Pokaż pełną wersję : Dieta tancerki orientalnej
bollyanna
06-12-2010, 10:29
Ja mam grupę 0, mięso lubię, produkty zbożowe też, mleczne też, słodycze też :)
Wagę mam normalną, chociaż do patyczków nie należę, a od czego tyję to nie wiem, ale podejrzewam, że od jedzenia ;) Te wszystkie diety są moim zdaniem patykiem na wodzie pisane.
Dieta o tych grupach krwi, mnie nie przekonuje, a takie miałam wnioski po przeczytaniu książki.
Jedyne w co wierzę to diety ustalane na podstawie sposobu życia, wieku i chorób na jakie się choruje. Dieta może mieć cel tzw "odchudzenia" jak i tylko prawidłowego odżywiania dla danej osoby.
Mi osobiście nie wolno mleka krowiego, jajek, czekolady... czasami nie mogę się opanować i zjem i wtedy mam wysypkę. Kiedyś mogłam w kawiarniach, restauracjach wypić cafe latte a od ponad roku jak wypiję to mam porządny ból brzucha. Preferencje kulinarne się zmieniają, czasami lepiej nie jeść czegoś przez jakiś czas, potem wprowadzić w małej ilości.
Dieta o tych grupach krwi, mnie nie przekonuje, a takie miałam wnioski po przeczytaniu książki.
Jedyne w co wierzę to diety ustalane na podstawie sposobu życia, wieku i chorób na jakie się choruje. Dieta może mieć cel tzw "odchudzenia" jak i tylko prawidłowego odżywiania dla danej osoby.
Zgadzam się w zupełności!
A z tą kawą - sieciówki pozostają. Tam podają (na życzenie) z mlekiem sojowym.
Gorzej, jak soi też nie możesz - jak mój Mężczyzna, nietolerancja laktozy + alergia na soję...
Ja ostatnio znalazłam bardzo fajne, zdrowe menu z daniami szybkimi i łatwymi do przygotowania:) W sumie to jest to dieta ("dieta owsiankowa"), z dużą ilością płatków (mają dużo błonnika) dla odchudzających się, ale mi się niektóre przepisy spodobały więc sobie je przygotowuje,np. omlet z płatkami posmarowany dżemem, mmm:love:
I jakby ktoś chciał rzeczywiście schudnąć to wydaję mi się świetna ta dieta !
JEśli ktoś chce szczegóły to pisać:D
A co sądzicie o płatkach jęczmiennych? Mają one jakieś szczególne właściwości?
Jem ostatnio owsiankę na śniadania, z dodatkiem otrębów i owoców.
Doskonała rzecz, bo nie jestem głodna przez dłuższy czas.
Trzeba tylko uważać, bo płatki owsiane odwapniają organizm - dieta oparta na nich nie jest zbyt zdrowa.
Nie wiem nic na temat płatków jęczmiennych.
A to nie wiedziałam, że odwapniają organizm, dobrze wiedziec.
Ale na śniadanie raczej nie zaszkodzą :D
A co sądzicie o taki składzie musli :
"Płatki owsiane, miód 13%, ziarno słonecznika, Sezam, rodzynki, tłuszcz roślinny, cynamon" (z pełnego ziarna)
Zagrożeń chyba raczej brak? ;)
Naprawdę nikt nic nie wie o płatkach jęczmiennych?:(
Po prostu najlepiej je jeść z mlekiem albo jogurtem :)
Kawa też odwapnia, stąd pomysł na zabielanie ;)
Ten tłuszcz roślinny by mnie niepokoił. Jak nie wiadomo, z czego to, to pewnie palmowy, bo najtańszy.
W kwestii płatków jęczmiennych z researchu sieci: źródło błonnika (ale nie takie znów doskonałe, otręby są 4x lepsze) i niacyny (wit. PP, m.in. pomaga obniżać poziom cholesterolu). Kasza jęczmienna jest najmniej wartościową ze wszystkich kasz, a płatki są najmniej wartościową formą kaszy, więc chyba tylko ten błonnik jest w nich fajny.
