Pokaż pełną wersję : "Taniec włosów" (i drum solo)
:)Bardzo podoba mi się taniec tancerki z meksyku przedstawiony w poniżej podanym filmiku - tancerka porusza się z ogromną gracją i wyrazem .
Jej występ jest godny uwagi również ze względu na interesujący kawałek tańca podłodze i tańca włosami - zaczyna się od 2:40
Film ma jedną wadę - nadmiernia rozcią w szerz;)
Amar International Mexican Belly Dancer
http://www.youtube.com/watch?v=h5Aaf4_M908&mode=related&searc
PS Mam pytanie związane do tego filmiku – czy ktoś wie do jakiego rytmu ona tańczy od czasu 2:40 – czy przypadki nie saudyjski zwany Khaleegy rytm ??:confused:
Yasirah Mahibah
15-02-2008, 20:19
A mi się średnio podobało.. Z tymi włosami to tak nie za bardzo. troszkę mi to przypominało koncert rockowy ;) Ale biodrami fajnie ruszała :)
Mnie podoba się ogromnie, dziewczyna rusza się z taka klasą i pazurem jednocześnie;] Tylko tak troszeczke mechanicznie... Ale nie szkodzi, mnie się baaaardzo podoba :)
Pięknie tańczy!!! Mogłabym chcieć tak zatańczyć ;)
Taniec z włosami to khaleegy, ale czy to jest ten rytm - nie wiem... Można by porównać z filmikiem przedstawiającym khaleegy w wątku "włosy" :)
Safi - dla mnie, to tak na 99% rytm Khaligy <od momentu 2:40>
Też miałam skojarzenie z koncertem rockowym, ale poza tym to bardzo mi się podobało i chciałabym umieć choć połowę z tego, co ona.
super, choc dla mnie moze bardziej to jako akcent i element dodatkowy, a nie cala tak dluga czesc, byloby fajniejsze...
No i tu ciekawe pytanie, jak zrobic cos takiego, zeby choroba lokomocyjna nie dopadla za przeproszeniem???
Mi sie w glowie kreci jak diabli, (i krecilo za czasow gotycko - rockowych) a ponoc blednik mam dobry :)
pzdr
Bardzo fajny filmik, tylko za dużo tego machania włosami, które rzeczywiście są bardzo ładne;). Nie podobała mi się jeszcze jedna rzecz- buty na wysokich obcasach:cool:
Widać ewidentnie manierę tancerki flamenco, zmieniła strój, dodała technikę TB i do odpowiedniej muzyki w ładnym kostiumie zagrała swoim ciałem i włosami. Kilka elementów zaskoczenia, końska kondycja i południowa werwa to jak widać niezły przepis. Trochę mechanicznie, ale przyznajmy niejedna z nas chciałaby tak machnąć...;););)
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.