Pokaż pełną wersję : Złote myśli
Na pewno znacie tę zabawę z dzieciństwa i nie muszę tłumaczyć zasad. Prawda jest taka, że chciałabym Was poznać lepiej, bo to może pomóc w tworzeniu bellydance'owej społeczności. :)
Imię:
Śmieję się...
Płaczę...
Jestem dumna...
Dla tego warto żyć...
W przyszłości będę...
Gdy widzę słońce...
Gdy widzę deszcz...
Zwierzątko, którym jestem...
Tańczę...
Ulubiona złota myśl...
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić...
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie...
Jeżeli Wam jakieś inne zdanie przyjdzie do głowy, to walcie. :D
Imię: Marta
Śmieję się, bo gdy mam humor łatwo mnie rozśmieszyć.
Płaczę - każda okazja i brak okazji są dobre.
Jestem dumna ze swoich poglądów.
Dla tego warto żyć: dla przyjaźni i przyszłości, która nadejdzie. :)
W przyszłości będę dobrą matką. Tylko tyle wiem.
Gdy widzę słońce, zawsze jest jakoś lepiej.
Gdy widzę deszcz, próbuje znaleźć dobrą tego stronę.
Zwierzątko, którym jestem to kot lizus.
Tańczę, bo warto.
Ulubiona złota myśl: Mruczę, więc jestem. Mrrrr.
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić... Mam mnóstwo okazji, nie zawsze wykorzystuje, ale zmieniłabym w sobie lenistwo, zakorzenione jak dąb Bartek.
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie wykorzystałabym ją. Ale tylko raz.
Imię:Zuzanna
Śmieję się: bo jest mi to potrzebne.
Płaczę: gdy nie umiem się już powstrzymać.
Jestem dumna: z własnej inteligencji/
Dla tego warto żyć: dla piękna tego świata.
W przyszłości będę: którą każdy z bliskich będzie cenił (a przynajmniej się postaram)
Gdy widzę słońce: humor mi się poprawia.
Gdy widzę deszcz: śmieję się z niego i tańczę.
Zwierzątko, którym jestem: tygrys...
Tańczę: bo mogę i chcę.
Ulubiona złota myśl:Nie chodzi o to, abyś wszystko robił idealnie, lecz o to, abyś odważył się żyć.
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić: zmieniłabym swoje marudzenie o byle co.
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie: zrobiłabym to i zmieniłabym odrobinę przeszłość.
MarTinko,dobry pomysł;) Poznamy się od bardziej duchowej strony:)
scarabee
22-03-2008, 13:29
Imię: Joanna
Śmieję się... szczerze i pełną piersią, czasem głośno
Płaczę... z bezradności
Jestem dumna... z moich małych kroków zbliżających mnie do tego, co chcę osiągnąć
Dla tego warto żyć... dla samego życia... tyle w nim cudowności jest :)
W przyszłości będę... starała się iść własną drogą (szczegółowych ambicji jest tyle, że aż szkoda wymieniać...)
Gdy widzę słońce... chłonę je, gdy jest wiosenne, ukrywam się przed nim latem
Gdy widzę deszcz... idę na spacer po oczyszczenie, jeśli tego potrzebuję (jeśli nie - wole przeczekać)
Zwierzątko, którym jestem... chciałabym jakąś czarną panterą, ale raczej mała czarna kafka wychodzi ;)
Tańczę... Z radości. Dla równowagi. By uczcić swą kobiecość.
Ulubiona złota myśl... Nie bój się wielkiego kroku - nie pokonasz przepaści dwoma małymi.
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... postarałabym się nie irytować tak o drobiazgi
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... może nadrobiłabym kilka zaniedbań... Ale ewidentne błędy bym zostawiła, doświadczenie z nich płynace jest zbyt cenne.
Imię: Luiza
Śmieję się - z siebie
Płaczę - ze wzruszenia
Jestem dumna - z moich dzieci
Dla tego warto żyć - bo niewarto nie zyć i nie doświadczać
W przyszłości - będę aktywna w wielu tematach
Gdy widzę słońce - dziękuję mu
Gdy widzę deszcz - dziękuję mu
Zwierzątko, którym jestem - malutką muszką, której nie dopadnie jastrząb...
Tańczę - taniec życia
Ulubiona złota myśl - wszystko jest po coś
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić - to to robię albo nie
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie - to bym nic nie zmieniała, bo wszystko jest po coś...
:p:redface::);)
to i ja sie dopisze do Twoich zlotych mysli :D
Imię: Anka
Śmieję się... z "Piratow..." i "Przyjaciół"
Płaczę... przy muzyce
Jestem dumna... z moich dzieci
Dla tego warto żyć... piekne chwile
W przyszłości będę... starac sie byc lepsza
Gdy widzę słońce... jest jasniej (nawet w mojej mrocznej duszy)
Gdy widzę deszcz... mysle zeby juz bylo ladnie
Zwierzątko, którym jestem... wilk samotnik
Tańczę... kiedy tylko moge
Ulubiona złota myśl... no arrow shot at a target is ever wasted, no matter how many break ;)
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... uuu, cala lista by byla... najbardziej to chyba zamienic slomiany zapal w konsekwencje
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... rozegralabym inaczej kilka rzeczy...
