PDA

Pokaż pełną wersję : Anonimowość na forum

Maram
28-02-2008, 09:30
Chciałam podzielić się z Wami pewna refleksją.
Chodzi o naszą anonimowość na forum.
Wyrażamy swoje myśli, kometujemy, radzimy, krytykujemy (!) a tak na prawdę same nie wiemy kto siedzi po drugiej stronie monitora. Skąd mamy wiedzieć czy osoba która nam "doradza" czy też "krytykuje" jest osobą kompetentną czy też kimś kto z tańcem brzucha ma tyle wspólnego co widział na you-tubie? Dlatego uważam, że każda z nas powinna jednak uzupełnić swój opis w profilu który stworzył panujący nam Admin. Podzielić się z nami informacjami jak długo tańczy, zamieścić jakieś zdjęcia itp. Wydaje mi się, że tak będzie po prostu fair.

Aurinko
28-02-2008, 09:37
Czy to znaczy, że oceniasz wartość sugestii po autorytecie, który za nią stoi?:confused:

Maram
28-02-2008, 09:57
A to źle? Chyba lepiej otrzymać tzw konstruktywną krytykę wydaną przez kogoś kto wie o czym mówi :)

Admin
28-02-2008, 10:34
Dlatego uważam, że każda z nas powinna jednak uzupełnić swój opis w profilu który stworzył panujący nam Admin. Podzielić się z nami informacjami jak długo tańczy, zamieścić jakieś zdjęcia itp. Wydaje mi się, że tak będzie po prostu fair.

Bardzo dobry pomysł Maram:). Mam techniczną możliwość rozszerzenia profilu.
Czekam na wasze podpowiedzi jakie pola do wypełnienia + z jakimi informacjami warto jeszcze utworzyć.

Moon
28-02-2008, 10:49
Wyrażamy swoje myśli, kometujemy, radzimy, krytykujemy (!) a tak na prawdę same nie wiemy kto siedzi po drugiej stronie monitora. Skąd mamy wiedzieć czy osoba która nam "doradza" czy też "krytykuje" jest osobą kompetentną czy też kimś kto z tańcem brzucha ma tyle wspólnego co widział na you-tubie? Dlatego uważam, że każda z nas powinna jednak uzupełnić swój opis w profilu który stworzył panujący nam Admin. Podzielić się z nami informacjami jak długo tańczy, zamieścić jakieś zdjęcia itp. Wydaje mi się, że tak będzie po prostu fair.

Mnie też podoba się ten pomysł, osoby z pustym profilem (tak jak mój teraz;):)) z założenia były by mniej wiarygodne.

Można profil rozszeżyć np o zaliczone warsztaty, przynależność do zespołu. Może o linki do swoich filmików.

Da się Adminie coś takiego zrobić?

Suria
28-02-2008, 11:00
Można profil rozszeżyć np o zaliczone warsztaty, przynależność do zespołu. Może o linki do swoich filmików.

Można rozszerzać profil o nieskończoną ilość pól do wypełnienia, ale co z tego, jak obecne, których jest tylko kilka bywają puste. Mnie by wystarczyło, gdyby była przynajmniej informacja, kto jak długo tańczy i w którym mieście.
Może wprowadzić pola, które koniecznie muszą byc wypełnione?

Zgadzam sie z Maram i przyznam szczerze, ze zdarza mi sie dość często zaglądać do profili, chcąc sprawdzić jakie kto ma doświadczenie.

Maram
28-02-2008, 11:03
Można zrobić takie "belly dance CV" :)
Napisać ile kto się uczy i u kogo, zaznaczyć warsztaty na których się było, pochwalić występami itp.
No i umieszczać swoje zdjęcia w profilu a nie np Ansuyi czy też Rachel :D

Firyal
28-02-2008, 11:05
Jestem za:) Osobiście chciałabym wiedzieć z ciekawości ile kto tańczy itp:) A propos zdjęć: ja swoje dodam jak wywołam,bo na razie siedzą na filmie w aparacie;)

Moon
28-02-2008, 11:13
Można rozszerzać profil o nieskończoną ilość pól do wypełnienia, ale co z tego, jak obecne, których jest tylko kilka bywają puste.

