Pokaż pełną wersję : Szukam szkoły tańca w Warszawie.
Po długich namowach vasanty zdecydowałam się zapisać na zajęcia z BD. Początkowo rozważałam Gimnazjon, bo dzięki temu mogłabym kiedyś mieć zajęcia z Amani (grupa średnio zaawansowana). Niestety, grupa początkująca ćwiczy gdzieś na głębokim Ursynowie, w godzinach mniej więcej 18-19, w dni powszednie (pracuję od poniedzialku do piątku). Dla mnie to za daleko, za późno i nie te dni - jestem spoza Warszawy, dojeżdżam pociągami. W grę wchodzi tylko weekend, godziny mniej więcej 10-17.
Mam tylko nadzieję, że jak już coś znajdę i pojadę, to nie ucieknę w ostatniej chwili sprzed wejścia do szkoły, jestem bardzo nieśmiala i zakompleksiona :(.
Doradźcie coś.
Pozdrawiam
Aiesha
Jeśli interesuje Cię tylko weekend, to może być ciężko. Większość fajnych szkół prowadzi zajęcia głównie w tygodniu - np. Orientmania, którą polecam najbardziej:)
Sprawdź tutaj: http://www.taniecstudio.pl/ - o ile wiem, zajęcia na Twardej prowadzi Jasmin Mazloum, właśnie w weekendy.
feroMonik
03-03-2008, 14:48
W weekendy sa tez na pewno zajecia w Rivierze :) (www.taniec.net)
i w Warszawie jest Galeria Szafa taniecbrzucha.pl
i w Warszawie jest Galeria Szafa taniecbrzucha.pl
Akurat to jak kulą w płot, bo w weekendy nie mają zajęć. Sprawdzałam, tylko grupa bollywood. Zresztą to było pierwsze miejsce, jakie Aieshy poleciłam. Chodzi o podanie adresów szkół, które znacie i które mają zajęcia w weekendy.
W soboty zajecia prowadzi Lidka Migut w klubie Global Fitness na ul. Drawskiej-niedaleko Blue City.:)
Jeśli mogłabyś sie tam uczyć to strasznie bym Ci zazdrościła.:D
W soboty zajecia prowadzi Lidka Migut w klubie Global Fitness na ul. Drawskiej-niedaleko Blue City.:)
Jeśli mogłabyś sie tam uczyć to strasznie bym Ci zazdrościła.:D
Aiesha, pasuje? Shimmo, o której godzinie?
http://www.taniecbrzucha.fora.pl/warszawa,14/
szkoły w Wawie
Edit by: admin
Prosze wziąć pod uwagę, że wiadomości mogą być nieaktualne. Pochodzą z 2006 roku.
Mała tancereczka
03-03-2008, 21:52
http://www.taniecbrzucha.fora.pl/warszawa,14/
szkoły w Wawie
Nieaktualne wiadomości z 2006 roku.:unsure:
No jak to... Te szkoły działają przecież, np. Amira, Riviera, Salsa Libre! Tam są linki do stron. Oczywiste, że nie są to wszystkie szkoły, które prowadzą t.b. w Wawie, ale te najbardziej znane.
Mała tancereczka
03-03-2008, 22:34
Oczywiste, że nie są to wszystkie szkoły, które prowadzą t.b. w Wawie, ale te najbardziej znane.
Wymienione tam szkoły nie są spisem najbardziej znanych szkół.
Część linków nie działa, podane instruktorki już tam nie pracują, niektóre miejsca już nie prowadzą zajęć z tańca brzucha. W międzyczasie powstało dużo lepszych miejsc do nauki.
Chodziło mi o ostrożność aby ktoś nie przyjoł tych informacji za pewnik.;)
12:30-14:00.
Aiesha. Coś dla ciebie!
www.ntf.pl
w sobotę prowadzi zajęcia Sandra Mścisławska ;)
żywiołowa fajna kobitka ;)
w soboty ma zajęcia o11.15-12.30
zajęcia się zaczęły 16.02.08
NTF jest w budynku Hotelu Europejskiego, czyli na krakowskim przedmieściu ;)
może Ci podpasuje ;)
Aliyah, ale ta grupa dopiero rozpoczęła naukę...
No to chyba dobrze :-) A w czym problem?
Przecież miała być początkująca?
Powodzenia, Aiesha - daj znać, jak coś wybierzesz:)
Aiesha. Coś dla ciebie!
Ano. Fajnie mieć takiego forumowego pelnomocnika ;). Nie wiem jeszcze, czy i co wybiorę, bo z pracy przychodze wykończona, weekend to jedyne dwa dni w tygodniu, kiedy moge się uczyć/odpocząć, poza tym najpierw chcę pozalatwiac wszystkie uczelniane sprawy. Jak dobrze pójdzie, rozejrzę się tak juz na powaznie (teraz to jest tak zwany zwiad ;)) w maju. A jak pójdzie źle - w lipcu.
no tak ;) myślałam właśnie o początkującej ;)
bo inaczej... ;) może poleciłabym inną ;) taką co się uczy już kilka miesięcy ;)
Ano. Fajnie mieć takiego forumowego pelnomocnika ;). Nie wiem jeszcze, czy i co wybiorę, bo z pracy przychodze wykończona, weekend to jedyne dwa dni w tygodniu, kiedy moge się uczyć/odpocząć, poza tym najpierw chcę pozalatwiac wszystkie uczelniane sprawy. Jak dobrze pójdzie, rozejrzę się tak juz na powaznie (teraz to jest tak zwany zwiad ;)) w maju. A jak pójdzie źle - w lipcu.