ale rachunek sumienia... :D
Imię: Ola
Śmieję się... często, bo śmiech to zdrowie
Płaczę... na filmach lub ze śmiechu
Jestem dumna... z tego, co już osiągnęłam
Dla tego warto żyć...przyjaźń
W przyszłości będę... (mam nadzieję) lekarzem, a także dobrą żoną i mamą (zobaczymy, co przyniesie los)
Gdy widzę słońce... uśmiecham się i mrużę oczy ;)
Gdy widzę deszcz... zakładam kaptur
Zwierzątko, którym jestem... człowiek ;)
Tańczę... kiedy słyszę piosenkę, którą lubię
Ulubiona złota myśl... Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie nie jest mi obce
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... usunęłabym z siebie lenistwo i łakomstwo ;)
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... być może nie powiedziałabym kilku rzeczy
prawie jak spowiedź ;)
Blancari
22-03-2008, 17:40
Imię: Blanka
Śmieję się... bardzo często
Płaczę... gdy jestem bezsilna
Jestem dumna... gdy pokonam przeszkodę
Dla tego warto żyć... żeby sprawdzić, co można z tym życiem zrobić :)
W przyszłości będę... miała piękne wspomnienia
Gdy widzę słońce... nabieram energii
Gdy widzę deszcz... chowam się
Zwierzątko, którym jestem... gryf
Tańczę... poddając się muzyce, która przeze mnie płynie
Ulubiona złota myśl... "Aby osiągnąć sukces, nie trzeba wcześnie wstawać. Trzeba wstawać w dobrym humorze." (Achard)
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... czasowe napady totalnego lenistwa
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... zaczęłabym wcześniej tańczyć
Imię: Agata
Śmieję się ironicznie
Płaczę w ukryciu
Jestem dumna z pokonywania swoich demonów i z paru sytuacji, w których zrobiłam coś jak trzeba
Dla tego warto żyć: dla udowodnienia sobie, że się potrafi
W przyszłości będę podróżować, przeżywać poznawczą ekstazę, smakować sytuacje, słowa, sztukę i zjawiska, pielęgnować wspomnienia
Gdy widzę słońce "in the rays of the sun I am longing for the darkness..."
Gdy widzę deszcz idę na spacer, pozwalając mu spłukać z siebie wszelkie ciężary
Zwierzątko, którym jestem to modliszka xD
Tańczę dla siebie, w zamkniętym świecie swoich emocji, lub dla innych, pokazując im część duszy
Ulubiona złota myśl: Jest wiele myśli, cytatów i anegdot, które cenię. Chwilowo:
" - Jestem w tobie zakochany. (...)
- Oczywiście, nie masz wyjścia - odparł. - Rozumiem to doskonale, bo sam jestem w sobie zakochany."
Anne Rice "Posiadłość Blackwood"
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić... zmieniłabym tę wieczną chęć zmieniania się i projektowania siebie od nowa.
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie - nie zrobiłabym tego, bo każde doświadczenie jakoś mnie ukształtowało i uczyniło bogatszą. Trzeba umieć pogodzić się z własnymi błędami.
Imię: Beata
Śmieję się często
Płaczę bez skrępowania
Jestem dumna z odważnych decyzji w moim życiu
Dla tego warto żyć: aby poznawać wszystko dookoła
W przyszłości będę realizować marzenia na które teraz mnie nie stać
Gdy widzę słońce marzę o plaży
Gdy widzę deszcz szukam tęczy
Zwierzątko, którym jestem kot
Tańczę dla przyjemności i odskoczni od tego świata, to moja mantra
Ulubiona złota myśl: Mądrzy ludzie tylko raz popełniają ten sam błąd
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić... nie wykorzystałabym bo bałabym się konsekwencji
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie - jeszcze raz chciałabym przeżyć najpiękniejsze chwile
bollyanna
27-03-2008, 08:29
Imię: Anna
Śmieję się... często, kocham śmiać się z absurdów
Płaczę... też często i czasem nie mogę tego opanować
Jestem dumna... z tego, że z czasem staję się silniejsza i odważniejsza
Dla tego warto żyć... dla miłości i dla poznania różnorodności świata
W przyszłości będę... bardziej energiczna, zdecydowana, no i lepsza dla moich bliskich
Gdy widzę słońce... nabieram sił do życia
Gdy widzę deszcz... zasypiam i chowam się w ciepłym kącie
Zwierzątko, którym jestem... koń - piękny, ale gdy trzeba, kopnie i ugryzie (ah, to życzeniowe myślenie ;) )
Tańczę... i z radością, i z wysiłkiem
Ulubiona złota myśl... codziennie inna
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... byłabym bardziej zdyscyplinowana i zawsze bym pamiętała o sprawach innych ludzi, nawet tych najdrobniejszych
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... więcej rozmawiałabym z tymi, których już nie ma
Imię: grazyna
Śmieję się kiedy mnie cos rozbawi (np. absurd)
Płaczę... ze wzruszenia najczesciej (na filmie i w zyciu)
Jestem dumna... z zalozenia. ale to jakis sposob samoobrony. bo nie o wynioslosc chodzi tylko o to, co dzieje sie w mojej glowie i jakie mam reakcje kiedy mnie ktos chce ponizyc lub obrazic
Dla tego warto żyć: dla tanca, wiosny, spelnienia zawodowego/osobistego i dla zupy ogorkowej
W przyszłości będę lepiej tanczyc
Gdy widzę słońce to sie ciesze, moze uda sie pojechac do pracy rowerem
Gdy widzę deszcz to sie smuce. deszcz jest do bani.