Jeżeli mamy tworzyć bellydancową społeczność, to powinnyśmy coś o sobie wiedzieć.
Jeżeli jakaś osoba nie wypełni swojego profilu,nic się nie stanie nie ma przymusu ale będziemy wiedziały, że nie utorzsamia się z naszą społecznością.

Maram
28-02-2008, 11:22
Jeżeli mamy tworzyć bellydancową społeczność, to powinnyśmy coś o sobie wiedzieć.
Jeżeli jakaś osoba nie wypełni swojego profilu,nic się nie stanie nie ma przymusu ale będziemy wiedziały, że nie utorzsamia się z naszą społecznością.

Pięknie powiedziane Moon :D

Aurinko
28-02-2008, 12:04
:)To ciekawe uwagi, jednak wydaje mi się, że w ten sposób łatwo może dojść do utworzenia zamkniętego forum ekspertów, na którym spontaniczne wypowiedzi nie będą częste, bo nie podparte certyfikatem stracą na wiarygodności. :mad:A poza tym poruszamy tu tak wiele tematów, czy wtedy też byłoby to możliwe? Jak myślicie? :pSama nazwa sposobu komunikowania się czyli FORUM daje możliwość zapoznania się z jak najszerszym spektrum zdań na każdy temat. Anonimowość tylko umożliwia szczersze wypowiedzi. Ja zaglądam tu po to, aby poznać wasze zdanie na różne tematy, a nie po to, żeby je podważać czy oceniać, ewentualnie przedstawiam swoje, jeśli się różni, ale nie w formie "bo ja mam rację". Każdy ma prawo do swojego zdania na każdy temat.;)

Maram
28-02-2008, 12:20
Mam wrażenie aurinko, że trochę zbyt poważnie podchodzisz to tego tematu. Nikt nie powiedział, że uwagi i wypowiedzi osób które uczą się np. od miesiąca będą uznawane za "mniej ważne" lub też po prostu nieprofesjonalne czy głupie. Każda z nas przecież zaczynała kiedys naukę od zera :D
Tak jak to zostało nazwane, chodzi o stworzenie belly-danceowej-społeczności. A łatwiej się to robi kiedy każda z nas "pokazuje swoja twarz" a nie ukrywa się za ekranem monitora. Zresztą chyba nie mamy czego ukrywać... :D

Beta
28-02-2008, 13:09
:)To ciekawe uwagi, jednak wydaje mi się, że w ten sposób łatwo może dojść do utworzenia zamkniętego forum ekspertów, na którym spontaniczne wypowiedzi nie będą częste, bo nie podparte certyfikatem stracą na wiarygodności.
Rozumiem co masz na myśli ale to nam nie grozi bo zawsze będzie ważna merytoryka wypowiedzi.
Takie rozszerzone cv pozwoliło by się lepiej poznać. To wszystko.
Poza tym rozumiem, że nie trzeba by tego wypełniać. Jedyną "konsekwencją" pustego profilu było by to że taka osoba była by mniej rozpoznawalna wśród nas.

Ja bym dodała miejsce na wpisanie różnych informacji. Puste pole w którym każda z nas mogła by wpisać dowolne informacje którymi chciała by się pochwalić przed innymi.

Ważnym polem do wypełnienia mogło by być czy dana osoba jest instruktorką i w jakim klubie. Czy gdzieś występuje. Mogła by to być promocja dla takich osób.

Firyal
28-02-2008, 13:12
Przecież i tak każda z nas ma właśne doświadczenie i o radę idzie prędzej do swojej instruktorki,niż do pań na forum:) I nie będzie tak,że kto dłużej siedzi w tańcu ma więcej racji niż osoba która siedzi w tym kilka dni,miesięcy...Mnie to ciekawi,ile kto tańczy i szanuję każdą z was:) Poza tym,takie CV ma nas łączyć,bardziej zespalać niż dzielić hierarchicznie:)

Antares
28-02-2008, 13:17
Z jednej strony dobrze jest mieć możliwość przeczytania od kiedy ktoś tańczy, jednak myślę że nie jest to wystarczający miernik czyichś umiejętności czy kompetencji. W moim profilu jest notka "od kiedy", ale już nie ma np. nic o tym, że od 2 miesięcy mam przerwę :D i myślę wiele osób tak ma, że nie uczestniczą w zajęciach non stop tylko też mają przerwy.