Jak w lipcu - to zacznij od jakichś właśnie tygodniowych warsztatów ;)
jak masz zajęcia dzień po dniu to nie zapominasz tego co się nauczyłaś na poprzednich zajęciach ;)
A ja mam też prośbę - czy znacie może jakąś szkołę/instruktorkę uczącą tańca tureckiego? Bardzo mi zależy na nauce tego stylu, jak dotąd uczyłam się raczej syryjskiego i egipskiego.
Kasia Wieczorek [Hayal] w Łodzi.
zapomniałam napisać - Warszawa i okolice ;)
No to muszę się powtórzyć. Odmiana turecka nie jest popularna w Polsce. Poza tym nie istnieje "czysty styl turecki"...
Oj, że nie jest popularna, zdążyłam zauważyć. Ale oczarował mnie ten taniec właśnie jak byłam w Turcji ; zdaje się,że większosć odmian belly jest teraz przemieszanych ;)
no trudno, po maturze planuję na rok tam wybyć, może wtedy coś załapię.
Czy któraś z Was ma doświadczenia z Atmosferą Ruchu?
Mają 2 kluby w Warszawie (Marianska i Warecka).
Często uruchamiają grupy. Warto? Może znacie jakąś instruktorkę z tej szkoły godną polecenia?
Może znacie jakąś instruktorkę z tej szkoły godną polecenia?
Wszystkie. :) Śmiało się zapisuj.
feroMonik
04-04-2008, 09:54
Styl turecki ma byc na letnich warsztatach w Łochowicach - poszukaj w odpowiednim watku :)
Dziewczyny, pomocy...
wygląda na to, że Linda nie uruchamia nowych grup w Akademii Ruchu. Czy wiecie gdzie prowadzi kursy, gdzie można się do niej zapisać?
Szukam, szukam i nic....
Alienora
21-08-2008, 21:17
Ja dzisiaj juz zaklepałam zajecia dla początkujących w Rivierze, z Basią Ilczuk, w czwartki na 17,10 - tylko hmmm pani w szkole mi powiedziała, ze zajęcia rusząjak zbierze się grupa... a jak się nie zbierze, to co???? zbaraniałam i nie zapytałam....
nie wiecie, kiedy beda zapisy do Orientmanii?
Gosia chyba jest w Egipcie teraz...?? W każdym razie terminy grup już ustalone chyba, więc niedługo:)
no to postaram sie czekac cierpliwie ;)
Ja dzisiaj juz zaklepałam zajecia dla początkujących w Rivierze, z Basią Ilczuk, w czwartki na 17,10 - tylko hmmm pani w szkole mi powiedziała, ze zajęcia rusząjak zbierze się grupa... a jak się nie zbierze, to co???? zbaraniałam i nie zapytałam....
o, a ja w czwartki zamierzam chodzić do Basi ale na tribal (na 18.50, Teratr nowy) :D
Z grupami jest tak, że jesli nie zbierze się wystarczająca ilość chetnych to proponują przepisanie do innej grupy.
2 grupy początkujące tribalowe ruszą prawie na pewno :)
Druga będzie we środy o 20.30 przy metrze Stokłosy.
Alienora
22-08-2008, 18:26
Anais - ja docelowo chcę na tribal, ale ponieważ to moje kompletne początki, więc zapisalam się na podstawy belly dance (koniecznie do Basi chciałam, właśnie ze wzgledu na moje późniejsze plany tribalowe), a w drugim semestrze chcę juz na tribal.
Jakby się moja grupa nie zebrała, to boję się, że od razu przejścia do tribalowej mi nie zaproponują...
No to będziesz miała zajęcia zaraz po moich:)))) może sobie pomachamy?:)
Nikt nic nie wie, nikt nic nie słyszał o zajęciach z Lindą Kadi? :(
Bardzo, bardzo byłabym wdzięczna.
Alienora: Wiesz, ten wymóg, żeby najpierw tańczyć przez pół roku bellydance, zanim pójdzie się na tribal, jest bardzo umowny. Ja go nie spełniałam i parę innych osób też, ale Basia świetnie i szczegółowo tłumaczy ruchy więc jak się uprzesz to spokojnie dasz sobie radę na tribalu już teraz:) A że grupy tribalu bywają niezbyt liczne i jest ryzyko, że się rozpadną, to reszta pewnie Ci tylko podziękuje, że jest o jedną więcej;) Oczywiście, jeśli tak jest wygodnie, to warto najpierw pochodzić na tradycyjny taniec brzucha, ale warto pamiętać, że jak tego nie zrobisz to też jakoś dasz sobie radę.