Zwierzątko, którym jestem: wredna malpa (jak niektorzy pieszczotliwie mnie nazywaja)
Tańczę bo lubie. bo to fajne jest :rolleyes:
Ulubiona złota myśl: zmienna jestem to tez i ulubione zlote mysli mam rozne co dzien (wiec: confusion will be my epitaph...)
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić: wyluzowac moje podejscie do tego co i jak robie. i po prostu cieszyc sie tym a nie szlifowac w nieskonczonosc
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie spralabym hitlera po jadrach
Jeżeli Wam jakieś inne zdanie przyjdzie do głowy, to walcie.
BUM!!!
Anielskaharmonia
27-03-2008, 14:13
Mój Boże i z kimże to ja miałam niewątpliwą przyjemność poznać się osobiście ? Jedna przedstawia się jako modliszka:D a druga wredną małpą się nazywa:D. Nie wiedzieć co gorsze ;):)! Ja jako wcieleniowy kot a właściwie kocica i kocia mama przegrywam w tej konkurencji. Jakby co modliszka mnie pożre a małpa jest inteligentniejsza od kota a juz na pewno od kociczki:). Chyba schowam się w mysią dziurę;)
Izuniu, co ty masz do modliszek? To wspaniałe stworzonka o bardzo słusznym podejściu do relacji damsko-męskich xD A nie pożrę Cię, o ile nie odnajdę Cię nagle jako samca modliszki w najlepszym momencie miłosnych uniesień ;) Bo to w końcu urok tego gatunku - jedyny, w którym samce są wierne partnerkom aż do śmierci:yeahhh:
Izuniu, co ty masz do modliszek? To wspaniałe stworzonka o bardzo słusznym podejściu do relacji damsko-męskich xD A nie pożrę Cię, o ile nie odnajdę Cię nagle jako samca modliszki w najlepszym momencie miłosnych uniesień ;) Bo to w końcu urok tego gatunku - jedyny, w którym samce są wierne partnerkom aż do śmierci:yeahhh:
Quesse, czasami to Ty mnie normalnie przerażasz :unsure: ;)
Quesse, czasami to Ty mnie normalnie przerażasz :unsure: ;)
A wiesz, od ilu osobników płci męskiej słyszałam te słowa?
<chrup...mlask..>
:D;):cheesy:
A Quesse bije kolejne rekordy... 900 postów. Brawo! :biggrin:
Anielskaharmonia
27-03-2008, 19:54
Mądrego to i miło posłuchać :D:D:D... ale modliszka wyższa od kota czy jednak nie jest niebezpieczna gdy w szale uniesień pomyli się niechcący ?;):):D
A teraz poważnie bo czasami żartujemy;)
A jakaż tam z Ciebie modliszka ???. Nie znam wielu osób tak przychylnie nastawionych do ludzkości jak Ty Agatko :):):)
A jakaż tam z Ciebie modliszka ???. Nie znam wielu osób tak przychylnie nastawionych do ludzkości jak Ty Agatko :):):)
Może Agatce nie chodziło o całą ludzkość tylko wybiórczo o facetów ;):D
Tak sobie teraz żartujemy ;):)
Anielskaharmonia
27-03-2008, 20:15
Che che che ! O facetów modliszków w szczególności. Zarzeka się, że kotów nie tyka :D... ale nie wiem czy nie zjada Adminów:p - taki żarcik
A Quesse bije kolejne rekordy... 900 postów. Brawo! :biggrin:
O, faktycznie:) Ale się rozkręciłam, niedługo dobiję do najwyższej obecie rangi:D
Mądrego to i miło posłuchać :D:D:D... ale modliszka wyższa od kota czy jednak nie jest niebezpieczna gdy w szale uniesień pomyli się niechcący ?;):):D
A teraz poważnie bo czasami żartujemy;)
Ależ jestem bardzo pozytywnie nastawiona do ludzkości! A wybiórczo facetów to już uwielbiam. Najbardziej tych z rusztu... Dobrze wypieczonych, z chrupiącą skórką i z takim jabłkiem w zębach... :D
Che che che ! O facetów modliszków w szczególności. Zarzeka się, że kotów nie tyka :D... ale nie wiem czy nie zjada Adminów:p - taki żarcik
<oblizuje się z zastanowieniem>
Ja? Oj, to nas tu Admin zje kiedyś za nasze radosne offtopowanie:laugh_001:
Tak, albo dopadło mnie wiosennie dziwne poczucie humoru, a właściwie głupawka wiosenna, albo to dlatego, że byłam na "Sweeney Todd" w kinie :D
tera ja;P
Imię: Sylwia
Śmieję się: bo taki mam sposób na świat i taką naturę
Płaczę: z bezsilności lub smutku, czasem na filmach
Jestem dumna: z tego kim jestem
Dla tego warto żyć: dla uśmiechu na twarzy osoby, której dasz coś od siebie
W przyszłości będę: mam nadzieję , że lepszym człowiekiem
Gdy widzę słońce: nie chce mi sie spać:D
Gdy widzę deszcz: nie chce mi sie wychodzić z domu
Zwierzątko którym jestem: leniwy kociak:p
Tańczę: bo lubię
ulubiona złota myśl: " im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta"
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić: na pewno swój cięty język:)
Gdybym miała okazję by cofnąć czas: zmieniłabym jedną rzecz.