Druga sprawa to prywatność. Jeśli dane z profilu jak i prywatne galerie byłyby na 200% dostępne wyłącznie dla zarejestrowanych użytkowników forum to pół biedy. Jednak część użytkowników mimo, że zarejestrowanych pozostają "na czajnika" i nie jestem pewna czy w tej sytuacji chciałabym się dzielić moimi bardziej prywatnymi danymi z każdym :unsure:. Poza tym jest tu parę osób, które znają mnie osobiście więc wiedzą o mnie ciut więcej, w każdej chwili mogłyby zweryfikować to co piszę :) ...i w sumie ostatnią rzeczą, którą chciałabym od nich tu przeczytać to: "tyyy Antares, ależ ty głupoty opowiadasz :D"

Niemniej jednak tak zupełnie pusty profil u kogoś nie wygląda zbyt zachęcająco i w tej konkretnie kwestii przyznaję słuszność Maram.

Aurinko
28-02-2008, 13:23
Acha:rolleyes:

Maram
28-02-2008, 13:34
W takim razie Adminie do dzieła! :D

Oleta
28-02-2008, 13:35
Powiem szczerze, że nie jestem bardzo "wyrywna" ;)jeśli chodzi o ujawnianie informacji o sobie w internecie...
M.in.z tego powodu nie zarejestrowałam się na popularnej naszej-klasie...
Oczywiście bez przegięć w żadną stronę - jakieś tam moje fotki w necie są, choćby na stronie mojego miejsca pracy.

A tutaj już ujawniłam w kilku wątkach ile mam lat i jak długo tańczę. Tak lubię "dawkować" informacje o sobie powoli i ujawniać je po pewnym czasie "oswojenia się" i "zadomowienia" na forum:)

Pozdrowionka! :)

Farida
28-02-2008, 14:02
Można zrobić takie "belly dance CV" :)
Napisać ile kto się uczy i u kogo, zaznaczyć warsztaty na których się było, pochwalić występami itp.
No i umieszczać swoje zdjęcia w profilu a nie np Ansuyi czy też Rachel :D

Swietny pomysł Maram :) :biggrin:

ps. Ja akurat wychodze z założenia, ze o tancerce nie swiadczy to ile tanczy ;) Ale ile pracy wkłada w (samo)doskonalenie sie :)

Sowillo
28-02-2008, 14:23
Mnie też podoba się ten pomysł, osoby z pustym profilem (tak jak mój teraz;):)) z założenia były by mniej wiarygodne.

Można profil rozszerzyć np o zaliczone warsztaty, przynależność do zespołu. Może o linki do swoich filmików.

Sama bym chciała więcej info o sobie podać na w profilu

Mimo to nie jestem aż tak entuzjastycznie nastawiona do tej ideii.:confused: a przynajmniej idei bardzo szczegółowo rozbudowanego profilu
Podziele się z wami moimi wątpliwościami – może się tylko czepiam i mam pesymistyczne nastawienie
.
Bardzo szczegółowa informacja o forumowiczach, ich doświadczeniu, u kogo się uczą, jakie warsztaty zaliczyli na pewno sprzyja integracji i zaufaniu, ale... czasem może mieć odwrotny efekt – wręcz może prowadzić do uprzedzeń, alienacji, zamykania się grup forumowych
Potencjalnie niektórzy forumowicze nie będą ujawniać informacji o sobie w profilu w celu ochrony własnej prywatności, i to nawet nie przed nami – entuzjastkami TB - lecz przed osobami postronnymi, czy gośćmi na forum, takimi jak : koledzy-plotkarze z pracy, krewni negatywnie nastawieni do tanecznej pasji forumowiczki itp.
(Oczywiście rozwiązaniu problemu ochrony prywatności sprzyjałoby wprowadzenie ograniczonej dostępności do profilu o forumowiczach tylko dla zalokowanych użytkowników.)

