PDA

Pokaż pełną wersję : Obozy Belly Dance

Maram
14-02-2008, 13:18
Czy któraś/któryś z Was był albo wybiera się może na jakimś Belly Dance Camp? Poszukuję czegoś na wakacje. Najlepiej Egipt lub Turcja.

Yasirah Mahibah
16-02-2008, 22:53
A ja szukam czegoś w Polsce. na wakacje.

Firyal
17-02-2008, 09:16
Na wakacje w Polsce na pewno będzie wyjazd do łochowic,tak jak rok i dwa lata temu:) tutaj masz link do strony Kingi,na razie nie ma wiadomości o tym roku,ale jest temat z zeszłego roku i tam możesz poczytać jak wyglądają te warsztaty:)

http://taniecbrzucha.pl/

co do warsztatów w Egipcie to ja nic nie wiem,niestety...

Yasirah Mahibah
17-02-2008, 10:21
Świetne obozy.. Może pomyślę o tym lecie :)

Quesse
27-02-2008, 18:20
To ja z całego serca polecam obóz organizowany przez Iwonkę z Nadirą (chociaż nie wiem, czy w wakacje będzie Nadirka czy Rasha) - na pewno będą dalsze informacje. W wakacje będzie poziom III, czyli rekwizyty - wszystkie podstawowe rekwizyty na jednym obozie:) polecam, ja muszę być!

Yasirah Mahibah
28-02-2008, 18:25
Hmm... z rekwizytami to nie dla mnie :( Ja tylko saggaty ...A i tak mi to średnio wychodzi :(

Quesse
28-02-2008, 21:25
I właśnie po to jest taki obóz, żeby się nauczyć:) Ja do nie dawna uważałam, że woal to jakaś złośliwa szmata która robi wszystko, żeby przeszkodzić mi w tańcu:D Myślałam też "ten do mnie nie pasuje, ten nie w moim stylu, tego i tak się nie nauczę bo trudne..." - a teraz chciałabym tańczyć ze wszystkimi rekwizytami (niekoniecznie naraz;)).
I nie mów "tylko saggaty" bo to nie jest takie 'tylko" ;) chyba najtrudniejszy rekwizyt;)

Lulua
28-02-2008, 23:10
a coś dla mniej zaawansowanych czyt. po niecałym leniwym roku nauki?
pomyślałam, że fajnie byłoby kilka słonecznych dni spędzić na takim babskim wyjeździe :)
będę czujnie sie rozglądać za ofertami:)

Almas
29-02-2008, 00:25
Ja też z całego serca polecam obóz organizowany przez Iwonkę ... teraz byłyśmy i było cudnie ... ogromnie dużo nauki... i ogromne efekty. Nadira jest niesamowita:) Ściskam zresztą:) Ja pojechałam tam po krótkiej bardzo nauce - powiedziałabym wstępie do tańca brzucha - a teraz już mogę powiedzieć inaczej:) Lato z rekwiizytami będzie napewno super - napewno nie będziecie żałować:)

Quesse
29-02-2008, 14:06
Lulua: na obóz rekwizytowy spokojnie możesz pojechać po roku nauki - tam będziemy się ich uczyć od zera, nie trzeba jakiegoś specjalnie wysokiego poziomu zaawansowania.
Mi też zresztą dopiero rok nauki stuknie w te wakacje.

Yasirah Mahibah
29-02-2008, 16:56
No tak, tylko gdzie szukać stronki, żeby przeczytać troszkę o tym obozie ??:confused:

Ailinon
01-03-2008, 18:58
Fajnie by było, gdyby był jakiś obóz tribalowy. Ja byłam tamtego lata na obozie z Rashą właśnie, było naprawdę fajnie, ale chciałabym więcej popraktykować swojej głównej miłości, czyli fuzji :> Zobaczymy, jak czas i fundusze pozwolą.