Mnie się modliszka kojarzy z osobą pożerającą mężczyzn, ale w określonych sytuacjach... :embarrest: Wybacz, Quesse, taka jakaś nieprzyzwoita dziś jestem.
Imię: Olga
Śmieję się, kiedy tylko mogę, najczęściej z drobiazgów.
Płaczę ze wzruszenia, zwykle w szczęśliwych momentach życia (własnego bądź cudzego).
Jestem dumna z tego, że mam odwagę iść pod prąd w wielu aspektach mojego życia.
Dla tego warto żyć: dla uśmiechu na ukochanych twarzach.
W przyszłości będę tłumaczem, pełną gracji tancerką i posiadaczką beagle'a.
Gdy widzę słońce, mam ochotę tańczyć (i robię to!).
Gdy widzę deszcz, to czekam na tęczę.
Zwierzątko, którym jestem: pies. Niestety.
Tańczę, żeby czuć się szczęśliwszą.Ulubiona złota myśl: nie mam ulubionej, wolę myśleć na srebrno.
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić: nie szukałabym w ludziach tego, czego nie mogę znaleźć. I byłabym mniej drobiazgowa.
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie, podejrzałabym, co tak naprawdę działo się za czasów opisywanych w świętych księgach.
Vasanto, słusznie Ci się kojarzy:D Mówiłam: wierni do śmierci :D
Vasanto, czemu "pies, niestety"???
Anielskaharmonia
28-03-2008, 12:13
Drobiazgowość to świetna cecha dla tłumacza. W tańcu też przydatna bywa ale przy beagle'u to spokojnie sobie odpuścić możesz :D.
Pewnie dlatego pies. Pies jak najbardziej rasowy i z kokardką :)
Pies "niestety", ponieważ łaknę akceptacji. Od wszystkich i za wszelką cenę. Jak mnie ktoś zbeszta albo choć krzywo spojrzy, to od razu szukam winy w sobie i cierpię.
Anielskaharmonia
28-03-2008, 21:14
Pies "niestety", ponieważ łaknę akceptacji. Od wszystkich i za wszelką cenę. Jak mnie ktoś zbeszta albo choć krzywo spojrzy, to od razu szukam winy w sobie i cierpię.
Będę o tym pamiętać by Cię pogłskać jeśli się spotkamy:). Ja mimo utoższamiania się z kocią naturą pragnę tego samego co i Ty i także cierpię z tego samego powodu. Najtrudniej wybaczyć sobie nawet to czym nie zawiniliśmy ;)
Jeśli sie kiedyś spotkamy mogę Cie poprzytulać, jak kiedyś własnego psiaka...a i jeszcze podrapać za uchem;):D:p
To ja Ci mojego przyjaciela przyślę. W prezencie urodzinowym na przykład :) Ten człowiek najgorsze przypadki potrafi na nogi postawić :)
Trzymam za słowo, dziewczyny :)
To ja też się grzecznie przedstawię, bo jestem tzw."nowa" :D
Imię: Malwina
Śmieję się...jak szalona
Płaczę...jakby świat się palił (żeby ugasić pożar ;))
Jestem dumna...i blada :p
Dla tego warto żyć...,co jest wartością
W przyszłości będę..., bo lubię być
Gdy widzę słońce...myślę "Czasem słońce, czasem deszcz"
Gdy widzę deszcz...j.w.
Zwierzątko, którym jestem...wydrokot :p
Tańczę...swoją kobiecość
Ulubiona złota myśl..."Iluzja to pierwsza z przyjemności" Oskar Wilde
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić...uniknęłabym jej, doskonaląc to, co mam
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie...zsynchronizowałabym zegarek :)
A tak poza tym, cieszę się, że odkryłam to forum. Fajnie tu jest :)
Tańczę...swoją kobiecość
Fajne to! :)
Imię: Brygida
Śmieję się... bardzo dużo, najchętniej do łez
Płaczę... z bezsilności, wzruszenia, czasem ze śmiechu
Jestem dumna... że potrafię pozostawać wierna swoim przekonaniom i zasadom (nawet gdy nieraz oznacza to iść pod prąd), a także z tego, co udało mi się już osiągnąć
Dla tego warto żyć... bo tylko żywi możemy mieć wpływ na bieg niektórych zdarzeń
W przyszłości będę... już nie planuję zbyt dalekosiężnie - żyję tym co tu i teraz
Gdy widzę słońce... czuję się jakby ktoś mi naładował baterie
Gdy widzę deszcz... idę na spacer w nadziei, że może jednak urosnę ;)
Zwierzątko, którym jestem... to musiałby być straszny mix zwierzyny różnorakiej by mogło powstać jedno takie zwierzątko :D
Tańczę... bo taniec jest moim życiem
Ulubiona złota myśl... jest ich kilka, ale najważniejsza to: "Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś. Jesteś odpowiedzialny za twoją różę." /Mały Książę - Antoine de Saint Exupéry/
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... jeśli mowa o cechach charakteru - moją pamiętliwość
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... wzięłabym urlop 1 lutego 2001 roku
Anisa Hasna
06-04-2008, 18:18
Imię: Monika
Śmieję się, bo nie moge przestać
Płaczę - rzadko i tylko w samotności.