Chociaż tak docelowo to warto szlifować jedno i drugie, jeśli w przyszłości chce się tańczyć tribal fusion to umiejętności techniczne nabyte na tradycyjnym tb też się przydadzą - taka dygresja;)
Alienora
01-09-2008, 23:44
Ehh czekam na sms z riviery. I dylemat mam trochę - bo sie zapisalam z koleżanką - tzn ona za mną przyszła, ale ja mam konkretne plany - ona raczej nie, i teraz co... iść za głosem serca i uderzać do grupki tribalowej, tak jak radzicie, co będzie wymagało więcej pracy ode mnie, czy tyle tygodni pozostawać pięterko niżej w oczekiwaniu na tribala od lutego....
W sumie to sama sobie odpowiedzialam......:blink:
Bo zmiana grupy juz w trakcie zajęć to niezbyt fajny pomysł, no nie?
idź od razu na tribal ;)
Basia tłumaczy wszystko tak dobrze, że sobie na 100% poradzisz ;)
a koleżankę też możesz zabrać ze sobą ;)
Albo zapisz się na razie na oba, jak finansowo i czasowo dasz radę - jeśli uznasz, że tribal za trudny (w co wątpię, biorąc pod uwagę wybitne umiejętności pedagogiczne Basi) to się wypiszesz po jednych zajęciach lub po miesiącu i zostaniesz tylko na klasyce. A jeśli uznasz, że dajesz radę na tribalu, to zostaniesz na tribalu...i najlepiej na klasyce też:D jeśli chcesz kiedyś tańczyć np. tribal fusion to warto zacząć od nauki techniki typowego tańca brzucha oprócz ATSu, naprawdę nieziemsko pomaga.
Dziewczyny, dla tych , które byly zainteresowane zajęciami prowadzonymi przez Lindę Kadi - podobno zmieniła swoje plany życiowe i nie będzie już uczyła tańca brzucha - takie info otrzymalam z Atmosfery... Szkoda.... :(
Wybralam więc Rivierę i Dominikę Suchecką i ... jestem bardzo zadowolona :)
Alienora
09-10-2008, 21:16
Aaaa... jestem po pierwszych zajeciach w Rivierze z Basią:):):), od podstaw jednak zaczynam. Bardzo mi się podobało - i sposób w jaki Basia tłumaczy i pokazuje wszystko mi odpowiada, no i sam taniec ćwiczenia z samymi tylko filmikami z netu to jednak nie to samo co z instruktorką na żywo! Chociaż może teraz i z filmików lepiej będę umiała skorzystać:)
Na wstępie witam serdecznie wszystkie tańczące Panie! (pierwszy post) ;)
Naszło mnie dość nagle, acz bardzo mocno, żeby zacząć się uczyć tańca brzucha. Jestem spod Nowego Dworu Mazowieckiego i szukam jakiegoś kursu od podstaw po zachodniej / lewobrzeżnej stronie Warszawy. Póki co znalazłam Dance4Fun na Targówku, mieli wystartować jakieś grupy w listopadzie, ale na chwilę obecną mają za mało chętnych (w związku z czym gorąco, w ich imieniu, zapraszam :D). Zajęcia ma prowadzić p.E.Łosiewicz. Jeśli się nie uda, to może ktoś mógłby polecić mi jakieś inne miejsce, które być może przeoczyłam w swoich intensywnych poszukiwaniach? ;)
Z góry ślicznie dziękuję!
Blancharlotte
29-12-2008, 18:28
Hej!
Dawno mnie tu nie było:)
Dzisiaj byłam w Atmosferze Ruchu i chciałam się zapisać ale narazie nie ma nowych grup.. i chcę się wcisnąc do grupy, która tańczy dwa miesiące juz.. tylko nie wiem ile powinnam umiec.. A tańczyłam tylko sama w domu xP Ktos, kto uczęszcza, może mi podpowiedziec co jest rozumiane przez podstawy?:>
Witaj,
jak ja chodziłam do Atmosfery była możliwość wykupienia pojedyńczych zajęć i sprawdzenia, który poziom jest odpowiedni - czy "początkujący" jest jednak zbyt początkujący czy też ok. Zapytaj czy jest nadal taka możliwość i skorzystaj. Myślę, że warto - choćby po to aby czuć się później dobrze w swojej grupie.
Powodzenia.
Czy ktoś chodzi do Jasmin do EDS'u na trzeci poziom (czwarty)?
Jak z liczebnością i jakością? Chodzę do Jasmin na Twardą i oczywiście jestem zachwycona, ale chciałabym troszkę częściej i tak myślę...
Ja chodzę na III. Jest fajnie, liczebność znośna - tak akurat, by na sali wszystkie miały szansę zobaczyć Jasmin i siebie w lustrze. Chociaż na początku roku było więcej - był dziki tłum. Ale teraz jest fajnie:)
Na IV poziomie podobno jest bardzo mało osób - ponoć tylko kilka.
