PDA

Pokaż pełną wersję : Koktajl Orientalny - relacja na WP

ORIENTMANIA
13-03-2008, 21:24
Zapraszam!
Wprawdzie tylko wycinek tego, co się działo, ale zawsze coś:)

Aktywacje: Taniec brzucha
http://wptv.wp.pl/lifestyle.html?wid=9750695

Lulua
13-03-2008, 22:55
filmik obejrzałam z przyjemnością :D

Aliyah
13-03-2008, 23:12
suuper ;)
żałuje, że człowiek się sklonować nie może.... :rolleyes:

feroMonik
14-03-2008, 14:31
Fajna reklama :)

Vasanta
14-03-2008, 15:02
"...mamy coraz więcej imprez orientalnych w Polsce, także w Warszawie..." :D

ORIENTMANIA
14-03-2008, 15:07
Fajna reklama :)

hm?;>

Dziennikarze z Wirtualnej Polski sami do nas dotarli. Wszystko działo się spontanicznie. Moje wypowiedzi były nagrywane w biegu pomiędzy kolejnymi atrakcjami. Nawet się obawiałam, czy nie będę miała zadyszki na tych nagraniach;) Ekipa chciała nagrać materiał i szybko uciekać. W końcu zostali z nami baaardzo długo:)

Może jeszcze słówko uzupełnienia. Napisałam to już w innym miejscu. Pierwsza tańczy Kasia, która wygrała konkurs tańca brzucha tego wieczoru. Następnych osób chyba za bardzo przedstawiać nie muszę:) To Diana Yousseif i Dominika Suchecka. Dominika wystąpiła solo i w trójkąciku:) Tu akurat fragment występu dziewczyn z naszej grupy choreograficzno-rekwizytowej, prowadzonej przez Dominikę.

ORIENTMANIA
14-03-2008, 15:09
"...mamy coraz więcej imprez orientalnych w Polsce, także w Warszawie..." :D

A nieprawda?:)

Semiramis
14-03-2008, 15:45
Oj to tylko Vasanta się czepia :D Na każdym kroku pilnuje poprawności wypowiedzi :) Całe szczęście, że na forum nie ma nikogo kto pisze.. "czesc, poklikash..?" :P

Admin
14-03-2008, 22:48
Całe szczęście, że na forum nie ma nikogo kto pisze.. "czesc, poklikash..?" :P
Widziałem jeszcze gorsze wypowiedzi słynnymi pokemonami:
"cZesC PoKlikAsH?"
Za coś takiego od razu dał bym bana ;):):D

Solencja
14-03-2008, 23:16
Tylko po co tam ta Shakira na początku....?

Farida
15-03-2008, 07:40
Przyjemny filmik :) Bardzo cieszy mnie to, ze nasza pasja powoli przenika do świata "zwykłych" ludzi :) dla których takie właśnie filmy, w wiekszości przypadków, są pierwszym kontaktem z tańcem brzucha :) Dzięki temu, nasze społeczeństwo, powoli staje się uświadomione :) Zawsze to pare osób więcej, które nie będą myliły tańca brzucha z tańcem na rurze, tancerkami go go czy sambą :unsure:

ORIENTMANIA
15-03-2008, 17:35
Oj to tylko Vasanta się czepia :D Na każdym kroku pilnuje poprawności wypowiedzi :) Całe szczęście, że na forum nie ma nikogo kto pisze.. "czesc, poklikash..?" :P

Hm.. zastanawiałam się, czy jest sens odnosić się do tego. Szczerze mowiąc nie spodziewałam się, że akurat na tym forum, ktoś wyłowi jedno zdanie po to tylko, żeby je obśmiać. A nawet w tym zdaniu, wypowiedzianym w bojowych, imprezowych warunkach, nie ma braku poprawności. Co najwyżej ryzyko otarcia się o brak logiki, jeśli komuś tak bardzo zależy na analizie:/ Bo jest hipotetycznie możliwa sytuacja, że imprezy odbywają się w Polsce, ale akurat nie w Warszawie. Gdy powiedziałam słowo "Polska", zorientowałam się, że chciałabym podkreślić, że jesteśmy w Warszawie. Ot co. Natura wypowiedzi na żywo. Pozdrawiam!