Jestem dumna z tego, że nigdy się nie poddaje
Dla tego warto żyć: dla tych chwil, których jeszcze nie znamy
W przyszłości będę soba
Gdy widzę słońce, zakładm okulary przeciwsłoneczne ;)
Gdy widzę deszcz, biegam boso po łące
Zwierzątko, którym jestem kot chodzący swoimi drogami, jadowity skorpion i uparty osioł
Tańczę, bo lubie
Ulubiona złota myśl: "nic się nie dzieje ani tak jak sie tego obawiamy ani tak jakbyśmy tego chcieli"
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić...pozbyłabym sie lenistwa ( o ile to jeszcze możliwe)
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie nie wykorzystałabym jej, bo wiele się nauczyłam na błędach
Blancharlotte
07-04-2008, 12:43
Imię: Karolina :)
Śmieję się... bardzo dużo i bardzo często (choć nie ze wszystkiego), pogodna ze mnie osoba:)
Płaczę... ze szczęścia, wzruszenia ludzką bezinteresownością, bezsilności, skruchy.
Jestem dumna... z mojego Pathryka, z moich Przyjaciół i z tego jaka jestem
Dla tego warto żyć... żeby móc malować uśmiechy na twarzach innych osób
W przyszłości będę... dobrym psychologiem, kochającą żoną i wziętą tancerką *_* xD
Gdy widzę słońce... spływa na mnie radość; czuję piękno otaczającego mnie świata
Gdy widzę deszcz... spływa ze mnie smutek - rozkoszuję się osobliwym pięknem deszczu, pragnę iść na długi spacer, zanurzyć się w refleksjach.. poza tym przypominam i się jak raz tańczyłam boso na trawie w delikatnym, letnim deszczyku :)))
Zwierzątko, którym jestem... Feniks - nic, co mnie do tej pory spotkało, nie było w stanie mnie złamać (zawsze miałam siłę do walki, w taki czy inny sposób;)), czuję się wyjątkowa (choć każdy powinien:), staram się nie krzywdzić ludzi w żaden sposób.. ale z drugiej strony, jak to nie raz usłyszałam, jak się zdenerwuję, to "spalam" samym spojrzeniem..
Tańczę... bo to piękne.. bo czuję się wolna.. bo kocham muzykę.. :)
Ulubiona złota myśl... na dziś: "I sure got my feathers burned but I'm stronger than the flames" :)
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... jestem zbyt wybuchowa.. czasem nie mogę opanować mojej złości - pozbyłabym się tego raz i na zawsze.
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... To bym chciała zobaczyć dinozaury :D
Imię: Dagmara
Śmieję się...Za rzadko
Płaczę...już nigdy więcej (przynajmniej przez faceta)
Jestem dumna...z tego, że mam wiele zainteresowań.
Dla tego warto żyć...miłość
W przyszłości będę...a kto to wie ? Chcę się zająć muzyką i tańcem brzucha :)
Gdy widzę słońce...to najczęściej razi Mnie w oczy i wiem, że jest dzień :D
Gdy widzę deszcz...przypomina się moje dzieciństwo i robię się spokojna :)
Zwierzątko, którym jestem...hmm. Ciężko odpowiedzieć. Słoń przychodzi Mi na myśl :)
Tańczę...i dzięki temu odrywam się od większości moich problemów.
Ulubiona złota myśl...Mylić się jest przywilejem ludzi mądrych. Tylko głupiec niemyli się nigdy.
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... chciałabym odjąć sobie tak 10-15 kg i żebym się nienakręcała za bardzo na różne rzeczy.
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie...to chciałabym poznać Jane Austin, Szekspira i parę innych ciekawych osób :)
Miłość jest dla Mnie... tym na co zasługuje każdy człowiek.
Moje wady... są do zaakceptowania (przynajmniej większość).
Moje zalety... jakieś się znajdą :D
kaoruaki
22-11-2008, 13:37
Imię:Ania
Śmieję się, jak mam głupawkę...uwielbiam ją:D
Płaczę - czasem nawet z byle powodu,najczęściej jak widzę że ktoś płacze, to mi sie też udziela
Jestem dumna z wielu rzeczy, najbardziej że nie uległam wpływom nieodpowiednich osób.
