PDA

Pokaż pełną wersję : Orientmania Jest Kobietą! 8 - 9 Marca 2008

ORIENTMANIA
23-02-2008, 21:38
ORIENTMANIA JEST KOBIETĄ!

8 MARCA 2008

Chcesz poznać świat Orientmanii? Hm.. nic prostszego:)
Orientmania kocha taniec.. dobrą muzykę.. lubi pogadać o tym i owym.. lubi otaczać się miłymi dla oka drobiazgami.. a nade wszystko uwielbia widzieć uśmiechy na twarzach innych kobiet!

Orientmania zaprasza Cię do wspólnego świętowania 8. marca.
Zaczynamy cyklem warsztatów, przygotowanych specjalnie na tę wyjątkową okazję.

Warsztat nr 1 – Piękne dłonie.
G. 14.40-15.40 – prowadzi Diana Yousseif

Warsztat w klasycznej technice egipskiej. Każda tancerka wie, że piękna praca dłoni nadaje smak i charakter tańcowi brzucha. Diana zdradzi Wam swoje sekrety: co zrobić, aby były one pełne wdzięku i jak nimi czarować w tańcu.

Warsztat nr 2 – Drum Solo.
G. 15.45-16.45 – prowadzi Dominika Suchecka

Kochasz dźwięk darabuki? Chcesz poznać sposoby na ciekawe wytańczenie hipnotycznych dźwięków bębna? Na tym warsztacie poznasz różne rodzaje shimmy i metody właściwego ich wykonania. Dowiesz się, jak jeszcze, poza shimmy, można uatrakcyjnić drum solo.

Warsztat nr 3 - Gypsy orient
G. 16.50-17.50 – prowadzi Jasmin Wachowiak

Uwielbiasz taniec brzucha, ale pociągają Cię też inne techniki? Zapraszamy na ten wyjątkowy warsztat. Gypsy Orient to dynamiczna mieszanka, bazująca na tańcu brzucha i łącząca wpływy flamenco i tańca cygańskiego. Pod okiem Jasmin, uwielbiającej takie taneczne eksperymenty, poznamy elementy innych, kobiecych technik tańca. Zachęcamy do ubrania się w długie, obszerne spódnice.

Warsztat nr 4 – techniki izolacji
g. 17.55- 18.55 – prowadzi Anna Oksiuta

Warsztaty prowadzone przez Anię cieszą się w Orientmanii zasłużoną popularnością. Tym razem punktem wyjścia będą izolacje – umiejętność niezbędna w tańcu brzucha. Następnie nauczymy się sekwencji tanecznych, z wykorzystaniem wprowadzonych elementów. Będzie jak zwykle u Ani: pomysłowo i z poczuciem humoru.

Warsztaty nr 1, 3 i 4 – poziom otwarty
Warsztat nr 2 - drum solo– po min. 6 miesiącach regularnej nauki tańca brzucha.

Ceny:
pojedynczy warsztat – 30 zł
całość – 100 zł
kursantki Orientmanii – całość 90 zł

Zgłoszenia (decyduje kolejność – liczba miejsc ograniczona):
zapisy@orientmania.pl

Och.. to nie wszystko.. Orientmania zaprasza Cię do wspólnego spędzenia czasu, w przytulnych wnętrzach. Nie zabraknie, jak zwykle, poczęstunku, ale i okazji do rozmów i spotkań.

Tego dnia będzie można obejrzeć i zakupić biżuterię oraz pasy do tańca z kolekcji Orientmanii.

Będzie kobieco, klimatycznie.. orientmaniowo:)

Ach.. Orientmania, jak prawdziwa kobieta, nie odsłania od razu wszystkich swych tajemnic. I uwielbia niespodzianki:) bądźcie gotowe:) pa!

Semiramis
24-02-2008, 03:06
O jak miło :) Zapowiada się prawdziwe święto kobiet :D

feroMonik
26-02-2008, 15:07
Ja sobie wpadne na warsztat pieknych dloni - gdyby wybieraly sie jakies forumowiczki, to chetnie poznam ;)

Quesse
26-02-2008, 18:14
Ja MOŻE się wybiorę - ale mnie już znasz;)

Isar
26-02-2008, 23:06
oooooooo, piękne dłonie to COŚ dla mnie:p

ORIENTMANIA
27-02-2008, 02:43
Witam po chwilowej ciszy.
A była to cisza przed burzą..
..burzą informacji:)

Mamy dwie wiadomości.

Pierwsza: wszystkie miejsca na warsztaty 8 marca są zarezerwowane.

