PDA

Pokaż pełną wersję : CASTING do zespołu ZAHRA - styczeń - luty 2011, Warszawa

Sowillo
16-01-2012, 06:30
CASTING DO ZESPOŁU TAŃCA ORIENTALNEGO – ZAHRA

Szanowne Panie,

Ogłaszamy nabór do najdłużej istniejącego zespołu tańca orientalnego ZAHRA prowadzonego przez AMANI - założycielkę i liderkę zespołu ZAHRA, uczestniczącą cyklicznie w jury konkursów bellydance w całej Polsce, która współtworzy największe kompendium wiedzy o tańcu orientalnym na stronie www.belly-dance.pl oraz SOWILLO – utytułowaną licznymi nagrodami, znaną w Polsce solistkę, choreografkę i instruktorkę.

Wymagania do udziału w naborze:
• Miłość do tańca
• Wiek pomiędzy 19 a 35 lat
• Wzrost min. 165 cm
• Minimum dwa lata nauki tańca brzucha
• Mile widziane umiejętności taneczne z innych gatunków
• Umiejętność tańca z minimum dwoma dowolnymi rekwizytami
• Obycie sceniczne,
• Dodatkowym atutem będą sukcesy i uczestnictwo w konkursach tańca
• Dyspozycyjność i umiejętność pracy w grupie
• Umiejętność dostosowania się do wymagań lidera

Oferujemy
• Możliwość rozwoju umiejętności pod okiem profesjonalnych nauczycieli
• Cykliczne uczestnictwo w pokazach tańca
• Dobrą atmosferę
• Członkowstwo w prestiżowym zespole tańca ZAHRA

UWAGA!!!!!
Jeśli nie spełniasz któregoś z powyższych warunków, ale chciałabyś mimo wszystko przekonać nas do swojego udziału w zespole – także czekamy na Twoje zgłoszenie ;)

Wszystkie zainteresowane Panie prosimy o przesyłanie do końca stycznia zgłoszeń na adres:
studio@belly-dance.pl
tytuł maila>> CASTING: imię, nazwisko, pseudonim

Zgłoszenie powinno zawierać informację o tym, co skłania Was do chęci tańca w naszym zespole, krótką biografię taneczną, dwa zdjęcia: twarzy i sylwetki w ulubionym stroju do tańca.
Dodatkowo możecie przesyłać linki z Waszymi występami i wszelkie inne informacje, którymi chcecie się z nami podzielić.

Z osobami zaproszonymi do castingu skontaktujemy się w pierwszych dniach lutego podając dokładną informację o miejscu i godzinie castingu,

CASTING składać się będzie z trzech części:
1) Występu na scenie Okęckiej Sali Widowiskowej z przygotowanym przez siebie układem choreograficznym do dowolnej muzyki orientalnej.
2) Odtworzenia krótkiej sekwencji pokazanej uczestniczkom na miejscu.
3) Odtworzenia wysłanego wcześniej fragmentu układu choreograficznego zespołu Zahra.

Zapraszamy serdecznie

Niśka
16-01-2012, 12:21
• Wiek pomiędzy 19 a 35 lat

Mam ostatnią szansę ;)
Czy można zapytać, kiedy się odbywają próby zespołu? Sa one regularne, czy od czasu do czasu? Nie wiem, czy zdołam pogodzić z baletem i z chórem, a z baletu (póki co) nie umiałabym zrezygnować, za to gdybym regularnie nie przychodziła na próby chóru, to by mnie chyba dyrygent utłukł ;)

Sowillo
16-01-2012, 14:16
W tej chwili to wtorek 17-19 oraz środa 20-22, dorywczo soboty lub niedziele :)

Niśka
16-01-2012, 14:23
No to ciężki orzech do zgryzienia. Muszę pogadać z własnym leniem, ciekawe, czy da się zmusić do wymyślenia choreo ;)

Miranda
16-01-2012, 17:51
O nie... jestem o 3 cm za niska! :D Jak to dobrze, że nie jestem z Warszawy, bo byłby dramat! :cry:

Moran
18-01-2012, 17:39
W imieniu wszystkich dziewczyn chciałam bardzo podziękować za wszystkie wspaniałe zgłoszenia i ciepłe maile, które dostajemy.
Nie znaczy to, że nie chcemy więcej... klawiatura w dłoń i na studio@belly-dance.pl piszcie więc :)
Miłego dnia.

Sowillo
23-01-2012, 12:59
Dziękujemy za kolejne interesujące zgłoszenia – czekamy na więcej :)

Moran
23-01-2012, 16:11
Jezscze tylko krótka informacja.
Jesteśmy też tu https://www.facebook.com/events/321264277905420/

Moran
24-01-2012, 14:24
Drogie Panie,
do końca środy przyjmujemy zgłoszenia mailowe. Od czwartku ;) rusza machina.

Moran
26-01-2012, 18:40
http://www.facebook.com/pages/Zahra-Dance-Studio/158112804205132

przed nami II etap :)

Aurinko
20-03-2012, 20:38
Witam, od dłuższego czasu nie wchodziłam na stronkę. Szukając informacji o moim ulubionym zespole przeczytałam, o występach (pod listą człońkiń) Nasze ważniejsze występy:
14.12.2012 - Występ w Hotelu "Venecia Palace" k.Warszawy
13.12.2012 - Występ w Hotelu "Venecia Palace" k.Warszawy
07.12.2012 - Występ w Hotelu "Venecia Palace" k.Warszawy
06.12.2012 - Występ w Hotelu "Venecia Palace" k.Warszawy
05.12.2012 - Występ w Hotelu "Venecia Palace" k.Warszawy

Czy te imprezy będą biletowane i jeśli tak to gdzie można nabyć wejściówki?

Sowillo
21-03-2012, 10:34
Droga Aurinko- bardzo się cieszymy , że śledzisz "losy" naszego zespołu :D .
Niestety, to chyba „literówka” na stronie – bo chodziło o występy w styczniu i lutym 2012 w Hotelu Venecia. Niestety były to imprezy zamknięte :(.

Aurinko
27-03-2012, 09:29
Jak szkoda! Mam sentyment do waszych występów i bardzo chciałabym jeszcze kiedyś zobaczyć was tańczące i rozświetlające radość w oczach i sercach tych, którzy was oglądają. Mam nadzieję, że to nastąpi i że Amani pokaże co potrafi, bo nie mogę zapomnieć i wyjść z podziwu gracji jej tańca. Szczerze mówiąc w jej wykonaniu taniec brzucha nigdy nie kojarzył mi się z wyzudaną agencyjną prostacką zaczepką, wręcz przeciwnie utwierdził mnie w przekonaniu, że taniec kobiety może być czymś pięknym, szlachetnym i radosnym bez podtekstów. Każdy szuka tego co potrzebuje...