Dla tego warto żyć:dla marzeń, tego ile można dobrego zrobić dla drugiego,dla miłości i dla chęci bycia mamą
W przyszłości będę szczęśliwą mamą z gromadką dzieci i z ukochanym mężem u boku z
Gdy widzę słońce,od razu mam lepszy humor, więcej zapału do działania
Gdy widzę deszcz, lubię wleźć pod cieplutką kołderkę i marzyć, popijając coś dobrego...;)
Zwierzątko, którym jestem Kot-tajemniczy,chodzący własnymi drogami,ceniący prywatność, nieco egoistyczny, dumny i nieufny,a jednocześnie przymilny domator uwielbiający spać w ciepełku.
Tańczę,z uzależnienia:D, dla przyszłości...bo czuje sie wtedy kobieco,z pasji:)
Ulubiona złota myśl:właściwie to mam kilka:"zawsze wierzyć w siebie", "potrafię to zrobić", "wszystko będzie dobrze", "dam radę i już!", "nigdy sie nie poddawaj"(bo kiedyś mogłam liczyć tylko na siebie,dzięki tym myślom przetrwałam najgorszy czas)
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić -zawsze jest okazja, a ja wciąż zaczynam od nowa i mojego egoizmu i lenistwa zwalczyć nie potrafię
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie nie zmieniałabym zbyt wiele, bo na błędach sporo sie nauczyłam.
Genialny pomysł!!!
Imię: Dorota
Śmieję się, często i głośno
Płaczę na romantycznych filmach (mimo, że znam je na pamięć - Ostatni Mohikanin, Wichry namiętności...)
Jestem dumna z wytrwałości, z tego gdzie jestem dziś
Dla tego warto żyć: miłośc (długo wyczekiwana), rodzina (wciąż w planach, przyjaźń (mam to szczęście), pasje (belly górą! :))
W przyszłości będę spełnioną kobietą (mam nadzieję...)
Gdy widzę słońce, zawsze łatwiej mi się wstaje
Gdy widzę deszcz, niechętnie wstaję, kołdra jest moją przyjaciółką...
Zwierzątko, którym jestem .... kto bo śpioch? ale chyba też pies - bo wierna...
Tańczę, bo zapominam o całym świecie.
Ulubiona złota myśl: Moja pasja - zbieranie ważnych słów, sentencji, przemyśleń innych ludzi - ważne ostatnio "zawsze trzeba mieć czas na rozmowę. Większość demonów wykluwa się w milczeniu..."
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić... szkoda, e nie odkryłam belly wcześniej...
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie oddałabym ją komuś, kto by jej pragnął.
To może ja też.. ;)
Imię: Kaja
Śmieję się...czasem do łez i z tzw. "głupawką", że nawet "paluszki" mogą doprowadzić do prawdziwego wybuchu
Płaczę...kiedy nikt nie widzi. Kiedy widzi: ze szczęścia lub wzruszenia
Jestem dumna...z siebie
Dla tego warto żyć...dla ludzi, którzy cię kochają
W przyszłości będę...nadal spokojna i optymistyczna, jak dziś. Będę też dobrą żoną ;)
Gdy widzę słońce...nosi mnie, żeby gdzieś wyjść
Gdy widzę deszcz...nastrajam się sentymentalnie (chyba, że jest to letni deszcz: wtedy nosi mnie, żeby gdzieś wyjść ;) )
Zwierzątko, którym jestem...Jestem roślinką bardziej, niż zwierzątkiem
Tańczę...więc jestem ;)
Ulubiona złota myśl..."Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń"
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić...zostawiłabym wszystko tak, jak jest.
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie...wcześniej zaczęłabym spełniać swoje marzenia, nie patrząc na moją nieśmiałość
Coś innego: dziękuję wszystkim, którzy tworzą tą wspaniałą forumową społeczność. Tu zawsze jest tak "ciepło" :)
BlackPearl
22-11-2008, 16:14
Imię: Małgorzata
Śmieję się.....dużo i czasem do łez
Płaczę.....gdy po prostu jest mi źle
Jestem dumna.....z tego,że nadal we mnie siedzi stara ,dobra Małgośka
Dla tego warto żyć.....żeby czasem poczuć drreszcz..:)
W przyszłości będę.....Starszą Panią M.
Gdy widzę słońce.....zamykam oczy i wystawiam ku niemu twarz
Gdy widzę deszcz.....wspominam pewien wieczór w... z...
Zwierzątko, którym jestem......jest jedna taka bestia:p
Tańczę.....Mimo wszystko i na przekór pewnym ograniczeniom
Ulubiona złota myśl....."Słowa : nigdy i zawsze -są nie z tego świata"
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić.....nie wiedziałabym od czego zacząc;)
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie.....Moje "dziś" byłoby inne.
Imię: Oktawia.
Śmieję się, wtedy, gdy jestem szczęśliwa.
Płaczę - kiedy nie daje sobie rady z troskami dnia codziennego.
Jestem dumna z tego że mam własne zdanie.
Dla tego warto żyć: dla miłości, rodziny, dla ludzi.
W przyszłości będę żoną, matką i mam nadzieję że dobrą.
Gdy widzę słońce, wiem że będzie lepiej.
Gdy widzę deszcz, rozmyślam.
Zwierzątko, którym jestem kicia:)
Tańczę, bo chcę.
Ulubiona złota myśl:myślę, więc jestem.
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić... ciągle mam tą okazję i ciągle się zmieniam.
