PDA

Pokaż pełną wersję : Taniec w masce.

Firyal
11-03-2008, 18:42
Wpadłam właśnie na (chyba) dobry pomysł: taniec w takiej masce z piórami.
Ciekawe,czy by wypalił taki taniec:) Tak mi to do głowy przyszło jak myślałam o wachlarzu z piór;) Takie fusion z Tańcem Brzucha:D Cóż o tym myślicie?:)

Aurinko
11-03-2008, 21:06
W tym tańcu mimika jest dosyć ważna...;):rolleyes::eek::embarrest::cool:

Firyal
11-03-2008, 21:34
Ale chyba nie mimika oczu?;)Wydaje mi się,że maska nawet podkreśliła by subtelne spojrzenia przyczernionych oczu;)

Ketmia
12-03-2008, 11:14
zależy o jakiej masce myślisz... :)

jeśli o takiej jakiejś subtelnej przepasce na oczy tylko - to myślę, że to może być fajny pomysł :)

jeśli o takiej zakrywającej całą twarz - to chyba nie bardzo...

Mała tancereczka
12-03-2008, 12:14
Wpadłam właśnie na (chyba) dobry pomysł: taniec w takiej masce z piórami.
Ciekawe,czy by wypalił taki taniec:) Cóż o tym myślicie?:)
Wyobrażasz sobie Orit w masce?;):) Jakieś 80% uroku jej tańca zginęłoby pod maską.:) Ja mam zawsze wrażenie że ktoś w masce chce coś ukryć lub czegoś się wstydzi:).

Ale chyba nie mimika oczu?;)Wydaje mi się,że maska nawet podkreśliła by subtelne spojrzenia przyczernionych oczu;)
Może dla widzów oglądających występ z odległości max 2 metrów. Reszta publiczności nie widziała by oczu. W maskach oczy często giną w cieniu.

To moje pierwsze odczucia, ale sama jestem ciekawa jak to wyglądało by w praktyce. Zatańcz w masce, jeżeli podoba ci się ten pomysł i napisz jak to odebrała publiczność.

Firyal
12-03-2008, 14:22
chodziło mi raczej o taką maskę:

http://www.allegro.pl/item321502408_maska_super_okazja_.html#photo

przepaska na oczy też by była dobra:) i raczej nie chodziło mi o światowe występy,tylko jak na przykład tańczy się dla przyjaciół:)

Vasanta
12-03-2008, 14:42
Pomysł jest niezły, ale ja bym to zaaranżowała tak:
tajemnicza muzyka na początek - tancerka wychodzi w masce i owinięta welonem - tańczy z tym welonem chwilę, powoli, zmysłowo - muzyka przyspiesza, tancerka odrzuca welon i "tańczy wahanie", czy odrzucić maskę - zdejmuje maskę, może rozpuszcza włosy - zaczyna tańczyć bardziej energicznie i wesoło

Zafirah
12-03-2008, 14:57
a mi sie podoba pomysl Rilli - wlasnie przy jakiejs lekko tribalowej muzyce, powolnej i zmyslowej choreografii taka delikatna maseczka zakrywajaca oczęta fajnie by sie komponowala.

Moon
12-03-2008, 15:05
Pomysł jest niezły, ale ja bym to zaaranżowała tak:
tajemnicza muzyka na początek - tancerka wychodzi w masce i owinięta welonem - tańczy z tym welonem chwilę, powoli, zmysłowo - muzyka przyspiesza, tancerka odrzuca welon i "tańczy wahanie", czy odrzucić maskę - zdejmuje maskę, może rozpuszcza włosy - zaczyna tańczyć bardziej energicznie i wesoło
Sorry, pierwsze moje skojarzenie to niezły scenariusz na striptiz :D:D:D

Quesse
12-03-2008, 17:52
A ja uważam, że scenariusz Vasanty jest rewelacyjny! I w dodatku już widziałam podobne aranżacje - z woalem (tancerka wychodzi przysłonięta i stopniowo się odsłania) i z jaszmakiem (tajemnicza muzyka, taniec z zakrytą twarzą, tancerka w pewnym momencie odsłania twarz, muzyka robi się weselsza i taniec radośniejszy, z uśmiechem). I mi to raczej nie przypomina striptizu, to taka niewinna kokieteria;)
A w takiej masce z piórami, o jakiej mówiła Rilla, można jakąś fuzję świetnie zatańczyć.
Jestem za! :)

Moon
12-03-2008, 18:49
Ja też uważam że to może być świetny pomysł, wszystko zależy tylko od formy wykonania.
Co do mojego poprzedniego stwierdzenia to Vasanta oprócz szczegółowości ;) ma jeszcze całkiem niezłe poczucie humoru dlatego pozwoliłam sobie na taki żart :)

Firyal
13-03-2008, 06:59
Vasanto,czytasz w moich myślach : te same geny :D

Uff..już myslałam,że mój zwariowany pomysł zostanie całkiem odrzucony;) Chodziło mi właśnie o lekko tajemniczy taniec,ale potem zrzucenie maski,bo przecież nie chce się widzom nie dać szansy zobaczenia swojej twarzy^^ poza tym zdjęcia muszą być!^^

