Pokaż pełną wersję : Zielona spódnica do tańca brzucha - gdzie kupić?
edi_smooth
24-02-2008, 22:24
Mam pewien problem. Moja koleżanka poszukuje spódniczki do tańca brzucha. Konkretnie chodzi o to, żeby była długości minimum 50cm i była koloru zielonego. Ma być zrobiona z Szyfonu. Niestety w Katowicach nigdzie nie można jej dostać. W sklepach internetowych tez nie znaleźliśmy. Bardzo prosiłbym o pomoc.
P.S.
http://turkish-emporium.com/typesearch.php?Skirts_Veils___Pants ma być mniej więcej jak ta pierwsza
dlugosc 50 cm? to gdzies do kolan bedzie... nie za krotka aby...?:rolleyes:
edi_smooth
24-02-2008, 22:30
No, trochę dłuższa może być:) Ona nie jest zbyt wysoka - ok 1,6m.
Tylko tego nigdzie nie możemy znaleźć :(
Zafirah ma rację - 50 cm to tak do kolan :D Ja przy wzroście 158cm szyłam na długość 84-85 cm - tak że w tej na stronie maksymalna długość też mniej więcej powinna mieć coś koło tego bo inaczej te krótsze fragmenty będą przed kolanka ;).
A gdzie kupić? Chyba pozostaje polowanie na allegro, zagraniczne sklepy internetowe albo szycie :)
scarabee
24-02-2008, 22:59
zdecydowanie polecam szycie! szyfon jest niedrogi, fason prosty, a znalezienie krawcowej (w razie braku jakichkolwiek zdolności krawieckich) - nie takie trudne ;)
No, i przynajmniej koleżanka będzie miała pewność, że spódnica idealnie na niej leży i jest dokładnie taka, jak chciała ;)
edi_smooth
24-02-2008, 23:15
Szycie miało być ostatecznością:P biorąc pod uwagę fakt, że ona raczej nie szyje to będzie trzeba do krawcowej się wybrać:) dzięki za pomoc
Jak masz konkretny wzór to nie będzie problemu, najbardziej zastanawia mnie ta długość. Naturalnie są różne upodobania, jednak przy TB tak jak i np. przy flamenco długa spódnica ładniej pracuje w tańcu.:redface:
edi_smooth
24-02-2008, 23:31
Jeszcze się spytam o tą długość:) Jak będę coś wiedział to napiszę (raczej jutro, ew. jeszcze dzisiaj)
edi_smooth
25-02-2008, 23:02
Racja, długość powinna wynosić tak z 90cm. Na ebayu znalazłem kilka, ale niestety z Wielkiej Brytani tylko. Z Polski nie ma takich...
a na allegro szukales? jest tam kilka... :rolleyes:
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.