Pokaż pełną wersję : Gdzie kupić strój do t.brzucha w Hurghadzie?
Witam!
W marcu wybieram sie do Hurghady, to moja pierwsza wizyta w Egipcie. jadę w celach turysryczych, ale równiż bardzo bym chciała kupić profesjonalny strój.
Wiem, że są rózne sklepy i bazarki gdzie mozna cos znaleść, wolałabym jednak cos sprawdzonego, poleconego.
pomóżcie:)
pozdrawiam
Napisz na gronie tańca brzucha, tam są dziewczyny, które jeżdżą do Egiptu. :)
Napisz na gronie tańca brzucha, tam są dziewczyny, które jeżdżą do Egiptu. :)
Nie rozumiem dlaczego odsyłasz Majsun na grono? Tutaj też jest dużo dziewczyn jeżdżących do Egiptu.
Majsun - jeszcze kilka lat temu były tylko dwa sklepy w Hurghadzie. Jeden w Sakali (nowa część miasta) drugi w downtown (stary bazar).
Dzisiaj masz na każdym kroku w tych dwóch miejscach sklepy. Idziesz główną ulicą i co sto metrów widzisz wywieszone na ulicy lub w witrynach stroje.
Nie będziesz miała kłopotu ze znalezieniem sklepu ze strojami.
Co innego ze znalezieniem ładnego stroju. Tutaj możesz mieć kłopoty. W każdym sklepie wiszą śmieci szyte pod turystów. Wypatrzenie perełki może zabrać ci dużo czasu. Przygotuj się na długie spacery.
Kolejne niebezpieczeństwo to targowanie się ze sprzedawcami. Pamiętaj że pierwsza cena którą ci podadzą jest z kosmosu!
Napisz w jakim hotelu się zatrzymasz. Byłam w Hurghadzie sześć razy, może znam ten hotel.
Witam!
W marcu wybieram sie do Hurghady, to moja pierwsza wizyta w Egipcie. jadę w celach turysryczych, ale równiż bardzo bym chciała kupić profesjonalny strój.
Wiem, że są rózne sklepy i bazarki gdzie mozna cos znaleść, wolałabym jednak cos sprawdzonego, poleconego.
pozdrawiam
Byłam w Hurghadzie w ostatnie wakacje. Potwierdzam to co napisała Moon.
Mogę dodać tylko abyś przygotowała się na dłuuugie chodzenie po sklepach i negocjowanie. Nie licz na to że raz wieczorkiem wyskoczysz i kupisz. To nie super market ;):) Takie łażenie, oglądanie, przymierzanie wciąga strasznie.
Jeżeli jedziesz z przyjaciółmi lub ze swoim facetem to możesz mieć jeszcze jeden problem:D Wiesz jak mężczyźni nienawidzą zakupów!:eek:
Co do grona ;) to wyniosłam się z stamtąd pół roku temu i nie mam zamiaru tam zaglądać, bardzo nie podobała mi się tamtejsza atmosfera.
Witam!
pozdrawiam
Ja kupuję w Hurghadzie stroje u Ahmeda Barakat Mobarak w Sakkali (to nowsza część miasta) jest tam charakterystyczny półokrągły, różowy, kilku pietrowy budynek (o przeciwnej stronie ulicy od morza). Nazywa się El Souk Center (duża nazwa na budynku). Sklepik zajduje sie po prawej stronie od wejścia)- Eshtta Dansing Center. Powiedz Ahmedowi (to taki starszy pan) że jestes z Polski i chcesz do raju:) tak nazywamy sklep, na tyłach El Souk (tam są 2 piętra pełne kostiumów, chust, frędzli i wszelkiego orientalnego dobra). Ma tez sklep w El Dahar ale tam nie ma wielkiego wyboru. To są w miarę starannie szyte kostiumy i nie odpada z nich wszystko po pierwszym włozeniu....negocjuj cenę i miłych zakupów
Dziękuję bardzo za pomoc i cenne porady:) Wszystko zanotowałam:)
Mam nadzieje że przywioze mój wymarzony strój.
Bedę w hotelu "La Perla" (niedrogi hotelik, podobno w miare przyzwoity)- jest chyba blisko centrum.
pozdrawiam
"La Perla" to jak sprawdziłam przed chwilą trzy gwiazdki.
Ja szukam zawsze jak najtańszych noclegów bo i tak na wakacjach cały dzień spędzasz na plaży, w wodzie, na występach TB i na zakupach :)
Natomiast *** w Egipcie to o wiele niższy standard niż w Europie.
Nie nastawiaj się na coś super, weź to z założenia na luz. :D;):D
Witam! W pażdzierniku wybieram się na wakacjie do Egiptu-Hurgada hotel Sea Star Beau Rivage.Obiekt oddalony zaledwie 2 km od starego centrum Hurghady (Dahar).