Quesse, ale Ty chodzisz tylko do tej grupy? No bo w zeszym roku miałaś ten sam układ na koniec, co ja, a na Twardej nie mamy takich poziomów, bo nas połączyli (co zresztą mnie cieszy,bo się poziom podwyższył :D) z dziewczynami z wyższej grupy. Jak się w EDS-ie liczy te poziomy, po pół roku (to jeden poziom?)
Ooo, to spytam Jasmin o poziom tego poziomu (:P) Mam nadzieję,że nie mają obecnie woali,lasek ani sagatów ,bo chyba pójdę się powiesić... już mi i tak głupio, że tu mam laski,na Twardej woale, a nigdzie nie mogę machać tymi rekwizytami za bardzo :/
Quesse, ale Ty chodzisz tylko do tej grupy? No bo w zeszym roku miałaś ten sam układ na koniec, co ja, a na Twardej nie mamy takich poziomów, bo nas połączyli (co zresztą mnie cieszy,bo się poziom podwyższył :D) z dziewczynami z wyższej grupy. Jak się w EDS-ie liczy te poziomy, po pół roku (to jeden poziom?)
Ooo, to spytam Jasmin o poziom tego poziomu (:P) Mam nadzieję,że nie mają obecnie woali,lasek ani sagatów ,bo chyba pójdę się powiesić... już mi i tak głupio, że tu mam laski,na Twardej woale, a nigdzie nie mogę machać tymi rekwizytami za bardzo :/
Spróbuję wyjaśnić:D
Poziomy w EDSie oficjalnie rozkładają się tak:
I poziom - od zera
II poziom - po roku
III poziom - po 2 latach
IV - po 3 latach lub więcej.
(mówię tu o etapie z października, kiedy te grupy ruszały - obecnie jest +1 semestr dłużej oczywiście)
Oficjalnie - bo de facto różnie bywa z zależnością między czasem nauki a umiejętnościami, więc większość osóbwybiera sobie poziomy raczej intuicyjnie, oczywiście konsultując się z Jasmin.
Tak, do Jasmin chodzę tylko na III poziom (poniedziałki o 19). Rzecz jest w tym, że w zeszłym roku chodziłam na I poziom - i dlatego po drugim semestrze I poziomu tańczyłam układ z assayami. Ale na początku tego roku stwierdziłam, że mając za sobą sporą ilość warsztatów z woalem nie bardzo chcę uczyć się go od zera (bo na II poziomie woal jest wprowadzany od podstaw), więc zaszalałam i poszłam od razu na III poziom - z założeniem, że jeśli sobie nie dam rady, to przeniosę się na II. No i dałam radę i jest fajnie:)
Mamy woale - właśnie będziemy występować z woalami. Nie jestem pewna, co w końcu będziemy robić w następnym semestrze - albo dwa woale, albo saggaty.
Nie mam pojęcia, jak się ma poziom grupy z Twardej do tych z EDSu - w każdym razie oficjalnie III poziom jest dla osób po 2 latach nauki.
No właśnie my teraz saggaty mamy mieć, po feriach i dwa woale. Dzięki, mam już jakieś pojęcie ;) Bo my też (niestety)mamy woale i układ też z nimi, z tym że wydaje mi się,że Jasmin tym razem coś innego dla nas planuje. No mniejsza,w takim razie spytam o ten IV, skoro mało osób to powinno być fajnie.
Czyli chyba wychodzi na to, że ta Twoja grupa z Twardej i III poziom to grupy o tym samym poziomie - skoro robimy te same rekwizyty.
Na IV już w tym semestrze robiły saggaty - tyle wiem. O więcej szczegółów pytaj Jasmin lub kogoś z IV poziomu:)
Ale chyba nie będą ciągle szaleć z saggatami :P jejku,ciągle tylko te rekwizyty :( no chyba raczej ten sam, z tym,że u nas raz robi,raz nie robi - różnie to bywa. Ostatnio pokazywała z dwoma woalami coś chyba,wcześniej miałyśmy dwie lekcje bez ...
Dobrze,już nie narzekam, taki wielki off top się zrobił. Zatem żeby było na temat : polecam Jasmin :D
U nas tak samo - raz pokazywała coś z dwoma, innym razem drum solo - na każdych zajęciach można spodziewać się czegoś innego:) I ja też polecam Jasmin:)
Jaki tam offtop, w końcu mowa o zajęciach w Warszawie:)
A czy któraś Warszawianka mogłaby polecić jakąś szkołę tańca towarzyskiego? (wiem, że jest Riviera, ale może ktoś zna inną?)