Ja kiedyś od zbyt dużej ilości owsianek dostałam alergii... bardzo swędziały mnie twarz i rumieńce były parę razy większe niż zwykle. Owsianki jadłam na śniadanie i czasami na kolację. Teraz jem sporadycznie, zdarza mi się zabrać taką do zalania na jakiś wyjazd. Co do jęczmiennych płatków to za wiele nie wiem tylko, że bardziej obniżają ciśnienie niż owsiane.
Najlepsza owsianka to taka zupa zrobiona z płatków górskich (owsiane tylko o takiej nazwie, ostatnio w Lidlu kupiłam) na mleku i do tego z bułą z powidłami ;)
Oglądałam jakiś czas temu program o płatkach kukurydzianych, ogólnie to nie są zdrowe, zawierają mnóstwo cukru (choć nie muszą być słodkie) i wiele jeszcze rzeczy jest tam namieszane. Jedzenie ich na śniadanie jako "zdrowy styl" wcale nie jest zdrowe :/
Ksiksi, ale Ty masz alergię na mleko przecież :)
Owszem, owsiane górskie są OK, błyskawiczne nie OK.
Kukurydzianych nie jadam - rozmakają, fuj.
Lubiłam za to czekoladę z płatkami kukurydzianymi :)
Mam mam alergię... ale jak taka zupa jest to się nie mogę opanować :P dopiero po drugim talerzu mam reakcję skórną. Co dziwne nie toleruję w ogóle mleka w restauracjach a w domu czasami bez objawów się obejdzie. Ponoć z florą bakteryjną coś nie tak u mnie... pewnie po tych silnych lekach na kręgosłup jak brałam, więc czasowo odkąd mam te objawy "na mleko" w kawiarniach zgadza się z czasem kiedy pojawił się kłopot z kręgosłupem. Na chwilę obecną wykluczyłam spożywanie czegoś z dodatkiem mleka w restauracjach.
talika36
08-12-2010, 23:37
Ja ostatnio znalazłam bardzo fajne, zdrowe menu z daniami szybkimi i łatwymi do przygotowania:) W sumie to jest to dieta ("dieta owsiankowa"), z dużą ilością płatków (mają dużo błonnika) dla odchudzających się, ale mi się niektóre przepisy spodobały więc sobie je przygotowuje,np. omlet z płatkami posmarowany dżemem, mmm:love:
I jakby ktoś chciał rzeczywiście schudnąć to wydaję mi się świetna ta dieta !
JEśli ktoś chce szczegóły to pisać:D
A co sądzicie o płatkach jęczmiennych? Mają one jakieś szczególne właściwości?
Młoda to podrzuć może coś na temat tej diety. :)
Mam tylko nadzieję, że Ty się nie odchudzasz? Bo chyba byś się odchudziła z kości na ości:D
Co dziwne nie toleruję w ogóle mleka w restauracjach a w domu czasami bez objawów się obejdzie.
A w domu pijesz UHT?
Różnie, zdarza mi się też wypić takie od pewnej pani co ma własną krowę ;) Po kartonowym czasami mam objawy... To trochę skomplikowane u mnie.
W knajpach na pewno mają UHT z kartonu - nie ma się co oszukiwać.
Faktycznie, skomplikowane, trudno znaleźć jakąś prawidłowość.
W takim przypadku lepiej nie pić wcale :(
A ja chciałam się pochwalić, że 2 dni temu byłam po raz pierwszy w życiu razem z moim facetem na... sushi ! :D w ''Sushi Violet'' na św Marcinie w Pń ;) Baaardzo polecam, nie dośc że pyszne to jeszcze atmosfera super... (chociaż z początku trochę dziwnie się czułam, wspominając jak kiedys W TYM SAMYM WYSTROJU piłam czekoladę - ale ok:D bo to dawna "Fontanna Czekolady";) ) a czytałam ostatnio artykuł o sushi... i ogółem diecie japonczykow... Bardzo zdrowa i godna polecenia :) szkoda, ze wszystkie produkty u nas nie są tak łatwo dostępne... :(
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.