Czy któraś z Was może polecić fajne sklepy Z akcesoriami oraz strojami BD?
Jakieś rady itp.?
Honorata
11-08-2010, 09:24
Witam! W pażdzierniku wybieram się na wakacjie do Egiptu-Hurgada hotel Sea Star Beau Rivage.Obiekt oddalony zaledwie 2 km od starego centrum Hurghady (Dahar).
Czy któraś z Was może polecić fajne sklepy Z akcesoriami oraz strojami BD?
Jakieś rady itp.?
:) ja również w tym czasie planuję zakupy w Hurgadzie ;)
przy okazji troszkę słońce mnie liźnie :P Zatem chętnie skorzystam z wszelkich wskazówek.
Ja kupuję w Hurghadzie stroje u Ahmeda Barakat Mobarak w Sakkali (to nowsza część miasta)[...]. Sklepik zajduje sie po prawej stronie od wejścia)- Eshtta Dansing Center. Powiedz Ahmedowi (to taki starszy pan) że jestes z Polski i chcesz do raju:) tak nazywamy sklep, na tyłach El Souk ...
Czy ten sklepik nadal istnieje? Czy polecacie coś jeszcze?
i dość ważne pytanie:
ile kasy trzeba przeznaczyć na jakiś fajny, porządny strój?
(nie chodzi o styl ino o jakość)
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, odpowiedzi i przemyślenia :)
W Hurgadzie byłam z 3 lata temu. Większosc sklepów na głownych ulicach oferuje dośc tandetne i mało profesjonalne stroje. Natomiast jest kilka perełek. Pamietam, że jak idzie sie główna ulicą w Hurgadzie (biegnie wzdłuż morza) to mnie wiecej w połowie znajduje sie duzy, pietrowy okragły budynek z mnóstwem bazarków itd (takie ichniejsze centrum handlowe). Na jego tyłach jest nieduża uliczka gdzie znajduje sie genialna hurtownia profesjonalnych strojów. Nie ma szyldu, nie ma wystawy. Jest zupełnie zczajona na I piętrze. Wybór jest tak duży, że głowa boli. Same cudeńka, wysokiej jakości. Na dodatek właściciel częstuje herbatka i można przymierzać do woli:D Niestety było to dawno wiec nie pamietam nazwy ulicy :/
Moj strój, który tam kupiłam kosztował ponad $200, a finalnie stargowałam go do trochę ponad $100. Naprawdę dobrze uszyty. Czasami wyskakuja z kosmicza ceną, która szybko daje się zbić do bardzo uczciwej kwoty.
Generalnie trzeba sie trochę natrudzić i nabiegać, żeby znaleźć profesjonalne sklepy w Hurgadzie, ale warto bo mają naprawde piekne rzeczy!
Bardzo się cieszę, że taki temat już się pojawił, bo mam podobne pytanie. Różni się jedynie tym, że jadę wkrótce do Sharm el Sheikh. Czy któraś z forumek tam była i wie gdzie iść, żeby znaleźć coś wartego zakupu?
I też nieśmiało zapytam, czy wiecie gdzie kupić tam podróbki torebek... ;))
Bardzo się cieszę, że taki temat już się pojawił, bo mam podobne pytanie. Różni się jedynie tym, że jadę wkrótce do Sharm el Sheikh. Czy któraś z forumek tam była i wie gdzie iść, żeby znaleźć coś wartego zakupu?
I też nieśmiało zapytam, czy wiecie gdzie kupić tam podróbki torebek... ;))
Ramla, w Sharm będę Ci w stanie podać konkretny adres,tylko muszę poszukać go w domu :) Również bardzo fajny sklep ze strojami.
Byłabym bardzo wdzięczna, bo w zasadzie tylko po to tam jadę. Kupić jak najwięcej i tańczyć w tym przez następny rok na wszystkich możliwych okazjach ;D
Honorata
12-08-2010, 21:37
Almass - ogromniaste dzięki :)
beakinka
01-05-2011, 18:35
Witam :)
Czy sprawa podania adresu jest aktualna?
Akurat też niedługo wybieram się do Sharm i planowałam kupić sobie jakieś stroje.
Z tego co widziałam w ubiegłym roku w sklepach w Hurghadzie ( niestety nie znalazłam sklepu specjalistycznego) wszystko to chińska tandeta więc byłabym wdzięczna za jakiś adres :)
Pozdrawiam
Honorata
20-07-2011, 14:08
Witajcie,
Beakinka - czy znalazłaś coś w Sharmie? Ja wybieram się do Dahabu... był tu gdzieś wątek dotyczący zakupów w tej "okolicy" ale nie mogę go namierzyć...
Będę wdzięczna (jak zwykle) za wszelkie wieści :)
Pozdrawiam, Honor
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.