Dzięki z góry :))
Mam pytanie do tancerek z Warszawy - orientujecie się jak jest na zajęciach z Anią Oksiutą? Koleżanka się właśnie zapisuje na początkujący, w godzinach zajęć z Dominika ma inne zajęcia, więc alternatywą są dla niej lekcje z Anią i nie wiem, czy jej polecić :)
Witam,
Czy może któraś z Was orientuje się w jakich szkołach uczy obecnie Diana Yousseif ? Tańczę regularnie w Rivierze ale ciągle mi mało i poszukuję nowego miejsca i innej instruktorki- tak dla urozmaicenia (obecnie tańczę u Dominiki Sucheckiej) ;) Diana zachwyciła mnie na warsztatach więc teraz uparcie jej szukam :P U mnie niestety w grę wchodzą tylko zajęcia weekendy- od piątku rano- co całkowicie mnie dyskwalifikuje jeśli chodzi o zajęcia z Jasmin Mazloum nad czym strasznie ubolewam :( doradźcie może jakąś instruktorkę, z góry dziękuję :)
Diana uczy tylko w Rivierze i Orientmanii. Nie prowadzi zajęć w weekeendy, ale być może dałoby radę się z nią dogadać i np kimś jeszcze,żebyście nową grupę stworzyli? Jakbyś zebrała trochę osób... dla mnie jest ona absolutną podstawą jeśli chodzi o energię życiową, więc myślę,że warto się postarać ;)
Po wczorajszej ArabianNight postanowiłam poszukać zajęć u Diany i niestety okazało się, że tylko Riviera i Orientmania...
Niestety środa, kiedy Diana ma zajęcia w Orientmanii mi nie pasuje a godziny w Rivierze... porażka... w ciągu dnia? Dyskryminacja "pracujących" :(
Gdzieś wpadły mi w oko warsztaty practice w Rivierze z Dianą - chyba 6 czerwca. Strona internetowa Riviery jak zwykle szwankuje. Ktoś wie coś więcej? Czy dobrze pamiętam, że to miał być 6 czerwca? Gdzie? O której?
carmenta
19-05-2009, 15:55
A czy ja mogę mieć pytanie do pań uczących się w Rivierze? Jak tam wyglądają zajęcia i jak są rozliczane/zakańczane semsetry (czy każdy musi występować itp). Od pażdziernika 2008 chodzę do Aishy w Atmosferze Ruchu i bardzo sobie chwalę, ale chciałabym bardzo tribala spróbiwąc, a słyszałam, że u Basi Ilczuk naprawde warto. No i chciałam się dowiedzieć z pierwszego źródła - czyli was- jak tam jest :D:D Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi:bigsmile:
Hej, ja chodzę do Riviery - co prawda nie do Basi Ilczuk tylko Dominiki Sucheckiej ale myślę, ze podobne zasady obowiązują na każdych zajęciach.
Te najważniejsze (u Dominiki)
- na koniec semestru był "egzamin" - ale tak naprawdę to nic strasznego - Dominika puściła nam muzykę a my do niej tańczyłyśmy - w grupie, każda tak jak czuła. Dominika nas obserwowała i "przyznawała" punkty, które następnie poufnie przekazała - > jeżeli ktoś nie chce być porównywany z innymi - informację o swojej punktacji zachowuje dla siebie. Aha i dostałyśmy dyplomy.
Obecny semestr to 2 przetańczony z Dominiką i po pierwszym mówiła, że troszkę podnosi poziom trudności. Dodała także, że na najwyższych poziomach dziewczyny chcą i przygotowują swoje układy, które następnie tańczą przed grupą.
- pokazy: grup belly-dance'owych jest sporo więc nie każda występuje na zakończenie semestru na imprezie Rivierowej. W zeszłym sem. nie występowalyśmy, w tym też nie ma takich planów.
- płatności: spora swoboda tu panuje. Można płacić jednorazowo (35pln = zajęcia), lub cały miesiąc (120 pln, już ze zniżką), można za cały semestr (zniżka jest już dużo większa).
- odbiór zajęć - możliwy w grupie na podobnym poziomie. Trzeba tylko wcześniej zgłosić nieobecność - są 2 tygodnie na odbiór zajęć.
To tak na szybko. Jeśli chciałabyś coś jeszcze wiedzieć - pytaj śmiało :)
carmenta
20-05-2009, 22:36
Dziękuję angoba :)
A jak to wygląda latem? Bo rozumiem, że w roku są dwa semestry i pewnie jeden zaczyna się na jesieni? A letni to chyba zaraz w czerwcu się kończy. A przez lipiec i sierpień są zajęcia czy raczej warsztaty dla chętnych członków Riviery?
A jak to wygląda latem? Bo rozumiem, że w roku są dwa semestry i pewnie jeden zaczyna się na jesieni?
Dokładnie tak - ja poprzedni zaczęłam na jesieni, obecny skończy się w czerwcu. Riviera jest "mocno-studencka" i zajęcia taneczne lecą według studenckiego kalendarza.
Z tego co wiem w lecie są zajęcia warsztatowe, obozy wyjazdowe, itp, regularnego kursu niestety nie ma.
(min. dlatego ja zamierzam "przeprosić się" z Atmosferą Ruchu i wrócić do niej na czas lipca - sierpnia, bo szkoda mi tych 2 miesięcy ;-) )
carmenta
20-05-2009, 22:47
No w Atmosferze nie dają urlopów, jak to Asia ostatnio stwierdziła, więc o przerwę letnią się nie tutaj martwię :D I dobrze, bo dwa miesiące przerwy o za dużo, a znając moje samo-nie-zdyscyplinowanie, na pewno bym nie ćwiczyła sama w domu (bez bata w postaci kolejnych zajęć) :embarrest:
W wakacje będą w Rivierze warsztaty z Jasmin Mazloum, Elwirą Janitzki i tribal z Patricią Zarnovican :)
carmenta
20-05-2009, 23:07
Maju a te warsztaty są dla wszystkich chętnych, czy tylko dla osób uczących się w Rivierze?