ORIENTMANIA
15-03-2008, 17:39

Ten utwór wybrała Kasia, zwyciężczyni konkursu.

ORIENTMANIA
15-03-2008, 17:41
Przyjemny filmik :) Bardzo cieszy mnie to, ze nasza pasja powoli przenika do świata "zwykłych" ludzi :) dla których takie właśnie filmy, w wiekszości przypadków, są pierwszym kontaktem z tańcem brzucha :) Dzięki temu, nasze społeczeństwo, powoli staje się uświadomione :) Zawsze to pare osób więcej, które nie będą myliły tańca brzucha z tańcem na rurze, tancerkami go go czy sambą :unsure:

Otóż to!! :)

Aurinko
15-03-2008, 20:27
Załamać się można tymi komentarzami, które są na dole strony WP. Szkoda, że niektórzy zamiast odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego tak to odbierają i iść na terapię do dobrego specjalisty wylewają żółć w eter. ;)Ja wam biję mooooocno brawo, byłyście rewelacyjne!;)

Mała tancereczka
15-03-2008, 20:48
U mnie nie odtwarza tego filmu :confused: W kółko leci symbol wptv.:mad:

Isar
15-03-2008, 21:38
cóż, żałuję , że w moim pobliżu (czyt. mieście) imprez orientalnych jak na lekarstwo...:oh:

Semiramis
15-03-2008, 23:18
Hm.. zastanawiałam się, czy jest sens odnosić się do tego. Szczerze mowiąc nie spodziewałam się, że akurat na tym forum, ktoś wyłowi jedno zdanie po to tylko, żeby je obśmiać. A nawet w tym zdaniu, wypowiedzianym w bojowych, imprezowych warunkach, nie ma braku poprawności. Co najwyżej ryzyko otarcia się o brak logiki, jeśli komuś tak bardzo zależy na analizie:/ Bo jest hipotetycznie możliwa sytuacja, że imprezy odbywają się w Polsce, ale akurat nie w Warszawie. Gdy powiedziałam słowo "Polska", zorientowałam się, że chciałabym podkreślić, że jesteśmy w Warszawie. Ot co. Natura wypowiedzi na żywo. Pozdrawiam!

Zapewniam Cię droga Gosiu, że nikt nie chciał Cię urazić. W ogóle to całą relację miło się oglądało :) Byłam nawet mile zaskoczona, że reporterzy nie wstawili swoich komentarzy w stylu 'gorący taniec..itp.'. W wywiadzie powiedziałaś to, co np. zachęciło by mnie do spróbowania sił w tańcu. Nie bierz do siebie wszystkich komentarzy :) Ja niestety zazwyczaj za bardzo wszystko do siebie biorę. Założyłaś świetną szkołę, organizujesz imprezy, warsztaty.. Trzymam za Ciebie kciuki i oczywiście korzystam z możliwości jakie nam dajesz :) Pozdrawiam

Farida
15-03-2008, 23:34
No, no, no :) Dzisiaj link do filmu znajduje się na stronie głównej wirtualnej Polski ;) (albo mi sie zdaje, albo na zdjeciu widze Rachel ;p być może to już zwidy, wszędzie ją ostatnio widze ;D choroba ;) )

Vasanta
18-03-2008, 10:18
Szczerze mowiąc nie spodziewałam się, że akurat na tym forum, ktoś wyłowi jedno zdanie po to tylko, żeby je obśmiać. A nawet w tym zdaniu, wypowiedzianym w bojowych, imprezowych warunkach, nie ma braku poprawności. Co najwyżej ryzyko otarcia się o brak logiki, jeśli komuś tak bardzo zależy na analizie:/[...]

Po pierwsze, nikogo nie obśmiałam.
Po drugie, nie wskazuję braku poprawności, tylko taki zabawny "kwiatek", jeden z tych, które często zdarzają się podczas wypowiedzi na żywo.
Po trzecie, dobrze rozumiem, o co ci chodziło, to tylko niefortunnie użyte sformułowanie.

