczniq/R_JJ1voW8WI/AAAAAAAAAzg/DsYMV2ozAII/grupatribalkrakow.JPG.jpg)

[2.GRUPA] (http://lh5.google.pl/sloneczniq/R_JJ3PoW8XI/AAAAAAAAAzo/phOPvRqgCSU/grupatribalkrakow1.JPG.jpg)

Maja
01-04-2008, 16:56
Foto grupowe :) Tylko te 2 mam z grupowych, a nie widze na nich wszystkich, a szkoda :(

[1.GRUPA] (http://lh3.google.pl/sloneczniq/R_JJ1voW8WI/AAAAAAAAAzg/DsYMV2ozAII/grupatribalkrakow.JPG.jpg)

[2.GRUPA] (http://lh5.google.pl/sloneczniq/R_JJ3PoW8XI/AAAAAAAAAzo/phOPvRqgCSU/grupatribalkrakow1.JPG.jpg)
Link nr 1 mi się nie otwiera, bo nie mam pozwolenie dostępu...:blink:
Dzięki za zdjęcia z Bri! :dziekuje:

Farida
01-04-2008, 16:58
Link nr 1 mi się nie otwiera, bo nie mam pozwolenie dostępu...:blink:
Dzięki za zdjęcia z Bri! :dziekuje:

Dziwne :> Bo album jest publiczny :) Sprobuj jeszcze raz :) Czy komus jeszcze sie nie otwiera??

Maja
01-04-2008, 17:01
Jeżeli nr 1 to pierwsze zdjęcie z Bri, to weszłam na nie ze zdjęcia drugiego [kliknęłam strzałkę "wstecz"]. W takim razie nie ma problemu. :)

Smecia
01-04-2008, 17:01
Mi się nie otwiera :(
Już mam. Dzięki, super fotki :D

Maja
01-04-2008, 17:03
Ja też znowu sprawdziłam - teraz nie mogę wejść na żadno zdjęcie :blink:

Semiramis
01-04-2008, 17:05
[1.GRUPA] (http://lh3.google.pl/sloneczniq/R_JJ1voW8WI/AAAAAAAAAzg/DsYMV2ozAII/grupatribalkrakow.jpg)

[2.GRUPA] (http://lh5.google.pl/sloneczniq/R_JJ3PoW8XI/AAAAAAAAAzo/phOPvRqgCSU/grupatribalkrakow1.jpg)

Powinno już działać :)

Quesse
01-04-2008, 17:07
Mi się nie otwierają niestety.

Maja
01-04-2008, 17:08
[1.GRUPA] (http://lh3.google.pl/sloneczniq/R_JJ1voW8WI/AAAAAAAAAzg/DsYMV2ozAII/grupatribalkrakow.jpg)

[2.GRUPA] (http://lh3.google.pl/sloneczniq/R_JJ3PoW8XI/AAAAAAAAAzo/phOPvRqgCSU/grupatribalkrakow1.jpg)

Słusznie - powinno, ale nie działa. :(

A która z Was ma zdjęcia grupowe z Liz?

Smecia
01-04-2008, 17:10
http://lh5.google.pl/sloneczniq/R_JJ3PoW8XI/AAAAAAAAAzo/phOPvRqgCSU/grupatribalkrakow1.JPG.jpg

Spróbujcie tu, ewentualnie można skopiować link bezpośrednio do przeglądarki, mi dopiero wtedy zadziałało.

Farida
01-04-2008, 17:19

[2.GRUPA] (http://lh5.google.pl/sloneczniq/R_JJ3PoW8XI/AAAAAAAAAzo/phOPvRqgCSU/grupatribalkrakow1.jpg)

Teraz mi pokazuje, ze nie mam uprawnien ;D

Reasumując:
http://lh3.google.pl/sloneczniq/R_JJ1voW8WI/AAAAAAAAAzg/DsYMV2ozAII/grupatribalkrakow.JPG.jpg

http://lh5.google.pl/sloneczniq/R_JJ3PoW8XI/AAAAAAAAAzo/phOPvRqgCSU/grupatribalkrakow1.JPG.jpg

Działa?:p

Smecia
01-04-2008, 17:24
Działa, tylko musisz potwierdzić link przyciskiem ENTER (tak jakby drugi raz w przeglądarce), zanznaczyć go i potwierdzić, mi zadziałało

Quesse
01-04-2008, 17:32
Dzięki, wreszcie zadziałało:)

Ale wszystkie wesoło wyglądamy, nie widać zmęczenia:)