Nie róbmy z Riviery nie wiem czego :D Warsztaty są dla wszystkich.
carmenta
20-05-2009, 23:21
A to spoko:D:D:D Ucieszyłam się niezmiernie. Dzięki wielkie:)
czy ktos wie co z Gimnazjonem w Reducie? bo jak patrze na ich aktualny grafik to nie ma mozliwosci tanca brzucha. Zapisalabym sie tam tylko ze wzgledu na tb dla poczatkujacych. Byla rowniez Drawska, ale sie zmyła? tez nie maja w obecnym grafiku tb? noi nie chodzi mi o weekendy tylko o zajecia w ciagu tygodnia. Bede wdzieczna za jakies podpowiedzi co tam sie dzieje :) w tej kwestii
Mam pytanko:). Niestety muszę zmienić szkołę, ponieważ moja instruktorka odchodzi, a inne terminy w tej szkole kompletnie mi nie pasują. Zapisałam się do EDSu do Jasmin, tylko nie wiem czy po roku tańca dam radę na 2 poziomie (wiadomo, że w każdej szkole jest inna intensywność ćwiczeń itp.). Będę wdzięczna za info.:)
Ja bym powiedziała, że co instruktorka to inny styl nauczania. Ja po roku tańca u jednej, u innej umiałam tyle, co dziewczyny po pół roku.... i też nie wszystko. Najlepiej pójdź do instruktorki i spytaj, na który poziom Ciebie zakwalifikuje.
Wiem, że mogę zmienić grupę w razie czego. Z drugiej strony nie marzę o niczym innym jak o intensywnej nauce, bo w poprzedniej szkole momentami miałam wrażenie, że stoję w miejscu. Dużo ćwiczyłam sama, ewentualnie warsztaty. Więc mogłoby to być dla mnie motywacją.
Co do szkół kusi mnie jeszcze Atmosfera Ruchu.
szarlotka
24-08-2009, 14:36
Ja poszłam na 2 poziom do Jasmin po mniej niż pół roku nauki i było na początku bardzo ciężko. Po roku spokojnie dasz radę (może nawet zaryzykuj symultanicznie 2 i 3 poziom, skoro chcesz intensywnej nauki?). :)
Jak byłam tam na miejscu to kobietka powiedziała, że proponuje 2, ale zastanawia się czy przypadkiem nie 3. Ja jednak wolę na początku nie ryzykować.
Jak oceniasz Jasmin M?:>
szarlotka
24-08-2009, 15:53
Ogromna wiedza, temperament, wiedza, kobiecość, wiedza. ;)
Dość sporo rozciągania na rozgrzewce, czasami elementy jazzowe w choreografiach. Mówiłam już o wiedzy?:unsure::D
Chociaż osobiście wolę warsztatową Jasmin - wg. mnie, wszystko w pigułce o wiele łatwiej pojąć.
Brzmi super, zobaczymy w praniu;p;p
:*:*
Wiadomo może coś już o zajęciach w Rivierze u Basi Ilczuk? Mam dość ograniczone pole manewru, tylko po 20. Znalazłam zajęcia u Jasmin Mazloum na Kasprzaka (Egurrola), zapiszę się jeśli w Rivierze nic nie będzie mi pasować. Do tego chcę iść dla Tribal albo o Basi albo u Dominiki Sucheckiej, ale podobno Dominika na razie nie będzie prowadzić :(
Riviera ogłosi swój grafik w ciągu kilku tygodni, musisz śledzić stronę. Dominika prowadzi tribal fusion w Orientmanii.
carmenta
26-08-2009, 14:18
Basia też ma zajęcia z tribalu w NTFie, ale i tam grafik będzie dopiero w polowie września. Ja tez będę polować na zajęcia po 20:00
no właśnie śledzę stronę i nic. Jest to odrobinę frustrujące. Ale cóż, na razie mam wybór do Jasmin, jeżeli nic się nie zmieni :)
Słuchajcie, czy tylko mi nie działa strona EDSu czy ktoś jeszcze ma z nią kłopot? Nie wiem czy to wina mojej przeglądarki/ustawień czy to coś innego. Za każdym razem wyświetla się komunikat "Problem loading page. The page cannot be found. 404 Error.":(
Mam to samo, ale wiem, że strona działa, bo u mojego chłopaka mogłam ją oglądać bez problemów. Nie wiem, co jest przyczyną, że my nie możemy. :blink:
Może powinnyście zmienić przeglądarkę. Mi dość często Explorer szwankował (miałam problemy z wyświetlaniem stron i takie same komunikaty wyskakiwały) i zmieniłam na Mozillę.. Ale nie wiem czy to jest tylko przyczyna przeglądarki..;)
Mnie nie wyświetla strony ani Firefox ani IE. Ale za to w pokoju obok na komputerze rodziców Firefox otwiera bez zarzutu. :confused: Nie płaczę, bo mogę iść obok i sprawdzić sobie to, co chcę. Jednakże to dziwne. Muszę się spytać chłopaka, o co chodzi.
carmenta
27-08-2009, 14:51
Mi się wlącza, ale bardzo powoli się ładuje
Mnie działa ta strona zarówno pod IE, jak i pod Mozillą. To raczej nie kwestia przeglądarki... Ale to jest strona we Flashu chyba, może trzeba aktualizować Adobe Flash Playera? Ja dosłownie wczoraj aktualizowałam, bo mi wyskoczyło, że nowa wersja (10) jest dostępna.