Zwracam uwagę na takie rzeczy, ale nikogo nie potępiam :) Ani nie obśmiewam :)

Lulua
18-03-2008, 15:00
a ja zapomniałam dodać, że Gosia ślicznie wygląda na tym filmiku. Nie dość, że na żywo jest piękna to i kamera ją lubi :)

Quesse
18-03-2008, 17:13

Ta dziewczyna, która tańczy do utworu Shakiry, to Kasia - zwyciężczyni konkursu. Na żywo wyglądała lepiej, zwłaszcza ta dalsza część układu.

Tak, fajnie by było - a czytałaś komentarze pod filmikiem? Załamać się można;) Ale mam nadzieję, że faktycznie coś się zmieni.

I trzeba przyznać - taki filmik na pewno może zachęcić każdą kobietę, którą coś w tym nęci, do spróbowania - i za to należą się Gosi gratulacje:)

ORIENTMANIA
26-03-2008, 01:04
Zapewniam Cię droga Gosiu, że nikt nie chciał Cię urazić. W ogóle to całą relację miło się oglądało :) Byłam nawet mile zaskoczona, że reporterzy nie wstawili swoich komentarzy w stylu 'gorący taniec..itp.'. W wywiadzie powiedziałaś to, co np. zachęciło by mnie do spróbowania sił w tańcu. Nie bierz do siebie wszystkich komentarzy :) Ja niestety zazwyczaj za bardzo wszystko do siebie biorę. Założyłaś świetną szkołę, organizujesz imprezy, warsztaty.. Trzymam za Ciebie kciuki i oczywiście korzystam z możliwości jakie nam dajesz :) Pozdrawiam

Właśnie tu zajrzałam i postanowiłam sobie z Wami porozmawiać:)
Wiesz.. może zabrzmi to nieco patetycznie, ale ja jestem tylko akuszerką potęgi, która jest zawarta w tym tańcu.
Niemniej bardzo dziękuję za słowa uznania.

Po pierwsze, nikogo nie obśmiałam.
Po drugie, nie wskazuję braku poprawności, tylko taki zabawny "kwiatek", jeden z tych, które często zdarzają się podczas wypowiedzi na żywo.
Po trzecie, dobrze rozumiem, o co ci chodziło, to tylko niefortunnie użyte sformułowanie.

Zwracam uwagę na takie rzeczy, ale nikogo nie potępiam :) Ani nie obśmiewam :)

Dziękuję za wyjaśnienie. Słowo pisane ma jednak to do siebie, że pozbawione jest kontekstu, czy interpretacji, wprowadzanych przez mimikę, intonację. Bez nich jest pozostawione na pastwę interpretacji czytelnika;) A tu było wyłowione zdanie plus dodane -> :D Dziękuję zatem za sprostowanie co czym jest i czym miało nie być:) Proponuję przy najbliższej okazji wspólnie sprawę ugodowo przetańczyć. Postaram się zadbać o okazję:cool:
Zastanawiam się jednak, czy świadomość, że może się być za chwilę upomnianą, nie blokuje bardziej nieśmiałych dziewczyn przed wypowiedziami.

a ja zapomniałam dodać, że Gosia ślicznie wygląda na tym filmiku. Nie dość, że na żywo jest piękna to i kamera ją lubi :)

Łoj!:embarrest:
Dziękuję za miłe słowa :)

ola0104
22-03-2009, 18:00
Nie można odtworzyć filmu :mad:

Anaya
22-03-2009, 18:39
Nie można odtworzyć filmu :mad:
No właśnie, nie da rady :(:(:(:(:(:(:(:(

Abir
22-03-2009, 19:30
Dziewczyny, słuchać vasanty i korzystać z wyszukiwarki :)
http://wp.tv/i,Aktywacje-Taniec-brzucha,mid,148051,klip.html

Miranda
22-03-2009, 20:18
A komentarze też są gdzieś przeniesione? Przy tym nie ma żadnych, a tak chciałam się załamać... :D

Anaya
23-03-2009, 21:42
Dziewczyny, słuchać vasanty i korzystać z wyszukiwarki :)
http://wp.tv/i,Aktywacje-Taniec-brzucha,mid,148051,klip.html

TAK JEST:)