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie nie muszę się cofać. Niczego nie żałuję i nie chcę poprawiać:)
Imię: Agnieszka
Śmieję się, kiedy tylko mogę ;)
Płaczę sporadycznie.
Jestem dumna z wszystkiego, co we mnie najlepsze.
Dla tego warto żyć: dla życia, które samo w sobie jest wspaniałe.
W przyszłości będę szczęśliwsza niż dziś ;)
Gdy widzę słońce, zamykam oczy - razi ;)
Gdy widzę deszcz, psuje mi się humor. Nie cierpię wszelkich opadów atmosferycznych.
Zwierzątko, którym jestem, to chyba czarna pantera... Choć może zwykły dachowiec...?
Tańczę, bo to kocham.
Ulubiona złota myśl: Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić, zmieniłabym kolor oczu na zielony.
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie, zaczęłabym wcześniej uczyć się tańca.
Khairija
23-11-2008, 15:10
Złote Myśli - świetny pomysł!
Imię: Justyna
Śmieję się.....często, również sama do siebie, bez wyraźnego powodu, ale powodów jest zawsze wiele.
Płaczę.....najczęściej ze wzruszenia.
Jestem dumna.....z każdej kolejnej pokonanej trudności.
Dla tego warto żyć.....dla Miłości!
W przyszłości będę.....szczęśliwą kobietą:)
Gdy widzę słońce.....uśmiecham się!
Gdy widzę deszcz.....cieszę się niezmiernie, gdy siedzę w ciepłym pokoju z kubkiem gorącej herbaty. Gdy jestem na zewnątrz bez parasola - marzę o ciepłym pokoju i kubku herbaty.
Zwierzątko, którym jestem......Wiewiórką:) Lubię las, przyrodę, drzewa, lubię chodzić po drzewach, uwielbiam orzechy, i w dzieciństwie byłam ruda, teraz mi niestety rudość naturalnie przeszła.
Tańczę.....W sumie to nie tańczę - to muzyką mną porusza.
Ulubiona złota myśl....."Upadając i podnosząc się nauczyłam się iść pod górę"
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić.....skłonność do robienia wszystkiego "za bardzo", bo trochę to meczące...
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie.... Bardzo chciałabym wcześniej zacząć uczyć się tańczyć.
Imię: Hanna
Śmieję się... często
Płaczę... kiedy jestem zła, albo smutna
Jestem dumna... z tego co robię i kim jestem
Dla tego warto żyć... żeby poznać co jeszcze na nas czeka
W przyszłości będę... sobą
Gdy widzę słońce... myśle o lecie
Gdy widzę deszcz... biorę parasol i psa i idę na spacer
Zwierzątko, którym jestem... trudno powiedzieć, raz jestem typowym "mruczkiem",a za chwilę dzikim kotem ( jak to brzmi :P)
Tańczę... bo to daje mi energię
Ulubiona złota myśl...
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę'
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... wyłączyłabym sobie opcję robienia nieświadomie bałaganu :redface:
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... zakończyłabym pewną znajomość wcześniej, a inną zaczełabym wcześniej
Imię: Laura
Śmieję się... szczerze i obficie
Płaczę... zawsze, gdy jest mi źle, bo gdy się wypłaczę - jest mi lepiej... no i obowiązkowo na filmach z Bollywood :D
Jestem dumna.. z niczego nie jestem dumna, raczej - wdzięczna
Dla tego warto żyć... miłość - bardzo szeroko rozumiana
W przyszłości będę... nadal stawać się coraz bardziej sobą :)
Gdy widzę słońce... cieszę się
Gdy widzę deszcz... wpadam w romantyczno-melancholijny nastrój
Zwierzątko, którym jestem... delfin
Tańczę... w ramach terapii :)
Ulubiona złota myśl..." lepiej coś zrobić, a potem żałować, niż żałować, że się czegoś nie zrobiło "
Gdybym miała okazję, by coś w sobie zmienić... hm... brak odpowiedzi - nienawidzę "gdybania" :)
Gdybym miała okazję, by cofnąć się w czasie... i znowu "gdybanie"... rozkładam ręce w geście bezradności ;)
Imię: Edyta
Śmieję się...bo tak chce Bóg..:)
Płaczę..., bo to naturaly odruch, gdy ktoś mnie zrani.
Jestem dumna...z parcia na przód pomimo różnych przeciwności, z siły woli i pragnienia pochłaniania życia takiego jakie jest, ze wszystkimi smutkami, radościami, łzami, przykrościami, uniesieniami, wzlotami, tragediami i wszystkim innym, bo nic tak nie wzbogaca duchowo, jak życie.
Dla tego warto żyć...: chwil, które niegdy więcej się nie powtórzą, ludzi, którzy wnoszą w Twoje życie odrobinę światła, wiosny: by poczuć krople i promienie deszczu i słońca zarazem.
W przyszłości będę...dobrą matką, kochaną żoną, świetną tancerką i psycholoszką..
Gdy widzę słońce...rodzi się we mnie nadzieja..:)
Gdy widzę deszcz...mam ochotę tańczyć, a zarazem zmyć z siebie troski dnia.
Zwierzątko, którym jestem...to kot..-> chodzę swoimi ścieżkami i zawsze spadam na 'cztery łapy'.