Carmenta, jeśli powoli się ładuje, to pewnie masz powolny komputer i/lub powolne łącze :)
carmenta
27-08-2009, 15:05
.Carmenta, jeśli powoli się ładuje, to pewnie masz powolny komputer i/lub powolne łącze :)
TAk by było, gdybym z domu się łączyła, ale jestem w pracy i ze względu na to co robimy nasze łącza hulają z maksymalną prędkością....inaczej nie dałoby rady zrobić ani jednej rezerwacji ;)
Może to faktycznie flash to powoduje....
Chodzi o tę stronę?
http://www.taniec.com.pl/
u mnie działa :)
Vasanto: zaktualizowałam Adobe Flash Playera i dalej nic.
U mnie też nie działa ani w Mozilli ani IE. Próbowałam coś pokombinować w ustawieniach, zabezpieczeniach, ale też nie pomogło:/
Trudno, zostaje mi sprawdzić w pracy:)
Powiedzcie mi tylko, czy już zamieścili grafik na nowy semestr?;)
Powiedzcie mi tylko, czy już zamieścili grafik na nowy semestr?;)
Wygląda na to, że tak.
Na ile sie potrafię na tej stronie rozeznać ;)
Sprawdzić Ci coś konkretnego? Jakąś grupę?
Dziękuję Vello, będąc u koleżanki udało mi się zajrzeć w grafik EDSu. Niestety terminy mojego poziomu zupełnie mi nie pasują....
Muszę poszukać w innych szkołach;)
To chodź do Riwiery.
Tam jest fajnie ;)
carmenta
28-08-2009, 14:00
A w Rivierze są zajęcia np. po 20:00? Bo ja się zastanawiam nad nią i czekam na grafik. Byłam na warsztatch w lipcu i baaardzo mi się podobało, ale czasowo to jestem zbyt ustawna:( No i fajnie, że przyjmują karty Multisport :)
szarlotka
28-08-2009, 14:12
Grafik w Rivierze już jest.
Zajęcia znów podrożały:(
Gdzie masz nowy cennik? Nie widzę go. :( Ile będzie kosztować karnet za 4 zajęcia?
A w Rivierze są zajęcia np. po 20:00? Bo ja się zastanawiam nad nią i czekam na grafik. Byłam na warsztatch w lipcu i baaardzo mi się podobało, ale czasowo to jestem zbyt ustawna:( No i fajnie, że przyjmują karty Multisport :)
Grafik jest od dzisiaj akurat.
Nie wiem jaki jesteś poziom, ale wieczorowo to idzie tak:
Dla początkujących:
Poniedziałek 20.20-21.50 Barbara Ilczuk
Brąz, też z Basią Ilczuk:
Środa 20.30-22.00
Czwartek 20.20-21.50
A Złoto (czwarty semestr nauki) i Złota Gwiazda prowadzi Joanna Suska:
Wtorek 20.30-22.00
Środa 20.15-21.45
------------
Gdzie masz nowy cennik? Nie widzę go. :( Ile będzie kosztować karnet za 4 zajęcia?
http://www.taniec.net/?sub=cennik
4 zajęcia 120 zł. :/
http://www.taniec.net/?sub=cennik
4 zajęcia 120 zł. :/
Dzięki. :) Zmylił mnie nagłówek "w sezonie 2008/2009". Niestety, z roku na rok ceny są coraz wyższe. :(
To chodź do Riwiery.
Tam jest fajnie ;)
Chodziłam kiedyś do Riviery, ale szczerze powiedziawszy wole bardziej "kameralne" szkoły tańca.
Zastanawiam się na Atmosferą Ruchu, waham się między Idą a Aishą. Ma ktoś może jakieś doświadczenia z tą szkołą i instruktorkami?
carmenta
28-08-2009, 16:43
Ja chodziłam do Atmosfery do Aishy przez ostatni rok i bardzo miło wspomniam. Asia bardzo fajnie tłumaczy i układa fajne choregrafie. Niestety się grupa na wakacje rozleciała z braku dziewczyn :( A szkoda, bo oni nie robią przerwy na lato i mogłam regularnie chodzic, a tak..kości się zastały;) Teraz myślę o zmianie szkoły, żeby spróbować czegoś innego, ale Asię mogę spokojnie polecić. Poza tym w Atmosferze robią tak raz na miesiąc warsztaty bely dance całodniowe w niedziele z różną tematyka:)
Ja też chodziłam do Atmosfery Ruchu do Aishy i też byłam zadowolona. I
tak jak w przypadku Carmenty moja grupa również została rozwiązana.