Quesse
01-03-2008, 19:52
Shajane: jeszcze nie ma oficjalnych danych na temat obozu, ale wiemy, że będzie. A jak będzie i zaczną się zapisy, to Iwonka na pewno wrzuci informację na forum.

Oto strona Iwonki (http://aktivgen.ovh.org/index.php?go=tuk), która te obozy organizuje, wraz z opisem ostatniego obozu.

A oto strona Rashy (http://www.rasha.hostingpro.pl/) - bo na obozie nauczać będzie właśnie Rasha lub Nadira (wspaniała instruktorka z jej szkoły), a program szkolenia jest opracowany przez Rashę.

Ailinon: też mam nadzieję, że jakiś obóz tribalowy się odbędzie. A jeśli nie, to liczę na warsztaty z Patricią:)

Yasirah Mahibah
01-03-2008, 20:55
Eh.... Fajnie... Dziękuję serdecznie za stronkę :)

feroMonik
03-03-2008, 15:14
Dawajcie znac jak tylko beda sie pojawiac pomysly na letnie obozy :) Ja musze urlop planowac z duzym wyprzedzeniem :(

Ketmia
03-03-2008, 20:41
brzmi fajnie :) tym bardziej że w te wakacje będę słomianą wdową bo chłopak do uk jedzie do pracy, a ja zostaje bo będę musiała pracę napisać...

Yolanda
05-03-2008, 23:03
Fajnie by było, gdyby był jakiś obóz tribalowy. Ja byłam tamtego lata na obozie z Rashą właśnie, było naprawdę fajnie, ale chciałabym więcej popraktykować swojej głównej miłości, czyli fuzji :> Zobaczymy, jak czas i fundusze pozwolą.

Mówisz i masz :)

Termin nie jest jeszcze do końca ustalony - ale najprawdopodobniej od 2 do 8 lipca będzie obóz tribalowy - Raqs Tribal "Summer Edition".:D

Na razie mogę Wam tylko zdradzić, że gwiazdą wydarzenia będzie tancerka z Bellydance Superstars http://1.1.1.3/bmi/www.belly-dance.pl/forum/images/smilies/new/yeahhh.gif

Sceneria wydarzenia - nadmorska :)

Oficjalne info będzie dostępne już na Raqs Tribal w Krakowie.

Ailinon
05-03-2008, 23:23
Wow! Poprosimy również info na wszelakich grupach tribalowych, czyli tu czy na tribe.net albo gronie! ^_^ Niestety chwilowo możliwości kasowo-czasowe nie pozwalają na Raqs Tribal w Krakowie, ale już obozu sobie nie odpuszczę :D Informacje czasowo-finansowe mile widziane możliwie jak najwcześniej, żeby zdążyć się przygotować.

Yolando, jesteś boska ^_^

Semiramis
06-03-2008, 00:20
Aaaaa! Ale szaleństwo! Yolando jesteś świetną organizatorką! To chyba zacznę oszczędzać :D

Farida
06-03-2008, 07:04
Mówisz i masz :)

Termin nie jest jeszcze do końca ustalony - ale najprawdopodobniej od 2 do 8 lipca będzie obóz tribalowy - Raqs Tribal "Summer Edition".:D

Na razie mogę Wam tylko zdradzić, że gwiazdą wydarzenia będzie tancerka z Bellydance Superstars http://1.1.1.3/bmi/www.belly-dance.pl/forum/images/smilies/new/yeahhh.gif

Yeahh:) ! Yolando !!! Bosssssskoooo :D Mam nadzieje, ze uda mi sie, do czerwca, podnieść finansowo po tych wszystkich warsztatach ;D

Quesse
06-03-2008, 12:29
Wspaniała informacja!!!
Oj, będzie ciężko wybrać - bo obóz III poziomu z Rashą ma być mniej więcej w tym samym czasie, a niezwykle mi na nim zależy... No, zobaczymy. Trudna decyzja mnie czeka;)