*Sylwia*
01-04-2008, 19:30
Zapraszam do mojej galerii z warsztatów :D

http://www.belly-dance.pl/galeria/showgallery.php?cat=572

Eskarino
01-04-2008, 21:17
Dziewczyny czekamy na wiecej zdjec i jakies filmiki! I prosze sie zadnych fotek nie wstydzic bo nie ma czego- w kazdych znajda sie jakies perelki. Nawet ja- kompletny antytalent w kwestii fotografii zrobie czasem dobre zdjecie. A poniewaz z wami gorzej niz ze mna napewno nie jest (bo nie jest to fizycznie mozliwe ;P)wiec prosze wrzucac i nic sie nie mitygowac :) Kazdy chetnie obejrzy i powspomina (bo jets co) nawet jesli ich liczba mialaby zahaczac o 1000 ;)

Marzenie
01-04-2008, 22:47
Strasznie żałuję, że nie mogłam tam być. :cry:
A jeszcze bardziej, gdy oglądam takie fajne zdjęcia i tyle pozytywnych relacji.

Kaira
01-04-2008, 23:37
Dziewczyny na razie trzy filmiki :)

http://www.youtube.com/watch?v=QuoSIq5R728
polonez :D

http://www.youtube.com/watch?v=iY8kJB76-0c
Bri

http://www.youtube.com/watch?v=cgMBQrGF3EM
Yolanda z Irlandczykami ;)

Jeszcze mam Elizabeth, ale póki co składam :)

Aha, przepraszam za jakość filmików i że są "pourywane", wynika to z tego, że mój aparat ma jedynie opcję nagrywania filmu przez 30 sekund. Jak te 30 sekund mija to jeszcze chwilkę trwa zanim mogę zacząć kręcić znowu. Więc zawsze parę sekund przerwy między filmikami pojedynczymi jest... Ale wydaje mi się że i tak filmiki w miarę oddają klimat.
Oglądajcie :D

Inci
01-04-2008, 23:49
Taniec irlandzki z Yolandą fantastyczny.
Brawo, Brawo,Brawo!
Bardzo podoba mi się choreografia i oczywiście solówki Yolandy.
GRATULACJE!!!

Semiramis
02-04-2008, 00:31
Ta fuzja jest genialna!!! Coś pięknego! Ah...

Vea
02-04-2008, 07:16
Ta fuzja jest genialna!!! Coś pięknego! Ah...

popieram w 100% !! Niesamowite !!

*Sylwia*
02-04-2008, 10:28
http://rapidshare.com/files/104242086/Raqs_Tribal.rar.html
Rapidshare

http://picasaweb.google.com/Anyali.Tribal
Album Picasa

Zdjęcia z warsztatów do pobrania ;) można pobrać z obydwu miejsc... jak komu wygodnie.

Farida
02-04-2008, 12:54
http://rapidshare.com/files/104242086/Raqs_Tribal.rar.html
Rapidshare

http://picasaweb.google.com/Anyali.Tribal
Album Picasa

Zdjęcia z warsztatów do pobrania ;) można pobrać z obydwu miejsc... jak komu wygodnie.

Dzieki :-))))

*Sylwia*
02-04-2008, 13:24
Mam jeszcze nagrane na kamerze filmy z występów Bri, Elizabeth i El Raqs Sael. Dziś postaram się zgrać na kompa i może jutro gdzieś wrzucę.

Farida
02-04-2008, 14:16
Mam jeszcze nagrane na kamerze filmy z występów Bri, Elizabeth i El Raqs Sael. Dziś postaram się zgrać na kompa i może jutro gdzieś wrzucę.

Czekamy :)

Ja to co obiecałam kilku osobom, przesle pocztą w czwartek :)

Marzenie
02-04-2008, 16:05
Dzięki dziewczyny za filmiki!
Polonez był niesamowity! Nie byłam sobie w stanie po opisach wyobrazić jak by mogła wyglądać taka fuzja, a okazało sie że wyszedł bardzo interesujący taniec. :)

Jamilah
02-04-2008, 16:46
Super!!!!