Tymczasem takie osoby bez wypełnionego profilu byłyby oceniane na podstawie profilu - to może, choc nie musi, prowadzić do uprzedzeń wobec bardziej tajemniczych forumowiczów, możemy też tracić czynne uczestnictwo (i wiele dobrych rad) nowych czy tez potencjalnych forumowiczów, którzy mogą czuć się speszeni, wyobcowani na przykład tym że: uczą się tylko rok, albo tylko interesują się tańcem brzucha a na co dzień np tańczą w innych stylach, są choreografami, tylko (aż)orientalistami itp.

- oby te moje negatywne przeczucia były tylko moją imaginacją

Tak z drugiej strony, są alternatywy dla lepszego poznania się
1.Po pierwsze : wątek „Witam serdecznie na forum - ty też się przedstaw ” – tam możemy pisać o sobie ile chcemy, a zainteresowane osoby ibędą wystarczająco uparte by znaleść naszą wypowiedź.
Ponadto
2.Jeśli chcemy sprawdzić wiarygodność wystarczy przecież napisać bezpośrednio prywatną wiadomość do tej osoby z pytaniem kim jest, zaprzyjaźnić się, ewentualnie z tupetem spytać jakie ma kompetencje;).
Ale - samo podanie informacji, że uczę się tu i tyle lat nie musi być prawdziwą informacją czy świadczyć o wiedzy i umiejętnościach danej osoby.

3. REPUTACJA - Ocenie wiarygodności może służyć NADANIE REPUTACJI. Forumowicze sprawdzając w praktyce skuteczność porad, prawdziwość wypowiedzi, ogłoszeń i informacji podawanych przez daną osobę, mogą sami ocenić min. wiarygodność danej osoby nadając jej reputację.

Admin
28-02-2008, 14:30
3. REPUTACJA - Ocenie wiarygodności może służyć NADANIE REPUTACJI. Forumowicze sprawdzając w praktyce skuteczność porad, prawdziwość wypowiedzi, ogłoszeń i informacji podawanych przez daną osobę, mogą sami ocenić min. wiarygodność danej osoby nadając jej reputację.
No właśnie, obiecałem że zajmiemy się czymś co warsztatowo jest nazwane "reputacją" po konkursie.
Wieczorem stworzę na ten temat dyskusję aby pokazać Wam co to jest i na ile ważne może się stać dla naszej społeczności :)

bollyanna
28-02-2008, 19:18
Do tej pory podczytywałam sobie Wasze posty w tym temacie, i po wypowiedzi Safiro zdobyłam się na napisanie, bo widzę że ktoś ma podobne obawy jak ja.

Jestem właśnie jedną z tych kompletnie zielonych osób, które uczą się tańczyć od niedawna, nie mogą się pochwalić dorobkiem zaliczonych warsztatów czy występów. Nie czuję się wielce kompetentna w temacia tańca brzucha, i nie ukrywam tego - mój profil "kompetencyjny" świeciły pewnie pustkami ;) Ponieważ już teraz staram się nie pisać głupot, jeśli nie mam o temacie pojęcia, to pewnie ujawnienie mojej "zieloności" nic nie zmieni w tej kwestii :)

Ale tak jak Safiro mam pewne wątpliwości co do ujawniania bardziej prywatnych danych, takich jak np. nazwisko, telefon, adres mailowy czy nr gg, które mogą dostać się w łapy spamerów lub innych ludzi poszukujących danych dla najróżniejszych celów. Wcześniej był przywołany przykład naszej-klasy: ja jestem tam zapisana, ale poza nazwiskiem i miejscowością nie wpisałam nic więcej. Jeśli ktoś znajomy będzie chciał się ze mną skontaktować, znajdzie na to sposób. Oczywiście jeśli będzie stworzony profil z miejscem na wiele informacji, nie będzie (chyba?) przymusu ich wypełniania.

Być może będzie użyteczne podanie w profilu użytkownika/czki (lub pod nickiem) czy dana osoba jest np. instruktorką, choreografką, tancerką, amatorką itp., ale wtedy musimy liczyć na całkowitą szczerość, w którą swoją drogą nie wątpię :) Z drugiej strony czy potrzebna nam taka segregacja?