Ale..

jest i druga: WYDŁUŻAMY ŚWIĘTO KOBIET!:yeahhh:

Orientmania nie może pozostać obojętna na tak potężną dawkę pozytywnego odzewu:)

Uruchamiamy dokładnie taki sam zestaw warsztatów 9 marca, w niedzielę.
Proszę uważnie przejrzeć godziny i kolejność (są nieco inne) i podjąć decyzję!

Oto grafik niedzielny:

Warsztat nr 1 – Piękne dłonie.
G. 15.45-16.45 – prowadzi Diana Yousseif

Warsztat nr 2 - Gypsy orient
G. 16.50-17.50 – prowadzi Jasmin Wachowiak

Warsztat nr 3 – Techniki izolacji
g. 17.55- 18.55 – prowadzi Anna Oksiuta

Warsztat nr 4 – Drum solo.
G. 19.00-20.00 – prowadzi Dominika Suchecka

Ceny bez zmian.

Proszę w ponownym zgłoszeniu podać: warsztaty 9 marca i nr wg NOWEGO rozkładu.

Lulua
29-02-2008, 21:39
dopiero teraz zobaczyłam ogłoszenie, mam nadzieję, że się jeszcze załapię :confused:

Semiramis
02-03-2008, 22:44
Ja też poświętuję :) Idę na Gypsy i izolacje. Będę miała okazję poznać instruktorki u których jeszcze nie tańczyłam.

Quesse
03-03-2008, 18:49
Będę w niedzielę:) Na wszystkim:)

Anielskaharmonia
04-03-2008, 09:04
Powodzenia dziewczyny :). Miłej zabawy :D.
Napiszcie proszę jak było.

Lulua
04-03-2008, 19:59
Będę w niedzielę na gypsy :D
na dłonie i izolacje jestem na liście rezerwowej, jakoś nie widzę szansy, żeby się miejsca zwolniły,ale przynajmniej na te jedne zajęcia udało mi się wedrzeć :)

feroMonik
05-03-2008, 11:43
Ja bede w sobote - ale moze sie poznamy nastepnym razem :)

Lulua
08-03-2008, 00:25
ou,udało się, zwolniły się miejsca, więc w niedzielę będę na warsztatach 1,2 i 3 :D
widziałam że na gypsy lepiej założyć spódnicę, ale na 2 pozostałe to chyba spodnie wygodniej, zwłaszcza na izolacje, jak myślicie? :confused:

Quesse
08-03-2008, 11:11
Ja na wszystkim będę w spódnicy - zawsze mi wygodnie w spódnicy. Ale jak wolisz. A na gypsy faktycznie lepiej spódnicę:)
Też będę w niedzielę, do zobaczenia:)

Anielskaharmonia
09-03-2008, 18:58
Jak było dziewczyny ? Napiszcie coś. Ciocia Iza prosi;)

Quesse
09-03-2008, 21:53
Byłam! Rewelacja. Każda z instruktorek zdołała w godzinę poprowadzić interesujące, pełne treści warsztaty, z których każdy mógł wynieść coś nowego, mimo że poziom był otwarty - a więc różnorodny. Świetnie się bawiłam i nauczyłam masy nowych rzeczy. I bardzo chciałabym, by takich warsztatów było więcej:) Czuję niedosyt zwłaszcza gypsy orient - bo to takie nowe i oryginalne, bardzo mi się podobało to połączenie stylów, a nie wiem, kiedy znów będę miała okazję się tego uczyć. Jasmin przekazała nam bardzo dużo w tak krótkim czasie! Izolacje z Anią nieźle dały w kość moim mięśniom i dały mi lepszą świadomość ruchu, świadomość ciała, czułam, ze wreszcie poznaję, na czym polegają pewne ruchy. Na warsztatach o dłoniach poznałyśmy sporo pięknych ruchów i sztuczek Diany, w ciepłej i miłej atmosferze, jak zawsze u niej, no i ćwiczyłyśmy okrąg słoneczny (Diana używa nazwy "kółko egipskie"), tak piękny w wykonaniu Diany. A na drum solo z Dominiką były rewelacyjne shimmies i dynamiczna, szybka i trudna choreografia, duża praca domowa na parę miesięcy ćwiczeń.
Słowem - rewelacja, ale ja chcę więcej! Po każdych warsztatach czułam, że mogłabym jeszcze parę godzin to ćwiczyć. Oby więcej takich warsztatów. Serdecznie dziękuję Gosi i wszystkim świetnym instruktorkom:)

Lulua
09-03-2008, 22:19
Podpisuję sie pod powyższym :D (z tym, że nie byłam na ostatnich zajęciach) wszystkie 3 dały mi bardzo wiele, dużo się nauczyłam i także czuję niedosyt (mój kręgosłup jest innego zdania).

zajęcia z izolacji do złudzenia przypominają mi zajęcia z.....emisji głosu:cool:

a ten gypsy orient....no normalnie rewelacja, chwila i jest piękny układzik do świetnej muzyki!

