PDA

Pokaż pełną wersję : GYPSY ORIENT od 21.04.2008 w Akademii Tańca Alhambra w Gliwicach

Yallah
10-04-2008, 16:09
Zapraszamy na nowe zajęcia dla poczatkujacych Gypsy orient - to fuzja różnych stylów tanecznych: flamenco, tańca brzucha i tańców cygańskich.
Porywajaca do tańca hiszpańska muzyka z nutą orientu a do tego nasze rozkołysane biodra, dumna postawa, wirujace spódnice.
Niezwykle energetyczne zajęcia dla kobiet, pozwalajace w tańcu odkryć w sobie dumę andaluzyjskich cyganów i delikatną kobiecą kokieterię.
Pierwsze zajęcia 21 kwietnia 2008 (poniedziałek) godz. 18.10 są bezpłatne.
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 032 3000245

Quesse
10-04-2008, 16:16
Oj, szkoda, że nie ma w Warszawie takich zajęć <rozmarzyła się>
A kto prowadzi?

Yallah
10-04-2008, 16:49
Oj, szkoda, że nie ma w Warszawie takich zajęć <rozmarzyła się>
A kto prowadzi?
Ja prowadzę:embarrest:
Prowadze zajęcia z gypsy orient w Alhambrze od października i sądząc po liczebności uczestniczek chyba dobrze się bawią (ale nie mnie to oceniać)
Jedną z takich gypsowych choreografii zaprezentujemy w Toruniu na show Bellyqueen (trzymajcie kciuki a najlepiej przyjedźcie do Torunia i życzliwie nam dopingujcie):)

Quesse
10-04-2008, 17:06
Niestety, nie będzie mnie w Toruniu, więc mogę najwyżej trzymać kciuki z Warszawy:)
I jako wielbicielka wszelkich ciekawych fuzji zachęcam do poprowadzenia kiedyś warsztatów z gypsy orient w Warszawie:D

Geesou
10-04-2008, 17:34
A tam w Warszawie, w Warszawie macie juz za duzo dobrego :P:P:P Może Częstochowa?? Może nawet udałoby mi sie coś takiego zorganizować... Yallah byłabys ewentualnie zainteresowana, może nie teraz, ale w jakiejś dalszej perspektywie??

Firyal
10-04-2008, 19:32
Yallah,a kiedy będą nowe grupy tańca brzucha w Alhambrze?:) bo chętnie bym dojeżdżała,ale w piątki na razie nie ma nowych grup.

Yallah
11-04-2008, 08:24
Niestety, nie będzie mnie w Toruniu, więc mogę najwyżej trzymać kciuki z Warszawy:)
I jako wielbicielka wszelkich ciekawych fuzji zachęcam do poprowadzenia kiedyś warsztatów z gypsy orient w Warszawie:D
Dzięki, ale do Warszawy daleko, ale ja mam "nosa" do nowych technik (to co mniezafascynuje znajduje również uznanie innych. Gdy w 2004 roku zakładałam Alhambrę niewieloe było miejsc gdzie mozna było nauczyć sie tańca orientalnego - dzisiaj na śląsku napawdę duzo się dzieje. Gdy w jesienie 2006 zaprosiłam doAlhambry Bri Hurley tribalem zajmowała się chyba tylko Basia z Wraszawy a dzisiaj tribal całkiem dobrze zagościł w polskich szkołach. Wierzę że i gypsy orient tak bedzie! OJ! troche to chwalipięcko zabrzmiało, przepraszam, nos mam jednak w właściwym położeniu bez tendencji zwyzkowych:) Ja zyję tym tańcem i dlatego ciągle szukam nowych dróg...
Niestety do komputera nowych dróg znależć nie potrafię (czeka mnie kolejne szkolenie u Admina - nie wiemjak wkleic kolejne cytaty:confused:)
Rilla - właśnie w przyszłym tygodniu w piatek rusza jeszcze jedna grupa dla poczatkujacych (ale Ty nie jesteś poczatkujaca) W czerwcu planujemy przez cały miesiac warsztaty (codziennie po 2 godz) z róznorodnymi fuzjami: afro orient, salsa orient, gypsy orient jak również tabla solo z muzyka "na zywo" Zapraszam:)
IsisZisou - w dosyc dalekiej przyszłości, bo do końca lipca mam wszystkie weekendy tanecznie zajęte, ale Ciebie również zapraszam do nas, nie jest to aż tak daleko:)

Admin
11-04-2008, 08:56
Niestety do komputera nowych dróg znależć nie potrafię (czeka mnie kolejne szkolenie u Admina - nie wiemjak wkleic kolejne cytaty:confused:)

Proszę bardzo ;):)
Tip nr 2, cytowanie.

Geesou
14-04-2008, 18:55
Yallah - pewnie, że u nas to w dalekiej przyszłości, najpierw w ogóle muszę rozruszać to miasto pod względem tańca orientalnego bo tu to jeszcze troszke stereotypowe myslenie na ten temat jest :D a sama chętnie wpadnę, ale własnie na warsztaty, bo na cotygodniowe zajęcia to i tak już na Śląsk jezdzę. Ile można w pociagach siedzieć :P