Natomiast jeśli chodzi o reputację, myślę że powinna łączyć w sobie oceny za fachowość, gotowość do pomocy (porad), ale również uprzejmość, która też ma duże znaczenie.

Koniec :)

Maram
28-02-2008, 19:38
Dziewczyny nie używajcie proszę słowa "segregacja" bo przecież nie o to tu chodzi. Jak już pisałam, każda z nas zaczynała kiedyś od zera i nie uważam żeby był to powód do wstydu czy też uprzedzeń. W tych "niby CV" nie chodzi przecież o podawanie danych osobowych jak imię, nazwisko, adres, telefon czy inne, tylko o nasze doświadczenia w sferze tańca brzucha.
Zresztą nikt nikogo nie będzie zmuszał do zamieszczania wszystkich szczegółowych danych. Żyjemy w wolnym kraju i każdy może robić co chce. Jeśli nie macie ochoty wypełniać "CV" to przecież nikt Was nie będzie zmuszał. Ale wydaje mi się, że niektóre z nas z chęcią pochwalą się warsztatami na których były czy też występami (i nie mowa tu o "wielkich scenach" bo występu w stylu "u cioci na imieninach" sa przecież równie ważne!) :)
Więcej wiary dziewczyny! Przecież nikt nie będzie nikogo osądzał. Chodzi tylko o to, żebyśmy się lepiej poznały :)

bollyanna
28-02-2008, 20:07
Chciałam napisać "segregacja" w cudzysłowiu, ale nie napisałam i teraz widzę, że jednak trzeba było. Nie chciałam nadać tej wypowiedzi takiego negatywnego wydźwieku, zastanawiałam się raczej na ile takie informacje są potrzebne?

Z drugiej strony przyznam się, że z zainteresowaniem oglądam Wasze zdjęcia i zdjęcia innych tancerek w internecie, chociażby po to, żeby pooglądać sobie różne stroje, ale jakoś nie mam śmiałości zamieszczać nigdzie mojego. Takie rozdwojenie jaźni...:blink:

Firyal
28-02-2008, 21:05
Ależ to nie ma być podawanie wszystkich danych osobowych włącznie z numerem buta,bo to nie o to chodzi.
Raczej chodzi o to,żeby podać ile się tańczy,ile występów się ma za sobą,co najbardziej się w tańcu lubi itp. Nikt nie wymaga także aby wszystkie pola był wypełniane obowiązkowo,po prostu miło się dowiedzieć kto i co przeżył:)

Quesse
28-02-2008, 21:13
Bardzo ciekawy pomysł! Myślę, że o ile wprowadzimy więcej rubryczek w profilu i możliwość pochwalenia się tam filmikiem czy "tanecznym CV", to będzie to przyjemne - bo będziemy mogły dowiedzieć się więcej o sobie nawzajem i lepiej się poznać. Ale mam nadzieję, że nie powstaną jednak pola "obowiązkowe" do wypełnienia - bo mogłyby zrealizować się obawy Safi, że osoby mniej doświadczone lub nawet nie tańczące (panowie;)) będą się obawiali tu zarejestrować. Ale osoby, które chciałyby się pochwalić troszkę - powinny mieć możliwość zaprezentowania się w profilu.

Anonimowość niesie ze sobą pewne poważne ryzyko. Kiedy jakaś osoba rejestruje się tu pod dopiero co wymyślonym nickiem, nie napisze o sobie nic (choćby o tym, skąd jest lub u kogo się uczy) - będzie mogła czuć się całkowicie anonimowa, a przez to nie poczuwać się do jakiejś większej odpowiedzialności za swoje słowa. Będzie wiedziała, że nikt z forumowiczów nie pozna jej tożsamości. Mogłaby np. wypowiadać się nieco lekkomyślnie, a nawet wdawać się w kłótnie - bo jest bezpiecznie anonimowa i nie musi odpowiadać za to, co tu napisze. Na szczęście takie sytuacje na naszym ulubionym forum nie miały miejsca:) Ale zawsze istnieje takie ryzyko.