Layali
02-04-2008, 17:29
Dziewczyny miło było poznać Was na tym festiwalu... dzięki temu odzyskałam nadzieję co do rozwoju polskiego tribalu na mapie świata :) hehehe... Wszystkie jesteście świetne... o warsztatach i występach napisano już wiele miłych słów więc powiem tylko jedno: DZIĘKUJĘ (za festiwal, warsztaty, przepiękne występy, atmosferę itp.)... mam nadzieję, ze nasze grono sukcesywnie będzie się powiększać :)

Gorąco całuję i do zobaczenia w Ustce :)

Farida
02-04-2008, 17:32
Właśnie dziewczyny :-))) Już niedługo, kierunek -> Ustka :))))

Layali
02-04-2008, 17:51
po festiwalu (zwłaszcza po obejrzeniu filmu: fuzja z irlandzkim) utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że Yolanda jest boska... świetny organizator :toung:, choreograf i przede wszystkim tancerka (po prostu WOOOWWWW) :)... jestem dumna, że mogę się u niej uczyć i mam okazję z nią pracować (i nie jest to żadna "wazelinka")

Quesse
02-04-2008, 18:09
Layali - pozwolę sobie upewnić się: pod tym nickiem kryje się Magda Herwy?
Jeśli dobrze zgadłam, to GRATULUJĘ FANTASTYCZNEGO POKAZU!!! Niesamowicie cię poruszasz, magia i 100% tribalowego klimatu... Byłam pod wrażeniem:)

Layali
02-04-2008, 18:59

tak to ja Magda Herwy = Layali :) baaaaardzo dziękuję za ciepłe słowa
Pozdrawiam serdecznie

scarabee
02-04-2008, 23:52
hmm wybaczcie że się wtrącę :embarrest:
w Ustce - kiedy? co? jak? - o jakiekolwiek informacje proszę! Bo nie dosć że tribal, to jeszcze niecałe 10km od mojego domu rodzinnego... Nie, to zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe ;)

AishaYildirim
03-04-2008, 08:29
Dziewczyny na razie trzy filmiki :)

http://www.youtube.com/watch?v=QuoSIq5R728
polonez :D

http://www.youtube.com/watch?v=iY8kJB76-0c
Bri

http://www.youtube.com/watch?v=cgMBQrGF3EM
Yolanda z Irlandczykami ;)

Jeszcze mam Elizabeth, ale póki co składam :)

Przepięknie :D
I fuzja zaskakujaca....ale najbardziej podobał mi sie Polonez i skojarzył mi sie, ni mniej ni wiecej, z wystepami The Indygo (tak sie to chyba pisze:embarrest:).
Gratulacje dziewczyny :biggrin:!!
Gratulacje Jolu :biggrin:!!

Jeśli dobrze zgadłam, to GRATULUJĘ FANTASTYCZNEGO POKAZU!!! Niesamowicie cię poruszasz, magia i 100% tribalowego klimatu... Byłam pod wrażeniem:)

A ja sie moge pochwalic ze bardzo sie ciesze iz Magda bedzie prowadziła w naszej szkole zajęcia z Tribalu :embarrest:.
Od poczatku wiedziałam ze oddajemy dziewczyny w dobre rece.... a teraz mam nadzieje sama Magda tez w to uwierzy :rolleyes:.
Jeszcze raz gratuluje :)

*Sylwia*
03-04-2008, 08:45
w Ustce - kiedy? co? jak? - o jakiekolwiek informacje proszę! Bo nie dosć że tribal, to jeszcze niecałe 10km od mojego domu rodzinnego... Nie, to zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe ;)

Yolanda organizuje obóz tribalowy w Ustce. Wstępny termin to 2-8 lipca. Warsztaty będzie prowadzić Samantha Hasthorpe z Bellydance Superstars.
Na jej stronie:
http://www.snakecharmah.co.uk/index.html
w zakładce Performance, w terminarzu jest napisane że w tych dniach będzie w Polsce.

Już nie mogę się doczekać oficjalnych informacji.... Jolu uchyl rąbka tajemnicy bo my tu już ze skóry wychodzimy ;)

Quesse
03-04-2008, 12:46

Yolanda organizuje obóz tribalowy w Ustce. Wstępny termin to 2-8 lipca. Warsztaty będzie prowadzić Samantha Hasthorpe z Bellydance Superstars.
Na jej stronie:
http://www.snakecharmah.co.uk/index.html
w zakładce Performance, w terminarzu jest napisane że w tych dniach będzie w Polsce.

Już nie mogę się doczekać oficjalnych informacji.... Jolu uchyl rąbka tajemnicy bo my tu już ze skóry wychodzimy ;)

Scarabee: Anyali odpowiedziała już na Twoje pytanie, więc ja tylko dodam, że oprócz zajęć z Samanthą przewidziana jest joga. I że Dominika Suchecka bardzo ją polecała i wyrażała się o niej bardzo entuzjastycznie.

Przepięknie :D
I fuzja zaskakujaca....ale najbardziej podobał mi sie Polonez i skojarzył mi sie, ni mniej ni wiecej, z wystepami The Indygo (tak sie to chyba pisze:embarrest:).
Gratulacje dziewczyny :biggrin:!!
Gratulacje Jolu :biggrin:!!