Niestety z sobotnimi grupami tak się w Atmosferze dzieje. Aisha powiedziała, że właśnie sobotnie grupy szybko się wykruszają; inne nie:)
ja już się zapisałam do Basi Ilczuk, Riviera, środy 20:30, brąz :) Jeszcze poluję na Tribal w niedziele. Niestety, ceny są już wysokie i jeżeli chce się więcej niż dwa kursy, to można zbankrutować :(
ja już się zapisałam do Basi Ilczuk, Riviera, środy 20:30, brąz :) Jeszcze poluję na Tribal w niedziele. Niestety, ceny są już wysokie i jeżeli chce się więcej niż dwa kursy, to można zbankrutować :(
A czy ten niedzielny Tribal to może ATS? :confused:
w opisie zajęć jest napisane Tribal Fusion.
Katarzyno, jaka Ty zOrientowana ;P
Ja już wiem. I w Rivierze i w NTF początkujące grupy tribalowe to Fusion.
W Warszawie nie nauczę się ATS :mad:
Anisa Hasna
27-09-2009, 19:27
O tych szkołach chyba jeszcze nikt nie pisał, a szukając innych zajęc natknęłam sie na taniec brzucha. Nie wszystkie instruktorki znam. Piszcie co o nich wiecie.
http://www.sho.pl/index.php
http://www.warsztaty-rozkwitanie.waw.pl/
http://www.cra.waw.pl/
http://www.studioduende.pl/index.php
http://www.taniec24.pl/
http://www.duetdance.pl/
http://www.dancemasters.pl/index.html
http://www.kabatydance.pl/
Ja już wiem. I w Rivierze i w NTF początkujące grupy tribalowe to Fusion.
W Warszawie nie nauczę się ATS :mad:
Właśnie widzę, że Riviera dodała kurs początkujący ATS-u :)
Właśnie widzę, że Riviera dodała kurs początkujący ATS-u :)
Jejku, faktycznie !!!!!!!!!!!!!! Ja też już widzę:yeahhh:
Maja:dziekuje::dziekuje::dziekuje:
może Riviera nie dodała kursu, tylko zlikwidowała inny (niestety byłam na niego zapisana :( ). Basia coś wspominała, że w NTFie może zrobi ATS jeżeli będą chętni i zapotrzebowanie. Ale to chyba na razie jest w teorii.
A ja odkopie ten temat i zadam pytanie z innej beczki. Niestety moja praca nie pozwala mi na regularne uczęszczanie na lekcje do szkoły tańca, próbowałam, ale niestety wiele zajęć pod rząd mi przepada, dlatego poszukuję nauczycielki, która znalazła by na tyle cierpliwości, żeby uczyć mnie prywatnie.
Ja dopiero zamierzam zacząć się uczyć, znalazłam dziewczynę na Woli, która daje lekcje prywatne w swoim mieszkaniu.
Poziomu nie sprawdziłam, bo dopiero po długim weekendzie pierwszy raz się wybieram.
carmenta
28-04-2010, 12:49
A jak się nazywa ta nauczycielka? Może my możemy coś o Niej powiedzieć :)
Na razie wiem tylko tyle, że ma na imię Dominika;)
carmenta
28-04-2010, 14:40
No coż....trochę mało informacji, zwłaszcza, że kilka Dominik by się w Warszawie znalazło :D
Ja sama znam trzy Dominiki uczące tańca brzucha, z czego Dominika Suchecka na pewno nie mieszka na Woli. :)
Dam znać jak będę wiedzieć więcej;)
A czy któraś z Was zna może instruktorkę Anię Matusiak?:)
A może to któraś z forumowiczek?
Znalazłam początkujące zajęcia dla mojej przyjaciółki akurat pod jej domem ale zanim jej wyślę info że znalazłam wolałabym coś wiedzieć o nauczycielce.
Ania jest na forum, ale mogę pospieszyć z rekomendacją:)) Uczyłam się u Ani i byłam wtedy zachwycona - z tego co pamiętam, Ania uczyła się długo u Cifuentesów. Ma dobre podstawy i potrafi przekazać wiedzę:)
O jak fajnie:),bardzo Ci dziękuję za info.
Znam Anię - ślicznie tańczy, faktycznie uczyła się u Cifuentesów i cały czas się rozwija, a słyszałam że doskonale sprawdza się jako instruktorka:)
Dzięki,dzięki:)
Wolałam się upewnić czy trafi w dobre ręce no i nie chcę żeby powtórzyła moją wpadkę,kiedy to na pierwsze zajęcia TB trafiłam do pewnego pana i przez pół roku byłam przekonana że uczę się tańca brzucha;)
Hej,
Cisza w tym wątku. Mam krótka przerwę w tańcu ale chce tańczyć znowu, bo strasznie mi sie podoba i bardzo lubię tę muzykę i rytm. Jestem początkująca, 1,5 semestru :)
Czy w Warszawie aktualnie zaczyna się kurs, czy dopiero po wakacjach? :cool: Będę wdzięczna za info;)
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.