Więc myślę, że powinniśmy zachęcać forumowiczów do napisania o sobie czegoś więcej, ale nie naciskać, jeśli ktoś nie czuje się pewnie i nie chce pokazywać np. zdjęć:)

Ja chętnie o sobie coś napiszę, wrzucę zdjęcia czy filmik (jak jakieś będę miała...) - ale ja się nigdy nie czułam specjalnie anonimowa, bo zdarzyło mi się poznać osobiście kilka z forumowiczek (a poza tym na gronie pod tym samym nickiem mam o sobie napisane wszystko, co tylko można;))

Poza tym - internetowe środowisko tańca brzucha w Polsce jest jeszcze dość kameralne, niektóre osoby występują pod tym samym nickiem tu, na gronie i na forum gazety, czasem są np. znanymi instruktorkami - więc niektóre już sobie wyrobiły "internetową renomę", nawet jeśli nie piszą wiele o sobie, a tak się szczęśliwie składa, ze to właśnie te, które tu udzielają wielu rad i dzielą się doświadczeniem. Więc z czasem szybko zmniejsza się anonimowość użytkowniczek coraz bardziej aktywnych lub też coraz bardziej znanych na polskiej scenie tanecznej.

Admin
28-02-2008, 21:34
Tak właśnie zrozumiałem intencje Maram, kilka dodatkowych pól do wypełnienia dla chętnych! Bez przymusu i obowiązku!
Bardzo podoba mi się taka koncepcja :)

Poproszę konkretnie w punktach opis pól.
Popatrzcie jak są w waszych profilach zrobione pola np.
1. Data urodzin dla świata Orientu
Kiedy była Twoja pierwsza lekcja tańca brzucha?
itd..

W tym schemacie proszę o pomysły :)

Quesse
28-02-2008, 21:48
Może np.:
Twoje najważniejsze instruktorki/główny autorytet taneczny
Twój zespół (jeśli jest)
Twoje zajęcia (jeśli jakieś się prowadzi)
Najważniejsze warsztaty (tu można się pochwalić jakimiś ciekawymi warsztatami z zagranicznymi instruktorami itp)
Twoje inne tańce (tu można wpisać, jeśli się tańczy tez coś innego niż bd)
Twoje najważniejsze występy

Oczywiście, może to być inaczej sformułowane, ale mniej więcej to mi przyszło do głowy:)

Antares
28-02-2008, 21:53
Może być też rubryka "inne zainteresowania/hobby" :)

Farida
28-02-2008, 22:31
A nie lepiej wstawic po prostu okno "o mnie" i tam kazdy moglby cos o sobie napisac ;D?

feroMonik
29-02-2008, 13:34
Nie zmieni to faktu, ze jest to forum ogolnodostepne i kazdy moze wszystko o nas przeczytac, czego trzeba miec swiadomosc ;)

Firyal
29-02-2008, 13:38
Raczej mnie nikt nie zidentyfikuje po tym że lubię spaghetti...^^ ani po tym,że lubię niebieskie stroje i robić shimmy...

Raczej nie robiłabym opcji: "o mnie" bo jak ktoś na końcu napisze coś co mnie interesuje to będę się musiała przez wszystko przedrzeć:)

Maram
29-02-2008, 13:43
Proponuję tak:
- tańczę od....
- moje instruktorki
- warsztaty
- występy/pokazy
- własny zespół
- ulubiona tancerka/zespół
- preferencje taneczne (np. jakieś rekwizyty lub tez ulubiony styl taneczny)
- pokrewne zainteresowania (może któraś z nas np interesuje sie malowaniem henną, muzyka arabską, szyciem strojów czy też historią tańca itp)

Nie ma tu żadnych danych których nie wolno ujawniać zgodnie z ustawa o ochronie danych osobowych ani też informacji które pozwalają nas w jakiś sposób zidendyfikować w tłumie :)

Quesse
29-02-2008, 14:49
Popieram pomysł Maram, dorzuciłabym może "inne tańce" oraz "zainteresowania pozataneczne".