Ailinon
06-03-2008, 15:03
obóz III poziomu z Rashą ma być mniej więcej w tym samym czasie, a niezwykle mi na nim zależy... No, zobaczymy. Trudna decyzja mnie czeka;)
No ja wybiorę tribalowy, jak będę musiała wybierać, z racji, że tydzień/dwa na rekwizyty to mało (w większości to i tak samodzielna mozolna robota nad klepaniem tych saggatów i machaniem tyłkiem równocześnie ;) ), a mimo wszystko nauczycielek rekwizytów, szczególnie w Wawie, jest więcej niż sporych eventów tribal. A poza tym muszę odpuścić Raqs Tribal, to obozu już nie daruję :D

Semiramis
16-03-2008, 14:51
Pojawiło się info a propos obozu z Riviery : http://www.taniec.net/?news=358

Maja
16-03-2008, 20:19
Dopiero teraz przeczytałam o obozie tribalowym :D ja chcę na ten obóz :yeahhh:

Inci
19-03-2008, 15:11
Ja też z całego serca polecam obóz organizowany przez Iwonkę ... teraz byłyśmy i było cudnie ... ogromnie dużo nauki... i ogromne efekty. Nadira jest niesamowita:) Ściskam zresztą:) Ja pojechałam tam po krótkiej bardzo nauce - powiedziałabym wstępie do tańca brzucha - a teraz już mogę powiedzieć inaczej:) Lato z rekwiizytami będzie napewno super - napewno nie będziecie żałować:)

Zapraszam na obóz letni I i II stopień.
http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=562

Marzenie
19-03-2008, 15:21
Też chętnie pojechałabym na obóz tribalowy :-)

A ile zwykle godzin dziennie na takich obozach jest przeznaczane na naukę?

Madeleine_K
19-03-2008, 15:26
Zapraszam na obóz letni I i II stopień.
http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=562

a czy planowany jest wyższy poziom (III) - ten o którym pisałam Quesse?

Quesse
19-03-2008, 18:04
Madeleine_K: tak, będzie, niedługo pewnie pojawi się oficjalne info:)

Aischa1988
27-03-2008, 22:20
Ja właśnie dostałam maila od mojej instruktorki od tańca indyjskiego o warsztatach wyjazdowych bollywoodzkich, bharata natyam oraz belly dance na poziomach początkujący, średnio-zaawansowany oraz zaawansowany.
Będę musiała tylko poprosić o ponowne wysłanie maila czy też wiadomość na gg bo niestety nie mogę się odczytać bo nie ma znaków polskich...powiem tylk ona razie, że sporo tego!

MalenaSlav
27-03-2008, 22:30
A ja mam pytanie co do obozu w Tomaszowie - czy na poziom I i II wystarczą podstawowe umiejętności?

Jestem na kursie początkującym, który skończę pewnie jakoś w maju i nie wiem czy to wystarczy na taki obóz? I na czym polegają egzaminy na tym obozie organizowane?
Pytanie kieruję oczywiście głównie do byłych uczestniczek i organizatorki :)
Bardzo mnie dziewczyny zachęciły opisem ubiegłorocznego obozu.

Vasanta
27-03-2008, 22:41
Ja właśnie dostałam maila od mojej instruktorki od tańca indyjskiego o warsztatach wyjazdowych bollywoodzkich, bharata natyam oraz belly dance na poziomach początkujący, średnio-zaawansowany oraz zaawansowany.
O jakie warsztaty konkretnie chodzi?
Ja dzisiaj rano dostałam maila z Galerii Szafa.

Aischa1988
27-03-2008, 22:54
o właśnie chodzi o Galerię Szafę

Quesse
27-03-2008, 22:56
O jakie warsztaty konkretnie chodzi?
Ja dzisiaj rano dostałam maila z Galerii Szafa.

Też dostałam maila - strasznie żałuję, że te najciekawsze warsztaty, z tańcem brzucha i indyjskim, są na początku lipca, kiedy jest też tyle innych. Nie dam rady się wybrać - a wielka szkoda.

feroMonik
28-03-2008, 18:41
Zeby jeszcze to nie bylo na koncu swiata...