The Indigo. Przez "i" :)
A do gratulacji się dołączam:)

anna.redlin
03-04-2008, 16:25
Samantha jest ooodjaaazdowaaa ;)
Nie poszłam na jej warsztaty na Tribalondon i po tym jak zobaczyłam ją na koncercie nie mogłam sobie tego darować...
Moje dwie największe miłości tribalowe obecnie to właśnie Samantha i Zoe, jak obejrzycie sobie dvd Tribal Fusions to w ich oczach zobaczycie tą samą szajbę - i love it!
A skoro już o miłościach mowa (mały offtopic) to po Tribalondon pokochałam też Uzume (w całości) za ich sposób interpretowania muzyki, a Tjardę (w szczególności) za jej zajęciowy image ;)
No to do zobaczenia w Ustce! :)

Maja
03-04-2008, 17:27
Ja kocham Sam za to, że zatańczyła do dwóch moich ulubionych utworów: motywu z "Amelii" i "The killers vanilla" Amona Tobina. Te występy są na youtube. :loveTB: [ten emotek powinien mieć napis "i love tribal"!]

scarabee
04-04-2008, 00:04
W takim razie... do zobaczenia w lipcu! Ale się ucieszyłam, aż mi mowę odjęło...:loveTB:

Ailinon
05-04-2008, 01:40
A gdzie i kiedy będzie można zaklepać miejsce? :)

scarabee
05-04-2008, 09:03
i jaki będzie wymagany poziom obycia z tribalem?
(ale się pytań narobiło ;) )

Farida
05-04-2008, 10:18
No to czekamy na Yolande, az uchyli
nam rabka tajemnicy :)

Sparrow
05-04-2008, 21:29
czy zna ktos tytul utworu do ktorego Yolanda wykonala cudowna fuzje z tancem irlandzkim? :D

Maja
05-04-2008, 21:57
Czekamy również na filmiki z pokazów. :wondering:

Semiramis
05-04-2008, 23:59
czy zna ktos tytul utworu do ktorego Yolanda wykonala cudowna fuzje z tancem irlandzkim? :D

A proszę bardzo:
Hevia - Tanzila
http://youtube.com/watch?v=rfHerG8s29k

*Sylwia*
06-04-2008, 03:11
A ja polecam Hevia - Busindre Reel. To jeden z moich ulubionych kawałków.

http://mp3.teledyski.info/player.php?file=http://mp3.teledyski.info/download-bHZBRUFIcFZiNC8xMjA3NDQ0MTQz.mp3&title=HEVIA+++busindre+reel

:D

Semiramis
06-04-2008, 10:38
A ja polecam Hevia - Busindre Reel. To jeden z moich ulubionych kawałków.

http://mp3.teledyski.info/player.php?file=http://mp3.teledyski.info/download-bHZBRUFIcFZiNC8xMjA3NDQ0MTQz.mp3&title=HEVIA+++busindre+reel

:D

To chyba ich największy 'hit' :D

Sparrow
06-04-2008, 21:04
dziekuje slicznie:) bardzo bardzo mi sie ten utwor tpodoba i tak wspaniale kojarzy :D
ja chce jeszcze :D:D:D

Farida
06-04-2008, 23:20
dziekuje slicznie:) bardzo bardzo mi sie ten utwor tpodoba i tak wspaniale kojarzy :D
ja chce jeszcze :D:D:D

Zgadzam sie :))) Cudowny utwór :-)
To była wspaniała impreza... :)

Lares
20-04-2008, 14:37
Jak dla mnie festiwal świetnie zorganizowany, miałam okazje poraz pierwszy zobaczyć na żywo jak tańczą niektóre tancerki, które zniałam tylko ze zdjęć oraz ze słyszenia. Oczywiście muszę pogratulować Yolandzie świetnego pomysłu z tańcem irlandzkim :) Bardzo podobał mi się też zespól Anny Redlin, układ u muzyka świetne!

A tak poza tematem wie któraż może jaki jest tytuł utworu do którego tańczyły dziewczyny z Łodzi? Bardzo mi się podoba ten kawałek i chciałabym go ściągnąć, z góry dzięki ;)

Farida
20-04-2008, 20:52
A tak poza tematem wie któraż może jaki jest tytuł utworu do którego tańczyły dziewczyny z Łodzi? Bardzo mi się podoba ten kawałek i chciałabym go ściągnąć, z góry dzięki ;)

Tribal Derivations - Beats Antique - the lantern :)

Moja ulubiona płytka tribalowa :) Warto kupić :)

*Sylwia*
20-04-2008, 20:53

Z tego co pamiętam to jest kawałek The lantern z płyty Beats Antique.