Maram
29-02-2008, 15:29
zapomniałam o rubryczce "miasto" no i "data urodzenia" (co by można było urodzinowe życzenia składać) :D

Admin
09-03-2008, 19:14
Zgodnie z pomysłem Maram i Waszymi sugestiami wprowadziłem kilka zmian.

1. Profil jest widoczny tylko dla zarejestrowanych użytkowników, co oznacza, że goście nie mają do niego wglądu.

2. Podawanie informacji jest dobrowolne

3. Rozszerzyłem pola do wypełnienia i w tej chwili wyglądają następująco:

Data urodzin dla świata Orientu
Kiedy była Twoja pierwsza lekcja tańca brzucha?

Miasto
W jakim mieście tańczysz?

Tancerka, która stanowi dla Ciebie wzór

Ulubiony rekwizyt w tańcu

Twoje instruktorki
Które instruktorki znasz i polecasz innym

Zaliczone warsztaty

Twoje występy i pokazy

Nazwa Zespołu
Nazwa zespołu w którym tańczysz

Inne orientalne zainteresowania
Może malujesz henną, szyjesz stroje, grasz na darbuce? itp.

Inne informacje
Czym jeszcze chcesz się nam pochwalić?

To jest propozycja, czekam na wasze opinie co jeszcze można dodać lub zmienić. Może przeredagować opisy?

Admin
13-03-2008, 11:11
Dziękuję osobom które wypełniły swój profil :) pozostałych zachęcam do tego. Jest to dobrowolne ale miło widziane przez innych użytkowników.
Wypełniając profil stajesz się bardziej wiarygodną osobom w naszej społeczności.

Czekam również na opinię, pomysły dotyczące nowego profilu.

Kaira
13-03-2008, 16:31
Mi się tylko nie podoba to sformułowanie że warsztaty się "zalicza" - może warsztaty w których uczestniczyłaś?
W sumie to nawet fajnie wyjdzie, bo jeżeli zauważę że jakaś dziewczyna z forum była na tych warsztatach co ja, to od razu już tak jakbyśmy się poznały :) można też wtedy nawiązać rozmowę, podzielić się zdjęciami, wrażeniami. Fajny pomysł :)

Admin
13-03-2008, 17:33
Mi się tylko nie podoba to sformułowanie że warsztaty się "zalicza" - może warsztaty w których uczestniczyłaś?
W sumie to nawet fajnie wyjdzie, bo jeżeli zauważę że jakaś dziewczyna z forum była na tych warsztatach co ja, to od razu już tak jakbyśmy się poznały :) można też wtedy nawiązać rozmowę, podzielić się zdjęciami, wrażeniami. Fajny pomysł :)
Masz całkowitą rację, tak będzie brzmiało dużo bardziej elegancko.
Już zmieniłem :)

Isar
13-03-2008, 17:55
wypełniłam te dodatkowe rubryczki, na tyle, na ile pozwoliła mi pamięć:)

Safira
14-03-2008, 08:54
Ja również.:)

Djemboy
14-03-2008, 09:29
ja też! Ja też!!! =)...

Aliyah
14-03-2008, 09:45
właśnie ;)
pamięć... ja już nie pamiętam dokładnie nawet kiedy zaczęłam tańczyć... ;/
tajemnicza kobieta Orientu ;)
i co?? całą tajemniczość diabli wzięli? ;)
jak ktoś będzie chciał coś więcej o mnie wiedzieć to wie gdzie mnie szukać ;D

Farida
14-03-2008, 11:43
Ja również uzupełniłam :)

grashka
14-03-2008, 12:12
i ja
i ja tez
:D

Isar
14-03-2008, 21:53
właśnie ;)
pamięć... ja już nie pamiętam dokładnie nawet kiedy zaczęłam tańczyć... ;/
tajemnicza kobieta Orientu ;)
i co?? całą tajemniczość diabli wzięli? ;)
jak ktoś będzie chciał coś więcej o mnie wiedzieć to wie gdzie mnie szukać ;D

Zawsze możesz napisać: ...tańcze od tak dawna, że nie pamiętam...:P

Quesse
18-03-2008, 17:59
Ja też się pozwierzałam na swój temat :D