Vasanta
13-03-2008, 08:31
Co do mojego poprzedniego stwierdzenia to Vasanta oprócz szczegółowości ;) ma jeszcze całkiem niezłe poczucie humoru dlatego pozwoliłam sobie na taki żart :)
Dzięki, Moon :) Pojęłam zamysł :p

[...]poza tym zdjęcia muszą być!^^
W tym przypadku dwa zdjęcia: zdjęcie welonu i zdjęcie maski ;)

A ja uważam, że scenariusz Vasanty jest rewelacyjny! I w dodatku już widziałam podobne aranżacje - z woalem (tancerka wychodzi przysłonięta i stopniowo się odsłania)
A w takiej masce z piórami, o jakiej mówiła Rilla, można jakąś fuzję świetnie zatańczyć.
Właśnie ja też widziałam, stąd ten pomysł. Dzięki, Quesse :)
To by była fuzja wenecka z egipską na przykład :rolleyes:

Aurinko
13-03-2008, 13:03
:rolleyes:Właśnie sobie przypomniałam, że Lidka z Zahry ma taki numer. Na początku jest ukryta za woalem, widać tylko oczy. :)Bardzo pomysłowe.:p

Nox
05-05-2008, 11:41
Taniec w masce to moim skromnym zdaniem ciekawy pomysł :)
Chciałabym tańczyć z zasłonięta połową twarzy, a do tego pasuje kwef (chyba dobrze napisałam ?).
Widoczne oczy przy praktycznie całej zasłoniętej twarzy jeszcze podkręcają nastrój :D

Zafirah
05-05-2008, 20:47
Nox: chyba chodzilo ci o jaszmak, taka scierka na twarzy :D bo kwef to raczej nakrycie calej glowy z siateczka na oczy.

Nox
07-05-2008, 20:01
Dzięki za sprostowanie :)
Chociaż znalazłam w internecie definicję, że jaszmak nazywany jest też kwefem.

Nox
07-05-2008, 20:32
Trochę poszperałam w internecie i znalazłam coś takiego:

http://search.ebay.com/yashmak_W0QQftsZ0

Mam nadzieję, że ten link Wam się na coś przyda :)

Vasanta
19-06-2008, 12:09
Sweet Bellydancers - Ice Queen (bellydance)

http://www.youtube.com/watch?v=Ptt-sbef50c&eurl=

Quba
19-06-2008, 12:50
Moim skromnym, samczym zdaniem "maska" mogłaby być tu ciekawym rekwizytem. Choć ja osobiście widziałbym raczej dolną cześć twarzy owiniętą jakimś lekkim szalem czy też chustą z odkrytymi tylko oczami i fragmentem twarzy wokół oczu. Włosy mogłyby być rozpuszczone, najlepiej żeby były długie.
Gdy tancerka ma wyraziste oczy, lub/i dobrze podkreśliłaby je doborem kolorów ubioru, ozdób i odpowiednim makijażem, to robiłoby to naprawde piorunujące wrażenie. Delikatna aura tajemniczości, "intrygujące spojrzenia" ;) Rozumiecie. Takie coś może zafascynować.
Co zaś tyczy się argumentu, iż z odległości oczy zaginą... z odległości cała mimika twarzy staje sie mniej wyraźna i czasem wręcz pozbawiona swego znaczenia. Tak więc ów pomysł nadawałby się najlepiej do kameralnych występów dla mniejszej, bardziej skupionej wokół sceny, publiczności.

Vasanta
19-06-2008, 14:14
Mnie się te panie z tego filmu średnio podobają. Dużo biegania, mało tańca, stroje piękne, ale nic z nich nie wynika. Można by lepiej wykorzystać tę maskę.

Firyal
19-06-2008, 16:47
Za to maski mają ładne...;)

Quba
19-06-2008, 17:06
Tego typu maski jak one maja, do mnie na przykład średnio przemawiają ;)
Ale za to ruszają sie ładnie. Szczególnie jak tymi skrzydłami machają.

Vasanta
20-06-2008, 11:54
Mnie się maski podobają za to, a taniec w ogóle :P

Quba
21-06-2008, 18:41
Ale ty widzisz co robią źle i co mogłyby robić lepie, a ja widze tylko czy ładnie to wygląda :P

Afrah
21-06-2008, 20:09
Cała choreografia przepiękna ...
jednak maska na twarzy sprawia, że twarz jest "kamienna" bez wyrazu ...
takie są moje odczucia.

Aurinko
21-06-2008, 20:25
:rolleyes:Ice Queen jest z reguły lodowata...i szczerze mówiąc jakoś mi się bardziej z futrem niż z gołym brzuchem kojarzy (to tak apropos nazwy) ... same stroje bardzo mi się podobały, szczególnie ten niebieski pępek i zgranie dziewczyn i efekty skrzydeł Izis, ale układ jak dla mnie za spokojny. Maska na filmie nie ukazuje oczu, a one wraz z brwiami tańczą i wskazują, uwodzą... jakoś w takiej masce nie bardzo się to udaje. ;)Może maska zakrywająca dolną część twarzy byłaby do tego rodzaju tańca praktyczniejsza?:blink::blink::blink:

Vasanta
21-06-2008, 22:50
:rolleyes:i szczerze mówiąc jakoś mi się bardziej z futrem niż z gołym brzuchem kojarzy

Taniec brzucha w futrze! :D Padłam.