WŁAśNIE: skąd można wziąć muzykę do gypsy orient? ktoś coś ma na kompie? będę wdzięczna za przesłanie lub chociaż za jakieś nazwiska i tytuły płyt, które pasują do tego tańca.

Ailinon
09-03-2008, 22:40
Również podpisuję się pod tym, że Gypsy było świetne. Jasmin bardzo dobrze, anatomicznie i plastycznie tłumaczy. Super by było, gdyby było więcej tego typu warsztatów, szczególnie dla tribalówek, które mają te flamencowe łapki na codzień ;) Na więcej warsztatów niestety nie miałam czasu ani sił (poprzednie dni miałam nieco szalone :D ) ale mam nadzieję, że Orientmania zorganizuje więcej takich imprez. Tego typu tematyczny podział jest świetny, każny może znaleźć coś dla siebie.

Lulua
09-03-2008, 23:27
a która z Was pamięta dobrze ten układ i w odpowiedniej kolejności? (głupio zrobiłam, że sobie nie zapisałam....zawsze to jakiś punkt wyjścia)
mogę się zrewanżować mp3 z tych zajęć na maila :D

Anielskaharmonia
10-03-2008, 08:44
Byłam! Rewelacja. Oby więcej takich warsztatów. :)

Mama nadzieję, że sprzedasz trochę tej wiedzy i umiejętności kiedy się spotkamy ;)

Semiramis
10-03-2008, 15:11
Tak, gypsy to było coś nowego. Widzę, że przydałoby się znać podstawy flamenco (fuzja :) ). Miałam okazję być też u Ani Oksiuty. Przesympatyczna osoba a izolacja..eh..czeka mnie sporo ćwiczeń, aby poczuć niektóre mięśnie :P

Salma
10-03-2008, 16:28
a która z Was pamięta dobrze ten układ i w odpowiedniej kolejności? (głupio zrobiłam, że sobie nie zapisałam....zawsze to jakiś punkt wyjścia)
mogę się zrewanżować mp3 z tych zajęć na maila :D

Ja postaram sobie to przypomnieć wszystko i jakoś zapisać w miarę logicznie :-) a o któy układ konkretniej chodzi?
pzdr,Kamila

Quesse
10-03-2008, 21:20
Mama nadzieję, że sprzedasz trochę tej wiedzy i umiejętności kiedy się spotkamy ;)

Podzielę się, nie ma sprawy;)

Dziewczyny, może któraś chciałaby się podzielić utworem z gypsy? Byłabym bardzo wdzięczna:) quesse@op.pl

Tak, przydałoby się pouczyć flamenco, takie fuzje są rewelacyjne.

Lulua
10-03-2008, 23:03
Salma, chodzi mi o całość z gypsy od tych pierwszych kroków do obrotów ze spódnicą ka końcu.

Quesse - już Ci wysłałam

Quesse
11-03-2008, 18:01
Dostałam, dziękuję! :)
Ta piosenka jest rewelacyjna... Jeśli znacie jeszcze jakąś inną muzykę arabsko-hiszpańską, to napiszcie coś o tym w wątku o muzyce, ok? Bo mnie te warsztaty niesamowicie zainspirowały:) Obmyślam sobie właśnie taki fuzyjny strój, łączący elementy cygańskie i arabskie.
Jeszcze raz dziękuję za cudowne warsztaty!

ORIENTMANIA
11-03-2008, 23:37
Wielkie dzięki za miłe słowa. Starałam się dobrać warsztaty tak, aby pokazać różne aspekty naszego tańca. A zarazem te punkty, w których instruktorki czują się najlepiej. Nie mówię, że w innych gorzej;) Ale te tematy wydały mi się takie bliskie ich osobowościom. Cieszę się, że tyle z Was znalazło w tych propozycjach coś dla siebie.
A tu można pooglądać zdjęcia z warsztatu "Piękne dłonie":
http://orientmania.pl/start.php?page=galeria&iddzial=24

feroMonik
12-03-2008, 12:32
Dzieki za zdjecia! Jestem zachwycona Diana i warsztatem pieknych dloni - mam nadzieje, ze kiedys jeszcze bede sie u niej uczyc.

Pomysl trafiony w 10 :)

Marzenie
14-03-2008, 13:39
Pierwszy raz miałam okazję uczestniczyć w zajęciach u Diany i też jestem zachwycona- zarówno jej tańcem jak i osobowością. Nie dość, że pokazała nam dużo pięknych sztuczek dłońmi to jeszcze wprowadziła sympatyczną atmosferę. Po prostu super! :)