Vasanta
28-03-2008, 19:19
Ja jechałam w zeszłym roku z Zabrza, wyjechałyśmy o 9 rano i byłyśmy w Łochowicach jakoś przed 18. Nie jest tak źle, FeroMonik :)

Quesse, to się nie spotkamy, bo ja właśnie chcę na pierwszą serię jechać :cool:

feroMonik
29-03-2008, 10:06
No wlasnie, ja wspominam caly dzien jazdy jakos koszmarnie...

Vasanta
29-03-2008, 11:52
Ja miałam dobre towarzystwo :)
Zresztą takie dystanse wolę pokonywać pociągiem, najlepiej z przesiadkami, pozwala na rozprostowanie nóg :)

Geesou
19-04-2008, 09:15
Czy na obóz III poziomu ze szkoły Rasha trzeba mieć ukończone dwa pierwsze stopnie czy każdy może jechać??

Amadzon
21-04-2008, 10:34
Mam nadzieję ze jakieś info dokładniejsze o tym tribalowym obozie się wkrótce pojawi :) Jak na razie to zaczynam oszczędzać :P

Zgadzam się z poprzedniczkami- Yolando jesteś wielka :)

Amethis
26-04-2008, 16:54
Mam nadzieję ze jakieś info dokładniejsze o tym tribalowym obozie się wkrótce pojawi :) Jak na razie to zaczynam oszczędzać :P

Zgadzam się z poprzedniczkami- Yolando jesteś wielka :)

Ja też czekam na info z niecierpliwością ;)

Asiya
09-05-2008, 13:57
Właśnie, możecie mi powiedzieć co uważacie o warsztatach w Łochowicach?
Zastanawiam się nad wyjazdem... A chcę mieć rozeznanie :D

martanowicka
11-05-2008, 09:59
Zapraszam też tu:

Termin obozu - 4-10 sierpień 2008
Miejsce - Zgorzałe(na Kaszubach) O.W. Sosnówka
Zapisy - do 28 maja br.szczegóły i zapisy www.topdance.com.pl

Sirvana
12-05-2008, 10:30
To ja mam pytanko a propos tribalowego obozu- czy jest ustalona cena, miejsce i termin zapisów? Wydaje mi się, że gdzieś parę dni temu widziałam, ale może to było coś innego, teraz w kazdym razie nie mogę znaleźć. Drugie pytanie- jakie umiejętności są wymagane? Ćwiczę TB od listopada i to niestety tylko w wersji raczej kabaretowej, tribal oglądam namietnie na necie w dużych ilościach, ale w życiu nie ćwiczyłam, więc istnieje opcja, że bedę stać zahukana w kacie i międlić końcówkę pasa ;) czy dla tribalowych begginerów tez się coś znajdzie? pozdrawiam!

Marzenie
12-05-2008, 11:55
Ten topic jest tutaj: http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=723

Myślę, że powinnaś te pytania skierować do organizatorki Yolandy.

Sirvana
12-05-2008, 13:22
O dzięki :)

Asiya
14-05-2008, 06:48
ja ponawiam moje pytanko:
Czy ktoś może coś powiedzieć o warsztatach w Łochowicach?

Quesse
14-05-2008, 16:35
Asiya: zapytałaś o to w jeszcze jednym wątku (http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=475), tam są odpowiedzi.

Asiya
15-05-2008, 08:51
:embarrest:
przepraszam, ale ostatnio żyję w jakimś takim chaosie, że nie ogarniam wszytskiego (matury -_-) i stąd te moje błędy:unsure:. Na przyszłość będę uważać - obiecuję - jak na grzeczne dziecko przystało :worried:

Werus95
23-10-2009, 16:32
Może pojadę na taki obóz w przyszłe wakacje;D
Może wiecie w jakim mniej więcej wieku są uczestnicy?
Są jakieś osoby poniże 18 lat??