Tańczę..., bo to najlepsza forma wyzwolenia jaką znam, oraz nieme wyznanie uczuć..
Ulubiona złota myśl... "Cierpienie rodzi się wtedy, gdy oczekujemy, że inni będą nas kochać tak, jak to sobie wymyśliliśmy, a nie tak jak naprawdę powinna objawiać się miłość, która jest wolna i nieujarzmiona, porywa nas swoją siłą i nie pozwala nam się zatrzymać".
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić...na pewno byłabym pewniejsza siebie, bardziej uparta w dążeniu i częściej okazywałabym miłość bliskim..
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... pocałowałabym Go na pożegnanie..:*
Imię: Kasia
Śmieję się... Gdy tylko jest okazja
Płaczę... By rozładować emocje
Jestem dumna.... Że mam odwagę probować w życiu wszystkiego na co mam ochotę i o czym marzyłam.
Dla tego warto żyć... Dla tych paru osób i kilku momentów
W przyszłości będę... Trochę starsza ;)
Gdy widzę słońce.. Idę się wygrzewać
Gdy widzę deszcz... chowam się w suchym i ciepłym miejscu
Zwierzątko, którym jestem.... Według mojej drugiej połówki - Myszakiem :)
Tańczę... bo ubarwia to moje codzienne życie
Ulubiona złota myśl... Hmmm mam dwie "Na wszystko jest czas i miejsce" oraz takie mądre angielskie powiedzenie "What goes round comes back around"
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... hehe kiedyś chciałam nos ale teraz go lubię. Myślę, że chciałabym być bardziej asertywna.
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie.. Nic bym nie zmieniła, bo moje wcześniejsze pomyłki i porażki uczyniły mnie silną i bardziej wartościową osobą.
Imię: Sylwia
Śmieję się... szeroko i głośno :toung:
Płaczę... kiedy muszę "coś" z siebie wyrzucić
Jestem dumna... z każdego dnia, który niesie za sobą naukę i stawia na mojej drodze nowego przyjaciela
Dla tego warto żyć... dla którego jestem dobra taką, jaką jestem =*
W przyszłości będę... tańczyć ile sił! No i iść przez życie ze Słońcem :]
Gdy widzę słońce... wychodzę na spacer, albo na rower :bigsmile:
Gdy widzę deszcz... włażę pod koc i czytam książkę, albo oglądam Sailor Moon <3 często też przesiaduję przed monitorem :thumbsdwn:
Zwierzątko, którym jestem... Kot, tylko trochę wychudzony :sick:
Tańczę... zawsze i wszędzie, choć trochę nieporadnie :) w supermarkecie ludzie dziwnie się na mnie patrzą, kiedy dygam bioderkami :embarrest:
Ulubiona złota myśl... "Kochaj i rób co chcesz" św. Augustyn
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... może to nie będzie zbyt głębokie, ale biust... Nawet swoje spóźnialstwo polubiłam, a jego wciąż nie mogę >.>
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... zmusiłabym rodziców, żeby zapisali mnie na balet albo na wiolonczelę! :worried:
W przyszłości będę...dobrą matką, kochaną żoną, świetną tancerką i psycholoszką..
Zwierzątko, którym jestem...to kot..-> chodzę swoimi ścieżkami i zawsze spadam na 'cztery łapy'.
Psycholożką też kiedyś chciałam być. Świetną tancerką ciągle chcę. Żoną już prawie jestem, a do macierzyństwa się nie spieszę :)
Przybij łapę Kocico :D
Haha.. Ale mnie rozbawiłaś ..."KOCICO":D.. :cool:
Co do biustu.. Ja do swojego się przyzwyczaiłam, a co;p, nic już nie da się zrobić więc zostaje go zaakceptować (ważne, że połóweczka nie narzeka;p). Naprawdę będziesz żonką??:D <zazdrośnica>..
Co do mnie.. Mam bzika na punkcie dzieci, więc jakby Bozia dała je wcześniej to byłabym najszczęśliwsza pod słońcem..:)
Imię: Ania
Śmieję się często jak głupi do sera;)
Płaczę zawsze na filmach (okropna z tym jestem, nawet na "Modzie na Sukces" mi się zdarzyło..;/:p)
Jestem dumna... z mojej prawie-niezależności i podjętych decyzji
Dla tego warto żyć: dla miłości zdecydowanie
W przyszłości będę.. żoną, matką i tłumaczem- mam nadzieję.
Gdy widzę słońce: szaleję z radości
Gdy widzę deszcz... najchętniej nie wychodziłabym z łóżka
Zwierzątko, którym jestem...od jakiegoś czasu to chyba jedynie leniwcem;)
Tańczę...bo uwielbiam:)
Ulubiona złota myśl...Nic się nie dzieje bez powodu
Gdybym miał/a okazję, by coś w sobie zmienić... zmieniam w tej chwili zęby i noszę aparat;) i wadę wzroku bym sobie zmniejszyła..
Gdybym miał/a okazję, by cofnąć się w czasie... nauczyłabym się wierzyć w siebie
Lu'lu'ah, gratuluję:D Jakiś pokazik na weselu się szykuje? ;)
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.