Wrzuciłam go tu:

http://s006.wyslijto.pl/?file_id=77647356321946558537 (http://s006.wyslijto.pl/index.php?file_id=77647356321946558537)

Lares
21-04-2008, 06:52
Dzięki wielkie ;) Zaraz sobie go obiore :)

Nefissa
23-04-2008, 21:37
:yeahhh:Dzięki Anyali! Dzięki Tobie muza gra mi nie tylko w głowie. Jest rewelacyjna. Czy któraś z Forumowiczek może podzielić się wiedzą, gdzie można kupić tę płytę?

Maja
23-04-2008, 21:44
A musi być oryginał? :p Ja mam pirata w mp3 i mogę się podzielić.;)

PS. Właśnie sobie przypomniałam, że ten album można ściągnąć stąd!! (http://welove-music.blogspot.com/2007/09/beats-antique-tribal-derivations-2007.html)
Miłego słuchania! :)

Nefissa
26-04-2008, 00:44
Nie mogę ściągnąć :( Domaga się ode mnie loginu i hasła. Próbowałam z dwóch różnych komputerów i to samo. Czy mogę prosić o małą instrukcję co powinnam zrobić? Może być na maila: nefissa@o2.pl. Z góry bardzo dziękuję.

Admin
26-04-2008, 14:45
Nie mogę ściągnąć :( Domaga się ode mnie loginu i hasła. Próbowałam z dwóch różnych komputerów i to samo. Czy mogę prosić o małą instrukcję co powinnam zrobić? Może być na maila: nefissa@o2.pl. Z góry bardzo dziękuję.

Na pierwszej stronie wciśnij przycisk "free" a nie "premium" ;):)

Sparrow
06-05-2008, 22:11
czy ktos moze zna tytul utworu do ktorego choreografie ulozyla pierwsza tanczaca grupa na Raqs Tribal? to byl w zasadzie rytm na darbuce plus saggaty...
<prosi, skladajac łapki>

Farida
06-05-2008, 22:38
A czy zna ktoś tytuł utworu, do którego tańczyła dziewczyna, której zacinała sie :( muzyka?

Misteric
13-05-2008, 22:35
Utwór to Solidea włoskiego, nieistniejącego już zespołu EstAsia.
Jeśli masz ochotę na mp3, poproszę ładnie o maila :D
A tu na youtube:
http://pl.youtube.com/watch?v=myhFtS15v0A

anna.redlin
13-05-2008, 23:47
Po dłuuugich debatach udało nam się wybrać nazwę dla zepołu, więc przy okazji tego wątku z przyjemnością infomuję że zespół łodzianek nazywa się Kardamon. Na festiwalu było nas cztery, ale w międzyczasie rozmnożyłyśmy się do pięciu :)
Pozdrawiamy!

Farida
14-05-2008, 06:09
Po dłuuugich debatach udało nam się wybrać nazwę dla zepołu, więc przy okazji tego wątku z przyjemnością infomuję że zespół łodzianek nazywa się Kardamon. Na festiwalu było nas cztery, ale w międzyczasie rozmnożyłyśmy się do pięciu :)
Pozdrawiamy!

Brawo dziewczyny :biggrin::biggrin::biggrin: Jak najwiecej sukcesów :)!!!

*Sylwia*
14-05-2008, 08:25
Pozdrawiamy!

A czy ta nazwa coś oznacza?

Trzymam za was kciuki dziewczyny :D Bardzo podoba mi się wasz styl. Chcę zobaczyć więcej waszych pokazów i jeszcze kiedyś przyjechać do was na warsztaty.

Ejrenne
14-05-2008, 11:26
ja ciągle jestem pod wrazeniem festiwalu :) niezapomniane przeżycia :)

p.s. właśnie słucham sobie tej płyty "Beats Antique", świetna :D

"Pięknie być - Człowiekiem" Ewa Szelburg Zarembina

Marzenie
14-05-2008, 12:21
A czy ta nazwa coś oznacza?

Kardamon to taka roślinka, której również używa sie jako przyprawy. Szczególnie pyszna przyprawiona nim jest herbata. Polecam. :)

scarabee
14-05-2008, 13:00
Szczególnie pyszna przyprawiona nim jest herbata. Polecam. :)

Owszem, a jeszcze pyszniejsza kawa :p

Swoją drogą, fajna nazwa dla zespołu :) Dużo sukcesów życzę! :)

sinse
14-05-2008, 15:03
a już najpyszniejszy jest chai :)